دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ معذرتخواهی رهبر اپوزیسیون ترکیه از زنان محجبه؛ تغییر رویکرد صادقانه یا تبلیغات انتخاباتی؟ 🔹الجز
⭕️ ارائه لایحه حمایت از حجاب به پارلمان ترکیه
🔹ایکنا: کمال قلیچدار اوغلو، رهبر حزب جمهوریخواه خلق(CHP) از احزاب اصلی اپوزیسیون #ترکیه پیشنهاد خود را درباره مقررات #حجاب به پارلمان ارائه کرد.
🔹برخی این پیشنهاد را بیانگر مقاصد و نیت خالصانه و روادارانه وی دانستند و برخی مقاصد انتخاباتی را در پس آن پنهان میدانند.
🔹کمال قلیچداراوغلو، رهبر CHP گفت: ما قانونی برای محافظت و دفاع از حجاب پیشنهاد خواهیم کرد. این لایحه به رئیس پارلمان ارائه شده است.
🔹در همین راستا؛ حزب حرکت ملی ترکیه MHP به این اقدام قلیچدار اوغلو واکنش نشان داد. دولت بهجلی، رئیس حزب حرکت ملی با بیان اینکه نیازی به تصمیمگیری جدید در خصوص حجاب در ترکیه نبوده است، گفت که حجاب یک مشکل حل شده است.
🔹در همین حال دریا یانیک، وزیر خانواده و خدمات اجتماعی ترکیه و مصطفی دستیجی، رئیس حزب #اسلامگرا و ناسیونالیست راست افراطی اتحاد بزرگ در ترکیه، اظهارات قلیچدار اوغلو را یک اقدام انتخاباتی برای کسب آرای بیشتر توصیف کردند.
🔹قلیچدار اوغلو در یک کلیپ ویدیویی گفت که حزب او روز سه شنبه(دیروز) لایحهای ارائه خواهد کرد که قانونی بودن حجاب را در ترکیه تضمین میکند.
🔹در این ویدئو، رهبر اپوزیسیون ترکیه بابت اشتباهات گذشته در مبارزه حزبش با حجاب عذرخواهی کرد و قول داد با ارائه لایحهای به پارلمان از آن دفاع کند.
🔸قلیچدار اوغلو از تابستان گذشته هم پویشی برای معذرتخواهی از زنان محجبه، دینگرایان و افراد محافظهکار آغاز کرد؛ پویشی که پیش از این سابقه نداشته هیچ کدام از رهبران این حزب #سکولار و کهنهکار در تاریخ ترکیه دست به آن زده باشند.
🔸این در حالی است که حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه نیز مدت زیادی است برای حذف محدودیتها در زمینه استفاده زنان از روسری در دولت سکولار این کشور تلاش کرده است.
🔸ترکیه در سال ۲۰۱۰ ممنوعیت استفاده از پوشش اسلامی و حجاب در دانشگاهها را لغو کرد. مجوز استفاده از پوشش اسلامی برای دانشآموازن دختر در مؤسسات دولتی و همچنین دبیرستانها به ترتیب از سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ صادر شد.
🔸برپایه نظرسنجیهای رسمی در ترکیه ۷۴ درصد از زنان طرفدار حجاب هستند، اما تا پیش از این حجاب در دانشگاهها و ادارات دولتی غیرقانونی بود.
@dolatedin
هدایت شده از مطالعات خلیج فارس
♨️ عربی زبان قرآن، در حال غرق شدن در زبان انگلیسی است!
🔺اکونومسیت: شاید این تنها یک مهمانی برای غربیها بود. مردان جوانی که در امتداد راهرو چرت میزدند و دخترانی که پیکهای مشروب را سر میکشیدند. شوک واقعی اما اصواتی بود که به گوش میرسید. با وجودی که این گردهمایی جوانان اماراتی بود، تقریباً همگی در آن به زبان انگلیسی اختلاط میکردند. به نظر میرسد که حالا این زبان در حال تبدیلشدن به زبان غالب خلیجفارس است.
🔺زبان عربی، لااقل به لحاظ تئوری، یکی از موفقترین زبانهای جهان است. و جمعیتی بالغ بر ۴۰۰ میلیون نفر به این زبان تکلم میکنند. البته اعراب با لهجههای مختلف صحبت میکنند و حالا با گسترش روزافزون زبان انگلیسی از یکسو، و آموزش ضعیف زبان عربی از سوی دیگر، خلوص زبان عربی رو به فرسایش میرود.
🔺یک دیپلمات سابق بریتانیایی که به زبان عربی تخصص دارد، ضمن اظهار تأسف میگوید: «این امکان وجود دارد که زبان عربی در آینده به کلی محو شود.» زوال زبان عربی، انعکاسی از وقایع تاریخی اخیر است. جنگهای داخلی، میلیونها نفر را وادار به ترک تحصیل کرده است. حالا «خشونت»، بغداد و دمشق را که زمانی قلعه ناسیونالیسم و فرهنگ عرب بودند، ویران کرده است.
🔺ابتسام الکبتی، محقق اماراتی میگوید: «زبان، نشاندهنده قدرت است... چینیها و ژاپنیها و کرهایها، همگی زبان خود را حفظ کردهاند... کاری که ما انجام ندادیم.» یک بحرینی نیز با اظهار تأسف میگوید: «آنهایی که اداره امور کشورهای ما را عهدهدارند، اغلب تسلط خوبی به زبان عربی ندارند.» و زبان انگلیسی، سهمگینترین تهدید برای زبان اعراب است. نظرسنجیای که در سال ۲۰۱۷ میان جوانان عرب در دبی صورت گرفت، نشان داد که اعراب خلیجفارس حالا عمدتاً از زبان انگلیسی به جای زبان عربی استفاده میکنند.
🔺سعودی حالا به کشورِ پیشگامی در خلیجفارس تبدیل شده که زبان انگلیسی را از پایههای آغازین به دانشآموزان آموزش میدهد. ضمن آنکه اقلیتِ بزرگی از فرزندانِ شهروندانِ خلیجفارس، به مدارس خصوصیای میروند که زبان اصلی تحصیل در آنها، زبان انگلیسی است. خانم کبتی میگوید: «هیچکس نمیتواند جلوی گسترش زبان انگلیسی را بگیرد.»
🔺مطالعهی بانک جهانی در سال گذشته گزارش داد که بسیاری از دانشآموزان عرب، حتی زمانی که به پایه چهارم میرسند، در نگارش یک جمله منسجم به زبان عربی با مشکل مواجهاند. تکهتکهشدن زبان عربی، یکی از ویژگیهای پراکندگی و عدم انسجام میان اعراب است. حالا مجموعهای از لهجهها و گویشها، با واژگان متفاوت خاص خودشان، در سنگرهایی نظیر پارلمانها و نمایشهای تلویزیونی و مؤسسات انتشاراتی نفوذ کردهاند.
🔺جهت تقویت تیراژ، ناشران کتابهای بیشتری را در گویشهای جدید به چاپ میرسانند. در سال ۲۰۱۹، نادیا کامل، برای رمانی که به زبان محلی نوشته بود، جایزه ادبی برتر مصر را دریافت کرد. کانالهای خبری تلویزیونی، کماکان اخبار را به زبان عربی استاندارد پخش میکنند. بنابراین بسیاری از اعراب ترجیح میدهند اخبار خود را از خلال رسانههای اجتماعی و اغلب به گویشهایی که با حروف لاتین نگارش میشوند، دریافت کنند.
🔺دیزنی، حالا فیلمهای خود را به گویش مصری نیز دوبله میکند. و گفته میشود که عباراتِ مربوط به عشق، در زبان رسمی آنها (مصری) به صورتی غیرطبیعی تلفظ میشود. فعالان زبان عربی در تلاشاند با این موضوع مقابله کنند. البته که زبان عربی، کماکان زبان «قرآن» باقی خواهد ماند.
🔺حسام ابوظهر، بنیانگذار «پروژه زنده عربی (پلتفرم آنلاینی که در تلاش برای احیای زبان عربی است)»، میگوید: «ما فکر میکنیم که زبان عربی به سبب حضور در رسانهها، خطبهها و سخنرانیها، زندهتر از زبان لاتین است.» ابوظهر امیدوارانه خاطرنشان میکند: «زبان لاتین، به رغم آنکه هیچ گویندهای (سخنگو، متکلم) به زبان بومی نداشت، اما برای قرنها در کلیساها زنده ماند.»
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
💢طراحی حملات تروریستی به اماکن مقدس در آمریکا این بار توسط نوجوانان
🔹 جروزالم پست: یک نوجوان 18 ساله اهل مین که در ماه فوریه به دلیل در اختیار داشتن مواد منفجره دستگیر شده بود، پس از تکمیل تحقیقات FBI در شیکاگو، به اقدامات تروریستی و توطئه برای قتل نمازگزاران در #مساجد و کنیسهها متهم شد.
🔹طبق تحقیقات 45 صفحهای به دست آمده، خاویر پلکی تصمیم داشته در مکانهای مقدس اطراف شیکاگو کودکان را از بزرگسالان جدا کند و سپس بزرگسالان را به قتل برساند. قرار بوده این نقشه با یکی از مساجد معروف در شهر شروع شود.
🔹پلکی به همراه یک همدست 15 ساله از شیکاگو و یک جوان 17 ساله از کنتاکی، در اواخر ماه مارس تیراندازی به نمازگزاران در یک مسجد #شیعیان منطقه شیکاگو را طراحی کردند.
🔹 اگر در آن مقطع، پلیس مداخله نمیکرد، آنها قصد داشتند به یک مسجد شیعی دیگر یا احتمالاً یک کنیسه بروند و همین کار را انجام دهند. آنها قصد داشتند تا زمانی که توسط پلیس مورد اصابت گلوله قرار گیرند و کشته شوند، به حملات خود ادامه دهند.
🔹این نوجوان در بهار گذشته دستگیر و نسبت به اتهاماتش تبرئه شد. در حالی که بازرسان بر این باور بودند که پلکی قصد حمله به یک مسجد در شیکاگو را داشته، شواهد کافی برای متهم کردن او به چیزی غیر از داشتن مواد منفجره وجود نداشت. یافتههای جدید FBI موجب شد که اتهام اقدامات تروریستی نیز به پرونده وی اضافه شود.
@dolatedin
💢 افشاگری پسر عوض القرنی پس از فرار از عربستان
🔹فارس: «ناصر عوض القرنی» پسر مبلغ معروف سعودی زندانی در عربستان، شنبه (اول اکتبر) از فرار به خارج از #عربستان و رسیدن به یک مکان امن برای «دفاع از پدرش و سایر زندانیان سیاسی در عربستان سعودی» خبر داد.
🔹وی با پست یک ویدئو در صفحه شخصیاش در توئیتر اعلام کرد که برای دفاع از پدرش «زندانی که دادستان کل [عربستان] خواستار اعدام او است و نیز برای نجات آنچه در کشورش میتوان نجات داد»، از عربستان سعودی خارج شده است.
🔹ناصر عوض القرنی گفت: « میدانم که صحبت کردن در داخل [کشورم] ممکن است منجر به دستگیری من شود. من حتی در حالی که سکوت کرده بودم، تنها به دلیل اینکه فرزند دکتر عوض القرنی هستم، دستگیر شدم. ما در داخل همه راهها را برای آزادی پدرم رفتیم تا جلوی ظلم ناعادلانه علیه او را بگیریم».
🔹پسر مبلغ معروف سعودی ادامه داد:«من خارج شدم تا آنچه را که در کشورم می توان نجات داد؛ نجات دهم. از حمایت از زندانیها گرفته تا رفع ظلم از پدرم که به اعدام تهدید شده است».
♦️ عوض القرنی کیست؟
🔸شیخ #عوض_القرنی ( متولد 1957 در منطقه عسیر) یک مبلغ اسلامی و نویسنده و استاد دانشگاه سعودی است.
🔸 او دارای مدرک کارشناسی ارشد و دکترای اصول فقه است.او در دانشگاه محمد بن سعود در "ابها" تدریس کرده است.
🔸القرنی "یکی از برجسته ترین رجال دینی در جنبش الصحوه است"؛ این جنبش در دهه شصت و هفتاد میلادی در عربستان سعودی به عنوان شکلی مدرن از فعالیت اجتماعی و سیاسی اسلامی توسعه یافت.
🔸وی به دلیل آنکه خواهان ایجاد تغییر سیاسی و پیوستن به جنبش الصحوه شده بود، از سال 1994 تا 1999 تحت بازداشت بوده است.
♦️بازداشت عوض القرنی
🔸مقامات سعودی القرنی را در 12سپتامبر 2017 در کنار دیگر فعالان و مبلغان اسلامی وابسته به جنبش #الصحوة بازداشت کردند.
🔸یک دادگاه سعودی در مارس 2017 حساب القرنی در توئیتر را مسدود کرد؛ حال آنکه دو میلیون نفر حساب او را دنبال می کردند. این دادگاه القرنی را به نشر توییت هایی در راستای برانگیختن افکار عمومی و تاثیر بر ارتباط جامعه با رهبران کشور و نیز تاثیر بر روابط عربستان با دیگر کشورها متهم کرد.
🔸القرنی همچنین به پولشویی متهم شد. مقامات مصر به دنبال حمایت القرنی از جهاد در غزه او را به پولشویی و حمایت مالی از یک سازمان ممنوعه و جمع آوری کمک ها از خارج بویژه از انگلستان متهم کردند. این بحران راز عدم ورود مجدد القرنی به مصر پس از انقلاب بود تا آنکه در سال 2017 در عربستان بازداشت شد.
🔸«ناصر القرنی» پسر «عوض القرنی» اخیرا درباره نحوه بازداشت پدرش گفت: بیش از ۱۰۰ نفر خانه را محاصره کرده بودند و وضعیت شبیه به میدان جنگ شده بود. وی در ادامه گفت، آنها تأکید کردند که پدرش را ظرف دو روزه آینده بازمیگردادند اما وی هنوز آزاد نشده است.
@dolatedin
⭕️ ترور نافرجام عالم اهل سنت عراق در پی حمایت از ایران
🔹سحرگاه پنجشنبه ۱۴ مهر یک گروه مسلح به هتل محل اقامت شیخ «خالد الملا»، رئیس «جماعة علماء و مثقفي العراق»، در منطقه نزدیک به کاخ ریاست جمهوری بصره تیراندازی کرده و سپس از محل گریختند.
🔹با ناکام ماندن این حمله، مقامات امنیتی در محل هتل مینوی پاشا در بصره حاضر شده و تحقیقات خود را آغاز کردند. بر اساس گزارش منابع عراقی شیخ الملا با پسر خود به بصره سفر کرده بود که با اسلحه نیمه سنگین هدف قرار گرفت. با این حال، جزئیاتی در خصوص انگیزه این افراد منتشر نشده است.
🔹شیخ خالد الملا پنجشنبه شب در گفتگو با شبکه المیادین در توضیحاتی پیرامون این حمله گفت: «من دیروز در یک جمع سخنی گفتم، شاید این سخن باب میل برخیها نبود به همین خاطر مورد خشم انها قرار گرفتم.»
🔹وی اضافه کرد: «من گفتم، تعجب میکنم ما درکشوری هستیم که کشور دیگری با مال و سلاح و فرزندان خود در کنار ما ایستاد و خون و گوشت آنها با خون و گوشت ما در آمیخته است.»
🔹این عالم #اهل_سنت افزود: «این کشور فرزندانش را برای دفاع از ما فدا کرد همانطور که ما فرزندانمان را فدا کردیم و اکنون برخیها با بیشرمی تمام درباره #ایران سخن میگویند.»
🔹وی گفت: «کشور دیگری که خودروهای بمبگذاری شده و تندروها و هزاران تروریست انتحاری را به #عراق فرستاده و هم اکنون هزاران تروریست در زندانهای عراق دارد، پرچمش را بلند میکنیم و آنها را بزرگ میداریم.»
🔹الملا افزود: «ما با هیچ کشوری مشکلی نداریم نه کشور اسلامی نه عربی و نه خارجی و روابط با برادران عرب به روی سر و چشم میگذاریم ولی چیزهایی هست که باید گفته شود.»
🔹خالد الملا تصریح کرد: «ما موضوع بزرگی به نام امنیت و حاکمیت عراق داریم ولی برخیها از تشکر از ایران به خاطر ایستادگی در کنار ما ناراحت میشوند.»
🔹الملا اضافه کرد: «هم اکنون جریان جدیدی به رنگ حزب بعث و بااندیشهها و رویکرد جدیدی درعراق وجود دارد که ما با آن مقابله میکنیم و این برخیها را ناراحت میکند.»
@dolatedin
⭕️ ۴ کشور اسلامی عضو شورای حقوق بشر، با بحث روی آزار و اذیت مسلمانان در چین مخالفت کردند
🔹رویترز: #قطر، #اندونزی، #امارات متحده عربی و #پاکستان در کنار ۱۵ کشور عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل، روز پنجشنبه با درخواست بحث روی نقض حقوق #مسلمانان #چین در این شورا، مخالفت ورزیدند.
🔹رئیس کنگره ایغورهای مسلمان چین رای این کشورهای اسلامی را ناامیدکننده توصیف کرد.
🔹رای مخالف ۱۹ کشور موفقیت دیپلوماتیک برای چین و شکست سیاسی و اخلاقی برای کشورهای غربی بود. کشورهای غربی با ارائه این درخواست میخواستند بار دیگر آزار و اذیت مسلمانان چین را مورد پیگیری بیشتر قرار دهند.
🔹از میان اعضای شورای حقوق بشر، ۱۹ کشور رای مخالف، ۱۷ کشور رای موافق و ۱۱ کشور رای ممتنع به این درخواست دادند.
🔹دولکن عیسی، رئیس کنگره جهانی #ایغورها تصمیم نهایی شورای حقوق بشر را «فاجعهبار» توصیف نموده و رای مخالف ۴ کشور مسلمان به بحث شورا روی رفتار چین با ایغورهای مسلمان را «ناامیدکننده» خواند.
🔹شورای حقوق بشر در ۳۱ اوت گزارشی در مورد وضعیت مسلمانان چین انتشار داد که در آن به موارد جدی نقض حقوق بشر در ایالت مسلماننشین #سینکیانگ اشاره شده بود. به گفته این شورا، رفتار چین با مسلمانان این منطقه احتمالا مصداق جنایت علیه بشریت است.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ ارائه لایحه حمایت از حجاب به پارلمان ترکیه 🔹ایکنا: کمال قلیچدار اوغلو، رهبر حزب جمهوریخواه خلق(
⭕ پیشنهاد جنجالی اردوغان به رهبر حزب مخالف درباره قانون حجاب در ترکیه
🔹میدل ایست نیوز: رئیس جمهوری #ترکیه از رئیس حزب جمهوری خلق این کشور خواست که اگر در حرفهای خود صادق است برای درج قانون #حجاب در قانون اساسی این کشور همکاری کند.
🔹«رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه، در سخنانی در نشست اعضای فراکسیون حزب اعتدال و توسعه در آنکارا تأکید کرد که دولت برآمده از این حزب «مسئله منع حجاب را که به سطح ظلم به زنان رسیده بود برطرف کرده است».
🔹او درباره طرح حزب جمهوری خلق، حزب اپوزیسیون پارلمانی، درباره تصویب قانونی برای عدم تعرض به آزادی حجاب گفت که این قانون کمکی به «حل مشکل» نمیکند.
🔹اردوغان خطاب به «کمال قلیچدار اوغلو»، رهبر حزب مخالف، گفت: «اگر در این باره صداقت دارید، بیایید مسئله حجاب را در قانون اساسی کشور وارد کنیم، چون مصوبه مجلس قابل تغییر است اما تغییر قانون اساسی کار راحتی نیست».
🔹وی افزود که مجلس ترکیه پیش از این شاهد اخراج یک نماینده از سالن مجلس به علت پوشیدن حجاب بود و تأکید کرد که آنان که او را بیرون انداختند از حزب جمهوری خلق بودند.
🔹با وجود این اردوغان تأکید کرد که پس از تلاشهای دولتهای حزب عدالت و توسعه حجاب در ترکیه یک مسئله نیست و افزود که طرز لباس پوشیدن و حجاب حق طبیعی شهروندان است که نیاز به قانون و مصوبه ندارد.
🔹انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری ترکیه قرار است ژوئن سال ۲۰۲۳ برگزار شود.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ دبی اولین معبد هندو را افتتاح میکند 📌اولین معبد مستقل هندو در دبی در ماه اکتبر افتتاح میشود تا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 استقبال شیوخ اماراتی از گاو هندو در اولین معبد بزرگ هندوها در امارات
🔹 مراسم افتتاح اولین معبد #هندوها در #امارات برگزار شد. در این مراسم با حضور شیوخ اماراتی و از جمله نهیان بن مبارک آل نهیان وزیر سازش و تسامح امارات از اولین گاو هندو نیز رونمایی شد.
🔹 این معبد که ترکیبی از معماری هندی و اماراتی است، در منطقه بندر جبل علی دبی، با هزینه 16 میلیون دلاری ساخته شده است و می تواند هزار نفر را در خود جای دهد.
✍️در حالی امارات با حمایت از هند اقدام به افتتاح این معبد نموده است که اقلیت مسلمان در هند که تعدادشان 200 میلیون نفر است در معرض محدودیتهای مذهبی قرار دارند و حتی حزب حاکم هند به نام بهاراتیا جاناتا مدتی قبل به ساحت مقدس پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد(ص) توهین کرد.
🔸افتتاح این معبد باعث خشم کاربران مسلمان شبکههای اجتماعی به دلیل حمایت امارات از گروههای ضد اسلام شده است.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕ پیشنهاد جنجالی اردوغان به رهبر حزب مخالف درباره قانون حجاب در ترکیه 🔹میدل ایست نیوز: رئیس جمهوری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 دستگیری، اخراج از دانشگاه و لغو تابعیت... ماجرای ممنوعیت حجاب در ترکیه چیست؟
⭕️ دستگیری، اخراج از دانشگاه و لغو تابعیت... ماجرای ممنوعیت حجاب در ترکیه چیست؟
🔹مسئله #حجاب در #ترکیه به سال 1923 میلادی، یعنی هنگامی که جمهوری ترکیه به دست «مصطفی کمال آتاتورک» بنیان گذاشته شد، برمیگردد؛ با وجود اینکه در آن زمان موسسهها و نهادهای رسمی به کارمندان زن اجازه نمیدانند که با حجاب فعالیت کنند؛ اما در اولین قانون اساسی جمهوری هیچ ممنوعیت حجابی وجود نداشت.
🔹در سال 1960 با افزایش تعداد دانشجویان محجبه که تمایل داشتند با حجاب وارد دانشگاه شود، مناقشهها درباره مسئله «حجاب» در ترکیه افزایش یافت.
🔹فرآیند ممنوعیت حجاب در ترکیه دو مرحله جداگانه را طی کرده است؛ اولین مرحله به کودتای نظامی سال 1980 میلادی برمی گردد که نیروهای مسلح ترکیه به بهانه تظاهرات روز جهانی قدس که حزب اسلامی «سلامت ملی» به ریاست «نجم الدین #اربکان» در شهر قونیه به راهانداخت، انجام دادند.
🔹سکولارها در آن زمان این تظاهرات را نقطه آغاز در تبدیل ترکیه به یک کشور با حکومت اسلامی میدیدند، به همین دلیل پس از کودتای نظامی قانون «لباس در موسسههای عمومی» که داشتن حجاب در موسسههای دولتی را منع میکرد، صادر کردند؛ صدور این قانون به این دلیل انجام شد تا زنان محجبه نتوانند در موسسههای دولتی فعالیت کنند و درصورت فعالیت حجاب خود را بردارند.
🔹مرحله دوم به دوره کودتای 28 فوریه 1997 میلادی برمیگردد، زمانی که ارتش ترکیه ضد دولت حزب محافظهکار رفاه کودتا کرد؛ با اجرای این کودتا این حزب بسته شد و «نجم الدین اربکان» رئیس آن مجبور به استعفا از منصبش شد. ارتش بستن تدریجی مدارس دینی امام-خطیب را آغاز کرد و شورای امنیت ترکیه در قطعنامهای «حجاب» را تهدیدی برای این کشور دانست.
🔹در این مرحله، #زنان نتوانستند وارد دانشگاهها شوند و همچنین نمیتوانستند با حجاب کار کنند و محجبهها از کار اخراج میشدند.
🔹در سال 1999 برای نخستین بار، یک زن محجبه به عنوان نماینده پارلمان ترکیه انتخاب شد و این درحالی بود که اجازه نداشت تا با حجاب در پارلمان حاضر شود.
🔹با رسیدن حزب عدالت و توسعه به قدرت، سیاستهای ضد حجاب کاهش یافت، اما ممنوعیت حجاب در نهادها و موسسههای دولتی تا سال 2010 میلادی به قوت خود باقی ماند، حتی همسران محجبه وزیران و رؤسای جمهوری نمیتوانستند در دیدارها با نظامیان ترکیه حاضر شوند.
🔹اما در سال 2010 میلادی، قانون اساسی ترکیه اصلاح شد و تدابیر درباره این حقوق اتخاذ شد و پذیرش حجاب به همهپرسی گذاشته شد تا اجرایی شود.
🔹«رجب طیب اردوغان» نخست وزیر وقت ترکیه در یکم اکتبر سال 2013 میلادی لغو ممنوعیت حجاب در موسسههای دولتی را اعلام کرد.
🔹پس از آن در 30 آگوست 2016 میلادی در مراسم جشن عید پیروزی ترکیه حادثه تاریخی رقم خورد و حضور نخستین زن محجبه در نیروی پلیس زنان در این مراسم جلب توجه کرد.
🔹این پلیس زن با درجه افسری در مراسم عید پیروزی که در میدان تقسیم با مشارکت مسئولان دولتی و نظامی ارتش و پلیس ترکیه برگزار شد، حاضر شد.
@dolatedin
💢 سفر جنجالبرانگیز عثمان الخمیس به عربستان
🔹عربی 21: سفر #عثمان_الخمیس، واعظ کویتی به ریاض، پایتخت عربستان و دیدار وی با مفتی اعظم این کشور، #عبدالعزیز_آل_الشیخ، جنجال گستردهای در شبکههای اجتماعی ایجاد کرد.
🔹عثمان الخمیس روز پنجشنبه 6 اکتبر 2022 علاوه بر #عبدالکریم_الخضیر، یکی از اعضای هيئة كبار العلماء، با عبدالعزیز آل الشیخ نیز دیدار کرد.
🔹طیف وسیعی از سعودیها از دیدار عثمان الخمیس، واعظ سلفی که شاگرد برجستهترین علمای سعودی مانند عبدالعزیز بن باز و محمد بن عثیمین بوده، استقبال کردند.
🔹در حالی که برخی از کاربران توئیتر از دیدار روز پنجشنبه وی، ابراز تأسف کردند و گفتند که او به دنبال «بازیابی شکوه #الصحوه» است که ولیعهد محمد بن سلمان آن را نابود کرد.
🔹عثمان الخمیس واعظی است که سالیان اخیر با فتواها و سخنرانیهایش که به طور گسترده در شبکههای اجتماعی منتشر شده، مشهور شده است. وی بیش از 5 میلیون دنبالکننده در شبکههای اجتماعی مختلف دارد./مطالعات تخصصی عربستان
@dolatedin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 هتک حرمت صهیونیستها به قرآن کریم
⭕️ هتک حرمت صهیونیستها به قرآن حکایت از یک جنگ مذهبی دارد
🔹شهرکنشینان صهیونیست به مسجدی در شهر «الخلیل» در کرانه باختری یورش برده و چند نسخه از #قرآن کریم را به آتش کشیدند.
🔹«نضال الجعبری» مدیر اداره اوقاف اسلامی شهر الخلیل در این باره گفت که شهرکنشینان تندروی صهیونیست، تعدادی از نسخ قرآن کریم را در مسجد «قیطون» در نزدیکی حزم شریف ابراهیمی در بخش قدیمی الخلیل، پاره کردند و بعد از آتش زدن، آنها را در سطل زباله انداختند.
🔹او تأکید کرد که بی حرمتی به خانه خدا و کتاب خدا بعد از چندین بار ورود غیر مجاز صهیونیستها به #حرم_ابراهیمی و خانههای اطراف آن رخ داد.
🔹این مقام فلسطینی همچنین گفت که نظامیان رژیم اشغالگر قدس، فقط در روزهای خاصی از سال به مسلمانان اجازه ورود به حرم ابراهیمی را میدهند، اما شهرکنشینان صهیونیست، هر زمان بخواهند در طول سال میتوانند وارد حرم شوند.
🔹در ماه گذشته میلادی نیز #رژیم_صهیونیستی مانع پخش اذان در حرم ابراهیمی شد و یک روز نیز درهای حرم را به روی نمازگزاران حاضر در حرم بست.
🔹در سوم ماه جاری میلادی نیز صدها شهرکنشین صهیونیست وارد حرم ابراهیمی شده و اقدام به برگزاری جشن و پایکوبی کردند، در حالیکه نظامیان به شدت از آنها حمایت میکردند.
🔹گروهها و جنبشهای فلسطینی، از جمله حماس، جهاد اسلامی و فتح بیانیههایی در محکومیت این اقدام صهیونیستها صادر کردند.
🔹عبداللطیف قانوع سخنگوی حماس در بیانیهای تاکید کرد که این اقدام نژادپرستانه و اهانتآمیز نشان میدهد که دشمن صهیونیستی و شهرکنشینان اشغالگر به دنبال جنگی دینی هستند که اسلام را هدف قرار داده است.
🔹جنبش فلسطینی فتح سوزاندن نسخههایی از قرآن کریم را جنایتی توصیف کرد که حکایت از جنگ مذهبی دارد.
🔹#الازهر نیز در بیانیهای پاره کردن و آتش زدن نسخههایی از قرآن کریم را که نشانگر بربریت، تروریسم و نژادپرستی نفرتانگیز صهیونیسم است و در سکوت کامل و مردود جامعه جهانی صورت میپذیرد، به شدت محکوم کرد.
@dolatedin
⭕️ اتحاد العلماء: معامله با ارزهای دیجیتال جایز نیست
🔹عربی 21: اتحادیه علمای مسلمان فتوای شرعی در خصوص معامله با ارز بیتکوین و سایر ارزهای دیجیتال را صادر کرد و معامله با آن را ناجایز دانست.
🔹این اتحادیه در فتوای خود عنوان کرد که معامله با ارز بیتکوین و سایر ارزهای دیجیتال غیر رسمی و ساخت آن در وضعیت فعلی که هیج نهادی آن را تضمین نمیکند، جایز نیست.
🔹#اتحاد_العلماء افزود که این ارزها از نظر حقوقدانان و اقتصاددانان با شرایط پول و ارکان ارز تطابق ندارد و نه کالا و نه یک دارایی مالی است.
🔹براساس گفته اتحادیه مذکور،معامله با ارزهای دیجیتال هیچ سود قابل توجهی برای مسلمانان و کشورهای مسلمان ندارد، بنابراین گردش و معامله این ارز برخلاف مقاصد شرع در زمینه دارایی است و منجر به فساد و واردآمدن خسارت به افراد، جامعه و دولت میشود.
🔹با این حال این فتوا موارد ضروری و اضطراری را از منع معامله با بیت کوین و ارزهای دیجیتال مانند کمک به مسلمانانی که از نظر اقتصادی یا سیاسی محاصره شده اند مستثنا میکند.
🔹همچنین در صورتی که ارزهای دیجیتال شرایط و کارکردهای پول نقد را به دست آورده و به واسطه ای برای مبادله کالا و معیار پرداخت تبدیل شود معامله با آن جایز است.
🔹این فتوا ارزهای دیجیتال رسمی صادرشده توسط دولت و تضمین شده توسط بانکهای مرکزی را نیز مستثنی کرد، چرا که امکان رسیدگی به آن در سطح کشور وجود دارد./شفقنا
✍️ گفتنی است بیشتر کشورهای اسلامی، از جمله عراق، قطر، عمان، مراکش، الجزایر و تونس رمزارز را ممنوع اعلام کرده و بسیاری از نهادها و شخصیتهای دینی، از جمله الازهر و دار الافتاء مصر، نهضت العلماء اندونزی، وزارت امر به معروف طالبان و برخی اعضای هیئت کبار العلماء عربستان استفاده از رمزارز را حرام شمردهاند.
@dolatedin
⭕️ عربستان قانون همراهی محارم برای زنان عمرهگزار را لغو کرد
🔹مصراوی: #عربستان سعودی اعلام کرد که دیگر همراهی محارم مرد با زائران زنی که برای انجام عمره به عربستان سفر میکنند الزامی نیست.
🔹توفیق بن فوزان الربیعه، وزیر #حج و عمره عربستان در سخنانی در سفارت عربستان در قاهره با اعلام این خبر، افزود: هیچ سهمیه و سقفی برای تعداد ویزای عمره برای مسلمانان سراسر جهان وجود ندارد و هر مسلمانی که با هر نوع ویزا به عربستان بیاید میتواند عمره را انجام دهد.
🔸تا پیش از این #زنان کمتر از ۴۵ سال، برای اخذ ویزای عمره، نیاز به همراهی محارم داشتند.
@dolatedin
💢 تقریبا نیمی از یهودیان فرانسه به فرزندان خود می گویند که دین خود را ابراز نکنند
🔹جویش کرونیکل: یک گزارش جدید میگوید نزدیک به نیمی از #یهودیان فرانسه به فرزندان خود میگویند که دین خود را در ملا عام آشکار نکنند.
🔹این گزارش با عنوان «ارزیابی سالانه: وضعیت مردم یهود» در ماه سپتامبر منتشر شد و افزایش یهودی ستیزی در سراسر اروپا و ایالات متحده را روایت می کند.
🔹این سازمان ادعا می کند که در فرانسه، #یهودستیزی از سمت چپهای افراطی ناشی می شود که در سالهای اخیر افزایش یافته است.
🔹این گزارش می گوید که 20 درصد یهودیان #فرانسه مورد تجاوز فیزیکی قرار گرفته اند، 37 درصد احساس ناامنی می کنند و 45 درصد از والدین یهودی "از فرزندان خود می خواهند که دین خود را فاش نکنند".
🔹با این حال، خاطرنشان می کند که سیاست پیشگیرانه فرانسه برای جلوگیری از حملات به یهودیان در جریان درگیری 2021 اسرائیل و حماس، یک "استثنای مثبت" بوده است.
🔹این گزارش توسط مؤسسه سیاست مردم یهودی (JPPI) که یک سازمان غیرانتفاعی مستقر در اورشلیم است، با هدف ترویج و تامین امنیت مردم یهود و اسرائیل تهیه شده است.
🔹 در این گزارش آمده یهودیان جوان در سراسر جهان، به ویژه در ایالات متحده، "وجهه یهودی-صهیونیستی خود را بروز نمی دهند تا موقعیت اجتماعی خود را در بین دوستان غیر یهودی حفظ کنند."
در ادامه میافزاید: «پردیسهای کالج آمریکایی کانون فعالیتهای ضد اسرائیلی و ضد صهیونیستی هستند و دانشجویان یهودی را در حالت تدافعی قرار میدهند».
🔹در بریتانیا، 18 درصد از یهودیان اعلام کردند که احساس نارضایتی میکنند.
🔹در #آلمان 40 درصد از یهودیان اعلام کردند که در یک سال گذشته به هر طریقی در معرض محرومیت، بیتوجهی یا تهدید قرار گرفتهاند و نتایج نظرسنجی نشان می دهد که حداقل یک چهارم آلمانی ها دارای عقاید یهودستیزی هستند که برخی از آنها ناشی از تهاجم #اسرائیل به #فلسطین است.
🔹تهاجم روسیه به اوکراین و تأثیر آن بر جوامع یهودی نیز به طور مفصل مورد بحث قرار گرفته است. JPPI میگوید: یهودیان روسی به طور خاص نگران یهودستیزی معاصر نیستند، تنها 16 درصد آن را یک موضوع بسیار جدی و 39 درصد آن را یک موضوع جدی در روسیه امروزی ارزیابی می کنند.
🔹«همچنین اقدامات رسانهها و شبکههای اجتماعی علیه این پدیده تا به امروز کاهش قابل توجهی نداشته است.»
🔹این گروه در پایان نتیجه می گیرد که یهودستیزی مشکلی است که یهودیان اروپایی در سال های آینده با آن روبرو هستند و از اسرائیل خواست تا با سازمان های بین المللی برای مبارزه با آن همکاری کند.
@dolatedin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢انتقاد مسلمانان هند از سلبریتیهای هندی به دلیل حمایت از اغتشاشات در ایران
🔹حمایت سلبریتیهای هندی از اغتشاشات در ایران موجی از انتقادات مسلمانان هندی را به دنبال داشته است.
🔹هفته گذشته، پریانکا چوپرا ستاره 40 ساله بالیوود و سفیر حسن نیت سازمان ملل که اکنون در ایالات متحده مستقر است، با انتشار متنی در اینستاگرام خود از زنان ایرانی حمایت کرد.
🔹همچنین یکی از مجریان شبکه India Today نیز در پخش زنده اقدام به کوتاه کردن موهای خود نمود.
🔹این حمایت سلبریتیهای هندی از اغتشاشات در ایران در حالی صورت گرفته که این افراد در مورد سختگیریهای دولت هند نسبت به حجاب زنان مسلمان و همچنین فشارهای این دولت به مسلمانان سکوت کردهاند.
🔹مسلمانان هند با منافقانه دانستن اقدامات سلبریتیهای این کشور در حمایت از زنان ایرانی، نسبت به رفتار دوگانه آنها انتقاد کردند.
@dolatedin
⭕️ دادگاه اروپا: ممنوعیت حجاب در محلهای کار «قانونی» است
🔹رویترز: دادگاه عالی #اروپا امروز پنجشنبه اعلام کرد که شرکتهای اتحادیه اروپا میتوانند روسری را -تا زمانی که ممنوعیتی کلی باشد که بین کارکنان تبعیض قائل نمیشود- ممنوع کنند.
🔹این پرونده مربوط به شکایت یک زن مسلمان بود. وی زمانی که برای کارآموزی شش هفتهای در یک شرکت بلژیکی درخواست داد، به او گفته شد که نمیتواند روسری سر کند. این شرکت گفته بود که یک قانون حامی بیطرفی دارد، به این معنی که هیچ پوشش سری در محل این شرکت مجاز نیست، چه کلاه، روسری یا چیزی که سر را بپوشاند. این زن شکایت خود را به دادگاهی در بلژیک برد که متعاقباً این دادگاه از دیوان دادگستری اتحادیه اروپا مشاوره خواست.
🔹دیوان دادگستری اتحادیه اروپا مستقر در لوکزامبورگ هم گفت که هیچ تبعیض مستقیمی در چنین ممنوعیتی وجود ندارد.
🔹قضات میگویند: قاعده داخلی یک شرکت که پوشیدن علائم مذهبی، فلسفی یا معنوی قابل مشاهده را ممنوع میکند، اگر برای همه کارگران بهطور کلی و غیرمتمایز اعمال شود، تبعیض مستقیم محسوب نمیشود.
🔹دیوان دادگستری اتحادیه اروپا سال گذشته اعلام کرد که شرکتهای اتحادیه اروپا میتوانند کارمندان را از پوشیدن روسری تحت شرایط خاصی منع کنند، در صورتی که برای ارائه تصویری از بیطرفانه به مشتریان نیاز به این کار داشته باشند.
🔹در آلمان، ممنوعیت #حجاب برای #زنان در محل کار برای سالها بحثبرانگیز بوده است، که عمدتاً معلمان مشتاق در مدارس دولتی و قضات کارآموز را تحت تاثیر قرار داده است.
🔹فرانسه نیز که محل زندگی بزرگترین اقلیت مسلمان اروپا است در سال 2004 استفاده از حجاب اسلامی در مدارس دولتی را ممنوع کرد./شفقنا
✍️ اعمال کدهای پوششی مبتنی بر بیحجابی بارها از سوی برخی دادگاههای اروپایی و هندی به عنوان دستورالعملهای حامی «برطرفی» خوانده شده است.
🔸قضات این دادگاهها با این توجیه که نهادهای دولتی و خصوصی میتوانند سیاستهایی را برای نشان دادن عدم حمایت خود از هرگونه سوگیری مذهبی و سیاسی در محیطهای عمومی (همچون مدارس، دانشگاهها، ادارات، شرکتها و...) اعمال کنند، دستورالعملهای مبتنی بر بیحجابی اجباری را «قانونی» میشمرند.
🔸این درحالی است که دستورالعملهای پوششی مشابه در کشورهای اسلامی که مطابق با پوشش اکثریت جامعه حجاب را در فضاهای عمومی اجباری میکنند، هیچگاه با همین استدلال «حمایت از بیطرفی» توجیه نشده و با دستاویزهای حقوقبشری و ادعاهای اعمال تبعیض علیه اقلیتها به شدت محکوم میشود.
🔸مشخص نیست با چه منطقی میتوان «بیحجابی همگانی» را نشانگر بیطرفی شمرد، اما «حجاب همگانی» را چنین ندانست. روشن است که همانگونه که حجاب در کشورهای غربی دلالتهای دینی دارد، بیحجابی نیز در کشورهای دارای اکثریت مسلمان دلالتهای یکسانی دارد.
🔸نمونهای از این تعارض، مخالفت مجامع سیاسی و رسانهای غربی با اعمال کدهای پوششی مبتنی بر حجاب در مدارس و دانشگاههای خصوصی برخی کشورهای اسلامی همچون عراق، عربستان و اندونزی است.
🔸در روزهای اخیر حامیان بیحجابی در عراق با داغ کردن هشتگ #لا_للتحجيب_القسري بار دیگر تلاش کردند قضیه مرگ دختر دانشآموز موصلی به نام «سما» در بهمنماه گذشته در این کشور را با بهانهای دیگر تازه کرده و کمپینی را علیه اجبار حجاب در برخی مدارس این کشور به راه اندازند. درخواست این عده از وزارت آموزش این بود تا قانونی را مبنی بر عدم الزام هر گونه کد پوششی در مدارس و دانشگاههای خصوصی و دولتی این کشور به تصویب برساند. (برای جزئیات این قضیه رک: یورو نیوز، بی بی سی، رصیف۲۲)
@dolatedin
⭕️ به نام «صلح»، به کام «سلطه»؛ سفر پاپ به بحرین در آستانه انتخابات نامشروع
🔹طبق اعلام خبرگزاری رسمی واتیکان ، #پاپ فرانسیس قرار است در تاریخ 3-6 نوامبر 2022 (۱۲-۱۵ آبانماه ۱۴۰۱) برای دیدار با پادشاه #بحرین و شرکت در «مجمع بحرین برای گفتگو: شرق و غرب برای همزیستی انسانی» به این کشور سفر کند. پاپ فرانسیس به طور رسمی از سوی پادشاه حمد بن عیسی آل خلیفه برای سفر به بحرین و شرکت در این مجمع دعوت شده است.
🔹این نشست بینالادیانی همچنین شاهد حضور #احمد_الطیب، شیخ اعظم #الازهر مصر خواهد بود. بیش از 200 رهبر مذهبی دیگر نیز از نقاط مختلف جهان قرار است در این مجمع که از 3 تا 4 نوامبر برگزار میشود، شرکت کنند.
🔹بخشی از این رهبران مذهبی، اعضای «مجلس #حکماء_المسلمین» خواهند بود که نشستی ویژه با پاپ خواهند داشت. انتظار میرود شیخ عبدالله #بن_بیه، عالم برجسته موریتانیایی ساکن در ابوظبی و رئیس مجلس افتای شرعی و مجمع ترویج صلح امارات، نیز به عنوان یکی از اعضای اصلی مجلس حکماء المسلمین در این نشست حضور داشته باشد. مجلس حکماء المسلمین سازمان بینالمللی به ظاهر مستقل و مستقر در ابوظبی است که #امارات آن را در سال ۲۰۱۴م برای پیشبرد پروژههای دینی خود و با شعار «ترویج صلح» بنا نهاد.
♦️سفری با شعار «صلح»
🔹طبق اعلام واتیکان نیوز، شعار سفر پاپ به بحرین «#صلح بر روی زمین برای مردم نیکخواه» است که از عبارتی از انجیل لوقا 2:14 گرفته شده است.
🔹لوگوی بازدید متشکل از پرچمهای واتیکان و پادشاهی بحرین است که به شکل دو دست باز به سوی خدا نشان داده شدهاند.
🔹به گفته دفتر مطبوعاتی #واتیکان، این لوگو نماد «تعهد مردم و ملتها برای برخورد با یکدیگر فارغ از تعصب و با روحیهای گشاده به عنوان برادران و خواهران یکدیگر» است.
🔹یک شاخه زیتون که از دستها به سمت بالا کشیده میشود، نماد صلح و «میوه و ثمره برخورد برادرانه با یکدیگر» است.
🔹گذشته از شعار و لوگو رسمی، وبسایت اینترنتی ویژهای نیز برای این سفر طراحی و با آدرس «www.bahrainpapalvisit.org» در دسترس قرار گرفته است. دامنه این وبسایت حدود سه ماه پیش (۱۴ جولای ۲۰۲۲) خریداری شده است.
🔹گفتنی است سفر پاپ به بحرین که دقیقا در آستانه انتخابات پارلمانی بحرین (در ۱۲ نوامبر) انجام میشود، از مدتها پیش برنامهریزی شده است؛ گرچه خبر این دیدار تنها حدود دو هفته است که رسانهای شده، نخستین زمزمههای این سفر از بیش از دو سال پیش (فوریه ۲۰۲۰) مطرح شده است.
♦️برنامه تفصیلی سفر پاپ به بحرین
🔸پنجشنبه، 3 نوامبر 2022 – ۱۲ آبان ۱۴۰۱ : رم – عوالی
09:30 حرکت با هواپیما از فرودگاه بینالمللی رم به سمت عوالی
16:45 ورود به پایگاه هوایی صخیر در عوالی
16:45 خوشآمدگویی رسمی
17:30 دیدار رسمی با پادشاه بحرین در کاخ سلطنتی صخیر
18:10 مراسم استقبال در حیاط کاخ سلطنتی صخیر
18:30 دیدار با مقامات، جامعه مدنی و هیئت دیپلماتیک
🔸جمعه، 4 نوامبر 2022 – ۱۳ آبان ۱۴۰۱ : عوالی
10:00 اختتامیه «مجمع گفتگوی بحرین: شرق و غرب برای همزیستی انسانی» در میدان الفداء قصر سلطنتی صخیر
16:00 جلسه خصوصی با شیخ الازهر در اقامتگاه پاپ در کاخ سلطنتی صخیر
16:30 دیدار با اعضای مجلس حکماء المسلمین در مسجد کاخ سلطنتی صخیر
17:45 نشست تقریبی (میان فرق مسیحیت) و دعا برای صلح در کلیسای جامع بانوی عربستان
🔸شنبه، 5 نوامبر 2022 – ۱۴ آبان ۱۴۰۱ : عوالی
08:30 نیایش دستهجمعی در ورزشگاه ملی بحرین (ظرفیت: 35,580 نفر)
17:00 دیدار با جوانان در «مدرسه قلب مقدس» در شهر عیسی
🔸یکشنبه، 6 نوامبر 2022 – ۱۵ آبان ۱۴۰۱ : عوالی - منامه - رم
09:30 مراسم دعا به همراه اسقفها، کشیشان، روحانیون، طلاب و خدام دینی در کلیسای قلب مقدس منامه
12:30 مراسم خداحافظی در پایگاه هوایی صخیر در عوالی
13:00 حرکت با هواپیما از پایگاه هوایی صخیر به رم
17:00 ورود به فرودگاه بینالمللی رم
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ دادگاه اروپا: ممنوعیت حجاب در محلهای کار «قانونی» است 🔹رویترز: دادگاه عالی #اروپا امروز پنجشنبه
💢 زن ستیزی در سوییس؛ ۱۰۰۰ دلار جریمه در انتظار زنانی که برقع دارند!
🔹شبستان: دولت #سوئیس پیشنویس لایحهای را به پارلمان ارائه کرده است که بر اساس آن هر کسی که ممنوعیت پوشاندن صورت در این کشور را نقض کند، مجازات 1000 دلاری در انتظارش است.
🔹پس از رای گیری در همه پرسی ممنوعیت پوشش صورت در سال گذشته، این پیش نویس قانون روز چهارشنبه صادر شد.
🔹 بیش از 50 درصد از رای دهندگان ممنوعیت پیشنهادی را که عموما به آن «ممنوعیت برقع» می گویند، تأیید کردند اما این مسئله در آن زمان به دلیل #اسلام_هراسی و زن ستیز بودن آن مورد انتقاد قرار گرفت.
🔹پس از گفتگوهای انجام شده ، کابینه درخواستها را برای گنجاندن این ممنوعیت در قانون کیفری و اعمال جریمههای تا سقف 10000 فرانک سوئیس (10000 دلار) برای متخلفان کاهش داد.
🔹گروهی از جمله سیاستمداران حزب راستگرای مردم سوئیس، این طرح را برای ممنوعیت پوشش صورت پیشنهاد کرد.این حزب مدعی سازماندهی مقاومت در برابر ادعای قدرت #اسلام_سیاسی در سوئیس است.
🔹اگرچه در این لایحه نام برقع یا نقاب ذکر نشده است، اما تصریح می کند که چشم، بینی و دهان زنان باید قابل رویت باشد.
🔹این قانون افراد را از پوشاندن صورت خود در فضاهای عمومی از جمله در وسایل حمل و نقل، رستوران ها و خیابان ها منع می کند.
🔹استثناهای این نوع پوشش شامل آب و هوا، بهداشت و امنیت است به این معنی که افراد مجاز به استفاده از ماسک برای محافظت در برابر ویروس کرونا هستند.
🔹طبق برآورد دانشگاه لوسرن، مسلمانان تا پنج درصد از جمعیت 8.6 میلیون نفری سوئیس را تشکیل میدهند که بیشتر آنها اهل ترکیه، بوسنی و هرزگوین و کوزوو هستند و حدود 30 زن در این کشور از پوشیه یا برقع استفاده می کنند.
🔹این در حالی است که چندین گروه مسلمان در گذشته این ممنوعیت را محکوم کرده بودند.
🔹فدراسیون سازمان های اسلامی در سوئیس گفت که ارزش های بی طرفی، مدارا و صلح طلبی سوئیس در این زمینه آسیب دیده است. آنها اظهار داشتند که تصمیم گیری در مورد پوشش زنان گامی به سوی رهایی آنها نیست بلکه یک قدم به گذشته است.
🔹سوئیس پنجمین کشوری است که پوشاندن صورت را در کنار فرانسه ممنوع کرده است، در حالی که دانمارک، اتریش، هلند و بلغارستان هم ممنوعیت کامل جزئی پوشاندن صورت را در فضاهای عمومی اعمال کردهاند.
@dolatedin
💢 سخنگوی طالبان در ترکیه: بازگشایی مدارس دخترانه حتمی است.
🔹ذبیح الله مجاهد، سخنگوی #طالبان طی سخنرانی خود در هفتمین نشست بینالمللی علما در #ترکیه اعلام کرد بازگشایی مدارس دخترانه بالاتر از پایهی ششم حتمی است.
🔹مجاهد به زمان بازگشایی مدارس دخترانه اشارهای نکرد و گفت همچنان در حال برنامهریزی هستیم.
🔸هفتمین نشست بینالمللی علما با حضور علمایی از کشورهای ترکیه، ایران، عراق، سوریه، لبنان، افغانستان، لیبی و اردن به میزبانی #اتحاد_العلماء و مدارس اسلامی ترکیه، 15 و 16 اکتبر در دیاربکر یکی از شهرهای کردنشین ترکیه برگزار شد.
🔸این برنامه با نام گردهمایی دانش پژوهان از سال 2015 هر سال در ماه اکتبر برگزار می شود.
@dolatedin
💢 پاپ در کتاب جدید خود: سازمان ملل باید اصلاح شود
🔹شفقنا: پاپ فرانسیس در بخشی از کتاب جدید خود که یکشنبه(16 اکتبر) منتشر شد گفت: پس از همهگیری کووید-19 و جنگ اوکراین که محدودیتهای آن آشکار شد، نیاز به اصلاح سازمان ملل «بیش از پیش» است.
🔹رهبر کاتولیکهای جهان گفت: تهاجم روسیه به اوکراین در ماه فوریه، نیاز به اطمینان از یافتن ساختار چندجانبه کنونی – به ویژه شورای امنیت سازمان ملل – و راههای چابکتر و موثرتر برای حل و فصل مناقشات را برجسته میکند.
🔹او با انتشار قسمتی از کتاب خود در روزنامه لا استامپا افزود: در زمان جنگ، تأیید این نکته ضروری است که ما به چندجانبه گرایی بیشتر و چندجانبه گرایی بهتر نیاز داریم» اما سازمان ملل دیگر برای «واقعیت های جدید» مناسب نیست.
🔹فرانسیس گفت: این سازمان برای جلوگیری از تکرار وحشتناک دو جنگ جهانی تأسیس شد، اما دنیای امروز دیگر مانند قبل نیست و احتمال هر جنگی وجود دارد.
🔹وی افزود: ضرورت این اصلاحات پس از همهگیری، زمانی که نظام چندجانبه کنونی تمام محدودیتهای خود را نشان داد بیش از پیش آشکار شد.
🔹فرانسیس توزیع نابرابر واکسن ها را به عنوان نمونه ای آشکار از قانون غلبه قویترینها بر ضعیفها محکوم کرد.
🔹گفتنی است کتاب جدید فرانسیس با نام «به نام خدا از شما میخواهم: ده دعا برای آیندهای پرامید» قرار است روز سهشنبه در ایتالیا منتشر شود.
@dolatedin
💢حکم جدید دادگاه قاهره: اخوان المسلمین به مدت 5 سال در لیست گروه های تروریستی قرار گرفت
🔹 العربیه: جراید رسمی مصر حکم دادگاه کیفری قاهره در خصوص گنجاندن گروه اخوان المسلمین و 277 نفر از اعضای آن در فهرست سازمانهای تروریستی برای مدت پنج سال را منتشر کردند.
🔹 این حکم پس از دو حکم دیگر این دادگاه در آوریل 2018 و آوریل 2022 صادر شده است که شامل قرار گرفتن نام این گروه و 1527 نفر از اعضای آن در لیست گروه های تروریستی می شد.
🔸 از نکات جالب این حکم قرار گرفتن نام شیخ یوسف قرضاوی در لیست 277 نفره جدید است. این در حالی است که شیخ قرضاوی دبیرکل سابق اتحادیه جهانی علمای مسلمان چندی پیش در سن 96 سالگی درگذشت.
@dolatedin
هدایت شده از مطالعات یمن
💢 رویکرد دوگانه عربستان در برخورد با سلفیت
✍️ نوشته احمد ناجی - منتشر شده در carnegie-mec.org
✍️ترجمه و تلخیص: ایمان محمدی
🔹 سیاست های مدرنیزاسیون عربستان سعودی که تحت نظارت ولیعهد محمد بن سلمان است، منجر به تغییراتی در ساختار نهادهای دولتی و جامعه سعودی شده و حوزه دینی، یکی از برجستهترین عرصه هایی بوده که تحولات محسوسی را شاهد بوده است. نظام سیاسی-مذهبی عربستان در مهمترین رکن پیدایش خود، بر ائتلاف بین آل سعود به عنوان حاکم و سلفیگری وهابی به عنوان مشروعیت بخش استوار بود؛ اما به نظر میرسد که محمد بن سلمان در حال دور شدن از این رویکرد است تا بتواند با کاهش محدودیتهای مذهبی و اجتماعی که برای مدت طولانی بر فضای عمومی عربستان حاکم بوده است، حمایت از خود را در میان جوانان افزایش دهد.
🔹این دگرگونیها، سؤال مهمی را در مورد آینده پیوندهای میان عربستان سعودی با سلفیگری ایجاد کرده است. در دهههای گذشته، حمایت عربستان از سلفیگری یکی از ابزارهای قدرت نرمی بود که سعودی برای گسترش نفوذ خود در جوامع مسلمان از آن استفاده میکرد که یکی از این موارد را در یمن شاهد بودیم.....
👈 ترجمه کامل این مقاله را در اینجا مطالعه کنید.
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir