⭕️ هلند، روباه پنهان استعمار
📝 روباه قرمز از حیوانات بومی #هلند است؛ همان کشوری که کمپانی استعمارگر #هند_شرقی از آن برخاست. #کمپانی_هند_شرقی_هلند در سال ۱۶۰۲ در آمستردام، با مشارکت گروهی از تاجرانِ هلند تأسیس شد. آنها از فرصت آشوبی که در مستعمرات #اسپانیا و #پرتغال شکل گرفته بود، استفاده کردند و تصمیم گرفتند بازار #ادویه و #شکر اروپا را به انحصار خود درآورند. این تصمیم نیازمند پیریزی یک #امپراتوری_دریایی بود.
📝 #هند_شرقی_هلند 21 سال #انحصار تجارت در #دماغه_امید_نیک در افریقای جنوبی و #تنگه_ماژلان در امریکای جنوبی را در دستان خود گرفت. آنها برای نشاندادن قدرت خود، هر سرزمینی را تصرف میکردند، به #قلعه_سازی در آن روی میآوردند.
📝 این کمپانی که شامّهی تیزی در شکار فرصتهای تجاری برای توسعهی #استعمار داشت، از فرصت جنگ میان #بریتانیا و #فرانسه نیز استفاده کرد و حضورش در جاوهی #اندونزی و حتی #مالزی را گسترش داد. تاسیس #مستعمره در #تنگه_مالاکا در سال 1641 و #سواحل_مالابار هند در سال 1661 از دیگر نمونههای چپاول این شرکت بود. بهدستآوردن امتیاز تجارت در #تنگه_هرمز و #بندرعباس از سال ۱۶۵۴ تا سال ۱۷۶۵ را باید به فهرست فوق اضافه کرد؛ بهدستگرفتن انحصار تجارت #ادویه و #ابریشم از عواملی بود که طمع VOC را برای حضور در آبهای سرزمینی #ایران برمیانگیخت.
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
.
⭕️ امپراتوری پرتغال؛ فرزند جنگهای صلیبی
📝 امپراتوری استعماری پرتغال از دل #جنگهای_صلیبی سربرآورده است. پادشاهی پرتغال در سال 1130م تاسیس شد؛ در اثنای قرن 12 و 13 ضمن درگیری با حکومتهای مسلمان #اسپانیا، قلمرو خود را گسترش داد و نهایتا در سال 1415م نخستین #امپراتوری_فرادریایی را تاسیس کرد.
📝 مور(Moor) واژهای تحقیرآمیز برای نامیدن مسلمانان ایبریا محسوب میشد. موریتانیا یکی از استانهای #روم باستان (شامل شمال #الجزایر و #مراکش) بود. وقتی #طارق_بن_زیاد در سال 711م از #تنگه_جبل_الطارق عبور کرد، بومیان موریتانیا همراه با #امویان به شبهجزیرهی #ایبریا آمدند و ساکن آن شدند.
📝 همواره از #قرن_هشتم تا #قرن_پانزدهم میان پادشاهیهای مسیحی و حکومتهای مسلمان این منطقه جنگ و نزاع برپا بود. اگرچه در 300سال نخست، مسلمانان دست برتر را داشتند؛ اما وقتی از #قرن_یازدهم رو به ضعف نهادند، احساسات ضداسلامی در #شبه_جزیره_ایبریا بالا گرفت. جنبشی تحتعنوان #ریکونکُویستا (Reconquista) یا #جنبش_استرداد به راه افتاد و نهایتا به سقوط #آندلس انجامید.
📝 با این حساب میتوان تاسیس #پادشاهی_پرتغال در #قرن_یازدهم را با جنبش ریکونکُویستا در پیوند دانست؛ زیرا گروهی از #صلیبیون (بهویژه شوالیههای بریتانیایی و فلاندری) که بهقصد قتلعام و اخراج مسلمانان و #یهودیان راهی ایبریا شده بودند، بهسمت #پرتغال رفتند و #آفونسو_اول (پایهگذار پادشاهی پرتغال) را در گسترش مرزهای پادشاهی ضداسلامیاش یاری کردند.
#استعمار_ایبریایی
#اسلام_اموی
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
.
⭕️ ظرفیت ایدئولوژیک ایران در شبهقارهی هند
🔻دوشنبه، 25دی وزیر خارجه #باهارات، سرزنده به ایران آمد. این نخستین دیدار دوجانبه وزرای خارجه دو کشور در دولت سیزدهم بود. این سفر همزمان بود با تمرین رزمی-دریایی مشترک دو کشور. ناوگروه صلح و دوستی #نیروی_دریایی_پاکستان سهروز بهمنظور افزایش تعاملات آموزشی، مراودات نظامی و دیدار فرماندهان پاکستان با فرماندهان #نیروی_دریایی_ارتش ج.ا.ایران در #بندرعباس مانور تاکتیکی برگزار میکنند.
🔻این تعامل نظامی مقارن بود با دیدار امیرعبداللهیان با #انوارالحق (نخستوزیر دولت موقت #پاکستان) در حاشیه #اجلاسیه_داووس.
🔻به این پالسهای خبری اضافه کنیم حمله نظامی به مواضع گروهک #جیشالعدل را که در غروب همین روز صورت گرفت و در یک ابهام خبری رها شد. چه اتفاقی در حال انجام است؟!
🔻دولت #هند با تغییر نام به باهارات قصد خروج از تاریخ استعمارزدهاش را دارد؛ این امر بر سیاستهای کلان این کشور در شرایط گذار به #نظم_جدید سایه امیاندازد. «لغو امتیازات ویژه منطقه #کشمیر» توسط دادگاه عالی هند را نیز میتوان در این راستا تحلیل کرد. متعاقب این رأی باید منتظر بالاگرفتن #اختلافات_هند_و_پاکستان باشیم.
🔻نفوذ ایدئولوژیک ایران در منطقهی مسلماننشین کشمیر میتواند برگ بازی مهمی در تعاملات ایران و پاکستان باشد؛ با تکیه بر این #برگ_برنده میتوان تفسیر واضحتری از آنچه در #بلوچستان پاکستان در سایهی «رزمایش مشترک نظامی»، «دیدار دیپلماتیک در حاشیهی داووس» و «سفر سرزدهی وزیر خارجه هند به ایران» ارائه داد.
#26_دی_1402
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
دقایقی پیرامون دوران جدید عالم
سخنگوی وزارت خارجه هند: ما اقداماتی را که کشورها در دفاع از خود انجام می دهند، درک می کنیم.»
دقایقی پیرامون دوران جدید عالم
⭕️ ظرفیت ایدئولوژیک ایران در شبهقارهی هند 🔻دوشنبه، 25دی وزیر خارجه #باهارات، سرزنده به ایران آ
16.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خواجه آصف تحلیلگر پاکستانی:
ما با ایران روابط تاریخی و برادرانه داریم. ایران آشکارا از مواضع پاکستان در مورد کشمیر حمایت کرده است، شاید باید موضع سخت تری در قبال حمله ایران اتخاذ کنیم، اما باید در نظر داشت که روابط ما با ایران نباید به گونه ای بدتر شود که نتوان آن را بهبود بخشید
⭕️ ایران؛ ضامن تحقق دالان اقتصادی CPEC
🔻قدرتنمایی چین در جهان حضور در کریدورهای زمینی و آبراههای دریایی را میطلبد؛ جایی که پیشتر #استعمارگران آن را تصرف کردهاند. #چین باید تدبیر روشنی برای #استعمارزدایی از این مناطق داشته باشد. این الزام، ایران را به شریک راهبردی چین تبدیل میکند. حضور چین در #خلیج_فارس و گذر از #باب_المندب نیازمند ایران و جبهه مقاومت است.
🔻#کریدور زمینی چین بهسمت #دریای_عمان از خاک #پاکستان میگذرند. چین تا سال 2020م، 62 میلیارد دلار برای ایجاد زیرساخت در پاکستان هزینه کرده است. شاهراه #قره_قروم (Karakoram Highway) مرتفعترین اتوبان جهان، بخشی از این طرح است. این جاده از منطقهی شیعهنشین #کشمیر آغاز میشود. دالان اقتصادی چین-پاکستان (CPEC) به بندر #گوادر وصل میشود؛ بهرهبرداری از این بندر بدون تامین امنیت -که ایران رکن رکین آن است- این هدف را ابتر میگذارد.
🔻در #نظم_جدید، هم چین و هم پاکستان و هم ایران (و حتی #هند) نیازمند تشریک مساعی با یکدیگرند؛ حضور هر چهار کشور در #سازمان_همکاریهای_شانگهای، بایستههای این شراکت را تعیین کرده است. یکی از این بایستهها، مبارزه با #تروریسم سازمانیافته است. جاروکردن تروریستهای لانهکرده در پاکستان، یکی از اقتضائات و الزامات تحقق این پیمان است.
🔻بهنظر میرسد اقدام نظامی ایران در #26_دی_1402 در خاک پاکستان، کاتالیزور و محرک این اقدامات بود؛ و لاجرم پای چین و هند را نیز به این ماجرا، بهانحای مختلف و بیآنکه به گسترش خصومت بیانجامد، باز خواهد کرد.
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
.
9.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ پل سبز بر روی دریاچهی عطاآباد کشمیر-پاکستان
🔻قریب به ۲۴ کیلومتر از جاده مواصلاتی چین به بندر #گوادر، از منطقه و دریاچه عطاآباد #پاکستان میگذرد. پلی که روی این دریاچه احداث شده است، از شاهکارهای مهندسی و جادهسازی است.
🔻با این اتوبان، ترکستان شرقی چین، به #کشمیر پاکستان وصل میشود و در ادامه با طی قریب به 800 کیلومتر دیگر به آبهای #دریای_عمان میرسد.
🔻تبعا نگهداری و امنیت این پل برای چینی که میخواهد در قلههای قدرت جهانی بایستد، بسیار حیاتی است. نزدیکی این منطقه به شمال شرقی #افغانستان و #وزیرستان پاکستان -دو کارخانهی تولید و تربیت #تروریست در جهان اسلام- اهمیت امنیت در این منطقه را مضاعف میکند.
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
.
دقایقی پیرامون دوران جدید عالم
⭕️ پل سبز بر روی دریاچهی عطاآباد کشمیر-پاکستان 🔻قریب به ۲۴ کیلومتر از جاده مواصلاتی چین به بندر #گ
⭕️ سقوط هواپیمای هندی در مرز پاکستان-چین-افغانستان
🔻منابع خبری افغان، یکشنبه اول بهمن ماه 1402 اعلام کردند یک هواپیمای مسافربری که مبدا پرواز آن #هند بوده، در مناطق کوهستانی ولایت «بدخشان» در شمال شرق #افغانستان، که همجوار با مرز #چین و #پاکستان است، سقوط کرد. مقامات محلی ضمن تایید این خبر گفتهاند یک تیم تجسس برای تحقیق و بررسیهای بیشترِ محل حادثه به منطقه اعزام شده است. اطلاعاتی که تاکنون به دست آمده، همچنین حاکیست هواپیما در مسیر حرکت به سمت #مسکو بوده و به دلیل مشکلات فنی در بدخشان سقوط کرده است. شش تبعه #روسیه در این هواپیما حضور داشتند.
🔻 روز قبل، یعنی 30 دیماه 1402 نیز درگیری مرزی شدید میان افغانستان و پاکستان رخ داده بود.
#پیمان_امنیتی
#سازمان_همکاریهای_شانگهای
#26_دی_1402
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
..