#تربیتی
#نیمه_شعبان
🌟چشم به راه
نوشته استادابراهیم اخوی؛ روانشناس
✴️ بر اساس باورهای عمیق و کهن، روزهای افول بشریت رو به پایان است و هماهنگ با وعدههایی که تمامی ادیان در طول تاریخ دادهاند، انسان کاملی در راه گام نهادن به زندگی بشریت است که با آمدنش آرمان شهر واقعی شکل خواهد گرفت و مردمان طعم حقیقی زندگی درست و خداباورانه را خواهند چشید.
🍀 انتظار فرج، یعنی آگاهانه و فعال برای آمدن چنین ذخیرهای از سوی خداوند، هم مطالبه کنیم و هم تلاش سازنده تا زمینه تحقق خواستههای کاملکننده و الهی ایشان برای زندگی بشریت فراهم شود.
🍀 نیمه شعبان، یادآور چنین موقعیت والایی است و سالهاست که امام مهدی(عج) به عنوان کاملترین انسان در کره خاکی در انتظار فراهم شدن چنین مقدماتی است.
✴️ به تعبیر همه بزرگان دین، مانع اصلی حضور ایشان در جامعه خود ما هستیم و ناآگاهی و آماده نبودن ما چنین تاخیری را رقم زده است وگرنه سنت الهی بر تکامل بشری است.
🔸 این روزها، در کنار شیرینی و شربتی که برکت تولد حضرتش نوش جان میکنید و هنگامی که از زیر نور لامپهای رنگی شادباش قدوم مبارکش رد میشوید، فرصتی برای اندیشیدن، پرسیدن و مطالعه کردن نسبت به حضرت فراهم کنیم و بار دیگر صفحات اندیشه خود را ورق زنیم و زنگار از شناختهای اصیل خود بزداییم تا گامی موثر در ظهورش داشته باشیم؛
🔸 همچنان که با رفتارهای انساندوستانه خود در همراهی با نیازمندان جامعه و آسیبدیدگان از رخدادهای طبیعی، نمایشی سترگ از با هم بودن و امیدواری را تجربه کردهایم. این روزها بیش از هر زمانی دیگر، نشانههای ظهور حضرتش دیده میشود و بیش از هر زمان دیگری به وجودشان در جامعه بشری نیازمندیم؛ چون همه اندیشهها به اندازه کافی آزموده شدهاند و بنبستها و خودخواهیشان برای همگان نمایان گشته است.
🔸 شاید این سالها، سالهای پایانی غیبت باشد و انسانهای عصر ما به یمن شکیبایی زیبایی که در تحمل مشکلات داشتهاند، روی خوش زندگی واقعی را با حضور حضرتش تجربه کنند.
🌺🌸🌺🌸
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#مناسبتی
#امام_زمان
🎊🌷🎊🌷🎊🌷🎊
🌸فرخنده میلاد با سعادت حضرت صاحب الزمان، مهدی موعود( عج) بر همگان تبریک و تهنیت باد.🌸
🌾اللهم عجل لولیک فرج🌾
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#پرسش_پاسخ
#ادامه_مطلب
2⃣ الگوهای دینداری متضاد: مثال مادر نماز می خواند و بداخلاق است ولی پدر نماز نمی خواند ولی خوشاخلاق هست.
3⃣ تعارضات احساسی: خیلی از نوجوانان این تردید را دارند که چرا کسانی که نماز نمی خوانند سر حالترند. در حالیکه ممکن است بدین خاطر باشد که من نماز خوان به صورت جامع زندگی نمی کنم.
4⃣ قبول احساسی و آبکی دین و به وجود آمدن شبهه: بچه هایی که به خاطر علاقه به دیگران دینداری را انتخاب می کنند یه علاقه برتر می تواند دینداری را بر باد بدهد.
مثال با گذاشتن فلان سریال و نقش
خوب بازیگر خانم با پوشش چادر خیلی ها را چادری کرد ولی بعدا با بیرون آمدن تصاویر نامناسب آن خانم کنار دریا خیلی ها چادرشان را کنار گذاشتند.
🔸نوجوان اگر در جنبهفکری قوی باشد این تردیدها برای اوایجاد نمیشود.
✅ حل نشدن برخی سوالات و شبهات آنها
‼️ مثال چرا باید هر روز یک کار تکراری به نام نماز خواندن را انجام دهیم؟
🌺ادامه دارد....
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#تربیتی
#عید_نوروز
🌺🌹🌸🍀
❇️ با آغاز سال نو، فضای روانی تازهای در جان افراد دمیده میشود.
🔺این فرصت همانند یک سکوی پرش به سوی نیکیهاست؛ نیکیهایی که در قرآن کریم، همگان به پیشیگرفتن در آن تشویق شدهاند.
🔻 این فضای زیبایی که با شروع یک سال جدید و طراوت فصل بهار، در اهالی نوروز به وجود میآید، فرصتی است برای تجربههای جدید معنوی.
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#تربیتی
#عید_نوروز
🌺🌸🌹🍀
❇️ مدیریت روانشناختی روزهای نوروز
⭐️ نوشته : استادابراهیم اخوی؛ روان شناس
✴️ چرا مدیریت؟
🔺روزهای خاص، برنامههای ویژه خود را میطلبد.شخصیتهای سالم و بهنجار زمانی که با موقعیت زمانی اختصاصی و متفاوتی روبرو میشوند، هوشمندانه از خود انعطاف نشان داده و هماهنگ با موقعیت خود را به سازگاری با شرایط و بهرهوری بیشتر از آن نزدیک میکنند.
🔻در مقابل شخصیت فاقد انعطاف، این روزهای متفاوت را به بیهودهگذرانی یا سردرگمی و اضطراب سپری میکنند و نتیجهای غیر از نارضایتی و احساس بیکفایتی آزاردهنده نصیبشان نمیشود.
🔸 روزهای آغازین سال نو، با ویژگیهای منحصر به فردی که دارد، فرصتی برای سنجش مدیریت روانی است.
✅ مدیریت هیجانها
🔹تمایل افراد این است که سال جدید را با شادی و خوشی آغاز کنند. داشتن نشاط، یک امتیاز روانی است و انسانهای شاد، از موفقیتهای بیشتر برخوردارند. نکته اصلی در مدیریت این هیجان مثبت است. زمانی که چنین هیجان و شوری به درستی مدیریت نشود، ممکن است تبدیل به احساسهای منفی مانند احساس گناه، احساس حسرت، پشیمانی، سرزنش و مانند آن گردد. با ایجاد اعتدال در شاد بودن، میتوان سراسر سال را از این موهبت الهی بهرهمند بود، چه اینکه افراط در این مهم ممکن است به آسیبهایی منتهی شود که دیگر روزها را تحت تأثیر خود قرار دهد.
✅ مدیریت ارتباطات
🔸با داغ شدن تنور ارتباطات در ایام نوروز، از طرفی پدیده خجستهای به نام دیدار اقوام بروز میکند و از طرف دیگر، برخی از ارتباطها ممکن است با شرایط روحی افراد سازگاری نداشته باشد. ارتباطی که نتیجه آن افت روحی و احساس افسردگی باشد، مطلوب نیست. اگر در میان کسانی که در لیست ارتباط قرار دارند، افرادی را دارید که حضور شما در منزل آنها همراه با گناه، تغییر مسیر در زندگی سالم، دخالتهای بیجا و مخرب و مانند آن است، توصیه میشود این ارتباط را محدود و مدیریت نمایید تا از پیامدهای منفی آن در امان بمانید.
🌺 ادامه دارد...
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
📚📚📚📚📚📚📚
#معرفی_کتاب
#کتاب
✅ دنیای نوجوان
🖋 نویسنده: دکتر محمدرضا شرفی
📌انتشارات: منادی تربیت
✅ کتابی خواندنی و دیدنی
🌹🌺 کسب دانش در شکوفایی و تعالی انسان موثر است.🌹🌺
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان💢
@eakhavi
┏━━━🍃🍂━━━┓
https://eitaa.com/joinchat/173277184C95ec8b6873
┗━━━🍂🍃━━━┛
#تربیتی
#عید_نوروز
❇️ دید و بازدید
🔶 رویکرد دین اسلام، اجتماعی سازی پیروان خود است.
🔹تنهایی در اسلام اولویت ندارد و ممکن است در شرایط خاص توصیه شود.
🔸بحران تنهایی در جهان امروز به حدی روشن است که قدرت انکار آن وجود ندارد. امروز با توسعه ابزارهای ارتباط مجازی مانند ارتباطات اینترنتی، تلفن همراه و نیز سوق یافتن انسانها به زندگی مدرن و آپارتماننشینی، موجی از تکروی و تنهایی آنها را فرا گرفته است.
🔷 یکی از نویسندگان در جملهای زیبا، به این نکته اشاره میکند و مینویسد: «ما توانستیم به کرات دیگر برویم و برگردیم ولی هنوز به همسایه خود سر نزدیم».
🔹 این تنهاگرایی انسانهای مدرن، به حاشیه رفتن روابط خانوادگی و فامیلی را هم در برگرفته است. برخی از افراد نزدیک خانواده هم ممکن است مدتهای زیادی با هم ارتباطی نداشته باشند و با توجیه دشواری و هزینه بردار بودن ارتباط یا با خیال جایگزینی ارتباطات تلفنی و به ویژه پیامکی، خود را از چنین موهبتی محروم میکنند.
🍀در آموزههای دینی، مشوقهای زیادی برای اجتماعی کردن پیروان خود وجود دارد.
🌸سفارش به حضور در مسجد و برنامههای معنوی آن به ویژه نماز جماعت، سفارش به عیادت، توصیه به فعالیتهای اجتماعی و خدمترسانی به مردم، سفارش به تعاون و همکاریهای جمعی و ... از شمار آن است.🌸
🔸صله رحم و پیوند خویشاوندی نیز از وظایفی است که در برنامه دین توجه جدی و وجوبی به آن شده است و کسی که چنین وظیفهای را ترک کند، گناهکار است.
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#پرسش_پاسخ
#ادامه_مطلب
✅ اگر نوجوانانی می خواهند به خاطر حل نشدن سوالات دینی شان دست از دین بردارند اینها به احتمالزیاد وسواسفکری دارند.
🔺 وسواس فکری حدود هشت شاخه دارد که یکی از آنها وسواس فکری مذهبی است. یعنی فکر بیش از حد دچار نشخوار در موضوعات مذهبی می شود.
🔸با اینکه بارها به سوالات دینی خودش جواب داده باز برگشت دارد که این خستگی ذهنی و عصبی دارد. همچنین احتمال دارد تعارضات مخفی نسبت به دین داری برای او ایجاد شده باشد؛ یعنی یک احساس گناهی به او می گوید تو کجا و دین کجا‼️
🔻 چرا که درگیر گناهانی مثل خودارضایی و حتی رابطه های مخفی شده است و فکر می کند با کنار گذاشتن دین حداقل برای او دیگر تعارض ایجاد نمی شود وجدانش خاموش می گردد در حالیکه این گونه نیست و عذاب وجدانش بیشتر می شود.
❇️ به بچه ها بگویید اینکه فکر می کنید با گناه کردن راحت ترید شاید به ظاهر درست باشد ولی افراد گناهکار رنج های درونی بیشتری دارند.
🔹 تحقیقات زیادی نشان می دهد که میزان افسردگی در دین داران حقیقی کمتر است.
🌺 دین داری حقیقی و درونی شده موجب آرامش و نشاط می باشد.🌺
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فرزندپروری
#سبک_زندگی_اسلامی
✅ مجموعه کلیپ های تصویری 50 قسمتی با موضوع فرزندپروری با تدریس #استاد_اخوی👌
قسمت بیست و یکم: دانستن کافیه یا مهارت لازمه؟
🌹 همنو | همراهان نوجوان 🌹
@eakhavi
#تربیتی
#عید_نوروز
❇️ مهمانداری و سفره انداختن
🔺یکی دیگر از سنتهای پسندیده نوروز، سفره انداختن و غذا دادن به مهمانان است.
🔻 این کار هر چند ممکن است به شکل یک برنامه عادی و معمولی جلوه کند، ولی با افزودن چاشنی «نیت» به آن، رنگ و بویی تازه میگیرد و عطر معنوی آن تمام فضای مهمانی را پر میکند. خانمی که به نیت اطعام و انجام این سنت، به پخت و پز مشغول میشود، با کسی که به قصد فخرفروشی و جلب تعریف و تمجید دیگران به این کار دست میزند، تفاوت زیادی دارد.
🔸در آموزههای دینی، درباره اطعام و سفره انداختن سخنان جالب و شنیدنی وجود دارد.
🌺 در سخنی از پيامبر خدا (ص) آمده است: «بهترين شما كسي است كه مردم را اطعام كند، به همگان سلام گويد و شب هنگام كه مردم خوابند، او نماز گزارد».
🌺امام علی(ع)، یکی از وظایف برخورداران از اقتصاد خوب را، رسیدگی به خویشاوندان و دعوت از آنان برای مهمانی بر میشمرد و میفرماید: «هركه خداوند به او ثروتي دهد، بايد با آن به خويشانش رسيدگي كند و مهمانداري نمايد».
🔹در مقابل نیز نداشتن مهمان و بخل از اطعام، سبب محرومیتهای مالی و معنوی میگردد. کسانی که به بهانههایی چون هزینهبردار بودن، خسّت به خرج میدهند و خویش را از این موهبت محروم ساختهاند. پيامبر خدا(ص) در این باره میفرمایند: «به هر خانهاي كه مهمان به آن وارد نشود، فرشتگان وارد نميشوند».
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi