🔰 گزارش روز
🔘 گرای اشتباه ندهید...
یکی از معاونان دولت اسبق که خدمات ارزشمندی را برای کشور داشته، در مصاحبهای برای توسعه ایران و رهایی از تحریمها نسخه پیچیده و بیان کرده است: «ما باید بفهمیم که راهی جز مذاکره وجود ندارد.»
نسخه مذاکره در پاسخ به مسئله تحریم در همه دولتها به فراخور شرایط و اقتضائات موجود در دستور کار بوده و اساساً نظام جمهوری اسلامی لحظهای برای رفع تحریم از طریق گفتوگوهای دو و چندجانبه در شرایط برابر، در هیچ دورهای درنگ نکرده است و چه بسا در دورهای حتی با وجود عبور از خطوط قرمزش، با دولت وقت بیشترین همراهی شد تا مسئله تحریم حل شود. اتفاقاً همین فرد مصاحبهکننده که در دلسوزی وی برای کشور تردیدی نداریم، هشت سال معاون اول دولتی بوده که بیشترین مذاکره را با تحریمکنندگان داشته، اما نتیجه آن از زبان یکی از اعضای کابینه همین دولت، چیزی جز هیچ نبوده است. بنابراین اصل مذاکره محل نقد نیست، بلکه این نگرش که «راهی جز مذاکره» برای حل مسئله تحریم نداریم، محل اشکال است؛ نگرشی که یک دوره هشت ساله ساخت درونی اقتصاد ایران را با چالش مواجه کرد؛ چرا که فراموشی ظرفیتهای کشور و انفعال را به بار آورد.
تردیدی نیست که مسئله مهم اقتصاد ایران تحریم است؛ اما موضوع چگونگی مواجهه با این مسئله است!
تجربه برجام و مذاکره در گذشته به ما نشان داده است، مادامی که آمریکا تحریم را اثرگذار میداند، آن را با مذاکره برنمیدارد و اگر هم تحریمی تعلیق شود، مانع از انتفاع ایران خواهد شد. از این منظر مذاکرات گذشته برای ما یک درس است که تلاش برای کم اثر کردن تحریم باید در اولویت باشد. این تجربه گران چگونگی مواجهه با تحریمها را به ما نشان میدهد! این تجربه گران نشان میدهد راه برداشتن تحریم، کم اثر یا بیاثر کردن تحریم است، نه تمرکز بر مذاکره صرف. وقتی تحریم بیاثر شد، امکان مذاکره هم فراهم میشود، بنابراین، اولویتبندی راه حلها در این میان اهمیت خود را نشان میدهد.
🔸️ نکته مهمتر اینکه عامل اساسی در بیاثر یا کم اثرکردن تحریم، رشد تولید از طریق درونگرایی و برون نگری اقتصادی است؛ یعنی ابتدا باید ظرفیتهای داخلی را از حیث ساختار و منابع، فعال و بهینهسازی کرد.
🔹️ در نهایت همه باید مواظب باشیم تا گرای اشتباه ندهیم. تجربه گذشته را مدنظر قرار دهیم و بدانیم که راه حل اولویتدار اقتصاد ایران، رشد تولید از طریق حداکثر کردن بهینهسازی، صرفهجویی و بهرهوری از عوامل تولید (زمین، سرمایه، نیروی کار) است.
✍️ #علی_محمدی
http://Eitaa.com/e_beman
🇯🇴🇱🇧 🇮🇷﷽🇮🇷🇱🇧🇯🇴
🌿 بصائر علوی
🌹 امیرمومنان فرمودند :
▫️لَا يَصْدُقُ إِيمَانُ عَبْدٍ، حَتَّى يَكُونَ بِمَا فِي يَدِ اللَّهِ، أَوْثَقَ مِنْهُ بِمَا فِي يَدِه.
🌱ايمان بنده اى درست نباشد جز آن كه اعتماد او به آنچه در دست خداست بيشتر از آن باشد كه در دست اوست.
📘#نهج_البلاغه_حکمت_310
🌹 رهبر انقلاب:
بإذن الله تعالی #ایران_قوی مقتدر است و مقتدرتر هم خواهد شد. ۱۴۰۳/۹/۲۱
#ایران_قوی
#ایران_مقتدر
#ایران_جوان_و_مقتدر
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
«أَللّٰهُمَعَجِّلْلِوَلیِکَٱلْفَرَج 🤲»
✅ تدوین: مرتضوی نژاد
🆔 Eitaa.com/e_beman
🆔 Sapp.com/e_beman
📖 روزمان را با #قرآن آغاز کنیم.
🇮🇷نهم دی روز بصیرت و پیوند با ولایت گرامی
یوسف 108
قُلْ هَٰذِهِ سَبِيلِي أَدْعُو إِلَى اللَّهِ ۚ عَلَىٰ بَصِيرَةٍ أَنَا وَمَنِ اتَّبَعَنِي ۖ وَسُبْحَانَ اللَّهِ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُشْرِكِينَ
بگو: طریقه من و پیروانم همین است که خلق را به خدا با بینایی و بصیرت دعوت کنیم، و خدا را از شرک و شریک منزه دانم و هرگز به خدای یکتا شرک نیاورم.
🌐پیام ها
1- راه انبيا، روشن و در معرض شناخت وديد همگان است. «هذِهِ سَبِيلِي»
2- پيمايندگان راه حقّ بايد مواضع خود را با صراحت و بدون ترس بيان و اعلام كنند. «هذِهِ سَبِيلِي»*
3- دعوت رهبر بايد به سوى خدا باشد، نه به سوى خود. «أَدْعُوا إِلَى اللَّهِ»
4- رهبر بايد بصيرت كامل داشته باشد. «عَلى بَصِيرَةٍ»
5- مردم را چشم بسته و بدون آگاهى نبايد به انجام كارى ترغيب كرد. «عَلى بَصِيرَةٍ»*
6- پيروان پيامبر بايد هر كدام مبلغى باشند كه با بصيرت و آگاهى مردم را به سوى خدا دعوت كنند. أَدْعُوا إِلَى اللَّهِ ... أَنَا وَ مَنِ اتَّبَعَنِي
7- محور تبليغ، تنزيه خداوند از هرگونه شرك وشريك است. «سُبْحانَ اللَّهِ»
8- مبلّغان دينى بايد افرادى خالص ومخلص باشند. «ما أَنَا مِنَ الْمُشْرِكِينَ»
9- توحيد ونفى شرك، اساس دين اسلام مىباشد. «أَدْعُوا إِلَى اللَّهِ، ما أَنَا مِنَ الْمُشْرِكِينَ»
💥🌙امام خامنه ای : 1389/10/8
قویترین و آخرین ضربه را ملت در روز نهم دی و بیست و دوی بهمن وارد کرد. کار ملت ایران در بیست و دوم بهمن، کار عظیمی بود؛ نُه دی هم همین جور. یکپارچگی ملت آشکار شد. همهی کسانی که در عرصهی سیاسی به هر نامزدی رأی داده بودند، وقتی دیدند دشمن در صحنه است، وقتی فهمیدند اهداف پلید دشمن چیست، نسبت به آن کسانی که قبلاً به آنها خوشبین هم بودند، تجدید نظر کردند؛ فهمیدند که راه انقلاب این است
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 باید مستقیما با ایران مقابله کنیم
📍 «تایمز اسرائیل» نوشت: «رئیس موساد، دیوید بارنئا، طبق گزارشهای روز چهارشنبه، مقامات اسرائیل را به تمرکز بر حمله به ایران بهعنوان راهی برای متوقف کردن حملات حوثیها ترغیب کرده است.» روزنامه «هاآرتص» نیز گزارش داده است: «بارنئا این گزینه را طی مجموعهای از بحثها درباره عدم موفقیت سه دور قبلی حملات در یمن مطرح کرد.» او به مقامات امنیتی گفت: «ما باید مستقیماً با ایران مقابله کنیم. اگر فقط به حوثیها حمله کنیم، مشخص نیست که بتوانیم آنها را متوقف کنیم.» این اظهارات به نقل از شبکه ۱۳ آمده است. هیچ تأیید یا واکنش فوری به این گزارشها که منابع نامشخصی از آنها نقل شده بود، اعلام نشد. نتانیاهو طبق گزارش شبکه ۱۳ با ارزیابی بارنئا مخالفت کرده و اظهار داشته است: «ایران موضوعی متفاوت است که در زمان مناسب به آن رسیدگی خواهد شد.» شبکه ۱۳ گزارش داد: «ارزیابی نتانیاهو از سوی اعضای ارشد دستگاه امنیتی نیز تأیید شده، اما جزئیات بیشتری ارائه نشده است.»
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 پیشرفتی فراتر از تصور
🔘 روزنامه آمریکایی «واشنگتنپست» در مقالهای با بیان اینکه اسرائیل خود را برای جبهه جدیدی علیه «حوثیها» در یمن آماده میکند، نوشت: «حوثیها که در همبستگی با حمله غافلگیرانه حماس به جنوب اسرائیل در پاییز سال گذشته به اسرائیل حمله میکنند، پیشتر توسط دستگاه امنیتی اسرائیل تهدیدی قابلمدیریتتر از حماس در غزه یا حزبالله در لبنان تلقی میشدند.» این روزنامه آمریکایی افزود: «اما حوثیها اخیراً حملات خود را افزایش دادهاند و تقریباً هر شب میلیونها اسرائیلی را به سوی پناهگاهها فراری میدهند.» یک مقام صهیونیست به شرط افشا نشدن نامش (به دلیل عدم مجوز برای صحبت با رسانهها) به واشنگتنپست گفت: «حوثیها از نظر تکنولوژی پیشرفتهتر از آنچه بسیاری تصور میکنند هستند و نباید آنها را دستکم گرفت.» وی افزود: «حوثیها با حمایت ایران توانستهاند در پیگیری ایدئولوژی خود که خواستار نابودی ایالات متحده و اسرائیل است، گامهای عملی بردارند.»
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 روسیه امیدوار است توافق با ایران به زودی امضا شود
🔻 «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه، در مصاحبهای اختصاصی با خبرگزاری «نووستی» اعلام کرد، در توافقنامه جدید میان روسیه و ایران، تمایل مسکو و تهران به همکاری در حوزه امنیت و دفاع تثبیت خواهد شد. وی توضیح داد: «بدیهی است که چنین سند جامع و فراگیری دارای ابعاد بینالمللی نیز خواهد بود. در این توافقنامه، از جمله، توجه ویژهای به تقویت همکاری دو کشور در جهت تقویت صلح و امنیت در سطوح منطقهای و جهانی شده است. همچنین تمایل مسکو و تهران به همکاری نزدیکتر در حوزههای امنیت، دفاع، مبارزه با تروریسم و افراطگرایی و مقابله با بسیاری دیگر از چالشها و تهدیدات مشترک تثبیت شده است.» لاوروف افزود: «این همکاری در حال حاضر نیز به شکلی انجام میشود، اما امضای این توافقنامه، که به گفته وی، روسیه امیدوار است در جریان تماسهای سطح بالا در آینده نزدیک انجام شود، فرصتهای بیشتری برای گسترش مشارکت روسیه و ایران در اولویتهای مشترک فراهم خواهد کرد.»
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 آخرین توصیههای ایران به بشار اسد چه بود؟
🔸️ وزیر امور خارجه کشورمان در مصاحبه با یک شبکه مصری گفت: «من آخرین بار با آقای بشار اسد کمتر از یک هفته قبل از سقوط ملاقات کردم. در همان ملاقات توصیه کردم که با ترکیه وارد مذاکره شود.» «سیدعباس عراقچی» افزود: « ما در چارچوب روند آستانه تلاش میکردیم که به اصلاحات سیاسی در سوریه کمک کنیم و در همین چارچوب پیشنهادهای زیادی را به دولت سوریه ارائه کردیم. خود من بارها به دولت سوریه، وزیر خارجه و حتی خود بشار اسد توصیه کردم که با ترکیه وارد مذاکره شود؛ ولی دولت سوریه و آقای بشار اسد با مذاکره موافق نبود؛ چه با معارضان و چه با دولت سوریه. در مورد ترکیه معتقد بود تا قبل از عقبنشینی نیروهای ترکیه از خاک سوریه با آنها گفتوگو نخواهد کرد و چه طور میتواند با کشوری که خاکش را اشغال کرده، وارد مذاکره شود!»
http://Eitaa.com/e_beman