هدایت شده از کافه سیاسی
💢دولت سیزدهم و اقتصاد پر التهاب ایران
🔹اقتصاد همواره از عوامل متعددی فرمان میگیرد که لزوماً در کنترل عوامل داخلی نیست؛ بلکه گاهی عوامل خارجی میتواند آثاری بسیار ژرف بر اقتصاد یک کشور بگذارد. البته عوامل داخلی نیز بر پیچیدگی مسئله میافزاید که یکی از آنها تغییر سیاستهای اقتصادی است. اگرچه پیشبینیهای کوتاهمدت میتواند تا حد زیادی از تغییر سیاستها در امان باشد، اما همواره پیشبینیهای بلندمدت در معرض تغییرات سیاستهای اقتصادی قرار دارد. به همین دلیل هرچه از زمان حال به سمت پیشبینیهای بلندمدت حرکت میکنیم، مقادیر تخمینی با خطای بیشتری همراهند یا به عبارت دیگر باید از فاصله عریضتری برای کف و سقف پیشبینیها استفاده کرد و به اصطلاح معروف اقتصاد پیش بینیناپذیر میشود.
🔸عواملی که موجب پیشبینی ناپذیرشدن اقتصاد ایران شدهاند، میتوان فهرست وار اینگونه بیان کرد: سیاستگذاری غیرشفاف در عرصه اقتصادی، استمرار شرایط تورمی در کشور، ساختارهای معیوب اقتصادی، وجود بسترهای مستعد فساد در جامعه و عدم قطعیتها؛
🔹اگرچه این مشکلات به صورت نسبی همچنان باقی است، اما دولت سیزدهم میتواند در راستای پیشبینیپذیری اقتصاد ایران گامهای مؤثری بردارد؛ فعالان اقتصادی و مردم باید بدانند سیاست دولت در قبال انرژی چیست؟ سیاست دولت در قبال اصلاح وضعیت مسکن که در حال حاضر به یک کالای سرمایهای تبدیل شده است، چیست؟ سیاست خودرویی کشور چیست؟ برنامه دولت برای جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی چیست؟ قاعدتاً شفافسازی این سیاستها و برنامهها، اقتصاد ایران را پیشبینی پذیرتر میکند.
🔸دولت باید بتواند تورم را مهار کند، اگرچه تلاشهای دولت در مهار تورم قابل انکار نیست و در سه حوزه تورم از ناحیه تولیدکننده، کنترل نقدینگی و تورم انتظاری گامهای مثبتی را برداشته است، اما باید این تلاشها به مهار تورم منتهی شود. تا زمانی که تورم بالای 10 درصد در جامعه وجود دارد، اقتصاد به نوعی پیشبینیناپذیر است. در وضعیت فعلی مدیریت تورم تا حدود 20 درصد نیز میتواند تا حد زیادی این مشکل را رفع کند.
🔹در حوزه ساختارهای اقتصادی اگر انضباط اقتصادی از طریق اصلاح ساختارها اتفاق بیفتد، آینده اقتصاد برای سرمایهگذاران شفاف میشود که انتظار میرود اصلاحات ساختاری اقتصادی انجام شده از سوی دولت سیزدهم با قدرت ادامه پیدا کند.
🔸در حوزه بسترهای مستعد فساد نیز وضع قوانین جامع و عام الشمول با توجه به اقتضائات جدید نیاز امروز جامعه است که قاعدتاً مجلس جدید سهم مهمی در رفع این مشکل دارد، اما دولت نیز باید در اجرای قوانین از بروکراسی کارآمدی برخوردار باشد. در نهایت ثبات تصمیمات اقتصادی نیز میتواند عدم قطعیتها را به حداقل ممکن برساند.
🔹سخن پایانی اینکه دولت در سال پیش رو باید بتواند اقتصاد پرالتهاب ایران را تا حدی به ساحل آرامش برساند و چنین کاری مستلزم رویکرد جهادی در حوزه اقتصاد و مدیریت است.
#مطالبه_گری
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
هدایت شده از کافه سیاسی
⁉️چرا اقتصاد ما سروسامان نمیگیرد و مافیا و نفوذیهای داخلی و تحریمها و کارشکنیهای خارجی مدام جلوی راه اقتصادِ کشور سنگ میاندازند تا وضع معیشت مردم هر روز سختتر شود و اعتراض و خشم آنها شدت یابد؟
⁉️چرا فضای مجازی ما به سمت سامانیافتگی و مدیریت صحیح حرکت نمیکند؟
⁉️چرا دشمنان داخلی و خارجی شبانه روز در حال شبیخون فرهنگی زدن به فرهنگ اصیل ایرانی-اسلامی ما هستند؟
⁉️چرا بزرگترین #جنگ_شناختی تاریخ بر علیه جمهوری اسلامی ایران در جریان است و دشمنان برای سقوط انقلاب ایران به هر دری میزنند؟
🔺همهی اینها یک جواب دارد...
چون جمهوری اسلامی ایران بزرگترین تهدید برای سلطهی استکبار جهانی بر دنیا و مهمترین عامل افول هژمونی غرب است!
🔹افرادی که هنوز نفهمیدهاند انقلاب اسلامی چه بلایی بر سر معادلات جهان آورده و طبیعتا چون نمیدانند، نقش خود را هم نمیشناسند، لطفا هر چه سریعتر بفهمند انقلاب چیست و چه کرده!
#انقلاب_کارآمد_است
#افول_غرب
✍میلاد خورسندی
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
هدایت شده از کافه سیاسی
8.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 انتشار برای اولین بار
❓آیا می دانستید که آمریکا، تحریم های واردات تلفن همراه و ماهواره را لغو کرده است؟
🔼 چطور ممکن است که ما برای وارد کردن یک قطعه صنعتی و یا حتی یک پانسمان برای بیماران پروانه ای مشکل داریم اما جدیدترین مدل های ماهواره و تلفن همراه به کشور ما وارد می شود.
👤 (مهدی گلشنی: نويسنده و پژوهشگر جنگ نرم)
#جنگ_شناختی
#ابزار_جنگ_نرم
✅ با ما همراه باشید
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
هدایت شده از نوشتههای مهدی جمشیدی
https://virasty.com/Mahdijamshidi/1710397959189729398
🗒 بخشی از مقالهی شهید آوینی با عنوان «تجدد یا تحجر» که خطاب به محمد خاتمی - وزیر ارشاد آن دوره - و در اردیبهشت سال ۱۳۷۰ نوشته است. حجاب را در آئینهی گذشتهی سیاست فرهنگی بنگرید: دیروز باد کاشتند و امروز، طوفان درو میکنند. این از مصادیق فرهنگی - به تعبیر رهبر انقلاب - «واگراییهای دههی هفتاد» است.
«مگر کسی از وزارت ارشاد خواسته است که استراتژی فرهنگی خود را بر منع قرار دهد؟ دوستان ما باید به یاد داشته باشند که اکنون حجاب سکوت و صبر، هنگامی شکسته شده که آتمسفر فرهنگی در عرف خاص، آنچنان مسموم و نا امن است که هیچ مؤمنی، احساس امنیت نمیکند. من با صراحت به مسئولان فرهنگی و هنری کشور اعلام میدارم که این دغدغه که فرزندان ما امروز و فردا در فضای کدام فرهنگ، رشد خواهند یافت ما را به سختی به وحشت میاندازد.»
https://eitaa.com/sedgh_mahdijamshidi
هدایت شده از ✨تبیین حقایق🍃✨
7.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👈در صورت نداشتن آمار دقیق از میزان نمازها و روزه های قضا چه تکلیفی داریم؟⁉️
🎙استاد#وحیدپور
♦️تبیین حقایق_حفظ اشرف به اوهن
╭🌺╯@hefzeashraf❀◕ ‿ ◕❀
┗╯\╲
هدایت شده از خبر فوری سراسری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ پاسخ جالب رهبر معظم انقلاب به یک شبهه
میانهرو باشیم یا تندرو؟!
تبیین مفهوم میانهروی و تندروی از نظر اسلام و غرب
📌 خبر فوری سراسری
@fori_sarasari
هدایت شده از روزنه
تفاوت رویکرد حوزویان در مواجهه با پدیدههای ضدفرهنگی و ضداسلامی در شهر قم!
#برگی_از_تاریخ_حوزه|| اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
▫️اشاره
در اسناد ساواک نکات و شواهد شواهد تاریخی جالبی وجود دارد که نشانگر تفاوت رویکرد حوزویان نسبت به مسائل مذهبی و فرهنگی شهر قم است.
▫️متن سند و حاشیه روزنه را اینجا بخوانید:
👇
https://eitaa.com/rozaneebefarda/13694
@rozaneebefarda
هدایت شده از روزنه
تفاوت رویکرد حوزویان در مواجهه با پدیدههای ضدفرهنگی و ضداسلامی در شهر قم!
#برگی_از_تاریخ_حوزه|| اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
▫️اشاره
در اسناد ساواک نکات و شواهد شواهد تاریخی جالبی وجود دارد که نشانگر تفاوت رویکرد حوزویان نسبت به مسائل مذهبی و فرهنگی شهر قم است.
در ذیل یک نمونه از این اسناد را تقدیم میکنیم.
🔻سند ذیل گزارش مامور ویژه ساواک به نام منطقی است که از دیدار خود با آقایان گلپایگانی و شریعتمداری گزارش جالبی نوشته است:
«ریاست محترم سازمان امنیت و اطلاعات شهرستان قم
متن سند:
شماره : 235/م محترما چنانکه استحضار دارند اینجانب هفته قبل از آقای گلپایگانی دیداری به مدت نیم ساعت در منزل خود ایشان به عمل آوردم که رئوس مطالب عنوان شده از دو طرف با مختصر تغییری که احیانا در تقدیم و تأخر کلمات و عبارات پیش می آید ذیلاً به استحضار می رساند : پس از تعارفات متعارف از دو طرف و اهمیتی که مشارالیه در نقش مذهبی طبقه معلم بیان داشتند از اشتغال دبیران مرد در دبیرستانهای دخترانه گله کردند ـ در جواب ایشان گفته شد این دبیران از آن جهت در مدارس دختران درس می دهند که هم رشته آنها در بین بانوان لیسانسیه شاغل در قم وجود ندارد ـ هرگاه بانوئی لیسانسیه در رشته های علوم تجربی یا ریاضی به قم منتقل شود طبعا چنین دبیری در دبیرستانهای پسرانه نمی تواند اشتغال یابد و به کلاس دخترانه خواهد رفت فرزند ایشان از آقای کاظم بیگی رئیس سابق این اداره گله مند بودند که نامبرده به امور دینی توجهی نداشتند سؤال کردم ممکن است مواردی را بفرمائید ولی نامبرده به ذکر کلیاتی اکتفا کرده و به هر حال مورد به خصوصی را یا نخواستند و یا نتوانستند بیان نمایند.
مصلحت هم نبود که اینجانب دنباله این مقال را بگیرم باز هم فرزند ایشان تقاضا کرد که دستوری کتبی نسبت به استعمال چادر به وضع مطلوب برای دختران مدارس وسیله اینجانب داده شود ـ در جواب گفتم مطمئن باشید اهالی قم متدین هستند و خانواده ها رأسا مواظب این مطلب در مورد دخترانشان هستند ـ سپس مشارالیه درخواست کردند که شورای فرهنگ موافقت نماید که یک باب آموزشگاه اسلامی1 (پیشنهادی آقای گلپایگانی) تأسیس شود ـ به ایشان جواب دادم کلیه مدارس ایران (به استثنای مدارس اقلیت های مذهبی) اسلامی است و اگر نام آموزشگاه اسلامی در این شهر روی مدرسه ای گذارده شود مفهوم مخالف آن چنین است که سایر مدارس غیراسلامی است البته قانع شدند ـ در پایان از اقدام این جانب که در اوایل شهریور به مدارس ابتدائی دستور داده بودم اطاقی را جهت نماز محصلین و تعلیم نماز وسیله یکی از آموزگاران اختصاص دهند تشکر کردند.
دیشب ساعت هشت و ربع نیز همان طور که استحضار دارند از آیت اله شریعتمدار دیداری به عمل آمد مشارالیه هیچگونه صحبتی از قبیل مطالب آقای گلپایگانی و فرزندشان به میان نیاورده بلکه بر اساس مذاکرات پیرامون واقعیات اسلام و برتری آن به سایر ادیان بود و سپس صحبت به عظمت علی بن ابیطالب (ع) کشیده شد و نامبرده یک جلد کتاب از فرمایشات علی علیه السلام و یک جلد کتاب به زبان انگلیسی که در مورد دوازده امام شیعه تألیف یافته است به اینجانب هدیه کردند و حدود هشت و چهل و پنج دقیقه از نامبرده خداحافظی کردم.
رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان قم.
منطقی»
▫️منبع: آیتالله العظمی حاج سید محمدرضا گلپایگانی به روایت اسناد ساواک - جلد ۱، ص 682.
🔻تصویر سند را اینجا ببینید:
https://eitaa.com/rozaneebefarda/13692
🔶حاشیه روزنه
در قم با دو طیف مواجهیم؛
طیف نخست که در امتداد اسلام ناب و فقه جواهری تعریف میشوند، در مواجهه با مسائل دینی مانند زعمای شیعه در طول تاریخ، کاملا #غیور و #دغدغهمند و #فعال هستند. الحمدلله اکثریت قریب به اتفاق علما و بزرگان و بدنه حوزویان از این طیف هستند.
اما همزمان با طیفی از حوزویان مواجهیم که در بزنگاهها همواره بجای طرفداری از ارزشهای برآمده از اسلام ناب و فقه جواهری و بجای دفاع از فریضیتین امر به معروف و نهی از منکر، طرف دیگری غش میکنند! رفتارها و مواضع عجیب و غریب اینها مناشی متفاوتی دارد؛ برخی از اینها را میتوان در جرگه #سکولارهای_حوزوی برشمرد و برخی دیگر #ملعبه_ژورنالیستهای_غربگرا هستند و معدودی از آنها نیز دچار خطای در مصداق میشوند و البته اگر این خطا تکرار شود، دیگر خطا نیست، خط است!
اللهم اجعل عواقب امورنا خیرا
#سکولارهای_حوزوی
#خردهجریان_اعتدال
#نوشریعتمداریها
@rozaneebefarda
هدایت شده از بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
سیره امام خمینی در حمایت از طلاب ناهی از منکر
🔹در دورانی که طلاب حوزه علمیه با مظلومیت به دنبال حفاظت از احکام الهی بودند و به ویژه تلاش داشتند شهر قم را از شر مفاسد فرهنگی تحمیلی از سوی رژیم، حفاظت کنند، امام خمینی به حمایت از این طلاب اقدام میکردند.
🔸در این یادداشت به خاطرهای از حجتالاسلام و المسلمین #سیدحمید_روحانی اشاره میشود که سبک برخورد امام را در این بزنگاهها به خوبی نشان میدهد و روشن میکند که معدود #سکولارهای_حوزوی که در مقاطع مختلف، پیش و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، روحانیون آمر به معروف را تخریب کرده و از پشت به فقه شیعه و حوزه مقدسه علمیه خنجر میزنند با سیره و اندیشه متعالی امام خمینی چه فاصله فراوانی دارند:
🔹«امام خمینى به دنبال درگذشت آیتاللّه بروجردى، رسالت خود را به منظور روشنگرى و آگاهانیدن مقامات روحانى قم و آشکار کردن اوضاع سیاسى پشت پرده و خطرهایى که متوجه اسلام و کشور بود دنبال مىکرد و با گفتگوهاى شفاهى، ارسال پیامها و از هر راه دیگر، وظایف و مسئولیتهاى سنگین پیشوایان اسلام را بهویژه در آن برهه حساس یادآور مىشد و همانند دیدهبان همیشه بیدار، اوضاع ایران و جریاناتى را که در حوزه علمیه قم به وقوع مىپیوست زیر نظر داشت و در تأیید و تشویق نسل جوان روحانى حوزه قم و دمیدن #روح_انقلابى در آنان کوشش ویژهاى به عمل آورد.
🔸هنوز از درگذشت آیتاللّه بروجردى زمانى نگذشته بود که زمزمه بناى تأسیس سینما و مشروبفروشى در قم بر سر زبانها افتاد و خبر دایر شدن عشرتکده و مرکز فحشا، در گوشه و کنار شهر قم، شنیده شد.
🔹روحانیان جوان #حوزه_علمیه_قم که احساس مىکردند نقشه به فساد کشانیدن آن #شهر_مقدس در دست اجرا قرار دارد، طومار بلند بالایى ـ که نگارنده شخصاً دستاندرکار تنظیم آن بود ـ درست کردند و در آن، اقدام فورى علماى قم را براى حفظ آن شهر مقدس مذهبى از آلودگىها و فساد خواستار شدند و لزوم پیشگیرى فورى و اقدام اساسى را پیش از گذشت وقت و از دست رفتن فرصت به آنان گوشزد کردند.
🔸طومار مزبور که با امضاى صدها نفر از اساتید و محصلان روحانى حوزه قم همراه بود، به یکایک مقامات روحانى قم رسانیده شده، ظاهراً هیچکدام از آنان واکنشى از خود نشان ندادند و اقدامى نکردند! جز امام خمینى که بىدرنگ #رئیس_شهربانى_قم را به حضور طلبید و آن طومار را به او نشان داد و در مورد حفظ حرمت آن شهر مذهبى سفارشات لازم را به عمل آورد.
🔹نکته درخور اهمیت اینکه: به یاد دارم در همان روزها، یک شب در #مدرسه_فیضیه بودم که آقاى شیخ حسن صانعى ـ که افتخار خدمتگزارى در محضر امام خمینى را داشت ـ مرا صدا زد و اظهار کرد که:
🔸«آقاى خمینى فرمودند افرادى را که به تنظیم این طومار اقدام کردهاند یا بخواهید که بیایند پیش من و یا آنکه خودتان از طرف من آنان را تشویق و تأیید کنید و نگذارید این روحیههاى زنده، خمود و سرخورده شود»!
🔹این برخورد به خوبى روشن مىسازد که امام در آن روز داراى چه اندیشه، ایده و برنامهاى براى آینده بود و چه مسئولیتى احساس مىکرد.
🔸نیز در آن روز که شخصى به نام « #سیدمرتضى_برقعى » به دربار رفت و به نام حوزه علمیه قم، نوزاد پسر را به شاه تبریک گفت! و این مراسم با عکس و تفصیلات در جراید ایران منعکس شد، از طرف روحانیان حوزه قم هیچگونه واکنشى نشان داده نشد؛ لیکن نسل جوان روحانى ـ که طبق تعالیم اسلام، هرگونه ارتباط و تأیید ظلمه و حکام جائر و طاغوت را حرام مىدانستند ـ با همکارى برخى از دانشجویان مسلمان دانشگاه تهران، اعلامیهاى زیر عنوان «جامعه روحانیت قم نماینده ندارد» انتشار دادند و عمل مخالف و مباین با اسلامِ آقاى برقعى را محکوم کردند. این اقدام نیز مورد تمجید و تشویق امام قرار گرفت. »
نهضت امام خمینی، ج1، صص121-120.
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db