🌹..تست حقوق مدنی..🌹
❓230) درکدام مورد به زوجه مهر المتعه تعلق می گیرد؟
الف) درصورت طلاق قبل ازنزدیکی،چنانچه مهریه تعیین شده باشد
ب)درصورت طلاق قبل ازنزدیکی،چنانچه مهریه تعیین نشده باشد
ج) درصورت فوت زوجه قبل از نزدیکی،چنانچه مهریه تعیین شده باشد.
د) درصورت فوت زوجه قبل ازنزدیکی ،چنانچه مهریه تعیین نشده باشد.
✍🏻#تست_حقوق_مدنی
💫لینک کانال @dr_amhoseini ایتا
✅گزینه ب صحیح میباشد
🧨در فرض گزینه الف طبق ماده ۱۰۹۲ ق.م. زوجه مستحق نصف مهر است
🧨 در فرض گزینه ب طبق ماده ۱۰۹۳ زوجه مستحق dr_amhoseiniمهرالمتعه است
🧨 در فرض گزینه ج زوجه مستحق تمام مهر است
🧨 در فرض گزینه د طبق ماده ۱۰۸۸ زوجه مستحق هیچ مهری نیست
💫لینک کانال @dr_amhoseini ایتا
🪁..تست آیین دادرسی مدنی..🪁
❓119) درکدام مورد سوگند dr_amhoseiniشرعی می تواند مبنای صدور رای باشد؟
الف ) نکاح
ب) طلاق
ج) نسب
د) همه موارد
✍🏻#تست_آدم
💫کانال @dr_amhoseini▫️ایتا
🧨گزینه د صحیح می باشد
✍🏻طبق ماده ۲۷۱ ق.آ.د.م: درکلیه دعاوی مالی و سایر حقوق الناس از قبیل نکاح ،طلاق،رجوع در طلاق ،نسب ،وکالت و وصیت که فاقد دلایل و مدارکdr_amhoseini معتبر دیگر باشد سوگند شرعی به شرح مواد آتی می تواند ملاک ومستند صدور حکم دادگاه قرار گیرد.
💫کانال @dr_amhoseini▫️ایتا
✍🏻 هنگام انجام معاملات در بنگاه چه نکاتی را مدنظر داشته باشیم
1⃣ هنگام انجام معاملات در بنگاه اطمینان حاصل کنید که بنگاه موردنظر دارای مجوز از اتحادیه باشد و صرفاً به کاغذهای آرم دار و مهر بنگاه اطمینان نکنید.
2⃣ از معامله ملکی که مدارک آن ناقص بوده یا قرار است در زمان خاصی پس از قرارداد قولنامه به دست بنگاه برسد dr_amhoseiniجدا خودداری کنید، چون افراد کلاهبردار میتوانند از این طریق یک ملک را به چند نفر بفروشند.
3⃣ با کسی غیر از مالک، خریدار اصلی و وکیل قانونی آنها که وکالتنامه محضری دارد، هرگز معامله نکنید، حتی اگر از سوی بنگاه معرفی شوند.
✍🏻#نکته_حقوقی
💫کانال @dr_amhoseini▫️ایتا
✍🏻 آیا میتوان هنگام طلاق ملکی را که به نام همسر کردهایم، بازپس گرفت
🔹برخی از افراد، ملک مسکونی خود یا ملک دیگری را به نام همسرشان میکنند و درپارهای موارد نیز، پس از به مشکل خوردنِ روابط زناشویی زوجین و مطرح شدن مسئله طلاق، بحث بازپسگیری ملک منتقل شده به همسر هم پیش میآید. حال باید دید قانون در این مورد چه میگوید؟
🔹در پاسخ باید بیان داشت که به طور کلی بعد از وقوع هر معاملهای اصل بر صحیح و معتبر بودن آن معامله خواهد بود.
🔹 از سوی دیگر ملاک تشخیص صحت هر معاملهای، زمان انجام آن معامله است، به عبارت دیگر چنانچه در زمان انجام معامله اهلیت و صلاحیت قانونی کافی و لازم برای انجام معامله وجود نداشته باشد، این امکان وجود خواهد داشت تا به اعتبار و صحت معامله خدشه وارد شود؛dr_amhoseini ولو سال ها از تاریخ انجام معامله گذشته باشد، بنابراین چنین امکانی برای شخص وجود نخواهد داشت و نمیتوان هنگام طلاق ملکی را که به نام همسر بوده است، بازپس گرفت
✍🏻#نکته_حقوقی
💫کانال @dr_amhoseini▫️ایتا
Quran-page-233.mp3
2.53M
📢 هر روز #یک_صفحه_قرآن بخوانیم
🔹 صفحه دویست و سی و سه قرآن کریم، سوره مبارکه هود
با صدای آقای شهریار پرهیزگار بشنوید.
✏️ توصیه مهم حضرت آیتالله خامنهای:
هر روز حتماً یک صفحه قرآن بخوانید
💻 Farsi.Khamenei.ir
باما همراه باشید👇
•┈┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
🔗 لینک کانال @dr_amhoseini ایتا
✍🏻 شکایت از افراد به لحاظ زمانی چقدر اعتبار دارد ؟
🔹بر این اساس برای جرایم تعزیری و قابل گذشت، مهلت شکایت، یک سال از تاریخ اطلاع از وقوع جرم است
🔹 اگر دلایل شاکی محکمهپسند باشد ولی توجه به مهلت مذکور نداشته باشد، مقام قضایی امکان قانونی برای احقاق حق ندارد
🔹 به عبارت دیگر، هرگاه رسیدگی به جرم یا اجرای حکم قطعی کیفری در مدت معینی به تعویق افتاد، دیگر به آن جرم رسیدگی نشده و حکم قطعی اجرا نمیشود و در این حالت گفته میشود که جرم مشمول مرور زمان شده است
🔹مورد جدیدی که در قانون مجازات اسلامی سال 1392 به آن پرداخته شده، در خصوص مرور زمان جرایم تعزیری قابل گذشت است، مطابق ماده 106 قانون مجازات اسلامی، چنانچه از تاریخ اطلاع شاکی از وقوع جرم یک سال بگذرد و شاکی طرح شکایت نکرده باشد، مشمول مرور زمان شکایت شدهdr_amhoseini و حق شکایت کیفری او ساقط خواهد شد مگر اینکه تحت سلطه متهم باشد یا به دلیلی خارج از اختیار خود، قادر به شکایت نباشد که در این صورت مهلت یک ساله از تاریخ رفع مانع، خواهد بود
🔹 بطور کلی جرایم تعزیری درجه یک تا سه، با انقضای پانزده سال. جرایم تعزیری درجه چهار، با انقضای ده سال. جرایم تعزیری درجه پنج، با انقضای هفت سال. جرایم تعزیری درجه شش، با انقضای پنج سال. جرایم تعزیری درجه هفت و هشت، با انقضای سه سال مشمول زمان می باشند
✍🏻#نکته_حقوقی
💫لینک کانال @dr_amhoseini ایتا
❓ عقد خارج لازم در وکالت به چه معناست؟
✅وکیل در وکالت نامه(به صورت شفاهی) شرط مینماید که فلان عقد بیع را منعقد مینمایم به شرط اینکه در این وکالت موکل حق عزل وکیل را از خود سلب نماید.dr_amhoseini که این عقد معمولا برای تحقق بلاعزل بودن وکالت به صورت شفاهی بین طرفین منعقد میگردد.
✍🏻مثال: من عینک یا خودکار یا... را به قیمت... به شما میدهمdr_amhoseini به شرط اینکه در فلان وکالت نامه حق عزل وکیل نداشته باشید یا حق عزل وکیل را از خود سلب نمایید.
✍🏻#نکته_حقوقی
💫لینک کانال @dr_amhoseini ایتا
📌 بیشتر بدانیم؛👇
🔸باور غلط؛
پدر و مادر میتوانند فرزند خود را از ارث محروم کنند‼️
📌اصل حقوقی؛
🔹خیر، هیچ کس نمیتواند وارث خود را از ارث محروم کند. ❌
وصیت نامه متوفی dr_amhoseiniنیز فقط در مورد یک سوم میراث معتبر است.
و تنها وارثی که مورث خود ( کسی که از او ارث میبرد) را به قتل برساند از ارث محروم میشود
✍🏻#نکته_حقوقی
💫کانال @dr_amhoseini▫️ایتا
🪁..تست تجارت..🪁
❓113) بر اساس قانون تجارت در قراردادهای حمل ونقل مسئول آواری ناشی از عیوب عدل بندی چه شخصی است؟
الف) مسئولیت عدل بندی با متصدی حمل است ومسئولیت آواری ناشی از آن برعهده او خواهد بود
ب) متصدی حمل اگر مال التجاره را باوجود عیب ظاهری dr_amhoseiniعدل بندی بدون قید عدم مسئولیت قبول کرده باشد
ج) مسئولیت عدل بندی با متصدی حمل است مگر این که عدل بندی عیب ظاهری داشته باشد
د) مسئولیت عدل بندی با ارسال کننده است ودرهرحال مسئول آواری خواهد بود
✍🏻#تست_تجارت
💫 لینک کانال @dr_amhoseini ایتا
🧨گزینه ب صحیح می باشد
✔مسئولیت عدلبندی مال التجاره با ارسال کننده است. و خسارات بحری ناشی از عیوب عدلبندی بر عهده ارسال کنندهdr_amhoseini است ،چرا که ارسال کننده باید مواظبت نماید عدلبندی به طرز صحیح صورت گرفته باشد .
✔اگر عدلبندی عیب ظاهری داشته باشد و متصدی حمل بدون قید عدم مسئولیت را پذیرفته باشد مسئول آواری خواهد بود
💫لینک کانال @dr_amhoseini ایتا
🌹..تست آیین دادرسی مدنی..🌹
❓120) درخصوص مرجع صالح به رسیدگی دعاوی افراز املاک مشاع کدام گزینه صحیح است؟
الف) اگر جریان ثبتی آن خاتمه یافته و در دفتر املاک ثبت شده باشد،در صلاحیت واحد ثبتی محل وقوع ملک است
ب) اگرجریان ثبتی آن خاتمه یافته باشد،اعم از آنکه در دفتر املاک ثبت شده باشد، یاخیر ،اصولا در صلاحیت واحد ثبتی محل وقوع ملک است
ج) اگر در دفتر املاک ثبت شده ،اعم ازآنکه جریان ثبتی آن خاتمه یافته dr_amhoseiniیا نیافته باشد ،در صلاحیت واحد ثبت محل وقوع ملک است
د) در هرحال درصلاحیت دادگاه است
✍🏻#تست_آدم
💫کانال @dr_amhoseini▫️ایتا
🎯گزینه ب صحیح می باشد
🍃طبق ماده ۱ قانون افراز و فروش املاک مشاع مصوب ۱۳۵۷: افراز املاک مشاع که جریان ثبتی آن ها خاتمهdr_amhoseini یافته اعم از اینکه در دفتر املاک ثبت شده یا نشده باشد 🍃
💫کانال @dr_amhoseini▫️ایتا
⁉کسی که به دیگری بدهی دارد و محکوم شده در چه صورتی زندانی می شود؟
✅مطابق ماده ۳ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی، اگر پرداخت طلب شاکی که دادگاه مبلغ آن را تعیین کرده، ممکن نگردد، فرد بدهکار به تقاضای شاکی تا زمان اجرای حکم یا پذیرفته شدن ادعای اعسار او یا جلب رضایت شاکی حبس می شود. چنانچه بدهکار تا سی روز پس از ابلاغ dr_amhoseiniاجراییه، ضمن ارائه صورت کلیه اموال خود، دعوای اعسار خویش را اقامه کرده باشد، حبس نمی شود، مگر اینکه دعوای اعسار مسترد یا به موجب حکم قطعی رد یا اینکه اقساط خود را به موقع پرداخت نکند.
✍🏻#نکته_حقوقی
💫لینک کانال @dr_amhoseini ایتا
❓آیا فرار از دِین زندان دارد؟
✍🏻اگرشخصی محکوم به پرداخت وجهی شده باشد وپرونده درمرحله اجراییه باشد وبه دلیل نداشتن وجه نقد دادخواست اعسارنماید وچندروزبعد ملکی را برای ادای دین به دادورزی معرفی نماید که تکافوی بدهی را نمایید ودادخواست اعسار خودرا هم استردادنماید و 5 ماه قبل هم ملکی را نقل وانتقال داده باشد .آیا محکوم له میتواند شکایت کیفری تحت عنوان معامله به قصد فرارازدین شکایت کند ؟
مطابق ماده ۲۱ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی انتقال مال به دیگری به هر نحو به وسیله مدیون با انگیزه فرار از ادای دین به نحوی که باقی مانده اموال برای پرداخت دیون کافی نباشد، موجب حبس تعزیری یا جزای نقدی درجه شش یا جزای نقدی معادل نصف محکوم به یا هردو مجازات می شود و در صورتی که منتقل الیه با علم به موضوع اقدام کرده باشد ، در حکمِ شریک جرم است .
دراین صورت عین مال و در صورت تلف یا انتقال ، مثل یا قیمت آن از اموال انتقال گیرنده به عنوان جریمه اخذ و محکوم به از محل آن استیفاء خواهد شد.dr_amhoseini فلذا مشاهده می گردد که به استناد ماده موصوف اعمال مجازات مذکور در صورتی امکان پذیر خواهد بود که شرایط خاصی همچون انگیزه فرار از ادای دین وجود داشته باشد.
✍🏻#نکته_حقوقی
💫لینک کانال @dr_amhoseini ایتا
Quran-page-234.mp3
2.37M
📢 هر روز #یک_صفحه_قرآن بخوانیم
🔹 صفحه دویست و سی و چهار قرآن کریم، سوره مبارکه هود
با صدای آقای شهریار پرهیزگار بشنوید.
✏️ توصیه مهم حضرت آیتالله خامنهای:
هر روز حتماً یک صفحه قرآن بخوانید
💻 Farsi.Khamenei.ir
باما همراه باشید👇
•┈┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
🔗 لینک کانال @dr_amhoseini ایتا
⁉اگر زوج برای پرداخت نفقه تعهد محضری بدهد، ولی به تعهدات خود عمل نکند تکلیف زوج چیست؟
✅دو نوع ضمانت اجرا برای خودداری مرد از پرداخت نفقه وجود دارد، اول ضمانت اجرای حقوقی که در این صورت، هرگاه با وجود تمکین زن، شوهر از پرداخت نفقـه خودداری کند، زن میتواند با طرح دعوی حقوقی، محکومیت او را به پرداخت نفقه از دادگاه بخواهد؛ در این صورت، دادگاه حکمdr_amhoseini به پرداخت نفقه خواهد داد. اگر دادگاه حکم به پرداخت نفقه صادر کند و مرد واقعاً از پرداخت آن ناتوان باشد، زن این حق را دارد که در صورت تمایل، تقاضای طلاق کند.
✅نکته دوم، ضمانت اجرای جزایی است. بر این اساس باید گفت: از آنجایی که نپرداختن نفقه در قانون، جرم محسوب میشود، زن میتواند با مراجعه به دادسرای عمومی، تعقیب جزایی شوهر را بخواهد که در این صورت با اثبات عدم پرداخت نفقه، مرد علاوه بر پرداخت نفقه به مجازات مقرر در قانون نیز محکوم خواهد شد.
✍🏻#نکته_حقوقی
💫لینک کانال @dr_amhoseini ایتا
⁉تکلیف مادری که حضانت فرزند را دارد ازدواج کند چیست ؟
✅بر اساس اصلاحیه قانون مدنی ، کودکانی که والدین آنها با هم زندگی نمی کنند اعم از دختر و پسر ، تا سن 7 سالگی مادر نسبت به پدر در اولویت قرار دارد. سابق بر اصلاحیه فوق ، مادر تا دو سالگی برای حضانت کودک در اولویت بود اما با اصلاح dr_amhoseiniقانون مدت اولویت مادر تا 7 سالگی کودکان افزایش یافته است. پس ازاین سن دختران تا 9 سالگی و پسران تا 15 سالگی ، تحت حضانت پدر قرار خواهند گرفت. پس از سن بلوغ یعنی دختران در 9 سالگی و پسران در 15 سالگی ، به طور کامل حق خواهند داشت که انتخاب نمایند با کدام یک از والدین تمایل دارند که زندگی کنند.
✅موردی که می بایست به آن اشاره شود آن است که اگر مادر در مدتی که حضانت کودک با اوست مبتلا به جنون شود یا ازدواج مجدد نماید ، حق حضانت با پدر خواهد بود. اما اگر حضانت از طریق توافق میان زوجین به مادر واگذار شده باشد ، صرف ازدواج مجدد مادر ، حق حضانت او را نسبت به کودک از بین نخواهد رفت.
✍🏻#نکته_حقوقی
💫لینک کانال @dr_amhoseini ایتا
✍🏻آیا ضبط مکالمات با تلفن همراه جرم است؟
🔹منظور از ضبط مکالمات تلفنی اینه که یکی از طرفین تماس dr_amhoseiniبدون اطلاع دیگری اقدام به ضبط گفتگوها کند.
🔹امروزه این عمل با توجه به نرم افزارهای متنوع موبایلی در بین رواج زیادی پیدا کرده است
🔹به موجب قانون، صرفا ضبط مکالمات تلفنی جرم محسوب نمیشود
🔹ولی اگه ضبط کننده با سوء استفاده از مکالمات ضبط شده آن را وسیله ارتکاب جرایمی مانند تهدید و اخاذی قرار بدهد، تحت عناوین خاص خودش تحت تعقیب قرار میگیرد
📌 پس ضبط مکالمه بدون سوءاستفاده جرم نیست، اما اگر از صوت سوءاستفاده کردیم اقدام مجرمانه انجام دادیم.
✍🏻#نکته_حقوقی
💫لینک کانال @dr_amhoseini ایتا
🟩در یک نگاه همه نکات سفته (فته طلب)یادبگیر 👇
🔻فته طلب سندی است که به موجب آن امضا کننده تایید میکند مبلغی را در موعد معین یا عند المطالبه بپردازد.
🔻شرایط صورت سفت : با امضا یا مهر صادرکننده و تاریخ صدور و مبلغ ب تمام حروف و تاریخ پرداخت و نام گیرنده درصورتیکه سند در وجه حامل نباشد.
🔻:تفاوت سفته و برات در این است که صادرکننده ی سفته برخلا ف صادرکننده ی برات، دستور پرداخت وجه سند را به دیگری نمی دهد بلک خود وجه آنرا در سررسید پرداخت میکند.
🔻سفته را میتوان برخلا ف برات به صورت سند در وجه حامل تنظیم نمود.
🔻مقررات راجع به برات در سفت نیز الزم الرعایه میباشد مگر در مواردی که استثناء شده است.
🔻مقررات مربوط به ارائه ی سفته برای قبولی و نکولی برات، در مورد سفته جاری نیست.
🔻نکول و اعتراض نکول در سفته اجرا نمی شود.
🔻قبولی شخص ثالث در سفت راه ندارد (اما امکان پرداخت از سوی ثالث وجود دارد).
🔻مقررات مربوط ب محل سفت مصداق ندارد.
🔻مقررات مربوط به الزامی بودن قید نام دارنده برات در سفت مصداق ندارد.
🔻در صورت عدم تأدی سفته ، دارنده از هر کدام از مسؤولین میتواندdr_amhoseini وج سفت را مطالب کند و پرداخت کننده حق رجوع به ایادی قبلی خود را دارد.
🔻شخصی ک وجه سفته را قبل از موعد بپردازد ممکن است بری الذمه نشود.
🔻هر گاه ضامن پرداخت کند، حق دارد علی مضمون عنه خود و ایادی ما قبل او اقامه ی دعوی کند.
🔻هر گاه دارنده مواعد را رعایت نکند، فقط حق رجوع ب مدیون اصلی (صادر کننده)را دارد.
🔻صدور سفته اگر از سوی تاجر باشد از اعمال تجاری تبعی محسوب میشود.
🔻سفته نیز همانند برات، قابل ظهرنویسی است و مقررات برات در این مورد نیز جاری است.
🔻:بر مبنای مسئولیت تضامنی، در صورت عدم تأدیه سفت دارنده میتواند از هر کدام از مسئولین وجه سفته را مطالب کند و پرداخت کننده حق رجوع به ایادی قبلی خود را دارد.
✍🏻#نکته_حقوقی
💫لینک کانال @dr_amhoseini ایتا
❓️آیا امکان دارد دادگاه پس از پذیرش اعسار، مجدداً وضعیت مالی محکومعلیه را بررسی کند؟
🔴 بر اساس ماده ۸ قانون محکومیتهای مالی، دادگاه میتواند در هر زمان پس از پذیرش اعسار، مجدداً وضعیت مالی محکومعلیه را بررسی کند. dr_amhoseiniاگر شواهد جدیدی ارائه شود یا شرایط مالی محکومعلیه تغییر کند، دادگاه میتواند حکم خود را تغییر دهد.
🟢این امر نشان میدهد که پذیرش اعسار بهطور دائم نیست و ممکن است با تغییر شرایط مالی محکومعلیه، تغییر کند.
🍂#نکته_حقوقی 🍂
✍🏻لینک کانال @dr_amhoseini ایتا
✍🏻اگر در قرارداد،«خسارت عدم انجام تعهد» را پیش بینی کرده باشید، حتماً این جمله را هم باید قید کنید👇👇
«خسارت عدم انجام تعهد، جانشین تعهد اصلی نیست.»
✍🏻در غیر این صورت؛
بعضی از دادگاهها معتقدند زمانی که شما خسارت عدم انجام تعهد را پیشبینی کردید، دیگر نمیتوانیدdr_amhoseini تعهد اصلی را مطالبه کنید و صرفا میتوانید خسارت عدم انجام تعهد را مطالبه داشته باشید.
🍂#نکته_حقوقی
لینک کانال @dr_amhoseini ایتا🍂