مسند الرضا.pdf
8.62M
꧁꧂🌼꧁꧂🌼꧁꧂
#کتاب
#امام
📚 مسند الرضا (علیه السلام)
🖊نویسنده: داود بن سلیمان الغازی
📖 تحقیق: سید محمدجواد حسینی جلالی
🇮🇷 ناشر: بوستان کتاب
📄 تعداد صفحات: ۲۲۴
📣 زبان: عربی
🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄﷽🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄•
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
💥#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand
@sayedhmirmaryam
#قرارگاه_فرهنگی_سیده_میر_مریم
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
꧁꧂🌼꧁꧂🌼꧁꧂
#مازندران
#علما
#تاریخ
📜حکما و متکلمان مازندران در گذر تاریخ (۱)💐
مقدمه:
استان عالم پرور مازندران سهم بسزایی در تاریخ اسلام از نظر نشر علوم مختلف عقلی و نقلی داشته و دانشمندان این سامان، آثار علمی فراوانی را به عنوان گنجینه پربهای دینی به یادگار گذاشتند.
📌در طول قرون گذشته، سالهایی مازندران مرکز علمی ایران بوده و تشنگان علم را بسوی خود فرا می خواند.
📌همچنان که در برخی از قرون، مراکز دیگری در ایران اسلامی، کانون نشر علوم مختلف بوده و مشتاقان علم را بسوی خود جذب می نمود.
📌تاریخ گواه است که مورخان، مفسران، محدثان و فقهای بزرگی از این خطه برخاستند که شهرت عمومی در جهان اسلام یافتند که از میان آنها می توان به ابن شهرآشوب مازندرانی، ابن جریر طبری، شیخ طبرسی صاحب الاحتجاج و صاحب مجمع البیان، ملانصیرا مازندرانی، سعیدالعلماء مازندرانی، شیخ کبیر بارفروشی، شریف العلمای آملی، شیخ عبدالله مازندرانی، ملا محمد اشرفی، شیخ فضل الله نوری و.... از آن جمله اند.
📌در این میان، حکما، فیلسوفان و متکلمان نام آوری هم بودند که متأسفانه در گذر زمان مورد غفلت واقع گشته و کمتر نامی از آنها در میان مفاخر مازندران برده می شود.
📌هر چند عده کمی از اینان، با برخی مقالات یا برگزاری همایش هایی، مورد تجلیل واقع گشته و به جامعه علمی معرفی شدند.
📌امروز نیز جامعه علمی شیعه به دو شخصیت برجسته و حکیم فرزانه این استان یعنی علامه جوادی آملی و علامه حسن زاده آملی بالیده و از آثار گرانسنگ آنها از جمله در حوزه های تفسیری، فقهی، کلامی و فلسفی بهره مند بوده و معرفی هر کدام از آنها نیازمند چندین جلد کتاب و مقاله می باشد که سالهای نه چندان دور، افتخار نگارش شرح حال مختصری از علامه حسن زاده در کتاب «جمال سالکین» نصیب این قلم گشته بود.
📌یادداشت حاضر تحقیق ناقصی است جهت معرفی هر چند مختصر برخی از آن نام آوران تاریخ (به ترتیب تاریخ وفات)، که خدمات گسترده ای در نشر کلام و حکمت و فلسفه اسلامی داشته اند.
📌بدیهی است آنچه در این مختصر می گنجد تنها دورنمایی از چهره تابناک آنها بوده و معرفی هر کدام از آنها نیازمند تألیف آثاری مستقل می باشد.
📌نکته حائز اهمیت اینکه کلام اسلامی تقریبا از قرن ششم به بعد با فلسفه، آمیختگی غیر قابل انفکاک پیدا نموده و کمتر متکلم مسلمانی را می توان یافت که از مشرب فلسفی برخوردار نبوده باشد.
📌نیز باید توجه داشت که بسیاری از حکما و متکلمان مسلمان، در رشته هایی چون فقه، اصول، تفسیر و.... نیز در درجه بالایی قرار داشته و صاحب نظر بودند.
📌لذا شخصیتهای مورد تحقیق این مقاله، علاوه بر آثاری در کلام و فلسفه، بعضا دارای آثار ارزنده ای در سایر حوزه ها نیز می باشند.
📌پیشینه تحقیق نشان می دهد هر چند تاکنون آثار مختلفی در شرح زندگانی دانشمندان مازندران به رشته تحریر در آمد ولی نگارنده به اثری مستقل که به شرح و معرفی حکمای مازندران بپردازد دست نیافت.
📌ضرورت این تحقیق و موارد مشابه از آنجا ناشی می شود که نسل تشنه حقیقتِ امروز، از طرفی به دنبال الگوهای علمی بالنده و سخنان و نگاه دقیق و حکیمانه آنها بوده و از طرف دیگر، نیازمند آن است تا با مفاخر علمی خود آشنا گشته و در این راستا، نگاهش به بیگانگان و یافتن گمشده خود در میان آنان نباشد.
📌لذا معرفی مفاخر دینی و ملی در قالب این مقالات و ... به غنی سازی فرهنگ جامعه می انجامد.
👈در این فراز به معرفی دانشمندان مورد نظر به صورت مختصر خواهیم پرداخت:
🌸 ادامه دارد.....💐
#ترنم
🖊#پژوهش عبداالرحمان باقرزاده
http://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/2794
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ﷽ ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
💥#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
꧁꧂🌼꧁꧂🌼꧁꧂
#مازندران
#علما
#تاریخ
📜حکما و متکلمان مازندران در گذر تاریخ (۲) 💐
🔳ابوعبدالله ناتلی
ابوعبدالله ناتلی (از علمای قرن چهارم) اهل ناتل از روستاهای فعلی شهرستان نور می باشد که ابوعلی سینا مدتی در بخارا در محضرش شاگردی نموده و منطق و ریاضیات را آموخته است.
📌آن گونه که در تاریخ الحکما آمده است:
او را در تحقيق وجود و شرح اين نام، رساله ايست به غايت لطيف، و از آنجا معلوم مىشود كه در الهيات مهارت تمام داشته، و رساله ديگر دارد در علم اكسير؛ و شيخ الرئيس آن رساله را در مصنفات خود ذكر نكرده است مگر در كتاب مقتضيات السبعة.
📙شهرزوری، شمس الدین، نزهه الارواح و روضه الافراح (تاریخ الحکما) ؛ ص ۳۶۹
📌به گفته استاد مطهری:
ناتلى طبيب هم بوده است. ابن ابى اصيبعه در ضمن احوال ابو الفرج بن الطيب، او را در رديف طبيبان معاصر ابو الفرج شمرده است.
📘شهید مطهری، مجموعه آثار، ج ۱۴، ص ۴۷۷.
#ترنم
🖊#پژوهش عبداالرحمان باقرزاده
http://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/2794
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ﷽ ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
💥#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
꧁꧂🌼꧁꧂🌼꧁꧂
#مازندران
#علما
#تاریخ
📜حکما و متکلمان مازندران در گذر تاریخ (۳) 💐
🔳فخر رازی
✍️فخر الدين محمد بن عمرو بن الحسين الرازى، معروف به امام فخر رازى شافعی اشعری از دانشمندان نامدار جهان اسلام است که ریشه ای مازندرانی دارد.
📌هر چند برخی مانند شهید مطهری او را متولد مازندران دانستند
📗شهید مطهری، مجموعه آثار، ج ۱۴، ص ۴۰۸.
📌ولی غالبا او را دارای اصالتی مازندرانی و متولد ری می دانند.
📘ابن خلکان، وفيات الأعيان وأنباء أبناء الزمان، ج ۴، ۲۴۹؛ زرکلی دمشقی، الاعلام، ج ۶، ص ۳۱۳.
📌پدرش ضیاءالدین خطیب مازندرانی و مولف کتاب دو جلدی «غایه المرام فی علم الکلام» بود که به ری مهاجرت نموده و در آنجا اقامت داشت. لذا فرزندش به ابن خطیب الرّی شهرت یافت.
📘زرکلی، همان
📌وی علاقه مند به سفر علمی بود و به خوارزم و خراسان و هرات و ... سفرهایی در همین راستا داشت.
✍️استاد شهید مطهری وی را در طبقه یازدهم فلاسفه مسلمان قرار داده و می نویسد:
وی هم فقيه بود و هم متكلم و هم مفسر و هم فيلسوف و هم پزشك و هم خطيب. ذهنى فوق العاده جوّال داشت و در تبحر در علوم مختلف كم نظير است. در عين اين كه در افكار فلاسفه وارد است و تأليفاتى گرانبها در فلسفه دارد، طرز تفكرش تفكر كلامى است نه فلسفى و سخت بر فلاسفه مى تازد و در مسلّمات فلسفه تشكيك مى نمايد. در تنظيم و تبويب و تقرير مسائل، حسن سليقه دارد. صدر المتألهين از اين نظر از او بسيار استفاده كرده است. مهمترين كتاب فلسفى او «المباحث المشرقية» است. شهرت بيشترش به واسطه «تفسير مفاتيح الغيب» است بر قرآن مجيد كه جاى شايسته اى در ميان تفاسير براى خود باز كرده است. براى وى در فلسفه، استادى جز مجد الدين جيلى... سراغ نداريم و شايد بيشتر با مطالعه، بر مسائل فلسفى دست يافته است، ولى شاگردان زيادى داشته است كه بعضى از آنها مبرز بوده اند. از قبيل شمس الدين خسروشاهى، قطب الدين مصرى، زين الدين كشى، شمس الدين خويى، شهاب الدين نيشابورى. فخر رازى در سال ۵۳۴ (۵۴۴) متولد شده و در سال ۶۰۶ (در هرات) درگذشت.
📗شهید مطهری، مجموعه آثار، ج ۱۴، ص ۴۹۳.
✍️شرح اشارات و تنبیهات و شرح عیون الحکمه ابن سینا، لوامع البينات في شرح أسماء الله تعالى والصفات، معالم أصول الدين، الاربعین فی اصول الدین، القضاء و القدر و عصمه الانبیا و... از دیگر آثار او در حکمت و کلام است و همانطور که استاد مطهری اشاره داشتند استادش در فلسفه، عالم ذوالفنون مجدالدین جیلی در مراغه بوده است.
📘ابن خلکان، وفيات الأعيان وأنباء أبناء الزمان، ج ۶، ۲۶۹؛ ذهبی، محمد بن أحمد، تاريخ الإسلام و وفيات المشاهير والأعلام، ج ۴۳، ص ۲۱۳.
#ترنم
🖊#پژوهش عبداالرحمان باقرزاده
http://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/2794
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ﷽ ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
💥#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
꧁꧂🌼꧁꧂🌼꧁꧂
#مازندران
#علما
#تاریخ
📜حکما و متکلمان مازندران در گذر تاریخ (۴) 💐
🔳حسين بن ابراهيم تنكابنى
✍️حسين بن ابراهيم تنكابني (م ۱۰۵۰ ق.) از اعلام فلسفه در قرن يازدهم هجرى و از بزرگان شاگردان ملا صدرا و فياض لاهيجي است که
👈صاحب رياض العلماء او را چنين ستوده است: «حكيمى صوفى بر طريقه اشراق، عالمى فاضل از شاگردان ملا صدراى شيرازى است. حكمت و فلسفه او بر ديگر دانشهايش غلبه داشت بلكه جز از حكمت چيزى نمی دانست».
✍️از شرح حال او چيزى نمىدانيم جز اينكه به سفر حج رفت در آنجا او را به اتهامى ناروا مضروب ساختند كه در اثر آن بيمار شد و با همان بيمارى و رنج از مكه بيرون آمد و عازم مدينه منوره شد و در بين راه درگذشت و در محل ربذه در جوار قبر حضرت ابوذر غفارى به خاك سپرده شد.
چنانكه از عبارت صاحب رياض فهميده مى شود، از ديدگاه فلسفى ،او را بايد فيلسوفى اشراقى دانست، و به طور قطع اين تمايل به فلسفه اشراق از استادش صدر المتألهين به او رسيده است.
✍️از اين دانشمند آثارى در موضوع هاى مهم فلسفى به جاى مانده است، از آن جمله رسالهاى در اثبات حدوث عالم. در اين رساله حدوث عالم را پس از عدم حقيقى آن ثابت مىكند. اين رساله چاپ شده و سيد محسن امين صاحب اعيان الشيعة نسخه اى از آن را در تهران ديده است كه تاريخ كتابت آن سال ۱۰۶۹ هجرى بوده است. رساله اى در تحقيق وحدت وجود كه در اين رساله از مسلك و رويه استاد خود، صدر المتألهين پيروى كرده و در مقام جمع و تقريب ميان آراء متصوفه و اشراقيون و مشائيان برآمده است. سيد محسن امين نسخه اى از اين كتاب را در تهران به سال ۱۳۵۳ هجرى ديده است. ديگر از آثار اين دانشمند حاشيه بر كتاب شفاى ابن سينا و حاشيه بر حاشيه خفرى فيلسوف بر شرح تجريد و رساله ها و حواشى ديگرى است.
📗عبدالله نعمه، فلاسفه شیعه، ص ۲۰۲.
✍️استاد جلال الدین آشتیانی دو رساله فلسفی از ایشان، یکی همان رساله «وحدت وجود» و دیگری به نام «رسالة في صنوف الناس عند رجوعهم الی دار البقاء» را در کتاب «منتخباتی از آثار حکمای الهی ایران» آورده است.
🌺 ادامه دارد.....💐
#ترنم
🖊#پژوهش عبداالرحمان باقرزاده
http://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/2794
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ﷽ ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
💥#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
꧁꧂🌼꧁꧂🌼꧁꧂
#مازندران
#علما
#تاریخ
📜حکما و متکلمان مازندران در گذر تاریخ (۵) 💐
🔳سلطان العلماء آملى
✍️از فقها و حکمای مازندران، سلطان العلماء سید حسین بن رفیع الدین معروف به خليفة السلطان از اولاد مير قوام الدين مرعشي یا همان میر بزرگ آملی است. پدر و جدش (شجاع الدین) از علمای برجسته و مدرسان مشهور در معقول و منقول بودند.
📘سید محسن امین، اعیان الشیعه، ج ۱۰، ص ۵۵ و ۱۰۸
📌وی شاگرد شيخ بهايى و مير داماد بوده، شاه عباس دخترش را به او داد که ثمره اش فرزندانی عالم و برجسته بود. وی مدتى وزارت شاه صفى و شاه عباس ثانى را داشته است.
📙محمدباقر خوانساری، روضات الجنات في أحوال العلماء و السادات، ج ۲، ص ۳۴۷.
✍️افندی درباره وی می گوید:
فاضلى عالم و محققى مدقق، و از اكثر فنون با اطلاع بود... علامه عصر و استاد علماى دهر به شمار مى آمد. آثارش از زوائد خالى، و تأليفاتش عالى و متعالى بود.
📕افندی، عبدالله بن عيسى بيگ، رياض العلماء و حياض الفضلاء، ج ۲، ص ۵۲.
✍️سید محسن امین هم در وصفش گوید: فقیه، اصولی، محدث، حکیم، متکلم، مفسر، محقق، مدقق، اخلاقی، جامع علوم معقول و منقول...
📒امین، سید محسن، اعیان الشیعه، ج ۶، ص ۱۶۴.
📌وی سفری به قاهره و یمن داشته و با دانشمندان آن سامان ملاقات نمود. همچنین دو بار از طرف دولت صفوی به قسطنطنیه سفر داشته و با ابوالسعود مفتی مناظره نموده و آن را در قالب رساله ای آورد.
📓گروه تحقیقاتی موسسه امام صادق (ع)، معجم طبقات المتكلمين، ج ۳، ص ۴۱۴
✍️استاد شهید مطهری ایشان را در طبقه ۲۲ فلاسفه مسلمان نام برده و گوید:
وى مردى است محقق؛ حواشى او بر معالم و شرح لمعه، نمونه يك كار تحقيقى است. بدون حشو و زوائد چيز مى نوشته است. بر حاشيه خفرى بر شرح تجريد قوشجى نيز حاشيه نوشته است. وى در سال ۱۰۶۴ در سن ۶۴ سالگى درگذشته
📗شهید مطهری، مجموعه آثار، ج ۱۴، ص ۵۱۳
و جنازه اش از بهشهر به نجف اشرف منتقل گردید.
📓گروه تحقیقاتی موسّسه امام صادق (ع)، معجم طبقات المتكلمين، ج ۳، ص ۴۱۶.
🌺 ادامه دارد.....💐
#ترنم
🖊#پژوهش عبداالرحمان باقرزاده
http://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/2794
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ﷽ ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
💥#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
꧁꧂🌼꧁꧂🌼꧁꧂
#امام
#خمینی
🔺 شما سوار مقام بشو، مقام سوار شما نشود.
♦️امام خمینی (ره):
باید خدمتگزار اینها [مردم]باشیم
و شرافت همه ما به این است که خدمت به خلق خدا بکنیم ...
شما سوار مقام بشو مقام سوار شما نشود.
این دو تا مثل راکب و مرکوبند.
♦️اگر انسان روحیه اش طوری باشد که سوار بشود بر هر مقامی که برای او پیش می آید و مهار کند او را، این به سعادت نزدیک می شود.
و اگر روحیه ضعیف باشد و وقتی که به یک مقامی رسید او سوار آدم بشود، او هر جا دلش بخواهد انسان را می برد تا به هلاکت می رساند.
📚صحیفه نور،جلد ۱۵،صفحه ۸۲
http://mzm22mzm.blogfa.com/post/275
🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄﷽🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄•
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
💥#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand
@sayedhmirmaryam
#قرارگاه_فرهنگی_سیده_میر_مریم
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
May 11
پژوهش اِدمُلّاوَند
#شجره نامه #سادات #مرعشی
꧁꧂🌼꧁꧂🌼꧁꧂
🟢#سادات_مرعشی
🟠#سادات
📗#کتاب
✍ادامه...
🖤وفات میرقوام الدین مرعشی در بابل
💠در تاریخ طبرستان تالیف سید ظهیرالدین بن سید نصیرالدین مرعشی که به سال ۸۸۱ تالیف گردیده است، شرحی مفصّل درباره ی وصایا و سفارشات میرقوام الدین مرعشی به فرزندان در هنگام کناره گیری و انزوای او آمده است.
که بسیار جالب و حاوی نکاتی بسیار ارزنده است.
👈قسمتی از آن ذیلا نگاشته میشود:
🔲سید سعادت آثار تقوی شعار به فرزندان سعادتمند گفتند که:
{{هرگز من طلب دنیا نکرده ام
👈و مقصودم من رضای خالق بیچون و چگونه بوده است
👈و اکنون نیز به جز آن؛ ارادت دیگر نیست،
👈امّا چون تقدیر الهی عزّ اسمه بر آن جاری بود
👈که ممالک مازندران را از ظلمت کفر و فسوق و فجور به نور سرور منور گرداند
👈و ظلمه را بصیقل عدل و راستی مصقول سازد
👈و این معنی به قلم تقدیر چنان محرّر بود که به دست این فقیر مهیا و میسّر گردد
👈و تحقیق که مضمون جفّ القلم بما هو کائن صادق است
👈و سرّ ماشاءالله و مالم یشاء یکن نزد خواص بنی نوع آدم مستور و مخفی نیست
👈و ارادت الله را تغییر و تبدیل نه ممکن؛
👈چون چنین باشد بلید که شما را نمگی نظر در صلاح و فلاح برایا که ودایع خالق بیچونند بوده در مقام عدل و انصاف صادق دم و ثابت قدم باشید
👈و از محرّمات و مکروهات مجتنب گشته
👈در کم آزاری کوشیده،
👈با اهل اسلام وظائف عاطفت و مرحمت را مسلوک گردانیده آن را از جمله طاعات و عبادات دانید:
بطاعت گروه، رو، ز عصیان بتاب
مکن سوی آزار خلقان شتاب
که آزار خلقان خطای خطاست
بدنیا و عقبی مر آنرا جزاست
🔲و به تحقیق بدانید که:
👈سبب طردو مقت مخالفان و عنایت و مرحمت در حق این دودمان حضرت تعالی شانه را رعایت و حمایت عجزه و مساکین است
👈و تخریف دین حنیف و شرع شریف را بر همه چیز مقدم باید ساخت
👈که از مخبر صادق مرویست که الملک و اادین توامان و در قلع و قمع متمردان دین و مخالفان را یقین، مهماامکن سعی باید نمود
👈و امر بعمروف و نهی از منکر را که از اصول دین اند شعار و دثار خود بلید ساخت،
👈تا در قیامت نزد جد بزرگوار خود شرمنده و سرافکنده نکردید
👈که من بجز عزلت و گوشه کلبه فقر چیز دیگر اختیار نمیکنم
👈و شما را تا مادام که بر طریق مستقیم سلوک کنید
👈در اوقات صلوات و صلوات به دعای خیر یاد می آورم
👈و استعانت و توفیق از حضرت واهب العطایا مسئلت مینمایم.}}
📗تاریخ طبرستان[رویان و مازندران]، سیدظهیرالدین بن سید نصیرالدین مرعشی، تاریخ تالیف ۸۸۱ ه.ق
📜شجره نامه سادات مرعشی به اهتمام سید عبدالعلی عظیمی
🖤وفات میرقوام الدین مرعشی در بابل
📌زمان مرگ میربزرگ در بین مورخین گوناگون است.
چنانچه ملاشیخعلی گیلانی آن را ۷۸۱هجری عنوان کرده
📌یا ظهیرالدین مرعشی، در کتاب تاریخ طبرستان و مازندران و رویان،
👈این اتفاق را در سال ۷۸۱ یا ۷۸۲ه.ق ذکر میکند ولی در همین کتاب چندبار در وقایع سالهای ۷۸۲ و ۷۸۳هق به این موضوع اشاره شدهاست که سید رضیالدین و فخرالدین شرح لشکرکشیهایشان را به شکل فتحنامه برای میربزرگ میفرستادند.
📌همچنین آمدهاست، فخرالدین آنگاه که پس از دو سال جنگ، برای بار دوم، عازم قزوین بود، خبر بیماری پدرش را شنیده و به آمل رفت؛ سنگسری با اشاره به این مطالب، تاریخ وفات میربزرگ را محرم سنهٔ ۷۸۴ میداند.
📌میربزرگ با سابقهٔ ۲۰ سال حکومت و حدود ۷۰ سال سن، به بستر بیماری افتاده بود.
👈به گفتهٔ ظهیرالدین، وی در بارفروشده[بابل] به «مرض طاری» دچار شد.
📌گویا سید قوامالدین از رضیالدین رنجشی داشته که موجب گشته وی با پادرمیانی برادرانش به بستر پدر آید.
📌همچنین گفته شده، رضیالدین در آن هنگام، از میربزرگ طلب عفو مینمود.
📌پس از مرگ #میربزرگ، پیروان و هوادارانش، پیکر او را از بارفروشده [بابل] به آمل منتقل کرده و در همانجا دفنش نمودند. سپس بر مقبرهاش گنبدی ساختند که اتمام آن را در سال ۸۱۴ هجری ذکر نمودهاند.
📘مجد, مصطفی (۱۳۸۸). ظهور و سقوط مرعشیان. نشر رسانش، صص ۱۱۴ و ۱۱۵
📙تاریخ مازندران، ملا شیخعلی گیلانی (زنده در ۱۰۴۴ ق)،[از مورخین شیعیمذهب ایرانی که در قرن یازدهم هجری، در زمان حکومت صفویان، میزیسته است.]
📗تاریخ طبرستان[رویان و مازندران]، سیدظهیرالدین بن سید نصیرالدین مرعشی، تاریخ تالیف ۸۸۱ ه.ق
📝ادامه دارد...
📎پیوندها:
🔘آوات قلم
🖊بازنگری #محسن_داداش_پور_باکر
۱۴۰۳/۰۲/۱۵
#شجره_نامه
#نسب_نامه
#سادات_مرعشی
http://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/2798
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ﷽ ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
💥#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─