بیانیه مجمع نمایندگان طلاب حوزه علمیه قم در مورد لایحه عفاف و حجاب
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام به محضر ملت شریف ایران اسلامی، به ویژه نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، که با درایت، هوشمندی و دلسوزی خود همواره در راستای تقویت بنیانهای اسلامی کشور عزیزمان گام برداشتهاند، مجمع نمایندگان طلاب حمایت قاطع و مؤکد خود را از لایحه "عفاف و حجاب" اعلام میدارد.
این لایحه که به عنوان یکی از ضرورتهای دینی، فرهنگی و اجتماعی در راستای تقویت هویت اسلامی و حفظ ارزشهای اخلاقی جامعه ارائه شده است، نیازمند حمایت همهجانبه و توجه ویژه از سوی تمامی آحاد ملت و مسئولان است.
۱. اهمیت حجاب و عفاف در آموزههای دینی
تأکید می کنیم که حجاب و عفاف به عنوان دو مقوله اساسی در دین اسلام از جایگاه بزرگی برخوردار هستند. در قرآن کریم و احادیث اهل بیت علیهمالسلام، حجاب نه تنها به عنوان یک الزام اجتماعی بلکه به عنوان یک فریضه دینی معرفی شده است. این موضوع به قدری اهمیت دارد که در قرآن، علاوه بر اشاره به حجاب ظاهری، بر طهارت روحی و عفاف در رفتار، نگاه و گفتار نیز تأکید فراوان شده است. آیه ۳۱ سوره نور که به طور خاص به مسئله حجاب پرداخته است، یکی از بارزترین شواهد قرآنی بر لزوم رعایت حجاب در جامعه اسلامی است:
در این آیه، علاوه بر حفظ حجاب ظاهری، حفاظت از نگاه و رفتار نیز به عنوان یک وظیفه دینی و انسانی برای تمامی مسلمانان تأکید شده است.
۲. نقش حجاب در تقویت بنیانهای اجتماعی
در دنیای امروز، مسائل اجتماعی و فرهنگی در تقویت یا تضعیف هویتهای ملی و دینی نقش بسزایی ایفا میکنند. یکی از پایههای اصلی استحکام خانواده و انسجام اجتماعی در جوامع اسلامی، توجه به موضوع عفاف و حجاب است. با توجه به تأثیرات عمیق رسانههای غربی و گسترش فرهنگهای بیگانه در دنیای امروز، ضروری است که قوانین و مقرراتی در جهت حفظ هویت فرهنگی و دینی جامعه وضع گردد. از این رو، لایحه عفاف و حجاب، نه تنها در راستای اجرای احکام دینی است بلکه به عنوان یک گام مؤثر در حفظ شخصیت اجتماعی زنان و مردان ایرانی در برابر تهاجم فرهنگی غرب نیز شناخته میشود.
۳. حمایت قاطع از لایحه "عفاف و حجاب"
مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم بر این باور است که لایحه "عفاف و حجاب" گامی است محکم و ضروری در جهت تأکید بر احترام به ارزشهای اسلامی و حفظ کرامت انسانی. ما بر این عقیدهایم که اجرایی شدن این لایحه، علاوه بر اینکه به عنوان یک الزام دینی و اجتماعی برای تحقق منافع عمومی کشور عمل خواهد کرد، موجب تقویت وحدت ملی و انسجام دینی خواهد شد. و در حفظ امنیت فرهنگی، اجتماعی و اخلاقی جامعه نقشی کلیدی دارد.
۴. لزوم حمایت از همافزایی میان نهادهای فرهنگی و دینی
اجرای این لایحه تنها با حمایت کامل از نهادهای دینی و فرهنگی و همکاری گسترده آنها با دستگاههای اجرایی میسر خواهد بود. همانطور که علما و روحانیون بزرگ در طول تاریخ همواره تأکید کردهاند، حجاب و عفاف به معنای محدود کردن آزادی فردی نیست، بلکه یک دستور عقلانی است که در چارچوب آن، انسان به کمال و سعادت دست مییابد. بدین ترتیب، جامعه به سمت یک فضای معنوی و اخلاقی سوق خواهد یافت که در آن زنان و مردان جامعه به حقوق خود احترام گذاشته و از آسیبهای فرهنگی و اجتماعی مصون میمانند.
۵. ضرورت رعایت موازین قانونی و رعایت حقوق شهروندی
تأکید میکنیم که در کنار اجرای صحیح و مقتدرانه لایحه عفاف و حجاب، از سوی قوی محترم مجریه باید حقوق شهروندی تمام افراد جامعه به ویژه زنان محترم در نظر گرفته شود. در هیچ شرایطی نباید اجرای این لایحه به بهانه اجبار و فشار غیرضروری، به نقض کرامت انسانی منتهی شود. در عین حال، باید سازوکارهایی برای آموزش و ترویج فرهنگ حجاب و عفاف نیز توسط مسولین مربوطه ایجاد گردد.
۶. همصدایی و همگرایی در مسیر تحقق اهداف عالیه لایحه
مجمع نمایندگان طلاب از تمام نهادهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی کشور خواستار است تاهمگان در کنار یکدیگر تلاش کنند تا بر مبنای آموزههای اسلامی و انسانساز، جامعهای با هویت اسلامی و با رعایت حقوق و کرامت فردی برای همه افراد آن، بویژه زنان، بسازیم.
حجاب و عفاف، علاوه بر یک الزام دینی، بهعنوان یک قانون مشابه با سایر قوانین کشور مطرح هستند که اجرای آن برای حفظ نظم اجتماعی ضروری است. این الزام، مانند قوانین دیگر در هر کشور، از اهمیت ویژهای برای پایداری فرهنگی و اجتماعی برخوردار است.
کانال رسمی دکتر عابدی سرآسیا
🔸دفترهماندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار میکند: 🔰نشست هماندیشی اساتید
با توجه به برودت هوا و تعطیلی دانشگاه، این نشست به زمان دیگری موکول گردید
اظهارات غیر کارشناسانه مرتضی الویری، چهره سیاسی اصلاح طلب و نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در مورد قانون حجاب و عفاف:
🗣 این قانون ضداسلامی است به این دلیل که در اسلام هیچ گونه مجازاتی برای کسی که حجاب اسلامی را رعایت نمی کند، مشاهده نمی شود، این مورد نه در قرآن وجود دارد و نه در سیره نبوی و نه در سیره ائمه.
🗣 گذاشتن مجازات های مالی سنگین و زندان برای فردی که حجاب اسلامی را رعایت نکرده، با ضوابط شرعی، قرآن و سنت مغایرت دارد .
🗣 همان فقهایی که معتقد به حجاب اسلامی هستند، اتفاق نظر دارند که اقلیت های مذهبی و زنان کهنسال احتیاج به رعایت کردن حجاب اسلامی را ندارند، در حالی که در این قانونی که در مجلس تصویب شده، یک زن مسیحی، یهودی و یا زرتشتی باید حجاب داشته باشد، این مورد در کجای شرع آمده است؟ این دقیقاً مغایر ضوابط شرعی است که فقها در مورد آن اتفاق نظر دارند.
پ.ن:
1) از جناب آقای الویری باید پرسید: مگر شما چند سال درس حوزه خوانده اید و چند سال سابقه شرکت در درس خارج و چند سال سابقه تدریس دروس خارج حوزوی دارید که #همچون_یک_مجتهد، #پا_در_کفش_مراجع عظام تقلید کرده و قانونی را که شورای نگهبان، موافق با اسلام تشخیص داده و برخی مراجع عظام تقلید از آن حمایت کرده اند، مخالف و ضد با اسلام تشخیص داده اید؟!!!
2) بر اساس کدام ضابطه شرعی، اگر برای چیزی در قرآن و سیره معصومان(که تنها بخشی از سنت است!) مجازاتی وضع نشده باشد، حاکم اسلامی نمی تواند برای آن مجازات وضع کند؟!!!
اصلا مگر منابع، فقه منحصر در قرآن و سیره است؟
بر این مبنا، لطف بفرمایید و نیم نگاهی به قوانین جزایی کشور بیاندازید و بفرمایید از این همه مجازاتهای تعزیری و تعزیرات حکومتی که در قانون ذکر شده، به چند درصد آنها در آیات و روایات تصریح یا حتی اشاره شده است؟
آیا #با_این_نگاه_اجتهادی_شما می شود کشور را اداره کرد؟!!
3) بر اساس ضوابط فقهی و موازین شرعی، در مواردی که یک مسئله در شرایط عادی (حکم اولیه) جایز باشد ولی در شرایط غیر عادی، #عناوین_ثانویه ای نظیر ضرر و اضرار به غیر، مفسده انگیزی، ترویج و تبلیغ بی بندوباری، اشاعه فحشا، سلطه بیگانگان و تخریب یا براندازی نظام اسلامی، موجب می گردد که ورود حکومت و وضع قوانین بازدارنده امری جایز بلکه الزامی باشد.
ورود حکومت به مسئله عفاف و حجاب و حتی الزام اقلیتهای مذهبی و افراد کهنسال به پوشش عرفی حداقلی در قانون جدید(و نه لزوما حجاب شرعی) در همین راستا قابل تحلیل و بررسی است.
اساسا مقایسه بدحجابی در زمان حاضر با مسئله پوشش در صدر اسلام، قیاسی مع الفارق است که ناشی از عدم توجه به تفاوتهای متعدد در این مسئله است.
پاسخ تفصیلی در این موارد را در آدرس های زیر مشاهده کنید:
⚠ اگر الزام به حجاب امری ضروری است، چرا پیامبر (ص) و امامان معصوم (ع) هیچگاه امر بدان نکرده و بی حجابان را توبیخ یا مجازات نکرده اند؟
https://eitaa.com/dr_abedisarasia/584
⚠ چرا جمهوری اسلامی مخالف حکومت اسلامی پیامبر(ص) و امیرالمومنین(ع) عمل می کند؟! همانگونه که در آن زمان با بی حجابی برخورد نمی شد و برای آن قانون و مجازات وضع نمی شد الان نیز باید به تبعیت از ایشان، همانگونه رفتار کرد!
https://eitaa.com/dr_abedisarasia/585
⚠ وضع قانون برای حجاب و عفاف و ورود حکومت به این مسئله و اقدام به برخورد قانونی و مجازات، بر خلاف شریعت و فقه اسلامی است!؟
https://eitaa.com/dr_abedisarasia/586
#جهاد_تبیین
#قانون_عفاف_و_حجاب
─┅═ঊঈA-A คlเгєzคঊঈ═┅─
@Dr_abedisarasia
🔰 #پرسشهای_پر_تکرار در مورد #قانون_جدید_حجاب_و_عفاف (14)
⚠ با اجرای قانون عفاف و حجاب دیگر نمیتوان به جذب گردشگر امیدوار بود!
✍ پاسخ:
1) حجاب الزامی قبلا نیز وجود داشته و گردشگران خارجی نیز میدانند باید به قوانین ایران - از جمله رعایت پوشش و حجاب-، عمل کنند که تا امروز رعایت کردند و میکنند؛ لذا تاکنون مشکلی به نام کشف حجاب و برهنگی گردشگران خارجی وجود نداشته است.
2) هر کشوری قوانین و آداب و رسوم خود را دارد و جذب گردشگر را تنها در چهارچوب قوانین و آداب فرهنگی خودش دنبال می کند. اگر این استدلال درست باشد پس لابد در مرحله بعد باید برای جذب گردشگر، در مورد سرو مشروبات و دنس های مختلط و تامین نیازهای جنسی گردشگران و... فکری اندیشید؟!!!
3) داشتن یک پوشش حداقلی عرفی، نه تنها برای گردشگران خارجی مشکل یا مانع نیست بلکه اتفاقا چون #تجربه_جدیدی_از_پوشش است #جذابیت خاص خود را دارد. این نکته را در خاطرات برخی از این افراد می توان مشاهده کرد.
✅ برای نمونه خانم ماریسیا ماکیکوچا از لهستان پس از سفر به ایران اظهار داشت: «حجاب در ایران برای توریست ها اجباری است اما من از شال های رنگی و بلند و همچنین لباس های آنان خیلی خوشم آمد. زنان ایرانی بسیار خوش پوش و خوش سلیقه هستند.»
4) فراموش نکنیم که یکی از اهداف مهم جذب گردشگر، #معرفی_فرهنگ_ملی_و_دینی است.
خاطرات خوب سفر، در کنار تجربه حجاب حداقلی، می تواند از عوامل موثر جذب گردشگران به این سبک جدید از زندگی و حتی اسلام باشد.
5) قانون حجاب نه تنها مانع جذب گردشگران خارجی نمی شود بلکه به #جذب_توریست_مذهبی کمک بیشتری می کند.
طبق آمارهای جمعیتی تقریباً یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون مسلمان در سراسر جهان وجود دارد که با توجه به نیازهای دینی و تمایل به زیارت و بازدید اماکن مذهبی، میتوانند به عنوان هدف بازار گردشگری مذهبی ایران در نظر گرفته شوند.
👈 بسیاری از این افراد به جهت ملاحظات مذهبی، تنها به جاهایی سفر می کنند که امکان حضور با پوشش اسلامی را داشته و از برهنگی رایج در اماکن عمومی در امان باشند.
6) مشکل کمبود توریست در ایران را باید در جای دیگری جستجو کرد و نباید آدرس غلط داد!
با صرف نظر از تبلیغات منفی و ایران هراسی در غرب، برخی از این موارد عباتند از:
❌ مسائل امنیتی: نگرانی گردشگران ازناامنی یا تهدیدات امنیتی در ایران؛ یا نگرانی مقامات امنیتی ایران از حضور بیگانگان و سخت گیری در ویزا دهی و...
❌ مشکلات زیرساختی: ضعف در زیرساختهای گردشگری مانند هتلها، حمل و نقل، امکانات عمومی و خدمات رفاهی
❌ نوسانات اقتصادی و مشکلات ارزی: افزایش غیر قابل پیش بینی هزینههای سفر به ایران
❌ کمبود تبلیغات و بازاریابی
❌ فقر در اطلاعات: کمبود منابع و راهنماهای معتبر درباره ایران.
#جهاد_تبیین
#قانون_عفاف_و_حجاب
─┅═ঊঈA-A คlเгєzคঊঈ═┅─
@Dr_abedisarasia
پرسشهای رایج قانون جدید- عابدی سرآسیا- 14 پرسش- دو برگی جهت چاپ.pdf
786.1K
جزوه مختصر 14 پرسش و پاسخ در مورد قانون جدید حجاب و عفاف
✨در ثواب نشر آن شریک باشید✨
✨انتشار بدون ذکر منبع، بلامانع است✨
#جهاد_تبیین
#قانون_عفاف_و_حجاب
─┅═ঊঈA-A คlเгєzคঊঈ═┅─
@Dr_abedisarasia
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢 کاش فال شب یلدای همه این بشود
یوسف گمگشته باز آید به کنعان غم مخور...
#جمعه_های_مهدوی
#یلدا
بیانیه ۱۶۰ حقوقدان در حمایت از قانون جدید «عفاف و حجاب»
mehrnews.com/x36MXQ
🔹با مصوبه شورایعالی فضای مجازی پلتفرمهای واتساپ و گوگلپلی رفع فیلتر شد!
حالا نوبت حکمرانی فضای مجازی است... بسم الله...
آیا اعضای شورای عالی فضای مجازی به عواقب این تصمیمات اندیشیده اند؟!
آیا می دانند #نبود_حکمرانی_معقول_و_مقتدر بر فضای مجازی میتواند #عواقب_خطرناکی داشته باشد که ای بسا حقوق اولیه شهروندان را نیز با خطر مواجه کند؛ عواقبی نظیر:
1. افزایش دسترسی به محتواهای خطرناک
2. تشدید انتشار اطلاعات نادرست
3. نقض حریم خصوصی و سرقت دادهها
4. اقدامات تروریستی و افراطگرایی
5. رشد فرهنگ نفرت و تبعیض
6. پیشرفت ناخواسته از سوی گروههای مجرمانه
7. خطر برای کودکان، نوجوانان و افراد آسیب پذیر فرهنگی
8. سوءاستفاده از اطلاعات شخصی
9. کاهش اعتماد عمومی
10. انهدام پایداری اجتماعی
آیا اعضای شورای عالی فضای مجازی پاسخگوی عواقب بی تدبیری در مورد حکمرانی بر فضای مجازی خواهند شد؟!
─┅═ঊঈA-A คlเгєzคঊঈ═┅─
@Dr_abedisarasia
❌ سیاست فیلترینگ سخت و حداکثری، یکی از اشتباهات دولتها بود که با توسعه فیلترشکن ها به تضعیف حکمرانی بر فضای مجازی انجامید؛
❌ اشتباه بزرگتر، رفع فیلترینگ بدون ایجاد زیر ساخت های حکمرانی است، که به ناامنی بیشتر و تضییع گسترده تر حقوق شهروندی می انجامد
👌راه درست، تقلیل تدریجی فیلترینگ سخت به موازات توسعه حکمرانی ارزشی و عقلانی بر فضای مجازی است.
اما حکمرانی ارزشی و عقلانی چیست و چگونه محقق می شود؟
ببینید:
https://eitaa.com/dr_abedisarasia/557
#جهاد_تبیین
#فیلترینگ
─┅═ঊঈA-A คlเгєzคঊঈ═┅─
@Dr_abedisarasia
عزیزان در این ایام از معجزه دعا برای نصرت مسلمانان و نابودی دشمنان و صهیونیزم ظالم فراموش نکنیم.
شاید این، کمترین کاری باشه که می تونیم انجام بدهیم.
دعا سلاح معنوی مؤمنه. ان شاء الله خدا اسباب مادّیش رو هم فراهم می کنه.
هر وقت حالی دست داد این دعاها یا هر مقدارش رو که می تونید بخونید(بهترین وقتش بعد از نمازهاست):
۱. دو رکعت نماز بخوانید و بعد نماز به سجده بروید و ۷۵ مرتبه ذکر «المُذِلّ» رو با تضرع و اعتقاد بخوانید و از خدا بخواهید که دشمن را ذلیل و مقهور کند .(مثلا بگویید: اللهُمَّ اخذُلِ الصَّهَايِنَة واَعوانَهُم : خدایا صهیونیست ها و حامیان آنها را خوار و ذلیل بفرما)
۲. سوره مبارکه نصر را به جهت دفع دشمن 21 بار بخوانید:
(بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ. إِذَا جَاءَ نَصْرُ اللَّهِ وَالْفَتْحُ. وَرَأَيْتَ النَّاسَ يَدْخُلُونَ فِي دِينِ اللَّهِ أَفْوَاجًا. فَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ وَاسْتَغْفِرْهُ إِنَّهُ كَانَ تَوَّابًا﴾
۳. برای هلاکت دشمن 70 مرتبه بخوانید:
اللّهُمَّ شَتِّتْ شَمْلَهُمْ و فَرِّقْ جَمْعَهُمْ و قَلِّبْ تَدْبیرَهُمْ و خَرِّبْ بُنْیانَهُمْ و بَدِّلْ أحْوالَهُمْ و قَرِّبْ آجالَهُم و قَطِّعْ أعْمارَهُم و اشْغَلْهُمْ بِأبْدانِهِمْ وَ خُذْهُمْ أخْذَ عَزیزٍ مُقْتَدِرْ یا قَهَّارُ یا قَهَّارُ یا قَهَّارُ یا جَبَّارُ یا جَبَّارُ یا جَبَّارُ.
(ترجمه: خدایا آنها را پراکنده کن و اجتماعاتشان را متفرق کن، تدبیرشان را برانداز، بنیانشان را ویران کن، شرایطشان را تغییر بده، مرگشان را نزدیک کن، عمرشان را قطع کن، و آنها را به بدنهایشان و همچون یک شکست ناپذیر مقتدر آن ها را بگیر. ای قهار! ای قهار! ای قهار! ای جبار! ای جبار! ای جبار!)
۴. برای در امان ماندن از شر دشمنان این دعا را بخوانید:
«اللَّهُمَّ إنَّا نَجْعَلُكَ في نُحُورِهِمْ، وَنَعُوذُ بِكَ مِنْ شُرُورِهِمْ»: «بار الها، ما تو را در برابرِ آنان قرار می دهيم و از شرارت های شان به تو پناه می آوريم».
💫 الهَ الحقِّ آمّین. بِحُرمَةِ محمّدٍ و آلِه الطاهرین. اللهم صلّ علی محمد و آل محمد.💫
التماس دعا
رسانه باشید تا ان شاء الله برسه به دست اهلش
#شیوع_بیماری_وحشتناک؛
#پاندومی_روانپریشی!
دقت کردین تازگیها مد شده عده ای مرتکب جرم و تخلف (و نوعا از یک قبیل: کشف حجاب و برهنگی!) می شوند و بعد از مدتی خانوادش چندتا نسخه پزشک رو می کنند که او دیوانه و روانی و روانش پریش بوده! لطفا آزادش کنید!
⚠ آیا مسئولان نمی خوان یه فکری برای شیوع این بیماری خطرناک بکنند!
❌ آیا تابحال فکر کردین اگه این بیماری گسترده بشه دیگه هیچ کس رو نمیشه به هیچ جرمی مجازات کرد! حتی دزد و قاچاقچی و قاتل رو!
و دیگه به هیچ کسی داخل خیابون نمیشه اعتماد کرد! و از همه باید ترسید و فرار کرد! شاید همون زن و مرد اتو کشیده ای که تو مترو و فرودگاه و فروشگاه می بینید دیوانه ای باشد که سلاحی در زیر لباس پنهان کرده و ...
👌 یک راه حل ساده و عقلایی...
🔰 افرادی که چنین ادعایی می کنند رو شش ماه ببرید بیمارستان روانی!
🔰 خانوادش رو هم به جرم اینکه یک روانی رو داخل خیابون رها کردند جریمه کنید!
👤 قول می دم تمام ایل و تبارش کلی اسناد و مدارک رو کنند که او سالمه و دیوانه نیست!
📢 فراموش نکنیم که:
جای مجرم در زندان و جای دیوانه در تیمارستان است!