🔸حوزه های علمیه در برابر رخدادهای ناگوار
*کرونا و تعطیلى حوزه*
✔️آخرین بارى که حوزه هاى علمیه تعطیل شد در ایام انقلاب بود و والد ما مدتى به جهت شرکت در خبرگان قانون اساسى در سال ۱۳۵۸ش، به ناچار تهران رفتند، براى مدت کوتاهى درس ها تعطیل شد، ولى بعد از مدت کوتاهی مجدداً درس و بحث ها با جدیّت آغاز گردید.
✔️بار دیگر در زمان جنگ و حمله هوایى صدام به شهرهائی مانند قم، تهران… حوزه ها تعطیل شد، ولى این تعطیلی استمرار چندانى نداشت.
✔️تعطیلی برای طلبه معنا ندارد، هیچ گاه به یاد ندارم در حوزه علمیه درسى بی جهت تعطیل شده باشد، در این ایام خاص همچنان فعالیتهای علمی و پژوهشی دائر است.
✔️تعطیلی حوزه، اختصاص به ایام شهادت و یا ولادت ائمه معصومین (علیهم السلام) و برخى رخدادهاى ملّى است که البته طلاب در این روزها به وظایف دیگر خود می پردازند.
والد در مدت ۷۰ سالی که در حوزه کرسى تدریس دارند تاکنون بخاطر ندارند که روز ۱۳ فروردین (روز طبیعت) درس ایشان تعطیل شده باشد، امسال شاید اوّلین سالى است که روز ۱۳ فروردین درس و بحث ایشان تعطیل شده است
✔️صدا وسیما بعلت محدودیت هایی که دارد، شاید نتواند فرصت کافی برای علاقمندان ایجاد کند، اما برخی که علاقه داشته باشند ، فضای مجازی فرصت بی بدیلی برای آنان خواهد بود، البته برخی بصورت انفرادی قدم هایی برداشته اند که اگر بصورت منسجم برنامه ریزی شود مؤثر تر خواهد بود.
✔️پیشنهاد مى شود، حوزه علمیه برای گرایشات مختلف شبکه تلویزیون اینترنتی تأسیس کند و مخاطبین ازاین فضا بتوانند در ایام پیش رو که محدودیت هایى براى تجمعات وجود دارد، به رسالت خود بپردازند.
علیرضا سبحانی
https://fa.shafaqna.com/news/920381/
https://eitaa.com/e_sobhani
🔸آیت الله العظمی سبحانی
این بلای فراگیر که همه جهان را نوردیده و جای سفید باقی نمانده، شبیه طوفان نوح علیه السلام است، که جهان را فراگرفت. از این جا می توان گفت در جامعه بشری یک گناه گسترده هست که سبب فرود بلا شده است هرچند در میان آنان امام معصوم علیه السلام، و انسانهای عابد و زاهد، عالم و پارسا وجود دارد که البته حساب آنها جدا است.
بنابراین اگر در جمع بشریّت، نوعی به معنویّت بازگشت شود، و از خونریزی ها و جور وستم دست بردارند، مشمول الطاف الهی می شوند، بمنّه و کرمه.
https://eitaa.com/e_sobhani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هديه اى #زيبا ومعنوى به مناسبت سالروز #تولد منجى #جهان بشريت ، میلاد مجری #عدالت، مبشر #عشق، خاتم انتظار ،حضرت #مهدی موعود امام زمان (عج) به شما عزيزان وسروران
بامداد امروز ٢٠ #فروردين ١٣٩٩ ، چهاردهم شعبان المعظم ١٤٤١ ، #سرداب امام زمان ع
همه باهم دعاى #فرج را زمزمه كنيم در حاليكه بدان #گام مى نهيم
https://eitaa.com/e_sobhani
🔸«برگی از زندگی استاد سیدهادی خسروشاهی»
نوشتاری از علی سبحانی
حجت الاسلام علی سبحانی در یادداشتی به مناسبت درگذشت حجت الاسلام والمسلمین سیدهادی خسروشاهی آورده است: سخن گفتن درباره عالم فرزانه، نویسنده متعهد، آقای حاج سید هادى خسروشاهى (قدس سره) فرصت بیشترى مى طلبد ولى از آنجا که علاقمندم در این یادواره اى که بعنوان چهلمین روز درگذشت آن فقید سعید، شرکت نموده و عرائضى را تقدیم کنم، تا به گوشه کوچکی از زندگی وی اشاره شود.
ایشان در سال ۱۳۵۷ق، برابر با ۱۳۱۷ش، در تبریز در بیتی که سراسر علم و تقوی است دیده به جهان گشود. وى فرزند مرحوم آیت الله حاج سید مرتضى خسروشاهى(۱۲۹۹ـ ۱۳۷۲ق) که از عالمان درجه یک تبریز بود؛ وی نیز فرزند مرحوم آیت الله حاج سید احمد خسروشاهى که در سفر حج در سال ۱۳۲۷ق. در مدینه منوره درگذشت و در بقیع به خاک سپرده شد. او نیز فرزند مرحوم آیت الله حاج سید محمد خسروشاهى، صاحب تألیفات ارزنده بود......🔻
https://fa.shafaqna.com/news/925231/
لینک شفقنا
لینک خبر حوزه
https://eitaa.com/e_sobhani
بسمه تعالی
حضور محترم حجة الاسلام و المسلمین جناب آقای حاج شیخ احمد مروی - دامت برکاته
با اهداء سلام و درخواست صحت و سلامت برای آن عزیز و عموم مسلمانان، خبر درگذشت همشیره مکرمه حضرتعالی را دریافت نمودم، از این جهت مراتب تسلیت خود را به حضورتان و همه بازماندگان عرضه میدارم.
خداوند روح پاک آن مرحومه را که در چنین ایام عزیز در گذشته است ، با اولیاء خود محشور کند و بازماندگان را صبر جمیل عنایت کند.
قم – جعفر سبحانی
https://eitaa.com/e_sobhani
🔸پیام تسلیت بمناسبت ارتحال حاج محمد جعفر قاضی فرزند مرحوم حضرت آیت الله حاج شیخ مهدی قاضی خرم آبادی رحمه الله علیهما
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
خبر درگذشت انسان وارسته جناب آقای حاج جعفر قاضی خرم آبادی بسیار سوزناک و دردمند بود، فقید سعید خدمت به جامعه را از اجداد خود به ارث برده و پیوسته مبدأ خدمت بوده است و آثارِ خدمت ایشان از قبیل مسجد، کتابخانه و غیره نشانه عزم راسخ و ایمان ایشان به خدمت به جامعه اسلامی است.
این جانب این ضایعه را به عموم دوستان و بستگان و بالاخص به فرزندان عزیز او تسلیت گفته و از خداوند متعال پاداش بزرگ برای آن فقید سعید و صبر جمیل برای بازماندگان خواهانم.
قم – جعفر سبحانی
https://eitaa.com/e_sobhani
📌حجت الاسلام دکتر علیرضا سبحانی در گفت وگو با شفقنا درباره فعالیت دفتر حضرت آیت الله العظمی سبحانی در دوران کرونا
🔸درس تفسیر آیت الله سبحانی برگزار نمی شود/
🔸دوره های فشرده رسانه برای طلاب برنامه ریزی شود؛
🔸راه اندازی آموزش مجازی دروس تخصصی کلام اسلامی
🔸انتشار جلد یازدهم کتاب منیه الطالبین در دوران کرونا
🔸کمک به آسیب دیدگان
🔸نظارت شرعی بر تجهیز متوفیان کرونا
🔸تلویزیون های خانگی و اینترنتی راه اندازی شود
لینک
https://fa.shafaqna.com/news/925380/
https://eitaa.com/e_sobhani
نماز جماعت مغرب به امامت آیت الله سبحانی، حرم امام رضا علیه السلام
https://eitaa.com/e_sobhani
🔸پیام تسلیت آیت الله العظمی سبحانی بمناسبت درگذشت حجة الاسلام و المسلمین آقای قربانی (امام جمعه سابق ساوه)🔻
بسم الله الرحمن الرحیم
إنّا لله و إنا إلیه راجعون
در این ایام که جامعه انسانی با امتحانات گوناگون روبرو می شود و حوادث ناگوار رخ می دهد، درگذشت عالم ربانی، انسان وارسته جناب حجة الاسلام و المسلمین آقای شیخ حسن قربانی را دریافت کردم و بسیار متأثر شدم.
فقید سعید از دوران جوانی در مسیر تحصیل و تکمیل نفس بود. پس از فراغت تحصیل به زادگاه خود شهر ساوه منتقل شد و مبدأ خدماتی بود که یکی از آنها تأسیس دارالتحفیظ برای برادران و خواهران است که اینجانب از نزدیک آن را مشاهده نموده ام.
اینجانب این ضایعه بزرگ را به حوزه علمیه ساوه بالاخص به بازماندگان آن فقید سعید تسلیت می گویم و از خداوند متعال برای روح پرفتوح ایشان، علو درجه و برای بازماندگان صبر جمیل مسئلت دارم.
قم - جعفر سبحانی
30 فروردین 1399
https://eitaa.com/e_sobhani
🔸و بسیار بخوان در بقیّه این ماه این دعا را:
اَللّهُمَّ اِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنا فیما مَضى مِنْ شَعْبانَ فَاغْفِرْ لَنا فیما بَقِىَ مِنْهُ
خدایا اگر در آن قسمت از ماه شعبان که گذشته ما را نیامرزیده اى در آن قسمت که از این ماه مانده بیامرزمان
https://eitaa.com/e_sobhani
ملاحظاتیدربارهسخناناقایسیدکمالحیدری.~1.mp3
5.65M
🔸ملاحظات استاد ربانی گلپایگانی بر سخنان آقای سید کمال حیدری درباره شیخ صدوق و شیخ مفید
مرکز تخصصی کلام اسلام
https://eitaa.com/e_sobhani
🔸 حضرت آیت الله سبحانی، روز جمعه را روز اخر ماه شعبان اعلام کردند
https://eitaa.com/e_sobhani
🔸تاریخ پیامبر اسلام
توسط آیت الله سبحانی
تاریخ پخش 1362 رادیو سراسری
75 جلسه
پیام رسان ایتا🔻
@The_prophet
🔸رسول خدا (صلى الله علیه و آله) فرمودند:
هو شهر اوله رحمة و اوسطه مغفرة و آخره عتق من النار؛
رمضان ماهى است كه ابتدایش رحمت است و میانه اش مغفرت و پایانش آزادى از آتش جهنم.
(بحار الانوار، ج 93، ص 342)
https://eitaa.com/e_sobhani
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
درگذشت عالم ربانی حضرت آیت الله حاج شیخ ابراهیم امینی - أعلی الله مقامه- را با کمال تأسف دريافت نمودم.
فقيد سعيد در بخش فرهنگی خدمات ارزندهای دارد، اصولا هر جا خلأ احساس میكرد قلم خود را در آن مورد به كار میبرد و بسان عالمان متعهد و هدفمند، رضای خدا را در نظر میگرفت هرچند مقام علمی ايجاب میكرد كارهای ديگري انجام دهد و از ميان آثار ارزنده ايشان كتاب «دادگستر جهان» است كه هنوز هم نورپاش است، خدمات وی در انقلاب برای خود شرح مبسوطی میطلبد.
اينجانب بيش از هفتاد سال است كه افتخار دوستی صميمی با او را داشتهام. در پايان اين مصيبت را به حضرت ولی عصر (عج) و علماء بالاخص به بستگان و فرزندان محترمشان كه ساليان درازي در خدمت پدر بزرگوار بودند تسليت عرض نموده و برای فقيد سعيد علو مقام و برای بازماندگان صبر جميل مسئلت دارم.
قم- جعفر سبحانی
https://eitaa.com/e_sobhani
🔸اصول فقه، از مبادی تصدیقیه علم شریف فقه است
مبادی تصدیقیه از نظر منطقیها یکی از اجزاء علم است که سبب میشود در پرتو آگاهی از آن، به نسبت موجود در مسائل علم، یقین تحصیل کرد.
اگر دانش منطق، جزء مبادی تصدیقیّه کلام و فلسفه است به خاطر این است که بر اثر احاطه بر انواع قضایا و احکام آنها از عکس مستوی و عکس نقیض و اشکال اربعه، میتوان به نسبت موجود در مسائل این دو علم یقین پیدا کرد و به اصطلاح تصدیق نمود.
از این لحاظ از روزی که اجتهاد در میان اصحاب پیشوایان معصوم (ع) و یا پس از درگذشت آنان رواج پیدا کرد مسائل اصول فقه به تدریج پیریزی شد و در هر عصری رو به فزونی نهاد و تکامل یافت، و در عصر معاصر به فضل شخصیتهای عظیم علمی، تکامل بیشتری پیدا کرده و کتابها و رسالههای فراوانی در آن نوشته شده است.
اخیراً استاد محترم والد گرامی حضرت آیتالله سبحانی (مدظله) که سالیان درازی به تدریس این علم پرداختهاند دو کتاب به نامهای «الموجز» و «الوسیط» نوشته که با توجه به شرائط حاکم بر حوزه نتیجهبخش بوده است. و خوشبختانه کتاب نخست سالیان درازی است که در حوزهها تدریس میشود و شروحی بر آن نوشته شده است و اما درباره کتاب «الوسیط» برخی اظهار کردهاند بر این کتاب شرحی نوشته نشده است. لذا اینجانب با بضاعت کمی شرحی بر آن نوشته که جلد اول آن تقدیم به دانشپژوهان اصول فقه تقدیم میشود به امید آنکه مورد توجه اساتید محترم قرار گیرد و دانش آموختگان از آن بهرهمند شوند.
قم، مؤسسه امام صادق (ع)
علیرضا سبحانی
https://eitaa.com/e_sobhani
🔻
🔸اجازه امور حسبیه آیت الله آقا سید ابوالحسن اصفهانی( 1284- 1365ق.) به مرحوم آیت الله میرزا محمد حسین تبریزی (والد آیت الله جعفر سبحانی)
تاریخ : 1359ق.
📌 بیوگرافی
-
🔸پذیرش طلبه در مدرسه علمیه امام جعفر صادق (علیه السلام)
تحت اشراف آیت الله سبحانی
https://eitaa.com/e_sobhani
آیت الله العظمی سبحانی:
🔸 کمک به محرومان ویژگی بارز امام حسن مجتبی(ع) بود، این امام همام برای محرومان پناهگاهی بود و هیچ نیازمندی را محروم نمی کرد و اگر چیزی نداشت راهی برای روا شدن حاجت شخص نشان می داد.
🔸شجاعت امام حسن(ع) کمتر گفته شده است، امام دوم شیعیان در جنگ جمل مانند سایر دلاوران نبرد می کرد در جنگ صفین هم کنار برادرش مشغول نبرد بود او انسان شجاع به تمام معنا بود.
🔸او مورد علاقه همگان بود به گونه ای که سخت ترین دشمنان او که همان مروان بن حکم است در موقع دفن او بسیار گریه می کرد هنگامی که از گریه او سوال کردند پاسخ داد این فرد از لحاظ صبر و بردباری همانند این کوه ها صابر و بردبار بود.
🔸در اسلام همین طور که قتال و جدال است راه دیگری هم به نام صلح است و خداوند به پیغمبر می فرماید اگر آنها گرایش به صلح نشان دادند تو هم صلح را بپذیر. همین رسول گرامی که در بدر و احد جنگ کرد در حدیبیه صلح کرد.
🔸 امام امت باید مصالح و مفاسد را در نظر بگیرد و این یکی از علائم خاتمیت اسلام است لذا در عین اینکه جدال و قتال می کند به صلح هم دعوت می کند.
🔸 آن حضرت در درجه اول قیام را برعهده گرفت و تا مدتی به نبرد پرداخت اما احساس کرد که این جمعیت یاوران آمادگی نبرد ندارند و اگر نبردی رخ دهد جز اینکه امام را تنها بگذارند نتیجه دیگری ندارد و لذا فرماندهان را جمع کرد و گفت به ما پیشنهاد صلح کردند چه می گویید؟ آیا صلح کنیم یا به سوی جنگ پیش برویم؟ همه گفتند ما زندگی می خواهیم ما بقا می خواهیم نه فنا.
🔸در همان زمان که امیرمومنان به شهادت رسید از طرف رم شرقی تصمیم به تسخیر مدینه داشتند در چنین شرایطی درگیری با معاویه نه تنها به صلاح طرف دیگر نبود بلکه به صلاح اسلام نیز نبود و لذا معاویه مجبور به صلح شد.
🔸ارتش امام ترکیبی ناهماهنگ بود البته یک دسته جمعیت با امام رفیق بودند و حاضر بودند جان خود را در راه امام فدا کنند اما گروه دوم خوارج بودند و نظرشان محبت نبود بلکه عداوت با معاویه بود درواقع جنگ می کردند تا از معاویه انتقام بگیرند.
🔸دسته سوم کسانی بودند که اگر احساس می کردند دنیا به سوی امام است به طرف امام و اگر احساس می کردند دنیا به طرف دیگر است از امام جدا می شدند. دسته چهارم افراد دو دل بودند و اصلا نمی دانستند حق با معاویه است یا حق با حسن بن علی است و دسته پنجم که اکثریت بودند تابع روسا بودند.
🔸اگر امام با این ترکیب ناهماهنگ ارتش به سوی شام حرکت می کرد، مسلما جز شکست نتیجه ای نداشت بنابراین مصلحت این بود که امام صلح کند اما صلح نامه اش بسیار دقیق و به نفع اسلام بود.
🔸🔸
آیت الله العظمی سبحانی:
🔸 کمک به محرومان ویژگی بارز امام حسن مجتبی(ع) بود، این امام همام برای محرومان پناهگاهی بود و هیچ نیازمندی را محروم نمی کرد و اگر چیزی نداشت راهی برای روا شدن حاجت شخص نشان می داد.
🔸شجاعت امام حسن(ع) کمتر گفته شده است، امام دوم شیعیان در جنگ جمل مانند سایر دلاوران نبرد می کرد در جنگ صفین هم کنار برادرش مشغول نبرد بود او انسان شجاع به تمام معنا بود.
🔸او مورد علاقه همگان بود به گونه ای که سخت ترین دشمنان او که همان مروان بن حکم است در موقع دفن او بسیار گریه می کرد هنگامی که از گریه او سوال کردند پاسخ داد این فرد از لحاظ صبر و بردباری همانند این کوه ها صابر و بردبار بود.
https://eitaa.com/e_sobhani
مرکز تخصصی علم کلام، تحت اشراف مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سبحانی(دامت برکاته) برای سال تحصصیلی 400-99 از میان طلاب واجد شرایط برای مقطع سطح 2 و 3 در قم و واحد های تابعه، دانش پژوه می پذیرد.
ثبت نام: سامانه سنجش و پذیرش حوزه های علمیه
https://paziresh.ismc.ir/ سامانه معاونت آموزش
http://www.howzeh.ir
https://eitaa.com/e_sobhani
پذیرش مرکز کلام.pdf
215.2K
Pdf🔺
مرکز تخصصی علم کلام، تحت اشراف مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سبحانی(دامت برکاته) برای سال تحصصیلی 400-99 از میان طلاب واجد شرایط برای مقطع سطح 2 و 3 در قم و واحد های تابعه، دانش پژوه می پذیرد.
ثبت نام: سامانه سنجش و پذیرش حوزه های علمیه
https://paziresh.ismc.ir/ سامانه معاونت آموزش
http://www.howzeh.ir
این صفحه در بردارنده فعالیت های مؤسسه امام صادق (ع) و اخبار آیت الله العظمی سبحانی در تلگرام است.
https://t.me/J_Sobhani
@e_sobhani
فعالیت های مؤسسه امام صادق (ع) و اخبار آیت الله العظمی سبحانی در اینستا.
https://www.instagram.com/sobhani_ir/
@e_sobhani