#پیام_مخاطبین
در پاسخ به کسانی که فکر می کنند، یه بچه داشته باشن تا در رفاه بزرگ بشه، باید بگم که:
خانواده ای بود با یه بچه که تو اوج ثروت و قدرت زندگی میکردن، اونقدر رفاه داشتن که نگو...
متاسفانه در یک حادثه، مرد خانه با تمام دارایی از دست رفت الان مادر مونده و یه پسر لوس و ننر که هر روز یه جور مادرشو عذاب میده، بنده خدا مادره حقوقشو داره همش خرج روانپزشک و مشاور میکنه و همه هم میگن ضربه ای که بچه از رفاه بیش از حد خورده، بیش
تر از ضربه ای هست که با از دست دادن پدرش خورده.
همه چیز دست خداست.
بهتره توکل کنیم به خدا و دستور و رضایت خدا مدنظرمون باشه.
یکی از آشناهامونم تعریف میکرد که دختر یکی از اقوام که تک فرزند بود، تو دبیرستان، ازدواج کرد با یه پسری که تک فرزند بود. و از سن ۱۸سالگی شروع کرد به فرزند آوردن.
اونموقع میگفت سه تا بچه پشت هم آورده و میگه میخوام بیشتر بیارم. گفته بود اونقد از بی برادرخواهری تنهایی کشیدم که تصمیم گرفتم قید ادامه تحصیل و کارو بزنم و بچه بیارم.
ناگفته نماند که هم این دختر خانم هم شوهرشون از خانواده های خیلی پولدار هستن و همه چی براشون فراهم بود.
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
#تجربه_من ۱۷۵
#فرزندآوری
#اشتغال_زنان
چند وقتی است تجربههای مادران در کانال اغلب مرتبط با خانمهایی است که تا مقطع دکتری تحصیل کردهاند. شاید این احساس در وجود مادرانی که نخواستند یا نتوانستند به تحصیلات تکمیلی برسند، پیش بیاید که فضیلتی را از دست دادهاند. این مسئله انگیزهای شد تا تجربهام را از آن سوی سکه زندگی مادرانِ دکتر🙂 به اشتراک بگذارم.
من در بدو ورود به دوره دکتری ازدواج کردم. از ابتدای زندگی مشترک آرزو داشتم مادر شوم ولی همسرم راضی نمیشدند. نگران این بودند که وظایف پدری و مادری را بهدرستی انجام ندهیم. پنج سال گذشت. بهترین سالهای جوانی و از طرفی کار سبکتر من در دوران دانشجویی گذشت. (البته در زمان دانشجویی فکر میکردم خیلی مشغله دارم؛ اما بعد از ورود به کار فهمیدم آن زمان وقتم آزادتر بوده. مهمتر از همه ۵ ترم مرخصی زایمانی بود که بدون احتساب در سنوات به دانشجویان میدادند و موقعیت خوبی برای رسیدگی به بچه ایجاد میکرد.)
در هر حال بعد از ۵ سال و در آخر دوره دکتری صاحب فرزند شدیم. تازه فهمیدیم به تاخیر انداختن عمدی بچهدار شدن اثری در کیفیت فرزندپروری نداشته و ما تازه بعد از روبرو شدن با مسائل بچه، در حال رشد بودیم نه قبل از آن.
درک موقعیت پدر شدن و مادرشدن بهطور طبیعی ما را در مسیر تکامل و پخته شدن قرار داده بود. ولی پنج سال اول زندگیمان از دست رفته و حسرت بچههایی که آن موقع میتوانستیم داشته باشیم به دلمان ماند...
بعد از اتمام تحصیل به لطف خدا در یکی از دانشگاههای اصلی کشور، عضو هیات علمی شدم. علیرغم همه مزایای این شغل، کار حرفهای تماموقت مسائل بسیاری برای یک خانم و بهخصوص یک مادر داشت. کار زیاد و سنگین، خستگی مداوم، درگیریها و تنشهای شغلی، همگی به روح و جسمم صدمه میزد.
همان مسائلی که میدیدم آقایان به راحتی از کنار آنها میگذرند. (شاید یک علتش این باشد که آنها دغدغهها و مسئولیتهای مادران را ندارند.) به هر حال چند سالی با این شرایط در دانشگاه تدریس کردم.
بعد از مدتی کار بیوقفه، با کمک خدا، توانستم چند روزی از وجوه مختلف به وضعیتم و مسیری که در پیش گرفته بودم فکر کنم. دیدم تنشهای کاری من را به آدمی جدی، خشک، خسته و کمحوصله تبدیل کرده. مسائل جسمی مختلفی هم برایم پیشآمده بود. مهمتر از همه دخترم از این وضع آسیب دیده بود و اضطراب جدایی از من را داشت.
خلاصه دیدم از اصل زندگی غافل شدهام. اگر بخواهم کار را ادامه بدهم، بهخاطر مسئولیتهای متعدد کاری، نمیتوانم تغییر چندانی در وضعیت زندگیم بدهم. بهخاطر درس دادن به دانشجوها، بچهی خودم در حال آسیب دیدن بود.
از طرف دیگر میدانستم در مسیر طبیعی زندگی، لازم است باز هم بچهدار بشوم. فشار کار از یک طرف و قوانین نامناسب برای مادرانِ هیات علمی از طرف دیگر، و از همه مهمتر مسائل جسمیای که بهخاطر کار و استرس زیاد برایم پیش آمده بود، باعث شده بود دیگر نتوانم بچهدار شوم.
در نهایت با سبکسنگین کردن همه جوانب، تصمیم گرفتم از کار استعفا بدهم. دیدم کاری که چندصد نفر در آرزوی رسیدن به آن هستند، مانع آن است که همسر و مادر خوبی باشم و بتوانم بچههایم و نسل بعدی را با آرامش پرورش بدهم.
به لطف خدا حالا در محیط آرام منزل مشغول کارهای تحقیقاتیام. دخترم شکرخدا آرامتر و شادتر از قبل شده. مسائل جسمیام بعد از حذف شدن استرسها، شکر خدا، بسیار کمتر شده. از همه مهمتر مسئله بچهدار شدنم بدون دارو و درمان و فقط با آرامش حل شده و منتظر تولد دومین فرزندمان هستیم. از نظر مالی هم، به چشم خودم دیدم که روزیای که خدا بخواهد به من و زندگیم برساند، میرساند.
بعد از چندین سال فراز و نشیب، مادرانی را که از ابتدا، زندگی و فرزندانشان را به کار ترجیح دادهاند تحسین میکنم.👏👏👏
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
#رهبر_انقلاب
سعی کنید در این #قصه_گویی و در این کار هنری، اوّلین چیزی را که در کودک ایجاد میکنید، #ایمان باشد. هیچ چیز، معادل ایمان نیست. شما از این بچه، هرچه بخواهید بسازید، باید در او ایمان به وجود آورید.
سعی کنید بچهها را با ایمان کنید؛ ایمان به خدا، ایمان به حقیقتِ مطلق و ایمان به اسلام. اگر این بچهها باایمان پرورش پیدا کردند و شما توانستید بذر ایمان را در دلشان بکارید، در آینده میشود از آنها هر شخصیت عظیمی ساخت و برای هر کاری مناسبند.
#تربیت_فرزند
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
#معرفی_کتاب
✅ «ایران جوان بمان» فتح بابی مناسب در راستای فرهنگ سازی برای افزایش فرزندآوری است. به نظر می رسد این کتاب برای تمام اقشار، از فرهیخته گرفته تا مخاطب عام، متشرع تا کم توجه، ولایت مدار تا احیاناً بی تفاوت و منطقی تا احساسی، حرفی برای گفتن دارد.
📚این کتاب در بیانی ساده و روان، همه موضوعات و مسائل مطرح در بحث افزایش جمعیت، تربیت فرزند، کنترل جمعیت در ایران، مشکلات اقتصادی خانواده های پرجمعیت، سنت های الهی در رزق و روزی به بندگان، جایگاه فرزند آوری در اسلام و... را در قالب پرسش و پاسخ مطرح نموده است.
#فرزندآوری
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
✅ علت #فرزندآوری از زبان دکتر طاهره لباف مادر شش فرزند
علت اینکه پزشکان یا خانمهای شاغل، کمی سختشونه که فرزندان بیشتری داشته باشند، واقعا حق دارن، چون مشکله به واقع، راحت نیست که انسان شش تا بچه بیاره و بزرگ کنه، ولی کدوم کار توی زندگی، کدوم موفقیت توی زندگی، بدون سختی به دست میاد؟! زندگی کردن خودش، تلاش می خواد، مبارزه می خواد. هیچ کس بدون تلاش، در هیچ زمینهای نمی تونه موفق بشه...
این بستگی به جهان بینی انسان داره، که آدم بچه میاره، برای چی؟! و بچه آدم، چه اثری در زندگی انسان داره؟! برخی میگن، بچه بیاریم برای چی؟!! مگه خودمون برای پدر و مادرمون چکار کردیم، که حالا بچه مون بخواد، برای ما بکنه!! وقتی این دید باشه، طبیعتا تلاش میکنه، برنامه ریزی کنه، متناسب با کار بیرونش، تعداد فرزندان جوری باشه که بهش فشار نیاد...
اما اگر انسان، بچه رو نتیجه زندگیش ببینه و از خدا بخواد که ان شاء الله اون بچه جزو صالحات و باقیاتش باشه، و احتمال اینو بده که ممکنه بچه های من بتونن دنیا رو تکون بدن، من همیشه برای بیمارم، این مثال رو می زنم که موقعی که مادر امام خمینی، حامله بودن ایشون رو، می دونستن اینطور میشه؟!! و چنین اثر عمیقی توی اقیانوس زمان بذاره؟! نمی دونسته دیگه ... یکسری زمینه ها، توکل بر خدا و اراده خود فردی که به دنیا میاد، همه می تونه موثر باشه...
بنابراین وقتی که من با این نگاه که ان شاء الله بچه بیشتر بیارم که اینها یاور امام زمان عج باشن. و بتونن یک لحظه ظهور رو به جلو بندازن و بتونن یکی از غم های حضرت رو کم کنند و ایشون رو یاری کنند، اصلا چی بالاتر از این؟!! و چی بهتر از این؟!! من همون زمانی هم که بحث کنترل جمعیت خیلی مطرح بود، با این دید و نگاه بچه آوردم... الان فکر می کنم که چرا گذاشتم دخترم تنها بمونه؟!! چون الان حس می کنم یکی از کمبود هایی که دخترم داره، نداشتن خواهر هستش... اگر چه الحمدالله چهارتا عروسم، جای خواهر رو برای دخترم، تا حدود زیادی پر کردن، اما احساس می کنم یه دِینی دخترم به گردن من داشته و اون حق داشتن خواهر هستش و من از اون سلب کردم.
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
#تجربه_من ۱۷۶
#ازدواج_آسان
من یه دختر ۲۱ ساله بودم و دانشجو همچنین از خانواده ای فرهنگی که هر چی میخواستم برام فراهم بود
و مثل هر دختر دیگه کلی خواستگار داشتم.
به همه اطرافیان میگفتم قصد ازدواج ندارم اما حقیقت چیز دیگه ای بود
😔من کسی رو پیدا نکرده بودم که ملاک و معیارهایی که میخواستم رو داشته باشه...
خواستگارها همه جوری بودن از پولدار گرفته تا کارمند و ارتشی و ...
اما هیچکدوم انقدر مومن نبودن که من میخواستم
تا اینکه یه روز پسری به خواستگاری من اومد که بیکار بود، نصف سربازی رو نرفته بود. (چون ایست تحصیلی خورده بود) خانواده اش مستاجر بودن و تقریبا چیزی از نظر مالی نداشتن..
اما یه پسر مومن به تمام معنا بود
و من فهمیدم این همون امتحانیه که من باید پس بدم که بین ایمان و پول و ماشین و خونه و... کدوم رو انتخاب کنم❓
خلاصه با همون اقا ازدواج کردم
همه چیز عروسیمون در عین سادگی بود، حلقه ی نقره خریدم. و پدرم همه ی جهزیه رو داد بجز یخچال و فرش...
پدرم یه مراسم خیلی کوچولو برامون گرفت و رفتیم مشهد پابوس اقا امام رضا علیه السلام
بعد از مدتی یه ازدواج دانشجویی هم در قم برامون گرفته شد و یه عروسی هم در حرم حضرت معصومه داشتیم 😍
😊و همه این برکات به خاطر این بود که ما به خاطر دل اقا امام زمان(عج) عروسی بدون گناهی داشتیم و عروسی ساده ای برگزار کردیم
☺️معجزه ای هم که شده
هنوز دو سال نیست که ازدواج کردیم که صاحب خونه شدیم و هیچکس باورش نمیشه
❤️بیاین به وعده ی خدا اعتماد کنیم❤️
👈🏻خدا زیر قولش نمیزنه
😌اگه خداوند یاری کنه تصمیم به بچه دار شدن داریم
و ان شاالله قصد داریم هر چه بیشتر بهتر
آرزومه ۵ تا بچه ۴ قلو داشته باشم😍 یعنی بیست تا ، چون هدف اصلی من برای ازدواج به دنیا آوردن و تربیت بچه هایی بود که سرباز آقام امام زمان(عج) باشن
البته اگه خدا خواست و بیشتر لطف کرد. شکرگزارشیم😄
محتاج دعای همه ی عزیزان
یاعلی
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
#استاد_الهی_فرد
💖به همدیگر #محبت کنید. زن و شوهر به هم محبت کنند و هم دیگر را دوست بدارند. اهل بیت روی این قضیه خیلی حساسند.
✨ زن و شوهر با هم #نماز_شب بخوانند محبت میآورد، آقا بلند نمی شود شما بلند شو و برایش نماز شب بخوان و دعایش کن چند شب می گذرد و می بینی بلند می شود یا بالعکس.
✅زنی به امام صادق علیه السلام عرض کرد که: شوهرم مرا دوست ندارد، چه کنم؟ حضرت فرمود: نماز شب بخوان. آن زن بعد از مدتی دوباره خدمت امام علیه السلام رسید و عرض کرد: شوهرم هیچ کسی را به اندازه من دوست ندارد و از حضرت تشکر کرد.
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استاد_تراشیون
🔻نوجوان اگر قدرتی بالای سرش ببیند، طغیان میکند.
🔹چگونه از فرزند نوجوانمان بخواهیم، کاری انجام دهد؟
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
✅ توصیه خانم دکتر طاهره لباف به نوعروسان...
⁉️تحصیل یا فرزندآوری
اگر خانمی بیاد پیش من و در سن ۲۴ یا ۲۵ سالگی ازدواج کرده باشه، از من مشاوره باروری بخواد، و به من بگه، هنوز آمادگی ندارم، امتحانم رو ندادم، دارم کارشناسی می خونم، بعد هم می خوام کارشناسی ارشد بخونم. ضمن تمام اهمیتی که من برای علم و تحصیلات عالیه و دانشگاه رفتن برای فهم بهتر خانم ها معتقدم. بلافاصله بهش میگم، درس که همه زندگی نیست...
هیچ وقت بهش توصیه نمی کنم که تو بذار ۳۵ سالت بشه، بعد بچه دار شو... یا ۳۳ سالت بشه، بعد بچه دار شو... چون تک فرزندی رو من باهاش مخالفم. عوارض بسیار زیادی هم از نظر تربیتی، هم از نظر فرزند سالاری، از نظر روحی، اجتماعی و... بر فرزند داره.
می دونم که این خانم بعد از فرزند اول، باید فرزند دوم و سوم رو هم بیاره... لذا بهش توصیه می کنم تو شش ماه دیگه، نه حداکثر یک سال دیگه فرصت داری... اولین بچه رو بیار، مسئله باروری خودت و قدرت باروری همسرت یه بار آزمایش بشه، بعد با فاصله گذاری مناسب بین بچه ها، می تونی به بقیه دَرست هم ادامه بدی...
وقتی من میگم فرد می تونه بعد از ۳۵ سالگی هم باردار بشه، به این معنی نیست که بهترین زمان باروری، اون موقع است. طبیعتا مادر هرچه جوان تر باشه، انرژیش برای بچه داری و تحمل بارداری بهتره...
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1