#دستیار_حقوقی
⚖📌در چه صورت زن می تواند از شوهر تمکین نکند؟
🔽 #ماده_1115_قانون_مدنی میگوید: اگر بودن زن با شوهر در یک منزل متضمن خوف ضرر بدنی مالی یا شرافتی برای زن باشد زن می تواند منزل علیحده اختیار کند و مادام که زن در بازگشتن به منزل معذور باشد نفقه به عهده شوهرش خواهد بود.
🔻با جاری شدن صیغه عقد بین پسر و دختر و رسمیت یافتن ازدواج هریک نسبت به یکدیگر دارای وظایف و تکالیف حقوقی میشوند که عدم رعایت این حقوق و تکالیف جرم محسوب شده و مجازاتهایی را بههمراه دارد. یکی از وظایفی که زوجین در روابط زناشویی خود میبایستی آنرا رعایت کنند بحث تمکین است در موارد ذکر شده زیر، اگر زن تمکین نکند مستحق دریافت نفقه خواهد بود و ناشزه نخواهد شد.
🔖موانع مشروع برای تمکین
در صورتی که بودن زن با شوهر در یک منزل خوف و ضرر بدنی یا مالی یا شرافتی برای زن داشته باشد او می تواند منزل را ترک کند و به منزل دیگری برود.#ماده_1115_قانون_مدنی می گوید "اگر بودن زن با شوهر در یک منزل متضمن خوف ضرر بدنی مالی یا شرافتی برای زن باشد زن می تواند منزل علیحده اختیار کند ، در صورت ثبوت مظنه ضرر مزبور محکمه حکم به بازگشت زن به منزل شوهر را نخواهد داد و مادام که زن در بازگشتن به منزل معذور باشد نفقه به عهده شوهرش خواهد بود
🔖 حق سکونت زن و خودداری از تمکین
در صورتی که حق سکونت به زن داده شده باشد زن می تواند از حضور در منزل شوهر خوداری کند و شوهر را ملزم به حضور در خانه ای کند که او تعیین می نماید . اگر مطابق #ماده_1114_قانون_مدنی حق تعیین منزل به زوجه داده شده باشد، شوهر در همان منزل با همسر خود زندگی خواهد کرد زوجه نیز موظف به اطاعت از شوهر خود و ادای سایر وظایف زوجیت در همان منزل می باشد
🔖 نداشتن منزل مستقل و مناسب
در صورتی که شوهر منزل مناسب با وضعیت زن برای سکونت او پیدا نکند، در این صورت زن می تواند به خانه شوهر نرود ، مانند انکه شوهر زن خود را که شایسته داشتن خانه مستقلی هست به اطاقی که در کاروانسرا است یا اطاق کرایه نشینی ببرد یا منزل در ناحیه غیر متناسب با شئون زن انتخاب کند .
🔖انجام تکالیف واجب
هر گاه زن برای انچام تکلیف مذهبی واجب ، اجازه بیرون رفتن از منزل ، از شوهر بخواهد و شوهر اجازه ندهد زن می تواند خارج شود و این امر موجب نشوز او نمی شود مانند آنکه زن متطیع شود و بخواهد به حج برود و یا به حمام برای ادای نماز های واجب برود
🔖خروج برای درمان زن
هرگاه پزشک خروج زن را از منزل برای مداوا لازم بداند و شوهر اجازه ندهد ، زن می تواند خارج گردد و این امر از موارد نشوز نمی باشد، مانند آنکه زن مبتلا به بیماری گردد که برای مداوا باید به بیمارستان یا خارج از کشور برود.
♦️@dastyarehoghoghi
#دستیار_حقوقی
⚖📌اگر فردی بازداشت شود اما بعد بی گناهی او ثابت شده و تبرئه شود آیا می تواند مطالبه خسارت کند؟
🔻مطابق مواد 255 الی 261 قانون آیین دادرسی کیفری و همچنین آیین نامه مربوطه اشخاصی که در جریان تحقیقات مقدماتی و دادرسی به هر علت بازداشت میشوند و از سوی مراجع قضایی، حکم برائت یا قرار منع تعقیب در مورد آنان صادر شود، می توانند از دولت مطالبه خسارت ایام بازداشت خود را بکنند.
🔻در هر استان کمیسیونی تحت عنوان کمیسیون استانی جبران خسارت بازداشت وجود دارد که معمولا محل آن در ساختمان دادگستری مرکز استان است. موضوع باید کتبا ظرف ششماه از تاریخ ابلاغ رأی قطعی حاکی از بیگناهی به این کمیسیون منعکس شود. توجه بشود لازم است مدارک دستگیری و سپس برائت یا منع تعقیب نیز پیوست شود. کمیسیون موضوع را رسیدگی و میزان خسارت را مشخص میکند. در صورت رد درخواست شخص می تواند ظرف بیست روز اعتراض خود را به کمیسیون ملی جبران خسارت اعلام کند.
🔹 در دادگستری صندوقی برای پرداخت این خسارتها وجود دارد که نهایتا این صندوق خسارت را پرداخت خواهد کرد.
♦️@dastyarehoghoghi
🔹📌 برخی اوقات در عرصه زندگی با چالشها، ابهامات یا سوالاتی مواجه میشویم که دانایی، اطلاع و احاطه بر جوانب موضوع میتواند گرهگشا و راهگشا باشد.
🌍 امروزه دانایی در مقابل زور و ثروت قد علم کرده و تفاوتی فاحش را نمایان میسازد.
⚖📌 با استفاده صحیح و کاربردی از قوانین و اطلاعات میتوان با کمترین قدرت، بیشترین موفقیت را در راه رسیدن به هدف کسب کرد به گونهای که از هدر رفتن پول و نیرو جلوگیری شود.
👈 برای اینکه بتوانید در عرصههای مختلف تصمیم درستی اتخاذ نمائیم و از قوانین و موضوعات کاربردی زندگی مطلع باشیم وارد کانال زیر شوید
🔹 دسترسی راحت به قوانین کاربردی
همراه شما هستیم در کانال «دستیار حقوقی»
🌹 عضو شوید و به دوستان پیشنهاد کنید.👇
♦️ @dastyarehoghoghi
#دستیار_حقوقی
⚖📌قاعدهای برای بخشش مال به دیگران
♦️ اگر شخصی قصد دارد مالی را به شما ببخشد حتماً با قرارداد صلح، مال را از او تحویل بگیرید، نه با هبه!
چون هبه قابل رجوع می باشد و تا زمانی که مال موجود باشد و منتقل نشده باشد؛ توسط هدیه دهنده قابل استرداد می باشد اما صلح قابل رجوع و برهم زدن نیست مگر با خیارات قانونی.
هبه پدر و مادر به فرزند قابل رجوع نیست.
♦️@dastyarehoghoghi
#دستیار_حقوقی
⚖📌 پرسش و پاسخ:
#سوال
⚖📌 آیا می توان آپارتمان مسکونی را بابت مهریه توقیف کرد؟
#پاسخ
توقیف آپارتمان یا منزل مسکونی در مرحله تامین خواسته و یا همان توقیف اموال بلا مانع است، اما زوج می تواند به توقیف، اعتراض و به عنوان مستثنیات دین رفع توقیف آن را از دادگاه تقاضا کند، ولی اگر در مرحله اجرای حکم باشد گاهی اوقات منزل مسکونی توقیف نمی شود ولی با این حال رویه مختلفی در مورد توقیف ملک بین قضات وجود دارد به هر صورت اگر منزل توقیف شود می تواند به توقیف آن اعتراض نمود که تشخیص اینکه مستثنیات هست یا نه بر عهده دادگاه می باشد.
#مهریه
♦️https://eitaa.com/dastyarehoghoghi
#دستیار_حقوقی
⚖📌 نکات بسیار کاربردی در مورد حضانت :
سرپرستی و نگهداری طفلی که پدر و مادر او جدا از یکدیگر زندگی می کنند تا سن ۷ سالگی با مادر است و فرقی نمی کند که این طفل پسر باشد یا دختر و پس از ۷ سالگی حضانت او با پدر خواهد بود و چنانچه پس از ۷ سالگی در این خصوص بین پدر ومادر اختلاف به وجود آید دادگاه با رعایت مصلحت فرزند حضانت را به پدر و یا مادر اعطا می کند.
اگر مادر در حالتی که حضانت طفل با اوست دیوانه شود یا شوهر کند حق حضانت با پدر خواهد بود.
در صورت فوت یکی از والدین حضانت طفل با شخصی است که زنده است هرچند که متوفی پدر باشد و برای فرزند از قبل قیم تعیین کرده باشد.
هرگاه در صورت عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی پدر یا مادر که طفل تحت نظارت اوست سلامت روانی یا جسمی طفل دستخوش خطر قرار گیرد دادگاه برای حضانت طفل تصمیم لازم را اتخاذ خواهد کرد مواردی چون اعتیاد به موادمخدر، فساد اخلاقی، بیماری روانی، سوء استفاده از طفل، ضرب و جرح و… از علائم انحطاط اخلاقی است. در صورتی که اثرطلاق یا هر علت دیگری والدین در یک منزل نباشند هر یک از والدین که طفل تحت حضانت او نیست حق ملاقات با فرزند مشترک را دارد تعیین زمان و مکان ملاقات و سایر مسائل مربوط به آن بر مبنای توافق پدر و مادر است اما در صورت اختلاف دادگاه تعیین تکلیف خواهد کرد.
♦️@dastyarehoghoghi
#دستیار_حقوقی
⚖📌 بیشتر بدانیم؛
🔸نکات طلایی تنظیم قرارداد اجاره؛
همراهمون باشید 👇👇
♦️ @dastyarehoghoghi
#دستیار_حقوقی
⚖📌 بیشتر بدانیم؛
در قرارداد اجاره ذکر کنید که اگر مستاجر بیش از یک ماه، اجاره عقب افتاده داشته باشد، موجر حق فسخ قرارداد اجاره و تخلیه ملک رو دارد.
#اجاره
♦️@dastyarehoghoghi
#دستیار_حقوقی
⚖📌 بیشتر بدانیم؛
ذکر کنید؛ در صورتی که مستاجر اجاره معوق (عقب افتاده) داشته باشد، یا هزینه هایی که بر عهده وی هست را پرداخت نکند، در پایان قرارداد اجاره، موجر میتواند از مبلغ قرض الحسنه پرداختی مستاجر یا همان رهن، هزینه ها را برداشت کند.
#اجاره
♦️ @dastyarehoghoghi
#دستیار_حقوقی
⚖📌 بیشتر بدانیم؛
در زمان تنظیم قرارداد اجاره، مدت اجاره، یعنی آغاز و پایان قرارداد و همچنین تاریخ هایی که مستاجر باید اجاره بها رو پرداخت کند، بنویسید.
#اجاره
♦️@dastyarehoghoghi
#دستیار_حقوقی
⚖📌 بیشتر بدانیم؛
نحوه استفاده مستاجر از ملک رو حتما در قرارداد ذکر کنید و متذکر شوید که اگر در غیر از موردی که در قرارداد اجاره مشخص شده از ملک استفاده کند، برای موجر حق فسخ به وجود می آید.
#اجاره
♦️ @dastyarehoghoghi
#دستیار_حقوقی
⚖📌 بیشتر بدانیم؛
چنانچه قصد فروش ملک رو در طول مدت اجاره پیدا کنید، مستاجر این حق را دارد که اجازه بازدید به مشتریان شما ندهد، مگر اینکه در زمان نگارش اجاره نامه، حق بازدید از ملک رو برای زمان های مشخصی درنظر بگیرید و نسبت به انجام نشدن آن و ممانعت مستاجر از اجرای شرط، ضمانت اجرای مناسب پیش بینی کنید.
#اجاره
♦️@dastyarehoghoghi