eitaa logo
تسبیح۲ (کانال دکتر غفرانی)
1.1هزار دنبال‌کننده
16 عکس
102 ویدیو
157 فایل
دکتر محمد جعفر غفرانی
مشاهده در ایتا
دانلود
۵۶/۷ 🌷 سلام و ادب استادگرامی برای این نیست که موجود مختار تمام قابلیتهای وجودی اش بالقوه است ولی بقیه موجودات برعکس یعنی بالفعل هستند؟ شاید هم کم کم به تناسب رشد جسمانی و فکری اوهم بالغ میشود. 🌿سلام و رحمت و برکات الهی بر شما. کلامتان صحیح است.بسبارممنون البته به نظر می رسد « عقل » مثل « خورشید » در اختیار « همه افراد بشر » است (بدون استثناء) و میزان « تعقل » افراد مختلف است (همانطور که بهره افراد از نور خورشید نابرابر است.) یعنی اینطور نیست که به هر فردی « یک عقل خاصی » را داده باشند. (آیا می توانید این را برای من إثبات کنید؟)
۵۶/۸ 🌷استادگرامی حالا که بیشتر فکرمیکنم دعای کمیل دعای مرور الطاف ربوبیت الهی بر خود ماست و طلب اینکه خداوند هرچه بیشتر و بیشتر ما را در پناه این ربوبیت قرار دهد^_^ 🌿أحسنت به شما. چه خوب فهمیدید.
🌾سلام به هم گروهی های خوبم. هم گروهی های عزیز بیاین دوباره برای سلامتی استاد خوبمان صلوات بفرستیم تا جواب سوال خودشون و سوالات ما رو بدن اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم 🌴سلام و صلوات بر شما. اولآ: ببخشید که بعضی از روزها تراکم کلاسها و نامه های خصوصی در شبکه های مختلف و انجام وظائف دیگر ، توفیق پاسخگویی در گروه را از من سلب می کنند. ثانیا: بعضی روزها در گروه هیچ پرسش یا مطلب دلچسبی که سئوال کننده برایش زحمتی کشیده یا دقتی کرده باشد و عطش و تشنگی برای پاسخش داشته باشد، نمی بینم. در هر حال از تاخیر در پاسخگویی عذرخواهی می کنم.
۵۶/۹ 🌷از ریشه ربو جاهای دیگری از قرآن هم کلماتی آمده است : و ما آتیتم من رباً لیربُوَ فی اموال الناس ...اهتزت و ربت کمثل جنه بربوه... و .... 🌿این « ربا » از « ربو » یا « ربی » و « معتل اللام » و ناقص است و به تغییرات مادی توجه دارد و با « ربب » که صحیح و مضاعف است فرق دارد. جالب است بدانید که به: کدبانوی بسیار مقتدری که چندین فرزند و عروس و داماد و نوه و کلفت و نوکر را مدیریت می کند می گویند : ربابه البیت. و به: « فرمانده هر ناو جنگی » یا « کشتی تجاری » که تمام مسائل یک کشتی تحت فرماندهی خود را مدیریت می کند و حرف آخر را او می زند ، می گویند: رب السُفن = ناوخدا
با سلام خدمت دوستان گرامی الحمدلله نسخه آزمایشی اپلیکیشن موبایل "به آسمان نگاه کن" آماده شد و میتوانید از طریق لینک زیر آن را مشاهده و نصب نمایید http://app.mjghofrani.ir
چطور از لینک داده شده به صورت اپلیکیشن استفاده کنیم ؟ http://app.mjghofrani.ir لینک بالا را با توجه به عکس باز کنید و طبق تصویر فوق عمل کنید
۵۹ 🌾آهای اهالی محترم گروه جوانان مهدوی و والدین امانتدار درخشش و تنفس صبح امروزتان بخیر باشد إن شاء الله تعالی صبحانه « موکب اربعینی » امروزمان اینست: دو آیه از قرآن إرائه کنید که « به روشنی » و بدون نیاز به توضیحات و آسمون و ریسمون بافتن ثابت کند که: « زن، شارژر شوهر است.» فرصت تا صبح فردا پنجشنبه: جایزه: ده صلوات و آفرین و أحسنت و ما شاء الله. تعداد حداقل پاسخها برای اعلام نظر بنده: چهل پاسخ. حی علی الجواب.
۵۹/۲ 🌿سلام علیکم استاد ارجمند آیا ممکنه منظورتان سوره تبت باشه که نشون میده همسر ابی لهب پشتیبان و شارژر او بود؟ 🌾سلام و رحمت و برکات الهی بر شما. أحسنت و آفرین و مرحبا به شما، ده صلوات هم تقدیم حساب آخرتی شما شد. 🌴(اگر آیاتش را هم می نوشتید، « ما شاء الله » هم شامل حالتون می شد!) آیه اول: تَبَّتْ يَدا أَبي‏ لَهَبٍ وَ تَبَّ (1) « قدرت آن رئیس آتش افروز » باید « نابود » شود. آیه دوم: وَ امْرَأَتُهُ حَمَّالَةَ الْحَطَبِ (4) که « زن او » برای آتش افروزی او «،« هیزم » می آورد. پس خداوند در این سوره می فرماید: « هر متولی آتش افروزی »، با « هیزم های زنش » پشتیبانی می شود.
۵۹/۳ 🌷آهای اهالی محترم گروه جوانان مهدوی و والدین امانتدار. امیدوارم درخشش و تنفس صبح امروزتان بخیر و معرفت باشد. پرسش فوری: وقتی « تمام زوار مرد و زن و پیر و جوان » از سراسر ایران و جهان، به « زیارت امام رضا صلوات الله علیه » می روند، به ایشان می گویند: ای مولای من، .... من « اینها » را برایتان آوردم. لطفا « فقط با یک جمله عربی » و « ترجمه » آن بفرمائید: « اینها » چیست؟ و تمام زوار ایشان برای ایشان چه می برند؟ حی علی الزیاره.
۵۹/۴ 🌿 با سلام و احترام وقت بخیر  مَوْلايَ أَتَيْتُكَ زَائِرا وَافِدا عَائِذا مِمَّا جَنَيْتُ عَلَى نَفْسِي وَ احْتَطَبْتُ عَلَى ظَهْرِي  مولايم،به سوى تو براى زيارت آمدم،بر تو واردم،از آنچه خود جنايت‏ كرده‏ام،و بر پشتم بار كرده‏ام به تو پناه آوردم 🌾سلام و رحمت الهی بر شما. ما شاء الله أحسنت به شما. خیلی ممنون. اما لطفا ترجمه آن را اصلاح کنید و با دقت بیشتری بیان بفرمائید. متشکرم. واژه: امام
۵۹/۵ 🌾« عآئِذاً مِمّا جَنَيْتُ عَلي نَفْسي » یعنی چی؟ 🌾بفرمائید « جنایت » با « خیانت » چه فرقی دارد؟ 🌷سلام و صبح شما بخیر و سعادت مَوْلايَ أَتَيْتُكَ زَائِرا وَافِدا عَائِذا مِمَّا جَنَيْتُ عَلَى نَفْسِي وَ احْتَطَبْتُ عَلَى ظَهْرِي فَكُنْ لِي استاد یعنی می خواهید ایندو آیه و زیارتنامه را مربوط به هم بدانید 🌿 بفرمائید ترجمه « جنی » در این دو آیه چیست؟ وَ هُزِّي إِلَيْكِ بِجِذْعِ النَّخْلَةِ تُساقِطْ عَلَيْكِ رُطَباً جَنِيًّا (مریم/۲۵) مُتَّكِئينَ عَلى‏ فُرُشٍ بَطائِنُها مِنْ إِسْتَبْرَقٍ وَ جَنَى الْجَنَّتَيْنِ دانٍ (الرحمن/۵۴) 🌾کلمه « حطب و هیزم » در هر دو پرسش « مشترک » است. اگر دومی را خوب بفهمیم معلوم می شود که « زن آن رئیس آتش افروز » چه چیزی را حمالی می کرده است. 🌾جنی الجنتین دان : میوه های آن دوباغ بهشتی برای تازه تازه چیدن در دسترس و پایین هستند. 🌷 لطفا خطبه ۱۶۵ نهج البلاغه را هم ببینید و لذت ببرید. فَإِنْ شَبَّهْتَهُ بِمَا أَنْبَتَتِ الْأَرْضُ قُلْتَ جَنًى جُنِيَ مِنْ زَهْرَةِ كُلِّ رَبِيعٍ 🌾لطفا به رابطه « جنایت » با « فقر و فاقه » هم توجه کنید. اَتَيْتُكَ زآئِـراً وافِداً عآئِــذاً مِمّا جَنَيْــتُ عَلي نَفْسي وَ احْتَطَبْتُ عَلي ظَهْري فَكُنْ لي شافِعاً اِلَي اللهِ يَوْمَ فَقْـــــري وَفاقَتـــــــي، 🌾 لطفا پس از اینکه « زیر درخت وجودی خودتان نشستید » و درباره « جنایت » به جمع بندی رسیدید رابطه آن را با « هیزم » هم کشف کنید: جَنَيْــتُ ... وَ احْتَطَبْتُ واژه:
۶۰ 🌾آهای أهالی گروه جوانان مهدوی و والدین امانتدار؛ سلام و رحمت و برکات الهی بر شما و صبح جمعه شما بخیر باشد إن شاء الله تعالی برای اینکه « یکی از شرائط ظهور » (که استحکام بیوت حامیان آخرین حجت الهی است) بیشتر فراهم شود، صبحانه « موکب أربعینی » امروز ما اینست که: 🌴قرآن در سوره « مسد » می فرماید: « زن، برای شوهری که « متولی آتش افروزی » است، هیزم لازم را تهیه و حمالی می کند و از آتش افروزی شوهرش، مستقیما حمایت و او را شارژ و در خیانت و جنایت او ، او را کمک می کند. 🌷اکنون لطفا فقط « نیمـــــی از یـــــک آیه » از قرآن را پیدا کنید که: به « زنان مؤمن » برای « رشد و هدایت هنرمندانه و حمایت غیر مستقیم أهالی خانواده اش » به « صراحت و روشنی بفرماید » که « آنان بایـــــد دائما چه کـــــــاری را انجام دهند.» لطفا به ذکر شماره آیه اکتفا نکنید، سوره را نپرسید، و جز « متن و ترجمه دقیق آن » هیچ توضیحی ندهید تا پس از پیدا شدن آیه، « توضیحِ آن « از شما خواسته شود. بسیار ممنون. فرصت: عصر امروز . جایزه: ده صلوات با وضو بعلاوه أحسنت و بارک الله و ما شاء الله . حی علی الجواب. 🍃واژه:
۶۱ 🌷 استاد گرامی سلام و عرض ادب و صبح بخیر. صبح روز جمعه خوبی و ان شالله آغاز کرده باشید. یه سوال داشتم ؛ میشود کمی درباره *لا یکلف الله نفس الا وسعها*توضیح دهید 🌿علیکم السلام. هر « خودکاری » تا وقتی « جوهر » دارد و به « اندازه ای که جوهر دارد » موظف است بنویسد، هر « مخلوقی » هم به اندازه « توانایی ها و استعدادها و قــدر و قدرتی » که خداوند در او به « امانت » سپرده، موظف و مکلف است آن « توانایی و استعداد و قــدر و قدرت » و « وسعت » خودش را (به بهانه والدین و همسر و فرزند و بستگان و همسایگان و دوستان و دشمنان و سایرین) شکوفا کند و به کار بگیرد. پس هیچ انسانی « بیش از توانایی ها و امکاناتش »،« مکلف » نیست و از او « بازخواست » نمی شود. اما اگر توانایی ها و امکانات خودش را افزایش داد به همان اندازه ، « مسئولیتش » بیشتر می شود. 🌷ببخشید میان پرسش شما اینو میپرسم. 🌾سوال بنده اینه که آیا ما مکلف به افزایش توانمان هستیم و مورد بازخواست قرار میگیریم اگر توانمان را افزایش ندهیم؟(همون وسعمان را) 🌿« وسعت » انسان، « از هر نظر » دائما در حال افزایش هست و مراحل نوزادی و کودکی و طفولیت و نوجوانی و جوانی و میانسالی .... را پشت سر می گذارد و با « دعا و نماز و زیارت و مناجات » و « طلب علم و معرفت » و « شب زنده داری در شبهای قدر » و .... « توانایی هایش را گسترش می دهد بنابراین مسئولیت او در هر مرحله و هر شرائطی ، فرق می کند و بیشتر می شود. 🍃واژه:
۶۲ 🌾 باسلام وعرض ادب وَ اذْکُرْنَ ما يُتْلي‏ في‏ بُيُوتِکُنَّ مِنْ آياتِ اللَّهِ وَ الْحِکْمَةِ إِنَّ اللَّهَ کانَ لَطيفاً خَبيراً  آنچه را در خانه های شما از آیات خدا و حکمت خوانده می شود یاد کنید؛ که خدا لطیفِ آگاه است.احزاب/آیه ۳۴ 🌷آهای اهالی محترم و زرنگ گروه، ضمن أعلام أحسنت و بارک الله و ما شاء الله به همه شما که آیه را به درستی پیدا و بیان کردید، و ضمن اینکه « ده صلوات » به حساب کاربری و نامه أعمال شما واریز شد، لطفا حالا بفرمائید « و اذکرن » (که تنها تکلیف مشخص و صریح قرآن برای زنان نسبت به أهالی خانواده اوست)، چگونه باید اجرا شود؟ آیات و حکمت هایی را که در « بیت یک زن » ، « تلاوت می شوند » را او چگونه باید « یادآوری » کند؟ 🍃واژه:
۶۳ 🌷 سلام وعرض ادب خدمت استاد گرامی، با توجه به سوال که شما فرموده بودید خطاب به "زنان مومن" است گمان بنده این بود که کلید واژه مومنة هم در آیه مدنظر وجود داردو هرچقدر جستجو میکردم آیه مدنظر را پیدا نکردم متاسفانه و از جایزه نورانی صلوات محروم شدم:(... [توضیح میدهید از چه جهت فرموده بودید آیه مدنظر خطاب به زنان مومن هست؟ ] متشکرم 🌿 سلام و رحمت الهی بر شما. از آیات قبل معلوم است که این فعل أمر « اذکرن » به بانوان مؤمن است. ضمن اینکه « ما یتلی فی بیوتکن » هم نشان می دهد در بیوت آنان ، آیات و حکمت » مطرح است. و فقط « بانوان مؤمن » می توانند « آیات و حکمت تلاوت شده » را « یادآوری » کنند. اینکه در « ثالثا » فرمودید: « زن تلاوت کند » با « اذکرن » تناسب ندارد. او باید تلاوت دیگران را یادآوری کند. 🍃واژه:
۶۴ 🌷استاد سکوتم علامت رضایتم بود. به نظرم تا زن خودش ذاکر نشود نمیتواند مذکر باشد. 🌿سکوت، همیشه به معنی « بیداری » و « رضایتمندی » نیست. (گاهی نشانه اینست که طرف سکته کرده!!!) به نظر می رسد « عظمت این آیه و این فعل أمر اذکرن » برایتان خوب و زیبا روشن نشده است. وقتی خداوند می فرماید : بانوان مؤمن « اذکرن » را انجام دهید یعنی آنان حتما « ذاکر » هستند. 🍃واژه؛
۶۵ 🌷 تلاوت یعنی تالیِ تلو بودن.... و اذکرن به معنیِ همین شکوفایی که دوستمون فرمودند... 🌿 آیا اینهمه روحانیون و نمایندگان و مسئولین فاسدی که به زیبایی سخنرانی می کنند و در شبهای إحیاء گاهی در حرم حضرت امام رحمه الله علیه و مساجد مخصوص فسادطلبان ، قرآن روی سر کثیفشان می گذارند و علی برکه الله می گویند و آیاتی را هم ممکن است به زبانشان جاری کنند ، تالی تلو آن آیات هستند؟ متاسفانه خیر..... 🌴 پس حالا ببینید « اذکرن » چه معجزه ای را باید پدید آورد. 🍃واژه:
۶۶ 🌷در مورد تلاوت : تلاوت به معنای دنبال کردن است . همان طور که در آیه شریفه میفرماید : "والقمر اذا تلاها " یعنی سوگند به ماه که در پی خورشید حرکت میکند . بر این اساس میتوان گفت : آنچه که در بیت تلاوت میشود یعنی آنچه از آیات پیروی و دنبال میشود را ذکر یا یادآوری کنید . 🌿 آیا تمام خوارج نهروان و وهابی و طالبانی و داعشی و افرادی که آیات را « تلاوت » می کنند، از آن آیات، « اطاعت و پیروی هم می کنند؟ احتمالا رسول أکرم صلی الله علیه و آله فرمودند: بسا « تلاوت کننده قرآن » که قرآن آنها را « لعنت » می کند. تقریبا تمام دانش آموزان در سطح راهنمایی « (متوسطه اول) هم می دانند که « ماه » دنبال « خورشید » نمی رود بلکه در مدار « زمین » می چرخد. جای بسیار تعجب است که چرا مفسرین و مترجمین به این نکته توجه نکرده اند که این « شمس »،« شمس » آسمانی نیست و ماه ، خورشید را دنبال نمی کند. پس مصداق « شمس » این سوره ، از جنس آن شمسی است که حضرت یوسف علیه السلام آن را در خواب دید. از جنس همان « شمسی » که « مردم در مشهد » او را « شمس الشموس » می خوانند. پس این « قمر دنبال کننده » و آن « شمس دنبال شونده » مصداق دیگری دارند که باید آنان را شناخت. 🍃واژه:
۶۷ 🌿 ۱ـ مذکر با « فتحه » اسم مفعول است. ۲ـ مواردی که مرد از احکام خداوند را تلاوت میکند ( به عبارتی در مقام عمل انها را ـ باید انجام دهد ـ اما از آن غافل می شود.) 🍃واژه: