eitaa logo
کانال آموزشی مراجعین مطب دکتر سعیدی
712 دنبال‌کننده
251 عکس
45 ویدیو
2 فایل
کانال آموزشی مراجعین مطب دکتر سعیدی - ساوه - خ طالقانی یک - پلاک۷ تلفن ۴۲۲۲۴۰۹۶ - ۰۹۱۸۲۵۲۶۹۷۹ لطفا سوالات خود را بصورت مکتوب در ایتا بپرسید و از تماس تلفنی خود داری فرمائید. ساعت کاری مطب : شنبه تا پنج شنبه از ساعت ۹ صبح تا ۱۲ و ۴ عصر تا ۸
مشاهده در ایتا
دانلود
. ❇️ علل لرزش دست ➿این لرزش ها عوامل مختلفی دارند که در ادامه به علل و راه های درمان آن ها می پردازیم. 🟠در مواردی لرزش از وجود بیماری‌های مرتبط با مغز و اعصاب به خصوص پارکینسون خبر می‌دهد. بیماری PD یک اختلال عصبی است که در آن بخشی از سلول‌های مغزی در ناحیه‌ای به نام ماده سیاه از بین می‌رود. این قسمت مسئول نورون‌های تولیدکننده دوپامین است که نقشی مهم در لرزش دارند. 🟠در برخی موارد تنش و شوک های عصبی، استرس و اضطراب باعث لرزش دست ها می شوند. 🟠لرزش دست در برخی مواقع همراه با تپش و ضربان تند قلب است که این مشکل دلایلی مانند بیماری فیبریلاسیون دهلیزی (Atrial Fibrillation)، حملات پانیک و افت قند خون (هیپوگلیسمی) دارد. 🟠در بعضی موارد کمبود برخی ویتامین ها مانند ویتامین B12 و املاحی مانند منیزیم باعث لرزش دست می شوند. 🟠مصرف بیش از حد قهوه نیز علاوه بر اینکه باعث تندی ضربان قلب، بی خوابی و بی قراری و مشکلات دیگر می شود باعث پیدایش لرزش دست ها و لرزش عضلانی می شود. این می تواند اثر مستقیم کافئین باشد.
. ❇️علل لرزش دست 🟠پیری یکی دیگر از عوامل پیدایش لرزش دست ها می باشد که عمومیت بیشتری دارد. خستگی، کار و ورزش سنگین و بیش از حد نیز از دلایل لرزش دست ها می باشد. 🟠پرکاری تیروئید نیز از یک طرف باعث افزایش متابولیسم بدن و ضعف بدنی می شود و از طرف دیگر باعث استرس و عصبی بودن می شود که در هر دو مورد به لرزش دست ها منتهی خواهد شد. 🟠مصرف زیاد سیگار و مشروبات الکلی نیز ممکن است باعث لرزش دست ها شود. 🟠اختلالات کلیوی مانند سندروم نارسایی کلیه ی-میوکلونوس عملی (AMRF ) منجر به مشکلات حرکتی مرتبط با سندروم AMRF که معمولا با لرزش ریتمیک غیرارادی (رعشه ) در انگشت ها و دست ها در حالت استراحت شده و هنگام نوشتن ، بیشتر به چشم می آیند. 🟠اختلالات کبدی مانند انسفالوپاتی کبدی نیز باعث لرزیدن دست‌ها و بازوها می شود. بی خوابی و کمبود خواب خود یکی از دلایل لرزش دست ها می باشد.
. ❇️ علل لرزش دست 🟠بی خوابی و کمبود خواب خود یکی از دلایل لرزش دست ها می باشد. 🟠عوارض ناشی از مصرف برخی داروها مانند داروهای 🌀 ضد افسردگی 🌀ضد تشنج 🌀بعضی از داروهای آسم 🌀 داروهای سرطان 🌀 آنتی‌بیوتیک‌های خاص 🌀داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی 🌀 مصرف آمفتامین 🌀کورتیکو استروئیدها 🌀 سالبوتامول 🌀و کورتیکواستروئید نیز یکی دیگر از عوامل پیدایش لرزش دست ها می باشد. 🟠بیماری حرکتی سیستم عصبی به نام دیستونی است. در این حالت مغز سیگنال‌هایی مبنی بر افزایش غیر عادی انقباض عضلات اندام‌ها را می‌فرستند و در همین راستا دست‌ها و یا سایر اندام‌ها شروع به لغزیدن و لرزیدن می کند
ـ⁣⁣⁣⁣🌺🍂🍃🍂🍃🍂 ـ⁣⁣🍃 ـ⁣⁣⁣⁣ 🍂 ـ⁣⁣⁣⁣🍃 *شب یلدای طبی* 😊 ـ⁣⁣⁣⁣🍂 شب یلدا یکی از سنت‌ های پسندیده است که در آن افراد دور هم جمع می‌ شوند و تجدید خاطرات و صله رحم صورت می‌ گیرد، ولی افراد باید در مصرف خوردنی‌ ها و نوشیدنی‌ ها احتیاط نمایند تا دچار عوارض ناشی از پرخوری در این شب نشوند. 🔰 همانگونه که می‌ دانیم شب یلدا، شب اول زمستان است که هوا معمولا بسیار سرد می‌ باشد. بنا‌براین از نظر طب ایرانی، خوردن یا آشامیدن چیزهای خنک همچون هندوانه، انار ترش، مرکبات مخصوصا با طعم ترش، برگه هلو و زردآلو چندان توصیه نمی‌ شود و در صورت مصرف آن ها، باید به مقدار کم باشد. 🍃 🍂 🍃 🍂 🌺🍂🍃🍂🍃🍂
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگه شب دیر بخوابید چه اتفاقی برای شما می‌افتد؟ ◽️دیر خوابیدن عوارض پیچیده و چندوجهی بر سلامت بدن دارد که شامل اختلال در ریتم شبانه‌روزی، افزایش التهاب، کاهش کیفیت خواب و خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن است.
🌸🍃 🍃 🔖لطفا نخوابید! ❌ خواب بعد از طلوع خورشید خواب خوبی نیست. زیرا باعث افزایش سردی و تری در بدن می شود که می تواند باعث “چاقی” و پیامدهای آن شود. ❌ افزایش سردی و تری می تواند علائم مختلفی در اندامهای بدن ایجاد کند مثلاً در مغز باعث کاهش حافظه شود و یا در معده باعث نفخ و ترش کردن و آروغ شود. 🔹افزایش سردی و تری در کبد می تواند منجر به کبد چرب شود همچنین در رحم باعث افزایش ترشحات رحمی کاهش میل جنسی افزایش احتمال سقط و یا ناباروری شود. ❌از دیگر عوارض خواب روز می‌توان به افزایش بوی بد دهان افزایش خلط و ترشحات پشت حلق اشاره کرد.
💠 تدابیر فصل زمستان در فصول پاییز و زمستان، هوا سردتر و روزها کوتاه‌تر می‌شوند. مدت زمان تابش خورشید کم‌تر از دیگر فصول است. و به دنبال آن معمولا احساس انرژی و سرزندگی کمتر و احساس افسردگی و دلگیری در این فصل افزایش می‌یابد البته که بسته به مزاج افراد تطابق و لذت از فصول متفاوت هست مثلا دموی ها در زمستان حال بهتری دارند و بر عکس بیماری های غلبه سردی مثل دردهای مفاصل و یا علایمی از افسردگی میتواند در فصول سرد شیوع بیشتری داشته باشد. با توجه به غلبه بلغم در زمستان های سرد و پربارش و تاحدودی غلبه سودا به سبب کم بارش بودن زمستان های کنونی، بیماری های مرتبط هم بیشتر می‌شود. جهت پیشگیری از عوارض این فصول و نیز درمان آن تا حدودی ، رعایت یکسری نکات کمک کننده می‌باشد. • گرم نگه داشتن سر به شکل گذاشتن کلاه و بستن سر، مخصوصا موقع خواب. • پوشیدن لباس پوشیده حتی اگر احساس سردی نکنید. • اجتناب از خوردن غذاهای با طبع سرد، خصوصا در وعده شام. • اجتناب از خوردن هندوانه که دارای طبع سرد و تر است و مخصوص این فصول نیست. (نارنگی، پرتقال و انار را می‌توانید در صورتیکه که شیرین هستند میل کنید) • خوردن انواع آش‌های سنتی مناسب فصل سرما. • استفاده گهگاه از دمنوش های گرم و معتدل مثل آویشن و خطمی، سنبل الطیب، افتیمون و گل محمدی، گل گاوزبان و لیمو و اسطوخودوس. • چاشنی ادویه ای مثل زعفران یا شوید و زیره همراه برنج .استفاده بیشتر از نور خورشید در ساعات محدودی که امکان استفاده از نور خورشید است. در فصل زمستان، گرما به درون بدن می‌رود به همین دلیل قوت سیستم گوارشی بیشتر شده و توان هضم غذا بالاست. پس خوردن غذاهای پرانرژی در این فصل توصیه میشود. این نکته بویژه در افرادیکه بدون در نظر گرفتن شرایط فصلی وعده ناهار را حذف می‌کنند قابل اهمیت هست که حذف وعده ناهار در زمستان توصیه نمی‌شود. بیش‌تر بیماری‌های این فصل بلغمی هستند، یعنی غلبه سردی و تری مانند زکام، گلو درد، عفونت ریه، درد پهلو و پشت، سردرد، سکته، صرع و بیماری‌های عصبی (به ویژه افسردگی)، این فصل مایه دردسر پیران و راحتی میانسالان است و بدترین فصل برای بلغمی مزاج‌هاست. البته که در سال‌های اخیر به دلیل بارش کم در فصل زمستان ؛ بسیاری از بیماری‌های فصل پاییز و غلبه سردی و خشکی را نیز مشاهده میکنیم. با توجه به ویژگی سرد و تر بودن طبیعت فصل زمستان، توصیه به مصرف غذاهای پر انرژی است. مالیدن روغن و ماساژ استخوان ها با روغن های گرم نظیر روغن بابونه، گاهی سیاهدانه، روغن زیتون و کنجد به تقویت بدن و استحکام استخوان ها کمک می کند. در زمستان توصیه به خوردن حبوبات گرم و گوشت‌ گوسفند می‌شود و نیز استحمام پر بخار و محلل باعث افزایش تعریق،و کاهش غلبه بلغم در بدن میشود به شرط انکه بعد از ان در معرض باد و سرما قرار نگیرید. پرهیز از مصرف زیاد لبنیات و خوردن ماهی زیاد در این فصل نیز به علت افزایش سردی و بلغم است. استفاده از خشکبار و میوه‌های خشک و مفید، نظیر پسته، بادام، فندق، گردو و سنجد، از دیگر توصیه های این فصل است. مواد خوراکی مثل عسل و سیاهدانه نیز بسته به مزاج افراد و به مقدار متعادل بهتر است در برنامه روزانه گنجانده شود. افزایش تحرک و ورزش و فعالیت‌های بدنی بسیار مفید بوده و باعث گرم شدن بدن و بهبود خون‌رسانی می‌گردد.
💠 تدابیر فصل زمستان در فصل زمستان گاهی مشاهده میشود ، فضای داخل اتاق‌های محل زندگی یا در محل کار را آن قدر گرم می‌کنند که افراد مجبور به کم کردن لباس‌های خود می‌شوند و با یک لباس بسیار نازک در منزل به سر می‌برند. این مساله علاوه بر اتلاف انرژی از نظر سلامت هم محل اشکال میباشد. در صورتی که سرمای نسبی زمستان و نیز گرمای تابستان تا حدودی برای سلامتی بدن لازم است . بر اساس آموزه های طب ایرانی، ما باید تا حدی صبر به سرمای زمستان و صبر به گرمای تابستان داشته باشیم تا تعادل مناسب با آب و هوای فصل بر بدن ما حاکم شود. "از گرم کردن و سرد کردن محل اقامت و به ویژه خانه‌های خود بپرهیزید و بگذارید طبیعت، با تغییرات آب و هوایی خود، بدن‌هایتان را بسازد." طراحی و ساختار کرسی نیز بر همین مبنا است، بهتر است محیط بیرون آن خنک تر باشد و بسیارگرم نباشد _همان طور که در زمستان ریشه درخت زیر زمین جای گرمی دارد_ و بالای آن در معرض سرما قرار دارد. قرار گرفتن در زیر کرسی موجب تعادل گردش خون در محیط و مرکز بدن و در نتیجه گرم شدن بدن و کاهش رطوبت اضافی می‌شود. که با توجه به شیوع بیماری های مفصلی به سبب غلبه سردی و تری در فصل زمستان این گرمابخشی فواید بسیاری دارد. همچنین با گرم نگه داشتن دستگاه گوارش و شکم به بهبود عملکرد گوارشی و پیشگیری از یبوست و نیز با گرم نگه داشتن پاها به بهبود خون‌رسانی پا و پیشگیری از واریس و دردهای مفصلی کمک شایانی می‌کند. علاوه بر این ها طراحی و رنگ بندی لحاف کرسی و ملزومات آن نیز در ایجاد نشاط و آرامش قلبی تاثیر بسزایی دارد. لحاف کرسی سنتی از جنس نخی و پشمی بوده که الکتریسیته ساکن بدن را دفع می‌کند و ضد سودا و آرامش بخش است. در فرهنگ و سنت ایرانی کرسی وسیله‌ای بسیار فراتر از یک دستگاه گرم کننده است و به‌عنوان یکی از لوازم فرهنگی جایگاه خاطره انگیز و نوستالژیک دارد، به این سبب که حرارت دلچسبش اعضای خانواده را گرد هم می‌آورد و زمستان سرد را بر جسم و جان گرم و مطبوع می‌کند.
💠 ولع به شیرینی یکی از سوال هایی که در مراجعات و ویزیت ها زیاد پرسیده می شود، بحث ولع به شیرینی است. 🍭🧁🥧🍦🍰🍮🎂🍭 ولعی که گاهی بصورت غیر قابل کنترل می شود و این می‌تواند ما را در یک سیکل معیوب 🔁 قرار دهد.
1️⃣ اولین کار کاهش مصرف انواع شیرینی های حاوی قند و شکر است. اگر مصرف زیادی دارید، آنرا به مرور کم کنید تا بدن بهتر تحمل کند. سعی کنید انواع شکلات و بیسکوییت و شیرینی را از دسترس یا حتی از خانه دور کنید. ✅ گاهی که نیاز به مصرف یک خوراکی شیرین دارید، از کشمش، مویز، توت خشک، انواع میوه خشک و مانند آن استفاده کنید
2⃣ یک دلیل شایع و مهم در میل زیاد به شیرینی هم وجود کمخونی است. کمخونی مشکل شایعی در خانم هاست و علائم متنوع و زیادی هم دارد که یکی از آنها میل زیاد به شیرینی است. اگر فکر می کنید ممکن است دچار کمخونی باشید، آنرا با پزشک خود مطرح کنید تا بررسی و در صورت لزوم درمان شود.