هدایت شده از كانال دانشكده الهيات مشهد
در ادامه این نشست، دکتر علیرضا عابدی سرآسیا دانشیار گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی به ضرورت ایجاد حکمرانی قوی بر فضای مجازی اشاره کرد و انتقاداتی به روشهای کنونی فیلترینگ مطرح و آن را ناکارآمد و غیرمطلوب دانست. وی با بیان برخی از اهداف فیلترینگ همچون حفاظت از حقوق کاربران، تأمین امنیت سایبری و ترویج دسترسی عادلانه به اطلاعات، گفت: حکمرانی بر فضای مجازی باید بر اساس ارزشهای دینی و عقلایی( اختیار مسئولانه، ارتقای آگاهی، امکان بازگشت و اصلاح، تدریج در برخورد، حفظ کرامت، نفی آسیب رسانی و حفظ حقوق افراد) باشد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد، افزایش دسترسی به محتوای خطرناک، انتشار اطلاعات نادرست و نقض حریم خصوصی را از عواقب خطرناک نبود نظارت بر فضای مجازی دانست و ضمن بیان الگوی فیلترینگ پیشنهادی خود تحت عنوان «فیلترینگ سخت حداقلی؛ و فیلترینگ نرم-تا-سخت حداکثری » ، به لزوم حکمرانی و مدیریت در شش حوزه: مدیریت انتشار محتوا، مدیریت دسترسی به محتوا، مدیریت پلتفرمها، مدیریت فیلترشکنها، مدیریت والدین و مدیریت افکار تأکید کرد.
در نهایت، دکتر عابدی به ضرورت ایجاد بستر قانونی، کمیتههای نظارتی، و سیستمهای هشداردهنده اشاره کرد و بر اهمیت ارزیابی و بهبود مداوم در این زمینه تأکید نمود. او گفت: موفقیت در حکمرانی فضای مجازی، نیاز به یک رویکرد جامع و چندجانبه دارد که هم حقوق کاربران را حفظ کند و هم امنیت آنها را تأمین نماید.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
‟☽❀ اِلَهِـــــــــــےءَاتِ فـِردوسِــــــــــــے ❀☾”
••✾•📚👨🏫📚•✾••
📱@elahiatemashhad
هدایت شده از كانال دانشكده الهيات مشهد
دکتر جاویدنیا (mp3cut.net).mp3
9.26M
نشست هماندیشی اساتید با موضوع «فیلترینگ» با حضور دکتر جواد جاویدنیا دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳
دانشکده الهیات و معارف اسلامی
هدایت شده از كانال دانشكده الهيات مشهد
دکتر عابدی.mp3
10.38M
دکتر علیرضا عابدی سرآسیا در نشست هماندیشی اساتید با موضوع «فیلترینگ»
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳
دانشکده الهیات و معارف اسلامی
کانال رسمی دکتر عابدی سرآسیا
📌 در نشست هماندیشی اساتید با موضوع فیلترینگ در دانشگاه فردوسی مشهد عنوان شد:
👤 دکتر جاویدنیا معاون فضای مجازی و دبیر سابق کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه دادستانی کل کشور:
🔹رفع فیلترینگ فضای مجازی بهطور مطلق، مطابق فرمایشات رهبری نیست.
🔸تاکنون چارهای برای مافیای فیلترشکنها اندیشیده نشده.
🔹اقدامات شورای عالی فضای مجازی به دلیل اینکه حکمشان توسط رهبری تمدید نشده، غیر قانونی است و جز دستگاه قضایی هیچ نهادی نمیتواند در مورد رفع فیلترینگ نظر دهد.
🔸دولت موظف است با ایجاد فیلترشکن های امن، از یک سو به سالم سازی فضای مجازی کمک کند واز سوی دیگر دسترسی به سایت ها و منابع معتبری که به جهت تحریم ها از دسترس مردم ایران خارج شده اند را فراهم کند.
👤 دکتر عابدی سرآسیا عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی:
🔹بحث فیلترینگ را باید با نگاه تخصصی و علمی مطرح کرد و نه نگاه های سیاسی، تبلیغاتی و احیانا پوپولیستی!
🔸نبود نظارت و مدیریت معقول بر فضای مجازی عواقب بسیار خطرناکی دارد که در هیچ کشوری و نزد هیچ عاقلی پذیرفته نیست؛
🔹حکمرانی بر فضای مجازی، باید مبتنی بر ارزشهای دینی و اصول عُقلایی باشد که تاکنون رعایت نشده و به همین دلیل فیلترینگ در کشور ما ناکارآمد وشکستخورده است.
🔸فیلترینگ سخت حداکثری نه ممکن است و نه مطلوب؛ و رها کردن فضای مجازی نیز نه عقلی است و نه شرعی!
🔹 راه حل معقول و منطقی، ترکیبی از «فیلترینگ سخت حداقلی» و «فیلترینگ نرم-تا-سخت حداکثری» و اقدامات تکمیلی است.
مشروح مطالب و فایل صوتی در آدرس زیر:
@Dr_abedisarasia
کانال رسمی دکتر عابدی سرآسیا
دکتر علیرضا عابدی سرآسیا در نشست هماندیشی اساتید با موضوع «فیلترینگ» دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ دانشکده اله
📌 نشست هماندیشی اساتید با موضوع « فیلترینگ »
👤 دکتر علیرضا عابدی سرآسیا، عضو هیئت علمی گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد، در نشست هماندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی در دانشگاه فردوسی مشهد به ارائه بحث با عنوان حکمرانی ارزشی و عقلانی بر فضای مجازی (نقدی بر شیوه های رایج فیلترینگ و ارایه مدل پیشنهادی) پراخت.
وی بحث خودش را با این مقدمه شروع کرد که: بحث فیلترینگ فضای مجازی در کشور ما، با انگیزههای متفاوتی نظیر دینی، اجتماعی، امنیتی، سیاسی، اقتصادی، تبلیغاتی و احیانا پوپولیستی مطرح میشود اما ضروری است تا فارغ از نگاه های سیاسی و تبلیغاتی با یک نگاه علمی و تخصصی، به این مسئله پرداخته شود.
دکتر عابدی افزود: بدون شک حکمرانی قوی و منطقی بر فضای مجازی یک ضرورت عقلائی و اجتناب ناپذیر است؛
اما شواهد و ادله نشان می دهد که این حکمرانی در کشورما در قالب فیلترینگ، کاملا شکست خورده و حتی نامطلوب است.
البته این مطلب نباید به رهاسازی فضای مجازی تفسیر شود؛ زیرا نبود نظارت و مدیریت معقول بر فضای مجازی عواقب بسیار خطرناکی دارد که در هیچ کشوری و نزد هیچ عاقلی پذیرفته نیست؛ عواقبی نظیر:
افزایش دسترسی به محتواهای خطرناک، تشدید انتشار اطلاعات نادرست، نقض حریم خصوصی و سرقت دادهها، گسترش اقدامات تروریستی و خشونتگرایی، سوء استفاده از اطلاعات شخصی و خطر برای کودکان، نوجوانان و افراد آسیب پذیر.
عابدی سرآسیا دربارهی دلایل ناکارآمدی فیلترینگ در ایران اظهار کرد:
این ناکارآمدی به دلایلی نظیر: دسترسی به فناوریهای دور زدن فیلترینگ، افزایش تعداد کاربران اینترنت و ناهماهنگی و عدم انسجام در تصمیمگیری ها شکل گرفته و باعث تاثیر منفی بر اعتماد عمومی شده است.
وی با بیان اینکه: «حکمرانی بر فضای مجازی، باید مبتنی بر ارزشهای دینی و اصول عقلایی باشد» پس از ذکر شماری از این ارزشها و اصول، نظیر اختیار مسئولانه، بهبود آگاهی، تدریج در برخورد، امکان بازگشت، حفظ حقوق و کرامت انسانی و استفاده از تجربیات موفق دیگران، تاکید کرد که در حال حاضر این اصول رعایت نمی شوند و باید مبتنی بر آنها مدیریت بر فضای مجازی بازتعریف و بازطراحی شود.
دکتر عابدی افزود: سالم سازی فضای مجازی در گرو مدیریت و حکمرانی صحیح بر چندین حوزه است؛ از جمله: مدیریت انتشار محتواها، مدیریت دسترسی به محتواها، مدیریت پلتفرم ها، مدیریت فیلترشکن ها، مدیریت والدین و مدیریت افکار که با هدف جلب مشارکت عمومی برای رسیدن به کنترل فردی، کنترل خانوادگی و کنترل اجتماعی صورت می گیرد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد در این نشست، ضمن تقسیم فیلترینگ به دو قسم سخت و نرم، اظهار داشت:
فیلترینگ سخت حداکثری-به این معنا که هرآنچه را که مخرب تشخیص دادیم با هر درجه ای از شدت و ضعف، مسدود کنیم- نه ممکن است و نه مطلوب و تاکید کرد:
فیلترینگ سخت نهایتا برای کودکان، نوجوانان، افراد آسیب پذیر و افراد فاقد هویت باید اجرا شود و در سایر موارد باید الگوی فیلترینگ نرم هشداردهنده همراه با آگاه سازی از مضرات، ایجاد فرصت تفکر انتقادی، قدرت انتخاب مسئولانه، محدودیتهای موقت و فرصت اصلاح اجرا گردد.
وی در ادامه به شرح مدل پیشنهادی که ترکیبی از «فیلترینگ سخت حداقلی» و «فیلترینگ نرم-تا-سخت حداکثری» است پرداخت و تاکید کرد موفقیت در این عرصه مرهون اقدامات متعدد تکمیلی است و نباید به امثال این مدلها بسنده کرد.
در پایان جلسه، اساتید و نخبگان دانشگاهی حاضر، به ارائه نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود پرداختند.
@Dr_abedisarasia
❌ابومحمد الجولانی، فرمانده سابق داعش و جبهة النصره، فرمانده کل فعلی HTS، در خط مقدم به سربازانش گفت: زنان ایرانی منتظر ما هستند، همه سوریه را فتح کنید.
🔻خبرنگار تحریر الشام از تصرف شهر عنجارة در ۷ کیلومتری شهر حلب خبر داد و در مورد ایران، سوریه و عراق گفت: «زنان ایرانی و شیعه سوری عراقی برای استقبال از مردان دلیر ما خودشان را مرتب کنند، ما به زودی حکومت اسلامی خودمان برپا می کنیم. تهران پایتخت ماست. به حمد خدا سر همه مرتد ها سر خواهیم برید.
⚠️ابوعزرائیل یکی از فرماندهان مقاومت بسیج عراق:
🔴زنان ایرانی؟ زنان عراقی و شیعه؟ تخریب حضرت زینب؟ تخریب بارگاه خواهر آقایم امام حسین!!!! با من آشنا می شوید به زودی تحریر الشام؛ من همان اَره برقی معروفم.....‼️‼️
#فوری_و_مهم
5 خبر را از یک ماه گذشته تاکنون در کنار هم ببینید و خودتان تحلیل کنید:
1- اسرائیل آتش بس لبنان را پذیرفت تا بتواند بر ایران تمرکز کند
2- همزمان با آتش بس اسرائیل و لبنان حمله مشترک گروه های تکفیری به سوریه آغاز شد
3- تکفیری ها در سوریه برای ایران شعار می دهند! فرمانده تروریستها در سوریه: زنان ایرانی خودشان را برای ما مرتب کنند، تهران پایتخت ماست!!
4- ایران اینترنشنال و شبکه های فارسی زبان اسرائیلی از رفع فیلترینگ و اینترنت آزاد در ایران (بگویید بهترین بستر برای رشد و حمایت از تروریسم و خشونت و ایجاد نامنیتی، ناآرامی و درگیری!) حمایت می کنند!
5- رئیس اندیشکده آمریکایی: چرا ما به ایران اسلحه قاچاق نکنیم تا به اپوزسیون برای جنگ با رژیم کمک بشه!؟
آیا اینها زوایای مختلف یک جنگ ترکیبی برای نابودی ایران نیستند!
─┅═ঊঈA-A คlเгєzคঊঈ═┅─
@Dr_abedisarasia