سالروز شهادت
🌹نابغه شهید حضرت آیت الله العظمی سید محمدباقر صدر
🌹و خواهر دانشمند و مجاهد ایشان شهید بنت الهدی صدر
☑️ که به دست صدام جنایتکار
🌺 و به جرم همراهی با انقلاب اسلامی و حمایت از امام خمینی به شهادت رسیدند.
🌹۱۹ فروردین ۱۳۵۹
http://eitaa.com/dr_Fanaei
۱۹ فروردین
۱۹ فروردین
شهید صدر و نظریۀاستقراء
یکی از نظریات سرنوشت ساز در هندسۀ علوم دینی نظریه آیه الله شهید صدر در استقراء است که از نظر معرفت¬شناسی بسیار درس آموز است. ظاهراً نقطه عزیمت شهید صدر در مسئله استقراء مباحث حجج در علم اصول است که از حجیت طرقی چون خبر متواتر، سیره، شهرت، اجماع و مانند آن تحقیق می¬شود. پی¬جویی از منشأ اعتبار این ادله شهید صدر را متوجه مسئلۀ استقراء کرد و موجب شد تا وی به حوزههای دیگر معرفتی روی کند و در آراء فلاسفه، منطقيون، فیلسوفان علم و ریاضی¬دانان در این باب به تأمل بپردازد و به نکات بدیعی دست یابد. وی با تحکیم مبانی منطقی-ریاضی استقراء نه تنها حجیت ادله یاد شده را تثبیت کرد، بلکه به منطقی دست یافت که به نظر وی قادر است معرفت بشری را بطور کلی تفسیر کند. مطابق نظر شهید، صدر استقراء با تفسیری که وی از آن می¬کند روشی است برای حصول و تحصیل معرفت در حوزههای مختلف فکر بشری اعم از تاریخ، طبیعت، ماوراء طبیعت، و علوم دینی، بطوری که بسیاری از حوزههای معرفت اعم از عقلی، نقلی و تجربی می¬توانند از آن بهره برند. برپایۀ این نظریه، بسیاری از گزاره¬های تجربی، تاریخی، باورها و مفروضات زندگی روزانه و حتی برخی از اصولی که بعضی از فلاسفه آنها را بدیهی میدانند، مانند اصل علیت، همگی از طریق استقراء قابل اثبات¬اند. از نظر ایشان خود اصل استقراء جز بر اصل امتناع تناقض و بدیهیات حساب احتمالات بر چیزی مبتنی نیست، اما با این¬حال به صورت¬های مختلف از معارف دیگر تأثیر می پذیرد. بدینسان میبینیم که نظریۀ استقراء میان فلسفه، منطق، روش شناسی، فلسفه علم، شناخت شناسی، ریاضیات، اصول فقه و دیگر شاخههای معرفتی نوعی خویشاوندی برقرار میکند.
برگرفته از کتاب
معرفت شناسی دینی (صفحه 63)، اثر محمد فنائی اشکوری
🟢#محمدفنائی_اشکوری
http://eitaa.com/dr_Fanaei
۱۹ فروردین
23.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴قدر زر زرگر شناسد قدر گوهر گوهری
شهید صدر؛ نابغه علمی و انقلابی
انتشار فیلم دیدار خانواده شهید صدر با رهبر معظم انقلاب اسلامی
🔹 ۱۹ فروردینماه، سالروز شهادت شهید آیتالله سیدمحمدباقر صدر در سال ۱۳۵۹
@baitrahbar
http://eitaa.com/dr_Fanaei
۱۹ فروردین
17.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آمریکای ترامپ: دیکتاتوری آشکار. سناتور ایالت جورجیا تلاش میکند وارد صحن مجلس شود، اما پلیس مانع او می شود. او میگوید من نماینده مردم هستم . بیش از دویست هزار نفر به من رای دادن که در این جلسه باشم. رفتار شما خلاف قانون است. پلیس می گوید درسته ولی تو اجازه نداری وارد شوی.
http://eitaa.com/dr_Fanaei
۲۰ فروردین
۲۰ فروردین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍پ.ن. حضور جاسوسان نفوذی آمریکا در ایران از بمباران ایران بسیار خطرناک تر و خسارتبار تر است و شناسایی و دستگیری آنها از ساختن موشک و پهباد واجب تر.
http://eitaa.com/dr_Fanaei
۲۰ فروردین
6.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 به مناسبت پیش بینی رهبر معظم انقلاب از فتنه پیش رو و لزوم آمادگی همه ، توصیه میکنیم این فیلم رو تماشا کنید.
حداقل دو نفر از دوستان ارسال کنید و قطع کننده زنجیره ارسال نباشید.
https://eitaa.com/joinchat/1705640144Cd8c6f2a7ac
۲۱ فروردین
۲۱ فروردین
شهید صدر؛ چراغ فروزان اندیشه و مقاومت در جهان اسلام
خبرگزاری ایکنا
محمد فنایی اشکوری
سیدمحمدباقر صدر در ۱۰ اسفند ۱۳۱۳ (۱ مارس ۱۹۳۵) در کاظمین، عراق، چشم به جهان گشود. تولد او در خاندانی مشهور به علم و تقوا، سرنوشتی را رقم زد که نه تنها تاریخ عراق، بلکه جهان اسلام را تحت تأثیر قرار داد. پدرش، سید حیدر صدر، از عالمان نامدار شیعه بود که پیش از آنکه محمدباقر به بلوغ برسد، دار فانی را وداع گفت. این یتیمی اما نتوانست مسیر پرفروغ او را تاریک کند. زیر سایه مادری فاضله و برادری دانشمند، سید اسماعیل صدر، استعداد خارقالعادهاش در حوز علوم دینی از همان کودکی شکوفا شد.
در محیطی آکنده از معارف قرآنی و علوم اسلامی، چنان در یادگیری پیشتاز بود که در ۱۰ سالگی به نجف اشرف کوچید و تحصیلات حوزوی را آغاز کرد و از محضر بزرگانی همچون آیتالله سید محسن حکیم و آیتالله سید ابوالقاسم خویی شاگردی کرد. نبوغ او زبانزد خاص و عام شد.
در ۱۲ سالگی به مرحله «سطح» در فقه و اصول رسید و در عنفوان جوانی به اجتهاد نایل شد و نامش در زمره جوانترین مجتهدان تاریخ شیعه ثبت شد.
اما صدر تنها در حوزه فقه و علوم نقلی متوقف نماند. او با درکی ژرف از نیازهای زمانه، به فلسفه، اقتصاد، جامعه شناسی و علوم انسانی جدید روی آورد و تلاش کرد پلی میان سنت و مدرنیته بزند.
کتاب «اقتصادنا» (۱۹۶۱) نمونه درخشان این نگاه بود؛ اثری که با نقد نظامهای سرمایهداری و سوسیالیسم، اولین طرح جامع اقتصاد اسلامی را ارائه داد و به عنوان منشوری برای عدالت اجتماعی در جهان اسلام شناخته شد.
در «فلسفتنا» (۱۹۵۹) نیز با تیزبینی و تعمق کمنظیر، فلسفههای مادیگرایانه را به چالش کشید و نظام فلسفی اسلام را بر پایه عقلانیت و وحی بازتعریف کرد. در کتاب «مبانی منطقی استقراء» منطق جدیدی را برپایه استقراء پایهگذاری کرد که در عرصههای گوناگون علمی اثرگذار است.
شهید صدر در حوزه فقه با طرح «منطقۀ الفراغ»، راهی برای انعطاف فقه در مواجهه با مسائل نوپدید گشود و در کتاب «الاسلام یقود الحیاة»، الگویی تازه از حکومت اسلامی را ترسیم کرد. او در کنار فعالیتهای علمی و مبارزاتی هرگز دست از تدریس در حوزه علمیه نجف برنداشت و شاگردان بسیاری را پرورش داد، همچون شهید آیتالله سید محمدباقر حکیم، شهید سیدمحمد صدر، آیتالله سید کاظم حائری، آیتالله سیدمحمود هاشمی و آیتالله سید نورالدین اشکوری که اندیشههای او را بسط داده و در مسیری که او ترسیم کرده بود راهش را ادامه دادند.
مبارزات او اما فراتر از حوزه علم بود. در سال ۱۹۵۸، با تأسیس «حزب الدعوة الاسلامیة»، نخستین سنگ بنای مبارزه سازمانیافته علیه نفوذ کمونیسم و سکولاریسم در عراق را گذاشت. پس از کودتای حزب بعث در ۱۹۶۸، این مبارزه ابعادی تراژیک به خود گرفت.
صدر که مدافع حقوق محرومان و مخالف سرکوب شیعیان بود، بارها بازداشت، شکنجه شد و در انزوا قرار گرفت. حتی ممنوعیت تدریس و نشر کتاب نیز نتوانست صدای او را خاموش کند.
در این مسیر، خواهرش، بنتالهدی صدر، که نویسنده ای توانا و همرزمی استوار بود، تا پای جان همراه او ایستاد. سرانجام در ۱۹ فروردین ۱۳۵۹ (۸ آوریل ۱۹۸۰)، این دو قهرمان اندیشه و آزادیخواهی و تقوا در زیر وحشیانهترین شکنجههای نظام منحوس بعثی صدام خونخوار به شهادت رسیدند. جسدشان را مخفیانه دفن کردند، اما خونشان نهال بیداری و مقاومت را آبیاری کرد.
شهادت صدر، پایان کار نبود؛ آغاز جنبشی بود که مرزها را درنوردید. اندیشههای او الهامبخش مقاومت در عراق و سایر نقاط جهان اسلام شد. نظریات سیاسی و اجتماعی او پایههای فکری انقلاب اسلامی ایران را تقویت کرد. حتی در حوزههای علمیه، روشهای نوین او در اجتهاد، تحولی بنیادین ایجاد نمود. امروز کتابهایش در مراکز علمی مورد توجه اندیشمندان و پژوهشگران است و مبارزان مسلمانان و جریانهای مقاومت از عراق و لبنان تا یمن و سوریه، از او به عنوان نماد مبارزه با ظلم و استبداد یاد میکنند.
شهید صدر تنها یک مجتهد یا مبارز نبود؛ او مصلحی بود که درد زمانهاش را می شناخت و پاسخهایی ژرف به آن میداد. از بانکداری بدون ربا تا نقد فلسفههای الحادی، از تربیت شاگردان نخبه تا رهبری مبارزات مردمی، همه را در هم آمیخت تا نشان دهد اسلام نه دینی منزوی، بلکه مکتبی زنده و پاسخگوست. امروز که جهان اسلام درگیر چالشهای هویتی و سیاسی است، تأمل در زندگی پربار او و بازخوانی آثار او چون چراغی فراروی نسلهای جدید میدرخشد. یادش گرامی باد؛ مردی که با قلم و خون خود، تاریخ ساز شد.
🟢#محمدفنائی_اشکوری
http://eitaa.com/dr_Fanaei
۲۱ فروردین
7.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هشدار آیت الله خامنه ای به ملت ایران...
۲۱ فروردین
17.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴🎥لاریجانی: مذاکرات پیش رو ماه ها طول میکشد و در این مدت آمریکا فشارها را بیشتر میکرد
✅ @qome_ziba
۲۱ فروردین