⭕ دولت هند دستور برداشتن تمام پولهای اهدایی از زیارتگاههای کشمیر را صادر کرد
🔹 هیئت وقف کشمیر که یک نهاد دولتی است جمعآوری پول در زیارتگاههای مسلمانان کشمیری توسط متولیان محلی را ممنوع کرده و دستور داده است که تنها پول به آنها داده شود.
🔹در سال ۲۰۱۹، دولت هند پس از حذف وضعیت ویژه کشمیر، اختیارات هیئت وقف کشمیر را با هیئت مرکزی وقف در دهلی ادغام کرد و گفت که پول جمعآوری شده توسط این هیئت برای فعالیتهای دولتی استفاده خواهد شد.
🔹اکنون با ممنوعیت جمعآوری مستقل پول در حرم توسط متولیان، تمام پولهای اهدایی در زیارتگاهای کشمیر به دولت داده میشود.
🔹کشمیر زیارتگاههای متعددی دارد که بیشتر آرامگاه ساداتی از ایران هستند که قرنها پیش به عنوان پیشگامان معرفی اسلام به منطقه آمده و مورد احترام ویژه مردم قرار گرفتهاند./کشمیر به فارسی
✍️ مدیریت مالی نهادهای دینی، به ویژه شریانهای مالی مردمی، یکی از اقدامات اصلی حکومتهایی است که سیاست کنترل دینی را در دستور کار قرار دادهاند.
🔸برای نمونه دولت مصر از چندی پیش دستورات مشابهی را صادر کرد و تمام صندوقهای ویژه تبرعات در مساجد و اماکن مذهبی در این کشور را جمعآوری کرده و کمکهای مالی مردمی را تنها از طریق شماره حسابهای دولتی معرفیشده قانونی شمرد.
🔸این اقدامات گرچه با دستاویزهایی همچون مبارزه با پولشویی و تامین مالی جریانهای افراطی توجیه میشود، به روشنی دست حکومتها را در پیشبرد سیاست «دولتیسازی دین» باز میگذارد.
@dolatedin
⭕ آل خلیفه با یهودیسازی منامه سیاست به حاشیه راندن جمعیتی شیعیان را دنبال میکند
🔹وبسایت مرآة البحرین در گزارشی پیرامون سیاست ضد شیعی حکومت در #بحرین، با اشاره به سیاستهایی که برای منع فروش املاک به #شیعیان دنبال میشود، نوشت: سازمان نقشهبرداری و ثبت اسناد زمین سالهاست تصمیماتی را اجرایی میکند که براساس آن در بسیاری از مناطق بحرین از فروش املاک به شیعیان جلوگیری میشود.
🔹این گزارش ادامه میدهد: هدف از همه این تصمیمات، به زعم خودشان، «حفظ ماهیت جمعیتی» مناطق است که در واقع به معنای پایان دادن به حضور شیعیان یا جلوگیری از گسترش حضور شیعیان در برخی مناطق است. براین اساس در حال حاضر شیعیان از مالکیت در المحرق، البسیتین، قلالی، الحورة، القضیبیة، البدیع و به طور کلی استان جنوبی باز داشته میشوند.
🔹در بخش دیگری از این گزارش درباره سیاستهای آل خلیفه در منامه پایتخت این کشور، آمده است: «چشم حاکمیت در بحرین همیشه به منامه، پایتخت بوده است. منامه معضلی حقیقی برای خاندان حاکم در بحرین بوده و برگزاری مراسم مذهبی شیعیان، از جمله مراسم عاشورا، باعث نگرانی آنها میشده است. چرا که نشان دهنده هویت شیعی این شهر است. از همین رو تلاش آل خلیفه بر این است که شیعیان در مناطقی که حضور داشته محدود شده و اجازه توسعه جغرافیایی به آنها داده نمیشود.
🔹ضمن اینکه از سالها قبل برنامههایی مثل ساخت کلیساهای مسیحی، معابد مربوط به هندوها و حتی ایجاد محله یهودی - موضوعی که پس از امضای توافقنامههای #عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی علنی شده است - درحال دنبال شدن است.»
🔹بهتازگی العالم در گزارشی درباره پروژه یهودیسازی بخشهایی از پایتخت بحرین نوشت: پیش از این، می بنت محمد آل خلیفه، وزیر فرهنگ سابق بحرین که به دلیل دست ندادن با سفیر تلآویو در 20 ژوئیه برکنار شد، از یهودیسازی محلههای قدیمی منامه خودداری کرده بود.
🔹این محلهها شامل باب البحرین و خیابان المتنبی تا کنیسه #یهودیان واقع در خیابان صعصعة بن صوحان در بخش قدیمی منامه بود و اداره تحت مدیریت او، از دادن مجوز به سرمایهگذاران یهودی آمریکایی برای ساخت یک محله یهودینشین با نمادهای مختص به آنها و ستاره داوود و استقبال از گردشگران از باب البحرین تا کنیسه یهودیان اجتناب ورزیده بود.
🔹به گفته منابع آگاه، طرح یهودیسازی منامه با هدف تبدیل حدود 40 درصد از محلههای شهر قدیمی به مسیرها، ساختمانها و نمادهای یهودی است و به منظور ساخت محله یهودیان در منامه تلاش بیوقفهای برای خرید ساختمانهای قدیمی و با قیمتهای بسیار بالا صورت میگیرد.
@dolatedin
🔷🔷 «دولتِ دین» 🔷🔷
✍️ کانال خبری-تحلیلی میز نهادهای «اندیشکده مرصاد»
🔻نگاهی راهبردی به پویاییهای نهاد دین در جهان اسلام:
🔹مناسبات دین و دولت
🔸جریانها و جنبشهای اسلامگرا
🔹سازمانهای مردمنهاد دینی
🔸سازمانهای دیانت و تبلیغات
🔹نهاد فتوا و دار الافتاها
🔸مرجعیت، بیوت و حوزه نجف
🔹و...
لینک عضویت👇👇
http://eitaa.com/joinchat/3510435974C01fc5aa696
⭕️ معذرتخواهی رهبر اپوزیسیون ترکیه از زنان محجبه؛ تغییر رویکرد صادقانه یا تبلیغات انتخاباتی؟
🔹الجزیره: «کمال قلیچدار اوغلو»، رهبر حزب جمهوریخواه خلق (CHP)، از احزاب اصلی اپوزیسیون #ترکیه پویشی برای معذرتخواهی از زنان محجبه، دینگرایان و افراد محافظهکار آغاز کرده است؛ پویشی که پیش از این سابقه نداشته هیچ کدام از رهبران این حزب #سکولار و کهنهکار در تاریخ ترکیه دست به آن زده باشند.
🔹قلیچدار اوغلو در قالب این پویش با زنان محجبهای که قربانی تصمیمات صادره از دادگاههای پس از کودتای نظامی سال 1980 میلادی به رهبری «کنعان اورن» شدهاند، دیدار میکند؛ زنانی که از ورود به دانشگاهها و کار در نهادهای دولتی و برخی سازمانهای غیر دولتی محروم شدند.
🔹این اقدام قلیچدار اوغلو به موضوع داغی در میان سیاستمداران، تحلیلگران و افکار عمومی ترکیه تبدیل شده و دیدگاهها و نظرات متناقضی در این باره مطرح شده است، برخی اقدام رهبر حزب جمهوریخواه خلق را بیانگر مقاصد و نیت خالصانه، واقعی و برآمده از روحیه روادارانه وی دانستهاند، برخی نیز دلیل واقعی آن را مقاصد انتخاباتی ذکر کردهاند.
♦️دعوت به آشتی اجتماعی
🔹«احمد نازیف یوجل»، مشاور ارشد قلیچدار اوغلو میگوید: وی دست به اقدامی زده که پیش از این در تاریخ این حزب سابقه نداشته است، قلیچدار اوغلو قصد دارد این پویش را علیرغم اعتراضات طرفداران این حزب که بر رویکرد سکولار آن تاکید دارند، ادامه دهند.
🔹یوجل تصریح کرد: قلیچدار اوغلو پس از آنکه اطمینان حاصل کرد حزب عدالت و توسعه به رهبری «رجب طیب اردوغان» از عامل دین برای گسترش پایگاه مردمی خود سوء استفاده میکند، این پویش را آغاز کرد. رهبر حزب ما میخواهد این اهرم را از دست حزب عدالت و توسعه خارج کند و به همگان ثابت کند که حزب جمهوریخواه خلق نسبت به اشتباهات گذشته آگاه است و خواهان بخشش و معذرت همگان و چشم دوختن به آیندهای بهتر برای کشور است.
🔹یوجل تاکید کرد: ندای قلیچدار اوغلو مورد قبول گسترده مردم در جای جای ترکیه واقع شده است و نشستهای مکرر با زنان محجبه در استانهای مختلف با حضور چشمگیر مردم و اهتمام گسترده رسانهای برگزار میشود.
♦️تصمیم فردی
🔹در مقابل، «کنعان آلبای»، نویسنده و تحلیلگر امور سیاسی ترکیه معتقد است که پویش قلیچدار اوغلو تصمیمی فردی است و نشانگر دیدگاه پایگاه اجتماعی این حزب نیست چرا که آنها منکر آن هستند که تصمیمات این حزب منجر به بروز مشکلات در گذشته شده است. طرفداران این حزب ضمن تاکید بر رویکرد سکولار معتقدند که مساله #حجاب با الزامات عصر جدید همخوانی ندارد.
🔹آلبای به الجزیره گفت: آرای حزب جمهوریخواه خلق طی چندین دهه گذشته بیشتر از 27 درصد نبوده است و به نظر میرسد قلیچدار اوغلو به این باور رسیده شهروندان مادامی که این حزب بر رویکرد سکولار تاکید دارد، بیش از این به این حزب رای نخواهند داد.
🔹وی اظهار داشت: قلیچدار اوغلو متوجه شده که باید چهره نهادینه شده این حزب در اذهان اکثریت مردم را تغییر دهد؛ حزبی که پیشتر خواهان #اذان گفتن به زبان ترکی بود و از ممنوعیت حجاب در نهادهای دولتی و دانشگاهها حمایت میکرد لذا این پویش مورد قبول برخی نزدیکان وی قرار نگرفته است.
🔹آلبای با بیان اینکه روزنامه «جمهوریت» (نزدیک به حزب قلیچدار اوغلو) مخالف این پویش است و میگوید این حزب کاری نکرده که اکنون درخواست گذشت بکند.
🔹وی گفت: قلیچدار اوغلو و تیمش برای اینکه ثابت کند، مقاصد صادقانهای دارد، باید اعتراف کند اتاقهایی که در ورودی دانشگاهها در اواخر دهه نود میلادی برای اقناع دختران به کشف حجاب تشکیل شد، اقدامی اشتباه و تعرضی آشکار علیه حقوق آنها بوده است یا اینکه باید اقرار کند اقدام این حزب در توسل جستن به دادگاه عالی قانون اساسی برای ابطال مصوبه پارلمان در مجاز بودن حجاب در نهادهای دولتی در سال 2007 میلادی اشتباه بوده است.
🔸حزب «عدالت و توسعه» به عنوان حزبی #اسلامگرا حدود 15 سال پیش با حمایت «جنبش ملیگرای ترکیه» موفق شد تا به آسانی ممنوعیت حجاب در دانشگاهها را با دو سوم آرای پارلمان لغو کند.
🔸دولت ترکیه به رهبری حزب عدالت و توسعه در آن زمان اظهار داشت این تغییر در راستای دفاع از حقوق زنان است، اما مخالفان این اصلاحیهها تصریح کردند دولت سعی دارد اسلام را وارد عرصه عمومی این کشور کند و به تدریج قوانین اسلامی را در کشور ترکیه حاکم کند.
🔸پوشیدن روسری، برای اولین بار در دانشگاههای ترکیه پس از کودتای سال ۱۹۸۰ میلادی ممنوع شد، ولی فقط در پایان دهه نود میلادی در این مورد سختگیری شد.
🔸برخی از زنان و دختران ترکیه که خواهان حفظ حجاب خود بودند از رفتن به دانشگاه صرفنظر کردند./شفقنا
@dolatedin
💢 دومین نشست علمایی طالبان؛ از تأکید بر سرکوب مخالفان تا تمنای بیوصال مشروعیت
🔹شفقنا: گروه #طالبان نشست یک روزهای را در شهر قندهار در جنوب افغانستان و پایگاه سنتی خود، برگزار کردند. این نشست روز پنجشنبه (27مردادماه) تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار شد و ادعا میشود که در آن ملا هبت الله #آخندزاده رهبر طالبان نیز شرکت کرده و سخنرانی کرده است.
🔹گروه طالبان ادعا میکنند که در این «نشست بزرگ مردمی» حدود سه هزار نفر از عالمان دینی، بزرگان قومی و اعضای طالبان شرکت کرده بودند.
🔹در این نشست برخلاف نشستی که این گروه در ماه گذشته در کابل برگزار کردند، به خبرنگاران اجازه حضور در سالن و تصویربرداری داده شد، اما از خبرنگاران و رسانههای مستقل دعوت نشده بود. هنگام سخنرانی ملا هبت الله نیز به رسانهها اجازه پوشش سخنرانی او و تصویر برداری داده نشد.
🔹در پایان این نشست یک قطعنامه 17 مادهای از سوی شرکتکنندگان منتشر شد که اکثر مادههای آن مشابه قطعنامه نشست بزرگ عالمان دینی طالبان در کابل است.
🔸فتوای سرکوب مخالفان
🔹حاضرین نشست قندهار در قطعنامه خود، مقاومت مسلحانه علیه گروه طالبان را «بغاوت، فساد، ناروا و فساد فی الارض» دانستهاند. آنها در ماده یازدهم قطعنامه خود گفتهاند که دفع مقاومت مسلحانه علیه گروه طالبان در افغانستان «بر ملت و امارت واجب است.»
🔹طالبان در نشستی که در کابل برگزار کرده بودند نیز مقاومت مسلحانه علیه این گروه را «بغاوت» دانسته بودند و سرکوب مخالفان مسلح را بر حکومت طالبان و مردم افغانستان، واجب دانسته بودند.
🔸محکوم کردن حمله برای کشتن رهبر القاعده
🔹حاضرین نشست قندهار حمله هوایی آمریکا را که با هدف کشتن #ایمن_الظواهری، رهبر #القاعده انجام شد، محکوم کردهاند و آن را «نقض توافقنامه دوحه، خلاف قوانین بینالمللی و تجاوز بر حریم افغانستان» دانستهاند.
🔹در این قطعنامه بدون اینکه از #پاکستان نام برده شود، آمده است که هر کشور همسایه #افغانستان که به پهبادهای آمریکایی اجازه پرواز در فضای خود را داده باشد نیز در این «جنایت» شریک است.
🔹شرکت کنندگان نشست قندهار به همسایههای افغانستان هشدار دادهاند که «معامله بر سر افغانستان و اجازه دادن به دشمنان» این کشور عواقب بدی در پی خواهد داشت.
🔸تمنای مشروعیت
🔹طالبان در نشست قندهار یکبار دیگر از جامعه جهانی، کشورهای منطقه، سازمان ملل و سازمان همکاریهای اسلامی خواستند که امارت طالبان را به عنوان «نظام مشروع» به رسمیت بشناسند. این درخواست در قطعنامه نشست کابل نیز مطرح شده بود.
🔹شیخ محمد خالد حنفی، وزیر امر به معروف و نهی از منکر طالبان، در این نشست گفت که مبنای مشروعیت امارت طالبان حمایت علما و سران قبایل است که محقق شده است. او گفت: «مشروعیت به چه معنا است؟ در کابل هزاران عالم، رهبران قبایل، متنفذان و بازرگانان با امیرالمومنین بیعت و حمایت خود را اعلام کردند.»
🔹طالبان ادعا کرده است که این گروه «مشروعیت داخلی دارد» و امنیت سرتاسری را در کشور تأمین کردهاند و به همین دلیل کشورهای جهان باید حکومت این گروه را به رسمیت بشناسند.
✍️ بر اساس سنت بهجامانده از زمان ملا عمر، رهبر طالبان در خاستگاه این گروه در قندهار زندگی میکند. طالبان با برگزاری این نشست در قندهار، دست کم نمایش میدهد که مرجعیت سیاسی افغانستان در قندهار است، نه در کابل و مشروعیت خود را هم از همینجا و از علمای دین میگیرد.
🔸تاکید بر نشستهای علمایی با ادعای حضور چندین هزارنفری - که چندان واقعنما نیست - گویا تنها دستاویز طالبان برای پاسخ دادن به چالش جدی مشروعیت است.
@dolatedin
⭕️ مرگ خاخام تندرو صهیونیست
🔹ایکنا: شالوم کوهن، خاخام بسیار سرشناس و تندرو صهیونیست که رهبر معنوی حزب شاس #رژیم_صهیونیستی خوانده میشد، سحرگاه امروز، دوشنبه در سن ۹۱ سالگی درگذشت.
🔹آربه درعی، رئیس حزب سیاسی سنتگرای دینی رژیم صهیونیستی با صدور پیامی از مرگ شالوم کوهن خبر داده است.
🔹درعی در این پیام آورده است: «پدر ما، معلم ما، رهبر ما، رئیس شورای حکمای تورات، شالوم کوهن، با شوک و اندوه ما را در طوفان آسمانی رها کرد. وای بر جهانی که رهبر خود را از دست داد و وای بر کشتی که ناخدای خود را از دست داد».
🔹دیدار سال گذشته سفیر #امارات در فلسطین اشغالی با این خاخام صهیونیست که رئیس شورای موسوم به حکمای تورات رژیم صهیونیستی است، با موج گسترده محکومیت محافل سیاسی و مردمی در سطح منطقه همراه شد که تأکید داشتند این سفیر نماینده رژیم ابوظبی و نه مردم امارات است. انتشار تصاویر این دیدار در شبکههای اجتماعی جنجال آفرید؛ به خصوص تصویری که در آن خاخام صهیونیست با دست کشیدن بر سر سفیر امارات به زعم خود او را متبرک میکند.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ دستگیری مظنون اصلی قتل شیعیان در آمریکا؛ سه مقتول اخیر نامخانوادگی «حسین» داشتند 🔹ایندیپندنت: م
⭕️ «دو سال و نیم در راه پلههای کتابخانه نماز خواندم»
✍️ گزارشی از شیعههراسی در آمریکا به قلم شیخ فیاض جعفر، روحانی در مرکز اسلامی دانشگاه نیویورک و استاد حقوق و اخلاق اسلامی
🔹رلیجن نیوز: در پایان یک مراسم به مناسبت روز عاشورا، اخباری در مورد قتلهای زنجیرهای چند مرد مسلمان در آلبوکرکی منتشر شد.(سه مورد در فاصله دو هفته). اکنون مشخص شده است که مظنون تحت بازداشت به دلیل شیعه هراسی دست به این اقدام زده است.
🔹این کشتارها بار دیگر نشان داد #شیعه_هراسی همچنان در #آمریکا زنده و فعال است. مسلمانان شیعه اقلیتی را در جامعه بزرگتر مسلمان آمریکایی تشکیل می دهند که خود تنها حدود 1 درصد از جمعیت ایالات متحده را شامل می شود.
🔹مسلمان بودن در ایالات متحده به اندازه کافی دشوار است. اما خانواده من و سایر مسلمانان #شیعه در این جامعه احساس انزوا، آسیب پذیری و تنهایی بیشتری میکنند. الاهیات، فقه و چارچوبهای اخلاقی متمایز ما توسط دیگر گروههای مسلمان نادرست تلقی میشود که به غیرانسانی جلوه دادن جامعه من منجر میشود.
🔹پس از حادثه آلبوکرکی مقامات می گویند مظنون که سابقه اتهامات خشونت علیه خانواده اش را داشت، شیعیان را هدف حملات خود قرارداده است.
🔹در دانشگاه نیویورک، جایی که من استاد حقوق و اخلاق اسلامی هستم، دانشجویان من که هویت دینی من را میدانند، مشروعیت و دانش من را زیر سوال بردهاند. سال اول دانشگاه، دوستان مسلمانم از من خواستند که فضای نماز مسلمانان در محوطه دانشگاه را ترک کنم، زیرا من شیعه هستم. من دو سال و نیم در راه پلههای کتابخانه نماز خواندم. وقتی تجربهام را با جوانان مسلمان شیعه در میان میگذارم، صدها نفر از آنها میگویند که تجربیات مشابهی داشتهاند.
🔹گزارشها در مورد آشفتگی سیاسی در عراق و ایران، جایی که مسلمانان شیعه اکثریت جمعیت را تشکیل میدهند باعث شده که تصویری بد و خشن از شیعه به جهان معرفی شود. این درک منحرف شرق شناسانه از اسلام، همراه با پیوندهای ایالات متحده با کشورهای اکثریت سنی که مدتها در نسلکشی جوامع شیعه خود نقش داشتهاند، این تصور را به وجود آورده است که شیعیان نسبت به دیگر مسلمانان از اسلام و حتی انسانیت کمتری برخوردار هستند.
🔹ماجرای غم انگیز در آلبوکرکی باید بهانهای برای ایجاد راه هایی باشد که به آمریکایی ها بفهماند هر انسانی با هر مذهبی مورد احترام است. همانطور که ما در مورد تنوع و دیگرپذیری گفتگو داریم، برای ما حیاتی است که بپذیریم مذهب عنصر برجسته هویت برای میلیون ها نفر در ایالات متحده است.
🔹در مرکز اسلامی دانشگاه نیویورک، من و همکارم امام خالد لطیف، رهبر مسلمانان سنی، به دنبال ایجاد فضایی بودهایم که باعث ایجاد وحدت بیشتر شود.ما در تلاش هستیم تا محیطی ایجاد کنیم که مسلمانان شیعه، مسلمانان سیاهپوست و سایر اقلیتهای موجود در دانشگاه ما بتوانند آزادانه هویت مذهبی خود را ابراز کنند.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
🔻 ریسونی مراکشیها را به جهاد علیه الجزایریها فراخواند
⭕️ کنارهگیری علمای الجزايری از عضویت در اتحاد العلماء
🔹راشاتودی: ۲۵ نفر از علمای #الجزاير در اعتراض به آنچه اظهارات تحریکآمیز و خصمانه احمد #الریسونی، رئیس الاتحاد العالمی لعلماء المسلمین خواندند، عضویت خود را در این اتحادیه تعلیق کردند.
🔹علمای الجزایر تأکید کردند تنها در صورتی به #اتحاد_العلماء بازمیگردند که الریسونی استعفا دهد یا رسما عذرخواهی کند.
🔹عبدالرزاق قسوم، رئیس «جمعية العلماء المسلمين الجزائريين» گفت که تصمیم به تعلیق عضویت این علما در اتحاد العلماء به دلیل پافشاری احمد الریسونی، رئیس مراکشی این اتحادیه بر اظهارات خصمانه و ننگآور او در حق الجزایر بوده است.
🔹به گفته او الریسونی از یک تریبون اسلامی و فراگیر برای سمپاشی علیه الجزایر استفاده کرده و به هجمه غیر قابل توجیه خود به یک کشور همسایه ادامه دارد آن هم با رفتاری که در شأن رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان نبود که به بهای ضربه زدن به ثبات و استقلال اتحادیه بر طبل تعصبهای فتنهانگیز و توسعهطلبانه میکوبد.
🔹قسوم تأکید کرد که الریسونی در برابر خیانت کشورش به مسئله #فلسطین سکوت کرده است و در خصوص سفرهای متقابل مقامات نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی به کشور حرفی نمیزند، اما با این وجود دعوت به #جهاد علیه الجزایر میکند، اقدامی که با مفهوم جهاد در اسلام مغایرت آشکار دارد.
✍️ سازمان اتحاد العلماء که با داعیه نمایندگی فرامذهبی علمای مسلمان تشکیل شد، اندک اندک با آشکار شدن سوگیریهای سیاسی و مذهبی میدانداران اصلی آن، و به ویژه موسس آن شیخ یوسف قرضاوی، بخش مهمی از بدنه نخبگانی خود را از دست داد.
🔸این نهاد بینالمللی علمایی که با کنارهگیری شخصیتهای مهمی همچون آیت الله تسخیری و عبدالله بن بیه، بیش از هر چیز از جریان اسلامگرای سنی نمایندگی میکرد، امید داشت در دوران ریاست الریسونی (از ۲۰۱۸) که چندان نسبتی با جریان شناختهشده اسلامگرا نداشت، بخشی از مرجعیت از دست داده خود را بازیابی کند.
🔸با این حال عالم مقاصدی مراکشی، هواخواهان فعلی این سازمان را نیز نتوانسته راضی نگه دارد و این بار الجزایریهایی را از دست خواهد داد که از شاخصترین نمایندگان جریان اسلامگرا به شمار میآیند.
🔸چنین مینماید که همساز نشدن اسلامگرایی با ریسونی چندان اتفاق تازهای نیست؛ نام ریسونی در این سالها اغلب در سوگیریهای اسلامگرایانه اتحاد العلماء خالی است و این علی #قره_داغی، دبیرکل اتحاد، است که در جلسات و بیانیهها و موضعگیریهای اینچنینی (همچون موضوع سوریه یا مصر) حضور پررنگی دارد. چنانکه موضعگیری ریسونی در مسأله صحرای غربی نیز امر تازهای نبوده و قرهداغی تأکید کرده او پیش از ریاست بر این اتحادیه، چنین مواضعی داشته است.
🔸بیشک ریسونی عضوی حاشیهای از اتحاد العلماء نیست تا با اصرار قرهداغی بر «شخصی» خواندن دیدگاههای وی، علمای الجزایری راضی شوند که حساب آن را جدا بنویسند.
🔸باید دید همراهی کجدار و مریز اتحاد العلماء و ریسونی با عذرخواهی وی ادامه مییابد یا شاهد آینده تازهای برای اين سازمان دینی خواهیم بود.
@dolatedin
♨️ امام مسجد الحرام به ۱۰ سال زندان محکوم شد!
🔺دادگاه تجدید نظر رژیم سعودی، شیخ صالح آل طالب، امام جماعت مسجد الحرام را به 10 سال زندان محكوم كرد.
🔺آل طالب که از سال ۲۰۱۸ و چند ماه پس از ولیعهدی محمد بن سلمان بازداشت شده بود تاکنون در زندان به سر میبرد و یک بار پیش از این حکم زندان وی لغو شده و تبرئه شده بود اما دادگاه تجدیدنظر سعودی حکم فوق را مجددا علیه وی ابرام کرد.
✍️در مورد علت دقیق دستگیری آل طالب به صورت رسمی مطلبی منتشر نشده اما گفته میشود مقامات امنیتی وی را به دستور مستقیم محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی به دلیل انتقاد از برنامههای ضد اسلامی هیئت ترفیه دستگیر کردهاند. وی در آخرین خطبه خود در مسجد الحرام از اشاعه منکرات در جامعه عربستان انتقاد کرده و بر لزوم محکوم کردن مرتکب آن تاکید کرده بود و در خلال خطبه خود کسانی را که سرکش و ستمگر خواند نفرین کرد.
🔸آل طالب همچنین در بخشی از خطبه آخر خود مردم عربستان را مورد خطاب قرار داد و گفت، «ای مسلمانان شما را چه شده که شاهد هجوم مردم به مراکز فساد و منکرات هستید؟ شما را چه شده که دختران و پسران شما با هم میرقصند؟ شما بر پیکر شهیدانی میرقصید که از دین و مقدسات و کشورتان دفاع کردهاند. حرام خدا را فراموش کردهاید یا خود را به فراموشی زدهاید؟».
آخرین توئیت شیخ نیز ساعاتی پیش از دستگیری بوده که در آن بخشی از خطبه خود در مسجد الحرام را توییت کرده بود.
🔸آل طالب به مدت سه سال به عنوان قاضی در دادگاه عالی ریاض، دادگاه مکه و دادگاههای دیگر مناطق عربستان فعالیت کرده و از جریان وفادار به خاندان حاکم سعودی به شمار میرفت و از نفوذ و جایگاه بالایی در پایتخت برخوردار بود.
🔸یحیی عسیری، دبیرکل سابق حزب تجمع ملی با اشاره به دستگیری آل طالب نوشت: مقامات سعودی هر فرد با نفوذی را که در عربستان حضور اجتماعی داشته باشد و از حاکمان به هر دلیلی انتقاد کند، بازداشت میکنند.
🔸عربستان سعودی از زمان روی کار آمدن بن سلمان تاکنون دهها عالم، واعظ و سخنران مذهبی را به اتهامات مختلف دستگیر کرده که برخی از آنها هنوز حتی محاکمه نشدهاند.
🔸از زمان دستگیری آل طالب تاکنون بارها فعالان اجتماعی تلاش کردهاند با داغ کردن هشتگهایی مانع فراموشی نام وی در میان حامیان حقوق بشر شوند که در این راستا چندین هشتگ در طرفداری از آل طالب داغ شد که از میان آنها سه هشتگ #صالح_آل_طالب و #صالح_ال_طالب_ليس_مجرما و #4سنوات_على_اعتقال_امام_الحرم به لیست ترند عربستان راه یافتند اما با این وجود مقامات قضایی سعودی، آل طالب را با حکمی سنگین راهی زندان نمودند.
🔸این در حالی است که هفته گذشته نیز فعالان در شبکههای اجتماعی از مرگ شیخ سلیمان الدویش واعظ مشهور عربستانی که اوایل سال 2016 دستگیر شده بود، خبر دادند.
🔸اخبار الدویش پس از دستگیری به کلی قطع گردید و هفته قبل که خبر کشته شدن وی زیر شکنجه منتشر شد هیچ خبری از وی نبود.
🔸برخی معارضان حکومت سعودی با انتقاد از وضعیت نگهداری زندانیان سیاسی مرگ الدویش را خطر بزرگی برای بازداشتشدگان عنوان کرده و اظهار داشتند بیم آن میرود که دیگر شیوخ و علمای زندانی نیز به مرور کشته شوند.
#عربستان
🔸مطالعات خلیج فارس
@dolatedin