✅ حذیفةبنیَمان؛ رازدار نبی اکرم(ص) و امیرمؤمنان(ع)
🔹 حذیفةبنیَمانبنجابر عَبسی از یاران برجسته پیامبر خدا(ص) بود. رجالیان و شرح حالنگاران، او را با ویژگیهایی چون نجیبزاده، صحابی بزرگ پیامبر خدا(ص)، رازدار پیامبر(ص) و داناترین مردم به منافقان ستودهاند.
🔹 پیامبر خدا(ص) نامهای منافقان را چون رازی به حذیفه سپرد و سفارش کرد که در هنگامه بروز فتنهها، آنها را فاش ننماید. آن راز بماند تا روزگاری که «پردهها کنار میروند و رازها هویدا میشوند.»
🔹 حذیفه از معدود کسانی است که باورهای خود را دگرگون نکرد و پس از وفات پیامبر خدا(ص)، دگرگونی «حق خلافت» و «خلافت حق» را برنتابیدند و با استوار گامیِ تمام در کنار علی(ع) ایستادند.
🔹 حذیفه از معدود کسانی است که همراه با علی(ع) بر پیکر مطهر فاطمه(س) نماز خواند.
🔹 پس از به خلافت رسیدن امیرالمؤمنین(ع)، با اینکه مریض بود، مردم کوفه را فراخواند و آنان را با این جملات به یاری حضرت توصیه کرد؛
🔹 «ای مردم! مردم با علی(ع) بیعت کردهاند. پس به شما سفارش میکنم که پرهیزگار باشید و علی(ع) را یاری دهید و به او کمک کنید که به خدا سوگند، او از آغاز تا انجام، بر حق است و او پس از پیامبرتان، بهترین فرد در میان گذشتگان و بازماندگان تا روز قیامت است.»
🔹 سپس دست راستش را بر دست چپش نهاد و گفت «خدایا! شاهد باش که من با علی(ع) بیعت کردم». همچنین گفت «سپاس خدای را که مرا تا به امروز نگه داشت.»
🔹 به دو پسرش صفوان و سعد گفت «مرا ببرید و با علی(ع) باشید که بهزودی جنگهای زیادی خواهد داشت و در آنها، مردمی بسیار هلاک خواهند شد. پس بکوشید که در رکاب او به شهادت برسید که به خدا سوگند، او بر حق است و مخالفانش بر باطلاند.»
🔹 حذیفه هفت روز پس از این ماجرا درگذشت.
🔻 منابع:
الاستیعاب، ج1، ص334
تاریخ الإسلام ذَهَبی، ج3، ص494
الخصال شیخصدوق، ج2، ص361
سِیَر أعلام النُبَلاء، ج2، ص361 و ص364
عیون أخبار الرضا(ع)، ج2، ص126
مُرُوج الذَهَب، ج2، صص383-384
🤔#پرسش
❔شنيده ام كه دختر #باكره را نميشه اعدام كرد و طبق فقه اسلامى قبل از اعدام دختر را به #عقد يه مرد در ميارن و بعد از ازاله #بكارت اونو اعدام ميكنن خواستم بدونم تا چه حد اين مطلب صحت داره و اگر واقعيت داره چطور ممكنه #عقدى كه در اون دختر رضايت نداره درست باشه تصور كنيد كسى كه مسلمان نيست با دونستن اين قانون چه طور ميتونه اسلام رو قبول كنه❕❕
💠#پاسخ💠
👌قتل نفس از دید اسلام از جمله #گناهان بزرگ و کبیره است که سبب خشم پرودگار می شود .
🔷#خداوند می فرماید ؛
« هر کس انسانی را بدون ارتکاب قتل یا فساد در روی زمین بکشد ، چنان است که #گویی همه انسانها را کشته است »
🔶#مائده 32
❕و #فرمود ؛
« هرکس مومنی را #عمدا به قتل برساند ، مجازات او دوزخ است جاودانه در آن می ماند ، و خدا بر او #غضب می کند و او را از رحمتش دور می کند ، و عذاب #بزرگی برای او آماده کرده است »
🔶#نساء 93
❕حال اگر دختری باکره مرتکب قتل نفس شود ، خانواده #مقتول می توانند او را اعدام کنند ، و در صورت اعدام ، قاتل با حالت #باکره بودن ، اعدام می شود .
🔶این که باید دختر باکره قاتل از حالت باکره بودن در بیاید و عقد #فردی بشود و ...تهمت و دروغ آشکار است که به هیچ عنوان در اسلام و فقه شیعی چنین #حکمی وجود ندارد .
❕در روایات ما بیان شده است که اگر #قاتل زن باشد ، خانواده مقتول می توانند بدون هیچ شرطی او را قصاص کنند و ازاله بکارت و عقد اجباری هیچ مدخلیتی در این #موضوع ندارد .
🔷امام #صادق علیه السلام فرمود ؛
« زمانی که یک زن مردی را بکشد ( بدون هیچ شرطی) #قصاص می شود »
📚#الکافی ج7 ص298
👌 و در مورد زنی که مردی را به #عمد کشته بود فرمود ؛
« اگر خانواده مقتول #قصاص را بخواهند آن زن ( بدون هیچ شرطی ) #کشته می شود »
📚#الفقیه ج4 ص114
❕این گونه شایعات برای تخریب اسلام و شیعه ساخته و پرداخته می شود ، در حالی که #کذب و #جعلی بودن آن ها برای کسانی که اندک آشنایی با احکام اسلام داشته باشند ، واضح و آشکار است .
#نشستن_بر_روی_صندلی_زن
🤔#پرسش
❔آیا اسلام می گوید نباید بر روی #صندلی که یک زن قبل از ما بر روی آن نشسته ، ما بنشینیم ❕یعنی اگر سوار تاکسی زنی باشد و پیاده شود ، ما نباید جای او بنشینیم ❗️آیا چنین حکمی معقول است ❕
💠#پاسخ💠
👌روایتی است که در کتاب کافی از پیامبر گرامی نقل شده است که فرمود ؛
« زمانی که زنی جایی نشسته باشد و از آنجا برخیزد ، تو به جای او در آن مکان منشین مگر زمانی که آن مکان ( از گرمای آن زن ) #سرد شده باشد »
📚الکافی ج5 ص564
👌این مضمون در دو کتاب الفقیه و مکارم الاخلاق هم نقل شده است.
📚 الفقیه ج3 ص555
📚مکارم الاخلاق ص212
❕سند روایت کافی به دلیل وجود نوفلی و سکونی در آن زیاد قابل #اعتماد نیست ، لذا علامه #مجلسی در ذیل روایت مذکور می گوید ؛
« این حدیث بنابر مشهور ضعیف است »
📚مراه العقول ج20 ص420
👌دو کتاب دیگر نیز روایت مذکور را بدون سند و مرسلا نقل کرده اند ، بنابراین این روایت سندا #ضعیف و غیر قابل اعتماد است .
❕ اگر روایت را صحیح هم فرض کنیم باز هم مشکل خاصی ایجاد نمی کند ، زیرا این حکم تنها یک توصیه اخلاقی جهت در امان بودن از وسواس و تحرکات شیطانی است که ممکن است برای برخی ایجاد شود .