📖صفحه دوم
🔻تحلیل اجتهادی بیانات رهبری: درک دقیقتر مقاصد و پیامها از منظر فکری و علمی
▪️روش درک و شرح بیانات معظم له
🔸در مواجهه با بیانات رهبری، تنها به خود بیانات اکتفا نمیشود و علاوه بر توجه به جامعیت اطلاعات و دادهها، زمینه و شرایط صدور این بیانات نیز در نظر گرفته میشود. این رویکرد تحلیلمحور به ما کمک میکند تا به یک ارزیابی عمیقتر و دقیقتر از مقاصد و پیامهای نهفته در آن بیانات دست یابیم. در این راستا، از رویکردهای تحلیلی مانند تحلیل گفتمان، بررسی بافت سیاسی و اجتماعی، و تحلیل تاریخی برای فهم بهتر زمینه و محتوا استفاده میشود.
🔸در این رویکرد اولاً دادهها و اطلاعات باید به طور کامل و از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار گیرند. سپس به تحلیل زمینه صدور پرداخته میشود؛ یعنی درک شرایط و زمینههای مختلفی که باعث صدور بیانات میشود. و در نهایت روش تحلیلی به کارگرفته میشود؛ یعنی به کارگیری روشهای علمی برای تحلیل محتوای بیانات بهجای پذیرش سطحی آنها.
🔸آنگاه اندیشه و عمل سیاسی رهبری، با استفاده از روشهای موجود در علوم اجتماعی و انسانی، روش تحلیل گفتمان، بافتشناسی سیاسی و اجتماعی و سایر روشهای علمی، به طور علمیتر و دقیقتر تنظیم میشود.
♦️بخشهای کلیدی بیانات عبارتند از:
1⃣«قلّه راهبردی»: «قلّه» در این عبارت به معنای بالاترین نقطه یا اوج است، و وقتی ایشان میگویند ایران «قلّه راهبردی است»، به این معنا است که ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی، منابع طبیعی، نیروی انسانی و موقعیت سیاسیاش در قلب دنیای اسلام، از نظر راهبردی یا استراتژیک اهمیت زیادی دارد و به عنوان یک کشور محوری در روابط بینالمللی و مسائل جهانی و منطقهای شناخته میشود که در تصمیمگیریهای کلان جهانی و منطقهای، نقش کلیدی و تعیینکنندهای ایفا میکند.
🔸البته عبارت قلهی راهبردی را ایشان با جملات بعدی خود بیشتر تبیین میکنند. ضمناً شایان ذکر است که رهبری تعمداً از بهکاربردن لفظ استراتژیک پرهیز میکنند.
2⃣موقعیت جغرافیایی ایران: آیتالله خامنهای اشاره دارند که ایران در «وسط دنیای اسلام» قرار گرفته است و به تعبیر ایشان ایران «قلب دنیای اسلام» است؛ به همین دلیل موقعیت جغرافیایی آن از بسیاری از کشورهای دیگر «حساستر» است. این نکته به اهمیت جغرافیای سیاسی ایران در پیوند با سایر کشورهای جهان به خصوص در دنیای اسلام و ارتباطات آن با کشورهای مسلمان اشاره دارد.
3⃣امکانات طبیعی و انسانی: ایشان به منابع طبیعی و نیروی انسانی ایران بهعنوان عواملی که موجب برتری ایران در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر میشوند، اشاره کردهاند. به گفتهی ایشان، منابع طبیعی و نیروی انسانی ایران بیشتر از متوسط جهانی است.
4⃣تأکید بر نقش خدا در موقعیت ایران: ایشان این ویژگیها را بهعنوان «کار خدا» برای کشور ایران مطرح میکنند، که نوعی تاکید بر اینکه این موقعیتها از نگاه ایشان یک نعمت و موهبت الهی هستند.
#ترکیب_روشها #پیچیدگی
🆔@dolat_qavi
📖صفحه سوم
🔻تحلیل محتوا:
1⃣ژئوپلیتیک و اهمیت منطقهای: آیتالله خامنهای بهوضوح تأکید دارند که ایران از لحاظ جغرافیایی و جغرافیای سیاسی در یک موقعیت بینظیر قرار دارد. این سخنان میتواند به معنای تأیید اهمیت استراتژیک ایران در سیاستهای منطقهای و جهانی باشد، بهویژه در ارتباط با کشورهای اسلامی و خاورمیانه.
2⃣قدرت انسانی و منابع طبیعی: تأکید بر نیروی انسانی و منابع طبیعی در ایران، بهویژه بهعنوان فاکتورهای تعیینکننده در قدرت ملی، در نظر آیتالله خامنهای نشانهای از توانمندیهای بالای داخلی کشور است که باید در سیاستهای داخلی (اقتصادی و...) و خارجی (منطقهای و بینالمللی) بهطور مؤثر مورد استفاده قرار گیرد.
3⃣جایگاه ایران در دنیای اسلام: از دیدگاه ایشان، ایران در قلب دنیای اسلام قرار دارد و این به معنای یک موقعیت استراتژیک برای نفوذ فرهنگی، سیاسی و اقتصادی در جهان اسلام است. این موضوع بهویژه در زمینههای مذهبی و فرهنگی اهمیت زیادی دارد.
4⃣موقعیت جغرافیایی ایران: نعمتی الهی برای پیشبرد اهداف اسلامی و جهانی
🔸آیتالله خامنهای در نظر خود تأکید دارند که هرگونه موفقیت یا ویژگی برجستهای که یک کشور یا ملت، بهویژه ایران، بهدست میآورد، باید بهعنوان نعمتی از سوی خداوند دانسته شود. این نگرش، ریشه در آموزههای قرآن و احادیث و ادیان توحیدی دارد که تأکید میکنند همهچیز تحت اراده و تدبیر خداوند است؛ خداوندی که خالق و مدبر همه امور است.
🔸نقش خداوند در موقعیت جغرافیایی و استراتژیک ایران بهعنوان یک نعمت الهی، نکتهای مهم است که این موقعیتها در این نگرش نه تنها تصادفی نیستند، بلکه از جانب خداوند بهآنها عطا شدهاند. بنابراین، در نظر آیتالله خامنهای، موقعیتهای جغرافیایی و انسانی ایران صرفاً ویژگیهای طبیعی تلقی نمیشوند، بلکه بهعنوان فرصتی از سوی خداوند برای ایفای نقشهای مهمتر در سطح ملی، منطقهای و جهانی دیده میشوند. این موقعیتها بهطور خاص در خدمت دنیای اسلام و بشریت قرار دارند.
🔸این دیدگاه بهطور غیرمستقیم تلاش میکند تا احساس مسئولیت دینی را در مردم ایران ایجاد کند. از این رو، تأکید بر نقش خداوند در شرایط کشور، دعوت به توکل به خدا و ایمان به تدبیر الهی است. در چنین رویکردی، مردم تشویق میشوند که حتی در شرایط سخت و دشوار، به خداوند اعتماد کنند و در عین انجام تلاشهای دنیوی، به بعد معنوی و توکل به خدا نیز توجه نمایند.
🔸در نهایت، این نگرش میتواند موجب تقویت همبستگی و تلاش بیشتر مردم در جهت رشد و پیشرفت کشور شود.
🆔@dolat_qavi
📖صفحه چهارم
🔻نتیجهگیری:
🔸در مجموع، این سخنان آیتالله خامنهای بهوضوح به موقعیت ممتاز ایران در دنیای معاصر اشاره دارد. ایشان در تلاش هستند تا هموطنان خود را از اهمیت جغرافیایی، انسانی و منابع طبیعی کشورشان آگاه کنند و ضمن تأکید بر «نعمت الهی» بودن این ویژگیها، مردم را به درک و استفاده صحیح از این موقعیتها تشویق کنند. سخنان ایشان بهویژه در زمینهی جغرافیای سیاسی و منابع انسانی، نشاندهندهی اعتقاد به پتانسیل بالای ایران در عرصههای جهانی و منطقهای است.
🔻تکمله
🔸برای تکمیل بیانات رهبر معظم انقلاب، میتوان گفت که ایران از نظر ژئوپولتیک یکی از مهمترین و ژئوپولتیکترین کشورهای دنیا است؛ زیرا دارای موقعیت جغرافیایی خاص و استراتژیک، امکانات طبیعی سرشار، دارای امکانات انسانی توانمند و جمعیتی بزرگ است.
🔸اما علاوه بر اینها دارای فرهنگ غنی اسلامی و تاریخ دیرینهای است. و همچنین دارای ظرفیتهای بالای اقتصادی است و در شرایط ویژه استراتژیکی قرار دارد که دسترسی به کریدورها و گذرگاههای مهم را تسهیل میکند.
🔗پینوشت:
ژئوپولتیک، شاخهای از علوم سیاسی است که به تحلیل قدرت و نفوذ کشورها بر اساس عوامل مختلف میپردازد. این عوامل عبارتند از:
۱.موقعیت جغرافیایی: نظیر نزدیکی به دریاها، مرزهای همسایه، یا گذرگاههای مهم.
۲.منابع طبیعی: مانند نفت، گاز، آب، یا مواد معدنی.
۳.عوامل انسانی: جمعیت، فرهنگ، و ظرفیتهای اقتصادی.
۴.شرایط استراتژیک: موقعیت نظامی و دسترسی به کریدورها.
#مقدورات #جغرافیا #میدان #ژئواستراتژیک #ژئوپلیتیک
🆔@dolat_qavi
May 11
ترتیب تقدیر ابوعبیده از اعضای محور مقاومت:
1.انصارالله یمن (50 ثانیه تشکر) 2.حزبالله لبنان (30 ثانیه) 3.جمهوری اسلامی ایران (15 ثانیه) 4.مقاومت عراق (5 ثانیه)
5.آزادگان اردن (10 ثانیه)
✍جالبتر که ظاهراً اسمی از ترکیه و سایر کشورهای عربی و کشورهای مسلمان برده نشده است.
آنوقت در ایران، برخی درگیر بحثهای سطح پایین میشوند مثلا پرسش از شهید محسوبشدن کشتگان حماس و بهحق بودن حماس میکنند در حالی که درک نکردهاند در نظم مدرن جهانی و درست در کشاکش تخاصم اسلام با غرب، هویت جدیدی به نام محور مقاومت شکل گرفته است که حتی اعضای این محور نیز از آن هویت، رنگ میگیرند.
🆔@dolat_qavi
هدایت شده از ایران و چالش دولت سازی
اسلام دولتساز و اسلامتوجیهگر:
🔸مارکس به دین انتقاد می کرد و می گفت افیون تودهها است. در واقع دین را مخدّر جامعه می دانست. یعنی دین مانع بیدار شدن طبقۀ کارگر و مانع قیام آنها در برابر استثمار و استعمار طبقات بالا و سرمایهدار جامعه بوده است.
🔸این انتقاد از دین تا حدودی ــ و شاید تا حدود زیادی ــ صحیح است. اما باید توجه داشت که این انتقاد ناظر به قرائتهای انحرافی از دین میباشد.
🔸#اسلام_سیاسی و #اسلام_انقلابی و #اسلام_خمینی همان قرائت ناب از اسلام است که مستضعفین را جمع و متّحد می سازد. آنان را بسیج میکند تا بر علیه طاغوت [أئمه جور] خروج کنند و در مقابل استعمارِ أجنبیّ [سبیل کفّار بر مسلمین] ایستادگی کنند.
🔸این اسلام همان #اسلام_دولت_ساز است. لکن سایر قرائتهای دیگر در واقع یک #اسلام_آمریکایی است که توجیهگر سرمایهداری و مخدِّر جامعه است.
🔸انتقاد واقعی ما به #انجمن_حجتیه و گروههای متعدّد دیگر همین مسأله است که با نفی اسلام سیاسی در واقع توجیهگر وضع موجود میشوند. نه این که صرفا به خاطر عدم حضور سیاسی دین یک أمر خنثی باقی بماند، بلکه به عکس دین به نفع قدرت یا ثروت بهکار گرفته میشود.
🆔@statebuilding
دولت قوی
اسلام دولتساز و اسلامتوجیهگر: 🔸مارکس به دین انتقاد می کرد و می گفت افیون تودهها است. در واقع دین
چالش اسلام سیاسی با مکاتب انحرافی: نقدی بر انجمن حجتیه و تفسیرهای مخدرگونه از دین
🆔@dolat_qavi
⭕️نظر آیتالله خامنهای در مورد انجمن حجتیه
🔻«انجمن حجتیه به آن عدهای گفته میشود که در طول بیست و چند سال همت خود را مصروف میکردند برای پاسخگویی و مقابله با شبهات بهائیها در ایران.
من نفس وجود این مسأله و عمده کردن مسأله انجمن حجتیه را در جامعه متهم میکنم و کسانی را که برای اولین بار این شایعه و بحران مصنوعی را سعی کردند که به وجود بیاورند ناخالص میدانم.
به نظر من در میان افرادی که در انجمن حجتیه هستند، عناصری انقلابی، مؤمن، صادق، دلسوز برای انقلاب، مؤمن به امام و ولایت فقیه و در خدمت کشور و جمهوری اسلامی پیدا میشوند.
همچنان که افرادی منفی، بدبین، کج فهم، بیاعتقاد و در حال نق زد و معترض هم پیدا میشود...
انجمن از نقطه نظر تفکر سیاسی و حرکت انقلابی یک طیف وسیعی است و یک دایره محدود نمیباشد.»
(مصاحبه آیتالله خامنهای، با روزنامه اطلاعات، ۶ دی ۱۳۶۰)
🔻 «انجمن حجتیه قبل از انقلاب با انقلاب نبود بعضی از افرادشان کار فعّال ضدّانقلابی هم می کردند، بعضی فقط با انقلاب نبودند ضد انقلابی هم نبودند، بعد انقلاب شد بسیاری از کسانی که با انقلاب نبودند بعد از آنکه عظمت و شکوه انقلاب را دیدند پیوستند به انقلاب، حتی بسیاری کسانی که در آنوقت یک حرکات منافی با انقلاب هم می کردند پیوستند به انقلاب و مشاغلی گرفتند در جاهای مختلف.»
🌐http://B2n.ir/z71353
🆔@AvardGhaah
#اسلام_سیاسی #اسلام_آمریکایی #تحجر #سادهلوحی
🆔@dolat_qavi
⭕️مواضع ظریف: پیام ضعف به غرب و جسارت بیشتر دشمن؛ تهدید به تشدید تحریمها
«جو ویلسن» عضو مجلس نمایندگان ایالات متحده:
🔻«رهبر ایران میداند که این روزها میتواند آخرین روزهای حکومتش باشد - به همین دلیل است که «محمدجواد ظریف» اکنون به شکل تحقیرآمیزی از رئیس جمهور «ترامپ» تقاضای مذاکره میکند.
وضع تحریمهای فشار حداکثری به همراه حمایت حداکثری از مردم ایران موجب دستیابی به «ایران آزاد» خواهد شد.
«ترامپ» این مسئله را پیش خواهد برد.»
🆔@dolat_qavi
⭕️ ولایت فقیه (رهبری آیتالله خامنهای): پایه اصلی و عامل محوری انسجام در برابر تهدیدات
⭕️چرایی حملات به رهبری؟ تحلیل نقش و قدرت ولی فقیه در ثبات ایران
🔻در برخی لحظات خاص از تاریخ، حضور یک شخصیت و عملکرد او میتواند تعیینکننده و سرنوشتساز باشد. اکنون ما در چنین وضعیتی قرار داریم که حضور آیتالله خامنهای توانسته است مجموعه نیروها و جریانها را به شکلی بسیار منسجم، وحدتآفرین و متمرکز مدیریت کند. توان ویژه دوراندیشی و فهم تحلیلی ایشان باعث شده که توانایی سازماندهی و ایجاد آرایشهای استراتژیک بهگونهای باشد که دشمن نتواند عملیات خود را به پیش ببرد و پیروز شود. ایشان از ظرفیتها و بضاعتهای نیروهای خودی به بهترین شکل استفاده میکند و آرایشی میچیند که علیرغم فراز و فرودها و عقبنشینیها، نیروی خودی به نتیجه میرسد.
🔻علت حملات به شخص ایشان و تضعیف جایگاه ولایت فقیه این است که ایشان گرانیگاه مقاومت و ایستادگی، انسجام هویت ملی و حفظ اقتدار و امنیت کشور هستند. همانطور که یک ناخدای کشتی در عرصهی طوفانی باید کشتی را اداره کند و به سمت ساحل هدایت نماید، در صورتی که کسی بخواهد کشتی به ساحل نرسد باید ناخدا را هدف قرار دهد. همینطور حملات به رهبری بهمنظور تضعیف این جایگاه است.
🔻در واقع، شخص آیتالله خامنهای و جایگاه ولایت فقیه بهمثابه یک لنگرگاه و گرانیگاه عمل میکند که موجب انسجام تمامعیار ساختاری و هویتی کشور میشود. ایشان بهعنوان عقل یا عنصر هوشمند مدیریتکننده یک سیستم است که طراحی میکند و بهویژه توان ایشان در ذهنیت تاکتیکی باعث شده بسیاری از توطئهها و نقشهها ناکام بماند.
🔻هماکنون جامعه ما با همه وقایع و عملیاتهایی که اتفاق افتاده، یک نقطه اتکاء دارد؛ شخص رهبری و جایگاه ولایت فقیه. این جایگاه قدرت ایجاد کرده است، اعتماد به نفس عمومی را ایجاد و تقویت کرده، اما عدهای همچنان در تحلیلها تلاش دارند این جایگاه و شخص را تضعیف کنند. تضعیف این جایگاه و شخص در واقع تضعیف امنیت ملی ایران است.
🔗اصطلاح «ستون استراتژیک» به معنای یک عنصر یا بخش کلیدی و حیاتی است که به عنوان پایه یا پشتیبان اصلی در حفظ ساختار و انسجام یک سیستم عمل میکند. جایگاه «ولایت فقیه» به عنوان یک عامل اصلی و محوری در سیاست و امنیت ملی کشور عمل میکند که بدون آن، کل ساختار و انسجام دچار آسیب میشود. در نهایت، ولایت فقیه، ستون استراتژیک و عامل انسجام در برابر تهدیدات است.
#ولایت_فقیه #رهبری #بینش_استراتژیک #جنگ_شناختی
🆔@dolat_qavi
⭕️فهم تاریخی و راهبردی در مقابل نگاه مقطعی به تحولات ایران
🔻عدهای میگویند: «آقای خامنهای تو مقصری؛ تو کشور را به جنگ کشاندی و باعث شدی این همه هزینه به کشور تحمیل شود. سیاستهای تو باعث شدهاند که وضعیت کنونی پیش بیاید.»
🔻این حرفها علمی نیست! در این دویست سیصد سال اخیر که آقای خامنهای قبلش نبود و جمهوری اسلامی هم نبود، تو ایرانی کی پیروز بودی؟
🔻ترکمن چای پیروز شدی؟ گلستان پیروز شدی؟ در قرارداد آخال پیروز شدی؟ در معاهده پاریس پیروز شدی؟ همه را شکست خوردی، کشور خاک از دست داده، قفقاز جدا شده، باکو جدا شده و هرات جدا شده.
🔻در قاجار پیروز بودی؟ در پهلوی پیروز بودی؟ در جنگ جهانی اول کشور اشغال نشد که شد. در جنگ جهانی دوم نشد که شد. ارتش نداشتی، اشغال شد. ارتش داشتی، باز هم اشغال شد.
🔻در سالهای ۱۲۹۶ و ۱۲۹۸ دو سال قحطی بزرگ به وقوع پیوست و بیش از سه تا چهار میلیون ایرانی کشته شدند. تمام کشتههای ۱۵ ماه اخیر غزه ۴۵ یا ۴۶ هزار نفرند. تو ایران در ۱۲۹۶ و ۱۲۹۸ سه میلیون حداقل کشته دادی. بروید کتاب «قحطی بزرگ» پرفسور مجد را بخوانید؛ در همین تهران مادرانی که شیر نداشتند به بچههایشان بدهند، لجن و علف میخوردند که بتوانند به بچه شیر بدهند. نسلکُشی در اینجا اتفاق افتاد.
🔻کی تو گذشته پیروز داشتی که حالا امروز با سختی توانستی این را نگهداری، یک ژستی به خودتان میگیرید که بگویید... این خطرناک است. شما حافظه تاریخی یک جامعه را پاک میکنید و جامعه هم که حوصله ندارد اینها را بخواند، بعد میگویید ببین امروز محکومی تو. محکومی که شکست بخوری، محکومی که مقاومت نکنی.
✅راه حل، فهم تاریخی فرآیندها و فهم راهبردی از تاریخ است.
🔗پینوشت: وقتی گذشته را فراموش میکنیم، حال را نادرست قضاوت میکنیم.
#بینش_راهبردی #درک_تاریخی_و_فرآیندی #نگاه_نقطهای_و_جزیرهای #فهم_مقطعی #حافظه_تاریخی #بینش_سیاسی
🆔@dolat_qavi