🌀سالروز تبیین نظریه ولایت فقیه
توسط امام خمینی(ره) در سال۱۳۴۸
در مسجد شیخ انصاری(ره)نجف اشرف
💢امام خمینی(ره):
#ولایت_فقیه از موضوعاتى است كه تصور آنها موجب تصديق میشود، و چندان به برهان احتياج ندارد. به اين معنى كه هر كس عقايد و احكام اسلام را حتى اجمالًا دريافته باشد چون به ولایةفقیه برسد و آن را به تصور آورد، بیدرنگ تصديق خواهد كرد! کتاب (ولایت فقيه ص۹)
💢رهبر انقلاب اسلامی:
«#ولایت_فقیه» از مسلمات فقه شیعه است. اینکه حالا بعضی نیمه سوادها میگویند امام «ولایت فقیه» را ابتکار کرد و دیگر علما آن را قبول نداشتند، ناشی از بیاطلاعی است. کسیکه با کلمات فقها آشناست، میداند که مسأله «ولایت فقیه» جزو مسائل روشن و واضح در فقه شیعه است. کاری که امام کرد این بود که توانست این فکر را با توجه به آفاق جدید و عظیمی که دنیای امروز و سیاستهای امروز و مکتبهای امروز دارند، مدوّن کند و آن را مستحکم و مستدل سازد؛ یعنی به شکلی در آورد که برای هر انسان صاحب نظری که با مسائل سیاسی روز و مکاتب سیاسی روز هم آشناست، قابل فهم و قابل قبول باشد. ۷۸/۳/۱۴
@darsvareh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 روزی که روحانی دهان آلوده به جسارت و اهانتش را باز کرد و به رهبری #اهانت کرد و از #ادبیات_منقلی استفاده کرد، صدای #اعتراض کسی بلند نشد.
اگر حضرات #علما و #بزرگان به #اعتراض و #محکومیت علیه روحانی #قیام میکردند که چرا شخصیتی با منصب ریاست جمهوری به آیتالله خامنهای بعنوان رهبر و ولی فقیه و مرجع تقلید شیعیان اهانت کرده، حالا آقایان دولت بخاطر اظهارات حجت الاسلام جهان بزرگی طلبکار نمیشدند و فریاد وا اسلاما برای اهانت به روحانی سر نمیدادند!
🔹اگرچه ما #اهانت به هیچ شخصی چه مسئول چه غیرمسئول را تایید نمیکنیم و این ادبیات که باب #اهانت را باز میکند و باب مناظره و گفتگو در تلویزیون را میبندد محکوم است اما بدانید اول کسی که از #پا_منقلی گفت شخص رئیس جمهور بود..
حساب ۵۰ واژه اهانتآمیز روحانی به منتقدین هم بماند!
💬 داود مدرسی یان
🔻پ.ن:
با تصرف و تغییر برخی عبارات اصل نوشتار
@darsvareh
📚واکاوی ۳۹ اثر شیخ انصاری برای تدوین مبانی اصولی شیخ اعظم
✔️چاپ دوم کتاب «مبانی اصولی شیخ اعظم انصاری» با تصحیح و اضافات که مشتمل بر ۱۵ فصل و ۲۵۹ عنوان و با مطالعه خط به خط همه کتب شیخ انصاری تدوین شده است، توسط انتشارات مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) به زیور طبع آراسته شد.
🔸روشن شدن زوایای مختلف تکتک مسائل اصولی؛ کشف تناقضهای محتمل در کلمات شیخ انصاری که در برخی از این موارد، انسان را برای درک وجه جمع بین کلمات ایشان به تکاپو میاندازد و روشن شدن مبانی شیخ که مقصود و مراد وی را در بسیاری از موارد در مکاسب و غیر آن تبیین میکند؛ برخی از فواید این پژوهش است.
🔸کتاب در پانزده فصل به نگارش درآمده است؛ «فصل اول: ظواهر»، «فصل دوم: عرف»، «فصل سوم: مفاهیم»، «فصل چهارم: عام و خاص»، «فصل پنجم: مطلق و مقید»، «فصل ششم: اجماع و شهرت»، «فصل هفتم: علت و حکمت»، «فصل هشتم: عقل»، «فصل نهم: سیره»، «فصل دهم: سنت»، «فصل یازدهم: جبر و وهن»، «فصل دوازدهم: انسداد»، «فصل سیزدهم: اصول عملیه»، «فصل چهاردهم: تعارض»، «فصل پانزدهم» ملاکات و خاتمه در معنای و الانصاف».
👈 اطلاعات بیشتر: https://b2n.ir/453293
@darsvareh
هدایت شده از روزنه
شریعتی و مسئله ولایت امیرالمؤمنین(علیه السلام)
روایت #آیتالله_مصباح از چرایی و چگونگی انتقاد از #دکتر_شریعتی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔴من شخصا از مقطعی حساسیتم نسبت به ایشان [دکتر شریعتی] زیاد شد که جزوههای سخنرانیاش به نام دروس اسلامشناسی مـنتشرمیشدند و در هر جزوهای یکی دو تا از سخنرانیهای ایشان در این موضوع درج میشد. آنوقتها چاپ هم آسان نبود و این جزوات پلیکپی و از طریق خود حسینیه ارشاد به طور نیمه رسمی منتشر میشدند. انتشار آنها هم چندان علنی نبود، چون حرفهای ایشان در بعضی موارد ضد دستگاه بود.
🔵بنده بعضی از این جزوات را مطالعه کردم و دیدم در اینها اشکالات اساسی هست که اگر بماند و به رسمیت شناخته شود، خطرات بسیار بزرگی را ایجاد خواهد کرد. ایشان بر نکات سؤالبرانگیزی تأکید میکرد، از جمله این که اساساً نظر اسلام در باب حکومت، نظر دموکراسی است و لذا بعضی از وقایع تاریخی صدر اسلام، مخصوصاً بعد از رحلت پیامبر اکرم(ص) را به این صورت تفسیر میکند که اینها روشهای دموکراتیک بودهاند! وقتی هم مواجه میشود با اعتقاد شیعه راجع به نصب امیر المؤمنین(ع) و #وصایت و #ولایت، دست به توجیه میزند تا به نوعی با نظریه دموکراسی سازگار شود و میگوید در مورد امیر المؤمنین(ع) مسئله نصب نبود، بلکه کاندیداتوری بود! و در هر روش حکومتی دموکراتیک، هر شخصی میتواند یک نفر را کاندیدا کند، منتها اعتبارش به این کاندیداتوری نیست، بلکه اعتبارش به این است که مردم رأی بدهند! پیغمبر(ص) هم به عنوان یک شخص، علی(ع) را کاندیدا کرده، ولی مردم رأی ندادند و نشد! و صحبتهائی از این قبیل.
⚫️سبک ایشان هم به گونهای بود که حرفهایش را با طنزها و کنایههای نیشدار و در مواردی تعابیری زننده که به خطر بیان جذابش، مورد توجه شنونده قرار میگرفت، توام میکرد. مثلاً ایشان در کتاب تشیع علوی و تشیع صفوی از خـرافات رایـج در دورۀ صفویه نام میبرد، از جمله آن که مثلاً جبرئیل برای سیدالشهدا(ع) لالائی میخواند و میگفت: «ان فی الجنه نهر من لبن لعلی و حسین و حسن»، این را مسخره میکند و میگوید بسیار چندشآور است که در بهشت نهری از شیر باشد، در حالی که این نص صریح قرآن است که « أَنْهَارٌ مِن لَّبَنٍ...»(محمد، 15) یعنی نه تنها یک نـهر نـیست که نهرهاست. ایشان این را مسخره میکرد که در واقـع برمیگشت به مسخره کردن قرآن. اسمش بود که دارد تشیع صفوی را مسخره میکند، در حالی که نص صریح قرآن را مسخره میکرد! و نمونههای بسیار دیگری.
⚪️ ایشان اصل مسئله وحی، امامت و خاتمیت را تخریب میکرد.
🔻 #امروز اگر ملاحظه میکنید این مقولهها را تکذیب و تخریب میکنند، #ریشهاش را باید در آن دوران جستجو کرد. ایشان بود که این باب را فتح کرد و افتخاراتش برای ایشان، ثبت است. کسی که علناً در این عصر، مسخره کردن اسلام و نصوص اسلامی و انکار قطعیات اسلام و تشیع را فتح باب کرد، ایشان بود. کس دیگری در کسوت یک اندیشمند اسلامی، جرئت نمیکرد این حرفها را بزند. ایشان به خاطر موقعیت و محبوبیتی که در میان جوانها داشت، این کار را کرد و ما هم دربرابرش مسامحه کردیم و این مسامحه تا آن جائی ادامه پیدا کرد که حتی کسانی هم که استاد اسلامشناسی حساب میشدند و او حتی لیاقت شاگردی آنها را هم نداشت، در مقابل این جو نتوانستند حرفی بزنند و سکوت کردند و یا نهایتا گفتند اشتباهی رخ داده، اما نباید شخصیت او مخدوش شود. ریشه انحرافات امثال گروه فرقان، از همین افراد سرچشمه میگیرد که پروندههای اعترافات آنها موجود است.
🔹من به عنوان مثال، یکی از مواردی را که خودم از نزدیک مشاهده کردم، عرض میکنم. ما با یکی از شخصیتهای حوزه ارتباط نزدیک و تقریبا هر روز رفتوآمد داشـتیم. ایشان دو سه تا پسرداشت که بسیار بچههای دوستداشتنی و مؤدبی بودند. آنها دبیرستانی و سنشان نزدیک به هم بود. یادم میآید که ایشان از بچههایش بسیار تعریف میکرد و میگفت در نمازشان گریه میکنند و اهل عبادتند و چنین و چنان، و حتی من که پدرشان هستم، اینطور نیستم. چنین بچههائی در اثر خواندن کتابهای اسلامشناسی وامثالهم، مارکسیست و بالأخره در جریانی، دو تن از آنها اعدام شدند. حقیقتا بچههای بسیار مؤدب و مؤمن و نمونهای بودند که من به تقوای آنها حسرت میخوردم و اینها شدند #ضد_انقلاب! و رفتند در خانههای تیمی #مجاهدین و بالأخره هم در نوجوانی و جوانی از بین رفتند. کم نبودند کسانی که تحت تاثیر سخنان این شخص و به خاطر گیرائی بیان او، به این راه کشیده شدند و همه چیزشان را از دست دادند. اینها خطراتی بود که ما احساس میکردیم و دوستان میگفتند: «مهم نیست، حالا یک اشتباهی کرده! طوری نیست!».
(یادآور: شماره4و5، صص30 –40)
🔶حاشیه
خرده جریان #نوشریعتی_های_حوزوی را بشناسیم!
@rozaneebefarda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️فتامل| #رزق_لایحتسب
..لم تذهب الیه الاوهام
@darsvareh
1608570492128.pdf
17.85M
🔸با افتخار و دقت مطالعه فرمایید
#صعود_چهل_ساله
@darsvareh
درسواره
🔸با افتخار و دقت مطالعه فرمایید #صعود_چهل_ساله @darsvareh
💢 این کتاب که ما حصل ۱۷ هزار ساعت کار پژوهشی و بررسی ۱۹ هزار #آمار_بینالمللی است، دستاورد های جمهوری اسلامی #ایران را در دوران #چهل_سالگی_انقلاب بیان کرده است.
@darsvareh
روز فراق فاطمه ام البنین است
مظلومه ای کز مرگ گلهایش غمین است
در دامنش پرورده سرداری چو عباس
آری چنین زن،مادری شیر آفرین است
🏴 سالروز وفات حضرت ام البنین علیها سلام تسلیت باد.
@darsvareh
▫️حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
خدا میداند در دفتر امام زمان علیهالسلام جزو چه کسانی هستیم!
کسی که اعمال بندگان در هر هفته دو روز (روز دوشنبه و پنجشنبه) به او عرضه میشود. همین قدر میدانیم که آن طوری که باید باشیم، نیستیم!
📙 در محضر بهجت، ج٢، ص١٢٠
@darsvareh
Hanif Taheri - Ghame Aziz.mp3
3.97M
بغض گلومو می گیره، اشک می شینه رو گونه م
مثل روضه ی سقا بی قرار بارونم
ای غم عزیز من، هم غمی و هم شادی
#گریه کردم و دیدم #آبرو به من دادی
حرارت عشق تو، تو قلب من می مونه
غم تو هم درد من، غم تو هم درمونه
صدات کردم نگام کردی، میدونم که صدام کردی
به این پرچم دخیل بستم، به دست تو رسید دستم
ای ستاره ی روشن تو شبای تاریکم
از همه اگه دورم، با غم تو نزدیکم
داغ ماتمت بازم، دم می گیره تو سینه م
هر کجای این دنیا اسمی از تو می بینم
به هر طرف رو کردم به جز تو خورشیدی نیست
به غیر دستای تو به هیچ کی امیدی نیست
صدات کردم..
@darsvareh
در انتظار تو چشممٖ
سپید گشت و غمی نیست
اگر قبول تو افتد فدای چشم سیاهت ...
#جمعه
#صاحب_الزمان
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@darsvareh
📸 صبح امروز؛ حضور رهبر انقلاب در گلزار شهدای بهشت زهرا(س). ۹۹/۱۱/۱۲
🇮🇷 #عید_انقلاب
@darsvareh
این متن ، سال ۹۱ نگاشته شده است. اما گویا هنوز تازگی دارد...
💠 شهدای بی قطعه
🔶 تقدیم به زندگانی که خمینی ، ۱۲ بهمن ۵۷ بر مزار آنان دولت تعیین کرد.
🔷 دهه فجر با همه شیرینی هایش کم کم به خاطره ای تکراری تبدیل شده. این را از رویکرد صدا و سیما هم می شود فهمید. دیگر آن صحنه ها و حادثه هایی که دهه هفتاد و حتی دهه هشتاد از تلویزیون می دیدیم ، برفکی شده. به جای آن ، جشنواره فجر؛ هر سال جذاب تر و پر رنگ تر. خوف این دارم که کم کم ، دهه فجر بشنویم و اول ، یاد جشنواره فجر بیفتیم.
برای اینکه از تکاپوی انقلابی میانه زمستان جا نمانیم ، کاراکترهای دست نخورده می خواهیم. یکی از موضوعات بکر و گمنام ، ماجرای شهدای انقلاب است. موضوعی که سالهای سال ، برای دهه فجرها و نسلهای نوزای انقلاب ، قصه های ناشنیده دارد.
شهدای انقلاب ؛ همانها که گلزار ندارند. همانها که حتی قطعه ای مجزا ندارند. همانها که در بهشت زهرای تهران ، باید با رنج ، از میان مردگان ، پیدایشان کنی. نام ، به قبر دارند ؛ ولی از گمنام ها گمنام ترند. همانها که حتی روی دستها نرفتند و اهل محلشان هم به تشییعشان نیامدند. همانها که دسته دسته از کف خیابان جمع شدند و روی سینه هایشان به جای فرزند روح الله ، نوشتند : "ناشناس".
اینها همانهایی اند که جای ژسه و خمپاره ، گل در دست داشتند. نه از عراقی خونین شدند و نه از آمریکایی؛ سرباز جوان شهر ، برادر کشی کرد.
گناهی نداشتند؛ جز عشق روح الله. روح پاکشان ، حتی به سیرابیِ وصال 12 بهمن هم مهلت نیافت. اما خمینی ، چه عاشقانه و سراسیمه ، دهه فجر طوفانی اش را با شهدای انقلاب آغاز کرد.
شهدای انقلاب اسطوره های ستم کشیده اند. همان ها که زیر چکمه و اتو و فحش ، گاهی شوک برق چشیدند و گاهی وارونه آویخته شدند. در میانشان هستند کسانی که به دست جلّاد ساواک ، تکه تکه شدند و مُثله گشتند. چه بسیارشان در میان دریاچه نمک جا گرفته اند. چه زیادند از ایشان که قبرهایشان یافت نشد . اگر شکنجه گران دستگیر شده نبودند ، بسیاری از همین قبرها هم ناشناخته می ماند. بسیارشان بدون اطلاع بستگان به بستر خاک رفتند؛ چه بسا غسل و کفنی هم نداشته باشند.
دهه فجر ، تبلور خنده های زمستانی شهدای انقلاب است. در بهار آزادی ، جای شهدا خالی!
✍ حجت الاسلام امینی خواه
@darsvareh
▪️طلبهای مشهدی، مبارز و انقلابی؛به آیتالله خامنهای گفته بود بعد از امام، در این دنیا شما را دوست دارم
رهبرانقلاب در زندان به او گفته بودند "یقینا شهید هستی اما نه در زندان"؛ چندسال بعد درعملیات فتحالمبین شهید شد
آقا امروز بر سر مزار دوست شهیدش (سیدعباس موسوی قوچانی) حضور یافت
💬 Hossein Dalirian __Fars_Plus
@darsvareh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اجرای سرود «برخیزید ای شهیدان راه خدا» در محضر امام خمینی(ره) و اشك هاى يادگار امام
➖ بهشت زهرا — ۱۲ بهمن ۱۳۵۷
@darsvareh
▪️ پست اینستاگرام سایت رهبر انقلاب از حضور صبح امروز حضرت آیتالله خامنهای در حرم امام خمینی(ره) ۹۹/۱۱/۱۲
@darsvareh
💢چرا دفتر فقه معاصر راهاندازی شد؟
✔️استاد محمدمهدی شب زندهدار، عضو شورای عالی حوزههای علمیه🔻
🔹دفتر فقه معاصر به دنبال این است که مسائل مورد ابتلاء در عصر حاضر که با زندگی بشر عجین شده است را در کتب درسی حوزه بگنجاند تا طلاب و دانش پژوهان در مرحله سطح با آنها و فروعات و ادله آنها آشنا شوند و پس از آن خود به خود در درسهای خارج هم مطرح میشود، زیرا بسیاری از دروس خارج هم براساس کتب سطح خواهد بود.
🔸بارها در محضر رهبری از کار دفتر فقه معاصر بحث شد، من خودم چند بار مطرح کردم، آیتالله اعرافی هم بعد از این که مدیریت در اختیارشان قرار گرفت، نیز خدمت ایشان گزارش داد و مطرح کرد. خودم کتابهای منتشر شده را خدمت ایشان دادم و ایشان فرمودند: «من اینها را مطالعه کردم» و خیلی خوشحال شدند و فرمودند: «خیلی خوش سلیقه تنظیم شده است» و درباره مبحث تمسک به اطلاقات در موضوعات نوپیدا، خودشان فرمودند: «من هم در این جا حرفهایی دارم» و بار اخیری آقای اعرافی کتاب را خدمت ایشان تقدیم کرد که شاید چاپ دوم یا سوم بود که فرقهایی با چاپ اول داشت ایشان تا کتاب را گرفتند فرمودند: «این کارها کارهای حسابی است و این کارها باید انجام بشود» و خیلی پسندیدند و فرمودند: «من دعا میکنم» و خلاصه از این که حوزه دارد این کار را انجام میدهد و دنبال میکند خیلی ابتهاج پیدا کردند.
👈 ادامه: https://b2n.ir/083787
@darsvareh
🔸اعلام وصول کتاب «البرهان في تقییم موسوعة التفسیر الموضوعی القرآن » توسط مدیر عام و مشرف مرکز تفسیر للدراسات القرآنیة في الریاض
▫️ملاحظه:
لجنه ای متشکل از حدود 300 نفر تفسیر موضوعی قرآن در 36 جلد در عربستان تألیف و چاپ کرده است و آیت الله العظمی سبحانی نقدی محترمانه به برخی مدخلها داشته اند و خوشبختانه این کتاب به دست مدیر موسوعه رسیده است و ایشان هم پاسخ نامه و اعلام وصول کتاب را فرستاده اند.
#منطق_شیعه
@darsvareh
▫️اللّهُمَّ صَلِّ عَلَى الصِّدّيقَةِ فاطِمَةَ الزَّكِيَّةِ حَبيبَةِ حَبيبِكَ وَنَبِيِّكَ وَا ُمِّ اَحِبّآئِكَ وَاَصْفِيآئِكَ
🔸پيامبر اكرم(صلّىاللّٰهعليه وآله) به سلمان فرمود:
ای سلمان! هر که دخترم #فاطمه را دوست بدارد در بهشت با من است، و هر که با او دشمنی ورزد در آتش است.
ای سلمان دوستی #فاطمه در صد جایگاه به حال انسان سودمند است که راحتترین آنها عبارتاند از: مرگ، قبر، میزان، سنجش، محشر، صراط و حسابکشی؛
پس دخترم #فاطمه از هر که راضی باشد، من از او خشنود میشوم و هر که من از او راضی شوم خدا از او خرسند خواهد بود.
و هر که #فاطمه از او خشمگین باشد، من بر او خشم میکنم و هر که من بر او خشم کنم، خداوند بر او غضب میکند.
ای سلمان، وای بر کسی که به #فاطمه و به فرزندان و شیعیانش ظلم کند!
📙 ارشاد القلوب، ج۲، ص ۲۹۴
#میلاد_حضرت_فاطمه_زهرا(سلام الله علیها)
#روز_مادر
@darsvareh
روششناسی اجتهاد شیخ انصاری و محقق آخوند خراسانی- استاد علیدوست.mp3
14.39M
▪️روششناسی اجتهاد شیخ انصاری و محقق آخوند خراسانی
✔️ استاد علیدوست
#روش_شناسی_اجتهاد
✅ کانال دروس و دیدگاه های استاد علیدوست
@darsvareh