.
🔸 پیشنهادی قابل تامل درباره اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری
♻️ رییس دستگاه قضا و رییس مجلس، از کاندیداتوری منع شوند
🔰 حمید رسایی: این روزها قانون انتخابات ریاست جمهوری در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است. نکات خوبی در این قانون پیشبینی شده هر چند هنوز به بحث و بررسی بیشتر نیازمند است اما در باب تعیین شرایط برای کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری و مصادیق رجل سیاسی، به نظرم به نکاتی باید توجه کرد از جمله آنها منع رییس دستگاه قضا و رییس مجلس از کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری است.
در دلایل توجیهی این پیشنهاد به موارد زیر میتوان اشاره کرد:
یکم - وقتی ریاست یکی از دو نهاد اساسی کشور (قوه قضاییه و مجلس) بر عهده فردی است و وی در آن جایگاه در حال خدمترسانی است، طبعا تمرکز فکر و ذهن این مقام بر رقابت و فعالیتهای انتخاباتیاش در فاصله حدود شش ماه تا یک سال قبل از انتخابات، به انجام وظیفه اصلی و بالفعلی که بر عهده دارد، لطمه میزند.
این طرح سبب رها شدن دو قوه مهم کشور از آفات سیاست بازیهای متعارف انتخاباتی خواهد شد. طبعا اگر روسای مجلس و قوه قضاییه بدانند که نمیتوانند کاندیدا شوند، ظرفیت زیادی از توان آنها و زیر مجموعهشان در خدمت به مردم آزاد خواهد شد.
دوم - مواضع، تحرکات و فعالیتهای رییس دستگاه قضا و رییس مجلس به دلیل جایگاهی که دارند، از اکثر تریبونها و خصوصا صدا و سیما منعکس خواهد شد. مسئولان این دو جایگاه، وقتی کاندیدا هم باشند، طبعا انعکاس اخبارشان یک فرصت تبلیغی برای آنها و نظام اسلامی است. از این منظر، در صورت عدم کاندیداتوری این مقامات، هر اقدام و تصمیم درست و بجای آنها با انگ انتخاباتی مواجه نمیشود و برای نظام سرمایه اجتماعی تولید میکند و البته در صورت کاندیدا بودن، ای بسا نتیجه کاملا عکس خواهد داشت. علاوه بر این، استفاده از این فرصتهای تبلیغی که مختص روسای قواست، در اختیار دیگر کاندیداهای انتخاباتی نیست الا در دوره دوم برای رییس جمهور مستقر با این تفاوت که وی به دلیل عملکرد چهارسالهاش در مقام پاسخگویی هم قرار دارد.
سوم - کاندیداتوری کسانی که بر صندلی ریاست قوه قضاییه و مجلس تکیه زدهاند و خیز ایشان برای تغییر صندلی و رسیدن به ریاست قوه مجریه، از نگاه مردم نوعی قدرت طلبی تلقی خواهد شد. خصوصا اگر رییس مجلس یا رییس قوه قضاییه به تازگی برای این جایگاهها نصب یا انتخاب شده باشند. علاوه بر این، کاندیداتوری رییس قوه قضاییه در حالی که از رهبر انقلاب حکم قاضیالقضاتی را دریافت کرده یا کاندیدا شدن رییس مجلس در حالی که از مردم برای حضور در مجلس رأی گرفته، به نوعی سخره گرفتن حکم رهبری و آرای مردم است و البته در صورت تازه بودن حضورشان در این جایگاهها، قبح این عمل دو صد چندان میشود.
با کاندیدا شدن رییس مجلس و رییس دستگاه قضا مردم این ضربالمثل فارسی را به زبان میآورند که فلانی اگر بیلزن است، باغچه خودش را بیل بزند. کنایه از این که فلانی اگر قصد خدمت به مردم را دارد، در جایگاه ریاست قوه قضاییه که نصب شده یا در جایگاه ریاست مجلس که انتخاب شده، بهترین خدمات را میتواند ارائه دهد. تلقی مردم از این خیز برداشتن چیز دیگری خواهد بود؟!
چهارم - قطعا جایگاههای مهمی مثل رییس قوه قضاییه یا رییس مجلسی که در انتخابات ریاست جمهوری شکست میخورند، از نظر اعتبار در بین مردم و ساختار حاکمیت مانند قبل از آن نخواهد بود. مشروعیت و نفوذ کلام رییس مجلس یا رییس قوه قضاييهای که آرای مردمی را به دست نیاورده و شکست خورده، دچار علامت سئوال میشود و نتیجه آن جز تضعیف جایگاه رییس مجلس و رییس قوه قضاییه نخواهد بود.
پنجم - نکته دیگر این است که تعامل رؤسای قوای شکست خورده در انتخابات با رییس جمهور منتخب در دوره پس از انتخابات، دچار اختلال میشود. به این معنا که هرگونه مواجهای از سوی رؤسای مجلس و قوه قضاييه با تخلفات یا اشتباهات رییس جمهور منتخب با دید انتقامجویی شکست انتخابات، تفسیر و بازنمایی میشود.
ششم - بدیهی است که اگر رییس مجلس یا رییس قوه قضاییه، خود را برای خدمتگذاری در جایگاه ریاست جمهوری توانمند میبینند و میخواهند این میدان را بیازمایند، میتوانند در فاصله زمانیای که قانون تعیین میکند (مثلا شش ماه قبل از انتخابات) از سمت ریاست قوه، استعفا کرده و خود را در برابر انتخاب مردم قرار دهند.
شاید اشکال شود که برخی از این نکات، درباره کاندیداتوری وزرا هم صادق است. این اشکال بلا وجهی است چرا که تفاوت جایگاه وزیر با رؤسای دستگاه قضا و مجلس، خیلی زیاد است.
به نظرم در ضرورت تصویب چنین شرطی برای کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری دلایل دیگری هم میتوان یافت. تصویب این شروط به قوه قضاییه و جایگاه ریاست مجلس درانجام وظایفی که برعهده دارند، کمک شایانی خواهد کرد.
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕⭕آیا کسی که مدرک تحصیلی یک رشته را ندارد می تواند در آن صاحب نظر شود؟
استاد #رحیمپور_ازغدی
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
8.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 چراغ سبز روحانی به بایدن برای مذاکره/ روحانی: ملت ایران ثمره «مذاکره با دنیا» را در سال ۹۵ و ۹۶ دیدند
🔹️ شرایط ما در این دو سال در بهترین شرایط ۴۰ سال اخیر بود. تورم ما یک رقمی بود. بالاترین رشد اقتصادی جهان را داشتیم.
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
محسن رضایی خبر از نزدیک بودن #ضربه_متقابل داد
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
🔻 مالیات ۹۹۰۰ میلیاردی بورسیها
🔹️ براساس اعلام سازمان مالیاتی، در نیمه نخست سال ۹۹ بیش از ۵۴،۹۵۵ میلیارد تومان درآمد مالیات مستقیم وصول شده که ۹۹۰۰ میلیارد تومان آن مربوط به نقل و انتقال سهام بوده است.
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
دفاع همچنان باقیست
♦️ کردهاي علوي و بسيج سياسي خاستگاه #کُردهاي_علوي در ترکيه تفاوتهاي بسياري دارد. مذهب علوي در مرکز
♦️ جريان نو اسلامگرا
احياي عمومي و تقويت اسلام در دهه 1980 بسيار آشکار بود. آموزشهاي مذهبي در مدارس ابتدايي و متوسطه به موجب قانون سال 1982 اجباري شد. در خلال اين دهه شمار طلبههاي مدارس قرآني از حدود 68500 نفر به بيش از 155000 نفر افزايش يافت. اين مدارس را اداره امور مذهبي مديريت و تأمين بودجه ميكرد. مدارس مزبور يک برنامهريزي کامل آموزشهاي مذهبي داشتند و به روي دانشآموزان پس از مقطع ابتدايي باز بودند. اداره مزبور پيش از 1980 داراي 20 کارمند بود، در پايان دهه 1980 اين رقم به 628 نفر افزايش يافت. در طول دهه 1980 و اوايل دهه 1990 حدود 1500 مسجد جديد در هر سال ساخته شد و از 1979 تا 1989 اعضاي اداره مزبور از حدود 50000 تقريباً به 85000 افزايش يافت.
ساخت مسجد از طريق ترکيبي از درآمدهاي خصوصي و عمومي تا آخر دهه 1980 و دهه 1990 ادامه يافت.
شوراي امنيت ملي تركيه تصور ميکرد که اسلام ميتواند عامل وحدت در جهت تضعيف جريان چپ و پلي بين ترکها و کُردها باشد؛ و لذا اين نگاه و برداشت از [کارکرد اسلام] را دولت #حزب_مامميهن به رهبري تورگوت اوزال پذيرفت؛ اما چنين سياستي نتيجه عکس داد و تحرک علويان شديدتر از گذشته شد.
موارد متعدد تنش و رويارويي بين شورشيان مسلمان سني و علويها در خلال دهه 1990 رخ داد. يک مورد شايان ذکر از اين تنشها به حادثه #سيواس مشهور است که در آن شورشيان مسلمان سنّي تلاش کردند که شرکتکنندگان در يک همايش فرهنگي علوي را شب هنگام، در هتلشان به آتش کشيده و بکشند.
در دسامبر 1995 حزباسلامگراي_رفاه (RP) در انتخابات عمومي با آراي بالايي پيروز شد و اميد به حضور يک اسلامگرا در دولت افزايش يافت. در انتخابات شوراهاي شهر و شهرداريها در 1994 بسياري از شهرهاي بزرگ ترکيه از جمله بزرگترين آنها استانبول و آنکارا شهرداران حزب رفاه را برگزيدند. سکولارها شامل علويها و نيز اتحاديه اروپا و آمريکا نگران شدند. گويي از طريق حزب رفاه و رهبر آن نجمالدين اربکان، دروازه اروپا در اختيار اسلامگراها قرار گرفته بود.
♦️تظاهرات گسترده براي دفاع از قانون اساسي
در خلال دهه 1990 چندين تظاهرات گسترده با شعار دفاع از قانون اساسي برپا شد که تأكيد ويژه آنها بر اصل سکولاريسم بود. سکولارها و از جمله علويها از جريان #نواسلامگرا احساس خطر ميکردند. نگراني آنها به محدوديت آزاديهاي فرديشان در درون جامعه ترکيه و نيز شرايط و وضعيت ترکيه در اروپا و ديگر جوامع غربي مربوط ميشد.
آزادي مذهب در قانون اساسي تضمين شده بود، به گونهاي که به موجب آن دولت نبايد آن را تهديد كند. اين بدين معنا بود که هيچکس نبايد وادار به عبادت يا شرکت در مراسم و آيينهاي مذهبي بشود. مدارس ابتدايي و متوسطه به تهيه يک دستورالعمل مذهبي تحت نظارت و کنترل دولت نياز داشتند. اصل سکولاريسم مجدداً تأکيد ميکرد که در تهيه، فراهمآوري و تدوين اصول اقتصادي، سياسي، اجتماعي و قانون حتي استفاده محدود از رويکردهاي مذهبي ممنوع است.
از اواخر سال 1997 اين سياست تغيير کرد و مدت تحصيل در مدارس ابتدايي براي جلوگيري از انتخاب مدارس مذهبي به 3 سال افزايش يافت. با بازگشت #اجويت به دولت، شرايط حمايت از علويان بهبود يافت. اين سياست از زماني ممکن شد که رهبر حزب رفاه، #اربکان، مجبور به ترک سياست شد و به اقدام عليه قانون سكولاريسم متهم گرديد.
♦️ واکنش علويان به گرايشهاي #پانترکي
اگر چه هويت ترکي ترکان علوي بطور چشمگيري باقي بود و هنوز تأثير مثبت بر مواضع آنها در قبال جمهوريهاي تازه #آسياي_مرکزي و #آذربايجان داشت؛ اما نشانههايي از ترديد در ميان علويان بر مبناي تجارب قبلي جنبشهاي مدعي «ترکيه بزرگ» مانند #حزب_اقدامملي در خلال دهه 1970وجود داشت. سياست اين حزب #نئوفاشيست، با آرمان تشکيل دولت ترکيه بزرگ نه فقط بر ضد کُردها بلکه عليه علويان نيز ساماندهي شده بود. افزايش نقشآفريني و تقويت اهل سنت به ويژه #بنيادگراها و #صوفيان مانند #نقشبنديه، از ديگر عوامل ترديد مزبور بود.
ادامه در پُست بعدی....
فرقهها و ادیان جهان اسلام
https://eitaa.com/joinchat/1739522124Ca6c226e120
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
12.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥سهم ثروتمندان از یارانه پنهان: ۸۹۵ هزار میلیارد تومان؛ سهم بقیه ۳۹ هزار میلیارد تومان!
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
پوشک خارجی بستهای یکمیلیون تومن، یعنی هر خراب کاری کودک ۲۶هزار تومن آب میخوره!
#لاکچری_پوشها😐
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
8.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚠️ این فیلم حاوی صحنههای دلخراش و ناراحت کننده است!
🔰 گوشهای از جنایات بیرحمانه منافقین در دهه ۶۰ موسوم به «عملیات مهندسی»
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
سخنرانی سید حسن نصرالله به مناسبت روز شهید در لبنان
💢 از سقوط ذلیلانه ترامپ خوشحالیم
🔹 دولت ترامپ از بدترین دولتهای آمریکا بود... ترامپ در حالی میرود که در حسرت یک تماس تلفنی مقامات ایرانی ماند.
🔹 من از سقوط ذلیلانه ترامپ خوشحالم.
🔹 او مسئول شهادت حاج قاسم و ابومهدی است که به آن افتخار میکند. حق ماست که از این شکست ذلیلانه او خوشحال باشیم. او مردم آمریکا را هم تحقیر کرد، مردم هم او را تحقیر کردند.
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
امروز....
✴️ پنجشنبه👈 22 آبان 1399
👈 26 ربیع الاول 1442 👈 12 نوامبر 2020
🕋 مناسبتهای دینی و اسلامی .
🎇 امور دینی و اسلامی .
❇️ روز بسیار شایسته و خوب و خوش یمنی است برای همه امور خصوصا :
✅ جابجایی و نقل و انتقال .
✅ آغاز بنایی و خشت بنا نهادن .
✅ و تجارت و داد و ستد نیک است .
📛 برای ازدواج خوب نیست .
🤒 مریض امروز زود خوب می شود.
👶 مناسب زایمان و نوزادش عمر طولانی خواهد داشت. ان شاءالله
🚘 مسافرت:
مسافرت خوب نیست و در صورت ضرورت همراه صدقه باشد .
🔭احکام نجوم.
🌗 این روز از نظر نجومی روز مناسبی برای امور زیر است .
✳️ فروش جواهرات .
✳️ آغاز معالجه .
✳️ و خوردن نوشیدنی ها نیک است .
👩❤️👩 امروز (روز پنجشنبه)
مباشرت هنگام زوال ظهر برای سلامتی مفید است و فرزندش عاقل و سیاستمدار خواهد شد. ان شاءالله
💑 امشب: امشب (شبِ جمعه) ، مباشرت پس از نماز عشا مستحب و فرزندش از ابدال و یاران امام زمان خواهد شد . ان شاءالله
💇♂💇 اصلاح سر و صورت :
طبق روایات، #اصلاح_مو (سر و صورت)
در این روز ماه قمری ، باعث رهایی از بلا خواهد شد .
💉💉حجامت فصد خون دادن .
#خون_دادن یا #حجامت و فصد باعث خلاصی از مرض می شود .
😴 تعبیر خواب امشب :
اگر شب جمعه خواب ببیند تعبیرش از ایه ی 27 سوره مبارکه " نحل " است .
قال سننظر اصدقت ام کنت من الکاذبین .
و چنین برداشت میشود که جاسوسی خبری به این شخص برساند و او در صدد تفحص در مورد این خبر شود و خبر صحیح باشد. شما مطلب خود را در این مضامین قیاس کنید .
💅 ناخن گرفتن:
🔵 پنجشنبه برای #گرفتن_ناخن، روز خیلی خوبیست و موجب رفع درد چشم، صحت جسم و شفای درد است.
👕👚 دوخت و دوز:
پنجشنبه برای بریدن و دوختن #لباس_نو روز خوبیست و باعث میشود ، شخص، عالم و اهل دانش و علم گردد.
✴️️ وقت استخاره :
در روز پنجشنبه از طلوع فجر تا طلوع آفتاب و بعد از ساعت ۱۲ ظهر تا عشاء آخر ( وقت خوابیدن)
❇️️ ذکر روز پنجشنبه نیز: لا اله الا الله الملک الحق المبین
✳️️ ذکر بعد از نماز صبح ۳۰۸ مرتبه #یارزاق موجب رزق فراوان میگردد .
💠 ️روز پنجشنبه طبق روایات متعلق است به #امام_حسن_عسکری_علیه_السلام . سفارش شده تا اعمال نیک و خیر خود را در این روز به ایشان هدیه کنیم تا ثواب دوچندان نصیبمان گردد.
🌸 زندگیتون مهدوی 🌸
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist