🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
🕋 تو بنده ی کی هستی؟ 🕋
🍃 آیت الله مصباح یزدی 🍃
🗻 ميل به محبوب بودن نزد ديگران امر پسنديدهاى است كه از عوامل فطرى براى رشد انسان به شمار مىآيد؛ ... اين خواست در دوران بچگى ابتدا اقتضا مىكند هرگونه كه همسالان او مىخواهند، همانگونه باشد و در قدم بعد مىخواهد همرنگ جماعت شود؛ چراكه مىپندارد آنها بهتر هستند و بايد كارى بكند كه مورد پسند بهترها قرار بگيرد.
🗻 ولى پدر، مادر و مربى بايد كمكم به وى بفهمانند كه ... اگر پيش بزرگترها شخصيت و محبوبيت يابد، برتر و بالاتر از اين است كه پيش بچههاى همسال خودش يا كوچكتر از خودش محبوبيت داشته باشد. وقتى اين درك در او ظهور پيدا كرد... آنگاه سعى مىكند كه محبوب اصلى را پيدا كند و همه را در راه رضاى او فدا نمايد ...
🗻 آنگاه اين سؤال برايش مطرح مىشود كه محبوبيت پيش چه كسى از همه مهمتر است؟ از آنجا كه با فكر صحيح و دورانديشى به اين سؤال پاسخ مىدهد، محبوبيت نزد خدا از محبوبيت نزد هر كسى براى او مهمتر، برتر و مطلوبتر است.
#هویت_مستقل
@dokhtaranyazd
🍀 امیرالمؤمنین (ع):
🔶 هرگاه #جوان را توبيخ كردى، برخى خطاهاى او را ناديده بگير، تا توبيخ تو، او را به مقابله وادار نسازد.
📙 شرح نهج البلاغه ابنابىالحديد ج۲۰، ص۳۳۳
#حدیث
@dokhtaranyazd
🔥خطر پذیری
🔸پسران بر اثر احساس استقلالی که دارند، اجازه نمی دهند کسی شخصیت آنها را به بازی بگیرد .🌴
🔸آنها منتظر کمک نمی مانند و سریع از خود دفاع می کنند. دختران در این زمینه وابسته تر هستند🌴
🔸این حس خطرپذیری قوی در پسران، آن هارا آسیب پذیر می کند و گاه ،فاجعهساز است. 🌴
🔸بطور معمول پسرها تا سنّ پانزده سالگی ،سه برابر دختر ها در معرض مجموعه ای از حوادث خطرناک قرار می گیرند.🌴
باید والدین این حس استقلال را در کودکان خود بر اساس جنس فرزند خود، در جهت صحیح جهت دهند
@dokhtaranyazd
💕احـتـرام هـمـسـر
✍فرزند آیت الله فاطمے نیا :
روزے با پدر ميخواستيم برويم
به يك مجلس مهم ؛ وقتے آمدند
بيرون خانه ، ديدم بدون عبا هستند ...
گفتم عبايتان كجاست
گفتند مادرتان خوابيده و عبا را رويشان
کشیده ام ؛ به ايشان گفتم بدون عبا
رفتن آبروريزے است ...
ايشان گفتند :
👈اگر آبروے من در گروے اين عباست
و اين عبا هم به بهاے از خواب پريدن
مادرتان است ؛نه آن عبارا مے خواهم
نه آن آبرو را ...
در خانه اے که آدم ها یکدیگر را
دوست ندارند بچه ها نمے توانند
بزرگ شوند ...
شایـد قــد بکشند ؛
اما بال و پــر نخواهند گرفت ...
@dokhtaranyazd
#تربیت_فرزند
🎈🎈🎈
در خرید اسباب بازی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
-برای بچه ها به حدمتعادل اسباب بازی بخریم.
-اسباب بازی هایی بخریم که در آن، بچه ها فعال باشند نه اینکه آن وسیله خودش حرکت کند و کودک بشیند و تماشاکند.
#استاد_فاطمی_پور
🔽🔽🔽
@dokhtaranyazd
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
🍃 استاد قرائتی 🍃
🍁 اگر مادری دخترش را لباسی بپوشاند با وضعی بیاورد توی خیابان که این فردا که بزرگ شد اهل حیا [نباشد] و حجابش کمرنگ باشد تمام گناهانی که این دختر میکند روی دوش مادر مینویسند.
🍁 ... البته من نمیخواهم بگویم حالا لباس بچه دختر یک لباسی باشد که از حجاب فرار کند نه لباسش را یک لباسی بگیرید که حالا رنگش، نمیدانم دوختش، یک لباسی باشد که بچه هم دوست داشته باشد.
🍁 نمیخواهم بگویم لباس یک دختر کوچولو مثل لباس یک پیرزن باشد ولی میخواهم بگویم که آن مقداری که اسلام گفته مراعات کنیم تمام کارهای خیر دختر برای مادرش مینویسند تمام گناهانی را هم که مادرش درش شریک است... حواسمان جمع باشد.
#حیا #حجاب
#هفت_سال_اول
@dokhtaranyazd
✅ عشق دیدار امام زمان
🔶استاد علی صفایی حائری:
مىگوييم مىخواهيم امام را ببينيم و اين يك عشق است، ولى باز نشده و شكل نگرفته.
عاشق مىخواهد راحت معشوق را فراهم كند، نه راحت خودش را، چون راحت خودش، همان راحت محدود و مانده و فانى است.
پس بايد تو كارهايى كه به عهدۀ امام است، عهدهدار باشى.
مالك، على را نمىگرفت كه بايست تا اندامت را ببينيم، كه مىرفت تا رنج على را كم كند و سنگينى على را بردارد، حتى اگر فرسنگها از او دور شود و سالها او را نبيند، كه آنها در جدايىشان باهمند و جمعند، ولى ديگران در جمعشان هم از على جدايند.
عشقى كه شكل بگيرد، حركت مىشود. شورِ ديدنى كه شكل بگيرد، كوشيدن مىشود. شايد امروز اگر بشنوى كه امام در صد كيلومترى است آرام نگيرى و بدوى، ولى هنگامى كه پخته شدى اگر هم بدانى امام در بيست مترى تو است جرأت رفتن ندارى، كه مبادا وجود تو، حضور تو، نگاه تو، حركت دست و پاى تو، بى حساب باشد و رنج امام.
اينجاست كه عشقت چندين برابر شده، ولى راه افتاده و شكل گرفته و مصرف شده و دست و پا و فكر و خيال و زبان و كلام تو را كنترل كرده است و به تو ظرفيت داده، كه بار بكشى، نه اينكه خودت بار باشى. تو براى آنهايى، نه بر آنها. كه گفتهاند: «كونوا لنا زينا و لا تكونوا علينا شينا ١» ؛ زينتى براى ما باشيد، نه ننگى بر ما.
📚 #تومي_آيي (ويرايش جديد)، ص87
@dokhtaranyazd
✅مبانی تربیت دینی
📌هدف آفرینش
هدف تربیت در مکتب اسلام، پرورش انسانی است که در مقابل خدای خویش، در جایگاه عبودیت قرار بگیرد. از همین رو، تربیت، زمینهسازی برای رشد استعدادها در مسیر بندگی خداوند است.
📚من دیگرما، کتاب اول، ص65
#من_دیگر_ما
#کتاب_اول
#تربیت_فرزند
@dokhtaranyazd
🔵همدردی با کودک!
✴️اگر #کودک تان خودش را به شکلی ناخوشایند با دیگران #مقایسه می کند، مثلا می گوید: «چرا نمی توانم مثل برادرم توپ پرت کنم»
🈸 با او همدردی کنید و بعد روی یکی از توانایی هایش تاکید کنید. مثلا بگویید:«آره،راست میگی، برادرت توپ پرت کنه خوبیه، تو هم خیلی تند می دوی».
این به کودک تان کمک می کند متوجه شود که همه ما نقاط قوت و ضعفی داریم و لازم نیست که حتما بی عیب باشد تا احساس خوبی درباره خودش داشته باشد.
@dokhtaranyazd
💕💕
بدترین و آسیب را ترین نوع تنبیه که با وجود فرهنگسازی و آگاه سازی والدین ، در خزانه رفتاری و عادتی والدین جای دارد :
تنبیه فیزیکی یا کتک زدن است.
در زمینه تاثیرات سوء این رفتار بر کودک زیاد گفته شد و بر کسی پوشیده نیست که با کتک زدن چه صدمات روانى و شخصیتی به کودک وارد می شود .
بدرفتاری، لجبازی، مقابله جویی، منفی گرایی، افسردگی، اضطراب و پرخاشگری از جمله صدمات ناشی از کتک زدن است .
حتما راه های بهتری برای مدیریت رفتار فرزندتان وجود دارد .
@dokhtaranyazd
💛 دیدی فهمیدم! 💛
🍃 استاد قرائتی 🍃
🍂 من يک بچه داشتم ... تقريباً دو، سه سالش بود. مهمان دار شدم. مهماني که آمد خانه ما بچه داشت. من بچه مهمان را بوسيدم. تا بچه مهمان را بوسيدم ديدم بچه خودم هم دارد نگاه ميکند. بچه خودم را هم بوسيدم.
🍂 گفت بابا. گفتم بفرما، جانم. گفت تو من را الکی بوسيدی! راست هم ميگفت. فهميد من الکی بوسيدم. چون اول بچه مهمان را بوسيدم. منتها بعد ديدم او دارد نگاه ميکند. تعجب کردم که عجب واقعاً ... فهميد.
🍂 مقداری گيج شدم، بهت زده فکر کردم. اين بچه کوچولو رفت در اتاق و برگشت گفت بابا. گفتم بله. گفت ديدی چی بهت گفتم! چنين کاری را کردی. دو بار حال ما را گرفت.
qaraati.ir
@dokhtaranyazd
كودك نيازمند مهر والدين است
نه دلسوزی آنها...
هر چقدر توان داريد به کودک مهر بورزيد ولي دلسوزي نكنيد چرا كه دلسوزي مانع رشد كودك مي شود.
مثلاً اگر كودك شما قادر باشد خودش غذا بخورد ولي شما به او غذا بدهيد دلسوزي كرده ايد، كودك شما بايد بداند كه با گريه كردن نمي تواند به خواسته هايش برسد و اگر شما به درخواست او که با گريه است، توجه كنيد دلسوزی كرده ايد.
@dokhtaranyazd
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
☝️ نچ☝️
🍃 استاد قرائتی 🍃
🔑 وقتی بچه را میشود بهش گفت: آقا جان غذا داغ نخور برایت ضرر دارد - این حرف وقتی اثر دارد - كه مادرش نگوید: نچ! بگذار بخورد.
🔑 پدر میگوید: غذای داغ نخور، مادر میگوید: بگذار بخورد. خوب هیچی! یعنی اگر پدر و مادر با هم اتحاد نداشته باشند بچه را نمیشود تربیتش كرد.
#هماهنگی_والدین
Qaraati.ir
@dokhtaranyazd
👌من شما [بانوان] را به #رهبری قبول دارم❗️
اگر شما #زن ها خوب شدید، هم مردها خوب می شوند هم بچه ها.
بچهها یعنی👈 دخترها و پسرها.
وقتی دخترها و پسرها خوب شدند یعنی👈نسل آینده یکسره خوب است. میدانید این به چه معناست❓
✅ یعنی #کلید_تداوم_انقلاب دست شماهاست.❗️
(مقام معظم رهبری، ۶۱/۱۱/۳۰)
@dokhtaranyazd
هدایت شده از ریحانه
🍏 شاهراه سلامت خانوادهي ما كجاست؟
🌸 یکی از بندهای شانزده گانهی ابلاغیهی خانواده که توسط رهبر انقلاب در شهریور ۱۳۹۵ ابلاغ شد، «توجه به سلامت همهجانبه خانوادهها بهویژه سلامت باروری و افزایش فرزندآوری در جهت برخورداری از جامعه جوان، سالم، پویا و بالنده» بوده است. به همین علت ریحانه در مجموعه یادداشتهایی به بیان برخی توصیهها در این زمینه میپردازد 👇
هدایت شده از ریحانه
👶 روزهای اولی که نوزادمان را توی آغوش میگیریم، علاوه بر تمام احساسات عجیب و تازهای که زیر رگهایمان میجوشد و ضربه میشود به دیواره قلبمان، دقت، حساسیت و گاه وسواس هم به جانمان میافتد. حساسیت به سلامت نوزاد از راه رسیده. شاید بتوان ادعا کرد که ما مادرها دقیقترین آدمهای جهان هستیم؛ کمترین لکههای پوستی، کوچکترین تغییر رنگ، بیاهمیتترین برآمدگی و فرورفتگی روی سرو بدن نوزاد و هر آنچه که به گمانمان بتواند سلامت پاره تنمان را نشانه بگیرد، به چشممان میآید. یک پزشک متخصص اطفال میگوید: مادرانی هستند که بخاطر اینکه طرهی موی نوزادشان به چپ چرخیده است، به سراغ ما می آیند و نگراناند!
👧آیا با بزرگ شدن نوزاد، نسبت به سلامتش بی خیال می شویم؟ هرگز! بلکه تنها کمی از حساسیت هایمان کاسته شده است و البته گاهی اوقات نمی دانیم که سلامت عزیزانمان از چه شاهراهی می گذرد.
شاهراه سلامت خانواده، سلامت مادر است. مادر خوب، مادر سالم است. سلامت جسم و سلامت روح که البته هر دو بر هم اثری غیرقابل انکار میگذارند.
اینکه ما مادرها آنقدر سرشار از عشق، شفقت و فداکاری هستیم که خودمان را به حاشیه میرانیم و عزیزانمان را به محور تمام مراقبتها میکنیم، بد نیست، اصلا بد نیست. بلکه نقطهی قوتی است که در آفرینشمان نهاده شده است. فقط یک خطای کوچک اتفاق افتاده، ما راه را، جایی اشتباه رفتهایم، همانجایی که نسبت به سلامتمان بیاهمیت شدیم. آنقدر سر خودمان را شلوغ کردیم که یادمان رفت نیاز به تغذیهی سالم، ورزش، تفریح و استراحت و رسیدگیهای روحی داریم. قصد داریم که از این به بعد هفتهای یک نکته دربارهی سلامت زنان و مادران را مرور کنیم. امیدواریم که ما را بخوانید و دنبال کنید.
🌱 #مهارتهای_زندگی
❣️ @Khamenei_Reyhaneh