ادامه متن 👇👇
📩شناسه۱۴۰۲۱۲۱۹۱۲۰۶
#پریجا
#پراچی
#پرچی
🎼پریجایی حال
📎پیوستی پژوهش:
🎼نمایه قطعه #پرجایی_حال به روایت خلیل طهماسبی
👈#پرجائی یعنی، خصوصیات موسیقی که مربوط به #قوم_پرجا میباشد.
👈#پرجا یا #پریجایی و یا #فیروزجا نام منطقه یا طایفه ای در بندپی بابل می باشد که [نمایه ی پیوستی] مشاهده میشود نحوه ی آکسان گذاری ریتم #پرجایی_حال (نمونه D) در مقایسه با ریتم های مازندرانی (نمونه A و B و C) دارای تفاوت های قابل توجه می باشد و به نظر می رسد قطعه فوق بیشتر دارای #تِم_افغانی یا #هندی می باشد.
📙طیّار یزدان پناه لموکی، تاریخ مازندران باستان، چاپ۲،تهران، ۱۳۸۵، ص۷۶
#ویژه
✍#محسن_داداش_پور_باکر
شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۹
🌐http://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/2405
https://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/3914
🟠با توجه به نسبی بودن علم تاریخ، این مطالب تا زمانی اعتبار دارد که سند اصیل و متقنی آن را نفی نکند.
در صورتی که اسناد جدید و دارای اصالتی به دست آید که با مطالب موجود در این پژوهش تعارض داشته باشد، نگارنده بدون هیچ گونه تعصبی ، آن را خواهد پذیرفت.
💌چاپ و نشر مطالب #بدون_نام بردن از منبع#پژوهش_ادملاوند مجاز نیست.
🟡تمامی حقوق برای محسن داداش پور باکر محفوظ است .
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
۳ دی ۱۴۰۳
۳ دی ۱۴۰۳
۴ دی ۱۴۰۳
﷽ن و القلم و ما یسطرون
📩شناسه ۱۴۰۳۱۰۰۲۲۱۴۸
📜#خوانش
📄#انجامه
#لزور #خمده #آسور #فیروزکوه #اسفنجان #زرمان #اندریه
✍#انجامه #ملانجف_لزوری
{{ ابوالفرج که در اسبنجان ذلیل ماند با معدودی از ترکمان به صنقک شبیخون بردند و جانب اندریه بکثرت عداوت راند و بر آسوریان و زرمان به شقاوت عنان تاخت "وَ لاَ تَحْسَبَنَ اللَّهَ غَافِلاً عَمَّا يَعْمَلُ الظَّالِمُونَ إِنَّمَا يُؤَخِّرُهُمْ لِيَوْمٍ تَشْخَصُ فِيهِ الْأَبْصَارُ" و به اردوی قادرخان شبیخون بردند. "أقبَلَ الأَعداءُ حَتّى أحدَقوا بِالخَیمَهِ" ...[ناخوانا] آن خبیث در قبضه اختیار ابلیس در کسوت تجهیز و تزیور حیلت کفر روانه خمد گشت. مهدی خان العارف ...[ناخوانا] که کار خصم به آشوب دید جهد بر انوار عقول تمسک کرد و در جامه عرفان نهاد و باغ وجود خمد را به بنیاد دانش نهاد و به مساعدت شجاع المظفر بر افروخت که ...[ناخوانا] "الشَّيْطَانُ يَعِدُكُمُ الْفَقْرَ وَ يَأْمُرُكُمْ بِالْفَحْشَاءِ" ...[ناخوانا] سلطان اسفندیار آن حاکم ملک نوبهار، ناطق پرگار، افضل کاتبان بر تقدیر به خرم و دوراندیشی جمع خرد لزُر را مشاورت گرفت. آن شامخ الالقاب ولد گلستان فیروز در فضیلت جلوس آل الله علیهم السلام تمسک کرد "وَأُفَوِّضُ أَمۡرِيٓ إِلَى ٱللَّهِۚ إِنَّ ٱللَّهَ بَصِيرُۢ بِٱلۡعِبَادِ" به مجتمع فنون حکمت ...[ناخوانا] قوت ملک اسباب عالمان و روندگان و ایتام برگشود...[ناخوانا] اسفند خان با استجماع لشگر به مقاتلت با خنزیر الماوا به تعجیل تاخت...[ناخوانا] ابوالفرج که به عیش و جهل آوازه داشت از روی تکبر به حرب آمد. به تیغ میرمحمود آن خنزیر مآب در کمند اسار اسفندیار آمد...[ناخوانا] از بیم جانش به قلدوش گریخت...[ناخوانا] به فرمان سلطان اسفندلزور علی الصباح ابوالفرج که محتوی بر سو عقیدت و حیلت جبلت بود وقوف یافته بساط در چیده و به لَتیبار عزیمت شد.}}
🔎خوانش:
🖊#محسن_داداش_پور_باکر
۱۴۰۳/۱۰/۰۲
https://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/3915
📝پانویس:
۱/#ابوالفرج:
از هویت شخصی و خانوادگی وی اطلاعاتی به دست نیامد.| در این نوشتار وی متخاصم و متجاوز معرفی شده است.
۲/#اسبنجان:
به نظر می رسد که باید آبادی #اسفنجان سمنان باشد.
۳/#ترکمان:
گروهی از ترکمن ها یا ترکها که در خدمت ابوالفرج بودند.
۴/#صنقک:
به نظر می رسد که باید منظور نگارنده چشمه صندوقک در آبادی #اهنز فیروزکوه باشد.
۵/#اندریه:
آبادی اندریه در فیروزکوه
۶/#آسوریان:
آبادی #آسور در فیروزکوه
۷/#زرمان:
آبادی #زرمان فیروزکوه
۸/#قادرخان:
احتمالا وی دارای سمت حکومتی بود و در منصب نگهبان منطقه بوده که دارای معدودی از سربازان بوده است.
۹/#خمد:
به نظر باید آبادی #خمده فیروزکوه باشد.
۱۰/#مهدی_خان:
به نظر باید وی از حاکمان آبادی خمده فیروزکوه باشد که فردی عارف و عالم بوده است.
۱۱/#شجاع_المظفر:
از بزرگان منطقه و به نظر می رسد وی باید از نیای خاندان #شجاع در آبادی #لزور فیروزکوه باشد.
۱۲/#سلطان_اسفندیار:
وی در آن عصر حاکم لزور بوده و بر اساس نوع متون در این نوشتار او شخصیتی متدین، شیعه و دانا بوده است. از طرفی به گمان اینجانب وی باید از نیای خاندان #اسفندیار در آبادی لزور فیروزکوه باشد.
۱۳/#خنزیر:
خوک/خی
۱۴/#میرمحمود:
به نظر می رسد وی باید از نیای برخی از خاندان های سادات در آبادی لزور فیروزکوه باشد .
۱۵/#اسار:
اسارت
۱۶/#قلدوش:
به نظر می رسد که باید #قله_دوش آبادی لزور فیروزکوه باشد.
۱۷/#لزُر:
لزور
۱۸/#لتیبار:
آبادی لتیبار سمنان
۱۹/#عبارت_عربی در نوشتار:
آیات ۲۶۸ سوره بقره _ ۴۰ غافر _ ۴۲ ابراهیم _ مقتل الحسین علیه السلام خوارزمی
۲۰/تاریخ نگارش انجامه:
سنه ۱۲۱ قمری برابر با آبان ماه ۱۰۸۸ خورشیدی
👇👇
{...فی شهر شعبان المعظّم فلسنه ۱۲۱ کتبه اقل الطلاب لزور ملانجف غفرالله ...[ناخوانا] لوالدیه و لمن له حق علیه تمّت بعون الله}
📚ک خطی انجام نامه محسن ص ۱۰۰
🔴 به منظور حفظ حریم شخصی، انتشار نمایه یا اصالت سند و یا نام دارنده ی این اسناد به خودشان واگذار شده است.
📙📘📓📗📒📕📔
📄#منشور_پژوهش_ادملاوند
💌چاپ و نشر مطالب #بدون_نام بردن از منبع#پژوهش_ادملاوند مجاز نبوده و درج منبع الزامی است.
🟠با توجه به نسبی بودن علم تاریخ، این مطالب تا زمانی اعتبار دارد که سند اصیل و متقنی آن را نفی نکند.
در صورتی که اسناد جدید و دارای اصالتی به دست آید که با مطالب موجود در این پژوهش تعارض داشته باشد، نگارنده بدون هیچ گونه تعصبی ، آن را خواهد پذیرفت.
🟡تمامی حقوق برای محسن داداش پور باکر محفوظ است .
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ﷽ ⃟ ❅𖣔༅═─
💥#پژوهش_اِدمُلّاوَند
@edmolavand
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
۴ دی ۱۴۰۳
پژوهش اِدمُلّاوَند
📩شناسه ۱۴۰۳۱۰۰۳۱۴۴۶ (صفحه اول) ⏰#پرسش_و_پاسخ #پریج #پراجی #پریجا #پرجایی #پریجایی #فیروزجایی #فیرو
بسم الله الرحمن الرحیم
ن و القلم و ما یسطرون
جناب آقای اسماعیل حیدری
سلام
پیرامون پژوهش انجام شده در خصوص #ایل_پرجایی در پژوهش ادملاوند در پیام رسان ایتا با شماره #شناسه ی ۱۴۰۳۱۰۰۳۱۴۴۶ از
منابع ذیل استناد شده است:
۱/نظریه کریستنسن دانمارکی
۲/کتاب طیار یزدان پناه لموکی
۳/کتاب ابراهیم درویشی
۴/ناصر رضایی چراتی
۵/کتاب یوسف الهی و شهرام قلی پور گودرزی
۶/خوانش اسناد خطی
📌در خصوص اصالت این ایل [ایل پریجایی] ماموریت پژوهش ادملاوند در جایگاه اثبات یا رد پژوهش، تحقیقات و یا تالیفات احدی تعیین نشده است.
📌اظهار نظر در خصوص اصالت ایل پریجا موسوم به فیروزجایی در این مقال مقدور نیست و باید با کارشناسی دقیق از سوی متخصصین امر مربوطه پیگیری و منتج به نظر بشود.
📌پیشنهاد میشود علاقمندان با رجوع به کتابخانه های عمومی از نزدیک آن آثار [کتاب تاریخ مازندران باستان و کتاب طوایف و قبایل سوادکوه ابراهیم درویشی] را رویت و پژوهش نمایند.
🖊#محسن_داداش_پور_باکر
۱۴۰۳/۱۰/۰۴
📩نظر دکتر یوسف الهی
سلام و احترام .
مطالب درباره پرجایی به نقل از افرادی که ذکر شده مبنای علمی و استنادی ندارد.
کارهای درویش علی کولاییان، ابراهیم درویشی و طیار یزدان پناه لموکی در این باره و از این دست نظریه پردازی نادرست است. ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
📩ارسالی مخاطب:
✍بنظر من #پرجا درسته چون عامیانه وقتی صحبت میشه میگن #پرجایی هستیم ووووو
۱۴۰۳/۱۰/۰۵
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ﷽ ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
📑#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
۴ دی ۱۴۰۳
محله #باکرکوی استانبول را بشناسید👇👇
https://aria-pardis.com/istanbul-bakerkoy-neighborhood/
📩محسن داداش پور باکر گفت:
آذر 14, 1403 در 12:58 ب.ظ
🌍شهر توریستی #باکرکوی ترکیه
📝بنا به پژوهش ادملاوند به نظر می رسد محل اقامت #تبار_باکر است که در زمانی دیلمیان بنا به اقتضا در این سرزمین حضور داشته و موجب رخدادی برجسته شدند.
📌تبار #باکر مقیم استان های مازندران [ادملا بندپی _ باکرکلا بابل باکرمحله بندپی _ باکرسره و خرم آبادباکر دودانگه ساری]، گلستان [باکرمحله]، آذربایجان غربی [مرحمت آباد]، تهران و… ممکن است مرتبط با این منطقه باشند.
📝چکیده ای از پژوهش تبارشناسی #ایل_باکر به قلم محسن داداش پور باکر
✍️رهیافت تبارشناسی در کتاب شجره نامه اشاداد، تبارشناسی باکر در ایران به مثابه چارچوب نظری و روشی است که موضوع تبار،خاندان،تیره و طایفه را با نگاهی تاریخی و اجتماعی در استان های مازندران، گلستان و آذربایجان و... می نگرد.
📌تحلیل تبارشناسانه نقش طایفه ی خردمند #باکر و تحولات آن در طول زمان، نمایانگر فرایند گذار آماری ، معیشت و محل اقامت از وضعی به وضع دیگر، آرایش های گفتمانی و روابط میان گفتمان ها در جامعه و شناسایی احکام و گزاره های گفتمانی در خلق محیط اقامتی جدید با نقش خاص است.
📌یافته های شفاهی و تحقیقات میدانی و تطبیق وضع فعلی با اتکال به بازخوانی اسناد: بررسی ساختار قدرت و ضعف #تبار_باکر در پیوند با فرهنگ و آداب که به گسترش و تکاپوی اراده ی #تبار_باکر در ایران منجر شده است، تحلیل مناسبی از تحولات #تبار_باکر ارائه می دهد.
📌پیش از شناسایی نقاط قوت و ضعف #تبار_باکر در کشور، می بایست درک درستی از ترکیب بندی فکری و فرهنگی حاکمان، نامداران، بزرگان،نخبگان و کدخداها و خوانین منسوب به این طایفه را به دست آورد.
پژوهش حاضر تاریخ تبار باکر را نه از منظر تاریخی و رخدادها که میل به هدایت مخاطب به سوی شناخت عمومی دارد، بلکه از منظر مستند سازی و بازخوانی اسناد به مثابه ی مجموعه ی یکدست موردبررسی قرار می دهد.
📌بنابراین یافته های این پژوهش درصدد پاسخ به این پرسش خواهد بود که #تبار_باکر چگونه در وضعیتی متکثر یا اقلیت، تاریخ مازندران و ایران را برساخت؛ چارچوب مفهومی پژوهش برآمده از مستندات و گفتار در رابطه با اصالت #تبار_باکر در سطح منحصر به فرد خود است.
📌با تکیه بر #تبارشناسی_باکر در ایران در این پژوهش، ابتدا شرایط گذار طایفه از سرزمین نخستین[باکرده انند سوادکوه | باکرسره دودانگه ساری | باکرمحله بندپی | باکر محله گرگان | باکرکوی ترکیه و...] بر اثر دو رخداد مهاجرت و ماجراجویی در بستر ارتباط با ایل و تبارها توضیحاتی ارائه شده است که منجر به صورت بندی کردارها و گزاره هایی حول گفتمان ترقی تبار باکر شد و اقامت در سرزمین مازندران، اصالت تبار را به سطح رؤیت پذیری،تحولات حماسی و نقش آفرینی در عرصه ی سیاست برکشاند و سپس به شرایط برآمدن رجال مذهبی، سیاسی،اجتماعی و اقتصادی با روحیه ی اقتدار طلبی در دوره صفوی و قاجار پرداخته شده است؛ #پژوهش فوق با برجسته کردن #تبار_طایفه_باکر به خِردورزی ، پاکدستی و خیراندیشی ، زمینه های همدلی ، اتحاد و بازنگری بزرگان و صاحب نظران #طایفه_ی_باکر را فراهم ساخت و این هدف در نظام #تبار_باکر ذیل یکدست سازی اذهان با محوریت یافته های شفاهی،تحقیقات میدانی،بازخوانی اسناد و تدوین پیمان نامه ها به انجام خواهد رسید.
✍️معتقدم که تبار باکر از اصالت مازنی بوده و زادگاه اینان آبادی باکرده انندسوادکوه استان مازندران می باشد.
گروهی از این تبار به نفلط مختلف در ایران و حتی خارج از کشور به کشورهایی چون اعراق و ترکیه مهاجرت کردند و مقیم شدند.
بر اساس برخی اسناد مکتوب و کتب خطی که به رویت پژوهش ادملاوند نرسیده لکن بر اساس یافته های شفاهی بخشی از این خاندان به مرحوم آخوندملاحسن باکر می رسند.
مرحوم آخوندملاحسن باکر فردی موثر، فقیه و عارف بوده است. رابطه ی خاندان اسپهبد و باوندیان و سادات عمادی افزون بر خویشاوندی دارای فراز و نشیب بوده است.
قلمرو حکمرانی و یا محیط زندگی تبار باکر روزگاری در مازندران قابل تامل و شگفت انگیز بوده است به نحوی که آنان از ارتفاعات شرقی آمل و لندپی و سوادکوه و ساری و سمنان و نکا و بهشهر بصورت پیوسته گزارش می شود.
از جمله خصیصه ی بارز تبار باکر بهره مندی آنان از علوم حقوق ، شعر، ریاضی و همچنین داشتن روحیه ی مستقل و بی طرفی بوده است.
✍️محسن داداش پور باکر
"محله باکرکوی استانبول را بشناسید - آریا پردیس" https://aria-pardis.com/istanbul-bakerkoy-neighborhood/
꧁꧂🌼꧁꧂🌼꧁꧂
#قرارگاه_فرهنگی_باکر_در_ایران
🌐http://baker1400.blogfa.com
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ﷽ ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
@bakershenasi
https://eitaa.com/Bakershenasi
https://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/3918
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
💥#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
۴ دی ۱۴۰۳
۴ دی ۱۴۰۳
هدایت شده از پژوهش اِدمُلّاوَند
📚معرفی #کتاب
📘#کاروانسرای_گَدوک :
تاریخ، معماری و باستانشناسی»
✍نگارش:
محمّد کشاورز دیوکلایی و مهدی خلیلی
📑نشر درنگستان
📖۱۷۱ صفحه
📌عرضه در:
شهر کتاب: قائمشهر، خیابان ساری (کارگر)، پاساژ هیراد سنتر، طبقۀ پایین
کتابفروشی محمّدی: قائمشهر، ابتدای خیابان تهران (صالحی مازندرانی)، جنب پاساژ رضایی و ایستگاه تاکسی.
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ﷽ ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
💥#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
۴ دی ۱۴۰۳
هدایت شده از پژوهش اِدمُلّاوَند
4_6003732713457062721.mp3
3.82M
📝#پژوهشگر
🖊#نویسنده
📘#کتاب_کاروانسرای_گدوک
📼 فایل صوتی استاد احمد باوند سوادکوهی - مدیر بنیاد پژوهشهای فرهنگ و تاریخ #سوادکوه - در مورد کتاب "کاروانسرای گدوک" که در رادیو پیام مازندران پخش شده است.
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ﷽ ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
💥#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
۴ دی ۱۴۰۳
۴ دی ۱۴۰۳
هدایت شده از پژوهش اِدمُلّاوَند
📕#کتاب_گویش_فیروزکوه (روستای لزور)
✍#نویسنده: #اصغر_اسفندیار
📌موضوع : فارسی - گویش ها , زبان شناسی (فیروزكوهی)
⚙ناشر : تاویل
🌍محل نشر : تهران
📄قطع : وزیری
🔎نوع کتاب : تالیف
📍زبان اصلی : فارسی
🟡قیمت : ۴۰۰۰۰
📌نوع جلد : شومیز
💠قطع : وزیری
🖨تیراژ : ۱۰۰۰
📖تعداد صفحات : ۲۰۰
🗓تاریخ نشر : ۱۳۸۶/۰۴/۰۹
🗞رده دیویی : ۰۴۱۱۹
📊شابک : 978-964-8164-15-2
✍, "در این كتاب گویش #لزوری، از گویشهای مازندرانی (طبری)، بررسی میشود كه جزء دسته زبانهای شمال ایران محسوب میشود.
👤نگارنده در فصل نخست اطلاعاتی كلی دربارهی شهرستان #فیروزكوه و روستای لزور به دست میدهد و در فصل دوم به بررسی آواشناختی و واجشناختی میپردازد.
👈فصلهای سوم و چهارم و پنجم به ترتیب به ساخت واژه (صرف)، نحو (ساخت جمله) و نتیجهگیری اختصاص دارد.
👈بخش ملحقات نیز شامل تعدادی جمله، #ضربالمثل و فهرست افعال ساده و مشتق و #واژگان این گویش است كه قسمت بیشتر كتاب را به خود اختصاص داده است.
📝در فهرست واژگان سعی شده در هرجا لازم بوده واژكهای سازندهی كلمات نشان داده شوند.
📝نویسنده بیان میكند كه بررسی این گویش بر مبنای نظریهی ساختگرایی انجام شده است.
http://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/3385
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ﷽ ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
📑#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
۴ دی ۱۴۰۳
http://jahanezaban.blogfa.com
https://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/3919
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ﷽ ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
📑#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
۵ دی ۱۴۰۳