🔰از همان اول به کلمه "منوپل" ایراد گرفتند
(درس های دیروز برای سیاست امروز)
دکتر موسی نجفی
✅در تاریخ نهضت دخانیه یا همان قیام تحریم تنباکو ( به سال ۱۲۷۰ هجری شمسی مطابق ۱۳۰۹ هجری قمری) در زمانی که بین علمای دینی و دولتیان جلسه ای برای فیضله یافتن قرارداد رژی گذاشتند اتفاق جالبی رخ داد که کاش این نحوه غیرت و سخت گیری در مسائلی مثل برجام و یا هر نوع قراردادی با خارجیان رخ دهد ۰ تاریخ بیداری ایرانیان در صفحه ۵۰ در گزارش،این جلسه می نویسد :
🔵شروع به خواندن امتیاز نامه کردند اولین کلمه منوپل بود اولیای شریعت نخست از معنی این کلمه پرسش نمودند ؟ جواب گفته شد این کلمه لفظی است فرنگی و بر حسب وضع این لغت در اصل معنی انحصار و امتیاز است منوپل خرید و فروش تنباکو یعنی انحصار معامله تنباکو و توتون مملکت به شخص صاحب امتیاز به طوری که معامله این اجناس مخصوص او باشد ۰
🔴پس از شرح و تفسیر این کلمه ، علما فرمودند که این نخستین الزامی است که در این امتیازنامه برخلاف شریعت و اصول مسلمه ملت واقع شده بنای حک و اصلاح باشد این کلمه اول باید حک شود ۰
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰نشست علمی نگاه به آینده از منظر تمدن نوین اسلامی بر اساس اصول بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی - دانشگاه علوم اسلامی رضوی - ۲۷ آذر ۱۳۹۸
✅ دکتر موسی نجفی : نگاه علمی به بیانیه و یا هر متن مهمی می تواند به دو صورت و روش پژوهشی و یا زاویه دید همراه باشد۰
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
🔰به گزارش خبرنگار وسائل، نشست علمی «نگاه به آینده از منظر تمدن نوین اسلامی بر اساس اصول بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی» به مناسبت گرامیداشت وحدت حوزه و دانشگاه با حضور حجت الاسلام دکتر سید حسن وحدتی شبیری، ریاست دانشگاه علوم اسلامی رضوی، موسی نجفی، استاد دانشگاه و پژوهشگر تاریخ اندیشه سیاسی معاصر و حجت الاسلام دکتر علی جلائیان، استادیار دانشگاه علوم اسلامی رضوی و معاون پژوهش و برنامه ریزی بنیاد پژوهشهای اسلامی به همت معاونت علمی آستان قدس رضوی و دانشگاه رضوی ۲۷ آذر در سالن اجتماعات این دانشگاه برگزار شد.
ادامه 👇👇👇
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
ادامه قبلی 👆👆
🔰چهارشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۸
دکتر موسی نجفی استاد دانشگاه و پژوهشگر تاریخ اندیشه سیاسی کشور:
بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به کشور هویت ملی می دهد
مشهد- استاد دانشگاه و پژوهشگر تاریخ اندیشه سیاسی کشور با اشاره به این که به بیانیه گام دوم نگاهی دیگر باید داشت، گفت: بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به کشور هویت ملی می دهد.
به گزارش خبرگزاری رضوی، دکتر موسی نجفی ظهر چهارشنبه در همایش سالروز وحدت حوزه و دانشگاه در دانشگاه علوم اسلامی رضوی گفت: در بیانیه گام دوم باید مردم را آگاه کنیم که دیگر به عقب برنمی گردیم، ساختارشکنی نباید بکنیم.
وی افزود: تمدن گذشته را با نقد آن قبول کنیم، میراث گذشته را با نگاه به آینده پژوهی بررسی کنیم. در آینده قرار است به مهدویت برسیم، با این رویکرد نشست های پژوهشی برگزار و بیانیه گام دوم را با نگاه مثبت به آینده بررسی کنیم.
نجفی خاطرنشان کرد: مهمترین بخش بیانیه گام دوم، انقلاب اسلامی و ایران است. نسبت اسلام و ایران مانند انقلاب فرانسه و فرانسویان است، انقلاب اسلامی یک انقلاب فرا ملی و همه آن را به نام ایران میشناسند.
نجفی یادآور شد: بیانیه گام دوم در ادامه گام اول انقلاب اسلامی که خود یک ارزش است. قوا و ساختارها باید نقد شودو گذشته نباید به هم ریخته شود. بیانیه گام دوم امید به آینده و جمعبندی گذشته است، نقشه راه انقلاب اسلامی است.
استاد دانشگاه و پژوهشگر تاریخ سیاسی کشور همچنین گفت: راه زیادی را طی کرده ایم و باید راه های بسیاری را برویم، بیانیه دوطرفه است و سهم دانشگاهها باید مشخص شود. هر اندیشه ترسیم آینده نداشته باشد،شکست می خورد.
کد مطلب۴۹۶۰۱
برای مطالعه مشروح مطلب مذکور لطفا به نشانی زیر رجوع نمایید : 👇
http://vasael.ir/fa/news/15568/تحقق-تمدن-نوین-اسلامی-در-گرو-به-روز-شدن-فقه-است
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
🔰درس های دیروز برای سیاست امروز
✅دکتر موسی نجفی - دی ماه ۹۸ :
🔴در اوج امواج فتنه و شورش علیه عثمان در مدینه ، چطور جامعه اسلامی علیرغم تبلیعات مسموم باند اموی ، یکبار دیگر راه خانه امام علی علیه السلام را پیدا نمود ؟
🔵اینجاست که نقش "بصیرت دهی" خواصی چون مالک اشتر و عمار یاسر و محمد بن ابی بکر معلوم می شود تا امثال طلحه و زبیر و عمرو عاص نتوانند موج سواری نمایند ۰
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
🔰۴ دی سالروز شهادت حاج آقا نورالله
✅۴ دی ماه نود و دومین سالروز شهادت آیت الله حاج آقا نورالله نجفی اصفهانی است ۰
ایشان از زعمای مشروطیت و از پایه گذاران و مبتکران اقتصاد ملی و یا اقتصاد مقاومتی در برابر سلطه استعمارگران روس و انگلیس است ۰ 🔴وی در سال ۱۳۰۶ شمسی عده ای از علمای بزرگ ایران را در قم جمع نموده و علیه سلطنت رضاشاه قیام نمود ؛ امام خمینی که در آن زمان در قم تحصیل می کردند و شاهد این حرکت تاریخی بودند از این قیام با عنوان "اساسی ترین قیام" علیه پهلوی یاد نمودند ۰
حاج آقانورالله در ۴ دی ۱۳۰۶ به دست دکتر شفاالدوله (یا پزشک احمدی اول ) به وسیله آمپول مسموم و به شهادت رسید ۰
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
🔰گزیده بیانات رهبر معظم انقلاب درباره آیت الله حاج آقا نورالله اصفهانی - ۱۵ /۵/ ۱۳۸۴
✅ ما باید شخصیتهای اثرگذار در زندگی سیاسی، زندگی اجتماعی، زندگی علمی و زندگی اقتصادیمان را درست بشناسیم. .
🔵حاج آقا نورالله از لحاظ فهم سیاسی هم بسیار مرد فهیم و جلوتر از زمان خودش بود؛ هم در قضیهی مشروطه، انسان این مسأله را مشاهده میکند، هم در قضیهی رضاشاه. این حرکتی که ایشان در ۱۳۴۵ و ۱۳۴۶ شروع کرد که قم را پایگاه خودشان قرار داد و انتظاراتی را از رضاشاه مطرح کرد، کارهای خیلی بزرگی است؛ منتها آن استبداد رضاخانی و سرنیزه و قلدرىِ رضاخانی نگذاشت این قضیه موج پیدا کند؛ والّا اگر یک مقدار آن فشار دیکتاتوری رضاخانی نبود، این قضیه در همهی ایران موج پیدا میکرد و شاید نتایج بسیار مهمی را انسان میتوانست حدس بزند که بر آن مترتب میشد؛ لیکن نگذاشتند، بعد هم که به شهادت و مسموم کردن ایشان منتهی شد. بنابراین، از لحاظ فهم سیاسی هم ایشان خیلی مهم بوده است.
🔴 نکتهی دیگری که در مورد ایشان هست، روشنبینی و روشنفکری است. ببینید این مبارزاتی که با فرنگیها . مرحوم حاجآقا نورالله از آن شرکتی که احداث میکند، از آن حرفهایی که میزند، از همان گفتگوهایی که در کتاب «مسافر و مقیم» مطرح میکند - نشان میدهد که مرد بسیار روشنبین، بسیار آگاه و متوجه به ابعاد سلطهی بیگانه است.
🔶مطالعه مشروح این بیانات به نشانی زیر است :
http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=3301
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
سیر مطالعاتی تاریخ.m4a
9.82M
🔰پرسش های مخاطبین محترم
✅پرسش اول :
سلام علیکم سوالی داشتم از محضر استاد نجفی بنده طلبه هستم برای شروع در علوم سیاسی یاتاریخ وکلا رشته ی تخصصی شما باید از چه کتابهایی شروع کرد
باتشکر
✅پرسش دوم :
سلام استاد بزرگوار بنده تازه با کانال شما آشنا شدم طلبه هستم ومیخواستم راجع به نقش تمدن ساز پیاده روی اربعین مقاله بنویسم اگه میشه منابع رو بهم معرفی کنید اسم چند تا از کتاباتون که در مورد تمدن بود رو توی فضای مجازی دیدم واسه سفارش کتاب باید چیکار کنم؟
✅پرسش سوم :
سلام یک راهنمایی می خواهم،انسان طراز انقلاب یاهمان روشنفکرطرازانقلاب که درجهت این تمدن اسلامی مطلب داشته باشد می خواهم!چون خودتان بهترمی دانیدپایه ی رفتاروتصمیم آگاهی است،چون مبلغ هم هستم برای راهنمایی خودو دیگران لازم دارم
ممنون استاد،ازاینکه مطالب مارا می خوانیدوجواب می دهیدبازبسیارممنونم
🔴جواب :
🔵نجفی: لطفا به پاسخ شفاهی در بالا همین صفحه مراجعه بفرمایید۰ با تشکر
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
🔰تحقیری ملی به نام مربی خارجی
دکتر موسی نجفی
✅مردی از پرتغال و یا بالکان و یا انگلیس خیلی تفاوت ندارد ؛ تصور کنید روی نیمکت تیم ملی نشسته و در حالی که آدامس میجود و حرفهایی به مترجم می زند ، و با نگرانی بازی فوتبال را دنبال می کند ۰ آن طرف صحنه دهها میلیون ایرانی که اکثرشان جوانان هستند با هیجان همین بازی را تماشا می کنند ؛ وقتی که ناگهان گل زده میشود مجری تلویزیونی با فریاد می گوید : آفرین بر بچه های کی روش!! ( به طور مثال ) و یا هر فرد دیگری که بعد او آمده و یا خواهد آمد ۰ توجه کنید اسم و شخصیت و هویت و مجموع کار تیمی که میلیونها چشم جوان ایرانی به آن دوخته شده به نام یک فرنگی خوانده میشود ! درست مثل کشورهای گاو شیرده و حقیر عربی و یا ملل مستعمره افریقایی قرن نوزدهمی ۰
در این مورد چون این مسئله ورزشی در موارد بسیاری به نوعی به " مسئله هویتی" و شخصیت ملی ما گره میخورد، بایستی کار کارشناسی و عمیق تری بر روی ابعاد آن انجام شود ، و گرنه سرایت این تفکر به سایر بخشهای کشور، آسیب های جدی روانی و تحقیر شخصیت ملی و عقده خود کم بینی در بین نسل جوان ایجاد خواهد کرد ۰
🔵سه پرسش اساسی در اینجا به نظرم ارزش طرح اولیه دارد :
اول: کشوری که در صنعت هسته ای و موشکی و پزشکی و دهها دانش حساس دیگر علیرغم تحریم های علمی و سیاسی غرب توانسته است چنین رشد نماید و در مواردی خودکفا و برتر باشد ، چرا در یک مسئله کم اهمیت تر و غیر استراتژیک تر مثل فوتبال و یا هر ورزش دیگری نمیتواند و یا نمی گذارند که بتواند خوداتکا و یا در مسیر فرهنگی صحیح و درست قرار بگیرد؟!
دوم : با توجه به اولویت مالی برای مربیان پول پرست خارجی ( که هر روز نمونه هایش مطبوعاتی می شود ) به فرض دانش برتر فوتبال اروپایی!! چرا از این دانش به نحو برنامه ریزی شده و آموزشی طی مراحل مشخص،و زمان بندی شده و یا در قالب مشاور و یا هر عنوان دیگری ( غیر از مربی گری) استفاده نمی شود ؟! تا مثلا امید آن برود درجه این وابستگی با شیبی ملایم هر سال کمتر شود ؟
سوم : چرا در بین مسئولان نوعی ترس از طرح اینگونه مسائل دیده می شود و حتی برخی فیلسوفانه !! و با نگاه عاقل اندر سفیه با این سنخ پرسش ها و دغدعه های هویتی برخورد می نمایند ؟ و یا از جایگاه علمی (مشابه برنده جایزه نوبل) فرمایش میفرمایند: اصل بر پیروزی در مسابقات و قهرمان شدن و شادی مردم است و مربیان ما در داخل، تخصص و دانش کافی در این زمینه های بزعم آنان "سطح بالا" !! و فوق پیشرفته را ندارند !
🔴متاسفانه روزمره گی و رضایت سطحی نسل جوان و تخلیه هیجانات آنی آنان و ترس از مسائل حاشیه ای ورزش باعث شده که این مسئله با سایر مسائل ریز و درشت در بخش های پوشاک و صنعت و ماشین و موبایل و مد و غیره دست به دست هم داده و نوعی "برتری کاذب" تمدن غربی و "تحقیر شخصیت" و هویت ملی ایرانی را به دنبال داشته باشد ؛ و غفلت از هر بخش از این مسئله حیاتی به منزله آسیب رساندن به تکه ای از هویت و شخصیت متعالی ما و استحاله نظریه "ما می توانیم" می تواند تلقی گردد ۰ مسئله ورزش سالم مثل تغذیه سالم به جامعه انرژی و تحرک می دهد ، ولی همانطوری که از فرهنگ غذایی و یا فرهنگ بهداشت سخن می گوییم از فرهنگ ورزش و ترسیم شاخص برای سالم ماندن آن باید سخن گفت ۰ یکبار دیگر تاکید می کنم دغدغه من استفاده نکردن از دانش خارجی در این زمینه ها نیست ، بلکه "بهینه" استفاده کردن از دانش با کمترین هزینه و آسیب پذیری ملی است ۰
علاج این حوزه شدیدا آسیب پذیر، حساسیت داشتن بر روی هویت ملی و برنامه ریزی و نگاه جامع داشتن و شناسایی نقاط کور و ترسیم خطوط قرمزی است که به هر نحوی به این موضوع مرتبط است ۰
"حل مسئله " فعلا پیشکش ! کاش لااقل درست بتوان "طرح مسئله" نمود ۰
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰جلسه بحث آزاد بسیج اساتید پژوهشگاه علوم انسانی درباره ناآرامی های اخیر - سالن اندیشه - ۵ آذر ۱۳۹۸
✅دکتر نجفی : قبول اشتباه در انتخاب سیاست غلط ، خودش نوعی تدبیر درست است ۰
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
شهید شیخ فضل الله نوری.m4a
10.51M
🔰پرسش های مخاطبین محترم :
✅آنچه در اینجا آمده نمونه پرسش های مشابه ای است که از سوی برخی مخاطبین درباره ابعاد تفکر و حیات آیت الله حاجی شیخ فضل الله نوری به دست ما رسیده است :
🔴پرسش اول :
سلام پاسخهای شما در رابطه با سوالاتی در مورد تخریب شخصیت شیخ فضل الله نوری توسط وابستگان غرب و استعمار را خواندم و منابعی که معرفی کرده بودید را هم دیدم اما شبهه ای که مطرح میکنند این است که این کتب ، منابع و صحبت ها که در دفاع از شیخ فضل الله است مربوط به بعد از انقلاب و نظام جمهوری اسلامی میباشد چه پاسخی بدهیم آیا منابعی تاریخی مربوط به قبل از انقلاب هست که بتوان به آن استناد کرد؟
🔵پرسش دوم :
سلام شبتون بخیر
یه سوال داشتم درموردانقلاب مشروطه
مبحثی که توی کتاب دوازدهم رشته انسانی نوشته شده ازشیخ فضل الله نوری یکم منو دچار ابهام کرده که ایا واقعا شیخ فضل الله انسان روشنفکری بوده و متعصب نبوده ؟ چون مثل اینکه معلممون با توجه به تحقیقاتشون اینجور گفتن که فوق العاده متعصب بودن وحتی ازادی زنان رو مجاز نمیدونستن !! خلاصه خیلی بد گفتن میخوام ببینم واقعیت چی هستش به طور مفصل درموردشیخ ؟ ممنون میشم
🔴پرسش سوم :
نکته و پیشنهاد و هشدار : ادامه در پست بعدی👇👇
🔴جواب :
🔵نجفی: لطفا به پاسخ شفاهی در بالا همین صفحه مراجعه بفرمایید۰ با تشکر
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
ادامه پرسش سوم 👆👇
🔰ضمن عرض سلام و خدا قوت به مورخ بصیر، دکتر موسی نجفی،
✅بدینوسیله مطلبی انتقادی را خدمتتان معروض می دارم.
اینکه یک پژوهشگر و مورخ صادق همچون شما، با تمام وجود سعی می نماید تاریخ صحیح را از لایه های پنهان و لابلای غبارآلود فتنه ها وحوادث بیرون بکشد و ما به راحتی از آن استفاده نماییم جای بسی سپاسگزاری دارد. اینکه امثال شما عزیزان سعی مینمایید جفا کاری های عمدی در تاریخ تحریفی قلم به مزدان فراماسون در حق منادیان حق و حقیقت را کمی التیام بخشید نیز به همین صورت جای شکر گزاری دارد.
ولی بنده فکر میکنم تنها زبان و قلم برای حفظ تاریخ صحیح، کفایت نمی نماید! و همتی مضاعف و عملی تر می طلبد! تاریخ، فقط در میان سطور کاغذهای چندین ساله نیست! بلکه اماکن و وسایل نیز جزء تاریخ است! که باید پاس داشته شود!
🔴به طور نمونه شما از آن دسته مورخان انقلابید که انقلابی می اندیشید و انقلابی عمل می کنید و نسبت به زعیم نهضت مشروعه خواهی مشروطه، یعنی مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری اعلی الله مقامه ارادت قلبی دارید و در حد توان سعی در زدودن ظلم های تاریخی در حق ایشان کرده اید، اما با گستره ارتباطاتی که در این حیطه دارید، از یک موضوع مهم غافل مانده اید، از یک خسارات بزرگ تاریخی، که متأسفانه در غفلت شما انقلابیون در حال رسیدن به نقطه پایانی است 👆👆
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
انالله و انا الیه راجعون
با عرض تسلیت شهادت سردار پر افتخار اسلام و ایران سرلشکر حاج قاسم سلیمانی ، به منظور ادای حق ( هر چند مختصر ) مطلبی را که چندی قبل در مورد این سردار پرافتخار نوشتم ، دوباره مرور می نماییم۰👇👇👇
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
هدایت شده از دکتر موسی نجفی
🔰از سردار امامقلی خان صفوی تا سردار قاسم سلیمانی
( به مناسبت دریافت اولین نشان ذوالفقار )
✅ با توجه به اعطای نشان افتخار آفرین ذوالفقار از سوی مقام معظم رهبری به سردار قاسم سلیمانی میتوان گفت این روزها کمتر کسی است که از ذکر دلاوریها و مدیریت و توانمندیهای این سردار فاتح فتنه استعمار در سوریه و عراق مطلبی نقل نکند ؛ شایستگی ها و عزتی که این مرد حماسه ساز به کشور داده انسان را به یاد مرد بزرگ تاریخ ساز دیگر که ۴۰۰سال قبل می زیسته و به نوعی افتخاراتی مشابه را آفریده می اندازد ؛ این بزرگمرد سردار امامقلی خان پسر الله وردیخان سپهسالار شجاع عصر صفویه و قهرمان مبارزه با متجاوزین عثمانی و استعمارگران پرتغالی است ۰ با توجه به نشان افتخاری که سردار سلیمانی مفتخر به دریافت آن شد و نام ذوالفقار را بر نگین خود دارد بی مناسبت نیست با مقایسه این دو سردار معاصر و صفوی با سرداری به مراتب والاتر و عالی تر از آنها یعنی مالک اشتر نخعی به نوعی به فهم زمانه و سیاست روز برسیم ؛ مطلب مهمی که تبلیغات بیگانه امروز مدام در پی القای تصویری مبهم و ساختگی و غیر شفاف از آن هستند تا ملت دوباره راه را گم کند۰
اما اگر بخواهیم مقایسه و تطبیق تاریخی خود را عمیق تر کنیم ، بایستی صورت مسئله را وسیع تر ببینیم ۰ چرا ؟
🔴چون به نظر می رسد این دو سردار لایق ماحصل و برایند اعتلا و عزت طلبی و شایسته سالاری زمان خود هستند ، یکی حاصل سیاست های مدبرانه و کارساز و توسعه متوازن عصر شاه عباسی و دیگری فرزند خلف انقلاب اسلامی و شکوفایی و رشد ایران در رهبری عزت مندانه آیت الله خامنه ای است ۰ به احتمال قریب به یقین این دو نفر ، دو نمونه عالی از نسل عظمت و سرفرازی و عمق فرهنگ و سیاست های عصری هستند که آن عصر و دوره به آنان مجال ترقی و رشد و نقش آفرینی تا چنین سطحی را می دهد ؛ وگرنه در دوره انحطاط اگر چنین شخصیت هایی هم باشند، مجال بروز و حضور و حماسه و عرض اندام را نمی یابند.
🔶چنانکه از این دو نفر عظیم تر و بزرگتر سردار پرافتخار اسلام ، مالک اشتر نخعی است که در ظل خورشید ولایت ، حضرت علی علیه السلام اوج گرفت و درخشید ۰ و وا اسفا از درسهای تاریخ که وقتی امام علی علیه السلام و نظام علوی در تاریخ رخ پنهان نمود ، سرداری در ابعاد و عظمت مالک اشتر هم در صفحه تاریخ دیده نشد !
از مقایسه تاریخی (با ۴ قرن فاصله) این دو سردار میتوان نکات جالبی را دریافت :
🔵 اول : تشابه جالب این است که در کارنامه افتخارات نظامی امامقلی خان به غیر از فتح هرمز و پایان دادن به سلطه ۱۱۷ ساله استعمارگران پرتغالی در جزیره و تنگه استرتژیک هرمز و آزاد سازی و پاک سازی گمبرون (بندر عباس) و قشم و تسخیر بصره سوابق دیگری هم وجود دارد و آن زمانی است که محمد پاشا وزیر اعظم عثمانی به سال ۱۰۲۵ قمری با یکصد هزار نیروی جنگی به قصد تصرف قلعه ایروان به ایران تجاوز نمود ، امامقلی خان به همراه قرچقای خان سپهسالار لشکر ایران توانست شکست خفت باری به ترکان عثمانی بدهد ؛ از این نظر تجربه جنگی سردار عصر صفوی با سردار عصر انقلاب اسلامی در مقابل همسایه متجاوز غربی (عثمانی دیروز و بعثی های امروز) مشابه است.
🔴 دوم : امامقلی خان حدود سی هزار نفر نیروی جنگی تحت امر خود داشته که حساب و کتاب و امورات و کارشان را خودش رسیدگی میکرده و هر وقت کشور را خطری بزرگ تهدید مینموده این نیروی جان بر کف وارد عمل میشده ( بگذریم از این نکته که همین نیرو و قدرت باعث وحشت جانشینان نالایق شاه عباس شده در قتل سردار تعجیل کردند!!) شاید به نوعی تشابه تاریخی با سپاه قدس و سپاه پاسداران دیده شود !!
🔵سوم : تجربه جنگی با همسایه متجاوز غربی (عثمانی و بعثی ها ) به هر دو سردار تجربه و آزمون و کارآموزگی داد که توانستند در مقابل زیاده خواهیهای خارجی یعنی استعمارگران اسپانیایی و پرتغالی دیروز و امریکا و انگلیس و اروپای امروز سدی محکم ایجاد نمایند.
🔴چهارم : محبوبیت و حضور ملی این دو سردار یک "عیار و نشانه" است ؛ اینها نماد و سمبل زنده و شفاف ارزشها و عظمت ها برای جامعه و ملتی هستند که در معرض تحول و انحطاط واقع شده است ؛ تا این سرداران برای مردم ، "قهرمان ملی" محسوب میشوند، این بدان معناست که هنوز "انحطاط" غلبه نکرده است و اعضای رئیسه جامعه (یعنی مغز و قلب ) سالمند و مسیر حرکت آن ملت در کل درست است ؛
هرچند در جزئیات حرف و حدیث ها زیاد باشد ۰
🔶پنجم : باید مراقب بود امروز استعمار ، تور تزویر و حیله خود را با گستردگی زیادی پهن نموده است و یکی از ابعاد خطرناک آن ، قهرمان سازی های کاذب است که ماههای قبل در لقب سازی های سیاسی از سوی برخی جریانهای فرهنگی شاهدش بودیم ۰
( رجوع شود به یادداشت لقب فروشی از کیسه تاریخی ملت )
فاعتبروا یا اولی الابصار
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
🔰واقعیتی که امریکا از انگلیس باید بیاموزد!!
( راز سرداری که چهره بین المللی مقاومت شد )
دکتر موسی نجفی
✅در بین شاخ و شانه کشیدن های متناقص همراه با تهدید و تطمیع و ترس مقامات امریکایی در شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی ، برخی از آنان (مثل جان بولتون) آرزوهای دور و دراز و خیال های خود را درباره نابودی انقلاب اسلامی و برخی فراتر از آن حتی در مورد کشور و مردم ایران پنهان نمی کنند ؛ ولی آیا ملتی که در طول قرون مختلف بزرگترین بحرانها و تنش های عظیم را پشت سر گذاشته است و طوفان های سخت را تجربه کرده در این مقطع تاریخی آسیب پذیر است ؟ هر چند ایرانیان بارها اثبات کرده اند که با عقلانیت و تدبیر و اراده میتوانند تهدید را به فرصت تبدیل کنند ولی در جواب این پرسش میخواهیم از دیدگاه خود غربیها و با توجه به تجربه پیشکسوتان قبلی تاریخ استعمار یعنی روباه پیر ، انگلیس مطلب را دنبال کنیم ۰
🔴از تجارب دولتمردی انگلیسی سخن می گویم که یکی از بزرگان سیاست خارجی بریتانیا بود: «لُرد جرج کِرزن». کرزن ۱۸۹۹ تا ۱۹۰۵ نایبالسلطنۀ (= فرماندار) هند بود و همواره در بالاترین سطح سیاسی کشورش قرار داشت و تا در ۱۹۱۹، سالی که نظم نوین جهان در ورسای چیده میشد، وزیر امور خارجۀ انگلیس شد و تا ۱۹۲۴ در این مقام ماند.
🔵اما کرزن سالها پیش از این به جهانگردی روی آورد، از ۱۸۸۸ تا ۱۸۹۴. از روسیه و آسیای مرکزی تا کره و هندوچین را زیر پا گذاشت و در جریان آن چند ماهی نیز در ۱۲۶۸ شمسی (۱۸۸۹ـ۱۸۹۰) در ایران سیاحت کرد. نتیجۀ سفر او به ایران کتابی دوجلدی شد با عنوان «ایران و قضیۀ ایران». در این کتاب که به نوعی شناخت عمیق تر ایرانیان را مدنظر داشته جمع بندی جالبی در مورد ایران دارد :کرزن پس از مقایسۀ ایرانیان با ملل مجاور میگوید «تاریخ گواه است که ایرانیان نبوغ بقا دارند...» «نبوغ بقا»
🔶به نظرم این همان نکته ای است که امریکائیان در اتخاذ سیاسیت های راهبردی خود و در تاکتیک های خشن در حذف فیزیکی و ترور افراد باید از انگلیس ها و از تاریخ بیاموزند ۰
البته در کنار این مطلب بایستی توجه کنند که نه با یک ملت جعلی و ساخته شده و جزیره ای از اقوام گسسته( مثل برخی ملل تقسیم شده از میراث عثمانی ها در بعد از جنگ بین الملل اول) بلکه با ملتی حقیقی با تاریخ و ایده و احساس و آرمانهای مشترک روبرو هستند ؛ از بد حادثه برای امریکائیان ، انقلاب اسلامی که امری فرا ملی است در چنین کشوری با این سوابق تاریخی و هویتی ، سکنی و ماوا گزیده است ؛ موقعیت و جریان و تفکر و نفوذ بین المللی شهید قاسم سلیمانی در بین ملل منطقه ، نماد و مصداقی از این ماجرای بزرگ و ریشه دار و دنباله دار است و با حذف یک سردار هر چند عظیم و عزیز ، صورت مسئله پاک شدنی و برای غرب حل شدنی نخواهد بود ۰
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
🔰پرسش های مخاطبین محترم
✅پرسش اول :
🔴 سلام علیکم بنده دانشجوی دکتری علوم سیاسی گرایش مسائل ایران هستم می خواستم از جناب دکتر برای انتخاب موضوع رساله کمک بگیرم.به نظر استاد باید در چه زمینه ای کار کنم.باتشکر
✅پرسش دوم :
🔵سلام استاد
دانشجوی مقطع ارشد در رشته اقتصاد هستم.
از جهت تحصلات حوزوی هم در مقطع درس خارج در حال حاضر برای انتخاب موضوع پایان نامه در حال نظر سنجی اساتید خودم هستم تا یه تصمیم بجا و کارساز بتونم بگیرم.
مطمئنا بسیاری بر این عقیده هستند که مشکل امروز ایران اسلامی در حیطه اقتصاده. میخواستم بدونم خاصه مشکل رو در کجای اقتصاد میدونید.
و یا اگر توصیه ای برای حقیر دارین ممنون میشم.
چرا که حقیر قصد جدی در حل معضل اقتصاد دارم اما اساتید اقتصاد کمی بسته به موضوعات ملی نگاه میکنن از همین روی بسیاری از مقالات زیبایی که از دانشجویان این رشته تقدیم جامعه میشه، کاربردی برا جامعه حاضر نداره چه برسه به اینکه بخواد ماندگار هم بشه.
الکلام حقیر در حار جستجوی نقطه درد هستم.
ممنون میشم اگر چند دقیقه ای وقتتون رو به حقیر اختصاص بدین.
🔴جواب :
🔵نجفی :
با سلام و تشکر
به پرسش های مذکور به طور کلی قبلا به نحوی پاسخ داده بودم ؛ البته شاید پرسشگران محترم از اعضای جدید کانال باشند ، خلاصه قسمتی از جواب گفته شده این است که موضوع رساله بسته به روحیات و علائق و سلائق و اهداف و تفکرات هر کسی متفاوت و متمایز است و این خود فرد دانشجو هست که باید موضوع را متناسب با شرایط خودش انتخاب نماید ۰ توضیحات بیشتر را دوستان در پست های قبلی در این زمینه می توانند مورد مطالعه قرار دهند ۰
در اینجا ذکر یک نکته حائز اهمیت که (هم پرسشگر علوم سیاسی و هم اقتصاد) می توانند دقت نمایند این است که با توجه به شرایط جدید انقلاب و درگیری و تعارض عمیق تر انقلاب اسلامی،با غرب و بخصوص،امریکا بعد از ترور شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی ، توصیه ای که به دوستان دارم این است پیرامون ابعاد مختلف استقلال و کوتاه کردن دست بیگانگان پژوهش نموده و و در زمینه این موضوع مهم و حیاتی تامل کرده و یکی از زیر مجموعه های مرتبط با آن را در رساله دکتری و یا کارشناسی ارشد پیگیری نمایند۰
بدیهی است در صورت امکان اگر دوباره موضوع خاصی در این زمینه ها به ذهنشان رسید، با من در میان بگذارند ، حتما در حد وسع خود در خدمت شان خواهم بود ۰
با تشکر
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
34.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰شبکه ۴ سیما -
✅آفاق عاشورایی انقلاب اسلامی ایران - شهریور ۹۸
🔴گفتگو با دکتر موسی نجفی :
🔵چرا واقعه عاشورا در حد قیام و جنیه سلبی متوقف نشد و شیعه را به جریانی عمیق در تاریخ مبدل ساخت ؟
🔴اصولا تفاوت قیامی که به واقعه مبدل میشود با شورش و مبارزه صرفا علیه ظلم چه تفاوتهایی دارد؟
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
🔰جلسه پژوهشی گروه تاریخ و اندیشه معاصر - موسسه امام خمینی قم - ۲۱ دی ماه ۱۳۹۸
✅دکتر نجفی : شهید سردار سلیمانی در بعد ملی چه تفاوتی با سرداران ملی عصر مشروطه داشت ؟ و در بعد بین المللی جهان اسلام چه تفاوتی با سید جمال الدین اسدآبادی داشته ؟
اینکه اقوام مختلف ایرانی به او به یک چشم می نگرند و کرمانی بودن یا نبودنش او را متمایز نمی کند بلکه همه ایران به او یک احساس مشترک داشتند؛ نشان از سرداری دارد که در دل مردم نشسته است ۰
🔴اما در بعد بین المللی او به خلاف سید جمال بر هویت ایرانی و شیعی خود تاکید داشت ، ولی عنصر "عقلانیت و اعتدال" باعث شده بود همه اقوام و مذاهب اسلامی او را ایرانی شیعی می دیدند ولی با او "نسبت" درست و گفتگویی هویت زا داشتند و این چیزی جز بالفعل نمودن بعد بین المللی و فراملی انقلاب اسلامی نیست۰ در حقیقت سردار محبوب ما توانست مکتب و ایده ای را در عمل نشان دهد که در آن انقلاب اسلامی هر چند در ایران ، نظام سیاسی بزرگی ایجاد کرده ولی این انقلاب راهی را باز نموده که می تواند متعلق به همه مسلمانان و ملت ها باشد۰
🔵انقلاب اسلامی دارای ظرفیت های زیادی است که بایستی با تعمق و تدبیر و برنامه ریزی به فعلیت برسد ؛ سردار شهید بخشی از این ظرفیت های ناشناحته را به درستی دریافته بود۰
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
حضور اتفاقی !! سفیر انگلیس برای همدردی روبروی دانشگاه امیرکبیر ، یاد آور بست نشستن مشروطه خواهان در سفارت انگلیس و همان قضایای دیگ پلوی سفارت انگلیس و داستان رخنه در مشروطه است ۰
هر جا روباه پیر مکار را دیدید بدانید فتنه قوی است ؛ بیشتر مواظب مزرعه باشید۰
دکتر موسی نجفی
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
29.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰طرح ملی گفتمان نخبگان علوم انسانی دوره پنجم - دماوند سالن همایش امام صادق (ع) - مرداد ۱۳۹۸
✅دکتر نجفی : تاثیر فتح قسطنطنیه بر رنسانس غرب و تلافی کردن چند دهه بعدی آنها در اضمحلال اندلس اسلامی در اروپا
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
🔰پرسش های مخاطبین محترم
✅سلام علیکم.
خدمت استاد
من طلبه پایه نهم قم هستم وفقط با مطالعه اثار شما با شما اشنا شدم. وسبک شما را پسندیدم.
می خواستم برای اینکه در حوزه تمدن اسلامی صاحب نظر شد چه اثار ی را شما پیشنهاد می کنید برای مطالعه.
در ضمن خودم چند سالی پیگیر مطالعات تمدنی وتاریخی هستم.
🔴جواب
🔵نجفی
با سلام و تشکر ، اینکه به عنوان یک طلبه وارد و علاقه مند به موضوع تمدن شده اید فی نفسه قابل تقدیر است و درک درستی از احتیاج به این حوزه مطالعاتی دارید ؛ هر چند اینگونه مباحث مستقیما در دروس شما دخالت ندارند ولی طلبه و یا هر دانشجوی علوم انسانی و حتی سایر رشته ها باید بدانند نگرش و دید و جامعیت و عمقی که مباحث تمدنی به آنها می دهد نه تنها "کلان نگری " آنان نسبت به ارتباط علوم را عوض می کند ، بلکه بر روی رشته تخصصی شان نیز موثر خواهد بود ۰
🔶اما اینکه پرسیده اید چگونه می توان صاحب نظر شد ؟ حصول به این هدف کار ساده ای نیست شما هم احتمالا مثل بسیاری از دوستان جوان ما قدری عجول هستید ! به نظرم اول فقط دنبال فهم و درک و کسب این حوزه فکری باشید و مطالعه آثار منتشره را از زوایای مختلف دنبال کنید ؛ ولی این همت و تلاش را جزو برنامه ثابت علمی و زندگی روزمره تان قرار دهید ، مسلما به مرور ایام نتایج آن را خواهید دید ؛ شاید هم در موردی خاص، شما به نوعی نظریه و یا فهمی رسیدید که کمتر کسی به آن توجه نموده است ۰ این را بدانید حوزه مطالعات تمدنی و زاویه ورود به مباحث آن بسیار گسترده و متنوع است و به یک و یا دو رشته مربوط نمی شود ۰
🔷در مورد کتب پیشنهادی هم مسئله همینطور است و بستگی به نوع علاقه و زاویه دید شما و رشته تحصیلی تان دارد۰ من قبلا به عنوان نمونه منبع زیر را که البته کمی هم سنگین و تخصصی است معرفی نموده و البته مراجعه شما به منابع و پست های قبلی همین کانال را هم مفید می دانم ۰
انشاالله موفق باشید۰👇👇
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
هدایت شده از دکتر موسی نجفی
👆ادامه قبلی
🔰کاوش های نظری در الهیات و تمدن
1
مولف : حبیب الله بابایی
ناشر کتاب : پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
سال نشر : 1393
تعداد صفحات : 604
300,000 ریال
افزودن به سبد سفارش
معرفی کتاب
مشخصات
نظرات کاربران
معرفی کتاب
✅این کتاب از 9 فصل «ماهیت تمدن»، «ماهیت مطالعات تمدنی»، «حکمت عملی، حکمت تمدنی»، «الهیات تمدنی»، «جامعه فرهنگ و تمدن در تفکر و تجربه صوفیان مسلمان»، «فرهنگ تکثرگرایی غربی و چالش های نوپدید آن در زیست و هویت مسلمان شرقی»، «اسلام و تمدن در اندیشه حسن حنفی و مالک بن نبی»، «درآمدی بر الهیات عملی در اندیشه دینی مدرن»، «الهیات و فرهنگ مروری بر تطورات فکری الهی دانان مسیحی در مطالعات فرهنگی» و پیوست ها تشکیل شده است که هر بخش دارای مباحث گوناگونی است.
🔴این مجموعه در پی بیان تأملاتی است در امکان مطالعات دینی در موضوعات تمدنی و ضرورت مطالعات تمدنی در موضوعات دینی، این دو رویکرد، نوعی مواجهه با اندیشه سکولار در عرصه های کلان اجتماعی است تا نگرش تمدنی را در تفسیر ادیان (اعم از اسلام، مسیحیت و یهودیت) توصیه کند و بر قابلیت های ادیان در تدبیر و طراحی تمدن ها تأکید نماید.
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi