🔖 انصاف
✏️به قلم
#محمد_فایضی
.....................................
احتمالا هفته پیش رو، یا اصلا شاید دو سه روز آتی، جزو یکی از تلخ ترین روزها برای مقاومت در دو سه دهه اخیر باشد...
و طبیعی است در این تلخی، تلخ کامی و تلخ قلمی ها زیاد شود و فریادها بیشتر....
اتفاق کم و ساده ای نیست، مخصوصا که همه ما ماه ها شهر به شهر و قدم به قدم تحولات سوریه را با داستان فداکاری هایش دنبال کرده ایم...و وای به دل آنانی که خون دادند...
🔴و حالا گروه های مسلح ( اصطلاحی که صدا و سیما از جمعه به کار میبرد که بیچاره تنها مجری تصمیمات نهادهای دیگر است با اینکه هنوز عراقچی در سفر عراق میگوید گروه های تروریستی!) در یکی از کم خونین ترین تحولات منطقه ای تا دمشق پیش بروند و توقع داشته باشیم در نوشتن ها از سوی فعالان منطقه ای مقاومت انصاف را رعایت کنند؛ سخت است...حقیقتا سخت است و خشم فراوان
🔴راحت ترین کار انتقاد و هجمه و خط تخریب بردن به سپاه و قدس و دولت و اشخاص و ....است؛ و البته قطعا رفتار ما در سوریه در ده سال گذشته پر از فراز و نشیب و بالا و پایین هاست و نقدهای جدی....اما مواظب باشیم انتقادها پیوستی بر هدف اصلی همه این تحولات یعتی "آسیب به اقتدار نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی" و "محور مقاومت" منجر نشود.
❌نقد از نگرانی حول تضعیف مقاومت، نباید خودش در پازل تضعیف گر ظاهر شود
میدانم در این ناراحتی چنین نوشته هایی روی اعصابتون هست! ولی بنظرم مهم بود....ولش کن
🔥برگردیم به بحث:
مقاومت کاملا مقوله "اجتماعی" است و کنش جمهوری اسلامی و راهبرد کلان نگاه امام، آقا و حاج قاسم تنها حمایتی و توانمند سازی بوده است نه دست های نیابتی !
اگر در یمن ما دخالت میکنیم، چون میدانیم جامعه ای هست، که خواهان خواسته خود است و آن خواسته حق است
اگر ما ده سال پیش در سوریه ورود کردیم و بشار اسد را قانع کردیم سوریه را ترک نکن، چون باور داشتیم با جامعه ای از سوریه میتوان ایستاد و ورق را برگرداند
و همچنین لبنان و ...
مقاومت، تمدن و توحش غرب را در غرب آسیا بیچاره کرده است، چون برآمده از اجتماع است....
و همین هم میتواند نقطه بسته شدن دست های مقاومت بشود...
به چه دلیلی اکنون ارتش و جامعه سوریه، مانند قبل در مقابل گروه ها درگیر نمیشود و چه کسانی از تهران تا دمشق مقصرند، بحث دیگری است و مفصل و پر از مولفه هایی چون فروپاشی اقتصادی، تحریم های قیصر امریکا، کنش ارتش بعث و عدم اصلاحات سیاسی و... و....
اما وقتی بخشی از جامعه سوری متشکل از مردم، ارتش و بدنه حاکمیت به هر دلیلی تصمیمی غیر از ده سال قبل داشته باشد دیگر کنش مقاومت هم نمیتواند مثل گذشته باشد...ولو اینکه دیروز نیرو ارسال کنی، امروز مجبوری تا دمشق و زینبیه تخلیه کنی...
جامعه سوریه جامعه عجیبی شده، کمتر از ۲ ساعت برق، فساد و خسته و...اگر نیمی از جامعه سوری هنگام تحولات داعش سوریه را ترک کردند، چرا تاکنون برنگشته اند؟؟! این ها سوالات مهمی است
قطعا باید تلاش شود و با پیغام و سفر و فرستاده ویژه و... مجاب کرد که اگر بیاستید، ما هرچه بخواهید پای کاریم و این به صلاح شما، جامعه شما و منطقه است؛ اما وقتی تصمیم دمشق و ارتش سوریه چیز دیگری باشد، چه میشود کرد؟!
✅و طبیعی است هر کسی با نوع نگرش و #خط_تحلیل نسبت هر شخص یا جریان یا تفکر یا فلان تصمیم در فلان بزنگاه را نتیجه رسیدن به چنین جایی را متفاوت بداند....اما گاهی اوقات چیزهای گفته میشود که آدم شاخ در می اورد...
✳️انصاف در روزهای تلخ، سخت ترین کارهاست.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖مصاف با ترس و دروغ
🔗چند کلمه درباره تحولات سوریه
✏️به قلم
#مهدی_محمدی
.....................................
🔸پیداست که فرم درگیری ها در منطقه در حال تغییر است و اسراییل و امریکا در کنار همه متحدان ضد مقاومت خود در اندیشه ‘یک انتقام منطقه ای از ۷ اکتبر’ هستند. مسلحین وارد صحنه شده اند، بقیه هم وارد خواهند شد.
چیزی که امریکا به آن فکر می کند دور کردن بحران از اسراییل و نزدیک کردن آن به ایران است. به تعبیر دقیق تر، پروژه های امنیتی و نظامی ضد مقاومت در حال ترجمه به زبان ژئوپلتیک است. سرزمین مقاومت باید از دست برود یا تغییر شکل پیدا کند.
فرض بنیادین این صحنه این است که مقاومت در منطقه باید هر چه بیشتر تضعیف شود اما نه صرفا با اقدام اسراییل چرا که اسراییل هم ضعیف شده و تاب جنگیدن بیش از این ندارد. نیروهای جدیدی در حال ظهورند که برخی محصول سرمایه گذاری غرب و برخی دیگر فرصت طلبانی هستند که زمان را مناسب دیده اند.
سوریه قلب مقاومت است و مقاومت برای حفظ آن باید با همه توان بایستد؛ و خواهد ایستاد. فعلا ترکیب اعتماد بیهوده به توافق آستانه، نارضایتی اجتماعی، ضعف ارتش و درگیری مقاومت در جبهه های لبنان و فلسطین عرصه را تنگ کرده اما این پایان کار نیست.
دو گروه در این لحظات بسی خطرناکند. یکی آنها که می گویند تنها راه تسلیم است و دیگر کسانی که خیال می کنند مقاومت تسلیم شده است. گروه اول بر ترس تکیه دارد و گروه دوم بر دروغ. انتهای داستانی را که هنوز تازه شروع شده من نمی دانم برخی چگونه اینقدر با قاطعیت روایت می کنند.
فعلا باید ایستاد و جنگید: هم در میدان و هم در مقابل سیل دروغ! جنگ دشوار است و نتیجه آن نامعلوم. از این دشوارتر هم شاید بشود. اما وظیفه معلوم است: هم در میدان و هم در مقابل سیل دروغ!
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖چرا تروریست ها به راحتی پیشروی میکنند؟!
✏️به قلم
#عبدالرحیم_انصاری
.....................................
🔹اینکه تروریست ها گام به گام جلو می آیند فقط یک دلیل دارد: و آن هم این است که ایران هنوز وارد درگیری نشده است. ایران اگر میخواست ورود کند متوقف کردن تروریست های اخوانی با یک مشت سلاح معمولی مگر کاری داشت؟ علت را امثال بشار اسد، و برخی حکام دیگر همسایه باید بفهمند، اما بنده چهار علت مهم برای اینکه ایران چنین تصمیمی بگیرد به ذهنم میرسد:
🔹۱- عدم حرف شنوی برخی همسایگان و متحدین از نصیحت های ایران ۲- ایران احتمالا نمیخواهد بیش از این برای کسانی که قدر مجاهدت هایش را نمیدانند هزینه کند ۳- کشورهایی مانند عراق، مصر و اردن هم باید بفهمند اگر ایران در شامات نباشد امنیتشان در خطر است؛ در واقع قرار نیست ایران جور یک مشت بی بخار را به تنهایی بکشد ۴- و از همه مهمتر، شما وقتی بازدارندگی هسته ای داری(!) دیگر نیازی نیست در دور دست ها به دنبال عمق استراتژیک و اینطور مسائل باشی، مخصوصا که دنبال کشورگشایی هم نیستی؛ زین پس آنان که به تو نیاز دارند، باید هم منافعت را در نظر بگیرند و هم اینکه به توصیه های دلسوزانه ات گوش فرا دهند تا به کمکشان بروی!
🔹سوریه در جنگ ایران و عراق در کنار جمهوری اسلامی ایستاد، ایران هم در طول این سالها ده ها برابر بیش از آنچه آنها کمک کردند برادری اش را ثابت کرد، و اکنون هم حرفی ندارد؛ لیکن اتحاد و ائتلاف و برادری هم بالاخره قاعده ای دارد! ضمن اینکه شرایط دنیا در حال تغییر است و هر آن کشوری که با آینده نگری و هوشیاری برنامه های متناسبی با شرایط طراحی کند پیروز است. همانطور که قبلا هم نوشتم یکی دو سال آینده به شدت پر التهاب خواهد بود؛ لیکن اگر همگرایی و اتحاد داخلی را تقویت کنیم و به تفرقه افکنان مجال ندهیم، با سربلندی از این مرحله نیز عبور خواهیم کرد.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖سوریه نخواهد بایستید ما هم نمیتوانیم بجنگیم!
✏️به قلم
#علیرضا_کمیلی
.....................................
ارتش سوریه در حال تخلیه یکی پس از دیگری شهرهاست و گفته میشود بشار اسد هم از سوریه خارج شده است. این یعنی دیگر شرایط گذشته نیست که دولت سوریه می خواست بماند و از هم پیمانان خود کمک خواست! لذا حضور ما در این شرایط، از حیث حقوقی و اخلاقی مشروع نیست.
اینکه چرا این مسیر طی شد جای تامل دارد چون خیلی راحت قابل پیش بینی بود. کوتاهی های همه درباره اصلاحات در سوریه و تغییر حال مردم و ارتش این کشور، سخن فراوان میطلبد که موضوع این یادداشت نیست و البته مقصر اصلی خود حزب بعث حاکم بوده و هست.
در حال حاضر اما آنچه برای عمده ما مهم است تبعات سقوط احتمالی دمشق است که متمرکز بر «شیعیان» «حرم ها» و «پشتیبانی حزب» میباشد. گرچه زمزمه هایی مبنی بر ضمانت ترکیه برای عدم تعرض به اینها مطرح است و حتی برای مقام «راس الحسین ع» حلب محافظ گذاشتند تا تندروها به آن حمله نکنند و شیعیان نیز تاکنون در امان بوده اند که نشانه تغییر است.
ولی فارغ از این ماجرا باید «روایت شکست» را نیز بعنوان یک واقعیت پذیرفت و نمی توان همواره منتظر موفقیت بود. اتفاقا مهم، دیدن فرصت ها در قلب تهدیدهاست. نباید خودمان را قدرت علی الاطلاق ببینیم و دایم دنبال مقصر بگردیم! ما درباره کشورهای دیگر محدودیت هایی داریم و همه چیز در اختیار ما نیست.
چنانچه ایران در مسأله «طالبان» بعنوان واقعیتی که خود را بر افغانستان تحمیل کرده بود، تصمیم عاقلانه «تعامل» را گرفت تا خود را با همسایه، درگیر نکند در قبال مسلحین نیز باید بهترین گزینه را انتخاب کند که بر خلاف تصور برخی افراد غیرمطلع، فضا آنقدر هم تاریک و بن بست نیست.
بله! حتما آنچه شما دوست دارید همواره رخ نمیدهد! مثلا اگر قبلاً براحتی به زیارت «زینب کبری س» میرفتید حالا معلوم نیست چنین بشود ولی همین که این مقامات محفوظ بماند و شیعه کشی رخ ندهد و حقوق شیعه یک درصدی سوریه، بطور نسبی تامین بشود -مانند آنچه در افغانستان رخ داده- یعنی «خیر ممکن» رخ داده است نه الزاما حداکثر آنچه ما دوست داریم!
البته موضع اخیر جولانی با شبکه سی ان ان و تاکید بر حقوق اقلیت ها و اقداماتی که ذکر شد را باید بعنوان یک فرصت دید. تغییر فکر و حال همه مردم معتدل سوریه خصوصا اکثریت ۷۰ درصدی حنفی مذهب، خواهد توانست آینده بهتری را رقم بزند. مخاطبی که بوضوح در اقدامات رسانه ای ما کمرنگ بود! معارضه اگر تندروی کند حتما مردم او را پس می زنند. والله اعلم که آینده چه خواهد شد...
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖چند خطی راجع به تحولات سوریه
✏️به قلم
#محمد_علی_رنجبر
.....................................
1- طبیعتا با دیدن صحنه ظاهری میدان و آنچه در حال وقوع هست به همین نگرانی های دوستان می رسیم و جای تامل و تدبر دقیق دارد
2- اما در تحلیل پدیده ها نمی توان صرفا به سویه ظاهری و آشکار و اعلامی عنایت داشت بلکه باید لایه های پنهان مسائل را نیز رصد و عنایت کرد.
3- البته از مجموع اتفاقات و تصمیمات و کنشگری بازیگران ظاهری می توان برخی مسائل پنهان را حدس زد یا حتی حس کرد.
مثلا وقتی یک آرامش خاصی در سطح کلان نظام وجود دارد و واکنش خاص و مهیجی از سوی رهبری و نهادهای تحت امر ایشان وجود ندارد باید عنایت بیشتری داشت تا لایه پنهانی را کشف کرد
بر این اساس احتمالاتی وجود دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنم
عنایت داشته باشید اینها صرفا احتمال است و فعلا باید صبر کرد تا ببینیم کدام یک با واقعیت نزدیکتر است
احتمال اول اینکه یک توافق بین تحریر الشام و گروه های مقاومت وجود دارد
اینکه بخشی از سوریه را به آنها بدهند و آنوقت اینها در کنار مقاومت قرار گیرند و علیه اسرائیل وارد جنگ شوند
از مدتها قبل نیز این تلاشها را دوستان ما انجام میدادند
احتمال دوم اینکه یک توافق بین ایران و روسیه و ترکیه وجود دارد که این گروه ها تحریک شوند و دست به اسلحه ببرند و آنوقت بهانه لازم برای نابودی اینها وجود داشته باشد تا خیالشان از اینها راحت شود
چونکه ایران و روسیه و ترکیه محور اصلی اجلاس آستانه هستند و گفتگوهای زیادی بین اینها انجام شد تا گروهای معارض مسلح را به گروه های غیرمسلح تبدیل کنند اما ظاهرا این مذاکرات به جایی نرسیده و حالا سناریوی بعدی کلید خورده است.
در نتیجه ابتدا می گذارند پیشروی کنند تا آنوقت بهانه لازم و اجماع جهانی لازم برای حذف آنها به دست آید.
احتمال سوم اینکه ترکیه به ایران و روسیه خیانت کرده و با آمریکا و اسرائیل و این گروه ها هماهنگ شده تا جبهه ای جدید برای مقاومت گشوده شود.
در این احتمال طبیعی است که فعلا قدری اتاق راهبردی مقاومت فضا را رصد کند و ببیند این جنگ را چگونه مدیریت کند
احتمال چهارم اینکه هیچ کدام از اینها نیست و این گروه ها خودشان به صورت خودجوش احساس کرده اند جبهه مقاومت ضعیف شده است و می توانند وارد مبارزه و جنگ جدید شوند، این احتمال به ظواهر آشکار نزدیکتر است و فعلا کنشگران مشغول رصد فضا هستند
احتمالات دیگری هم می تواند وجود داشته باشد که از حوصله دوستان خارج است
اما آنچه که به قطع و یقین می توانم عرض کنم اینکه فضای جدید تحولات سوریه اصلا قابل مقایسه با 2011 نیست و فضای جدید یک هزارم آن فضا هم نیست و ان شاء الله بسیار راحت تر می شود مدیریتش کرد
در 2011 یک اجماع جهانی علیه بشار شکل گرفته و روایت رسانه ای به نحوی بود که گروه های تکفیری و حتی داعش ملعون و جنایتکار را به عنوان شهید و مظلوم و مقتول روایت کرده بود و رژیم بشار را و حتی شهید سلیمانی و سپاه قدس را، قاتل و ظالم و جلاد
اما الان واقعا اینگونه نیست
لذا بر خلاف دوستان ضمن حساسیت نسبت به فضای موجود و رصد دقیق آن، چندان نگرانی خاصی ندارم.
ناراحت هستم
اما نگران نیستم.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖در سوریه چه میگذرد؟ (بخش اول)
✏️به قلم
#محمد_کوره_پز
.....................................
(در این چند روز که همه از پیشروی سریع تروریستها در حلب و حماه متعجب بودند تلاش کردم از منابع موثق برآورد صحیحی از میدان داشته باشم. متنی که پیش روی شماست حاصل این جستجو است. امید که مفید فایده باشد.)
1- بیتردید مقصر اول اتفاقات اخیر سوریه را باید ارتش فاسد و ناکارآمد این کشور دانست که البته چندان هم موضوع عجیبی نیست. رزمندگان مدافع حرم خاطرات تلخی از ارتش بعثی سوریه در دوران مبارزه با تروریستها دارند. از تسلیم خطوط به تروریستها تا نفوذ عناصر جاسوس و حتی فساد اخلاقی و اعتقادی. طبیعی است که چنین ارتشی در برابر یک نیروی تکفیری که با عقیده ولو غلط در حال جنگ و قتال است نمیتواند کاری از پیش ببرد و دلیل اصلی عقبنشینیهای مکرر ارتش عربی سوریه از حلب و حماه و ... همین است. این که میبینید بشار اسد دستور افزایش 50 درصدی حقوق ارتش را میدهد در واقع تلاشی برای تکان دادن این نظامیان است و ناگفته پیداست که این مشوقهای مالی هم موفق نخواهد بود.
البته معدودی از فرماندهان و نیروهای با غیرت ملی مثل ژنرال سهیل حسن را باید از این کلیت استثنا کرد.
2- ایران و جبهه مقاومت در این ماجرا به هیچ وجه غافلگیر نشدهاند. برآوردهای اطلاعاتی از سه ماه پیش کاملا گویای این بود که تروریستهای مستقر در ادلب در حال آمادگی برای حمله هستند. قبل از آن هم میدانستیم که به تعهدات ترکیه در سوچی و آستانه نمیتوان تکیه کرد و اردوغان ابایی از هزینه کردن تکفیریها برای مقاصد خود ندارد. اما مشکل اینجاست که در سوریه تصمیمگیری نهایی با ایران نیست. لذا خطای محاسباتی دولت سوریه در بیتوجهی به هشدارهای ایران را هم باید در نظر گرفت.
3- اجازه بدهید قدری ریشهای تر به موضوع نگاه کنیم. ترکیب جمعیتی سوریه حدود 75 درص سنی، 10 درصد مسیحی و تنها 13 درصد شیعه (علوی و اسماعیلی) است. تمامیتخواهی و دیکتاتوری حزب بعث در راه ندادن به اهل سنت در ساختار حکومتی از یک طرف و فساد گسترده در بین علویهای حاکم از طرف دیگر، زمینه اصلی بحران 2011 و نیز اتفاقات فعلی است. (البته ما میدانیم که بالا کشیدن علویان در دوره حافظ اسد در واقع دلایل دیگری داشت ولی فعلا مجال توضیح این موضوع نیست) در جامعهای با اکثریت سنی که از دیرباز با اسلام اموی و ضدشیعی خود گرفتهاند ترکیب فعلی صحنه بزرگترین انگیزهها را در اختیار عناصر تکفیری قرار میدهد تا بر روی گسلهای موجود بحرانآفرینی کنند. ایران با فهم صحیح از این مسئله به خوبی میدانست که پاکسازی سوریه -و حتی شاید بتوان گفت آزادسازی ادلب- پایان کار نخواهد بود و باید تغییرات ریشهای در دستور کار قرار گیرد وگرنه هر لحظه امکان حرکت معکوس وجود دارد.
4- شهید بزرگوار حاج قاسم سلیمانی بعد از آزادسازی بخش اعظم خاک سوریه از عناصر تکفیری، پیشنهاد ایجاد اصلاحات در ساختار حاکمیت را به بشار اسد داد و خود نیز با مذاکره با عناصر میانهرو سنی تلاش کرد تا وضعیت صحنه را به شکل معتدلتری در آورد و توفیقاتی هم در این زمینه کسب کرد. ولی متاسفانه برخورد حکومت سوریه (و البته بعضی دولتها در ایران) با این وضعیت را باید فرصتسوزی بزرگ نامید. نتیجه این شد که ما فرصت بهرهبرداری از پیروزیهای میدانی را از دست دادیم و کشورهایی مثل امارات و ترکیه در خلاء حضور ما میداندار شدند.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖در سوریه چه میگذرد؟ (بخش دوم)
✏️به قلم
#محمد_کوره_پز
.....................................
5- قطعا رژیم صهیونیستی، آمریکا و ترکیه –هر کدام به دلیل و نیتی- در فتنه فعلی نقشی بازی میکنند. ولی تجربه نشان داده ما از اشتباهات جبهه خودی بیش از تحرکات دشمن باید واهمه داشته باشیم. یک نمونه روشن آن موج مشکوک افغانستیزی در یکی دو سال اخیر و خصوصا بعد از روی کار آمدن طالبان است که هدف آن انشقاق بین صفوف رزمندگان فاطمیون و جبهه مقاومت بود. نمونه دیگر آن ترورهای متعدد عناصر مستشاری سپاه و حزبالله در سوریه است که ردپای عناصر نفوذی در حزب بعث در آن به چشم میخورد. این نفوذ را به هیچ وجه نباید شوخی گرفت. در زمان جنگ تحمیلی خودمان وقتی که وزیر سپاه از حافظ اسد درخواست موشک کرد او بسیار ناراحت شد و بعد از مرخص کردن اطرافیان خود گفت: «مگر شما نمیدانید سوریه پر از جاسوس است که این درخواستها را علنی مطرح میکنید؟» البته مسئله «تجارت اطلاعات» به درجاتی دیگر در لبنان و حتی اسرائیل هم وجود دارد.
6- چرا ایران در فتنه جدید سوریه حضور سریع میدانی پیدا نکرد؟ به طور خلاصه، باید حکومت سوریه به این درک برسد که قرار نیست تاوان ندانمکاریهای آنها را ایران و رزمندگان جبهه مقاومت پرداخت کنند. موضعگیری فالح الفیاض (رییس حشدالشعبی عراق) در مورد عدم مداخله در سوریه را باید در این چهارچوب فهمید. البته حرکتهای ایذایی نیروهای آمریکایی در منطقه نیز تا حدی بر سرعت عمل ایران تاثیر گذاشته است.
7- به لحاظ میدانی و نظامی، هر منطقهای که به سرعت فتح شود به سرعت نیز قابل بازپسگیری است ضمن اینکه که تحرکات عناصر تحریر الشام (النصره سابق) در این مدت به صورت پیشرویهای سریع ولی بدون تثبیت خطوط دفاعی بوده است. هلیبرد نیروهای لشکر 25 سوریه و نیروهای واگنر روسی در ارتفاعات مشرف به حماه و غرب حلب نشاندهنده سست بودن عقبه تکفیریهاست. این یعنی فرصت برای جبران این اتفاقات هست ولی سوریه باید در این زمینه نصایح و توصیههای ایران را بپذیرد. درست است که سوریه برای ما پل ارتباطی با حزب الله است ولی این موضوع نباید در تصمیمات حزب بعث سوریه اشتباه محاسباتی ایجاد کند.
8- متاسفانه فضای داخل کشور یا مشغول تحلیلهای آخرالزمانی است (که طبق آنان اساسا باید اجازه دهیم سوریه سقوط و سفیانی ظهور کند!) یا همه چیز را به منازعه ایران-رژیم صهونیستی خلاصه میکند و روی هر واقعه و اتفاقی برچسب «عقبنشینی غیرتاکتیکی و عذاب الهی(!)» میزند. چه میشود کرد که بعضیها به دنبال سادهترین تحلیل هستند نه دقیقترین تحلیل.
خناسی رسانههای معاند و غربگرایان داخلی نیز جای خود دارد. اما ما هم باید بدانیم که صحنه سوریه پیچیده و ذوابعاد است و باید در تصمیمگیری دقیق بود. اکنون وقت آیه یاس خواندن و تحلیلهای صد من یک قاز صادر کردن نیست. نه میتوان با هر کجروی سوریها کنار آمد و نه میتوان بالکل رهایشان کرد.
تردید نکنید که ایران و رهبر تیزهوش و بافراست آن و نیز کلیت جبهه مقاومت صحنه را تحت نظر و اشراف دارند. این منطقه منطقه ماست و آنهمه هزینه نکردیم که امروز به سادگی واگذارش کنیم. در روزهای آینده ایران نشان خواهد داد که ارادهاش در حفظ محور مقاومت چقدر جدی است.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖ما می مانیم و یک درس بزرگ
🔗خواستیم کاسه داغ تر از آش نشیم
الان کاسه چه کنم چه کنم دستمونه
✏️به قلم
#محمد_مهدی_غلام_پور
.....................................
🔸اینطور که مشخص است بشار اسد خیلی وقت بود دیگر تمایلی به بازی کردن نقش سابق خود در پازل محور مقاومت نداشت و این را میشد از رفتارهای این مدت و حتی عدم انتشار پیام تسلیت برای شهادت خیلی از رهبران سیاسی/نظامی مقاومت
هم حس کرد. هرچند وعده کشورهای عربی و تهدیدهای اسرائیل هم بی تاثیر نبوده است.
🔹هرچه که هست ایران تصمیم خودش را گرفته؛ مدتی بود راه آماد سنگین سوریه به لبنان به خاطر عناصر نفوذی و بمباران پیاپی اسرائیل بسته و ناکارآمد شد و دیگر سوریه این امتیاز خود را از دست داد.
از طرفی عدم میزبانی مناسب از نیروهای محور مقاومت و حتی کارشکنی در انجام ماموریت های روتین نشانگر آن بود که دولت فعلی دیگر آنچنان مایل به هزینه کردن از خودش برای محور نیست که اوج این قضیه بعد از عملیات طوفان الاقصی بود،
🔸جایی که دولت سوریه به طور مشخص اجازه باز کردن جبهه جولان را به مقاومت نداد و ترجیح داد تمرکزش را بر ایجاد روابط حسنه با کشورهای عربی تا حمایت تمام قد از مقاومت فلسطین قرار دهد.
از سوی دیگر نفوذ روسها در دولت و شخص بشار اسد به حدی بالاست که هرچه روسها بگویند، اعتبار و ارزش بالاتری نسبت به خواستههای ایران دارد
تحلیل فعلی روسها اینست که نیروهای تحریر الشام، ضد آمریکایی هستند، بنابراین منافع آنان در سوریه آنچنان به خطر نخواهد افتاد.
🔹از طرفی هم حمایت مردم سوریه از تروریستهای تحریر الشام و حتی حمایتهای ضمنی بعضی علمای اهل تسنن ایران از این گروه، ایران را نگران مقابله سخت با این گروه کرد، آن هم بدون درخواست رسمی و حمایت تمامقد دولت سوریه، صرفا باعث باز شدن پنجرههای چالشی جدیدی در داخل کشور خواهد شد.
🔸به نظر کار سوریه/اسد را باید تمام شده تلقی کنیم؛ همین الان خانواده اسد در فرانسه به سر میبرند و خود دکتر بشار هم با وعدههای اقتصادی وسوسه انگیزی که از امارات شنیده است خیلی مایل به مقاومت خاصی نیز نیست.
اما ما میمانیم و یک درس بزرگ!
شکستی که باید ازش درسهای مهم و سختی گرفت.
🔹در وهله اول امیدوارم خطری حرمین شرفین موجود در سوریه را تهدید نکند، در وهله دوم امیدوارم این مسئله به بازنویسی راهبرد مقاومت و ایجاد تغییرات بنیادین در ساختار و نوع فرماندهی نیروهای نظامی ما منتهی بشود.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖فردای سوریه تحت هدایت ترکیه چگونه خواهد بود؟
🔗تحلیل از آنکارا
✏️به قلم
#مسعود_صدر_محمدی
.....................................
امروز برای یک گروه از دوستان این را نوشتم:
با نظر به آنچه که در 3 ماه اخیر در ترکیه رخ داده اگر بخواهم خلاصه نقش ترکیه را بگویم این است: اردوغان در مقابل تداوم قدرتش قبول کرده است که بار دیگر بازیگری اجرای نقشه فدرالیسم 5 ایالتی در سوریه را بر عهده بگیرد. اردوغان قانونا این دوره دوره پایانی اش است و باید از قدرت کنار برود. اما آمریکا را راضی کرده است که در مقابل تداوم قدرتش زمینه ایجاد طرح 5 ایالتی در سوریه و خصوصا ایجاد اقلیم خودگردان کردی در شمال شرق سوریه را فراهم بیاورد.
بر اساس این طرح شرق فرات یک ایالت کردی، غربش با پیاتختی حلب یک ایالت سنی، دمشق یک ایالت ترکیبی و پایین هم دو ایالت علوی و سنی راه اندازی میشود. این ایالت ها مدل ارتباطیشان با دمشق مدل ارتباطی اربیل با بغداد خواهد بود.
حالا این طرح در سیاست داخلی ترکیه چه تاثیری خواهد گذاشت؟
اردوغان اگر فضای لازم برای ایجاد ایالت کردستان تحت امر پ.ک.ک را در شمال سوریه ایجاد کند، پ.ک.ک را از فضای فعالیت تروریستی خارج کرده و وارد فضای فعالیت فقط سیاسی خواهد کرد. طیف های تندرو پ.ک.ک به سوریه خواهند رفت و در کشور موعودشان خواهند بود عناصر معتدل هم در ترکیه خواهند ماند و مشمول عفو خواهند شد. به این ترتیب اردوغان قهرمان تمام کردن یک غده خونین 40 ساله در ترکیه خواهد شد. هم کردها راضی خواهند بود و هم ترکها.
یک قدم دیگر هم وجود دارد: حرکت به سمت مدل دموکراسی شهری مورد تجویز اتحادیه اروپا در کشور. الان کردها دارند با اردوغان روی این مساله چانه زنی میکنند. میگویند تو این مدل را قبول کن ما هم تو را برای ریاست جمهوری بعدی بپذیریم.
فی الجمله ترکیه بار دیگر وظیفه نقش آفرینی در خاورمیانه بزرگ را پذیرفته.
در صورت تحقق پروژه سوریه و همراهی تمام عیار اردوغان با کلان پروژه خاورمیانه ای آمریکا، طبیعی است که او باردیگر نقش مرکزی را در بازیگری پیدا خواهد کرد و توان راهبردی اش در منطقه افزایش پیدا خواهد کرد. این افزایش توان هم در پرونده های دیگر مانند پرونده اتحایده جهان ترک، کریدور زنگزور، لیبی، مدیترانه شرقی، بالکانف جنگ اوکراین و ... تاثیر عمده خواهد گذاشت.
اما این افزایش توان را نمیتوان بدون در نظر گرفتن محدودیت هایش فهم کرد. که خودش یک موضوع بزرگ است.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
♻️ تحلیل ها و دیدگاه های افراد مختلف در خصوص مسئله سوریه
❎این لیست به روز رسانی می شود
۱.بعد از آتش بس درگیری مستقیم دشمن با ماست.
به قلم #محمد_صادق_شهبازی
۲.انصاف.
تلخترین روزها برای مقاومت
به قلم #محمد_فایضی
۳.مصاف با ترس و دروغ درباره تحولات سوریه
به قلم #مهدی_محمدی
۴.چرا تروریست ها به راحتی پیشرفت می کنند؟
به قلم #عبدالرحیم_انصاری
۵.سوریه نخواهد بایستد ما هم نمیتوانیم بجنگیم.
به قلم #علیرضا_کمیلی
۶.چند خطی راجع به تحولات سوریه
به قلم #محمد_علی_رنجبر
۷. در سوریه چه می گذرد؟ بخش اول
به قلم #محمد_کوره_پز
۸. در سوریه چه می گذرد؟ بخش دوم
به قلم #محمد_کوره_پز
۹. ما میمانیم و یک درس بزرگ
به قلم #محمد_مهدی_غلام_پور
۱۰. فردای سوریه تحت هدایت ترکیه چگونه خواهد بود؟
به قلم #مسعود_صدر_محمدی
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
May 11
🔖مردم سوریه دوگانه های دیروز و امروز
وماموریت ایران
✏️به قلم
#مهدی_خضری
.....................................
🔰معمولا در تحلیل های ما خبری از اراده مردم سوریه نیست واین مهم را هیچ می انگاریم
🔰اصل اولی ومهم در جبهه مقاومت همان جمله ای است که امیرالمومنین فرمود
(لولا حضور الحاضر وقیام الحجه بوجود ناصر)
اگر مردم نخواهند امیرالمومنین هم مقاومت را بر آنها تحمیل نخواهد کرد چه برسد به ما
اگر مردم سوریه نخواهند ما نمی توانیم وارد سوریه شویم حتی برای دفاع از حرم
🔰ولی امر مسلمین بر همین اساس الگوی جدیدی از جبهه سازی امتی را در برابر الگوی جنگ های نیابتی به دنیا ارائه کردند
🔰اگر در دهه نود در سوریه بودیم واز حرم دفاع می کردیم چون مردم سوریه اراده مقاومت ودفاع از خاک وحرم ونابودی داعش را داشتند اما امروز تصویر ذهنی آنها تغییر کرده است
🔰آمریکا با فشاری اقتصادی سنگین موفق شد دوگانه مقاومت و ناامنی داعش (دهه قبل )را به دوگانه مقاومت و معیشت تبدیل کند
آمریکا وبرخی کشورهای حاشیه خلیج فارس اینگونه القا کرده اند که مردم سوریه باید بین مقاومت و معیشت بین ایران وزندگی یکی را انتخاب کنند
آنها با تغییر رویکرد گروه های تکفیری و معارضان سوریه وارائه یک چهره مردمی از آنها از طرفی
واز طرف دیگر با دادن وعده آبادانی ورفع مشکلات اقتصادی به مردم سوریه آنها را دچار خطای محاسباتی کرده اند
سرعت بالای پیشرفت جریانات تکفیری نشانه همراهی وعدم اراده مردم است
عدم دعوت دولت سوریه از ایران را در همین چارچوب تحلیل کنید
🔰چه بخواهیم و چه نخواهیم دشمن توانسته مردم سوریه را دچار خطای محاسباتی کند البته واقعیاتی مثل فساد دولت وحزب بعث وعدم امید به آینده این انگاره را تقویت کرده است
🔰تجربه تاریخ نشان می دهد که شیطان تطمیع می کند تا مقاومت یک ملت را بشکند وقتی موفق شد آنوقت گردن آن ملت را می شکند و معیشت را اصلاح نخواهد کرد
🔰بهترین راه برای حراست از سوریه اصلاح دستگاه تحلیلی سوریه و توانمند سازی اقتصادی سوریه است
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔖بقاء اسرائیل در ناامنی منطقه
✏️به قلم
#سرباز_روح_الله_رضوی
.....................................
🔹 اسرائیل نه به حاکمیت کامل دولت بشار اسد بر سوریه و نه به قدرت گرفتن گروههای تروریستی مسلح در این کشور تمایل دارد. اسرائیل مطلوبش این است که وضعیت سوریه به گونهای باشد که هیچکدام از این دو سناریو بهطور کامل محقق نشود و در عوض، شرایطی ایجاد شود که سوریه درگیر آشوب و جنگ باشد.
🔸 برخلاف ایران که امنیت خود را در منطقهای امن میبیند، اسرائیل بهدنبال ایجاد آشوب و ناامنی در کشورهای همسایه خود است تا از تهدیدات احتمالی کاهش یابد و امنیت خودش تامین شود.
#کلیپ
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖ایران، بازی بهمزن خوبی است.
✏️به قلم
#علیرضا_پناهیان
.....................................
همه میدانند ایران، بازی بهمزن خوبی است.
سالهاست طرحهای آمریکا در منطقه یا به سرانجام نمیرسد و یا به نفع ایران مصادره میشود. اینبار هم مطمئن باشید دشمن دور میخورد چون مقاومت روی دور پیروزی قرار دارد و نصرت خدا مِن حیثُ لایحتسب میرسد.
تازه شهدای بزرگی را هم تقدیم کرده است.
#ویراست
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖 در سوریه چه اتفاقی افتاده است؟
✏️به قلم
#حسین_کازرونی
.....................................
سوریه امروز با شرایطی بحرانی مواجه است که نتیجه سیاستها و فشارهای متعددی است. فشارها و تنگنظریهای بشار اسد نسبت به جبهه مقاومت، تحت تأثیر شرایط تحمیلی امارات و عربستان سعودی که وعده حمایت مالی به سوریه داده بودند، باعث شد اسد با دست خود، دوستان واقعیاش را محدود کند و آنها را در موقعیتی دشوار قرار دهد. این تصمیمات نادرست به شکلگیری وضعیتی انجامید که اکنون نظام سوریه را در آستانه بحرانی جدی قرار داده است.
از جمله عوامل تشدیدکننده این بحران میتوان به اجبار جبهه مقاومت به تخلیه اماکن استراتژیک، انحلال نیروهای دفاع وطنی - که بهعنوان یک نیروی مردمی با حمایت ایران شکل گرفته بود - و کاهش شدید نیروی انسانی محور مقاومت در سوریه اشاره کرد. علاوه بر این، پذیرش دستورات تحمیلی تحت نظارت اسرائیل از سوی امارات و روسیه، همراه با وعده پرداختهای میلیارد دلاری، نقش مهمی در تضعیف موقعیت سوریه ایفا کرده است.
در کنار این موارد، عدم انجام اصلاحات سیاسی جدی و بیتوجهی به راهکارهای پیشنهادی ایران، بهویژه در حوزههای سیاسی و اجتماعی، مزید بر علت شده است. همچنین، فروپاشی اقتصادی ناشی از تحریمهای شدید جهانی و ناتوانی دولت در برقراری گفتوگو با مردم و توجیه و همراه کردن آنها در تحمل این فشارهای سنگین، نظام سوریه را به نقطه بحرانی رسانده است.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖وضعیت از سال ۲۰۱۲ که دمشق محاصره بود، اصلاً بدتر نیست
🔗... زمان وادادن نیست، باید جنگید.
✏️به قلم
#کریم_جعفری
.....
▪️یک بار در ماجرای غزه و سپس حزبالله چند خطی نوشتم و آنجا یادآور شدم که اگر روزی در کشور ما اتفاق و حادثهای مانند سوریه یا لبنان یا حتی غزه پیش بیاید، همینهایی که ادعای آنچنانی و این چنینی دارند چه خواهند کرد؟! عدهای فقط برای ترسیدن و ترساندن خلق شدهاند برای تزریق ناامیدی و وحشت و برای وادادن و پشت کردن به دشمن. در لبنان نوشتم لبنانیها دارند میجنگند اما عدهای در ایران نشسته و آیه یأس میخوانند و فریاد وامصیبتا سر میدهند.
▪️حالا در ماجرای سوریه بیشتر کسانی که امروز صاحب کانال و تحلیل و انتشار اخبار و ساخت ویدیو هستند در روزگاری که تروریستها ۸۰ درصد سوریه را در اشغال داشتند و به ۵۰۰ متری کاخ بشار اسد در دمشق رسیده بودند و عملاً پایتخت سوریه توسط این تروریستهای چند ملیتی تکفیری محاصره شده بود، نبودند تا گزارش بدهند و خبر بنویسند. باور کنید اگر آنها آن روز بودند ۱۰ دور دمشق را داده بودند رفته بود کما اینکه اگر همین ماجرا در ایران اتفاق میافتاد، این جماعت جزو اولین کسانی بودند که خبر سقوط تهران را منتشر کرده و به سمت بیابان فرار میکردند.
▪️سال ۲۰۲۴ شاید به دلیل اتفاقاتی که در فلسطین لبنان افتاد و شاید هم به دلیل حملات مکرر و متعدد صهیونیستها به سوریه، به شهادت دهها تن از فرماندهان و رهبران محور مقاومت سالی سخت و پر از اندوه بود اما به مراتب از سال ۲۰۱۲ بهتر و وضعیت روشنتر است. درست است که رژیم مافیایی و اخوانی حاکم بر ترکیه دهها هزار تروریست ترک تبار را جمع کرده تا به زعم خودش از ضعف محور مقاومت در جنگ با دشمن جهان اسلام بهرهبرداری کند، اما همانگونه که ۱۰ سال پیش مشت بر دهانش کوبیده شد امروز نیز چنین خواهد شد.
▪️اگر کسی عرضه حضور در میدان را ندارد اگر کسی فهم و درک چگونگی و تحلیل وقایع را ندارد اگر کسی نمیداند که دارد چه اتفاقی میافتد و ترتیب امور بر چه منوال است اگر کسی خودش میترسد، نباید این مسائل و موارد را منتقل کند و در مورد سوریه بنویسد.
دو سال پیش در همین روزها اگر یادتان باشد در شمال غرب کشورمان تروریستهای دمکرات، کومله و پژاک به همراه تروریستهای منافق و سلطنتطلب میخواستند در کردستان و آذربایجان غربی به رهبری رژیم یهودی و ناتو فتنهگری کنند.
▪️یادم هست در آن روزها برخی از همین کانالهایی که امروز از اتفاقات سوری ناله میکنند و در صدا و سیمای برادران جلیلی جایپایی دارند و از شکست حزب الله در جنگ سخن رانده و تروریستهای چندملیتی ترکتبار مؤمن به ترکیه اردوغان را دوست و برادر خطاب میکنند، از افتادن مهاباد و اشنویه و نقده به دست تروریستها میگفتند، اما همه دیدند که بدون آنکه نیروهای رسمی ورود کند خود مردم طومار این مزدوران را در هم پیچیدند.
▪️جنگ هست، درگیری هست و ما در چند جبهه به صورت همزمان در حال نبرد هستیم. بارها نوشتم و گفتم که ما در منطقه نه دوستی داریم و نه متحدی و تنها دوستان متحدان ما همین گروههای مقاومتی هستند که از بطن مردم برخاسته و به ایران و به اهداف محور مقاومت ایمان دارند. بارها از حسادت و خباثت همین کشورهای همسایه نوشتم و گفتم که باید مراقب آنها بود چرا که مانند مار زخمی هستند که اگر فرصت به دست بیاورند کوتاهی نخواهند کرد. و حالا هم از قرار معلوم این فرصت به دست آمده است تا ماهیت پلید و پلشت خود را نشان دهند.
▪️ما سابقه جنگیدن در چندین جبهه را همیشه داشتهایم و از روزی که جنگ ۸ ساله پایان رسید همزمان در چند جبهه در سراسر منطقه و جهان درگیر بودهایم و به جنگیدن عادت داریم. شاید کسانی که نه جنگ را دیده و نه ماهیت جمهوری اسلامی ایران را درک کرده و میفهمند وا داده و ترسیدهاند. اما مجالی برای ترسیدن و وادادن نیست؛ ما اهل ترسیدن و وادادن نیستیم و در جنگ دو ماهه حزب الله با آمریکا و مزدوران یهودیاش این را ثابت کردیم و در جنگ ۱۴ ماهه غزه هم این اصل را به همه نشان دادیم که اهل عقبنشینی نیستیم.
▪️حال هم این جنگی دیگر است، جنگی که سالهاست منتظر شروعش بودم تا چهره واقعی و حقیقی همه طرفها در منطقه مشخص شود و همه بدانند که حدود باورهای واقعی و اعلامی هر یک از طرفها چیست؛ این اتفاق باید روی میداد و اردوغان و رژیم حاکم بر ترکیه باید خودشان را نشان میدادند. آنها مانند زمانی که در سال ۲۰۱۲ به حلب حمله کرده و بخشهای وسیعی از ادلب را اشغال کردند و سرمست پیروزی بودند امروز نیز از شکستن خطوط دفاعی ارتش سوریه که همزمان در ۱۰ جبهه در حال جنگ است، خوشحال و سرمست هستند.
▪️این خوشحالی دیری نخواهد پایید و همه خواهند دید و خواهند فهمید که چکش ایران سندان نافهمی اردوغان را متلاشی میکند.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖سوریه؛کلاف سردرگمِ نگران ها
✏️به قلم
#شیخ_حسینی
.....................................
تحولات سریع سوریه و رسیدن معارضان به دروازه های دمشق برای بیشتر بازیگران قابل پیش بینی نبود اما ظاهراً نگرانی، وجه مشترک بازیگران مختلف است.
🔸عراقِ نگران
عراق نگران بازتاب قدرت یابی تحریر الشام(جبهه النصره سابق) در قلمرو جغرافیایی سابق داعش در کشورش است که این قدرت یابی هسته های گریز از مرکز داعش را دوباره برگسل های شکننده طائفی- قومی در عراق فعال کند. هرچند اعلام موضع عدم مداخله مقتدی صدر و دولت عراق تلاش دارد از سرایت بحران به کشور جلوگیری کند.
🔹اسرائیلِ نگران
اسرائیل همواره خواهان یک سوریه ضعیف است و بهترین حالت را خنثی شدن قدرت مرکزی، توسط چند خرده قدرت متعارض در داخل سوریه میداند لذا از تغییر معادله به نفع یکی از بازیگران نگران است، خصوصاً اسلامگرایانی به قدرت نزدیک شدهاند که حداقل به لحاظ ایده ظرفیت فعال سازی جبهه ای علیه او را دارند، مهمتر اینکه اخوانی ها بخش مهمی از معارضه اند و در هر صورت به برادران اخوانی شان(حماس)در غزه خواهند اندیشید.
🔹ایرانِ نگران
ایران نگران هزینه ای است که بیش از یک دهه برای اتصال زمینی محور مقاومت از مسیر عراق، سوریه به لبنان کرده و در حال مشاهده گسستن این زنجیره است.
🔸داعشِ نگران
با جدایی جبهه النصره از القاعده و اختلافات با داعش که به رویارویی نظامی طرفین هم انجامید، اکنون توسعه قدرت تحریر الشام(جبهه النصره سابق ) برگ برنده ای برای جذب بیشتر سلفیه جهادی خواهد بود و احتمالا سنتی ترهای جهادی نیز جولانی را بی بصیرت و سازشکار خواهند خواند. در هر صورت داعش از قدرت یابی رقیب درون گفتمانی اش و تحول فکری جولانی نگران خواهد شد.
🔹اخوانِ نگران
اخوانی ها هر چند از هر ضربه ای که به پایان نظام سوریه منجر شود، خوشحالند اما از فرایندمابعد السلطه و اندازه سهمشان از کیک قدرت نگران اند؛ بعید است سلفی های جهادی که نقدهای جدی فکری به اخوان داشته و الان پرچمدار معارضه اند؛ قدرت را دو دستی تقدیم به اخوان کنند.
🔹بشارِنگران
طبعاً بشار اسد نیز نگران از دست دادن قدرت پس از چند دهه سلطه در سوریه است چون با پایان صدام در عراق و قذافی در لیبی اکنون آخرین پایگاه بعث در جهان عرب نیز به پایان نزدیک شده است.
🔹قسدِنگران
کردهای سوریه و عشایر منطقه شرق فرات که حدود ۲۵ درصد سوریه را در اختیار دارند و به«قوات سوریا الدیموقراطیة» (قسد) مشهورند نیز یکی از نگران های اصلی وضعیت کنونی هستند، چون ترکیه هیچ گونه تقویت و استقلال نسبی کردها را بر نمیتابد و در صورت قدرت یابی طرفدارانش، قسد زیر ضربه قرار خواهد گرفت البته پشتیبانی آمریکا از قسد معادله را پیچیده تر خواهد کرد.
🔸ترکیهِ نگرانِ امیدوار
تثبیت «قسد» در شرق فرات با محوریت کردها در سالهای اخیر بازتاب منفی بر مهم ترین چالش داخلی ترکیه یعنی کردها داشته است. لذا یکی از خواستههای ترکیه، سوریه ای است که کردها در آن ضعیف باشند و ظاهراً چون بشار اسد با اردوغان در این ایده همکاری نکرده، ترکیه هم برگه برنده اش(تحریر الشام) را روی میز گذاشته و البته این سطح از پیشروی فراتر از انتظارش بوده است. در هر صورت ترکیه تنها بازیگری بود که برای رفع نگرانی اش،برنامه ریزی، پشتیبانی و اقدام عملی کرد و با تقویت چند ساله تحریر الشام و اعتماد به بدنه قوی اسلامگرایان اخوانی در معارضه، سهم زیادی از کیک قدرت طلب خواهد کرد.
🔸 آیا کارت شگفت انگیز برای تغییر معادله، موضع ترامپ خواهد بود یا گذاشتن چیزی روی میز که ترکیه را راضی به کنترل تحریر الشام نماید؟
و یا اینکه مشخص شود پروژه، برنامه توافقی ترکیه،امریکا و ناتو بوده و با سقوط دمشق باید به سناریوهای چگونگی تقسیم کیک قدرت اندیشید و طبعاً به همه نگران ها یکسان نخواهد رسید.الله اعلم.
#دمشق
#سوریه
#تحریر_الشام
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖شهداء؛ نه خون شان هدر رفت، نه جایشان پُر می شود!
✏️به قلم
#محسن_قنبریان
.....................................
✔️ برآیند دو باور یک نقطه تعادل می سازد:
1⃣ خون شهید هدر نمی رود!
خداوند باید همواره بشارتی در پشت سر آنان داشته باشد تا "يَسْتَبْشِرُونَ بِالَّذِينَ لَمْ يَلْحَقُوا بِهِمْ مِنْ خَلْفِهِمْ" (به سبب مؤمنانی که هنوز به آنها نپیوستهاند، همواره بشارت داده می شوند) صادق باشد.
⬅️ کسی نگوید خون حاج قاسم و مدافعان حرم چه شد؟!!
بفرض که حکومت اسد سقوط هم بکند، آن خون ها هدر نرفته؛ از قضا ثابت می شود برای اسد نبود برای حرم و مقاومت بود.
تفاوت داعش دیروز با مسلحین امروز، ای بسا تفاوت داعش با طالبان شود!
اینبار اغلب سوری اند، ناگزیر به رعایت حق شهروندان سوری از جمله شیعیان و حرم های مطهرند! (نگرانی از مقاومت مفروغ)
آن خون ها، پیروان بسیار ساخت؛ که شاهدیم.
2⃣ جای آنان پُر نمی شود!
آنچه در روایات برای "عالم" آمده را امام کاظم(ع) برای "مومن" هم فرمود: "اذا ماتَ الْمُؤْمِنُ... ثُلِمَ فی الْاسلامِ ثُلْمَةً لایَسُدّها شَیْءٌ..." (وقتی مومنی بمیرد در [دژ] اسلام شکافی پدیدار خواهد شد که هیچ چیز آن را ترمیم نمی کند).
⬅️ کسی نگوید شهید فرق می کند!
چون آن عالمی هم که روایات چنین تعبیری درباره اش داشت، کسی است که فرمود: باقون مابقی الدهر (در تمام روزگار باقی اند)!
عجیب که معصوم بفرماید: رخنه نبود مثل حاج قاسم و سید حسن، پُر نمی شود؛ اما ما بخواهیم با عرفان بازی، ثلمه فقدانشان را هیچ کنیم!
عرفان، واقع بینی است.
⬅️ از ایندو تقاطع بگیریم و در تعادل بایستیم!
بدون آنها هم می شود پیروز شد؛ اگر "من خلفهم" باشیم!
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖چرا ایران در این دوره وارد سوریه نشد
✏️به قلم
#حامد_موفق_بهروزی
.....................................
🔹 زمانی که داعش در سوریه ظهور کرد و شرایط امنیتی برای سوریه سخت شد دولت این کشور طی روندی رسمی از جمهوری اسلامی ایران درخواست کمک کرد. حضور ایران در سوریه نیز مبتنی بر چارچوب اقدامات مستشاری بود و این یعنی ارتش سوریه و نیروهای نظامی این کشور در برابر تروریست ها ایستاده بودند و نیروهای مستشاری ایران بنا نبود به جای سوری ها بجنگند. هرچند ایران در مقاطعی از جنگ بنا به شرایطی مجبور به اعزام نیروهای نظامی محدود نیز شد اما چارچوب اصلی همان حضور مستشاری بود.
🔹داعش در آن زمان به نحوی پیشروی میکرد که مردم سوریه نیز از جنایات این گروه احساس خطر کردند و زمانی که نیروهای حامی اسد وارد میدان شدند از آنها استقبال کردند. استقبال مردمی، حضور ارتش در میدان و تلاش مستشاری ایران به درخواست رسمی سوری ها سبب شد فتنه داعش خاموش شود.
بعد از نابودی داعش به طور طبیعی حضور مستشاری ایران در سوریه کاهش یافت؛ البته درخواست دولت سوریه نیز این بود که نیروهای سوری، خود تامین امنیت کشورشان را بر عهده بگیرند.
🔹شرایط سوریه اما در این اواخر به مرور تغییرات جدی کرد. این تغییرات در چند بخش بود.
🔻اول اینکه تروریست ها جهش ژنتیکی پیدا کردند و دست از خشونت برداشتند و ژست دیپلماتیک به خود گرفتند. مردم سوریه نیز دیگر به مانند قبل از ارتش سوریه در قبال تروریست ها حمایت نمیکردند. حتی در برخی بخش ها مانند حلب، درب برخی خانه به روی روی شورشیان گشوده بود و به روی ارتشی ها بسته!
🔻دوم اینکه ارتش سوریه نیز به دلایل مختلف از جمله ضعف های اعتقادی، اقتصادی و روحیه و ... دیگر به مانند قبل انگیزه مقابله در برابر تروریست ها را نداشت. اگر در دوره قبل مستشاران ایرانی برای کمک به نیروهای نظامی سوریه شتافتند این بار اساسا نیروهای نظامی سوری دیگر انگیزه ای هم برای جنگ نداشتند و با اولین درگیری ها بخش اصلی و شیرازه لشکرها و گردان هایشان از هم میپاشید.
🔻اما مهمترین مسئله و مهمترین تغییر در خود بشار اسد بود. آخرین دیدار بشار اسد با رهبرانقلاب حاوی نکته مهمی بود. رهبرانقلاب 10 خرداد امسال تذکری به بشار دادند و فرمودند: « غربیها و دنبالههای آنها در منطقه قصد داشتند با جنگی که علیه سوریه به راه انداختند، نظام سیاسی این کشور را ساقط و سوریه را از معادلات منطقه حذف کنند اما موفق نشدند و اینک نیز قصد دارند با شیوههای دیگر و از جمله وعدههایی که هیچگاه به آنها عمل نخواهند کرد، سوریه را از معادلات منطقه خارج کنند.»
🔹این تذکر ناشی از شناخت واقعی از صحنه بود. جمهوری اسلامی ایران پیش از آغاز جنگ در لبنان، بارها تذکرات لازم را درباره تقویت قوای تروریست ها به اسد اعلام کرده و حتی پیشنهادات لازم را به صورت رسمی به او داده بود اما این تذکرات و پیشنهادات مورد توجه قرار نگرفت. ادامه این روند تا آخرین ساعات سقوط اسد نیز ادامه داشت. حضور بالاترین رده مقامات ایرانی برای مذاکره با اسد نشان دهنده عزم جدی ایران برای تقویت اسد بود اما یک خطای راهبردی سبب شد اسد در سراشیبی سقوط قرار گیرد و آن همان تذکر رهبرانقلاب بود؛ اسد دلخوش به وعده های جریان عربی و غربی منطقه شد.
🔹جمهوری اسلامی ایران نیز زمانی که عدم تمایل اسد را برای حمایت میدانی دریافت کرد بنا را بر عدم دخالت گذاشت اما تلاش خود را برای متقاعد کردن اسد تا آخرین لحظه ادامه داد اما اسد زمانی متوجه توخالی بودن وعده های دشمنان خود شد که کار از کار گذشته بود.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
توییت قاسم حدرج، رئیس کمیته حقوق بشر اتحادیه بینالمللی مطبوعات عربی:
آنروز که بالگرد رئیسی سرنگون شد، زمین خوردیم؛ و آن روز که سید حسن به شهادت رسید، کشته شدیم.
➕️
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖طوفان الأقصی فرصتی برای انتقام سخت و خروج امریکا از منطقه
✏️به قلم
#سید_علی_موسوی
.....................................
🔸 «فرصتی که در بحران ها وجود دارد، در خود فرصت ها نیست، اما شرطش این است که نترسید، که نتراسانید» شهید حاج قاسم سلیمانی رحمة الله علیه
طوفان الأقصی رونمایی از آغاز دوران جدید غرب آسیا به رهبری ایران است. اما شرط رسیدن به این دوران، دادن هزینه های آن است. این رهبری بدون خروج امریکا از منطقه (به تعبیر رهبر معظم انقلاب، انتقام سخت شهادت حاج قاسم) امکان پذیر نیست. تا وقتی امریکایی ها در کشورهای منطقه از جمله سوریه و عراق حضور دارند، دوران جدید غرب آسیا محقق نخواهد شد. از جمله دردناک ترین پرونده های این انتقام در سوریه جریان دارد.
هزینه مداخله ما در سوریه بیش از خون بچه های شیعه و هزینه های مالی، هزینه از آبروی جمهوری اسلامی ایران در جهان اسلام بود. ایران دارای محبوبیتی گسترده در جهان اسلام بود و با مداخله و همراهی با رژیم أسد ، کینه ای عمیق در دل اهل سنت در منطقه از ایران کاشته شد و فضای رسانه ای عربی وابسته به امریکا نیز بر این امر دمیدند.
🔸 امروز وقت اثبات صداقت ایران در مداخله در سوریه است اما برای اثبات صداقت با مانعی جدی در سوریه مواجهیم، یعنی نظام بعثی سوریه. نکته اصلی این است که ما برای حفظ بعثی ها ، آبروی جمهوری اسلامی را در جهان اسلام معامله نکردیم، که از آن ها حساب ببریم. دلیل این همه محافظه کاری در سوریه، ترس ما از تصریح بعثی ها به لزوم خروج ایران از سوریه است. مگر بشار اسد نمی گوید من با شما هستم و این بعثی ها نمی گذارند، خوب بسم الله. این گوی و این میدان.
🔸 ضربه های مکرر اسرائیلی ها به پایگاه های نظامی ایران در سوریه را پاسخ هم وزن و متقابل از خاک سوریه ندادیم و حمله مستقیم به پایگاه های اسرائیلی نکردیم، تا به این نقطه جوش نرسیم. اگر به همین روند ادامه دهیم باید آماده حذف شدن تدریجی از صحنه سوریه نیز باشیم.
طوفان الأقصی فرصت و مشروعیت گوشمالی های محدود به اسرائیل از خاک سوریه را فراهم کرد. اما همچنان از بعثی ها حساب می بریم. چرا صراحتا نمی گوییم که سهم ما از حفظ شما در رأس قدرت سوریه چیست؟ افکار عمومی جهان اسلام را ما با شعار مقاومت به این مداخله راضی کردیم، نمی توانیم و مجبور به مداخله ایم.
🔸 طوفان الأقصی تهدید نیست، بلکه فرصت است. فرصتی برای انتقام سخت یعنی خروج امریکا از منطقه . طوفان الأقصی به حملات مستقیم ایران به پایگاه های امریکایی مشروعیت داده است. فرصت خلاص شدن از شر حضور امریکایی ها در شرق دجله، اکنون به مراتب بیشتر از هر وقت دیگر است.
🔸 هرچه بگذریم اقتدار و استقرار بعثی ها بیشتر می شود. امروز بهتر از فردا است. وقت انتقام سخت امروز است، آن هم در سوریه. از عواقبش نباید ترسید. الان وقت اعاده حیثیت ایران در جهان اسلام سنی در پرونده سوریه است. باید نشان دهیم که در مداخله مان در سوریه برای مقاومت در مقابل اسرائیل صادق بودیم.
امیدورام مانع این جدیت، امید برخی دولتمردان ما به مذاکرات پسا برجامی با امریکا نباشد.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖از اشرف غنی تا بشار اسد
✏️به قلم
#محسن_دنیوی
.....................................
🔺 ۱۵ اوت ۲۰۲۱ یعنی سه سال پیش، دولت اشرف غنی که با حمایت کامل آمریکا در افغانستان بر سر کار بود، سرنگون شد و طالبان بعد از ۲۰ سال دوباره بر افغانستان حاکم شد.
اتفاقی که با سرعت خیرهکننده رخ داد و همگان به جای کلمه فتح شهرها، از عبارت کنایهآمیز دانلود شهرها برای نحوه فتح شهرهای افغانستان توسط طالبان استفاده میکردند. شهرها بدون هیچ مقاومتی تسلیم میشدند و خبری از ارتش نبود و اعضای دولت اشرف غنی فرار کردند و با ثروتی که برخی از قبل داشتند و بر آن افزوده بودند به خانههای خود در کشورهای مختلف اروپایی و آمریکا رفتند.
جو بایدن، رئیسجمهور وقت ایالات متحده درباره این سقوط سریع اظهار داشت که اگر نیروهای افغان توانایی کنترل کشور را نداشتند، پس ادامه حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان «تغییری ایجاد نمیکرد»!
حالا با فاصله سه سال، بشار اسد بعد از ۲۴ سال حکومتش پایان یافت و تحریرالشام با همان سرعت شهرها را فتح کرد و به دمشق رسید.
اینجا هم ارتشی برای مقاومت نبود و مردم سوریه مثل مردم افغانستان از وضعیت ناراضی و از سقوط حکومت راضی بودند و رییسجمهور و دولت عزمی برای ماندن نداشتند و مبارزان هم جدی و پاکار بودند!
پس اینجا هم بشار اسد مانند اشرف غنی سقوط کرد و این معادله تکرار شد که وقتی عزمی برای ماندن در راس حاکمیت نباشد و مردم ناراضی باشند و ارتشی مقاومت نکند و نیروی مبارز جدی در برابر دولتهای سست سوریه و افغانستان باشد، سرعت سقوط خیرهکننده است حتی اگر آمریکا پشتوانه افغانستان باشد و یا روسیه و ایران پشتوانه سوریه بوده باشند!
حالا برخی این سوال را دارند که آیا این الگو در عراق و ایران هم تکرار خواهد شد؟
درباره ایران باید به این چهار سوال جواب داد:
آیا میزان نارضایتی مردم به حدی است که راضی باشند جریاناتی مانند طالبان یا تحریرالشام یا افرادی شبیه ریگی یا سازمان منافقین بر ایران مسلط شوند و یا نیروهای خارجی کشور را تصرف کنند؟
آیا ارتش و سپاه و بسیج هیچ مقاومتی نخواهد کرد؟
آیا مسئولان اصلی کشور چمدان به دست شده و به سرعت فرار خواهند کرد؟
با همین سوالات، ماههای پایانی پهلوی را مرور کنید. مردم معترض و مشتاق به رفتن شاه، جریان مبارز جدی و محکم برای ایجاد تغییر، ارتش واداده و ضعیف و شاهی که معروف به شاه چمدان به دست بود و برای سومین بار کشورش را ترک کرد!
اینجا هم در ۴۵ سال پیش، سرعت سقوط بالا بود و آمریکا و انگلیس و اسرائیل نتوانستند حکومت مورد حمایت و همراهی خودشان را نجات دهند و پهلوی تمام شد...
#سوریه
#سقوط_بشار_اسد
#تحلیل_منطقه
#براندازی_ایران
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖متاثر نشوید پیروزی با شماست!
🔗امام خمینی: هیچگاه از دست دادن موضعی را با تاثر بیان نکنید
✏️به قلم
#احمدرضا_حاجتی
.....................................
🔰مروری دوباره بر پیام حیات بخش امام خمینی(ره) در ایامی شبیه به این ایام و ساعات پر التهاب، واجب و ضروری است،
▪️در تیرماه سال ۶۷ در زمانی که دشمن بعثی صهیونیستی رجز میخواند و عربده مستانه میکشید و خطوط دفاعی لشکریان اسلام تا حدی فرو ریخته بود و تعداد زیادی از رزمندگان اسلام به اسارت دشمن درآمده و تعدادی در اثر حمله شمیایی به شهادت رسیدند و منافقین به طمع فتح تهران هجوم گسترده ای را آغاز کرده و با حمله مجدد صدامیان، اهواز در معرض محاصره و سقوط قرار گرفته بود و برخی از انقلابیون هم احساس سرخوردگی و یاس مینمودند و عده ای از بن بست و شکست در مقاصد انقلاب سخن به میان آوردند!
▪️امام خمینی آن روح الهی در چنین فضای تیره و تار و غم آلود، طی پیامی به مناسبت سالگرد کشتار خونین حجاج در مکه و قبول قطعنامه 598، در 29 تیر سال 67 خطاب به ملت ایران و همه فرزندان معنوی خود فرمودند:
🔸متاثر نشوید، پیروزی با شماست!
امروز روز هدایت نسلهای آینده است
کمربندهایتان را ببندید که هیچچیز تغییر نکرده؛
🔹امروز روزی است که خدا اینگونه
خواسته و دیروز خدا آنگونه خواسته بود و فردا انشاءالله روز پیروزی سپاه حق خواهد بود؛
🔹ما تابع امر خداییم و بههمین دلیل طالب شهادتیم و تنها بههمین دلیل است که زیر بار ذلت و بندگی غیرخدا نمیرویم؛
🔹ای فرزندان ارتشی و سپاهی و بسیجیام و ای نیروهای مردمی، هرگز از دستدادن موضعی را با تأثر و گرفتن مکانی را با غرور و شادی بیان نکنید که اینها در برابر هدف شما بهقدری ناچیزند که تمامی دنیا در مقایسه با آخرت!!
▪️ما میگوییم تا شرک و کفر هست، مبارزه هست و تا مبارزه هست، ما هستیم.
ما تصمیم داریم پرچم لا اله الا الله را بر قلل رفیع کرامت و بزرگواری به اهتزاز درآوریم.
▪️ما باید خود را آماده کنیم:
تا در برابر جبهه متحد شرق و غرب، جبهه قدرتمند اسلامی ـ انسانی با همان نام و نشان اسلام و انقلاب ما تشکیل شود و آقایی و سروری محرومین و پابرهنگان جهان جشن گرفته شود.
▪️این بیان امام خمینی در حقیقت وعده صادق و تبین نقشه راه پر و فراز نشیبی است که بی تردید گام به گام و در نهایت ما را به مقصد و مقصود نهایی خواهد رساند
چنانکه امام در وعده صادق دیگری هم در اسفند ماه 1341 قبل از تبعید در مسجد اعظم هم خطاب به حاضرین در درس و سایر مردم فرمودند:
کمربندها را محکم ببندید برای حبس...، برای ناسزا شنیدن، نترسید!
▪️اکنون هم باید کمربندها را محکم بست، سقوط سوریه و دمشق سقوط ایمان و پایان مقاومت نیست خون شهدای مدافع حرم به هدر نرفته و زمینه ساز تحولات عظیم تری گردیده و در عین تلخکامی های شدید این ایام، بشارتهای فراوانی در میان است،
رهنمود نائب المهدی عج امام خامنه ای را سر لوحه حرکت خود قرار دهیم:
نا امید نگردید! خسته نشوید، قله نزدیک است، ان شاءالله
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖غرب و اجتماعیزدایی از مقاومت
✏️به قلم
#سیدـ_حامد_ترابی
.....................................
شاید سقوط حکومت اسد بهانه خوبی باشد برای زدن برخی حرفها...
۱- معادله غرب با بسیاری از کشورهایی که در مقابل آن قرار دارند، اجتماعزدایی از کشورها و سیاستهای مقاومتی است.
۲- این سیاست با استفاده از ابزارهای اقتصادی، اجتماعی و رسانهای و با هدف از بین بردن پشتوانه مردمی مقاومت علیه غرب است.
۳- تحریم اقتصادی و ایجاد فشار بر مردم مهمترین ابزار این سیاست و شکاف اجتماعی مهمترین هدف این سیاست است.
۴ـ هدف این کاهش پشتوانه اجتماعی این مشخص است، ایجاد تمایل در کشورهای مقاومت برای دست دراز کردن در مقابل غرب و مذاکره است.
۵- فرقی نمیکند این محاصره به شدت غزه باشد، به گستردگی روسیه یا به تنوع ایران باشد و یا زیرساخت سوریه. ابزار و روش یکی است.
۶- کاهش صادرات نفت ایران، کاهش روابط ارزی روسیه، قطع ارتباط بانکهای لبنانی با حزبالله لبنان و...همه در یک پازل است.
۷- غربیها دو چیز را مکمل و در مسیر تحریم میدانند. جنگ به آن کشور یا مذاکره یا ترکیب هر دو.(به نقل از دیوید کوهن مسئول اعمال تحریم در دوره اوباما)
۸- در مقابل کشورهای مقابل غرب یا با روشهای داخلی، ایجاد اتحاد، دوری جستن از ابزاری که ترحیم را تأثیرپذیر میکند و افزایش عدالت در داخل، مشکلات اقتصادی را کاهش میدهند یا تن به مذاکره میدهند.
۹- ادامه مذاکره ضعیف شدن کشور هدف و فراهم شدن شرایط تضعیف و یا حتی حمله به آن کشور است. شرایطی که مقاومت را سخت کند. سوریه نمونه خوبی از دل بستن به غرب علیرغم سالها سابقه مقاومت است.
۱۰- تضعیف ایرانی که ۸ سال اسیر برجام، خروج از آن، اثرات آن بود نیز، نمونه دیگری است. وقتی تحریمهای ایران را نیز مرور میکنیم متوجه میشویم تقویم زمانی آن بیش از آن منطبق با مسئله هستهای باشد منطبق با توان تحریمها در افزایش تنش اجتماعی دارد.
پن: همه اینها ارزش ایستادگی مردم غزه را بیش از پیش نشان میدهد.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖 آیا اینک، آخرالزمان است؟
✏️به قلم
#وحید_یامین_پور
.....................................
🔺 با تحولات اخیر سوریه، که مهمترین سرزمین جغرافیای آخرالزمانی است، بازار تطبیق نشانهها داغ شده؛ تمایل رویکردهای واقعگرایانه به این است که همگان را از تطبیق نهی کنند، با این استدلال که حجتی برای این تطبیق نداریم و پیش از این هم عموم تطبیقها غلط از آب در آمده و این به بنیاد عقیده مهدویت آسیب میزند. این دغدغه درستی است. اما اگر درباره «نشانه» صحبت میکنیم، این نشانه نباید آنچنان مبهم باشد که بر هر واقعهای امکان تطبیق پیدا کند. در این حالت از «نشانه» بودن میافتد و علامت هدایت به هیچ سمتی نخواهد بود و اعتقاد شیعه بر این است که اهل بیت علیهمالسلام هم سخن لغو و بیفایده نگفتهاند.
طبعاً انبوه روایات آخرالزمانی با هدف ایجاد آمادگی و طلب ظهور و کمک به تشخیص صحنه غبارآلود آخرالزمان است. یا باید انبوه روایات را کنار بگذاریم و مدام بر طبل شک و تردید نسبت به تطبیقها بکوبیم که نتیجهاش دور انگاشتن ظهور است. و یا آنچنان که منطبق بر هدف صدور آنهاست با مواجههای علمی، مدلول آنها را به میدان بیاوریم، تا طلب ظهور منجی موعود به سردی و یأس بدل نشود. چه اینکه طبعاً یکی از غرضهای صدور این روایات زنده و گرم نگه داشتن اصل انتظار بوده و هر حرفی که ظهور را «بعید» نشان دهد، خلاف غرض اهل بیت است: انهم یرونه بعیداً و نراه قریباً
مواجهه با روایات هیجان انگیز ظهور، «مراقبه»ای علمی و عقیدتی میطلبد. مراقبهای که هم «نشانه» را هزل و بی فایده نکند و هم عقیده نزدیک بودن ظهور را گرم نگه دارد. فقه حدیث هم همین جا به کار میآید. اکنون همان لحظهای است که علما باید به میدان بیایند و درباره این احادیث سخن بگویند. شاید قرنها نوشتن و مباحثه در این باره بیش از همیشه برای این روزها بهکار آید.
#سوریه
#انتظار
#آخرالزمان
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha