🔴 لیست کتب عرضه شده در فروشگاه آنلاین کتاب:
🔻$فروش با تخفیف ویژه🔻
▪️ کتاب نگرشی بر فلسفه و عرفان (ویراست جدید) – آیت الله صافی گلپایگانی
▪️سرّ فاش (نقد ادله قرآنی و روایی وحدت وجود) – دکتر محمدعلی صابری
▪️تصوف و مساله شریعت – سید علیرضا موسوی
▪️بررسی تقریرهای مختلف وحدت وجود – دکتر سید محسن هندی
▪️ادوار تاریخ تصوف (2 جلدی)- دکتر امین اوحدی- دکتر محمد هادی قندهاری
▪️چه کسانی نمی فهمند؟ – سید محسن طیب نیا
▪️تاریخ فلسفه و تصوف یا مناظره دکتر با سیاح پیاده – آیت الله علی نمازی شاهرودی
▪️ابن عربی از نگاهی دیگر (چاپ دوم+اضافات) – سید محسن طیب نیا
▪️تعارض و نقد در آراء فلسفی و عرفانی – سید محمود هاشمی نسب
▪️تعارض در حکمت متعالیه – دکتر مهدی طاهریان (دکترای تخصصی فلسفه)
▪️دیدگاه محی الدین عربی درباره خلفا – سید علی رضا حسینی
▪️کتاب شرح رساله اعتقادات علامه مجلسی – سید قاسم علی احمدی
▪️کتاب تنزیه المعبود فی الرد علی وحدة الوجود – سید قاسم علی احمدی
🔺آدرس صفحه فروشگاه:
📌 https://ebnearabi.com/shop
▪️ همچنین برای سفارش و تهیه کتابی خاص، می توانید با آی دی و شماره همراه ادمین فروشگاه در ارتباط باشید:
@book_e_admin
🔹 پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
https://t.me/ebnearabi
@ebnearabi
4_5913393960490897229.pdf
1.27M
در سال گذشته کتابی به نام«سیری در آثار علامه سید محمد حسین طهرانی» توسط استاد سید محمود هاشمی نسب به چاپ رسید که حاوی نقد بعضی از آراء آقای سید محمد حسین طهرانی بود که این امر موجب شد مریدان ایشان درپاسخ ،کتابی به نام«محک»منتشر کنند که حاوی مطالبی بی پایه و بی اساس بود حال نویسنده در جواب سخنان غیر علمی آنان نوشتاری را به نام«کتاب محک در میزان یا عیار سنجی علمی صوفیان» گرد آوری کرده است امید آنکه مورد استفاده حق جویان قرار گیرد وسستی عقائد مدعیان عرفان بر همگان روشن گردد.
🔹 پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
https://t.me/ebnearabi
@ebnearabi
⭕️ اشعار مولوی درباره حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
🔺مولوی از چهره های بنام تاریخ تصوف و مورد احترام و ستایش بسیاری از فرقه های صوفیه حال حاضر در جهان است. سران تصوف تا حدود قرن هشتم، همگی سنی مذهب بوده اند.
🔺با اینکه صوفیان بر عدم تعصب مذهبی تاکید نموده و مدعی صلح و آشتی با تمام مذاهب هستند، اما بسیاری از مطالب موجود در گفتار و آثار آنها، حاکی از تعصب بر مذهب و اندیشه خود است. این تعصبات، گاهی به صورت طعن و تحقیر سایرین و حتی فرقه های دیگر صوفیه و گاهی نیز به صورت کتمان حقایق، ظهور و بروز نموده است. مولوی نیز همانگونه که از آثارش پیداست، از این قاعده مستثنی نبوده است و در آثارش هم بر شیعیان طعن و کنایه زده و هم فضائل و مناقب اهل بیت علیهم السلام را کتمان نموده است.
🔺 از سوی دیگر می دانیم که جایگاه برترین بانوی خلقت یعنی حضرت زهرا سلام الله علیها آنقدر والا و عظیم است که سران اهل سنت نیز به ناچار، روایات فضایل ایشان را در کتب خویش نقل نموده اند. با این وجود، با تحقیق و پژوهشی که در اشعار مولوی انجام دادیم، هیچ اثری از فضایل و مناقب و حتی نقل داستانی عادی از حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها یافت نشد.
🔺 در مقابل، این عایشه است که مورد توجه و عنایت مولوی قرار گرفته، تا جایی که فضائل حضرت زهرا سلام الله علیها تحریف و به نام عایشه مصادره شده است.
برخی از عناوین این نوشتار:
▪️مولوی و جعل داستان مراعات حجاب عایشه در برابر فردی نابینا
▪️عایشه، مونس و همدم پیامبر صلی الله علیه و آله!
▪️مصادره لقب حضرت زهرا سلام الله علیها برای عایشه
▪️دیدگاه پیر و مراد مولوی درباره حضرت زهرا سلام الله علیها
...مولوی با توجه به اینکه از فقهای اهل سنت بوده، قطعا این روایات را دیده، اما باز هم با جعل و تحریف، فضائل اهل بیت و حضرت زهرا علیهم السلام را کتمان و آنها را برای عایشه و امثال او مصادره نموده است.
او با دعاوی بزرگی چون وصول به حق و سلوک تا قله های عرفان، چگونه حتی بر خلاف اهل سنت، از نقل فضائل و مناقب حضرت زهرا سلام الله علیها می کند؟ ولی در جای جای مثنوی به نقل فضائل جعلی برای ابوبکر و عمر و عثمان پرداخته و حتی از فضیلت تراشی برای معاویه نیز دریغ نکرده است.
📌 مشاهده متن کامل در سایت:
https://ebnearabi.com/20539/اشعار-مولوی-درباره-حضرت-فاطمه-زهرا-س.html
🔹 پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
https://t.me/ebnearabi
@ebnearabi
⭕️ دفتر تبلیغات اسلامی مشهد برگزار میکند:
▫️▪️▫️دوره تربیت مربی نقد تصوف، ویژه طلاب و دانش جویان▫️▪️▫️
🔺برای ثبت نام، نام و نام خانوادگی و عبارت "نقد تصوف" را به شماره 30001342 ارسال کنید.
🔺 مهلت ثبت نام: 10 دی تا اول بهمن
📌 https://b2n.ir/r95502
⭕️ ابن عربی و تخریب مقام و منزلت حضرت فاطمه زهرا و اهل بیت علیهم السلام
🔺 با اینکه اهل سنت با نقل روایاتی بر مقام سیادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها بر تمام زنان عالم (یا سیده نساء اهل الجنه) تاکید نموده اند اما ابن عربی به نحوی عجیب و با نادیده گرفتن روایات اهل سنت، مقام ایشان را انکار می کند و تاکید می کند که از زنان، تنها مریم و آسیه کامل شده اند!
▪️ ۱- ابن عربی : «رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: مردان زیاد، کامل می شوند ولی از زنان غیر از مریم و آسیه کسی کامل نشده است.[۱]»
▪️۲- او گفته است: «… همچنین پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) در مورد کمال، یادآور شده که در زنان نیز ممکن است، و از میان آنان مریم دختر عمران و آسیه زن فرعون را معین نموده است.[۲]»
▪️۳- و نیز گفته: «رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) به کمال مریم و آسیه شهادت داده است.[۳]»
🔴 برخی احادیث و روایت اهل سنت در این زمینه:
🔺 قال رسول الله صلی الله علیه وسلم: فاطمه سیده نساء اهل الجنه:«حضرت زهرا سلام الله علیها سرور زنان اهل بهشت است.»(المستدرک حاکم نیشابوری ج۳ ص۱۵۳) (مسند احمد حنبل حدیث شماره ۱۸۱۵۳-۱۸۱۵۴)(صحیح مسلم با روایت المسور حدیث شماره ۴۴۸۲ الی ۴۴۸۵)
🔺 حضرت رسول (صلوات الله علیه وآله) فرمودند:«ان الله یبشرنی بأن فاطمه سیده نساء اهل الجنه و أن الحسن والحسین سیدا شباب اهل الجنه».خداوند مرا بشارت به سیادت حضرت زهرا(سلام الله علیها) نسبت به زنان بهشتی و نیز سیادت و سروری حسن و حسین(علیهما سلام) نسبت به جوانان بهشتی داده است. (مسند احمد حنبل حدیث شماره ی ۱۱۳۳۲ // سنن ترمذی حدیث شماره ی ۳۷۱۴)
🔺 در روایت صحیح پیامبر گرامی اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود:«یا فاطمه ألا ترضین أنْ تکونی سیده نساء العالمین و سیده نساء هذه الامه و سیده نساء المؤمنین.»( المستدرک، ج۳، ص۱۵۶.) این روایت را حاکم و ذهبی هر دو صحیح می دانند. این روایت رساترین دلیل بر افضلیت فاطمه(ع) بر همه زنان عالم (از حوا تا قیام قیامت) است و هر گونه برداشت نادرست را برطرف کرده است.
🔺 در روایتی دیگر پیامبر گرامی اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) خطاب به دختر عزیزش می فرماید: «ألا ترضین أنّک سیده نساء العالمین.» فاطمه عرض می کند: مریم چه می شود؟ فرمود: «تلک سیده نساء عالمها؛( محمد شوکانی، فتح القدیر، (بیروت: دار المعرفه، ۱۹۹۶م)، ج۱، ص۴۳۹.) او سرور زنان زمان خویش بود.»
🔺 در یک حدیث طولانی ابن عباس از رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) روایت کرده: «ابنتی فاطمه فإنّها سیده نساء العالمین مِن الأوّلین و الآخرین؛( ابراهیم جوینی، فرائد السمطین، ج۲، ص۳۵) دخترم فاطمه بی شک سرور زنان عالمین از اولین و آخرین است.»
🔺 در روایتی دیگر در ضمن حدیث طولانی پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: «در دفعه چهارم خداوند نظر کرد و فاطمه را بر زنان همه عالم برگزید.»( سلیمان قندوزی، ینابیع الموده، ص۲۴۷، باب ۵۶)
🔺 ابن عباس از پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) روایت کرده: «اربع نسوه سیدات عالمهن. مریم بنت عمران، و آسیه بنت مزاحم، و خدیجه بنت خویلد، و فاطمه بنت محمد و افضلهن عالِما فاطمه؛( سنن ترمذی حدیث ۳۸۱۳/ مسند احمد حنبل حدیث ۲۵۳۶-۲۷۵۱-۲۸۰۵) ( الدر المنثور، ج۲، ص۱۹۴) چهار زن، برتر و سرور زنان دوران خود هستند: مریم دختر عمران، آسیه دختر مزاحم، خدیجه دختر خویلد، فاطمه دختر محمد که در بین آنان از همه عالم تر، فاطمه است.» در روایت دیگر به نقل ابن عباس فرمود: «افضل العالمین مِن النساء الأولین و الآخرین فاطمه».(المناقب المرتضویه، ص۱۱۳، به نقل از غلامرضا کسائی، مناقب الزهراء، (قم: مطبعه مهر، ۱۳۹۸ه)، ص۶۲)
🔴 کسی که می خواهد حضرت زهرا علیها سلام را در میان سخنان پوششی و مبهم تخریب کند، اساسا کمال را محصور به حضرت مریم و آسیه می کند و اشاره به سایر شخصیت ها مانند حضرت خدیجه و حضرت زهرا (علیها سلام) نمی نماید.
همچنین باید توجه نمود که روایات اهل بیت علیهم السلام بر این حقیقت تأکید دارند که برترین زنان بهشت چهار نفرند: مریم، آسیه، خدیجه و فاطمه (سلام الله علیهم). و احادیث دیگری نیز وارد شده که حضرت زهرا سلام الله سیده زنان دو عالم است از ابتدا تا انتها و حضرت مریم بانوی زنان دوران خودش.
📌 مشاهده مطلب در سایت:
https://www.ebnearabi.com/4093/ابن-عربی-و-تخریب-مقام-و-منزلت-حضرت-زهرا.html
🔹 پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
https://t.me/ebnearabi
@ebnearabi
هدایت شده از پژوهشی درباره ابن عربی
⭕️ مذهب عطار نیشابوری – توجیه غصب خلافت و فدک، تبرئه ابوبکر، مدح خلفا و… توسط عطار
🔺 فهرست مطالب:
▪️ مذهب عطار نیشابوری
▪️ تبرئه ابوبکر و توجیه غصب خلافت و فدک
▪️ بررسی استنادات مدعیان تشیع عطار
▪️ تحریف آثار عطار برای شیعه نشان دادن وی
🔺 عطار سنی مذهب بوده و اشعار بسیاری درباره فضیلت خلفا، ابوحنیفه و شافعی و سایر شخصیت های عامه دارد که به گفته سعید نفیسی[۱] و بدیعالزمان فروزانفر[۲]، نشان میدهد بر مذهب اهل سنت بوده است. (برای مشاهده مستندات به مشروح این مطلب در سایت مراجعه کنید.)
🔺اما عطار به مدح خلفا بسنده نکرده و تلاش وافری نموده تا آنها را از اتهامات وارده تبرئه نماید. برای نمونه در مصیبتنامه -که به حقّ مصیبتنامه است- توجیهاتِ سخیفی درباره غصب فدک تراشیده تا فردای قیامت، از شکایتِ صدیقة کبری (سلام الله علیها) بینصیب نماند.
🔺اما عده ای با استناد به مطالب و اشعار برخی از کتابهایی که به عطار منتسب شده است، ادعا می کنند که او شیعه بوده و تقیه می کرده است.
🔺در طول تاریخ آثار بسیاری به عطار نسبت داده شده است و از آن گذشته پیش و پس از وی عده زیادی بودهاند که به عطار تخلص میکردهاند. بنا بر پژوهشهای بسیاری از اساتید برجسته زبان و ادبیات فارسی (مانند استاد بدیع الزمان فروزانفر، دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی و دکتر عبدالحسین زرینکوب)، کتاب هایِ بیسرنامه، بلبلنامه، پسرنامه، حیدرینامه، پندنامه، جوهر الذات، حلاج نامه، سیاهنامه، اشترنامه، لسانالغیب، مظهرُ الذات، مَظهرُالعجایب، معراجنامه، مفتاح الفتوح، نزهتنامه، وصلتنامه و هیلاجنامه “به غلط” به عطار منسوب شدهاند. [۱۱]
🔺تا جایی که دکتر سعید نفیسی می گوید حتی اگر نسخ خطی این دست کتاب های انتسابی به عطار با خط و امضاى خود او هم پيدا شود، محال است که باور كند این كتاب ها را يكتن نوشته و سروده باشد:
«هركس كه اندك مايه اى از ذوق شعر و اندك ممارستى در زبان فارسى داشته باشد و گاه گاهى شعرى خوانده باشد چون كتاب منطق الطير و مصيبت نامه و الهى نامه و اسرارنامه و پندنامه و خسرونامه و مختارنامه و ديوان عطار را بگشايد و يكى دو شعر از هركدام از اين شاهكارهاى انديشه با آن فرهنگ گيراى فريبنده و بيان روشن سالم بى پيرايه بخواند و سپس لسان الغيب و اشترنامه و مظهر العجائب و جواهر الذات و ترجمة الاحاديث و بى سرنامه و وصلتنامه و هيلاج نامه و بلبل نامه و خياط نامه و سى فصل و كنز الاسرار و مفتاح الفتوح را هم بخواند، نخستين چيزى كه ديده و ذهن او را خيره مى كند، مغايرت آشكار در ميان روش سخن و طرز فكر و بيان و سليقه و ذوق و طبع و معلومات و عقايد و عواطف و احساساتى است كه در ميان اين دو سلسله كتاب آشكار مى شود و اگر كسى چون من دلير و بى پروا باشد مى گويد كه اگر نسخه هايى از اين سلسله دوم به خط و امضاى فريد الدين عطار نيشابورى هم پيدا شود محال است باور كنم كه اين دو سلسله كتاب را يك تن نوشته و يك تن سروده باشد.»[۱۲]
🔺استاد بدیع الزمان فروزانفر نیز کتب مذکور را در نهایت سخافت و رکاکت می داند که انسان های مزوّر آن را به عطار نسبت داده اند...
🔺تمامی استنادات مدعیان تشیع عطار هم از همین کتابهایی است که به عطار بسته اند! یا اینکه به اشعار کتب معتبر او در فضیلت امیرالمومنین علی علیه السلام استناد کرده اند. در حالی که به سایر اشعار او در مدح خلفا توجه نکرده اند! لذا مدح اهل بیت علیهم السلام توسط عطار، در همان چارچوب پایبندی وی به تسنن است و ربطی به تشیع او ندارد.
🔺اما صوفیان شیعه تنها به انتساب کتب دیگران به عطار، بسنده نکرده و برای شیعه جا زدن وی، به تحریف کتاب های خود او نیز روی آورده اند!
🔺استاد سعید نفیسی نیز گواهی داده که مدایح خلفا و امامان اهل سنت که در چاپ های قدیمی موجود است، در چاپ های جدید حذف شده است:
«...چنانكه در چاپ قديم طهران ۱۲۹۰... هست و در چاپ قاهره ۱۲۸۹ ... هم هست و در چاپ بمبئى ۱۲۹۴ ... و در چاپ سنگى استانبول به خط نسخ تعليق (چاپ مطبعه شركت ايرانيه) هم آمده و در همه نسخه هاى خطى نيز هست منتهى در چاپ سربى كه اخيرا در طهران در ۱۳۰۹ انتشار داده اند آن اشعار را عمدا حذف كرده اند. ... در منطق الطير و در الهى نامه نيز مدايح چهار خليفه را آورده. در اسرارنامه نيز مدايح سه خليفه نخست هست منتهى در چاپ طهران... آن را حذف كرده اند...»
📌 مشاهده مطلب در سایت:
https://www.ebnearabi.com/18225/توجیه-غصب-فدک-و-تبرئه-ابوبکر-توسط-عطار.html
🔹 پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
https://t.me/ebnearabi
@ebnearabi
⭕️ ابن عربی و تخریب مقام و منزلت حضرت فاطمه زهرا و اهل بیت علیهم السلام
🔺 با اینکه اهل سنت با نقل روایاتی بر مقام سیادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها بر تمام زنان عالم (یا سیده نساء اهل الجنه) تاکید نموده اند اما ابن عربی به نحوی عجیب و با نادیده گرفتن روایات اهل سنت، مقام ایشان را انکار می کند و تاکید می کند که از زنان، تنها مریم و آسیه کامل شده اند!
▪️ ۱- ابن عربی : «رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: مردان زیاد، کامل می شوند ولی از زنان غیر از مریم و آسیه کسی کامل نشده است.[۱]»
▪️۲- او گفته است: «… همچنین پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) در مورد کمال، یادآور شده که در زنان نیز ممکن است، و از میان آنان مریم دختر عمران و آسیه زن فرعون را معین نموده است.[۲]»
▪️۳- و نیز گفته: «رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) به کمال مریم و آسیه شهادت داده است.[۳]»
🔴 برخی احادیث و روایت اهل سنت در این زمینه:
🔺 قال رسول الله صلی الله علیه وسلم: فاطمه سیده نساء اهل الجنه:«حضرت زهرا سلام الله علیها سرور زنان اهل بهشت است.»(المستدرک حاکم نیشابوری ج۳ ص۱۵۳) (مسند احمد حنبل حدیث شماره ۱۸۱۵۳-۱۸۱۵۴)(صحیح مسلم با روایت المسور حدیث شماره ۴۴۸۲ الی ۴۴۸۵)
🔺 حضرت رسول (صلوات الله علیه وآله) فرمودند:«ان الله یبشرنی بأن فاطمه سیده نساء اهل الجنه و أن الحسن والحسین سیدا شباب اهل الجنه».خداوند مرا بشارت به سیادت حضرت زهرا(سلام الله علیها) نسبت به زنان بهشتی و نیز سیادت و سروری حسن و حسین(علیهما سلام) نسبت به جوانان بهشتی داده است. (مسند احمد حنبل حدیث شماره ی ۱۱۳۳۲ // سنن ترمذی حدیث شماره ی ۳۷۱۴)
🔺 در روایت صحیح پیامبر گرامی اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود:«یا فاطمه ألا ترضین أنْ تکونی سیده نساء العالمین و سیده نساء هذه الامه و سیده نساء المؤمنین.»( المستدرک، ج۳، ص۱۵۶.) این روایت را حاکم و ذهبی هر دو صحیح می دانند. این روایت رساترین دلیل بر افضلیت فاطمه(ع) بر همه زنان عالم (از حوا تا قیام قیامت) است و هر گونه برداشت نادرست را برطرف کرده است.
🔺 در روایتی دیگر پیامبر گرامی اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) خطاب به دختر عزیزش می فرماید: «ألا ترضین أنّک سیده نساء العالمین.» فاطمه عرض می کند: مریم چه می شود؟ فرمود: «تلک سیده نساء عالمها؛( محمد شوکانی، فتح القدیر، (بیروت: دار المعرفه، ۱۹۹۶م)، ج۱، ص۴۳۹.) او سرور زنان زمان خویش بود.»
🔺 در یک حدیث طولانی ابن عباس از رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) روایت کرده: «ابنتی فاطمه فإنّها سیده نساء العالمین مِن الأوّلین و الآخرین؛( ابراهیم جوینی، فرائد السمطین، ج۲، ص۳۵) دخترم فاطمه بی شک سرور زنان عالمین از اولین و آخرین است.»
🔺 در روایتی دیگر در ضمن حدیث طولانی پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: «در دفعه چهارم خداوند نظر کرد و فاطمه را بر زنان همه عالم برگزید.»( سلیمان قندوزی، ینابیع الموده، ص۲۴۷، باب ۵۶)
🔺 ابن عباس از پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) روایت کرده: «اربع نسوه سیدات عالمهن. مریم بنت عمران، و آسیه بنت مزاحم، و خدیجه بنت خویلد، و فاطمه بنت محمد و افضلهن عالِما فاطمه؛( سنن ترمذی حدیث ۳۸۱۳/ مسند احمد حنبل حدیث ۲۵۳۶-۲۷۵۱-۲۸۰۵) ( الدر المنثور، ج۲، ص۱۹۴) چهار زن، برتر و سرور زنان دوران خود هستند: مریم دختر عمران، آسیه دختر مزاحم، خدیجه دختر خویلد، فاطمه دختر محمد که در بین آنان از همه عالم تر، فاطمه است.» در روایت دیگر به نقل ابن عباس فرمود: «افضل العالمین مِن النساء الأولین و الآخرین فاطمه».(المناقب المرتضویه، ص۱۱۳، به نقل از غلامرضا کسائی، مناقب الزهراء، (قم: مطبعه مهر، ۱۳۹۸ه)، ص۶۲)
🔴 کسی که می خواهد حضرت زهرا علیها سلام را در میان سخنان پوششی و مبهم تخریب کند، اساسا کمال را محصور به حضرت مریم و آسیه می کند و اشاره به سایر شخصیت ها مانند حضرت خدیجه و حضرت زهرا (علیها سلام) نمی نماید.
همچنین باید توجه نمود که روایات اهل بیت علیهم السلام بر این حقیقت تأکید دارند که برترین زنان بهشت چهار نفرند: مریم، آسیه، خدیجه و فاطمه (سلام الله علیهم). و احادیث دیگری نیز وارد شده که حضرت زهرا سلام الله سیده زنان دو عالم است از ابتدا تا انتها و حضرت مریم بانوی زنان دوران خودش.
📌 مشاهده مطلب در سایت:
https://www.ebnearabi.com/4093/ابن-عربی-و-تخریب-مقام-و-منزلت-حضرت-زهرا.html
🔹 پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
https://t.me/ebnearabi
@ebnearabi
طائران قدسی
(نقدی بر انگاره تجرد فرشتگان)
دکتر محمدعلی صابری
اثر حاضر پایاننامه نگارنده در دوره کارشناسیارشد بوده است.
فهرست کتاب:
https://t.me/nosakh_shii/2007
معرفی کتاب:
https://t.me/nosakh_shii/2005
.
⭕️ برای سفارش آنلاین از سایت، روی این متن کلیک کنید.
🔹 پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
https://t.me/ebnearabi
@ebnearabi
🔹بیان شأن فقیه در مباحث اعتقادی
💠 مرحوم آیت الله صافی گلپایگانی:
🔺 فقها، فقیه نخواهند بود مگر آنکه خداشناسی مکتب انبیاء را بدانند نه مکتب فلسفه و عرفا.
" اینکه مرقوم داشته اید بحث در معارف دینی در فقه و حدیث خلاصه نشده است و دین فقط فقه و حدیث نیست و علماء دین تنها فقها نیستند ، ما هم همین را می گوئیم و همه هم همین را می گویند و معارف قرآنی و اسلامی به معنای عام خود شامل مسائل اعتقادی و عملی است ... بدیهی است علم به خدا و توحید او و صفات ثبوتیه و سلبیه و علم به نبوت و امامت و معاد ، اینها علومی است طبعا مقدم بر علم فقه و فقه متفرع بر آنهاست و فقها فقیه نخواهند بود مگر اینکه آن علوم پایه را در حدی که شرع ارشاد و هدایت نموده است دارا باشند .
این مطلبی نیست که در آن بحثی باشد که مسائل دینی متضمن هر دو بخش الهیات و عقاید و تکالیف و وظایف عملی است و فقیه باید در هر دو بخش صاحب نظر و اطلاع و تخصص کافی باشد .
👈بحث این است که در معرفت و خداشناسی در همین حدی که از قرآن و حدیث استفاده می شود و به آن اکتفا شده است باید اکتفا نمود و در بحث از آنچه نهی شده است باید خودداری کرد و مخالفت شرع را ننمود ( و کلما تصوره العالم الراسخ فهو عن حرم الکبریاء بفراسخ ) . مثلا در بحث از ذات خدا و کیفیت اراده حق تعالی و حقیقت علم باری تعالی و حتی تفاصیل قضا و قدر و کیفیت ربط حادث به قدیم و سنخیت بین معلول و علت و به تعبیر اخیرشان : تجلی و ظهور و ظاهر و مظهر و متجلی و مجلی ... ورود در مسائل الهیات به بسط و تفاصیل آزادی که اهل معقول یا عرفاء وارد می شوند همان بحث و کلام در کنه خداست که * یعلم ما بین ایدیهم و ما خلفهم و لا یحیطون به علما * .
مسئله ، مسئله فقهی و عرفانی یا فقهی و فلسفی نیست چون موضوع این دو علم با هم مغایرند و به هم ارتباط ندارند . مسئله ، مسئله مکتب انبیاء و ائمه علیهم السلام و مکتب فلاسفه و به اصطلاح عرفاست که با هم اگر تباین کلی نداشته باشند تصادق کلی و تام نیز ندارند ...
👈قرار دادن فلسفه آن هم نه فلسفه خاص بلکه مختلط با به اصطلاح عرفان عرفاء معلوم الحال که از آن به حکمت متعالیه تعبیر می کنند در برنامه درسی حوزه ها و دانشگاهها همین خطر را دارد که حاصل آن صاحبان مشارب باطله و منحرف و تبدیل حوزه دینی و مذهبی و جعفری به حوزه فلسفی یونانی و این و آن ، و به قول بعضی حکمت متعالیه خواهد شد " .
📚 نگرشی بر فلسفه و عرفان، تألیف حضرت آیت الله صافی گلپایگانی، ص 117
امام هادی علیه السلام:
إنَّ اَللَّهَ جَعَلَ اَلدُّنْيَا دَارَ بَلْوَى وَ اَلْآخِرَةَ دَارَ عُقْبَى وَ جَعَلَ بَلْوَى اَلدُّنْيَا لِثَوَابِ اَلْآخِرَةِ سَبَباً وَ ثَوَابَ اَلْآخِرَةِ مِنْ بَلْوَى اَلدُّنْيَا عِوَضاً
خداوند، دنیا را سرای بلا و آزمایش و آخرت را سرای ابدی قرار داده است و گرفتاری دنیا را سبب پاداش آخرت ساخته و ثواب آخرت را عوض بلای دنیا قرار داده است.
تحف العقول ج1 ص483
🏴 سالروز شهادت امام هادی علیه السلام را تسلیت عرض می نماییم
🆔 @hadisgraph