نطق آکادمیک غیرعلمی خانم مهرابی پر از تیتر تخصصی با تناقض منطقی بود، همسانی مردمی سازی اسلامی و خصوصی سازی نئولیبرالی؟ ملغمه ای نامأنوس از #نئومارکسیسم_نئولیبرالیسم در قالب #عدالتخواهی_اصلاحطلبانه!
🔴 جامعه شناسی مدرن علیه عدالتخواهی اسلامی؟!
🔶 کانال #جامعه_شناسی_علامه در مطلبی غیرعلمی و غیراخلاقی بدون اطلاع تجربی و میدانی (آنچه جامعه شناسی متعارف محافظه کار ایرانی مدعی آن است) از وضعیت کامیون داران به سرزنش توهین آمیز آنها پرداخته است:
🔸 «هیچ کشوری توسط کامیون داران و نیسان داران و راننده تاکسی ها به آزادی و دموکراسی نرسیده است و نخواهد رسید. برای رسیدن به جامعه آزاد و برابر یا باید کتاب خواند و اندیشید یا به حرف کسانی که در این حوزه فعالیت میکنند گوش داد.»
🔹 اولا مسئله اصلی کامیون داران عدالت است، همان که ظاهرا برای شما اهمیت یا اولویتی ندارد و حتی از نوشتن «عدالت» هم هراس دارید و بی تناسب، سخن از «آزادی و دموکراسی» می گویید!
🔹 دوما تمام زندگی تان از جمله فرصت اینگونه هذیان گویی هایتان در لفافه لفاظی های شبه علمی حول مفاهیم آزادی و دموکراسی را هم مدیون انقلاب و مبارزات عدالتخواهانه همین کامیون داران و تاکسی رانان و نیسان سواران هستید.
🔹 سوما مطالعه ضروری است اما هیچ ملتی با صرفاکتابخوانی به آزادی و عدالت نرسیده و چه بسیار ملت ها که به واسطه استحمار و استعمار علمی گرفتار سرگرمی روشنفکرمآبانه در حیطه های فکری بی خاصیت یا مصیبت ساز شده و آزادی واقعی و عدالت را از دست داده اند.
🔹 چهارما اگر این سنخ تحلیل ها نتیجه کتاب خوانی است پس باید شدیدا از خواندن این کتاب ها و گوش دادن به خوانندگان شان پرهیز کرد! منابع مطالعاتی تان چیست که چنین بی تفاوتی و بدتر از آن عدالت گریزی در سرتان می پروراند؟
🔶 ادعای یادداشت این است که دولت حقوق ها را افزایش داده و الان هم حقوق کامیون داران را اضافه میکند؛ پس اصل اعتصاب و استمرار اعتراض به ضرر مردم و حتی به نفع دلالان است!
🔹 اولا افزایش سالانه حقوق های اساسا تبعیض آمیز که طبیعی و به واسطه تورم است، اما پیشنهاد افزایش حقوق کامیونداران پس از پنج سال ثبات و حتی کاهش، نتیجه حداقلی تحمیلی انباشت همان عدالتخواهی میدانی مردمی است که برای دفاع از دولت محبوب خود آن را تحقیر میکنید.
🔹 دوما مسئله حقوق رانندگان تنها بخش کوچکی از شبکه مشکلات آن هاست و مسائلی همچون بیمهها، عوارض اتوبانها، کمیسیون بالای باربریها، ایجاد سالن های اعلان بار، سختی کار، نرخ آزادراه ها، نحوه محاسبه و پرداخت کرایه و.... همچنان برقرار است و حتی بخش اصلی انتقادات معطوف به بی عدالتی و فساد در سازوکار جاری، و اهمال دولت نسبت به سازماندهی آن و مبارزه با دلالان است که در تحلیل خود رانندگان هم بر این نکته تأیید شده است:
🔹 «مشکل اصلی کامیون داران در شیوه اعلام بار و حق کمیسیون های بالای شرکت های باربری است. برای نمونه کرایه حمل بار از مسیر A به مسیر B توسط صاحب شرکت حمل بار ۲ میلیون تومان تعیین میشود. حالا شرکت به راننده میگوید که من ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان آن را به عنوان حق کمیسون برمیداریم و الباقی مال تو!» «اگر سیستم نوبتدهی باشد، شرکت زمانی که نوبت راننده رسید باید به وی سرویس بدهد. اما حالا شرکتها دارند به هرکس که دلشان میخواهد نوبت میدهند.»
🔹 سوما کامیون داران قربانی دلالان هستند؛ باید به جای مبارزه، از ترس سوءاستفاده دلالان میوه، آنها را قربانی دلالان بار نگه داشت؟!
🔶 در بخش دیگر یادداشت آمده است: «قسمت عجیب ماجرا آنجاست که مردم همیشه شاکی از گرانی از اعتصاب کامیون داران حمایت می کنند و با شور و شعف خاصی از آن سخن می گویند. بسیاری از آنها تحت تاثیر برخی کانال های تلگرامی فکر می کنند که اعتصاب کامیون داران قرار است آزادی و رفاه را برایشان به ارمغان بیاورد.»
🔷 این تحلیل، فاصله فهم جامعه نشناسی و جامعه نشناسان از واقعیت و ذهنیت اجتماعی را نشان میدهد؛
🔹 اولا خرسندی مردم به خاطر همدلی امیدوارانه با توفیق نسبی اعتراضات مردمی است و این فرای موفقیت مادی، دارای ابعاد معنوی، روانشناختی، نمادین و اجتماعی است که البته از سطح فهم جامعه شناسی مادی اندیش فراتر است.
🔹 دوما اگر اعتصاب کامیون داران به نحوی آسیبی خرد و موقت به وضعیت اقتصادی سایر مردم وارد کند، در بلندمدت و به واسطه تشکیل و تکمیل شبکه اعتراضات عدالتخواهانه مردمی اقشار و اصناف مختلف، و تحقق تحمیلی عدالت در حد توان، بهبود وضعیت و عدالت اقتصادی را هم در پی خواهد داشت.
🔹 سوما حتی اگر به واسطه اعتراضات مردمی آسیب های اقتصادی به بخشی از مردم وارد شود، مقصر ضدعدالتان هستند یا عدالتخواهان؟ مقصر مسببان این مشکلات تبعیض ساز و اعتراض آفرین هستند یا مردم کارد به استخوان رسیده و ناچار به اعتصاب؟ مقصر مسئولین و ساختارهایی هستند که به مطالبات مردم توجه و رسیدگی نمی کنند تا اعتصابات طولانی نشود؟ یا مردمی که از زندگی خود برای احقاق حقوق و تحقق عدالت گذشته اند؟
✍ کیوان سلیمانی
🔴 جامعه شناسی اسلامی
🔴 @iisociology
هدایت شده از تفکر و تمدن شبکهای| استاد واسطی
💠 پیشنهاد تأسیس رشته تخصصی «عدالت پژوهی» در میان مدت و گنجاندن درس «عدالت اجتماعی در اسلام» در کوتاه مدت در گروه علوم اجتماعی اسلامی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران
💠 @utsaiss
🔴 عدالتخواهی مردمی و خرده جریانات انتحاری عدالت ستیز
🔹 در مسیر حرکت یک #جامعه همواره نقاط عطفی وجود دارد که اهمیت ویژه ای دارند. نقاط منحصر به فردی که خبر از تغییرات مثبت یا منفی اساسی می دهند. کنش افراد و جریانات فعال اجتماعی نیز در این مقاطع حساسیت خاصی پیدا میکند. یکی از این #نقاط_عطف در مسیر جامعه ایرانی که البته تک نقطه ای نبوده و با فاصله های زمانی متفاوت، تکرار شده و خواهد شد؛ حول مسئله #عدالت است. ایران امروز در نقطه عطف مهم عدالت محوری قرار دارد که یک فرصت مطلوب برای تغییرات مثبت است.
🔹 امروز هیچکس از دلسوزان ایران ضرورت عدالت را انکار نمی کند و ایده عدالتخواهی به سمت #غلبه_گفتمانی حرکت میکند؛ همین تغییر مثبت در سطح کلان نسبت به سال و سال های گذشته اهمیت و اثر ویژه ای دارد. گسترش فضای انتقادی در سطح جوانان دانشجو و غیردانشجو و عموم مردم، و گریز و گذر تدریجی از محافظه کاری حداقل در کلام، روند رو به رشدی دارد. همه این موارد مبارک و محترم هستند اما باید با دقت و قدرت به ادامه صحیح مسیر اهتمام ورزید و البته از انحرافات احتمالی هم پرهیز کرد.
🔸 یک سنخ از آسیب های جدی در مسیر عدالتخواهی انقلابی، ذهنیت و خوی و #کنش_انتحاری است که انواع، ریشه ها و پیامدهای متعددی دارد.
♦️ در شرایط ویژه تغییر و التهاب اجتماعی، کنش های انتحاری رونق پیدا کرده و از سوی جریانات مختلفی امکان بروز پیدا می کنند:
1⃣ یک دسته، مخالفان #معاند ساختار موجود هستند که برای ابراز مخالفت خود با انقلاب و جمهوری اسلامی از هر فرصتی به ویژه در نقاط عطف استفاده می کنند. اهالی این طیف کمتر سنخیت و اشتراکی با عموم مردم دارند و اکثرا از اقشار مرفه یا جناح های سیاسی سوخته ایران ستیز هستند که معمولا با دشمنان خارجی نیز حشر و نشر آشکاری دارند. اصل عمل تخریبی علیه جمهوری اسلامی به هدف سرنگونی در قالب کنش های انتحاری تکراری مستمر بی ثمر، به ویژگی هویتی و فلسفه وجودی این خرده جریانات تبدیل شده است که در بزنگاه ها از سوی اجزای متنوع نظام سلطه، همچون ابزاری بازیچه وار علیه ایران به کار گرفته می شوند. اصرار اینان بر عناد با ایران، راه حلی جز #مدیریت و مقابله با آنها البته در کنار روشنگری های همیشگی و راهنمایی های بزرگوارانه باقی نمی گذارد. وضعیت این گروه روشن است و نیاز به تشریح ندارد. در ایران پس از انقلاب خرده جریانات متنوعی را ذیل این رویکرد می توان مشاهده کرد که البته کمیت و کیفیت و به تبع، موفقیت چندانی نداشته اند.
2⃣ دسته دوم که هویت، جایگاه و جهت گیری کاملا متفاوت و حتی متضادی با دسته اول دارند، بخشی از بدنه مردمی هستند که در شرایط سخت معیشتی و تحت فشار ناشی از تبعیض اجتماعی، ابتدا به سمت عمل انتقادی مطلوب متمایل شده و در انتها برخی از آنها به دلایل مختلف و عموما ناچارا به سمت کنش انتحاری #اجباری سوق داده می شوند. اساس حرکت انتقادی مردمی این دسته، حق طلبانه و عدالتخواهانه و حقیقتا مظلومانه و مقدس است. وظیفه جریان انقلابی در سطح دانشگاهی و حوزوی، #همراهی_حامیانه در حرکت های اعتراضی و حتی #دعوت_آگاهانه به روحیه انتقادی و البته #هدایت_مشفقانه به سوی عدالتخواهی انقلابی است. واکنش حکومت به مردم منتقدی که حتی از ناچاری گاه به سطوحی از کنش انتحاری نیز مجبور می شوند، باید #مدارا و برآورده کردن مطالبات برحق آنها باشد و هر چه جز این باشد اسلامی و انسانی نیست.
3⃣ دسته سوم #شبه_اپوزیسیون های رنگارنگی هستند که امروزه زیادتر از/درباره آن ها می شنویم؛ بخش های بریده یا طردشده از جریانات سابقا یا همچنان مسئولی که به جای پذیرش نقش خود در پیدایش وضع موجود و مشورت تخصصی برای جبران اشتباهات و تلاش سازنده جهت رفع مشکلات و بهبود وضع موجود، به کنش انتحاری تخریبی یأس آلود مشغول شده و برای بازیابی قدرت از دست رفته و منزلت بربادرفته خود به زمین و زمان چنگ می زنند. خود این خرده جریانات انتحاری و سران غوغاسالار آنها از اهمیت مستقلی جز برای عبرت تاریخی برخوردار نیستند اما نابودی ظرفیت سازنده بخشی از مردم و جوانان توسط آنها شایسته توجه دلسوزانه است. اهالی این خرده جریانات علاوه بر ناامید کردن جوانان تحول خواه با سیاه نمایی های غیرمنصفانه رسانه ای، و با وجود مردم مردم گفتن های مقطعی و موقتی، با غبارآلود کردن فضا و غوغاسالاری های غیرمنطقی و تشدید جوّ تشنج و توهین و تهمت، ثمری جز قربانی کردن مردم و مطالبات عمومی در پیشگاه منفعت و قدرت شخصی و جناحی خود نخواهند داشت. بهترین مواجهه با این قبایل، اهتمام به حل مشکلات مردم با #نادیده_گرفتن بازی های این فرقه ها و روشنگری برای جریان انقلابی است، و البته رعایت #عادلانه و #منصفانه حق آنها هرچند آنها به هیچ حق، انصاف و قانونی پایبند نباشند.
🔸 ادامه دارد..
🔴 جامعه شناسی اسلامی
🔴 @iisociology
«ن» | کیوان سلیمانی
🔴 عدالتخواهی مردمی و خرده جریانات انتحاری عدالت ستیز 🔹 در مسیر حرکت یک #جامعه همواره نقاط عطفی وجود
💎 عدالتخواهی مردمی و جریان انقلابی عدالتخواه
🔹 #جریان_انقلابی برای انجام وظیفه خود در قبال #مردم و همراهی آنها برای نجات از تنگنای میان قیچی دولبه #معاندان و #منحرفان از یک سو، و قیچی دولبه #منافقان و #منفعلان از سوی دیگر، باید با تمام وجود در فرایندی جهادی و انقلابی و البته عاقلانه تلاش کنند. این تلاش از رهگذر آسیب شناسی و جریان شناسی گذشته تا حال، و شناخت نقشه شرایط موجود برای طرح و عمل آینده سازانه میگذرد.
🔹 با توجه به بافت فرهنگی و سیاسی جامعه اسلامی ایران، سه متغیر اساسی در نقاط عطف اجتماعی نقش به سزایی دارند که برای هر تغییری باید با توجه به آن ها برنامه ریزی و اقدام کرد؛ رهبر، مردم، مسئولین:
1⃣ در نظام ولایت فقیه، #ولی_فقیه نقش کانونی و محوری دارد. طبق این ساختار تا زمانی که فقیه عادل جامع الشرایطی رهبر انقلاب است، جریان عدالتخواهی انقلابی این فرصت را دارد که با هدایت رهبری عادل و عدالتخواه؛ بیشترین کنش انتقادی و مطالبه گرانه را در قبال تمام ساختارها و مسئولان نظام انجام دهد. البته برای فعال کردن این ظرفیت، در تجربه عملی، احتمال مواجهه با مشکلات و موانع بسیاری وجود دارد که باید تدریجی و به تناسب موقعیت به حل و رفع آن ها پرداخت. جریان انقلابی می تواند و می باید از حق و تکلیف خود در بالفعل کردن ظرفیت عدالتخواهی حداکثری در این نظام امت و امامت استفاده کند. از یک طرف، امت به ویژه جوانان باید در حد توان و امکان، ظرفیت اجتماعی و ذهنیت جمعی لازم و کافی برای تغییرات مثبت اساسی در جهت وضعیت آرمانی نظام و جامعه اسلامی را ایجاد کند، و از جهت دیگر ولی فقیه باید حمایت حداکثری شخصی و ساختاری نسبت به امت و حرکت های عدالتخواهانه مردمی را در حد توان و امکان فراهم کند.
2⃣ #مردم بدون اغراق و تظاهر، قهرمان مظلوم انقلاب اسلامی ایران بوده و هستند. علیرغم خدمات قابل توجه جمهوری اسلامی به مردم به ویژه نسبت به همه دوره های تاریخی از جمله دوران پهلوی، نباید انکار کرد حق مردم به ویژه در مقایسه با آرمان های انقلابی و حتی ظرفیت های واقعی ادا نشده است و طیف کثیری از ساختار ها و مسئولان نظام در دوره های متعدد نسبت به مردم کم توجهی و حتی اجحاف کرده اند. نقطه عطف امروز انقلاب، احیای جایگاه مردم و احقاق حق آنها از طریق تلاش حداکثری برای تحقق عدالت است. البته نقش خود مردم نیز نیاز به اصلاح دارد و لازم است از نظاره گر ظلم پذیر به کنش گر عدالتخواه ارتقاء پیدا کنند. عدالتخواهی مردمی تنها و بهترین راه اسلامی شدن جامعه ایران است. هر تلاشی در خلاف جهت مطالبه انقادی مردمی؛ نه تنها خلاف عدالت و امت که حتی مخالف امنیت و حکومت است.
3⃣ #مسئولین فعلی و سابق و اسبق، بدون تعارف متهمین ردیف اول وضع موجود هستند. ایجاد اصلاحات اساسی در رویکرد و عملکرد مسئولین و حتی تصفیه اضطراری عناصر خائن یا راکد، مأموریت ویژه امروز انقلاب است که باید توسط ولی فقیه، مردم به ویژه جوانان عدالتخواه و مسئولین به ویژه بخش وفادار و کارآمد انجام شود: #رهبر_انقلاب علاوه بر تعیین مسیر کلان و راهبردهای کلی، با تکمیل حمایت های همیشگی از جریانات عدالتخواه به ویژه درباره مسائل و مصادیق ملموس. و #جوانان عدالتخواه با تقویت تلاش های انتقادی و البته ارائه طرح های پیشنهادی و همچنین روشنگری پیرامون وضعیت و جریانات موجود و گسترش ارتباطات و اشتراکات شبکه ای با همه مردم. و #مردم با حضور فعال در مسئولیت های ریز و درشت کشور و ارتقاء انتقادی به سوی جامعه عدالتخواه متشکل از جماعت های به هم پیوسته مطالبه گر و مشارکت کننده. و #مسئولین با تغییر ذهنیت قیم مآبانه و طلبکارانه به سمت ذهنیت خدمتکارانه و بدهکارانه و البته تغییر از نفع محوری شخصی به سمت ترجیح خیر جمعی و تغییر از انفعال دیوان سالارانه به سمت جهاد انقلابی.
💎 برای شناخت جامعه به معنای عام جهت اصلاح و ساخت آن، علاوه بر این سه متغیر درهم تنیده که از جنس کنشگر خارجی هستند، باید سه متغیر مهم دیگر که ما به ازاء خارجی نداشته اما دارای هویت و اثر واقعی هستند نیز توجه کرد: #قانون (ساختارساز)، #فرهنگ (عمومی و خواص) و #علم (مبانی، انضمامیِ انسانی و طبیعی). توضیح این سه گانه در یادداشت مستقلی خواهد آمد.
✍ کیوان سلیمانی
💠 جامعه شناسی اسلامی
💠 @iisociology
🔴 تروریست ها در تهران!
⭕️ یادگار امام و تروریسم کاپیتالیستی.
🔻 این ایام شاهد نمونه های بسیاری از اجتماعی شدن امر سیاسی #مانور_تجمل، این #یادگاری_یار_امام، هستیم؛ مثل کورس اتوموبیل های لوکس در بزرگراه #یادگار_امام ! اما آن #یادگار_واقعی_امام، احمد خمینی بزرگ، نظرات بسیار انقلابی نسبت به سرمایه داران زالوصفت که آنها را #تروریست_اقتصادی می نامید، داشت و خواستار برخورد جدی با آنها بود، مشابه برخورد با منافقین، همان #تروریسم_مارکسیستی. برخورد فوری و قاطع با مانور تجمل های کذایی که عامل عادی سازی تبعیض متعفن و تشدید تنفر مستضعفین هستند، ضروری است، البته این #سربازان_سرمایه_داری تنها تفاله های #اقتصاد_سرمایه_داری و بعضا توله های #سرداران_سرمایه_داری هستند؛ چه سیاستمداران مصلح اقتصادی و چه سرلشگران مسلح نظامی! طبیعی است باید برای مبارزه ساختاری و معرفتی و اجتماعی با آنها سهم بسیار بیشتری قائل شد.
🔺 مرحوم احمد خمینی: «باید با #تروریستهای_اقتصادی و #سرمایهداران_وابسته به خارج به شدت برخورد کنیم. ... از اول گفتیم که اینگونه سرمایهداران به غیر از منافع شخصی به چیزی معتقد نیستند. چون جو عمومی کشور مذهبی است، با یک #ته_ریش و تسبیح، خود را مسلمان دوآتشه جا میزنند و به کار خودشان مشغول میشوند. ... بعضی خیال میکنند به بخش خصوصی بها دادن به معنای #آزادی_عمل_سرمایهداران به شکلی است که هر اندازه خواستند خون مظلومین را در شیشه بکنند. این گونه نمیشود. امام راحل از اول گفتهاند که روحانیت به خون #سرمایهداران_زالوصفت تشنه است ... مشکل ما تنها این نیست که دولتهای غربی با ما مخالف هستند، اگر ما با #سرمایهداران_بزرگ به طور سنجیدهای برخورد میکردیم آنها نمیتوانستند در برابر دولت و ملت یک مسالهای را ایجاد کنند .... اگر ما با سرمایهداران همانند #منافقین برخورد میکردیم اوضاع کشور به این صورت در نمیآمد، یک عده سرمایه دار زالو صفت به این بهانه که #اقتصاد_دولتی مضر است، به حال خود رها شده و به جان این ملت افتادهاند. کسی منکر این نیست که اقتصاد دولتی مضراتی دارد اما به این بهانه نباید لجام گسیختگی اقتصاد حاکم شود.»
✍ کیوان سلیمانی
🔴 t.me/nehzatedalatkhahi/1845
🔴 جامعه شناسی اسلامی
🔴 @iisociology
🔴 شهیدچمران؛ انقلابی عاشق عاقل عارف!
🔻 چمران نماد یک عقلانیت انقلابی عاشقانه است، مردی که در نبرد، چریکی کم همتا، در علم، دانشمندی نام آشنا و در معنا، متفکری ژرف پیما و در عشق، آشفته ای شیدا و در عرفان، فانی ای ناپیداست.
🔻 مرد اشک های به هنگام برای کودکان مظلوم لبنان و مرد غرش های به موقع برای معاندین ظالم بعثی و مرد اطاعت با محبت و معرفت از ولی فقیه زمان.
🔻 مرد تعادل در مواجهه با جاهلان افراطی زمان و مرد قیام علیه خفتگان تفریطی دوران. آزاده مردِ شهید افترای افراطیون و تهمت تفریطی ها.
🔻 مرد جمع اضداد، مرد قلم و تفنگ و گل و خون و اشک و لبخند، مرد عقل و عشق.
🔺 چمران؛ انقلابیِ عاقلِ عاشقِ عارف!
🔴 جامعه شناسی اسلامی
🔴 @iisociology
🔴 بیانیه مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران درباره وقایع دی ماه 1396 و محکومیت های اخیر دانشجویان
🔷 آنچه در دی ماه 1396 روی داد، آشکار شدن یک بعد مهم از باطن جامعه ایران و دشمنان آن بود؛ #اعتراضات_عدالتخواهانه_مردمی و #اغتشاشات_عداوت_جویانه_ضدمردمی. اصل واقعه، اعتراضات عموما اقتصادی_اجتماعی و گاها درآمیخته با وجوه سیاسی_فرهنگی بود که پس از مدت ها کم توجهی نهادهای مختلف حکومتی، نهایتا زیر غبار اغتشاشات پنهان شد.
🔹 اعتراضات عدالتخواهانه برخواسته از متن واقعیات خارجی یعنی بی عدالتی های واقعا موجودی است که علل متعددی داشته و نیازمند تحلیلی مستقل است. ما معتقدیم #عدالت_خواهی_انقلابی راه حل کاربردی این مسئله و در واقع راهبرد اساسی اسلامی شدن جامعه و جمهوری ماست و باید از این عدالتخواهی مردمی که عامل تداوم انقلاب اسلامی و تکامل جمهوری اسلامی است، استقبال شود.
🔺 بنابراین مطالبه کلی ما از همه ارکان جمهوری اسلامی ایران، فراهم کردن شرایط حداکثری برای عدالتخواهی آزادانه است، البته نه با سیاستگذاری های عوام فریبانه ای مانند سرکوب پیچیده تجمعات طبیعی مؤثر با تبدیل آنها به تظاهرات مصنوعی عقیم در کمینگاه های محدود و معین.
🔹 حق انتخاب و آزادی عمل از پیش نیاز های امکان عدالتخواهی است. ما معتقدیم #آزادی_خواهی_منطقی نوعی عدالتخواهی مقدماتی اجتناب ناپذیر است. طلب و تحقق عدالت جز در جامعه ای آزاد امکان پذیر نیست.
🔺 بنابراین پذیرش و گسترش حق عمومی آزادی عمل به ویژه آزادی بیان و پس از بیان تا حد امکان و نامحدود مگر به حدِ قانون عادلانه، مطالبه تکمیلی ماست.
🔹 بدیهی است که برخورد سختگیرانه با مردم معترض و دانشجویان منتقد، از مصادیق بارز نقض فاحش شرایط لازم برای #عدالتخواهی_آزادانه است. به نظر می رسد محکومیت های غیرقطعی اما غیرمنطقی دانشجویان دانشگاه تهران به خاطر تجمعات دانشجویی دی ماه از همین جنس باشند، آنهایی که نه به صورت سازمان یافته و بر اساس برنامه ریزی تخریب گرانه بلکه بر اثر احساسات و تصمیمات عجولانه متأثر از تبلیغات رسانه ای به اعمال ساختارشکنانه و غیرقانونی اقدام کردند.
🔺 بنابراین اجرای عدالت برای همه دانشجویان و رأفت در قبال دانشجویان نادم، مطالبه خاص مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران است. توضیح ادله احکام صادره، کمترین درخواست جامعه دانشگاهی از قوه قضاییه در راستای شفافیت مسئله است.
🔹 ما معتقدیم #امنیت_خواهی_معقول به معنای فراهم کردن شرایط امن مطالعات و مطالبات آزادانه عدالتخواهانه دانشجویان، به ویژه در مقابل نگاه و رویکردهای محافظه کارانه و سرگوبگرانه است. امنیت به معنای ترجیح ثبات و سکون بر تغییر و اصلاح نیست. امنیت امکان زندگی توأم با آسایش و آرامش در ابعاد نظامی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با امکان رشد پیوسته در شاخص های کلیدی عدالت و آزادی است. امکان طرح مسالمت آمیز و قانونی نظرات و انتقادات گرایش های مختلف از ضروریات ابتدایی دانشگاه امن است.
🔺 بنابراین مطالبه ما از مسئولین جمهوری اسلامی از جمله در دانشگاه تهران، پذیرش و عمل طبق این نگاه است. دانشگاه تهران موظف به پیگیری قانونی وضعیت دانشجویان و تلاش برای تحقق شفافیت و عدالت توأم با رأفت در قبال آنان است.
🔹 همه می دانیم تجمعات دی ماه جریانات مختلف دانشجویی که شامل #انتقادات_مسالمت_آمیز هم می شد، در ساعاتی به اظهارات غیرمنصفانه و توهین آمیز از سوی گروه خاصی انجامید و این ها نیز نه کاملا ناشی از احساسات بلکه در مواردی عامدانه بوده، اما هر اشتباه عامدانه یا آغشته به احساسات جوان دانشجو و غیردانشجویی از نوع #اغتشاشات_معاندانه و سازمان یافته پادوهای آدمکش آمریکا و سازمان منحوس منافقین نیست! طبیعی است ما در کنار حمایت همیشگی از همه انتقادات و اعتراضات منطقی و معقول، با اقدامات منافقانه و معاندانه و همسویی عامدانه با دشمنان انقلاب اسلامی نیز به جد مخالفت می کنیم.
🔺 بنابراین علاوه بر تأیید مدارای نسبی مسئولین با اعتراضات مسالمت آمیز دانشجویی و ضمن مخالفت شدید با هرگونه سرکوب خشونت آمیز یا برخورد تحقیرآمیز با معترضان، خواستار افزایش و استمرار و بسط مدارای منطقی قانونی با منتقدان هستیم و دستگاه های ذی ربط را به تبعیت عملی از تفکیک مدنظر رهبر انقلاب دعوت می کنیم و امیدواریم اثر حداکثری آن را در تجدیدنظر پیرامون احکام صادره برای دانشجویان و همچنین تصمیم گیری درباره احکام صادرنشده مشاهده کنیم.
🔷 همراهی کم نظیر جریانات مختلف دانشگاه در دفاع از حقوق دانشجویی، فرصت مناسبی برای ترمیم بخشی از #اعتماد_اجتماعی زخم خورده جوانان و جامعه نسبت به قوه قضائیه است. قطعا چشاندن طعم شیرین عدالت توأم با رأفت اسلامی، برکات بسیاری حتی در زمینه امنیت مدنظر دستگاه های اطلاعاتی و قضایی در پی خواهد داشت ان شاء الله.
🔴 مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران
🔴 @ut_armanedalatkhahi
🔴 دشمن اصلی ایران؛ لیبرال_متحجرین یا کمونیست_منافقین؟
⭕️ سلبریتی_نوکیسه، تفاله پیوند تحجر_تجدد فکری_اقتصادی است!
♦️ رهبر انقلاب اخیرا به معارضین چهارگانه داخلی انقلاب اشاره کردند که البته چهارمی در اکثر رسانه ها از قلم افتاد: #لیبرال ها، #کمونیست ها، #منافقین و #متحجرین!
🔻 همواره علیه کمونیست ها و منافقین توجه سیاسی و امنیتی بسیاری می شود در حالی که نه کمونیست های به تاریخ پیوسته خطر چندانی برای انقلاب دارند و نه منافقین منفور. کمونیست ها هیچگاه جذابیتی برای مردم مسلمان ایران نداشته اند و منافقین نیز چنان جایگاه منفی ای در ذهنیت جمعی ایرانیان پیدا کرده اند که از سوی اکثریت منتقدین و مخالفین و حتی برخی معاندین نظام هم مورد نفرت و #برائت قرار می گیرند تا حدی که در فضای مجازی و واقعی به ترجیح جمهوری اسلامی بر منافقین خائن اقرار می شود. آنها از سوی جریانک های براندازی مثل سلطنت طلبان، مارکسیست ها و معاندین پراکنده مورد #مخالفت علنی قرار می گیرند، البته تقابل ها و معارضه های چندجانبه زودهنگام میان همه خرده جریاناتِ مثلا برانداز جاری است که وضعیت شان را بیشتر شبیه یک طنز کرده است تا مبارزه جدی علیه یک کشور؛ از این نظر نفعشان برای ایران بیشتر از ضررشان است، مثلا در حمایت گاودوشانه! آمریکا از منافقین.
🔺 سخن این است که تهدید اصلی انقلاب، دوگانه لیبرال_متحجرین است که امروزه در مسیر یگانه شدن هم حرکت می کنند. لیبرال هایی که پس از رحلت امام به واسطه دور شدن از جوّ انقلابی دهه آغازین، پایان جذابیت های رقیب مارکسیستی با فروپاشی شوروی و البته با حمایت همه جانبه جهان لیبرال غرب و غفلت های داخلی توانست بخش بسیاری از #نظام را تسخیر کند و جز در زمینه های انتزاعی معرفت دینی و ظاهری مناسک مذهبی با مخالفت های چندان جدی ای در ابعاد سیاسی و #اقتصادی مواجه نشود. جریان نولیبرال پس از فتنه 88 با عبور از آن مواضع حساسیت ساز الهیاتی الحادی و تقابل ظاهری منبعث از روشنفکری دینی و طرفداران به سمت اتحادی استراتژیک با قشر متحجر عموما حوزوی خزیده و تلاش کرده از ظرفیت مذهبی و اجتماعی #فقه_سنتی و برخی مراجع و فضلا نیز در جهت نیات و عملیات #کاپیتالیستی خود نیز استفاده کند. تجربه کودتای 88 راهبرد استحاله را جای براندازی نشاند.
🔺 برخی نشانه های فکری و رفتاری این خوره ارتفایافته! که شایسته مبارزه متمرکز از سوی جریان انقلابی است را میتوان در همسویی نظرات اقتصادی و سیاسی برخی #مراجع_تقلید با احزاب و #سیاستمداران جریان لیبرال، و سطحی ترین ثمرات آن را در شیوع توأمان پدیده #نوکیسه ای بین آقازاده های #نوسرمایه_دار پراکنده پیرامون مسئولان و آقازاده های #حزب_اللهی حوالی بیوت مراجع، با حسرت و نفرت به نظاره نشست و البته با شجاعت و قدرت علیه آن به مبارزه برخواست.
🔺 قسمت عجیب و مهم ماجرا اختلافات #فکری و #فرهنگی متحجرین و کاپیتالیست هاست که منطقا نمی تواند دوام داشته باشد؛ حفظ #ظواهر مذهبی سطحی از سوی سکولارهای اقتصادی از یک سو و #استحاله_عقاید و علایق دینی جریان متحجر از سوی دیگر این مشکل را نیز حل خواهد کرد! شایع ترین نشانه ظاهری این تشدیدِتشابه را می توان در شیوع توأمان پدیده #سلبریتی گری میان قشر فرهنگی! آقازاده های سکولار جریان #لاییک و #مذهبی مشاهده کرد!
🔺 بدترین وضعیت و بهترین مثال امتزاج دو خصلت درهم تنیده نوکیسگی و سلبریتی مآبی در آقازاده هایی قابل مشاهده است که همزمان در فعالیت های رانتی #اقتصادی و #فرهنگی فعالند. #ژن_خوب های مدیرعامل شرکت و تهیه کننده فیلم یک قشر رو به رشد هستند! مثال مصرف کننده، آقازاده ناب، طلبه فشن، احمد خمینی؛ عصاره رذایل حکومت است!
🔺 پدیده های ظاهرا دوگانه اما باطنا همجنس #سلبریتی_نوکیسه لیبرال و حزب اللهی که در موارد متعددی علاوه بر #اشتراک بنیادین به سمت #شراکت های نمادین هم حرکت می کنند، در عین حال که آسیب های اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی بسیاری را به کشور و انقلاب وارد کرده اند اما تفاله ها و گاه توله های اتحاد دوگانه مبنایی و مهم تری هستند؛ همسویی ساختاری و فکری جریان #اقتصادی_سیاسی سرمایه داری با جریان #مذهبی_معرفتی سرمایه سالاری.
🔺 مهلک ترین ضربات را همین دوگانه #متجدد_متحجر محافظه کار سرمایه سالار به انقلاب زده اند و اگر امروز دلسوزان جمهوری اسلامی به دنبال نجات ایران هستند راهی جز مبارزه همه جانبه با این دشمن نفوذکرده درون همه لایه های معرفتی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی نظام ندارند. اولویت دادن تهدیدات امنیتی دوگانه کمونیست_منافق بیراهه ای بیش نیست که چه بسا از سوی دوگانه ذی نفع لیبرال_متحجر تجویز شده و در آتش آن دمیده شود. مقابله با دوگانه برانداز انتحاری از خارج برخواسته واجب است اما مبارزه با دوگانه استحاله کننده انحرافی در داخل نشسته از اوجب واجبات است.
✍ کیوان سلیمانی
🔴 جامعه شناسی اسلامی
🔴 @iisociology