هدایت شده از عدالت یاوران قصد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 معاون علمی و فناوری رئیسجمهور: برای ساخت هواپیمای مسافربری باید با مشارکت ۵ کشورِ دوست یک شرکتِ هواپیماسازیِ بینالمللی ایجاد کنیم
🔹با این کار توانمندیها تجمیع و صرفۀ اقتصادی کار تضمین میشود.
#تصمیمات
https://eitaa.com/qasd_ir
هدایت شده از عدالت یاوران قصد
🔹از عوامل گسترش مشکلات اقتصادی...
📚برگرفته از کتاب اقتصاد سیاسی و پیشرفت عدالت بنیان
#عکسنوشت
https://eitaa.com/qasd_ir
باتوجه به نزدیکی انتخبات تحلیلی ناظر بر سه بعد «مردم، شاخص و انتخاب» نوشته ام و در دو قسمت منتشر می کنم امیدوارم این نکته رو مشخص کند که مردم به دنبال چه چیزی هستند و چرا در شرایط کنونی ناراضی هستند.
#قسمت _ ۱
🔰پس از انقلاب اسلامی مردم ابوالحسن بنیصدر را به عنوان نخستین رئیس جمهور برگزیدند. با توجه به اینکه استقبال و تمایل مردمی به مسئله عدالت بود اما بنیصدر نتوانست عدالت را به خوبی در اجتماع اقامه کند و این موضوع موجب نارضایتی مردم و امام شد پس بنیصدر خرداد ۱۳۶۰ از سمت خود عزل شد و سپس از ایران گریخت.
🔰پس از بنیصدر، محمدعلی رجایی از نخستوزیری به پاستور رفت و رئیسجمهور شد.
شهید رجایی هرچند شعار مشخصی در انتخابات ریاستجمهوری نداشت، اما فضای تبلیغاتی او حول محور سادهزیستی بود که در پس خود مفهوم عدالت را منتقل میکرد. شهید رجایی حتی در سلوک شخصی هم این مفهوم را به مردم منتقل میکرد. شهید رجایی توانست در فضای انقلابی و البته جنگی، رئیسجمهور شود. اما عمر ریاستجمهوری شهید رجایی به یک ماه هم نکشید و او هشتم شهریور در بمبگذاری ساختمان ریاستجمهوری ترور شد و به شهادت رسید. به این ترتیب شهید رجایی هم فرصت اجراییکردن عدالت وعده دادهشده را پیدا نکرد.
🔰پس از ترور شهید رجایی، سومین دوره انتخابات ریاستجمهوری در بحبوحه جنگ تحمیلی برگزار شد. در این دوره کاندیدای شاخص آیتالله علی خامنهای ( مقام معظم رهبری) بود. در این دوره جنگ جایی برای پرداختن به شعارهای توسعه اقتصادی باقی نمیگذاشت. در شعارهای تبلیغاتی بیان شده بود که «به خامنهای، مرد محراب و جبهه رأی میدهیم» و «حکومت اسلامی آن حکومتی است که مردم را به فکرکردن دعوت میکند و هدایت ذهن مردم را برعهده میگیرد». در این دوره اما مسئولیتهای اجرایی کشور بر عهده نخستوزیر بود. به گواه مورخان، اداره اقتصاد کشور در میانه جنگ و اوجگیری تحریمها مهمترین وظیفه دولت در آن دوران محسوب میشد.
🔰پنجمین دوره انتخابات ریاستجمهوری تفاوت عمدهای با دورههای قبل داشت. این دوره با پایان جنگ آغاز شد و با حذف سمت نخستوزیری، همه مسئولیتهای اجرایی کشور بر عهده رئیسجمهور گذاشته شد. از سوی دیگر، آیتالله خامنهای نیز به رهبری رسیدند و در چنین شرایطی هاشمی رفسنجانی با شعار توسعه اقتصادی و سازندگی روی کار آمد. عمده کارگزاران دولت او تکنوکرات بودند و توسعه را در مسیر تکنوکراسی میدیدند. هاشمی با این رویکرد یک دوره دیگر هم در مسند ریاستجمهوری باقی ماند اما در سال ۷۲، ۵ میلیون از آرای خود را از دست داده بود. دولت هاشمی بهدلیل راهبرد مشخصی که برای توسعه داشت، به دولت سازندگی مشهور شد.
🔰سال ۷۶ نخستینبار پس از انقلاب بود که مطالبات مدنی و سیاسی از اولویتهای اقتصادی در جامعه پیشی گرفت. سیدمحمد خاتمی در این سال با شعار توسعه سیاسی توانست برخلاف انتظارهای اولیه راهی پاستور شود. خاتمی در مسیر اصلاحات سیاسی و ساختار تلاش کرد و به آزادیهای مدنی از جمله آزادی مطبوعات بهای زیادی داد. او دوره دوم هم با شعار «فردای بهتر ایران اسلامی» رئیسجمهور ایران شد. دولت خاتمی بهدلیل رویکرد مشخص خود به دولت اصلاحات مشهور شد و جریان چپ در جمهوری اسلامی را تبدیل به جناح اصلاحطلب امروزی کرد.
🔰نهمین انتخابات ریاستجمهوری عرصه ظهور دوباره مطالبه عدالت بود. محمود احمدینژاد در این دوره، خود بر موج این مطالبه سوار شد و شعار او «پول نفت باید سر سفره مردم دیده شود» بود. او در رقابت با هاشمی رفسنجانی او را مظهر بیعدالتی پس از انقلاب معرفی کرد و همه وعدههای انتخاباتیاش درباره حل معضلات معیشت، مسکن، اشتغال و بهطور کلی اقتصاد کشور بود. احمدینژاد سال ۸۸ هم با شعار «عدالت و مهرورزی» بار دیگر راهی پاستور شد و تا سال۹۲ رئیس دولت ماند.
🔰سال۹۲ حسن روحانی با شعار «اعتدالگرایی» و «دولت تدبیروامید» روی کار آمد، اما تأکید کرد که باز کردن گره مشکلات اقتصادی و سیاسی در دستان اوست. در واقع شعار روحانی توسعه اقتصادی با رنگوبوی سیاسی بود. روحانی سال ۹۶ هم با تأکید بر حل مشکلات اقتصادی وارد کارزار شد و وعده داد که اقتصاد کشور مسیر روبهرشدی را طی میکند. البته در این دو دوره مطالبات مدنی و سیاسی نیز بار دیگر به صحنه بازگشته بود و روحانی وعدههای پرشماری هم در این زمینهها داد.
ادامه دارد...
✍محمدحسن دهقانی
🔻پژوهش های مدیریت و اقتصاد🔻
https://eitaa.com/dehghani_org
هدایت شده از حمید رسایی ✔️
.
♻️ سخنی با علمای معزّز و روحانیون انقلابی و دغدغهمند (۱)
1⃣ مطابق با آمارهای مراجع رسمی، نظرات کارشناسان و مشاهدات، محرز است که بانکها و در راس آنها بانکهای خصوصی، با بهرهگیری از امتیاز خلق پول (=حقوق عامه) و دستاندازی به منابع بانک مرکزی، اهداف شخصی و سفتهبازانه خود را دنبال میکنند.
2⃣ خلق پول که میبایست در جهت انتفاع عمومی قرار میگرفت، به ابزاری رانتی برای تعداد اندکی از سهامداران عمدهء بانکها در جهت برجسازیها، مالسازیها، تملک املاک و مانور تجمل در برابر مردم شده است؛ مردمی که به علت گرانی ناشی از رفتار همین بانکها، در تامین ابتداییترین نیازهای معیشتی خود واماندهاند.
چطور برای اهداف شخصی بانکها پول هست، اما برای برنامههای ملّی از جمله ساخت مسکن پول نیست!
3⃣ بانکها با سپردههای مردم و خلق پول (=حقوق عامه)، داراییهایی را تصاحب کرده و با گرانی، قیمت این داراییها چندین برابر شده است. اکنون سود این داراییها به تملک سهامداران بانکها درمیآید، حال آنکه منابع برای دیگران بوده است.
⁉️ آیا وقت آن نرسیده است که در مورد به مسلخ بردن معیشت مردم توسط بانکها و علیالخصوص بانکهای خصوصی، فتوای صریح و لازمالاجرایی صادر شود؟
⁉️ آیا خلق پول (=حقوق عامه) توسط بانکهای خصوصی که نتیجهای جز نفع اقلیتی از سهامداران اصلی بانکها و سوداگری آنها در اقتصاد (=نقض حقوق عامه) نداشته است، رواست؟
⁉️ آیا احتساب اموال اکتسابی به عنوان مایملک سهامداران شرعا مجاز و صحیح است؟
⁉️ جبران ضرر و زیان عامه از محل رفتارهای سوداگرانه بانکها طبق اصول ۴۰ و ۴۹ قانون اساسی چگونه باید باشد؟
⁉️ آیا این قبیل مسائل، سنخیتی با مباحث و احکام شرعی و ورود علمای معزّز و روحانیون انقلابی ندارد؟
مردم، منتظر اقدام عاجل از سوی عزیزان هستند.
#مهار_بانکها #مهار_تورم
🔹این پستها را ببینید:
https://eitaa.com/rasaee/10045
https://eitaa.com/rasaee/10092
https://eitaa.com/rasaee/10126
👈 یادداشتهای حمید رسایی را اینجا بخوانید
.
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
اهميت #بریکس در اقتصاد دنیا
سال ۲۰۲۲:
صادرات کشورهای بریکس به یکدیگر: ۶۰۰ میلیارد دلار
صادرات بریکس به دنیا: ۵ تریلیون دلار
کل تجارت دنیا: ۲۴.۵ تریلیون دلارسهم بریکس از تجارت دنیا: ۲۰ درصد. کل تولید بریکس: ۲۶ تریلیون دلار
کل تولید دنیا: ۱۰۰ تریلیون دلار
سهم بریکس از تولید دنیا: ۲۶ درصد
☘️کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
محمدحسن دهقانی
باتوجه به نزدیکی انتخبات تحلیلی ناظر بر سه بعد «مردم، شاخص و انتخاب» نوشته ام و در دو قسمت منتشر می
#قسمت _ ۲
همانطور که بیان شد در سالهای پس از جنگ نیز دولت های مختلف به درستی و به طور کامل عدالت اجتماعی را که رسالت و آرمان انقلاب اسلامی هم بود تبیین و اقامه نکردند و همین امر سرمنشا مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه شد.
اگر به جای تلاش برای دوقطبی سازی جامعه، با جریانات راست و چپ یا اصلاحطلب و اصولگرا مردم را منحرف نمیکردند و جریانهای اجتماعی را به سمت اقامه عدالت سوق میدادند امکانات و ظرفیتهای کشور باعث حل مسائل خرد و کلان مردم میشد و علاوه بر اعتماد سازی مردم نسبت به کارآمدی جمهوری اسلامی، رضایت عمومی مردم را نیز دربر میداشت.
ایجاد شبکهای توانمند و سامان دادن به نیروهای فعال و ایجاد انسجام و انضباطی مطلوب است که میتواند حرکت انقلابی ملترا به درستی درگام دوم انقلاب تداوم بخشد و جریان را از خطر انهدام، مصون بدارد. مردم مسلمان نیز مانند گذشته نیروهای اصلی و عمده انقلاب ایراناند و باور اسلامی و احساس تکلیف الهی عمدهترین و اصلیترین انگیزه آن با این تشخیص و تجلیل است.
✍محمدحسن دهقانی
🔻پژوهش های مدیریت و اقتصاد🔻
https://eitaa.com/dehghani_org
در جریان اربعین پارسال کمبود تحلیل اقتصادی در فضای رسانه ای به شدت احساس می شد به همین خاطر تصمیم گرفتیم نظرات کارشاسان رو با عنوان تحلیل اقتصادی اربعین بگیریم و منتشر کنیم.
این فایل پی دی اف حاوی تحلیل 19 کارشناس در مورد اقتصاد اربعینه که و در قالب 20 صفحه جمع آوری شده و در اختیار شما دوستان قرار گرفته
استفاده بدون ذکر #منبع مجازه
👇لینک محتوا
https://eitaa.com/dehghani_org/42
✍محمد حسن دهقانی
https://eitaa.com/dehghani_org
از هر ۱۰۰ پایاننامۀ دانشگاهی، ۲ پایاننامه به درد کشور میخورد
🔰ما اندازۀ سوییس و هلند مقاله مینویسیم ولی کارایی ندارد. توجه بیش از حد دانشگاهها به کمیتِ تولید علم باعثشده اساتید بهجای پژوهش برای حل مشکلات کشور، فقط مشغول این باشند که مقالۀ بیشتری بنویسند تا ارتقای رتبه بگیرند.
🔰الان اگر دانشجویی چیزی اختراع کند و بخواهد با آن یک کسب و کار تاسیس کند، اساتیدش با او همکاری نمیکنند؛ چون مقالهای در آن نیست.
🗣مدیر اندیشکدۀ اقتصاد دانشبنیان
✍محمدحسن دهقانی
🔻پژوهش های مدیریت و اقتصاد🔻
https://eitaa.com/dehghani_org
محمدحسن دهقانی
از هر ۱۰۰ پایاننامۀ دانشگاهی، ۲ پایاننامه به درد کشور میخورد 🔰ما اندازۀ سوییس و هلند مقاله مینو
کم گوی و گزیده گوی چون دُر
تا ز اندک تو جهان شود پُر
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
ایران جزو ۵ کشور اول دارنده منابع طبیعی جهان است. اما جهانیسازی قیمت این منابع، دولت و ملت ایران را از سرمایه ملی خود محروم و روند توسعه کشور را مختل کرده است. برای ایرانیان هیچ تفاوتی ندارد که این منابع را -که مواد اولیه تولید هستند- وارد کنند، یا از داخل تهیه کنند.
منابعی که میتوانست اهرم پیشرفت کشور شود، اهرم دفع تحریم شود، اهرم تشدید تحریمها شده است. شوکهای ارزی در قیمتهای جهانی ضرب میشود و قیمت مواد اولیه ایرانی را برای تولیدکنندگان ایرانی نجومی میکند. تردید ندارم یکی از اصلیترین دلایل از دست رفتن دهه ۹۰، پیادهسازی همین نسخه نئولیبرالی چند سال پیش از آغاز این دهه است. باید از مسیر غلط بازگشت. هر چند هم این جهانیسازی، و هم شوکهای ارزی، به نفع کسانی تمام شده است که بر روی این منابع ملی چنبره زدهاند. یک نمونه ناچیزش، فولاد مبارکه اصفهان است که سود خالص آن از ۷ هزار میلیارد تومان در سال ۹۶ به ۱۰۸ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ رسید. این ۱۰۸ هزار میلیارد تومان را ملت ایران پرداخت...
داستان مس و آلومینیوم و مواد پتروشیمی و پالایشی نیز همین است.
ریشه فقر در ایران غنی این است. هم دولت فقیر شده و هم ملت. هر نسخهای برای نجات اقتصاد ایران غیر از بازگشت از این نسخه نئولیبرال، یا آدرس غلط است، یا آب در هاون کوبیدن. اهمیت سفره این مردم از مرز این سرزمین کمتر نیست. حتما ارزش جان دادن را هم دارد و ما تا پای جان برای اصلاح این سیاست خواهیم کوشید.
@syjebraily
هدایت شده از مستضعفین تیوی
8.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ دولت مردمی یعنی چه؟!
▶️حجت الاسلام قنبریان:
🔹#مردمیسازی دولت، با کنار مردم بودن و با مردم سفر کردن فرق دارد؛ این شرط لازم است؛ اما کافی نیست! در این حالت مردم تنها تکبیرگو و شعارگو هستند و از ظرفیت بزرگ مردم استفاده نمیشود!
🔸حضرت آقا میفرمایند مردم یعنی همه مردم!هر مسئولی در هر دستگاهی تسبیح دستش بگیرد و بگوید مردم یعنی همه مردم،حزبالهی ها ۲۰۰ بار بگویند!
🔹چون ما عادت داریم به کارهای نیابتی! باید مردم از هر طبقه و هر جایی استفاده بشوند. اینجاها خیلی خودی و غیر خودی نشود!
🔸#مردم_هراسی،مردم را مفتون رسانههای بیگانه دانستن،رهزنهای اصلی برای مردمی سازی هستند.
🔹مردمی سازی مشارکت دادن مردم در مسائل سیاست، اقتصاد و فرهنگ است!
🔸در اقتصاد،مردمیسازی یعنی در رشد اقتصادی شریک شوند. یعنی صاحب #اموال شوند؛نه اینکه صاحب پول و یارانه و افزایشحقوق شوند! اینها پینهدوزی عدالت است! اگر همه مردم در پیشرفت سهیم باشند عدالت است.
🔹در سیاست نیز، هم در عرصههای عمومی مثل #انتخاباتها، وهم جاهایی که گروهی میآیند، یعنی اصل ۲۶ و اصل ۱۰۴، راه را باز کنید تا بتواند اظهار نظر سیاسی بکنند.
#هفته_دولت
🎬@Mostazafin_Tv
هدایت شده از عدالت یاوران قصد
سقوط ۷۰ درصدی تورم نقطهای
🔹نرخ تورم نقطهای در ۲ سال گذشته بیش از ۷۰ درصد سقوط کرده است.
🔹نرخ تورم نقطهای که در اردیبهشت سال ۱۴۰۰ رکورد ۱۰۳.۱ درصد را ثبت کرده بود، در تیر ماه امسال به ۳۲ درصد کاهش یافته است.
#آمار
https://eitaa.com/qasd_ir