📢 «رئیسی عزیز خستگی نمیشناخت»
✍️ پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی و اعلام عزای عمومی در پی درگذشت شهادتگونه رئیسجمهور و همراهان گرامی ایشان
📝 حضرت آیتالله خامنهای در پیامی شهادت حجتالاسلام والمسلمین سیّدابراهیم رئیسی رئیسجمهور اسلامی ایران، دکتر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، حجتالاسلاموالمسلمین آلهاشم نماینده ولیفقیه در آذربایجان شرقی، دکتر رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و همراهان گرامی ایشان در سانحه هوایی را تسلیت گفتند.
📝 متن پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
انا لله و انا الیه راجعون
▪️با اندوه و تاسف فراوان خبر تلخِ درگذشتِ شهادت گونهی عالم مجاهد، رئیس جمهور مردمی و با کفایت و پرتلاش، خادمالرضا علیه السلام جناب حجة الاسلام و المسلمین آقای حاج سید ابراهیم رئیسی و همراهان گرامی ایشان رضوان الله علیهم را دریافت کردم.
▪️این حادثهی ناگوار در اثنای یک تلاش خدمترسانی اتفاق افتاد؛ همهی مدت مسئولیت این انسان بزرگوار و فداکار چه در دوران کوتاه ریاست جمهوری و چه پیش از آن، یکسره به تلاش بیوقفه در خدمت به مردم و به کشور و به اسلام سپری شد.
▪️رئیسی عزیز خستگی نمیشناخت. در این حادثهی تلخ، ملت ایران، خدمتگزار صمیمی و مخلص و با ارزشی را از دست داد. برای او صلاح و رضایت مردم که حاکی از رضایت الهی است بر همه چیز ترجیح داشت، از این رو آزردگیهایش از ناسپاسی و طعن برخی بدخواهان، مانع تلاش شبانه روزیش برای پیشرفت و اصلاح امور نمیشد.
▪️در این حادثهی سنگین شخصیتهای برجستهئی مانند حجةالاسلام آل هاشم امام جمعهی محبوب و معتبر تبریز، جناب آقای امیر عبداللهیان وزیر خارجهی مجاهد و فعال، جناب آقای مالک رحمتی استاندار انقلابی و متدین آذربایجان شرقی و گروه پروازی و دیگر همراهان نیز به رحمت الهی پیوستند.
▪️اینجانب پنج روز عزای عمومی اعلام میکنم و به ملت عزیز ایران تسلیت میگویم. جناب آقای مخبر طبق اصل ۱۳۱ قانون اساسی در مقام مدیریت قوهی مجریه قرار میگیرد و موظف است به همراهی رؤسای قوای مقنّنه و قضائیه ترتیبی دهند که ظرف حداکثر پنجاه روز رئیس جمهور جدید انتخاب شود.
▪️در پایان تسلیت صمیمی خود را به مادر گرامی جناب آقای رئیسی و همسر فاضل و بزرگوار ایشان و دیگر بازماندگان رئیس جمهور و خانوادههای محترم همراهان بویژه والد ماجد جناب آقای آل هاشم معروض میدارم و صبر و تسلای آنان و رحمت الهی برای درگذشتگان را مسألت میکنم.
سیّدعلی خامنهای
۴۰۳/۲/۳۱
💻 Farsi.Khamenei.ir
🆔@Asre_jadid_57
#کارگزار
#خدمتگزار
#پرتلاش
#شهید_جمهور
📚 فیلم کامل | گفتگوی رهبر انقلاب با خبرنگار صداوسیما در نمایشگاه کتاب تهران؛
هیچ چیزی جای کتاب را نمیگیرد
✏️ رهبر انقلاب صبح امروز پس از بازدید از نمایشگاه کتاب در مصاحبهای، انگیزه خود از چنین بازدیدی را در درجه اول میل شخصی و علاقه به کتاب برشمردند و افزودند:
یکی دیگر از دلایل بازدید از نمایشگاه کتاب، زمینهسازی برای ترویج کتاب و کتابخوانی است.
✏️ اعتقاد من این است که همه آحاد مردم در طبقات مختلف سنی و علمی نیازمند به کتاب هستند و هیچ چیزی نمیتواند جای کتاب را بگیرد.
✏️ نباید فضای مجازی جای کتابخوانی را بگیرد و کتاب باید همواره در سبد خرید و در مجموعه اوقات مردم جای خاص خود را داشته باشد.
✏️ مسئولان وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات اسلامی باید به کسانی که در کار نشر و تولید کتاب فعال هستند کمک کنند. البته در این بخش کمکهایی میشود و این روند باید ادامه یابد اما کار مهم دیگر این است که فعالان فضای مجازی، ترویج کتاب و کتابخوانی را از جمله وظایف خود بدانند.
✏️ فعالان فضای مجازی کتابهای خوبی را که در زمینههای مختلف علمی، ادبیات، تاریخ، هنر، مسائل دینی و اعتقادی و در یک کلام «کتابهای مفید» را معرفی و ترویج کنند.
✏️ افزایش کارهای جدید، افزایش شمارگان کتابها و تجدید چاپ مکرر برخی کتابها از خبرهای خوب نمایشگاه امسال است.
✏️ دستگاههایی همچون وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات و حوزه هنری باید در زمینه تولید کتاب مناسب برای نسل جوان و «وزارت آموزش و پرورش» و «وزارت علوم» نیز باید در زمینه ترویج کتابخوانی میان نوجوانان و جوانان بیش از پیش تلاش کنند تا هم زمینه کتابخوانی فراهم شود و هم کتاب خوب در اختیار آنان قرار گیرد.
✏️ ایشان یکی از نیازهای جدی برای نسل جوان را تولید کتاب در زمینه شرح قضایا و حوادث گوناگون دانستند و افزودند: در زمینه قضایایی همچون مشروطیت، دفاع مقدس، «انقلاب اسلامی» و شخصیت برجسته و کمنظیری همچون امام(ره) یا کتاب مناسب وجود ندارد و یا کتاب «خواندنی» بسیار کم است که باید در این موضوعات تولید کتاب مناسب برای نسل جوان انجام گیرد.
💻 Farsi.Khamenei.ir
⭕️گفتگوی رهبر انقلاب با خبرنگار صداوسیما در نمایشگاه کتاب تهران
▪️دستگاههایی همچون وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات و حوزه هنری باید در زمینه تولید کتاب مناسب برای نسل جوان و «وزارت آموزش و پرورش» و «وزارت علوم» نیز باید در زمینه ترویج کتابخوانی میان نوجوانان و جوانان بیش از پیش تلاش کنند تا هم زمینه کتابخوانی فراهم شود و هم کتاب خوب در اختیار آنان قرار گیرد.
▪️ ایشان یکی از نیازهای جدی برای نسل جوان را تولید کتاب در زمینه شرح قضایا و حوادث گوناگون دانستند و افزودند: در زمینه قضایایی همچون مشروطیت، دفاع مقدس، «انقلاب اسلامی» و شخصیت برجسته و کمنظیری همچون امام(ره) یا کتاب مناسب وجود ندارد و یا کتاب «خواندنی» بسیار کم است که باید در این موضوعات تولید کتاب مناسب برای نسل جوان انجام گیرد.
🌐Farsi.Khamenei.ir
🆔@Asre_jadid_57
عزای رئیسی فرصتی برای احیای اخلاق سیاسی - علی علیزاده.mp3
30.42M
🔈عزای رئیسی، فرصتی برای احیای اخلاق سیاسی
👤علی علیزاده
📺شبکه چهار سیما
📆دوم خردادماه ۱۴۰۳
🔗پینوشت: انتشار گفتگوی مذکور، بهمنزلهی تأیید تمام محتوای مطرحشده در آن نیست. آ.علیزاده در این گفتگو روی دو نکته تأکید دارند:
١.لزوم دفاع از کلیت ساختمان دولت-ملت ایرانی.
۲.امکان تبدیل این تکانه و ترومای ملی به یک فرصت برای احیای اخلاق در سیاست.
▪️عروج آیتالله رئیسی ضربه و جراحتی بزرگ بر پیکرهی سیاست در عالم مسیطر(مدرن) است که باید به احیای اخلاق در سیاست منتهی گردد.
#اخلاق
#سیاست
#دولت_ملت
#ایران
#جمهوری_اسلامی
#حادثهسازی
🆔@Asre_jadid_57
⭕️بانک جهانی و صندوق بین المللی پول و سازمان تجارت جهانی؛ ابزارهای آمریکائی و استکباری
🔰حضرت آیتالله خامنهای حفظهالله
▪️یک نکتهای را در اینجا من عرض بکنم و آن مسئلهی جهانیشدن است. جهانیشدن، اسم خیلی قشنگی است و هر کشوری فکر میکند بازارهای جهانی به رویش باز میشود. اما جهانیشدن به معنای تبدیل شدن به یک پیچ و مهرهای در ماشین سرمایهداری غرب، نباید مورد قبول هیچ ملت مستقلی باشد. اگر قرار است جهانیشدن به معنای درست کلمه تحقق پیدا بکند، باید کشورها استقلال خودشان -استقلال اقتصادی و استقلال سیاسی- و قدرت تصمیمگیری خودشان را حفظ کنند؛ و الّا جهانیشدنی که دهها سال پیش از طریق بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول و سازمان تجارت جهانی و امثال اینها -که همه ابزارهای آمریکائی و استکباری بودند- به وجود آمده، ارزشی ندارد. بنابراین، یک اصل مهم، مسئلهی استقلال است؛ که اگر این نباشد پیشرفت نیست، سرابِ پیشرفت است.
🗓۱۳۸۸/۰۲/۲۷ بیانات در دیدار استادان و دانشجویان کردستان
🌐https://khl.ink/f/6917
#سازمانهای_بینالمللی
#جهانیشدن
🆔@Asre_jadid_57
⭕️یکی از آفات انقلاب اسلامی، فقدان طرح و برنامه برای آینده از سوی روحانیت است.
▪️استاد شهید مطهری رحمهالله در کتاب «بررسی اجمالی نهضتهای اسلامی در صدسالهی اخیر» دربارهی آفات نهضت میگوید: «نهضتها مانند همهی پدیدههای دیگر ممکن است دچار آفتزدگی شوند، وظیفهی رهبری نهضت است که پیشگیری کند و اگر احیانا آفت نفوذ کرد با وسایلی که در اختیار دارد یا باید در اختیار بگیرد، آفتزدایی نماید.»¹
▪️از نظر استاد شهید، یکی از آفتهایی که ممکن است یک نهضت انقلابی با ابتلا به آنها از ادامهی راه خود باز بماند، «ابهام طرحهای آینده» است؛ به اینمعنا که بعد از پیروزی نهضت، هیچگونه طرح مشخص و مدونی برای ادارهی جامعه و رفع مشکلات نداشته باشند یا به کلیگویی و سر دادنِ شعار دربارهی آینده بسنده کنند.
▪️استاد مطهری (ره) معتقد است که روحانیت و رهبران انقلاب اسلامی باید با بهرهگیری از فرهنگ غنی اسلام طرحهای آیندهی نهضت را مشخص نمایند. دراینباره میفرمایند: «روحانیت آن گروه مهندس اجتماعی مورد اعتماد جامعه است که به علل خاصی در ارائه طرح آینده کوتاهی کرده و لااقل بهطور کامل و به امضاءرسیده ارائه نداده است. اما در مقابل، گروههای دیگر هستند که طرحها و نقشههاشان مشخص است؛ معلوم است جامعه ایدهآل آنها از نظر حکومت، از نظر قانون، از نظر آزادی، از نظر ثروت، از نظر مالکیت، از نظر اصول قضایی، از نظر اصول اخلاقی و... چگونه جامعهای است.»²
▪️شهید مطهری ضمن اینکه معتقد است: «تجربه نشان داده که روشننبودن طرحهای آینده ضایعات اساسی به بار میآورد»،³ در ارتباط با این موضوع میگوید: «قطعاً نهضت باید طرحهای روشن و خالی از ابهام و مورد قبول و تأیید رهبران ارائه دهد تا جلو ضایعات گرفته شود. ما خوشوقتیم و خدا را سپاسگزار که از نظر مواد خام فرهنگی، فوقالعاده غنی هستیم. نیازی از این نظر به هیچ منبع دیگر نداریم. تنها کاری که باید بکنیم استخراج و تصفیه و تبدیل این مواد خام به مواد قابل استفاده است و مستلزم بیدار دلی و کار و صرف وقت است.»⁴
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
١.بررسی اجمالی نهضتهای اسلامی در صدسالهی اخیر، ص۹۱
٢.همان، ص۱۰۰
٣.همان، ص۱۰۰
۴.همان، ص۱۰۰
📕بررسی اجمالی نهضتهای اسلامی در صدسالهی اخیر، مرتضی مطهری، چاپ ۲۶، ۱۳۸۲، صص. ۹۱ الی ۱۰۰.
🔗پینوشت: از علل مهم انحراف نهضت در بین مدیران و مسئولین نداشتن طرح و برنامه برای آینده است. وقتی ما طرح نداشته باشیم، بیگانگان برایمان طرح و برنامه مینویسند. این مطلب در مشروطیت به اثبات رسید.
#انقلاب_اسلامی
#نظریه_انقلاب
#آینده
#حوزه_علمیه
#آسیبشناسی_مشفقانه
#دشمنشناسی
#طرح_و_رؤیا
#برنامه
#گام_دوم
🆔@Asre_jadid_57
43.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙 مطالبۀ رهبر معظم انقلاب از حوزویان برای مدیریت اختلافات فکری (ازجمله اختلاف فکری در فلسفه و عرفان)
▪️در حوزه ممکن است در مسائل گوناگون اختلاف نظر وجود داشته باشد؛ در مسائل علمی که اختلاف نظر هست، در جهتگیریهای فکری که اختلاف نظر هست، در زمینههای سیاسی هم اختلاف نظر ممکن است باشد؛ این اشکال ندارد؛ «اختلافات را باید مدیریّت کرد». مواظب باشید اختلاف نظرها به درگیری و تشنّج و ناخن زدن به چهرهی یکدیگر نینجامد!
اختلاف فکری، در عین حال اتّحاد به معنای واقعی کلمه؛ لله، فیالله، فیسبیلالله»
(منبع: بیانات در دیدار طلاب حوزههای علمیه، 18 اردیبهشت 1398: https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=42475 )
🌐https://eitaa.com/AvardGhaah
پینوشت: حل مسائل اساسی انقلاب اسلامی، وظیفهی اولویتدار و مهم امروزِ علما و فضلای حوزوی است که سبب میگردد از پرداختن به حواشی و درگیریهای غیرضروری که دارای اهمیت چندانی نیستند، بپرهیزند. متنکردن حواشی توسط عدهای، سرپوش روی ضعفها و ناکارآمدیهایشان در حل مسائل است که نهتنها هیچ دردی را دوا نخواهد کرد، بلکه در آینده ضرر و زیانهایی را به بار خواهد آورد. بسیاری از مسائل اولویتدار در دنیای کوچکِ ذهنهای زنگزدهی امثال حقیر، نامسألههای دوران کنونیِ عالم هستند و اگر نگاهمان محدود در قم نشود و با نگاهی واقعبینانه به قوم، منطقه و جهان سری بزنیم، مشکلات و مسائل اساسی را امور دیگری خواهیم یافت.
#اختلافات_فکری
#مدیریت
#درگیری_و_تشنج
#اخلاق
🆔@Asre_jadid_57
▪️امروزه حل مسائل اساسی انقلاب اسلامی، وظیفهی اصلی و مهم علما و فضلای حوزوی است که سبب پرهیز از پرداختن به حواشی و درگیریهای غیرضروری که اهمیت چندانی ندارند، میگردد.
▪️در متنآوردن حواشی توسط عدهای، از یکطرف سرپوش روی ضعفها و ناکارآمدیهایشان در حل مسائل است و از طرف دیگر، سنگاندازی در مسیر کنشگرانی است که در عرصهی نظر و میدان عمل، مشغول فعالیت هستند. این اقدام، نهتنها هیچ دردی را دوا نخواهد کرد؛ بلکه در آینده ضرر و زیانهایی را به بار خواهد آورد.
▪️بسیاری از مسائلی که در دنیای کوچکِ ذهنهای زنگزده اولویت یافتهاند، در حقیقت نامسألههای دوران کنونی عالم هستند و اگر نگاهمان محدود در قم نشود و با نگاهی واقعبینانه به قوم، منطقه و جهان سری بزنیم، مشکلات و مسائل اساسی را امور دیگری خواهیم یافت.
#اختلافات_فکری
#مدیریت
#درگیری_و_تشنج
#توهین
#اخلاق
#تنشزایی_یا_کارگشایی
🆔@Asre_jadid_57
📝متن نامه حضرت آیتالله خامنهای به دانشجویان حامی مردم فلسطین در دانشگاههای ایالات متحده آمریکا به شرح زیر منتشر شد:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
▪️این نامه را به جوانانی مینویسم که وجدان بیدارشان آنها را به دفاع از کودکان و زنان مظلوم غزّه برانگیخته است.
▪️جوانان عزیز دانشجو در ایالات متّحدهی آمریکا!
این، پیام همدلی و همبستگی ما با شما است. شما اکنون در طرف درست تاریخ ــ که در حال ورقخوردن است ــ ایستادهاید.
▪️شما اکنون بخشی از جبههی مقاومت را تشکیل دادهاید، و در زیر فشارِ بیرحمانهی دولتتان ــ که آشکارا از رژیم غاصب و بیرحم صهیونیست دفاع میکند ــ مبارزهای شرافتمندانه را آغاز کردهاید.
▪️جبههی بزرگ مقاومت در نقطهای دور، با همین ادراک و احساسات امروز شما، سالها است مبارزه میکند. هدف این مبارزه، توقّفِ ظلمِ آشکاری است که یک شبکهی تروریست و بیرحم به نام «صهیونیستها»، از سالها پیش بر ملّت فلسطین وارد ساخته و پس از تصرّف کشورشان، آنها را زیر سختترین فشارها و شکنجهها گذاشته است. نسلکشیِ امروز رژیم آپارتاید صهیونیست، ادامهی رفتار بشدّت ظالمانه در دهها سال گذشته است.
▪️فلسطین یک سرزمین مستقل است با ملّتی متشکّل از مسلمان و مسیحی و یهودی، و با سابقهی تاریخی طولانی. سرمایهداران شبکهی صهیونیستی پس از جنگ جهانی، با کمک دولت انگلیس، چند هزار تروریست را بتدریج وارد این سرزمین کردند؛ به شهرها و روستاهای آن هجوم بردند؛ دهها هزار نفر را کشتند یا به کشورهای همسایه راندند؛ خانهها و بازارها و مزرعهها را از دست آنان بیرون کشیدند، و در سرزمین غصبشدهی فلسطین، دولتی به نام اسرائیل تشکیل دادند.
▪️بزرگترین حامی این رژیم غاصب، پس از نخستین کمکهای انگلیسی، دولت ایالات متّحدهی آمریکا است که پشتیبانیهای سیاسی و اقتصادی و تسلیحاتی از آن رژیم را یکسره ادامه داده و حتّی با بیاحتیاطی غیر قابل بخشش، راه برای تولید سلاح هستهای را به روی او گشوده و به او در این راه کمک کرده است.
▪️رژیم صهیونیست از روز اوّل، سیاست «مشت آهنین» را در برابر مردم بیدفاع فلسطین به کار گرفت و بیاعتنا به همهی ارزشهای وجدانی و انسانی و دینی، روزبهروز بر بیرحمی و ترور و سرکوبگری افزود.
▪️دولت آمریکا و شرکایش، حتّی از یک اخم در برابر این تروریسم دولتی و ظلم مستمر، دریغ کردند. امروز هم برخی اظهارات دولت ایالات متّحده در قبال جنایت هولناک غزّه بیش از آنچه واقعی باشد، ریاکارانه است.
▪️«جبههی مقاومت» از دل این فضای تاریک و یأسآلود سر برآورد و تشکیل دولت «جمهوری اسلامی» در ایران، آن را گسترش و توانایی داد.
▪️سردمداران صهیونیسم بینالمللی که بیشترین بنگاههای رسانهای در آمریکا و اروپا متعلّق به آنها یا زیر نفوذ پول و رشوهی آنها است، این مقاومتِ انسانی و شجاعانه را تروریسم معرّفی کردند! آیا ملّتی که در سرزمین متعلّق به خود در برابر جنایتهای اشغالگران صهیونیست از خود دفاع میکند، تروریست است؟ و آیا کمک انسانی به این ملّت و تقویت بازوان او کمک به تروریسم به شمار میرود؟
▪️سردمداران سلطهی قهرآمیز جهانی، حتّی به مفاهیم بشری هم رحم نمیکنند. رژیم تروریست و بیرحم اسرائیل را دفاعکننده از خود وانمود میکنند، و مقاومت فلسطین را که از آزادی و امنیّت و حقّ تعیین سرنوشت خود دفاع میکند، «تروریست» مینامند!
▪️من میخواهم به شما اطمینان دهم که امروز وضعیّت در حال تغییر است. سرنوشت دیگری در انتظار منطقهی حسّاس غرب آسیا است. بسیاری از وجدانها در مقیاس جهانی بیدار شده و حقیقت در حال آشکار شدن است. جبههی مقاومت هم نیرومند شده و نیرومندتر خواهد شد. تاریخ هم در حال ورق خوردن است.
▪️بجز شما دانشجویانِ دهها دانشگاه در ایالات متّحده، در کشورهای دیگر هم دانشگاهها و مردم به پا خاستهاند. همراهی و پشتیبانی استادان دانشگاه از شما دانشجویان حادثهی مهم و اثرگذاری است. این میتواند در قبال شدّت عمل پلیسیِ دولت و فشارهایی که بر شما وارد میکنند، تا اندازهای آرامشبخش باشد. من نیز با شما جوانان احساس همدردی میکنم و ایستادگی شما را ارج مینهم.
▪️درس قرآن به ما مسلمانان و به همهی مردم جهان، ایستادگی در راه حق است: فَاستَقِم کَما اُمِرت؛ و درس قرآن دربارهی ارتباطات بشری این است: نه ستم کنید و نه زیر بار ستم بروید: لا تَظلِمونَ وَ لا تُظلَمون. جبههی مقاومت با فراگیری و عمل به این دستورها و صدها نظائر آن به پیش میرود و به پیروزی خواهد رسید؛ باذن الله.
▪️توصیه میکنم با قرآن آشنا شوید.
✍سیّدعلی خامنهای - ۱۴۰۳/۳/۵
#نظم_جهانی
#جبهه_مقاومت
#لاتظلمون_و_لاتظلمون
#جمهوری_اسلامی
🆔@Asre_jadid_57
🔰حضرت آیتالله خامنهای:
آقای بشار اسد! شما گفتید «ما هرچه عقب بنشینیم طرف مقابل جلو میآید»؛ بله، در این موضوع هیچ تردیدی وجود ندارد و این، شعار و اعتقاد ما در طول بیش از ۴۰ سال گذشته بوده است.
١۴٠٣/٠٣/١٠
پینوشت:یکی از معیارهای انتخاب صحیح در انتخابات ریاست جمهوری این است که ایشان ملتزم به راهبرد مقاومت هستند یا سازش؟
#راهبرد_مقاومت
#فرهنگ_مقاومت
#بطلان_سازش
#سیاست
#سیاست_خارجه
#تاریخ
#روابط_بینالملل
🆔@Asre_jadid_57
(حاشیهای بر کلام حضرت آیتالله خامنهای حفظهالله پیرامون راهبرد مقاومت)
▪️همواره دو جریان «سازش» یا «مقاومت» در سطح جهان در برابر استعمار و استکبار ابرقدرتها ایجاد شدهاند و در کنشگریِ سیاسی، ظهور و بروز خاصی از خود بهجای گذاشتهاند. اما کدام یک از دو سیاست و راهبردِ (Strategy) سازش یا مقاومت، کارآمدند؟ تجربهزیستهی ما در صحنهی تاریخ چه نکاتی را در اینباره گوشزد میکند؟ ما در طول حیات سیاسی خود، بالأخره کدام مشی را باید در پیش بگیریم و با تکیه بر کدام استدلالها آن را به دیگرملتها تجویز کنیم؟ کدام یک از این دوگانه، در فضای آنارشیک، ضامن و تقویتکنندهی توان بازدارندگی است؟ اساساً آیا سازش، مذاکره و امتیازدادن برای جلوگیری از هرگونه حمله و ستیز احتمالی، منطقی است؟
▪️اینها همه سؤالات مهمی برای تکاملِ تجربهزیستهی جمهوری اسلامی در عرصهی سیاست خارجی و بازنگری در سیاستهای غلط پیشین است. یافتن پاسخ صحیح و درخور، در تدوین و تکامل منطق و عقلانیت نظام اسلامی، راهگشا و تعیینکننده خواهد بود.
در حوادث تاریخ از دوران قدیم تا جدید، مصادیق و نمونههای فراوانی داریم که بحث را بتوان عقلی و استدلالی پیش برد و حتی نیاز به رویکردهای الهیاتی و ارزشی که عدهای خاص به آن اعتقاد دارند، نباشد. و مخاطبین هم فقط شیعیان اعتقادی یا مسلمین نباشند؛ بلکه در مقیاس روابط بینالملل، همه آحاد عدالتخواه بشر را در بر بگیرد.
▪️پاسخ درخور به این سؤال از دیدگاه مرحوم امام چنین است: «یک قدم عقبنشینی کنید، صد قدم جلو میآیند.»؛ جملهای که امام ۱۴ مرتبه تکرار کرد و مقاومت و عدم سازش و امتیازدادن از موضع ضعف را، استراتژیِ صحیح دانست.
۱.وقتى که شما خودتان مهیّا شدید براى اینکه زیر بار ظلم بروید، ظالم پیدا مىشود، این سبب مىشود که ظالم پیدا بشود. هر چه بیشتر ما خضوع بکنیم براى ظالم، ظالم بیشتر فشار مىآورد. وقتى که مهیا بشویم براى جلوگیرى از ظالم، ظالم عقب مىنشیند. هر چه زیادتر فشار بیاورید، او عقبتر مىنشیند. یک قدم شما که عقب بنشینید، او جلو مىآید. یک قدم شما جلو بروید، او عقب مىرود. این «سنت الهى» است، و مطلبى بود که با «تجربه»، خودِ شما ثابت کردید که شما وقتى قدمها را برداشتید طرف اینکه طاغوت نباید باشد، رفت از بین و تمام شد؛ بساطشان را برچیدند و رفتند. و شما حالا باید این را حفظش بکنید.(صحیفه امام، ج10، ص131)
۲. من به شما عرض مىکنم اگر ما یک قدم عقب بنشینیم، آنها صد قدم جلو مىآیند. ما محکم باید در مقابل اینها بایستیم تا اینکه آن آدمى که این فساد را در این منطقه ایجاد کرده است سرکوب بشود، و آنهایى که وادار کردند اینکه این آدم این طور، این خبیث این طور با مردم عمل بکند، آنها هم رسوا بشوند در دنیا.
(صحیفه امام، ج17، ص478)
٣.در مقابل ظلم تسلیم نشوید... نقشۀ آن است که قدم به قدم پیشروى کنند. هر قدر شما عقبنشینى کنید آنها پیشروى مىکنند. آنها کمر به نابودى شما بستهاند. گمان نکنید با ملایمت و تسلیم دست بردار هستند، بلکه با استقامت و ایستادگى و اظهار حق و فریاد مظلومانه عقب مىنشینند.(صحیفه امام، ج2، ص130)
۴.در تهران وکیل اول مدرس بود. ایشان در مقابل ظلمْ تنها مىایستاد و صحبت مىکرد، و اشخاص دیگرى از قبیل ملک الشعرا و دیگران همه دنبال او بودند اما او بود که مىایستاد و بر خلاف ظلم، بر خلاف تعدیات آن شخص، صحبت مىکرد. یک اولتیماتوم در همان وقت دولت روسیه فرستاد براى ایران و سربازش هم- سالداتش (کلمهاى است روسى به معنى سرباز) هم، به اصطلاح خودشان- تا قزوین آمدند و آنها از ایران (من حالا یادم نیست چه مىخواستند، این تو [ى] تاریخ است) یک مطلبى را مىخواستند که تقریباً اسارت ایران بود و مىگفتند باید از مجلس بگذرد. آن را به مجلس بردند و همه اهل مجلس ماندند که چه باید بکنند؛ ساکت که چه بکنند. در یک مجله خارجى نوشته است که یک روحانى با دست لرزان آمد پشت تریبون ایستاد و گفت: حالا که ما بناست از بین برویم، چرا خودمان از بین ببریم خودمان را؟ رأى مخالف داد. بقیه جرأت پیدا کردند و رأى مخالف[دادند]؛ رد کردند اولتیماتوم را. آنها هم هیچ غلطى نکردند. بناى سیاسیون هم همین معناست که یک چیزى را تشر مىزنند ببینند طرف چه جورى است؛ اگر چنانچه طرف ایستاد مقابلشان، اینها عقب مىزنند و اگر چنانچه نه، آن بیچاره عقب رفت، اینها هم جلو مىآیند. حیوانات هم همین جورند. حیوانات هم همین خصوصیات را دارند که اول مىآید جلو ببیند این چه آدمى است. اگر این آدم ایستاد دستش را بلند کرد، فرار مىکند. اگر این فرار کرد، دنبالش مىکند. این خوى حیوانى است.(صحیفه امام، ج3، ص245)
🔗ادامه دارد...
🆔@Asre_jadid_57