🔺حضورهای جشنوارهای «تنگنای»/ مستندی در ستایش مادر و خانواده
🔸مهدی امینی کارگردان مستند «تنگنای» (تولید مرکز گسترش سینمای مستند،تجربی و پویانمایی) معتقد است نقطه قوت این فیلم ترویج روحیه ایثار و توجه به همنوعان است.
🔸مستند «تنگنای» نامزد دریافت جایزه بهترین فیلم از جشنواره گلدن فمی بلغارستان شد، این جشنواره به تازگی برگزار شد، این موفقیت دور از انتظار نبود. مردم ایران و مشرق زمین خصلت هایی مانند خانواده محور بودن و مهربانی و از خودگذشتگی دارند که به ویژه برای مخاطب غربی بسیار جذاب است. به نظر من به همدیگر کمک کردن یکی از لایه های زیرین و نقاط قوت مستند «تنگ نای» است.
#مرکز_گسترش_سینمای_مستند
#تنگنای
#مستند
defc.ir/post/7524
@defcir
🔺 ۶ مستند در مرکز گسترش اکران میشوند/ از «آخرین کوسه نهنگ» تا «خانواده خلج»
🔸مستندهای «هفت سال اینجا»، «دوئل بوکمال»، «آخرین کوسه نهنگ»، «مهدکودک»، «پورزال» و «خانواده خلج» در سالن حقیقت مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی نمایش داده میشوند.
🔸یکشنبه ۲۰ خردادماه، مستندهای «هفت سال اینجا» به کارگردانی سید مصطفی سید الحسینی، «دوئل بوکمال» به کارگردانی محمدرضا ابوالحسنی و «آخرین کوسه نهنگ» به کارگردانی رامتین بالف از ساعت ۱۶ در سالن حقیقت مرکز روی پرده میروند.
🔸 مستندهای «مهدکودک» به کارگردانی حانیه یوسفیان، «پورزال» به کارگردانی ماریا ماوتی، احسان فرخی فرد و مستند «خانواده خلج» به کارگردانی مریم الهامیان و مصطفی حاجی قاسمی از ساعت ۱۶ روز دوشنبه ۲۱ خرداد در مرکز گسترش نمایش داده می شوند.
🔸تماشای مستندهای هفدهمین جشنواره «سینماحقیقت» برای علاقهمندان آزاد و رایگان است.
#مرکز_گسترش_سینمای_مستند
#اکران_حقیقت
#مستند
defc.ir/post/7525
@defcir
🔺پایان خوش «خانواده خلج»/ اکران قریبالوقوع مستند پربیننده «سینماحقیقت»
🔸کارگردان مستند «خانواده خلج» با اشاره به موفقیت این خانواده (سوژه مستند) در دادگاه تجدید نظر، از احتمال اکران قریبالوقوع این فیلم خبر داد.
🔸خبرآنلاین، مریم الهامیان: مهمترین مساله هر فیلم یا اثر هنری ارتباط آن با مخاطب است، «خانواده خلج» از یک خانواده تلاشگر میگوید و سینما بهترین فضا برای ارتباط با مخاطب عام مثل خانوادههاست، حتی مخاطب خاص نیز در سینما حضور خواهد یافت. خیلی از افراد در طول برگزاری هفدهمین جشنواره «سینماحقیقت» مایل به دیدن فیلم بودند اما این امکان برایشان پیش نیامد و ما به خیلیها در شهرستانها و جاهای مختلف قول اکران سینمایی فیلم را دادهایم. از طرف دیگر هنروتجربه فضای هنری دارد که مساله باارزشیست و خیلی از مخاطبان خاص در این فضا به تماشای فیلم خواهند نشست.
#مرکز_گسترش_سینمای_مستند
#خانواده_خلج
#مستند
defc.ir/post/7526
@defcir
🔺آغاز پرواز «سیمرغ» در آسمان «هنر و تجربه»
🔸مراسم اکران افتتاحیه مجموعه فیلمهای کوتاه «سیمرغ» شامل چهار فیلم «ارفاق»، «شریف»، «دآبر» و «برنو» شامگاه ۱۹ خرداد ماه توسط گروه سینمایی هنر و تجربه در پردیس سینمایی چارسو برگزار شد.
#مرکز_گسترش_سینمای_مستند
#هنروتجربه
#سیمرغ
defc.ir/post/7527
@defcir
🔺فیلمها با ما و ما با آنها زندگی میکنیم/ اکران ویژه «روز مات» در چارسو
🔸نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی «روز مات» شامگاه یکشنبه ۲۰خرداد توسط گروه سینمایی هنر و تجربه و با حضور محمود نوری کارگردان، محسن علیاکبری تهیهکننده و محمود گبرلو کارشناس و منتقد سینما در پردیس سینمایی چارسو برگزار شد.
#مرکز_گسترش_سینمای_مستند
#هنروتجربه
#اکران
defc.ir/post/7529
@defcir
🔺انتشار فراخوان چهل وسومین جشنواره فیلم فجر/ اهدای جایزه «شهیدجمهور»
🔸فراخوان بخش ملی چهلو سومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر از سوی دبیرخانه این رویداد سینمایی منتشر شد.
#مرکز_گسترش_سینمای_مستند
#جشنواره_فیلم_فجر
defc.ir/post/7528
@defcir
🔺اندرو استنتون «داستان اسباب بازی ۵» را میسازد
🔸کارگردان «بالا» بازگشته و قرار است کارگردانی «داستان اسباب بازی ۵» را برای پیکسار انجام دهد.
#مرکز_گسترش_سینمای_مستند
#انیمیشن
defc.ir/post/7530
@defcir
محمد هاشمی:
🔺نقدنویسی در سینمای مستند نیاز به جریان دارد/ کار نقد فیلم چیست؟
🔸یک منتقد، استاد دانشگاه و پژوهشگر سینما با اشاره به شرایط نقدنویسی در سینمای مستند، کارکرد نقدنویسی را درک بُعدی از جهان که فیلم به تصویر میکشد، دانست.
🔸خبرگزاری میراث آریا، دکتر محمد هاشمی: برای سنت نقدنویسی هم باید شرایطی وجود داشته باشد مثلا از منتقدان و نگاههای مختلفی استفاده شود، متاسفانه معمولا یک نفر به شکلی، در حوزهای مثل نقد فیلم مستند، اسمی پیدا میکند و هر جا که نقد مستند میبینیم، نام همان یک نفر هم وجود دارد درحالی که به دیگر نویسندگان که در دورههای مختلف درباره فیلمهای مستند قلم زدهاند، توجهی نمیشود. علاوهبر دیدگاههای مختلف، مدون بودن، برنامه داشتن و پشت سر هم اتفاق افتادن، باعث میشود که کم کم سنت و تاریخ نقد مستند به وجود آید.
#مرکز_گسترش_سینمای_مستند
#نقدفیلم
#نقدمستند
defc.ir/post/7533
@defcir
🔺اجازه دهید مستندسازان مستقل شوند
🔸نشست رسانهای هیات مدیره انجمن کارگردانان سینمای مستند با حضور مهرداد زاهدیان رئیس انجمن، هادی معصومدوست نایب رئیس، پریسا عشقی دبیر، علی همراز خزانهدار و میثم شاهبابایی بهعنوان عضو هیاتمدیره صبح امروز دوشنبه ۲۱ خرداد ماه در خانه سینما برگزار شد.
#مرکز_گسترش_سینمای_مستند
#مستندسازان
defc.ir/post/7534
@defcir
🔺آغاز دوره جدید فعالیت آسیفاایران
🔸مجمع عمومی انجمن فیلمسازان انیمیشن ایران برگزار شد و دوره جدید آسیفاایران رسما آغاز به کار کرد.
#مرکز_گسترش_سینمای_مستند
#آسیفا
defc.ir/post/7535
@defcir
🔺افلاطون، شعر و فیلم مستند/ یادداشت محمداحسان مفیدیکیا
🔸دوگانه شعر و فلسفه افلاطونی، در سپهر سینما بیش از همه در مورد فیلم مستند مشهود و کاربردی است. آنجایی که بحث از ماهیت و چیستی آن میشود و دوگانه واقعیت و جعلی بودن مطرح میشود.
🔸روزنامه ایران، محمداحسان مفیدیکیا: سؤالات درباره ماهیت فیلم مستند، فهرستی از بنیادیترین پرسشهایی است که تأثیرگذارترین نظریهپردازان، متفکران و سینماگران به طرح و پاسخ آن پرداختهاند. اندیشیدن به سؤالات و پاسخ آنها، قدم اول در «فلسفه فیلم مستند» است. مثل چنین سؤالاتی البته پیشینهای به درازای تاریخ فلسفه دارند، آنجایی که افلاطون گفت: «از قدیم بین فلسفه و شعر درگیری بوده» و البته میدانیم که شعر را هم مثل فلسفه باید در سیاق یونانی آن و در آن فضا در نظر آوریم. اگر بگویید که شعر زمان افلاطون و هومر کجا و مستند و فیلم امروزی کجا، خواهم گفت که شما صفحه تلویزیون، تلفن همراه، پرده سینما و حتی هولوگرافیکهای واقعیت مجازی را کنار بگذارید، اینها همه ابزاری برای نمایش فرمی از یک بیان هنری است.
#مرکز_گسترش_سینمای_مستند
defc.ir/post/7536
@defcir