یک روز سرد زمستونی اوستامراد و آق قربون میخواستند از ده بالا برگردند به روستای باصفای خودشون....
برف زیادی باریده بود 🌨 و دو تایی سوار بر الاغهاشون🐴 داشتند از منظره ی برف و کوه پیمائی توی برف 🗻لذت می بردند که یه دفعه طوفان و برف و بوران شدیدی شروع شد طوری که جلوی راهشونو به سختی میدیدند... نگران شده بودند اوستا مراد به آق قربون گفت نکنه توی این برف و بوران یه بهمنم بیاد و بلایی سرمون بیاد!😱 آق قربون گفت خدا نکنه توکلت به خدا باشه انشالله که عمر طولانی داشته باشی رفیق... بوران شدید و شدیدتر می شد تا جایی که پای یک درخت 🌳 توقف کردند تا یه کم شدت برف و بوران کم بشه و راه درست رو پیدا کنند...اوستا مراد حسابی ترسیده بود😰 و خیال میکرد توی این برف یخ میزنه و امیدی نداشت...کم کم شب هم از راه رسید و پیدا کردن راه برگشت سخت تر شد...
آق قربون گفت اوستا میخوای نمازمونو بخونیم که هم قضا نشه خدای نکرده و هم خدا گفته توی سختی ها از صبر و نماز کمک بگیرید...اوستا مراد با صدای لرزون گفت آره بیا آخرین نمازمونو بخونیم که حداقل نماز قضا رو دستمون نباشه داریم ازین دنیا میریم!
آق قربون خندید😄 ... بعد از خوندن نماز اوستا مراد گفت آق قربون من اشهدمو فراموش کردم بگم حالا چیکار کنم؟
آق قربون: بابا چقدر تو ناامیدی به جای این حرفها دعا کن که بتونیم راهو پیدا کنیم و یه کم طوفان فروکش کنه... خدا بعد هر نماز دو تا از دعاهامونو مستجاب میکنه.
این بار اوستا مراد خندید و گفت اون اشهد که نه! اشهد رکعت دوممو😅
آق قربون یه عالمه خندید 😂 و گفت: خدا هدایتت کنه اوستا چقدررر تو بامزه ای آخه فکر کردم میخوای اشهدتو بگی و با دنیا خداحافظی کنی اون تشهده نه اشهد!!😂
حالا بگو کی فهمیدی تشهد رو یادت رفته؟
اوستا: رکعت سوم
آق قربون: اگه رکعت سوم قبل رکوع فهمیده بودی میتونستی دوباره بشینی تشهد رو بخونی و بعد بری رکعت سوم رو دوباره بخونی
اگه بعد از رکوع رکعت سوم فهمیدی تشهد رو یادت رفته، سلام نماز رو که دادی همینجوری که نشستی بدون این که حرف بزنی و رو برگردونی و اینا یک تشهد بخون و دو تا سجده سهو دیگه نمازت درست میشه اگه یه دونه سجده هم فراموش کنی حکمش همینه!
خلاصه غرق صحبت و یاد گرفتن احکام نماز بودند که دیگه برف و بوران رو یادشون رفته بود حرفاشون که تموم شد، دیدند برف کمتر شده..ازون طرف یه عالمه چراغ هم به سمتشون میومد و نزدیک میشد...گوش دادنددیدند چندنفر داد میزنند قربون آهای....مراد آهااااای
اوستا و آق قربون با شعف جواب دادند آهای ما اینجاییم...صداها نزدیک که شدند، دیدند حاج آقا و کلی از اهالی روستا بعد از نماز جماعت متوجه غیبت اوستامراد و مش قربون شدند و اومدند که از طوفان نجاتشون بدهند همه همدیگه رو بغل کردند و خداروشکر کردند که سلامتند...حاج آقا گفت حتما خیلی ترسیدید؟ اوستا مراد گفت نه بابا فقط اشهدمو نگفتم حاج آقا...
همه زدند زیر خنده و دسته جمعی به روستای باصفاشون برگشتند.
#احکام_دوره_دوم_رشد
@davat_namaz
*رو به قبله بودن در کارها کافی است؟*
سوره حج آیه 26: وَ إِذْ بَوَّأْنا لِإِبْراهيمَ مَکانَ الْبَيْتِ أَنْ لا تُشْرِکْ بي شَيْئاً وَ طَهِّرْ بَيْتِيَ لِلطَّائِفينَ وَ الْقائِمينَ وَ الرُّکَّعِ السُّجُودِ.
این دستور قبل از بنای کعبه است میفرماید طهر... بعد از ساخت، به حضرت ابراهیم و اسماعیل می گوید طهرا....پس طهارت هم در ساخت کعبه و هم طهارت در ادامه آمده است.
بَوَّأْنا لِإِبْراهيمَ مَکانَ الْبَيْتِ: يعني ما این بيت را محل رجوع حضرت ابراهیم قرار دادیم و جاي آنرا مشخص کردیم؛ بلافلاصه می گوید که این بیت من است، این خانه تو نیست!
* برای چه به حضرت ابراهیم ع نشان داد؟*
علامه طباطبايي مي فرمايند: اگر جای بیت را نشان داد، اول برای عبادت خود حضرت ابراهیم ع بود که آنجا عبادت کند.
پس لا تُشْرِکْ بي شَيْئاً... این وحی بر حضرت ابراهیم ع بود. این مکان را محل عبادت قرار بده.
*این جا معبد است. معبد که تطهیر است پس چرا می گوید طهّر؟*
خدا درمورد کعبه، هم بیتی و هم بیت الله به كار برده است. بیتی اشرف از بیت الله است. این طهارتش ذاتی است. طَهِّرْ بَيْتِيَ یعنی حضرت ابراهیم این بیت چون پاک است آلوده نباید بشود. باید پاک باقی بماند. لا تُشْرِکْ بي درست است که مطلق است ولی یعنی مراقب باش کسی اینجا شرک قرار ندهد. پس کسانی که قصد این بیت را می کنند باید این دو نکته را توجه کنند: یکی عدم شرک و ديگري طهارت داشتن.
علامه می فرمایند: اگر کسی به کعبه آمد و با طهارت طواف، رکوع و سجده نکرد، در واقع این کارها را نکرده است.
*نتیجه*
اگر ما هم با طهارت استقبال بیت(رو به قبله) نکنیم، استقبال نکرده ایم. استقبال فقط این نیست که صندلی ام رو به قبله باشد. من رو به بیتی نشستم که طهارت ذاتی دارد و خدا دستور داده که لا تُشْرِکْ بي شَيْئاً وَ طَهِّرْ بَيْتِيَ، اگر این دو با من همراه شد، استقبال است. * آدم میشود رو به کعبه بنشیند و گناه بکند؟*
مثلا کسی که با طهارت و رو به قبله بخوابد تا صبح ملائکه برایش عبادت می نویسند. قبل خواب می گویند محاسبه کنید تا با طهارت بخوابید. وضو طهارت ظاهر هست و این طهارت باطنی.
بعد از این دو دستور (عدم شرک و طهارت باطنی) که هم برای حضرت ابراهیم هست و هم می گوید این سنت را برای بعد از خودت برای طائفین و رکوع کنندگان هم بگذار، می گوید مردم را به حج دعوت کن ولی با این شرط بیایند. حالا بیایید حالا اجازه دارید....
#قبله
@hobbenamaz
*تمرین سوم*
از دوره طهارت یاد گرفته بودم که پشت ظاهر هر کدام از حکم های خدا یک باطن عمیق تری نهفته است. مثلا فهمیدم وضو و غسل طهارت ظاهریه برای میسر شدن اتصالم به خدا، چون ذکر خدا فقط در پاکی ها جاری می شود و برای اتصال مداومم به خدا چقدر باید از غفلت ها و فراموشی هایم کم می کردم تا وجودم در همه لحظات حیاتم سراسر نور و طهر و پاکی بشه...
پس قبله و انجام دادن کارها به سمت قبله(استقبال) هم به تنهایی کافی نیست!!! باید شروط خدا: عدم شرک و طهارت را مراعات کنم.
از کجا شروع کنم؟🤔
به نظرم اول رو به قبله بودن در خواب ، وضو و محاسبه قبل از خواب را برای طهارت ظاهری و باطنی خواب تمرین کنم تا مطالعاتم به موشکافی دو شرط خداوند برای قبول شدن استقبالم (رعایت قبله) برسد...
پس بسم الله....
رب ادخلنی بخوانیم و شروع کنیم....
🌀وضو قبل خواب، محاسبه قبل خواب ، رو به قبله خوابیدن
دایم الوضو بودن هم که یادم هست...
#دائم_الوضو_باشم
#وضو_قبل_خواب
#قبله
#تمرین
@hobbenamaz
💐 * میلاد با سعادت حضرت مهدی موعود عجلاللهتعالیفرجهالشریف بر تمام دوستداران و شیعیان حضرت مبارک باد* 💐
👈🏻 شب نیمه شعبان از جمله شبهای بافضیلت و از چهار شبی است که در روایات به احیای آن توصیه شده است که ولادت با سعادت ولیعصر حضرت مهدی(عج)در سحرگاه این شب به وقوع پیوسته است.
🔸از امام باقر(ع) درباره فضیلت شب نیمهشعبان سؤال شد، ایشان فرمودند:
«این شب بهترین شب پس از #شب_قدر است.... پس در نزدیک شدن به خداوند در این شب بکوشید، همانا آن شبی است که خداوند بر خود سوگند خورده که هیچ سائلی را از درگاهش برنگرداند...»
🔸برخی از اعمال امشب به نقل از مفاتیح الجنان:
* ۱.* احیای شب به دعا و نماز
پیامبر(ص) فرمود: هرکه این شب را زنده بدارد در روزی که قلبها بمیرند قلبش نمیمیرد.
حضرت علی(ع) به نقل از رسول خدا(ص) فرمودند: هرگاه شب نیمه شعبان فرا رسید، شبش را احیا، و روزش را روزه بگیرید، که خداوند در این شب از غروب خورشید تا طلوع فجر ندا میدهد: آیا آمرزشخواهی نیست که بیامرزمش؟! آیا روزیخواهی نیست که روزیاش دهم؟!
* ۲.* خواندن دعای کمیل
* ۳.* خواندن صلوات شعبانیه
* ۴.* خواندن این دعا:
اللَّهُمَّ بِحَقِّ لَیْلَتِنَا هَذِهِ وَ مَوْلُودِهَا وَ حُجَّتِکَ وَ مَوْعُودِهَا الَّتِی قَرَنْتَ إِلَى فَضْلِهَا فَضْلًا فَتَمَّتْ کَلِمَتُکَ صِدْقاً وَ عَدْلًا لَا مُبَدِّلَ لِکَلِمَاتِکَ وَ لَا مُعَقِّبَ لِآیَاتِکَ نُورُکَ الْمُتَأَلِّقُ وَ ضِیَاؤُکَ الْمُشْرِقُ وَ الْعَلَمُ النُّورُ فِی طَخْیَاءِ الدَّیْجُورِ الْغَائِبُ الْمَسْتُورُ جَلَّ مَوْلِدُهُ وَ کَرُمَ مَحْتِدُهُ وَ الْمَلَائِکَةُ شُهَّدُهُ [شهدائه] وَ اللَّهُ نَاصِرُهُ وَ مُؤَیِّدُهُ إِذَا آنَ مِیعَادُهُ وَ الْمَلَائِکَةُ أَمْدَادُهُ سَیْفُ اللَّهِ الَّذِی لَا یَنْبُو وَ نُورُهُ الَّذِی لَا یَخْبُو وَ ذُو الْحِلْمِ الَّذِی لَا یَصْبُو مَدَارُ الدَّهْرِ وَ نَوَامِیسُ الْعَصْرِ وَ وُلَاةُ الْأَمْرِ وَ الْمُنَزَّلُ عَلَیْهِمُ الذِّکْرُ وَ مَا یَنْزِلُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ وَ أَصْحَابُ الْحَشْرِ وَ النَّشْرِ تَرَاجِمَةُ وَحْیِهِ وَ وُلَاةُ أَمْرِهِ وَ نَهْیِهِ اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَى خَاتِمِهِمْ وَ قَائِمِهِمْ الْمَسْتُورِ عَنْ عَوَامِلِهِمْ [عوالمهم] وَ أَدْرِکْ بِنَا أَیَّامَهُ وَ ظُهُورَهُ وَ قِیَامَهُ وَ اجْعَلْنَا مِنْ أَنْصَارِهِ وَ اقْرِنْ ثَارَنَا بِثَارِهِ وَ اکْتُبْنَا فِی أَعْوَانِهِ وَ خُلَصَائِهِ وَ أَحْیِنَا فِی دَوْلَتِهِ نَاعِمِینَ وَ بِصُحْبَتِهِ غَانِمِینَ وَ بِحَقِّهِ قَائِمِینَ وَ مِنَ السُّوءِ سَالِمِینَ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِینَ وَ صَلَّى اللَّهُ عَلَى مُحَمَّدٍ خَاتَمِ النَّبِیِّینَ وَ الْمُرْسَلِینَ وَ عَلَى أَهْلِ بَیْتِهِ الصَّادِقِینَ وَ عِتْرَتِهِ النَّاطِقِینَ وَ الْعَنْ جَمِیعَ الظَّالِمِینَ وَ احْکُمْ بَیْنَنَا وَ بَیْنَهُمْ یَا أَحْکَمَ الْحَاکِمِینَ.
* ٥.* زیارت امام حسین(ع)
هر گاه روز اول شعبان فرارسد منادی از عرش الهی ندا میدهد: ای زائرین حسین(ع) از زیارت حسین در شب نیمه شعبان غافل نشوید؛ چه اگر میدانستید چه چیز در آن نهفته است کل سال را برای آمدنش به انتظار مینشستید.
* ٦.* گفتن اذکار اربعه
امام باقر علیهالسلام میفرماید: هرکه در این شب صدمرتبه «سبحانالله» و صدمرتبه«الحمد لله» و صدمرتبه «الله اکبر» و صدمرتبه «لا اله الا الله» بگوید خداوند گناهان گذشتهاش را میآمرزد و حاجات دنیوی و اخرویاش را برمیآورد چه حاجاتی را که از خدا خواسته و چه آن را که نخواسته اما خدا آن را میداند. این از فضل خداست بر بندگانش.
🌿 *بسم الله الرحمن الرحیم*
🌿 *الحمدلله رب العالمین*
🌿 *اللهم صل علی محمد و آل محمد*
♦با سلام و آرزوی موفقیت خدمت سروران و بزرگواران مأنوس با قرآن و اهل بیت علیهم السلام
♦نیمه شعبان، وقت * بیعت با امام عصر و حجت الهی * است. وقت یادآوری میثاق ها و عرضه توان ها و اعلام آمادگی برای * جهاد و مبارزه و قیام به قسط و اقامه دین و کتاب الهی * است.
♦مقدمه * شب قدر * یا * خود شب قدر * است.
♦خوب و شایسته است که هر کس از دوستان و بزرگواران برنامه قرآنی و فعالیت های جهادی خود را تعیین و با برنامه ریزی سالانه، آن را خدمت حضرت اعلام کند.
♦سزاوار است که هر کس نقاط ضعف و قوت خود را نزد حضرت بیان و از رضایت حضرت نسبت به خود اطمینان حاصل کند.
♦ * مشخص کردن کارها به صورت جزئی و تفصیلی و بیان نقاط ضعف و قوت به صورت معلوم، تعیین یا تأیید عرصه مأموریت همراه درخواست اتصال دائم با امام، فراموش نشود. *
* والسلام *
♦۱۳ شعبان
♦۲۵ اسفند ۱۴۰۰
🖊 استاد اخوت
*به رسم عاشقی....*
اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ شَجَرَةِ النُّبُوَّةِ، وَمَوضِعِ الرِّسالَةِ، وَمُخْتَلَفِ الْمَلائِكَةِ، وَمَعْدِنِ الْعِلْمِ، وَأَهْلِ بَيْتِ الْوَحْىِ . اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ الْفُلْكِ الْجارِيَةِ فِى اللُّجَجِ الْغامِرَةِ، يَأْمَنُ مَنْ رَكِبَها، وَيَغْرَقُ مَنْ تَرَكَهَا، الْمُتَقَدِّمُ لَهُمْ مارِقٌ، وَالْمُتَأَخِّرُ عَنْهُمْ زاهِقٌ، وَاللَّازِمُ لَهُمْ لاحِقٌ .
💖خدایا! بر محمّد و خاندان محمد درود فرست، درخت نبوت و جایگاه رسالت و محل آمد و شد فرشتگان و معدن دانش و خانواده وحی،
💖 خدایا! بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست، کشتی روان در اقیانوسهای عمیق،
💖هرکه به آن توسّل جوید ایمنی یابد و هرکه آن را رها کند غرق شود،
💖پیش افتاده از آنها از دین خارج است و عقب مانده از آنان نابود است و همراه آنان ملحق بهحق است.
#قسمتی_از_صلوات_شعبانیه
#عاشق_محمد_و_آل_محمدم
#دعا_برای_ظهور_امشب_دسته_جمعی
@hobbenamaz
⛅ ویژه
📹 مستندی کوتاه درباره شهید اسماعیل خانزاده؛ شهیدی که توفیق ملاقات با حضرت ولیعصر (عج) نصیبش شده بود.
💻 پخش در روز نیمه شعبان،
۲۷ اسفند ۱۴۰۰؛ ساعت ۱۵ از👇
Farsi.Khamenei.ir/live
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ بسیار زیبای ارادت دهه نودی ها
*این کودکان محب اهل بیت و یاران فردای امام باید از مساجد محل و حسینیه ها پرورش یابند، کودکان مسجد را یاران امام بدانیم و با خوش اخلاقی و مهربانی آوردن کودکان و نوجوانان به مساجد را برای والدینشان آسان کنیم...یک شکلات، یک احوالپرسی، یک تشویق می تواند کودک و بخصوص نوجوان را پایبند مسجد کند و خدای نکرده یک تذکر بیجا و تشر صف یاران امام را کم میکند...
یادمان باشد الان نوبت این نسل است....
نسل میانسال و مسن، راهش را پیدا کرده است. این نسل است که باید مقابل هجوم تهاجمات بسیار در مسجد بزرگ شود و امام را انتخاب کند...*
@davat_namaz
*به رسم عاشقی....*
اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ صَلاةً كَثِيرَةً تَكُونُ لَهُمْ رِضاً، وَ لِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ أَداءً وَقَضاءً بِحَوْلٍ مِنْكَ وَقُوَّةٍ يَا رَبَّ الْعالَمِينَ .
💖 *خدایا! بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست، درودی فراوان که برای آنان موجب خشنودی و برای ما مایه اداکردن و به جا آوردن حق محمّد و خاندان محمّد باشد، به حول و نیرویت ای پروردگار جهانیان.*
#قسمتی_از_صلوات_شعبانیه
#عاشق_محمد_و_آل_محمدم
#دعا_برای_ظهور_دسته_جمعی
#نیمه_شعبان_جمعه
@hobbenamaz
*خبر جدید - مهم - فوری | وخامت حال عمومی آیتالله فاطمینیا*
*اطلاعیه بیت معظمله:* از همه عزیران تقاضا میشود به علت تشدید بیماری استاد فاطمینیا سلمهالله، جهت بهبودی حال ایشان سوره مبارکه #حمد را قرائت فرمایند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #تماشایی | فیلم کوتاه «همیشه بهار» 🌿
😎 امسال برای سفره هفتسین چه برنامه ویژهای دارید؟
😉 ماجرای آقایونس نوجوان رو ببینید، وقتی هیچکس در خانواده حواسش نبود...
💫 نو+جوان؛ انرژی امید ابتکار
🌱 @Nojavan_Khamenei
🌸 دعای روز یکشنبه حضرت فاطمه سلام الله علیها
*🤲 اللّهُمَّ اجعَل أوَّلَ یومی هذا فَلاحاً، وآخِرَهُ نَجاحاً، وأوسَطَهُ صَلاحاً. اللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ، وَاجعَلنا مِمَّن أنابَ إلَیک فَقَبِلتَهُ، وتَوَکلَ عَلَیک فَکفَیتَهُ، وتَضَرَّعَ إلَیک فَرَحِمتَهُ.*
سلام
انشالله به برکت دعای حضرت، امسال سالی باشه که اولش رستگاری، وسطش اصلاح و آخرش پیروزی باشه.
❓برای شروع سال با فلاح چه برنامه ای دارید؟
@davat_namaz
یک پیشنهاد برای شروع سال جدید:
یکی از علمای قم میفرمودند:
اگر لحظه تحویل سال ۲ رکعت نماز ساده یا نماز حضرت زهرا (سلام الله علیها) خوانده شود (بطوریکه در لحظه تحویل در نماز باشیم) آن سال؛ به عنایت حضرت علیها السلام، سالی عجیب خواهد بود ازنظر رزقهای معنوی و مادی...
☀️ نماز حضرت زهرا (سلام الله علیها) دو رکعت است:
*رکعت اول یک حمد و صد مرتبه سوره قدر و رکعت دوم یک حمد و صد مرتبه سوره توحید* و پس از سلام نماز، دعای زیر را قرائت می کرد:
*سُبْحَانَ ذِی الْعِزِّ الشَّامِخِ الْمُنِیفِ*
منزه است خدای صاحب عزت و مقام بلند
*سُبْحَانَ ذِی الْجَلاَلِ الْبَاذِخِ الْعَظِیمِ*
منزه است خدای صاحب جلال و کبریایی و عظمت
*سُبْحَانَ ذِی الْمُلْکِ الْفَاخِرِ الْقَدِیمِ*
منزه است خدای صاحب ملک فاخر ازلی
*سُبْحَانَ مَنْ لَبِسَ الْبَهْجَةَ وَ الْجَمَالَ*
منزه است خدایی که لباس حسن و جمال به قامت خود آراسته
*سُبْحَانَ مَنْ تَرَدَّی بِالنُّورِ وَ الْوَقَارِ*
منزه است خدایی که ردای - نور وقار در بر دارد
*سُبْحَانَ مَنْ یَرَی أَثَرَ النَّمْلِ فِی الصَّفَا*
منزه است خدایی که اثر پای مورچه را در سنگ سخت سیاه می بیند
*سُبْحَانَ مَنْ یَرَی وَقْعَ الطَّیْرِ فِی الْهَوَاءِ*
منزه است خدایی که خط سیر مرغ را در هوا می بیند
*سُبْحَانَ مَنْ هُوَ هَکَذَا لاَ هَکَذَا غَیْرُهُ*
منزه است خدایی که تنها او بدین کمال است و غیر وی دارای این کمال نیست. (مفاتیح الجنان)
تقریبا نیم ساعت طول میکشد ده دقیقه مانده به تحویل سال شروع شود که در لحظه تحویل در نماز باشید؛ نشسته هم میشود خواند☀️
🌟ان شاء الله عیدی همه ما️ فرج امام زمان️ (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به دعای حضرت زهرا (سلام الله علیها)
@davat_namaz
حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی بهمناسبت آغاز سال ۱۴۰۱، سال جدید را سال «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» نامگذاری کردند.
متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به شرح زیر است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
والحمدلله ربّ العالمین و صلّی الله علی محمّد و آله الطاهرین سیّما بقیة الله فیالأرضین
یا مقلّب القلوب والأبصار، یا مدبّر اللیل و النّهار، یا محوّل الحول و الاحوال حوِّل حالنا إلی أحسنِ الحال
تبریک عرض میکنم عید نوروز و آغاز سال نو و طبیعت نو و روز نو و روزگار نو را، که امسال مصادف است با ایام نیمهی شعبان که متعلّق است به خورشید فروزان عالم وجود، حضرت بقیةالله (ارواحنا فداه). تبریک عرض میکنم به ملّت بزرگ ایران و به همهی ملّتهای همدل و همسان. به طور خاص تبریک عرض میکنم به خانوادههای معظّم شهیدان، خاندانهای صبور و ارزشمند که انشاءالله خداوند سایهی این خانوادههای معظّم را از سر ملّت ایران، از سر ما کوتاه نکند و همچنین به جانبازان عزیز و خانوادههای باگذشت و صبور آنها و همچنین به ایثارگران و خدمتگزارانِ صمیمی ملّت ایران در میدانهای مختلف؛ چه در میدان سلامت، چه در میدان امنیّت، چه در میدان مقاومت، چه در میدان علم؛ و به همهی این عزیزان تبریک عرض میکنم این روز شیرین و عید مبارک را.
سال دیگری هم گذشت. سال ۱۴۰۰ هم به پایان رسید با همهی شیرینیها و تلخیها و فرازها و فرودها که در زندگی طبیعی است. زندگی مجموعهای از همین فراز و فرودها و شیرینیها و تلخیهاست. اشاره کنم به چند اوج از حوادث ملّت ایران، چند فراز، چند شیرینی بزرگ که یکی از آنها مسئلهی انتخابات بود. انتخابات حقیقتاً مهم بود، بزرگ بود. در عین شدّت بیماریِ همهگیر، بیماری کرونا در اوائل سال ۱۴۰۰، مردم آمدند پای صندوقهای رأی، و رأی دادند. خیلی مهم است. در حالیکه اجتماع دو نفر در یک نقطه خطرناک بود. آن روزهایی که ما صدها نفر در روز تلفات داشتیم، شاید پانصد، ششصد و شاید هم بیشتر. در یک چنین شرایطی انتخابات برگزار شد. مردم آمدند شرکت کردند و خب دولتی تازهنفس به میدان آمد که آنطوری که قرائن نشان میدهد، دولتی مردمی و علاقهمند به حرکتها و هدفهای مردمی و دارای ریل جداگانهای غیر از دولت محترم قبلی در حال حرکت هستند و امیدهایی را در مردم زنده کردهاند بحمدالله. این یکی از فرازها و اوجهای حوادث ملّت ایران بود.
یک مورد دیگر مقابلهی جدّی با بیماری همهگیر کرونا بود که به معنای واقعی کلمه مبارزه شد، مقابله شد. تلفات این بیماریِ خطرناک از روزی چند صدتا رسید در یک برههای به روزی بیست تا، هجده تا مثلاً؛ به اینجاها رسید. اگرچه باز یک مقداری بالا رفته، اما تفاوت بین این وضعیتی که خب بحمدالله واکسن در اختیار همه قرار گرفت با آن وضعیت آن روز تفاوت زیادی است.
یک اوج دیگر پیشرفت علم و فنّاوری بود. تولید چند نوع واکسن در کشور که بعضی مورد تأیید جهانی هم قرار گرفت؛ و حرکتهای مختلف علمی و فنّی از واکسن بگیرید تا ماهواره، در همهی جهات بحمدالله کشور کارهای مهمی داشت. اینها اوجهای بزرگِ سال ۱۴۰۰ بود. در داخل کشور حوادث گوناگون دیگری هم بود. شیرینیهای دیگری هم بود.
در عرصهی جهانی هم همین جور. یکی از مهمترین حوادث شیرین سال ۱۴۰۰ این بود که آمریکاییها، در همین اواخر البته، آمدند اعتراف کردند، به زبان خودشان گفتند که ما در فشار حداکثری علیه ایران شکست خفّتبار خوردیم. تعبیر «خفّتبار»، تعبیر خود آمریکاییهاست. حادثهی مهمّی است. ملّت ایران پیروز شد. ملّت ایران توفیق پیدا کرد. هیچ کس نمیتواند این را به خودش نسبت بدهد. ایستادگی ملّت ایران به یک چنین پیروزی بزرگی رسید. حوادث متعدد دیگری هم رخ داد؛ چه در نزدیکی ما، چه در دوردستها که همه ثابت کرد درستی راه ملّت ایران در مقابل استکبار را. نشان داد که راه درست همین راهی است که ملّت ایران در مقابل استکبار دارد حرکت میکند. خب اینها شیرینیها بود.
تلخیهایی هم داشتیم، که از بین همهی تلخیها آنی را که از همه به نظر من سختتر و مهمتر است عرض میکنم و آن تنگی معیشت مردم، مسئلهی گرانیها و تورّم و این چیزها بود که خب باید حتماً علاج بشود. [اینها] چیزهای علاجپذیری است، مشکلات اقتصادی است که ما امسال امیدواریم بخشی از اینها برطرف بشود، چون همهی اینها دفعتاً برطرف نمیشود، به تدریج برطرف خواهد شد. این که آدم عجله کند، بگوید نهخیر، به همین زودی، واقعبینانه نیست. لکن انشاءالله امیدواریم بعضی از اینها در طول ۱۴۰۱ که سال اول قرن هم هست، ــ قرن پانزدهم هجری شمسی ــ انشاءالله برطرف بشود.
ما در سالهای گذشته هر سال یک عنوانی را با نام شعار سال مطرح کردیم برای اینکه مسئولین، عمدتاً قوهی مجریه و در حاشیهی آن، قوهی مقنّنه و قوهِی قضائیه و همچنین آحاد مردم ــ آن جایی که به مردم ارتباط مستقیم پیدا میکند ــ در این جهت حرکت بکنند.
در بعضی از
سالها توفیقات خوبی هم در این زمینه به دست آمده. بعضی جاها هم البته در بعضی سالها کمکاریهایی وجود داشته که در سال ۱۴۰۰ ما مسئلهی تولید، مانعزداییها و پشتیبانیها را مطرح کردیم. کارهای خوبی هم نسبتاً انجام گرفته که باز هم ادامه دارد و بایستی ادامه پیدا کند. در این چند ساله بنده برای شعار سال «تولید» را عمدتاً محور قرار دادم با یک قیدی، با یک خصوصیتی. علت هم این است که تولید کلید حل مشکلات اقتصادی کشور است. تولید ملّی در واقع راه اصلی عبور از سختیها و دشواریهای اقتصادی برای کشور است. یعنی مهمترین مسائل اقتصادی کشور را مسئلهی تولید، رواج تولید ملّی و رونق تولید ملّی، حل میکند. طبیعت تولید این است. این است که ما روی تولید تکیه کردیم؛ یعنی رشد اقتصادی را افزایش میدهد، اشتغال ایجاد میکند، تورّم را کاهش میدهد، درآمد سرانه را افزایش میدهد، رفاه عمومی ایجاد میکند. علاوه بر این دارای تأثیرات روانی است؛ اعتماد به نفس ملّی را بالا میبرد، احساس عزتمندی را در ملّت به وجود میآورد. تولید، یک چنین اکسیری است. یک چنین حادثهی مهمّی است تولید ملّی، اگر انشاءالله به بهترین وجهی پیش برود. لذا ما در این چند سال روی مسئلهی تولید تکیه کردیم. بیتأثیر هم نبود، بحمدالله تأثیرات خوبی هم داشت. امسال هم من تولید را میخواهم مطرح کنم. منتها یک لایهی جدید، یک چهرهی جدید از تولید را میخواهم مطرح کنم و آن عبارت است از تولیدی که دارای دو خصوصیت باشد: یکی اینکه اشتغالآفرین باشد، یکی اینکه دانشبنیان باشد. تولید دانشبنیان، متّکی به دانش، دانش جدید و پیشرفتهای علمی، و تولیدی که اشتغالآفرین باشد. البته همهی تولیدها اشتغالآفرین است منتها بعضی از تولیدها با اینکه سرمایهگذاریاش انبوه است، اشتغالآفرینیاش آنچنان نیست، لکن بعضی نه، اشتغالآفرین است که حالا من انشاءالله توضیح اینها را در سخنرانی فردا تا حدودی عرض خواهم کرد. اگر چنانچه ما تولید دانشبنیان را معیار قرار بدهیم و به دنبال تولیدی برویم که دانشبنیان باشد با خصوصیاتی که عرض خواهم کرد انشاءالله در سخنرانی روز اول سال، به نظرم میرسد که ما در همهی این هدفهای اقتصادیمان یک تکان خوب، یک حرکت رو به جلوی محسوسی انشاءالله خواهیم داشت. مسئلهی اشتغالآفرینی هم همین جور. بنابراین امسال ما شعارمان عبارت شد از این: «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین». این تولید است. البته من درخواست مؤکّد دارم، سال گذشته هم این را گفتم که اکتفا نکنند دوستان به اینکه حالا روی کاغذهایِ سربرگهایِ دستگاههایِ گوناگون بنویسند این عبارت را یا مثلاً فرض کنید که یک تابلو درست کنند در خیابان مثلاً بزنند؛ اینها کار نیست. عمده این است که به معنای واقعی کلمه روی این سیاستگذاری بشود. البته این دولت با وضعی که من مشاهده میکنم، با تحرّکی که رئیسجمهور محترم و همکاران ایشان دارند، انشاءالله پیشرفت خواهد کرد. یعنی این شعار روی زمین نخواهد ماند به توفیق الهی. لکن هرچه بیشتر کار بشود، بیشتر تلاش بشود، بهتر خواهد بود.
امیدواریم انشاءالله که خدای متعال برای ملّت عزیز ایران در این سال، در این عید، در این فرصتِ مغتنم یکساله خیر اراده بفرماید و مردم را خرسند کند، زندگیها را انشاءالله شیرین کند، مردم را دلشاد کند و ارواح طیّبهی شهدای عزیزمان، روح مطهّر امام بزرگوارمان، امام راحل (رضوان الله علیه) انشاءالله شاد باشد و سلام و ارادت و اخلاص همهی ما را به خاکِ پای بقیة الله الاعظم (ارواحنا فداه) انشاءالله خدای متعال برساند.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
💡 *روشهای فهم قرآن ویژه والدین*
🔰 *برای آموزش قرآن به فرزندان 7 تا 12 سال*
ویژه برنامه مجازی نسل توحیدی در نوروز 1401
با تدریس پژوهشگر ارجمند آقای علایی
🗓 *اول تا 12 فروردین*
🕰 هر روز ساعت 10 صبح
✒️ *ثبتنام و دریافت پیوند ورود به تالار مجازی:*
quranetratschool.ir/?p=23669
🕋 NasleTohidi.ir | @NasleTohidi