🔰حضرت آیتالله خامنهای:
▪️«در ادبیّات سیاسی ما، کلمهی «مستضعف» و «استضعاف» وارد شد... «مستضعف» با «ضعیف» فرق دارد؛ «ضعیف» یعنی کسی که ضعیف است، «مستضعف» یعنی آن کسی که او را ضعیف نگه داشتهاند.
▪️ضعیف نگه داشته شدن که معنای کلمهی «مستضعف» است، دو جور است. یک وقت یک قدرتی میآید بر یک ملّتی سوار میشود، تسلّط پیدا میکند، او را ضعیف نگه میدارد... چیز بدی است، چیز خطرناکی است. از این خطرناکتر، نوعِ دوّمِ استضعاف است و آن، این است که یک ملّت خودش باور کند که ضعیف است، باور کند که بیعرضه است، باور کند که نمیتواند؛ این خیلی خطرناک است... ما در دورهی قبل از انقلاب، هر دو جور استضعاف را داشتیم... میخواستند بباورانند که توِ ایرانی قادر نیستی، چرا بیخودی اصرار میکنی، چرا تلاش میکنی.»
📕بیانات در دیدار دانشمندان، متخصصان، کارشناسان و مسئولان صنعت هستهای کشور، ۱۴۰۲/۰۳/۲۱
🌐https://khl.ink/f/53111
#ادبیات_سیاسی
#مستضعف
#استکبار
#خودضعیفپنداری
🆔@tarafdare_mardom
⭕️سعید جلیلی بهانه است، «فرهنگ سیاسی» نشانه است
👤سجاد خدایی
۱- #سیاستورزی_بدونتعارف و #سیاستورزی_صادقانه :
ما میخواهیم کسی بیاید که سه شب قبل انتخابات صادقانه در جمع تعاونیها از سوء استفادهی تعاونیها بگوید، بدون ترس از ریزش رأی.
کسی که بدون تعارف بگوید برجام چک بلامحل و فتف مشکلی را حل نمیکند؛ فریاد بزند کشور باید بر پاشنهی دیگری بچرخد!
۲- #سیاستورزی_مردمی :
ما کسی را میخواهیم که نقطه به نقطه کشور را رفته و سایه به سایه مسائل آن را از خود مردم گرفته و با خود مردم حل کرده ست، مثل مدل موفق باشگاه کشاورزان جوان در چهارصد روستا!
۳- #سیاستورزی_بسیجی :
بسیج قرار بود پژواک صدای مردم در حاکمیت باشد. سیاستمدار بسیجی صدای کولبران کردستان، گوجهکاران بوشهر، صیادان خلیجفارس، کپرنشینان چابهار، محرومین توگبری، بیست و هفت درصد روستایی و... را در حاکمیت پژواک میکند و در حد توان حل میکند.
همانطور که بسیج متعلق به همه جمهور ست، سیاستمدار بسیجی نیز #رئیس_همه_جمهور ست فارغ از سن، قوم، مذهب و جنسیت ست.
۴- #سیاستورزی_هرروز_انتخابات:
این سیاستورزی را که چهار سال هرروز انتخابات ست را بایدجایگزین سیاستورزی شب انتخاباتی که هر چهارسال، دوهفته قبل انتخابات عکس یادگاری با مردم گرفت، کرد.
در سیاستورزی جلیلی، اقوام و مذاهب هر روز مهم ست و خدمت به آنها همیشه مطرح ست. نه آنکه دم انتخابات معاملهی وزارت و صدارت با آنها بکند!
۵- #سیاستورزی_منصفانه :
جلیلی میگوید:«اگر بتوانیم به همین دولت که رقیب ما هم هست، کمک کنیم اما امتناع بورزیم، خباثت است.»
جلیلی نه تنها این را میگوید بلکه در ساخت پتروپالایشگاهها و فروش نفت در عمل ثابت میکند.
او حتی از همین دولت ناکارآمد که همه دم انتخابات برای چهارتا رأی بیشتر بیانصافی و بذر ناامیدی میپاشند نیز از احیای زمینهای کشاورزی خوزستان توسط دولت مستقر نیز تمجید میکند.
لذا ما میخواهیم به بهانهی #دکترسعیدجلیلی ، #فرهنگ_سیاسی کشور را نه تنها تغییر بدهیم بلکه ارتقاء و جهش دهیم.
میخواهیم به بهانهی #سعید_جلیلی، برنامهی واقعی که هشت سال از دل همهی مردم جوشیده است و نه شب انتخابات نوشته شده باشد را جایگزین نمایشهای اغواگونه کنیم.
#فرهنگ_سیاسی
#صراحت
#صداقت
#مردمی
#بسیجی
#انصاف
🆔@tarafdare_mardom
473.2K
⭕️یک پیشنهاد برای کنشگران فعال در عرصه انتخابات
❌ملت ایران! دولت پزشکیان، کاسبان تحریم را روی کار میآورد؛ احزاب و آقازادههای ذینفع را.
📝گزارش: آیا نوبخت فرزندان ظریف و زنگنه را «کاسب تحریم» معرفی کرد؟
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1397/02/26/1727517/گزارش-آیا-نوبخت-فرزندان-ظریف-و-زنگنه-را-کاسب-تحریم-معرفی-کرد
🔗پینوشت:
▪️خیلی زودتر باید به دوگانهی ادامه رئیسی یا ادامهی روحانی پرداخته میشد و اینکه دولت پزشکیان، ادامهی دولت روحانی است. تجربهی دوستانی که در امر تبلیغ انتخاباتی مشغول بودند در شهر و روستا این بود که خیلی از کسانی که تصمیم گرفته بودند به آ. پزشکیان رأی بدهند با استدلالهای ما که ثابت میکرد پزشکیان همان دولت روحانی است، از رأی دادن به او پشیمان شدند.
▪️اگر از روی آگاهی به پزشکیان رأی بدهند بحثی نیست، اما اگر از روی بی اطلاعی، این کم کاری ما انقلابیها بهخصوص حوزویهاست در امر تبیین.
▪️سیاست ما در این ساعات پایانی و یا دور دوم انتخابات، نشر این هشدار «دولت پزشکیان، ادامهی دولت روحانی است» باید باشد؛ نه سرگرمشدن به دعوای داخلیِ انتخاب بین جلیلی یا قالیباف و غفلت از آگاهیبخشی به مردم.
🆔@tarafdare_mardom
واقعا چه کسانی از ساخت این نظرسازیها(با این حجم بالا) سود میبرند؟ یا اعلام حمایت فلان شخصیت از فلان کاندید (به دروغ)... هدفشان این است که از رای به اصلح دست بکشیم و از ترس راینیاوردن سراغ دیگری برویم؟
مگر رییسجمهور شدن فلانی چه نفعی برای آنان دارد؟
یادم هست قوچانی میگفت اگر آ. قالیباف در دور دوم بالا بیاید شکست او برای ما راحتتر است (تا جلیلی).
چرا از رایآوردن یک کاندید مستقل و فسادستیز که اهل زد و بند نیست، میترسند و میخواهند به هر قیمتی رأی او ریزش کند؟
مگر اینطور با قدرت سازمانی و نفوذ در محاسبات مردم، رأی گرفته شود اما اگر موفق نشوید، سیلی محکمی از مردم خواهید خورد؛ سیلی درک غلط از شرایط سیاسی، سیلی دوری از مردم؛ نفهمیدن مردم.
این دلیل که «دیکته نوشتهنشده غلط ندارد» یا «هندوانه دربسته مناسب ریاست جمهوری نیست» یا «این نامزد رای خاکستری بیشتری دارد و احتمال پیروزیاش بیشتر» نشان از فاصلهی شما از واقعیت بود. و این که خیلی از این مصلحتسنجیها در واقع مصلحتتراشی است که در اثر نفوذ و خطای محاسباتی بوجود آمده است. (بماند که از منصبها هم سوءاستفاده کردید)
برخی جزو علما و برخی جزء فرماندهان نظامی. فرماندهان نظامی! سردار نظامی در میدان فرهنگی یک سرباز است؛ نه بیشتر.
توکل به خدایی که میبیند و میشنود.
#طرف_مردم
#از_مردم_با_مردم_برای_مردم
#مردمی
#مردمدار
#مظلومنواز
@tarafdare_mardom
سخیفترین نوع مواجهه با بیانات رهبری که نشان از اختلال در دستگاه روشی و سادهانگاری دارد؛ که بگوییم ده بار از فلان نامزد تعریف و تمجید کردهاند اما از نامزد دیگر دوبار؛
تعریف و تمجید رهبری اولاً زمینه دارد که باید آن را بررسی کرد و گاهی یک مدیر مدبر از نیرو تعریف میکند وجوه مختلفی را در نظر دارد که لزوما به معنای خوب آن نمیباشد. ثالثا باید تمامی استنادها بررسی سندی شوند و به صرف خاطرهگویی اکتفا نکرد و حتی باید اشکالاتی که رهبری معظم به آقایون کرده هم مورد بررسی قرار بگیرد.
بهعنوان نمونه ممکن است تا سال 88 صحبت جدی از علوم انسانی غربی در بیانات معظم له نباشد (گرچه بنا به خاطرات از افراد موثق، اندیشه اسلامی سازی علوم را ایشان از قبل از انقلاب هم در سر میپروراندهاند) اما سال ۸۸ بهخاطر شرایط خاص ایشان به این موضوع پرداختهاند؛ حال باید بگوییم این پرونده خیلی اهمیت ندارد چون تعداد محدودی در بیانات ایشان ذکر شده است...
#سادهانگاری
#اندیشه_رهبری
🆔@tarafdare_mardom
⭕️ انتقاد از سیاستهای برخی مسئولین منتسب به جبهه انقلاب را سادهانگارانه و سریع به مقدسات گره نزنید
▪️ ما خودمان میگفتیم: شعار «مخالف هاشمی دشمن پیغمبر است» از اساس غلط است و تفاوت است بین شخصیت و بین مقدسات با سیاستگذاریهای برخی مسئولین.
▪️سیاستهای شخص غیرمعصوم، دائماً محل بررسی، نقد و چانهزنی هستند و نباید انتقاد به سیاستها را سریعاً و بهسادگی به مقدسات یا اشخاص گره زد که تبعات و پیآمدهای ناگواری را به دنبال خواهد داشت. نقد به سیاستهای اشخاص، لزوماً توهین به شخصیت نیست یا تخریب مقدسات نیست که بگوییم موجب تضعیف جبهه انقلاب شد.
🆔@tarafdare_mardom
استاد موسی نجفی، نامزدی را شایسته ریاست جمهوری میدانند که به این مهم التفات داشته باشد که «جمهوری اسلامی»، «امر قدسی» است. باقی با همان درک مناسبات قدرت به جمهوری اسلامی مینگرند.
🆔@tarafdare_mardom
⭕️ گفتمان انقلاب یا گفتمانهای جمهوری اسلامی؟
▪️بعضی اوقات استعارهها گمراهکننده میشوند. دائم میشنوم که "جبهه انقلاب" در حال رایزنی برای ائتلاف است. عزیز برادر! مگر جبهههای دیگر طیف و جبهههای ضد انقلاب هستند. وقتی مفاهیم را درست درک نکنیم استعارههایمان و افکارمان هم کژ میشوند. همگی جزیی از گفتمان جمهوری اسلامی هستید اما چپ و راست و سنتر و رادیکال و تجدیدنظر طلب و ... دارید و این تنوع قدرت گفتمانی جمهوری اسلامی است اگر به تکثر خود باور داشته باشید و نسبت خود را با مفاهیم بنیادین آزادی و عدالت و برادری و وحدت و عدم تبعیض و ... مورد بازخوانی تئوریک قرار دهید.
👤سیدجواد میری
🔗پینوشت: با کمی قید و قیود، این نگاه را بیشتر میپسندم.
#نفوذ
#مهرههای_فاسد_و_زاویهدار
🆔@tarafdare_mardom
▪️با این دید هم ببینیم که این انتخابات شکست برای جریانی بود که در دورههای قبل انتخابات را تحریم میکرد اما اینبار دعوت به مشارکت.
شکست بود برای افرادی که میگفتند انتخابات نیست؛ انتصابات است.
شکست بود برای افرادی که میگفتند در ریاست جمهوری هیچکاره بودیم؛ در وزارت خارجه اختیاری نداشتیم؛ اما حالا میگویند تفاوت دارد که چه کسی در پاستور حاکم باشد.
شکست یا اصلاح... نمیدانم ولی مواضع قبلیشان غلط بود...
#روایتگری
🆔@tarafdare_mardom
⭕️بازی انتخابات؟
یکی از نقدهایی که به مشارکت در انتخابات وارد میشود اینگونه توجیه میگردد که
"اين بازي انتخابات بازيگرداني دارد و
هدف از بازي، آوردن حداكثري مردم پاي صندوق و گرفتن مشروعيت براي نظام است. نتيجه بازي هر كه را بازيگردانان اراده كنند از صندوق خارج خواهد شد و
انتخابات ٨٨ ثابت كرد آن كس از صندوق در ميآيد كه بازيگردانان بخواهند حتي اگر در اين دوره پزشكيان انتخاب شود مطمئن باشيد مهرهايست كه بازيگردانان با آن ملت را بازي دادهاند."
این یکی از رایجترین هجمهها علیه حضور در انتخابات است. اما نکته مهم که کمتر به آن پرداخته میشود مبنای مفهومی این هجمه است که مبتنی بر مفهوم "بازی" است. در نقدهای رایج مفهوم بازی تدقیق نشده است. مفهوم "بازی" امروزه در مطالعات نظری بسیار پیچیده شده است. به عنوان مثال، بازی به معنای تفریح کودکانه که هیچ هدفی را دنبال نمیکند امروزه به عنوان تنها تعریف مفهوم بازی استفاده نمیشود. بازی به مثابه play که دارای قواعدی است و این قواعد در چارچوبی معنادار میشود و اهدافی را دنبال میکند که با "امر اجتماعی" نسبت دارد و امر اجتماعی دارای شاخصههایی همچون "منزلت" ، "طبقه" ، "دین"، "مذهب"، "زبان"، "سطح آموزش"، "درآمد"، "قومیت"، "جنسیت"، "شهرنشین یا روستانشین یا کوچنشین" بودن ... میباشد که "بازی" استراتژیهایش با این امور قابل محاسبه هستند. هر حرکتی در ساحت سیاسی نوعی بازی است که اهدافی را دنبال میکند. نمیتوان بازیی در ساحت سیاست متصور شد که هدف یا اهدافی را دنبال نمیکند. بنابراین مشارکت توده مردم میتواند ارادههایی را شکل دهد که زمین بازی را دگرگون کند یا اهداف دیگری را در بازی خلق کند.
👤سیدجواد میری
🆔@tarafdare_mardom
⭕️اقتصاد سرمایه داری رأس مسائل مستحدثه
✍استاد شهید مطهری
▪️سرمايهدارى در دنياى امروز یک پديده نو و بىسابقهاى است كه دو سه قرن از عمر آن بيشتر نمىگذرد، و يك پديده اقتصادى و اجتماعى نوى است كه محصول پيشرفت و ترقى تكنيك جديد است؛ از اين رو مستقلًا به عنوان يك مسئله مستحدث بايد از آن بحث شود. فقهاى عصر از مسائل بانك و بيمه و چك و سفته به عنوان مسائل مستحدث كم و بيش بحث هايى كرده و مىكنند ولى توجه ندارند كه رأس و رئيس مسائل مستحدثه خود سرمايهدارى است، زيرا ابتدائاً چنين تصور مىرود كه سرمايه دارى يك موضوع كهنه و قديمى است كه شارع اسلام براى آن حدود و موازينى مقرر كرده است؛ تجارت، اجاره، مستغلّات، مزارعه، مضاربه، مساقات، شركتها، همه اينها سرمايه دارى است كه در اسلام براى آنها احكام و مقرراتى تعيين شده است، اما اينكه مقدار سرمايه كمتر يا بيشتر باشد ربطى به مطلب ندارد.
▪️ولى حقيقت مطلب اينطور نيست؛ سرمايه دارى جديد يك پديده جداگانه و مستقل و بىسابقهاى است و جداگانه و مستقلًا بايد درباره آن اجتهاد كرد؛ همچنانكه تجارت در دنياى جديد سرمايه دارى با تجارت ساده قديم از لحاظ ماهيت ممكن است متفاوت باشد. اين موضوع از لحاظ اصول علم اقتصاد بايد مورد مطالعه قرار گيرد، زيرا ادعا مىشود كه سرمايه دارى جديد يك نوع استثمار بيّن و اكل مال به باطلِ مسلّمى است، معاملهاى است كه يك طرف محصول زحمت كشيدن ديگرى را مفت و مسلّم مىخورد و مىبرد. در سرمايه دارى جديد بحث در اين نيست كه سرمايهدار با انصاف است يا بىانصاف، بحث در اين است كه اگر سرمايهدار بخواهد حق واقعى كارگر را بدهد بايد از سود مطلقاً صرف نظر كند، و همچو سرمايه دارى هرگز در دنيا پيدا نخواهد شد، و اگر بخواهد سود ببرد، هر اندازه ببرد، دزدى و غصب است.
📕مجموعهآثاراستادشهيدمطهرى، جلد20، بخش سرمايه دارى و سوسياليسم از ديدگاه اسلام،ص479
✍پ.ن: این مطلب از شهید بزرگوار نشان از عمق شناخت شهید مطهری از مدرنیته است و اینکه ایشان فقط نزاع کلامی با مسیحیت نداشته و صرفاً به دنبال پاسخگویی به شبهات مارکسیسم نبودهاند، بلکه در اقتصاد و فقه مسائل جدید و مسائل زنان و جامعهشناسی و معرفتشناسی و مسائل تربیتی و... رویکرد فعالی داشته و به دنبال فهم و گفتگو با دنیای جدید بوده و به تولید علم میپرداختهاند.
🆔@tarafdare_mardom