أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: لَمَّا نَزَلَتْ هَذِهِ اَلْآيَةُ: «يَوْمَ نَدْعُوا كُلَّ أُنٰاسٍ بِإِمٰامِهِمْ» قَالَ اَلْمُسْلِمُونَ يَا رَسُولَ اَللَّهِ أَ لَسْتَ إِمَامَ اَلنَّاسِ كُلِّهِمْ أَجْمَعِينَ قَالَ فَقَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ أَنَا رَسُولُ اَللَّهِ إِلَى اَلنَّاسِ أَجْمَعِينَ وَ لَكِنْ سَيَكُونُ مِنْ بَعْدِي أَئِمَّةٌ عَلَى اَلنَّاسِ مِنَ اَللَّهِ مِنْ أَهْلِ بَيْتِي يَقُومُونَ فِي اَلنَّاسِ فَيُكَذَّبُونَ وَ يَظْلِمُهُمْ أَئِمَّةُ اَلْكُفْرِ وَ اَلضَّلاَلِ وَ أَشْيَاعُهُمْ فَمَنْ وَالاَهُمْ وَ اِتَّبَعَهُمْ وَ صَدَّقَهُمْ فَهُوَ مِنِّي وَ مَعِي وَ سَيَلْقَانِي أَلاَ وَ مَنْ ظَلَمَهُمْ وَ كَذَّبَهُمْ فَلَيْسَ مِنِّي وَ لاَ مَعِي وَ أَنَا مِنْهُ بَرِيءٌ.
📕نشانی: الکافي، جلد۱، صفحه۲۱۵
كِتَابُ اَلْحُجَّة، بَابُ أَنَّ اَلْأَئِمَّةَ فِي كِتَابِ اَللَّهِ إِمَامَانِ إِمَامٌ يَدْعُو إِلَى اَللَّهِ وَ إِمَامٌ يَدْعُو إِلَى اَلنَّارِ
✍1⃣ کتاب شریف کافی در بین تراث روایی شیعی بهلحاظ نحوه نگارش و چینش و دستهبندی روایات و انتخاب عناوین ابواب کتابی دقیق و عمیقی است و نیز به لحاظ نحوه محافظت از آن و انتقال آن به ما، بالاترین میزان اعتبار را دارا است.
2⃣همچنین مؤلف کتاب، جناب مرحوم محمد بن يعقوب كلينی، امامیمذهب و ثقه هستند. حضرت آیتالله مددی حفظهالله دربارهی مرحوم کلینی میفرمایند: «انصافاً همینطور که مرحوم نجاشی گفته و در مورد شخص دیگری ندیدم که نجاشی این عبارت را گفته باشد: «أوثق الناس فی الحدیث و اثبتهم فیه» (فقط درباره کلینی چنین تعبیری به کار برده است). کلینی فوقالعاده حدیثشناسِ بزرگِ شیعه است. خود من هم که با کتاب کلینی مأنوسم، کراراً عرض کردم که کلام نجاشی کاملاً درست است. من تعبداً کلام نجاشی را قبول نکردم. خود من هم وجداناً به این نتیجه رسیدهام.»
3⃣روایت بهلحاظ سندی معتبر (صحیح) است: مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى (محمد بن يحيى العطار، امامی و ثقه) عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ (أحمد بن محمد بن عيسى أشعری، امامی و ثقه) عَنِ اَلْحَسَنِ بْنِ مَحْبُوبٍ (الحسن بن محبوب السراد، امامی و ثقه)
عَنْ عَبْدِ اَللَّهِ بْنِ غَالِبٍ (عبد الله بن غالب الأسدي، امامی وثقه) عَنْ جَابِرٍ (جابر بن يزيد الجعفي، امامی و ثقه) عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ...
🌐http://noo.rs/l30FY
#طرح_کلی_اندیشه #اعتقادات_سیاسی #لایه_بنیادی #امام_باقر #معتبر_صحیح #دولت_نامشروع_مدرن
🆔@dolat_qavi
▪️این حدیث از امام محمد باقر (علیه السلام) نقل شده است که در آن به آیهای از قرآن اشاره میکنند: «يَوْمَ نَدْعُوا كُلَّ أُنَاسٍ بِإِمَامِهِمْ» و در تفسیر آن توضیح میدهند.
▪️در این روایت، ابتدا مسلمانان از پیامبر اسلام (صلى الله عليه و آله) سؤال میکنند که آیا ایشان امام تمامی مردم نیستند؟ پیامبر پاسخ میدهند که من رسول خدا به سوی تمام مردم هستم، اما بعد از من، امامانی از اهل بیت من خواهند آمد که بر مردم امامت خواهند کرد. این امامان در میان مردم قرار میگیرند و در حالی که مورد تکذیب قرار میگیرند و نیز مورد ظلم امامان کفر و ضلالت و پیروان آنها قرار میگیرند.
▪️پیامبر (صلى الله عليه و آله) میفرمایند که هر کسی که از این امامان پیروی کند و آنها را تصدیق کند، در حقیقت از من است و با من خواهد بود و در روز قیامت به من ملحق میشود. اما هر کسی که این امامان را ظلم کند یا تکذیب کند، نه از من است و نه به من تعلق دارد و من از او بیزارم.
🔻مفاد روایت:
۱.تعیین امامان بعد از پیامبر: پیامبر (صلى الله عليه و آله) اعلام میکنند که امامان بعد از ایشان از اهل بیت خواهند بود و آنها وظیفه هدایت مردم را بر عهده دارند.
۲.ظلم و تکذیب امامان توسط امامان کفر و ضلالت: امامان (اهل بیت) پس از پیامبر، مورد ظلم و تکذیب قرار خواهند گرفت از طرف امامان کفر و ضلالت و پیروان آنها.
3.لزوم اطاعت از امامان: هر کسی که امامان اهل بیت را تصدیق کند و از آنها پیروی کند، در حقیقت با پیامبر (صلى الله عليه و آله) و امامان همراه خواهد بود و در روز قیامت به ایشان ملحق میشود. ولی هر کسی که امامان اهل بیت را ظلم کند یا تکذیب کند، از ایشان بیزار است و ارتباطی با پیامبر و اهل بیت ندارد.
🔻جمعبندی
این حدیث بهطور ویژه به مسئله امامت اهل بیت اشاره دارد و بر حقانیت امامان اهل بیت تأکید میکند و نشان میدهد که پیروی از امامان اهل بیت برای مسلمانان ضروری است.
#مشروعیت_و_حقانیت
#حکمروایی
#لایه_بنیادی
🆔@dolat_qavi
⭕️اعتقاد به حاکمیت الهی؛ مبنای فلسفهی سیاسی و اجتماعی اسلام
🔰حضرت آیتالله خامنهای حفظهالله
♦️همچنین «لَهُ المُلْکُ» مبنای فلسفهی سیاسی و نظام سیاسی و اجتماعی اسلام هم هست. نظام سیاسی اسلام، نظام حکومت الهی است، حاکمیّت الهی است؛ حاکمیت الهی بهمعنای همهجانبه و کامل. حاکمیّت الهی یعنی هم قانون از سوی خدا است، هم مجری قانون منصوب خدا است؛ این معنای حاکمیت الهی است. وضع قوانین هم از سوی پروردگار است؛ قوانینی که در جامعهی اسلامی و الهی وجود دارد، بایستی از احکام الهی منشأ گرفته باشد، منطبق بر احکام الهی باشد؛ یعنی همینکه [هم] قانونگذار خدا است، هم [تعیینکنندهی] مجری این قانون، یعنی در رأس جامعهی اسلامی آن کسانی باید قرار داشته باشند یا آن کسی باید قرار داشته باشد که خدا او را منصوب کرده باشد. حالا نصب الهی یا مستقیماً است - مثل نصب پیغمبران و اوصیای منصوب پیغمبران که خدای متعال مشخّصاً این نبی را یا به وسیلهی نبی، وصیّ او را منصوب میکند- یا نصب الهی مستقیماً نیست، با نشانهها است. مشخص میکنند، معیارهایی میدهند که اگر چنانچه انسانی دارای این صفت و این صفت و این صفت و این صفت بود، شایستهی حاکمیت و ولایت امر در جامعهی اسلامی است؛ اگر نبود، نیست.
♦️فلسفهی سیاسی اسلام این است: حاکمیت الهی، قانون و مجری قانون را از خدا الهام گرفتن؛ مبنایش چیست؟ مبنایش «له المُلک» است؛ یعنی حاکمیت مطلق متعلّق به خدا است. چون حاکمیت مطلق متعلّق به خدا است، لذاست که قانون را هم خدا معیّن میکند و والی و حاکم و مجری قانون را هم خدا منصوب میکند. خب، بعد «و لَهُ الحَمد» [آمده]؛ مُلک متعلّق به خدا است. وقتی میگوییم مُلک و حاکمیت فقط متعلّق به خدا است، خیلی چیزها از این نشئت میگیرد؛ همانطور که گفتیم حاکمیت الهی، قانون الهی، حکومت الهی، اخلاق اسلامی، همهی اینها از «لهُ المُلک» نشئت میگیرد.
📕بیان قرآن؛ تفسیر سورهی تغابن، حضرت آیتالله خامنهای (مدّ ظلّهالعالی)، انتشارات انقلاب اسلامی، چاپ سوم بهار ۱۴۰۱، ص ۴۲ و ۴۳.
#حاکمیت_خدا
#قوانین
#حدودُالله
#مجری_قانون
🆔@dolat_qavi
⭕️بازخوانی طرح سیاسی ائمه: تحلیل الهیاتی و اعتقادی یا تحریف سیاسی؟
🔻اقدامات معصومین: بیش از یک نزاع سیاسی
♦️روش صحیح در تحلیل اقدامات معصومین و درک طرح سیاسی آنها، از جمله اقدام حضرت زهرا (سلاماللهعلیها)، عاشورا و دیگر حوادث مهم، باید از طریق رجوع به مبانی کلامی و اعتقادی باشد. با فهم دقیق این عقبهی اعتقادی است که میتوان وارد این صحنههای باعظمت شد. آنگاه خواهیم دانست که در مواجهه با اقدامات معصومین، صرفاً با یک نزاع سیاسی میان نیروهای سیاسی آن زمان مواجه نیستیم.
🔻دوگانه امام نور و امام نار در تحلیل سیاسی ائمه
♦️طبق آیات قرآن که از نزاع و درگیری میان جبههی حق (ایمان) و باطل (کفر و نفاق) سخن میگوید، برای هر «اُناس»ی امامی را میخواند و از دوگانهی «امام نار» و «امام نور» یاد میکند، باید اقدامات معصومین را، از جمله حادثهی عاشورا و حتی فقه امام صادق (علیهالسلام) و تقیهی حضرات که ابزار مبارزه است را، در این چارچوبِ صفبندی تحلیل کنیم.
🔻خطر «تقلیل» و «تحریف» در تحلیلهای سیاسی مدرن
♦️فروکاهش مبارزات معصومین علیهمالسلام، بهویژه واقعه عاشورا، به سطح یک منازعهی صرف سیاسی میان نیروهای آن زمان، نتیجهی چشمپوشی از این مبانی و معارف اعتقادی است که میتوانند عمق و ژرفای این وقایع را روشن کنند. متأسفانه در برخی تحلیلها، این مبانی غایب میشود و تحلیلگر از چارچوبهای نظری اندیشهی سیاسی مدرن استفاده میکند. در این تحلیلها، تمرکز بر ادبیات و مفاهیم سیاسی مدرن قرار میگیرد، بدون توجه به بعد معنوی و اعتقادی این رویدادها.
🔻تحلیلهای سطحی و تأثیرات آن بر فهم اقدامات معصومین: از تقلیل تا تحریف حقیقت
♦️این روش تحلیل، به «تقلیل» یا حتی «تحریف» معنای اقدامات معصومین منتهی میشود. عدم توجه به ریشههای اعتقادی و معنوی، موجب میشود که این تحلیلها سطحی و بیریشه شوند. در این رویکرد، به جای بررسی ابعاد کلامی و اعتقادی و توجه به درگیریهای اعتقادی، وقایع به یک منازعهی سیاسی تقلیل مییابند و تنها به نیروهای سیاسی و منازعات آنها پرداخته میشود. این تحلیلهای سطحی و محدود، معارف عمیق و مستند را نادیده میگیرند و مانع از درک صحیح، عمیقتر و جامعتر این وقایع بزرگ میشوند.
♦️در چنین رویکردی، وابستگی فکری محقق به مفاهیم سیاسی مدرن، منجر به تحمیل نظریهها بر واقعیت و تحریف معنوی موضوع خواهد شد.
🔻جمعبندی
♦️تحلیلهای تاریخی از اقدامات معصومین، همچون اعتراض حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) و واقعه عاشورا، نیازمند بازنگری و توجه به ابعاد عمیقتر و معارف مستند است. این رویکردها باید از تحریف و تقلیل معنای این وقایع جلوگیری کنند. به همین دلیل، برای درک واقعی اقدامات معصومین، باید به ابعاد کلامی و اعتقادی آنها توجه کنیم و از تحلیلهای سطحی و محدود پرهیز نماییم.
🆔@dolat_qavi
⭕️سیاست ایران؛ چرا همهچیز را به یک نفر ختم میکنند؟
♦️در ایران، طی قرنها نظامهای سلطنتی و شاهنشاهی حاکم بودهاند. در این روند، فرهنگ سیاسی غالب تحت سلطه نظم سلطانی شکل گرفته است. ایننوع فرهنگ سیاسی بهطور طبیعی انتظارات فردمحورانهای در دولتداری و حکمروایی ایجاد میکند و با نظامسازی (سیستم) بیگانه است. چنین فرهنگی، بیش از آنکه حکومتداری را بهعنوان مجموعهای نظاممند از سازمانها و نهادها، قواعد و رویههای تثبیتشده و الگوهای ذهنی و رفتاری ببیند که در فرآیندی خاص نتایج و بروندادهای خود را دارد و هر نهاد ملزم به پاسخگوییِ وظایف و تکالیف در چارچوب اختیارات قانونی خود است؛ در عوض، تمامیِ انتظارات و مسئولیتها را متوجه مسئول و مسئولان سطوح عالی نظام میکند.
#رویکرد_فردمحورانه_در_سیاست_ایران
#دیدگاه_انتقادی #فرهنگ_سیاسی
#رویکرد_کلگرایانه #کارگزارها #ساختارها #نرمافزارها
🆔@dolat_qavi
دولت قوی
⭕️سیاست ایران؛ چرا همهچیز را به یک نفر ختم میکنند؟ ♦️در ایران، طی قرنها نظامهای سلطنتی و شاهنشا
در دفاع از حضرت آیتالله خامنهای؛ فقیه عالیمقام، دوراندیش و جامعنگر در عصر غیبت که فراتر از قیلوقالهای حوزوی، در #میدان رو بهپیش حرکت میکند.
⭕️قدرت بیپایان خداوند؛ نفی سکولاریسم در قرآن
🔰حضرت آیتالله خامنهای حفظهالله
▪️«وَهُوَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ»؛ علاوهی بر اینها، خدای متعال بر همه کار هم قادر است. این مالکیّت و حاکمیّت الهی یک چیز فرضی و تصوّری نیست؛ یک چیزی که یک روز بود، بعد از آن دیگر تمام شد، نیست. آنچنان که خدای متعال از یهود نقل میکند: «وَقَالَتِ الْيَهُودُ يَدُ اللَّهِ مَغْلُولَةٌ ۚ غُلَّتْ أَيْدِيهِمْ وَلُعِنُوا بِمَا قَالُوا ۘ بَلْ يَدَاهُ مَبْسُوطَتَانِ»؛¹ قرآن از عقاید یهود اینجور نقل میکند که اینها گفتند: دست خدا بسته است. یعنی خدای متعال عالم را آفرید، بعد دیگر خودِ این عالم حرکت میکند و کار میکند و خدا در ادامهی این عالم هیچ نقشی و تأثیری ندارد. مثل اینکه شما یک ساعتی را کوک میکنید و میگذارید سر طاقچه، بعد دیگر این شما نیستید که ساعت را راه میاندازید، خودش است که دارد حرکت میکند؛ معتقد بودند که وضع عالم اینجوری است؛ خداوند آفرینندهی عالم است، اما آفرینندهای که دیگر به ادامهی حیات عالم و حرکت عالم کاری ندارد. قرآن میگوید نه، «بَلْ يَدَاهُ مَبْسُوطَتَانِ»؛ دست خدا باز است. هر کاری که خدای متعال اراده بکند، انجام میدهد. هر لحظهای که هر حرکتی در عالم انجام میگیرد -حرکت اختیاری انسانها، حرکت بیاختیار موجودات- به ارادهی پروردگار وابسته است. اگر ارادهی خدا نباشد، هیچحرکتی، هیچکاری انجام نمیگیرد. «وَهُوَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ»؛خدا بر همه کار توانا است. ای انسان مسلمان! ای موجودی که در فکر ساختن و بنای جامعهی قرآنی و اسلامی هستی و توحید را مبنای کارَت قرار دادهای و نجات انسان و حرکت الهی انسان مورد علاقهی تو است، آیا با اتّکاء به خدا این کارهای بزرگ را میشود انجام داد؟ میشود از انسان آن موجود فرشتهگون، آن جمال بیمثال را بهوجود آورد؟ میشود دنیا را دگرگون کرد و از دنیایی که در آن تلخی هست، زشتی هست، ظلم هست، اعوجاج² هست، تبعیض هست، یک بهشت ساخت؟ میشود بر قدرتهای متراکم و انبوه باطل غلبه کرد؟ و میشود؟ و میشود؟ و میشود؟ هزاران سؤال و آیا در مقابل انسان مسلمان هست. میشود یا نمیشود؟ جوابش این جمله است: «وَهُوَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ»؛ بله که میشود؛ خدا بر همه کار توانا است. آنچیزی که دل انسان و همهی مبارزان راه حق و مجاهدان راه خدا را در مُنتهای سختیها و ناراحتیها همیشه امیدوار میکرده، همین بوده: «وَهُوَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ» و امثال این آیات از جمله «وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ»،³ کلمهی عزیز در بعضی از آیات اول همین سورههایی که با تسبیح شروع میشود - سُبحانَ الله، یُسَبِّحُ لِلّه، سَبَّحَ لِلّه- آمده.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
۱.سورهی مائده، بخشی از آیهی ۶۴، ترجمه: «و یهود گفتند دست خدا بسته است؛ دستهای خودشان بسته باد و به [سزای] آنچه گفتند از رحمت خدا دور شوند؛ بلکه هر دو دست او گشاده است.»
٢.کجی
٣. از جمله: سورهی حدید، بخشی از آیهی ۱.
📕کتاب بیان قرآن؛ تفسیر سورهی تغابن، حضرت آیتالله خامنهای (مُدّ ظلّه العالی)، انتشارات انقلاب اسلامی، چاپ سوم بهار ۱۴۰۱، صص. ۴۵ و ۴۶.
🔗پینوشت: ✍تفرشی: قرآن از این مبانی و اصول که اصول تفکر و بینش اسلامی هستند شروع میکند؛ مانند قدرت الهی، مُلک الهی و... که مبانی خداشناسی ( بینش انسان در باب وجود مقدس پروردگار) است، تا میرسد به بحث پیرامون عمل انسانها که همه مبتنی و مترتب بر این اصول و پایهها و زیربناها است. قرآن به صراحت سکولاریسم (نفی پیوند امر اجتماعی از امر قدسی) را رد کرده است. قرآن سکولاریسم را در تمام وجوه آن در ساحات مختلف چه امر سیاسی، و چه امر دانشی و معرفتی (پوزیتویسم و سایر متدهای بیگانه از وحی) تکذیب کرده است. قرآن بهوضوح میگوید عوامل و مؤلفههای فرامادی در امور دنیوی نقش و تأثیر دارند؛ از جمله ولایت و فاعلیت خدای متعال در تمام امور و قدیریت، قادریت و قدرتمندبودن خدا علی کل شیء، مدبربودن خدای متعال در امور. فعال مایشاءبودن خدا. تفکیک و عدم اتصال امر اجتماعی از ساحت فردی و شخصی در این امور، جایگاهی در قرآن ندارد و از غیر اسلام وارد دنیای اسلام و سایر جوامع شده است.
#خوانش_سیاسی_آیات_قرآن
#طرح_سیاسی_معصومین
🆔@dolat_qavi
⭕️راه جبران شکست راهبردی ایران: از بحران تا بازسازی قدرت منطقهای در دنیای جدید
✍علی صمدزاده
♦️ایران با جلب مشارکت روسها در پیشبرد طرح راهبردیاش در سوریه در سال ۲۰۱۵، پس از بیش از ۲قرن، به جایگاه قدرت منطقهای دست یافت؛ قریب به ۹سال به ظرفیت ایجاد شده در پی این تحول، بیتوجهی کرد و حالا با سقوط سوریه به دست تروریستها، سطح قدرت ایران تنزل یافته است.
🔻ایران و سقوط سوریه: آیا راهبرد قدرت منطقهای دچار افول شده است؟
♦️در شرایط کنونی، بسیار مهم است که این تنزل سطح به صورت یک عقبگرد بیضابطه رقم نخورد بلکه با بازبینی ظرفیتها و بازتعریف نقشها، ایران خود را در قامت یک کشور ذینفوذ در منطقه بازیابی کند و اهرمها و ابزارهای قدرتاش را به درستی در این سطح مبتنی بر شرایط بینالمللی به کار گیرد.
🔻پذیرش شکست و بازتعریف نقشها: چگونه ایران میتواند در رقابتهای منطقهای بازسازی شود؟
♦️لازمه چنین امری، در وهله نخست پذیرش شکست و واکاوی صادقانه عوامل و دلایل آن و در گام بعد، بازیابی خود در بُعد و ساحت شناختی است. از این مسیر، در گام سوم، بازسازی و بازآرایی توان ملی و منطقهای امکانپذیر خواهد بود.
🔻مسیر نجات ایران: خودباختگی یا بازسازی توان ملی و منطقهای؟
♦️در غیر این صورت، نسخههای خودباختگان و عوامل بیگانه، ایران را در آستانه فروپاشی تصویر خواهد کرد و راه تسلیم و سازش را به عنوان نسخه نجات، تجویز خواهد کرد. مسیری که به سرعت ایران را در مسیر تجزیه قرار خواهد داد.
🔻شکست راهبردی یا فروپاشی راهبردی؟ درک درست از چالشهای پیشرو
♦️ایران در راهبرد منطقهای خود با یک شکست راهبردی مواجه است، نه با یک فروپاشی راهبردی؛ درک این تفاوت و عوامل و رخدادهای منجر به این شکست، کلید پاسخ به چالش کنونی است، نه چنگزدن به نسخههای از پیشآمادهی تسلیم.
مقایسه ایران ۱۴۰۳ با ایران ۱۳۶۷، بخشی از جنگ شناختی علیه ماست.
🔗عنوان اصلی و تیترهای فرعی از ادمین است.
#جهاد_تبیین #تبیین_نخبگانی #جهاد_تجویز #روایت_دولتسازی
🆔@dolat_qavi
⭕️گفتمان انقلاب و طرح مفهومی شکست
✍سجاد صفارهرندی
🔻فقدان طرحی مفهومی برای شکست
♦️به نظر میرسد گفتمان انقلاب از فقدان طرحی مفهومی برای شکست رنج میبرد. گرچه در منطق متعالی دینی به معنای واقعی «بچه شیعه باخت نمیدهد» و ما به شرط ایفای تکلیف چه ببریم چه ببازیم برندهایم، اما در چارچوب مناسبات این دنیایی کردار مقاومت همچون هر کردار بزرگ اجتماعی دیگری ناگزیر از پیروزیها و شکستهاست. تاریخ مقدس حکایت از آن دارد که خداوند برای بهترین بندگان و برگزیدگان خود نیز فتح و ظفر مداوم را مقدر نساخته، البته که وعدۀ او درباره پیروزی نهایی تخلف ناپذیر است.
🔻لزوم داشتن طرحی مفهومی از شکست
♦️پس اگر وقوع شکست در مراحل حرکت ناگزیر باشد، داشتن طرحی مفهومی از شکست نیز لازم است. در فقدان این امر از پی وقوع هر شکست دو واکنش عمده حاصل میشود. صدایی شکست را همچون رسیدن به خط پایان و بنبست مطلق معرفی میکند و از آن بطلان هدف و مسیر را نتیجه میگیرد. در مقابل و احتمالاً در واکنشی پیشدستانه، صدایی از اساس وقوع شکست را انکار کرده و حتی روایت ظفرمندانه از آن ارائه میدهد.
🔻ضرورت هضم و شناسایی شکست
♦️لازم است با فرآروی از این دوگانه نارسا و انسدادآور امکانی برای هضم و شناسایی شکست بیابیم. شکست –آنچنان که در متن تجربه یکی از تلخترینهایش در غائله اخیر شام هستیم_ پایان راه نیست. تجارب دور و نزدیک تاریخی ما و دیگران حکایت از آن دارد که شکستهایی حتی سهمگین و بزرگ چگونه زمینهساز خیزشهای دورانساز شدهاند. در عین حال، شرط چنین بهرهای آن است که شکست را همچون شکست به رسمیت بشناسیم. با عقل سرد و بدون هیجان و عاطفه به آن چشم بدوزیم و در اسباب و علل آن بیاندیشیم.
🔗عنوان اصلی و تیترهای فرعی از ادمین است.
🆔@dolat_qavi
⭕️نقطه ضعف محور مقاومت: درک نادرست از رابطه امنیت و توسعه
✍دکتر مجید شاکری (کارشناس اقتصادی)
♦️نقطه ضعف محور مقاومت دركنكردن درهمتنيدهبودن امنيت و توسعه بود. اين تصور كه كشور در دو راهى امنيت يا توسعه است كساني را به اين غلط انداخت كه براى توسعه بايد از امنيت عقب نشست و كسانى را به اين غلط انداخت كه براى امنيت بايد از توسعه عقب نشست. حال كه اساسا دو راهى در كار نيست.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
⭕️محور مقاومت: از موفقیتهای گذشته تا ضرورت تحول به محور توسعه
♦️محور مقاومت در زمانه خود يك پروژه بسيار موفق بود. آنچه شكست است نه خود محور مقاومت بلكه ناتوانى از بهروزرسانى و تبديل آن به يك محور توسعه به جاى محور نظامى بود. اكنون زمانه ديگرى است.
🔗عناوین تیترها از بنده است. این هم دو یادداشت جداست که بنده در قالب یک پست منتشر کردم.
#امنیت #بقا #پیشرفت #عدالت #مشارکتدهی_بهمردم #رشد_اختیار
🆔@dolat_qavi
⭕️آسیبشناسی شکست میدانی و مدیریت بحران: ضرورت بازنگری در تاکتیکهای انقلابی و مقاومت
♦️بنده در حال بررسی و تحلیل واکنش دولتمردان، متفکران و نخبگان انقلاب به از دستدادن فرصت سوریه و شکست میدانی در اثر ضعف راهبردی مدیریتی است. (نه به معنای شکست راهبردی، تاکتیکی (کوتاهمدت و موقت) و فروپاشی کامل نظام، بلکه به معنای تحلیل وضعیت جدید) و کاهش جایگاه ایران از یک قدرت برتر منطقهای به یکی از قدرتهای منطقهای هستم. این تحلیل مبتنی بر وضعیت کنونی میان نخبگان انقلابی است که قصد دارم به تدریج و با دقت آن را بیان کنم. هدف من #آسیبشناسی این وضعیت و انتقاد از بینش و کنش نیروهای گفتمان انقلاب و مقاومت البته با نگاهی مصلحانه، #امیدوارانه و #یاریگرانه، همدلانه و مشفقانه است؛ نه غرضورزانه و امیدوارم با به اشتراکگذاری این مباحث، بتوانم درک عمیقتری از تحولات اخیر و چالشهای پیشرو به دست آورم.
العاقل تکفیه الإشاره
✍تفرشی
1⃣با حاشیهها، اولویتهای واقعی گم میشوند: ترفندهای رسانهای و فریب اذهان جامعه
2⃣فروپاشی راهبردی یا تجربهای برای رشد: بازنگری در تدابیر میدانی
3⃣آفات راهبردی: محاسبات مادی و نادیدهگرفتن وعدههای الهی
4⃣منطق آیتالله خامنهای در مدیریت بحران: وحدت داخلی برای مقابله با تهدیدات خارجی
5⃣تفکر «مصاف» در مصاف با عقلانیت انقلابی؛ مانع رشد تفکر «تحلیلی و انتقادی» در ایران
6⃣پیوند نظر و عمل: چالشها و راهکارهای تفکر انضمامی در مقابل انتزاعینگری
7⃣مبارزه مدبرانه و هوشمندانه با استکبار: پیروزی از طریق عقلانیت، صداقت و اتحاد
8⃣وحدت حول دشمن مشترک؛ نخستین گام برای حل مشکلات ایران امروز
9⃣چالش «الگو» و «زبان» در کنشگری سیاسی انقلابی: نقدی بر سیاستزدگی و ضرورت تحول در رویکردهای عملی
#آسیبشناسی_حرکت_انقلاب_اسلامی
🆔@dolat_qavi
⭕️با حاشیهها، اولویتهای واقعی گم میشوند: ترفندهای رسانهای و فریب اذهان جامعه
بهنظرمن برخی رسانههای حتی داخلی و برخی نخبگان انقلابی تحت تأثير جریانهای خارجی با برجستهکردن حواشی و مسائلی نظیر شخصیتهای خاص یا جریانهای سیاسی کوچک، تلاش دارند تا اولویتهای واقعی و مسائل اصلی کشور را تحتالشعاع قرار دهند. بنده به اهمیت تمرکز بر مسائل اساسی و دوری از حواشی بیاهمیت اشاره دارم.
«آمریکا و اسرائیل» برای ما در واقعیت، تهدید و دشمن اصلی هستند اما در سطح عمومی کسانی مثل «جریانهای صورتی»، «فائزه هاشمیها»، و «زیباکلامها» مطرح میشوند؛ یعنی آمریکا و اسرائیل ما، فائزه هاشمیها و زیباکلامها میشوند. آیا یک جریان معاند با نفوذ و برنامهریزی، اینگونه تنظیم خبر نمیکند؟ یا خوشبینانه بگویم آیا ما انقلابیها در تنظیم خبر ضعف اساسی نداریم؟
عموم خبرها، اغلب تصنعی و بیمحتواست. جریانهای خارجی در تلاش هستند تا اولویتهای ما را بههم بریزند و ذهنیتهای ما را تحت تأثیر قرار دهند. یک روز به دستاویزی از پزشکیان پرداخته میشود، روز دیگر یک جریان خاص برجسته میشود، و در روزهای دیگر هم مسائل مختلف مطرح میشود که هیچ ربطی به اولویتهای واقعی ما ندارد. از آنجا که اولویتهای ما در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی مرتباً تغییر میکند، مسائلی که برای ما انقلابیها به عنوان اولویت شناخته میشوند، گاهی به فراموشی سپرده میشود و حتی از بین میروند. وای بهحال عموم جامعه!
واقعیت این است که هیچ کسی نمیتواند وجود این مسائل را انکار کند. اما مسأله اصلی اینجاست که ما اولویتهای خود را به درستی انتخاب نمیکنیم، حواشی را به متن تبدیل میکنیم و نامسالهها را (مسائلی که در اصل نباید دغدغه اصلی ما باشد)، به مسألههای اساسی تبدیل میکنیم.
مسئله اصلی در اینباره، ذهنیت حاشیهگرای ما است که اغلب با حرفهای بیپایه و اساس روشن میشود. در نهایت، ذهن نظاممند اگر به درک صحیحی از شرایط رسیده باشد، نمیگذارد که هر مسئلهای ذهنش را مشغول کند. نباید در دام ژورنالیسم زرد افتاد! یک عده انقلابی، رئیس جمهور یا وزیر خارجه را مسخره میکنند و عدهای دیگر نیز توجیه! برخورد عالمانه و محققانه با این دستاویزها از هر مقامی، نه توجیه بیوجه است و نه تمسخر و دستاویز قراردادن چرا که اثر موثر و کارسازی ندارد! رسانه میخواهد همه موضعگیری کنند اما عبور از این دستهخبرها و پرداختن به مسائل مهمتر اقدامی عالمانه است.
🆔@dolat_qavi