eitaa logo
احیاگران‌امربه‌معروف‌ونهی‌ازمنکر
637 دنبال‌کننده
1.8هزار عکس
1.4هزار ویدیو
44 فایل
ترک امر به معروف و نهی از منکر = عدم استجابت دعا فَالستَبقُوا الخَیرات در تبلیغ و عمل به این دو واجب الهی از یکدیگر سبقت بگیریم لینک کانال را به دوستان خود هدیه دهید eitaa.com/ehyagaranAvN93 ارتباط با ادمین @zmj_12
مشاهده در ایتا
دانلود
جانشین دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان قم گفت: امر به معروف و نهی از منکر دارای مراتبی است که در حال حاضر امر به معروف و نهی از منکر مسئولین در اولویت کار ستاد است. سیدمحمدتقی حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر در آستانه سالروز شهادت بانوی بزرگ اسلام حضرت صدیقه اطهر فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها ضمن تسلیت شهادت آن حضرت با اشاره به فرمایش ایشان امر به معروف را باعث اصلاح عموم مردم دانست، گفت: ریشه بسیاری از مشکلات اجتماعی، بی‌تفاوتی در سطح جامعه نسبت به این فریضه مهم است. جانشین دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان قم در ادامه با بیان اینکه خداوند متعال در سوره مبارکه هود بی‌تفاوتی اهل خرد و اندیشه را مورد عتاب و خطاب قرار داده و فرموده چرا صاحبان خرد و اندیشه قبل از شما نسبت به انجام منکرات در جامعه بی‌تفاوت بوده‌اند، افزود: بر اساس آیات قرآن کریم و روایات اهل بیت عصمت و طهارت علیهم‌السلام و حتی بر مبنای ادله عقلی تنها راه اصلاح جامعه، مسئولیت‌پذیری و عدم بی‌تفاوتی نسبت به ترک معروفات و انجام منکرات می‌باشد. وی بی‌تفاوتی را سمّ مهلک دانست و ادامه داد: وظیفه اصلی ستاد امر به معروف و نهی از منکر، احیای دو فریضه امر به معروف و نهی از منکر و خط بطلان کشیدن بر بی‌تفاوتی بوده و خواهد بود. حسینی امر به معروف و نهی از منکر مسئولین را مورد اشاره قرار داده و گفت: در حال حاضر یکی از وظایف اصلی ما امر به معروف و نهی از منکر مدیران و مسئولین بوده که همه ما باید نسبت به این امر اهتمام ورزیده و از طرف دیگر طبق قانون آن‌ها نیز باید جوابگو باشند
سیدمحمدتقی حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی از دستگاه‌های متولی ترویج عفاف و حجاب خواستند که نسبت به این مسأله مهم پاسخگو باشند، گفت: مسأله حجاب علاوه بر اینکه از ضروریات دین می‌باشد بر اساس قانون نظام جمهوری اسلامی نیز باید در سطح جامعه رعایت گردد. جانشین دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان قم با بیان اینکه بر اساس مصوبات ۴۲۷ و ۸۲۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی ترویج فرهنگ عفاف و حجاب به عهده ۲۷ دستگاه گذاشته شده است که موظفند نسبت به این امر مهم اقدام نمایند، افزود: با اینکه بیش از ۱۵ سال از تصویب این قانون می‌گذرد اما هنوز آنچنان که شایسته است به این مسأله مهم توجه نشده است. وی با تاکید بر اینکه ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان به عنوان وظیفه ذاتی خود از این دستگاه‌ها مطالبه کرده و در حال راستی آزمایی آن می‌باشد، ادامه داد: وضعیت کنونی حجاب در سطح جامعه به ویژه استان قم مناسب نیست به طوری که بزرگان دین و مردم متدین و غیور قم نسبت به حجاب در قم اظهار نگرانی کرده‌اند و خواستار پیگیری مسئولین در این زمینه هستند. سیدمحمدتقی حسینی با اشاره به فعالیت گروه‌های مردمی در زمینه عفاف و حجاب، گفت: در حال حاضر گروه‌های مردمی که در زمینه عفاف و حجاب فعالیت می‌کنند در سطح شهر با روش‌های ایجابی مثل هدیه، اهدا گل و… و تذکر لسانی به این امر اقدام نموده و از حمایت‌های ستاد امر به معروف نیز برخوردار می‌باشند. وی در پایان ضمن تأکید مجدد بر پاسخگو بودن دستگاه‌های متولی عفاف و حجاب حمایت همه جانبه ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان را از گروه‌های مردمی مطالبه‌گر در زمینه عفاف و حجاب اعلام نمود.
به گزارش روابط عمومی ستاد امر به معروف استان قم ، نشست هم‌اندیشی ائمه جمعه استان قم با حضور آیت‌الله سعیدی ریاست ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان قم در سالن محراب حرم مطهر بانوی کرامت برگزار شد. در این نشست آیت‌الله سعیدی ضمن تاکید بر لزوم پیگیری و طراحی برنامه‌ها و اهداف فرهنگی توسط ائمه جمعه، بر برگزاری منظم جلسات شورای فرهنگی تاکید نمود. حسینی کاشانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم نیز ضمن ارائه گزارشی از برگزاری برنامه‌های شورای فرهنگ عمومی استان قم از نظر کمیت، کیفیت و تعداد مصوبات اجرا شده آمادگی خود را برای حضور دوره‌ای و پشتیبانی از جلسات شورای فرهنگ عمومی در بخش‌های مختلف استان به ریاست ائمه جمعه اعلام نمود. حجت‌الاسلام مهدی‌زاده مدیر دفتر شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان قم نیز ضمن تقدیر از شهرهایی که نسبت به برگزاری جلسات شورای فرهنگ عمومی مقید بوده‌اند، از تاکید دفتر شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور به برگزاری و ارائه گزارش منظم و خروجی این جلسات یاد کرد و از ائمه جمعه درخواست نمود ضمن توجه به ارائه طرح‌های فرهنگی برگزاری جلسات با حضور اعضای مربوطه را مهم تلقی نمایند. گفتنی است: ائمه جمعه استان قم نیز مباحثی را در این زمینه مطرح نموده و مواردی را برای اطلاع و پیگیری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی عنوان نمودند.
گفتگوی جانشین دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان قم با خبرگزاری ایسنا جانشین دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان قم با اشاره به ساختار جدید ستاد امر به معروف کشور، مطالبه‌گری به ویژه از مسئولان و مدیران را از اهم مصادیق امر به معروف دانست و بیان کرد: گروه های مردمی مطالبه گر می توانند با مراجعه به سایت میدان مطالبه گری در این سایت ثبت نام نمایند. به گزارش روابط عمومی ستاد امر به معروف استان قم سیدمحمدتقی حسینی در گفت و گو با ایسنا بیان کرد: بر اساس اصل هشتم قانون اساسی امر به معروف و نهی از منکر وظیفه همگانی و متقابل بوده و به سه قسمت مردم به مردم، مردم به دولت و دولت به مردم تقسیم می‌شود. وی با اشاره به ماده ۸ قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر مصوب مجلس شورای اسلامی اظهارکرد: طبق این ماده مردم از حق دعوت به خیر، نصیحت و ارشاد در مورد عملکرد دولت برخوردار هستند و می‌توانند تمامی مقامات، مسئولان و کارکنان را امر و نهی کرده و نسبت به آن‌ها مطالبه‌گر باشند. وی در ادامه با اشاره به ماده ۹ قانون مذکور تصریح کرد: هیچ کس حق ندارد در برابر آمران به معروف و ناهیان از منکر مانع ایجاد کند و در صورت ایجاد مانع جرم محسوب شده و با آنها برخورد قضایی خواهد شد. جانشین دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان در ادامه بیان کرد: طبق ماده ۱۱ قانون حمایت، قوه قضاییه مکلف است برای رسیدگی به این جرائم شعب ویژه اختصاص داده که در استان قم در دادسرای عمومی انقلاب شعبه ویژه به همین منظور تشکیل شده است. جانشین دبیر ستاد استان در ادامه به اشاره به ماده ۱۰ قانون حمایت گفت: برای بالا بردن سطح آگاهی‌های عمومی مردم در زمینه احیا و اقامه شرایط امر به معروف و نهی از منکر دستگاه‌هایی همچون صدا و سیما، آموزش و پرورش، ارشاد، بسیج و سازمان تبلیغات موظف شده‌اند با آموزش و اطلاع‌رسانی به این امر کمک کنند. حسینی سپس با اشاره به ساختار جدید ستاد امر به معروف کشور مطالبه‌گری به ویژه از مسئولان و مدیران را از اهم مصادیق امر به معروف دانست و بیان کرد: گروه های مردمی مطالبه گر می توانند با مراجعه به سایت میدان مطالبه گری در این سایت ثبت نام نمایند. وی در ادامه به تعدد و تنوع معروفات و منکرات اشاره و اظهارکرد: نباید معروفات و منکرات را منحصر در موارد محدود و خاص کنیم بلکه باید تمامی مصادیق معروف و منکر اعم از فردی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و... را مورد توجه قرار داده تا امر به معروف و نهی از منکر به جایگاه حقیقی خود ارتقاء پیدا کند. حسینی در ادامه گفت: به نظر می‌رسد در حال حاضر مردم شریف کشورمان از منکرات اقتصادی رنج برده و همه ما مکلفیم در این زمینه آستین همت بالا زده و با آن‌ها مبارزه کنیم. جانشین دبیر ستاد استان در پایان با اشاره به وضعیت فعلی کشور، در زمینه کنترل بیماری کرونا اظهارکرد: امیدواریم مردم فهیم و قدرشناس میهن اسلامی با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به ویژه زدن ماسک، فاصله‌گذاری اجتماعی و... ضمن حفظ سلامتی خود و خانواده‌شان با دعوت و تذکر به دیگران زمینه قطع زنجیره ویروس کرونا را فراهم کنند.
رونمایی از تولیدات فرهنگی هنری با موضوع شهید حاج قاسم سلیمانی ریاست ستاد امر به معروف استان قم برگزاری مراسم و شعائر دینی را با رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی لازم دانست و گفت: باید در هر مسأله ای از افراط و تفریط بپرهیزیم و پشت سر رهبر معظم انقلاب این سنگر را حفظ کنیم. به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه سلام‌الله علیها، رونمایی از تولیدات فرهنگی هنری با موضوع شهید حاج قاسم سلیمانی شب گذشته با حضور آیت الله سعیدی نماینده ولی فقیه و رییس ستاد امر به معروف در استان قم، بهرام سرمست استاندار قم و جمعی از مسئولان استانی در نشست شورای فرهنگ عمومی استان قم در سالن شهید آوینی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم انجام شد. آیت الله سیدمحمد سعیدی دراین مراسم اظهار کرد: با توجه به مشکلاتی که به علت شیوه ویروس کرونا ایجاد شده باید در حد توان و با رعایت دستورات بهداشتی چراغ مراسم در دهه بصیرت و ایام شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها روشن باشد. وی با بیان اینکه جوهره دهه بصیرت آگاهی و معرفت به دین و غیرت دینی و حس پاسداری و محافظت از ارزش ها است، افزود: بر خلاف جوهره بصیرت که ثابت است ولی جلوه آن در هر زمان متفاوت است و در صدر اسلام در کلام حضرت زهرا سلام الله علیها و سکوت امیرالمؤمنین علیه السلام جلوه گر بود بنابراین اگر جوهره بصیرت را در کنار جلوه‌هایش نشناسیم انحراف رخ خواهد داد. نماینده ولی فقیه در استان قم با بیان اینکه در عصر غیبت این مسئولیت به عهده رهبر فقید انقلاب سپرده شد و آن بزرگمرد با زیبایی و اقتدار پرچم بصیرت را برداشتند، گفت: در هر زمانی که مردم هدایت‌های رهبری را پذیرفتند خداوند به صورت واضح راه را به مردم نشان داد و با تبعیت مردم، امام خمینی ره در سال‌های آخر عمر خود ریشه انحراف را خشکاندند و با تشخیص شایسته و به موقع خبرگان چشم فتنه کور شد. وی جلوه های مختلف بصیرت در هر زمان را سنت الهی دانست و افزود: نماد ولایتمداری در زمان ما سردار قاسم سلیمانی بود که به هیچ جناحی وابسته نبود و سر سپرده ولایت و رهبری و دلداده فاطمه زهرا سلام الله علیها بود و به دست ظالم‌ترین افراد به شهادت رسید و مردم در تشییع جنازه با شکوه او شرکت کردند. آیت الله سعیدی با بیان اینکه باید نمادهای دینی و مذهبی در هر شرایطی حفظ شود، تصریح کرد: امام حسین علیه السلام در روز عاشورا نمازی خواندند که این نماز شهید داد در حالیکه می توانستند در جایی نماز بخوانند که دشمن نبیند و این برای ما درس دارد که حواسمان باشد که مراسم دینی و مذهبی مانند نماز جماعت نماد هستند و از شعائر دینی محسوب می‌شوند. وی تأکید کرد: باید در چارچوب و بدون افراط و تفریط حرکت کنیم و در شرایط کرونایی با رعایت دستورات بهداشتی مراسم و شعائر دینی را هم داشته باشیم. تولیت آستان مقدس بانوی کرامت بیان کرد: ما منتظر قدوم با برکت مهدی آل محمد عجل الله تعالی فرجه الشریف هستیم و در این سنگر پشت سر رهبری به مقاومت ادامه می‌دهیم و نه اجتهاد شخصی می کنیم و نه از ترس خود را پنهان می کنیم.
دیدار آیت‌الله محمدرضا آشتیانی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان قم با مشاور شهردار قم
در گفتگو با مهر عنوان شد: اولویت امروز امر به معروف و نهی از منکر مسئولین است
در گفتگو با مهر مطرح شد: تعدد دستگاه‌های متولی عفاف و حجاب/ ضرورت توجه ویژه به حجاب
برگزاری نشست هم‌اندیشی ائمه جمعه استان قم با حضور آیت‌الله سعیدی
آیت الله سعیدی: شعائر دینی باید با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی دنبال شود
🏴۱۷ دیماه ظلم تاریخی به بانوی ایرانی! رضاخانی به نام آزادي زنان!در واقع به اسارت كشيدن زن و محبوس كردن زنان با اصالت و محجبه ايرانی در خانه‌هايشان و هتك حرمت به جايگاه زنان بود، از اين روست كه ۱۷ دی ماه در حافظه ی تاريخی ايرانيان يادآور ظلمی عظيم است كه به بهانه پيشرفت به زن ايرانی تحميل شد! واقعيت اين است که مردم ايران با داشتن باورهای عميق دينی و مذهبی مقابل این توطئه ی استعماری ایستادگی کردند و از هویت، فرهنگ و عفت زن مسلمان با حفظ حجاب دفاع کردند. @ehyagaranAvN93
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅خواننده ساکن لندن در وصف قاسم سلیمانی تمام عکسها و کلیپ کاره خودش هست👆👆👆 بیداری اسلامی به تمام معنا و مصداق بارز آیه (بل احیاء عند ربهم یرزقون) است ⭕کانال @ehyagaranAvN93
احیاگران‌امربه‌معروف‌ونهی‌ازمنکر
🌹 #ختم_نهج_البلاغه سهم روز سوم از حکمت ۲۶ تا حکمت ۳۱ ┄┅═══✼🦋✼═══┅┄ 💠 كسی چیزی را در دل پنهان نكند
🌹سهم امروز از حکمت ۳۲ تا حکمت ۵۰ ┄┅═══✼🌿🌹🌿✼═══┅┄ 💠 نيكوكار از كار نيك بهتر، و بدكار از كار بد بدتر است. 📒 ┄┅═══✼🌿🌹🌿✼═══┅┄ 💠 بخشنده باش اما زياده روي نكن، در زندگي حسابگر باش، اما سختگير مباش. 📒 ┄┅═══✼🌿🌹🌿✼═══┅┄ 💠 بهترين بی نيازي ترك آرزوهاست. 📒 ┄┅═══✼🌿🌹🌿✼═══┅┄ 💠 كسی که در انجام كاری كه مردم خوش ندارند شتاب كند، درباره او چیزی خواهند گفت که از آن اطلاعی ندارند. 📒 ┄┅═══✼🌿🌹🌿✼═══┅┄ 💠 كسي كه آرزوهايش طولاني است، كردارش نيز ناپسند است. 📒 ┄┅═══✼🌿🌹🌿✼═══┅┄ 💠 (در سر راه صفين دهقانان شهر انبار تا امام را ديدند پياده شدند، و پيشاپيش آن حضرت مي دويدند، فرمود چرا چنين مي كنيد؟ گفتند عادتي است كه پادشاهان خود را احترام مي كرديم، فرمود:) به خدا سوگند! كه اميران شما از اين كار سودي نبردند، و شما در دنيا با آن خود را به زحمت مي افكنيد، و در آخرت دچار رنج و زحمت مي گرديد، و چه زيانبار است رنجي كه عذاب در پي آن باشد، و چه سودمند است آسايشي كه با آن امان از آتش جهنم باشد. 📒 ┄┅═══✼🌿🌹🌿✼═══┅┄ 💠 به فرزندش امام حسن (علیه السلام) فرمود: پسرم! چهار چيز از من يادگير (در خوبيها)، و چهار چيز به خاطر بسپار (هشدارها)، كه تا به آنها عمل كني زيان نبيني. ۱- خوبيها: ۱- همانا ارزشمندترين بي نيازي عقل است، ۲- و بزرگ ترين فقر بي خردي است، ۳- ترسناك ترين تنهايي خودپسندي است ۴- و گرامي ترين ارزش خانوادگي، اخلاق نيكوست. ۲ هشدارها: ۱- پسرم! از دوستي با احمق بپرهيز، همانا مي خواهد به تو نفعي رساند اما دچار زيانت مي كند. ۲- از دوستي با بخيل بپرهيز، زيرا از آنچه كه سخت به آن نيازي داري از تو دريغ مي دارد. ۳- و از دوستي با بدكار بپرهيز، كه با اندك بهايي تو را مي فروشد. ۴- و از دوستي با دروغگو بپرهيز، كه او به سراب ماند، دور را به تو نزديك، و نزديك را دور می نماياند. 📒 ┄┅═══✼🌿🌹🌿✼═══┅┄ 💠 مستحبات به خدا نزديك نمي گرداند اگر به واجبات زيان رساند. 📒 ┄┅═══✼🌿🌹🌿✼═══┅┄ 💠 زبان عاقل در پشت قلب اوست، و قلب احمق در پشت زبانش قرار دارد. (اين از سخنان ارزشمند و شگفتي آور است، كه عاقل زبانش را بدون مشورت و فكر و سنجش رها نمي سازد، اما احمق هرچه بر زبانش آيد مي گويد بدون فكر و دقت، پس زبان عاقل از قلب او و قلب احمق از زبان او فرمان مي گيرد). 📒 ┄┅═══✼🌿🌹🌿✼═══┅┄
┄┅═══✼🍃🌸🍃✼═══┅┄ 💠 قلب احمق در دهان او، و زبان عاقل در قلب او قرار دارد. 📒 ┄┅═══✼🍃🌸🍃✼═══┅┄ 💠و به يكی از يارانش كه بيمار بود فرمود: خدا! آنچه را كه از بيماري شكايت داري موجب كاستن گناهانت قرار داد، در بيماري پاداشي نيست اما گناهان را از بين مي برد، و آنها را چونان برگ پاييزي مي ريزاند، و همانا پاداش در گفتار به زبان، و كردار با دستها و قدمهاست، و خداي سبحان به خاطر نيت راست، و درون پاك، هر كس از بندگانش را كه بخواهد وارد بهشت خواهد كرد. 📒 ┄┅═══✼🍃🌸🍃✼═══┅┄ 💠در ياد يكي از ياران، (خباب بن ارت) فرمود: خدا خباب بن ارت را رحمت كند، با رغبت مسلمان شد، و از روي فرمانبرداري هجرت كرد، و با قناعت زندگي گذراند، و از خدا راضي بود، و مجاهد زندگی كرد. 📒 ┄┅═══✼🍃🌸🍃✼═══┅┄ 💠خوشا به حال كسي كه به ياد معاد باشد، براي حسابرسي قيامت كار كند، با قناعت زندگي كند، و از خدا راضی باشد. 📒 ┄┅═══✼🍃🌸🍃✼═══┅┄ 💠 اگر با شمشيرم بر بيني مومن بزنم، كه دشمن من باشد، با من دشمني نخواهد كرد، و اگر تمام دنيا را به منافق ببخشم تا مرا دوست بدارد، دوست من نخواهد شد، و اين بدان جهت است كه قضاي الهي جاري شد، و بر زبان پيامبر امّی (صلی الله علیه واله وسلم) گذشت كه فرمود: (ای علی! مومن تو را دشمن نگيرد، و منافق تو را دوست نخواهد داشت.) 📒 ┄┅═══✼🍃🌸🍃✼═══┅┄ 💠گناهی كه تو را پشيمان كند بهتر از كار نيكی است كه تو رابه خودپسندی وادارد. 📒 ┄┅═══✼🍃🌸🍃✼═══┅┄ 💠 ارزش مرد به اندازه همت اوست، و راستگويي او به ميزان جوانمردي اش، و شجاعت او به قدر ننگي است كه احساس مي كند، و پاكدامني او به اندازه غيرت اوست. 📒 ┄┅═══✼🍃🌸🍃✼═══┅┄ 💠 پيروزی در دورانديشی، و دورانديشی در بكارگيری درست انديشه، و انديشه درست به رازداری است. 📒 ┄┅═══✼🍃🌸🍃✼═══┅┄ 💠 از يورش بزرگوار به هنگام گرسنگي، و از تهاجم انسان پست به هنگام سيري، بپرهيز. 📒 ┄┅═══✼🍃🌸🍃✼═══┅┄ 💠 دلهای مردم گریزان است، به كسی روی آورند كه خوشرویی كند. 📒 ┄┅═══✼🍃🌸🍃✼═══┅┄
طرح ولایت بایستی فراگیر شود. امام خامنه ای 🔸دوره کشوری 🔸ویژه برادران و خواهران غیرحوزوی (18 تا 45 سال) و... ✅ثبت نام: sabtenamtarh.ir 🔺همراه با پیش ثبت نام دوره های حضوری کانال دوره: @hamzevasl 🔰لینک عضویت در کانال رسمی طرح ولایت وابسته به مرکز آموزش‌های آزاد موسسه امام خمینی(ره) در پیام رسان های ایرانی: @maab_iki ⭕رسانه باشيد @ehyagaranAvN93
سهم امروز از حکمت ۵۱ تا حکمت۷۷ ┄═❁❈🌼❈❁═┄ 💠 عيب تو تا آنگاه كه روزگار با تو هماهنگ باشد، پنهان است. 📘 ┄═❁❈🌼❈❁═┄ 💠 سزاوارترين مردم به عفو كردن، تواناترينشان به هنگام كيفر دادن است. 📘 ┄═❁❈🌼❈❁═┄ سخاوت آن است كه تو آغاز كني، زيرا آن چه با درخواست داده مي شود يا از روي شرم، و يا از بيم شنیدن سخن ناپسند است. 📘 ┄═❁❈🌼❈❁═┄ 💠 هيچ بی نيازی چون عقل، و هيچ فقری چون نادانی نيست، هيچ ارثی چون ادب، و هيچ پشتيبانی چون مشورت کردن نيست. 📘 ┄═❁❈🌼❈❁═┄ 💠 شكيبایی دو گونه است، شكيبایی بر آنچه خوش نمی داری، و شكيبایی در آنچه دوست می داری. 📘 ┄═❁❈🌼❈❁═┄ 💠 ثروتمندی در غربت، مانند در وطن بودن است، و تهيدستی در وطن غربت است. 📘 ┄═❁❈🌼❈❁═┄ 💠 قناعت ثروتی است پايان نا پذير. 📘 ┄═❁❈🌼❈❁═┄ 💠ثروت، ريشه شهوت هاست. 📘 ┄═❁❈🌼❈❁═┄ 💠 آن کسی که تو را هشدار داد، مانند كسی است كه تو را مژده داد. 📘 ┄═❁❈🌼❈❁═┄ 💠 زبان تربيت نشده درنده اي است كه اگر رهايش كنی می گزد. 📘 ┄═❁❈🌼❈❁═┄ 💠 نيش زن شيرين است. 📘 ┄═❁❈🌼❈❁═┄ 💠چون تو را ستودند، بهتر از آنان ستايش كن، و چون به تو احسان كردند، بيشتر از آنان ببخش، به هر حال پاداش بيشتر از آن آغاز كننده است. 📘 ┄═❁❈🌼❈❁═┄ 💠 شفاعت كننده چونان پر و بال درخواست كننده است. 📘 ┄═❁❈🌼❈❁═┄ 💠 اهل دنيا سوارانی در خواب مانده اند كه آنان را می رانند. 📘 ┄═❁❈🌼❈❁═┄ 💠 از دست دادن دوستان غربت است. 📘 ┄═❁❈🌼❈❁═┄
┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄ 💠 از دست دادن حاجت بهتر از درخواست كردن از نااهل است. 📒 ┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄ 💠 از بخشش اندك شرم مدار كه محروم كردن از آن كمتر است. 📒 ┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄ 💠 عفت ورزيدن زينت فقر، و شكرگزاري زينت بي نيازي است. 📒 ┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄ 💠 اگر به آنچه كه می خواستی نرسیدی، از آنچه هستی نگران مباش. 📒 ┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄ 💠 نادان را يا تندرو يا كندرو مي بيني. 📒 ┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄
┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄ 💠 چون عقل كامل گردد سخن اندك شود. 📒 ┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄ 💠 دنيا بدن ها را فرسوده، ولی آرزوها را تازه مي نمايد، مرگ را نزديك ولی خواسته ها را دور و دراز مي سازد، كسي كه به آن دست يافت از آن خسته مي شود، و آنكه به دنيا نرسيد رنج مي برد. 📒 ┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄ 💠 كسي كه خود را رهبر مردم قرار داد، بايد پيش از آنكه به تعليم ديگران پردازد، خود را بسازد، و پيش از آنكه به گفتار تربيت كند، با كردار تعليم دهد، زيرا آن كس كه خود را تعليم دهد و ادب كند سزاوارتر به تعظيم است از آنكه ديگري را تعليم دهد و ادب بياموزد. 📒 ┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄ 💠 انسان با هر نفسی كه می كشد، قدمی به سوی مرگ نزدیک می شود. 📒 ┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄ 💠 هر چيز كه شمردني است پايان مي پذيرد، و هرچه را كه انتظار مي كشيدي، خواهد رسيد. 📒 ┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄ 💠 حوادث اگر همانند يكديگر بودند، آخرين را با آغازين مقايسه و ارزيابي مي كنند. 📒 ┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄ 💠 (ضرار بن ضمره ی ضبایی از ياران امام به شام رفت بر معاويه وارد شد، معاويه از او خواست از حالات امام بگويد، گفت علی (علیه السلام) را در حالی ديدم كه شب پرده های خود را افكنده بود، و او در محراب ايستاده، محاسن را به دست گرفته، چون مارگزيده به خود می پيچيد، و محزون می گريست و می گفت:) ای دنيا!! ای دنيای حرام! از من دور شو، آيا برای من خودنمایی می كنی؟ يا شيفته من شده ای؟ چنانكه روزی در دل من جای گيری؟ هرگز مبادا! غير مرا بفريب، كه مرا در تو هيچ نيازی نيست، تو را سه طلاقه كرده ام، تا بازگشتي نباشد، دوران زندگانی تو كوتاه، ارزش تو اندك، و آرزوی تو پست است. آه از توشه اندك، و درازی راه، و دوری منزل، و عظمت روز قيامت! 📒 ┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄
سلام دوستان اینکه گفته شده خواندن زیارت عاشورافضیلت زیاددارداین استکه در زیارت عاشورا چیزی حدود هجده دعا می‌کنیم که متناسب با آن، هجده مقام را از خدا می‌خواهیم. درخواست‌های انسان در زیارت عاشورا، دنیوی و مادی و فانی نیست، بلکه همگی معنوی است. ما در زیارت عاشورا، همراه با این دعاها، هجده مقام را از خدا درخواست می‌کنیم که بعضی از آنها به‌قدری بالاست که اگر زیارت عاشورا وجود نداشت، نمی‌توانستیم باور کنیم که کسی جرأت درخواست آنها را از خدا داشته باشد. اینها خیلی خواسته‌های بزرگی هست و انسان از آنها درجات سلوک را یاد می‌گیرد، چون از پایین شروع می‌شود و به بالا می‌رسد. و اما آن مقام‌ها: 🔻۱- مقام خونخواهی امام حسین علیه‌السلام ⬅️ ان یرزقنی طلب ثارک اینکه کسی بخواهد خونخواهی امام حسین را بکند، مقام خیلی بالایی است، چون خونخواهِ اصلی ابی‌عبدالله، امام زمان است. 🔻۲- مقام وجاهت عند الله (آبرومندی نزد خدا) ⬅️ اللهم اجعلنی عندک وجیها 🔻۳- مقام معِیَّت(همراهی) با معصوم ⬅️ ان یجعلنی معکم فی الدنیا و الآخرة ⬅️ مع امام منصور (این درخواست، بسیار ویژه است، چون تمام انبیا و اولیا آرزویش را داشته‌اند). 🔻۴- مقامی که درخواست می‌کنیم تمام مراحل زندگی ما، درهم‌تنیده با معصوم باشد. ⬅️ اللهم اجعل محیای محیا محمد و آل محمد... 🔻۵- مقام شهادت ⬅️ و مماتی ممات محمد و آل محمد چون مرگ همه معصومین از پیامبر تا امام حسن عسکری علیهم‌السلام، با شهادت بوده. 🔻۶- رسیدن به مقام محمود ⬅️ ان یُبِلِّغنی المقام المحمود در قرآن آیه‌ای داریم که به پیامبر می‌گوید: نماز شب بخوان تا به مقام محمود برسی. مقام محمود از نگاه بیشتر مفسران، یعنی مقام شفاعت. خود شفاعت شدن، یک مقامی است که به هر کسی نمی‌رسد (لا یملکون الشفاعة... شفاعت به هر کس نمی‌رسد). حالا یک مقامی هست که از شفاعت‌شدن بالاتر است و آن هم مقام شفاعت‌کردن است و ما در این فراز، این را از خدا می‌خواهیم. 🔻۷- مقام مشارکت در مصیبت ولیّ معصوم ⬅️ لقد عظمت الرّزِیّة... بک علینا ⬅️ و اسئل الله بحقکم... ان یعطینی بمصابی بکم... (یعنی مصیبت شما را، مصیبت خودم می‌دانم) ⬅️ الحمد لله علی عظیم رزِیّتی (دقیقا در اینجاست که انسان مصیبت را برای خودش می‌داند) این مقام، خیلی عظیم است و خیلی باید درباره‌اش بحث کرد. داستان زیارت عاشورا، داستانِ یکی‌شدن با اهل‌بیت است، قرار است از این طریق، به شجره حیات متصل شویم. 🔻۸-مقام برائت (برای دوری و تبرّی‌جستن از بعضی جریان‌ها و افراد و نیز بعضی خصوصیت‌ها) ⬅️ و بالبرائة من اعدائکم 🔻۹- مقام لعن این مقام، آن‌قدر مهم است که در زیارت عاشورا بر سلام اولویت دارد. اول صدتا لعن می‌دهیم و بعد صد سلام. (جاروب کن خانه را، سپس میهمان طلب) ⬅️ اللهم العن اول ظالم ظلم حق محمد و آل محمد نکته: چهره اصلی برائت و لعن، بعد از ظهور دیده می‌شود، چون ما مردم اصلا تا قبل از ظهور نمی‌فهمیم کسانی که باعث و بانی ماجرای کربلا بوده‌اند، ما را از چه نعمات زیاد و برکات بزرگی محروم کرده‌اند. ما الآن از دنیای بعد از ظهور چیزی نمی‌دانیم و درک نمی‌کنیم. اصل برائت در آن زمان اتفاق می‌افتد. یعنی وقتی ظهور انجام می‌شود و می‌فهمیم چه چیزی را از ما گرفته‌اند، تازه حسّ واقعیِ برائت را درک خواهیم کرد. 🔻۱۰- مقام سِلم ⬅️ انی سلم لمن سالمکم ⬅️ و ولیّ لمن والاکم این مقام، عبارت است از مقام دوستی با دوستان و دوستداران اهل‌بیت، برای تشکیل یک شبکه متحد در راه تحقق منویّات این خاندان. 🔻۱۱- مقام حَرب ⬅️ حرب لمن حاربکم این مقام، یعنی مقام دشمنی با دشمنان اهل‌بیت، برای پالایش آن شبکه متحد و همچنین مبارزه با موانع رشد بشر. آیا شما فکر می‌کنید هر کسی می‌تواند به مقام مجاهدت برسد؟ 🔻۱۲-مقام ایثار ما در زیارت عاشورا این مقام را درخواست می‌کنیم و لااقل ادای آن را درمی‌آوریم. ایثار یعنی بذل بهترین‌ها، و ما زیارت عاشورا بهترین داشته‌های خود را فدای امام می‌کنیم. ⬅️ بابی انت و امی 🔻۱۳- مقام قربة الی الله باید گفت: مقام قرب و نزدیکی به خدا، بالاترین مقام ممکن است، منتها مراتب بالای آن فقط به کمک و دستگیری ولیّ‌خدا که در این مسیر پیشتاز است، ممکن می‌شود. ⬅️ انی اتقرب الی الله... ⬅️ اللهم انی اتقرب الیک... 🔻۱۴- مقام دوستی و نزدیکی به اهل‌بیت ⬅️ انی اتقرب الی الله و الی رسوله و الی ... این مقام نیز، امتداد مقام قربة الی الله است. 🔻۱۵- مقام معرفت اهل‌بیت (چرا که در حدیث داریم: من مات و لم یعرف امام زمانه، مات میتة جاهلیة) ⬅️ اکرمنی بمعرفتکم و معرفة اولیائکم... 🔻۱۶- مقام ثبات قدم و اهل تزلزل نبودن ⬅️ ان یثبّت لی عندکم قدم صدق ⬅️ ثبّت لی قدم صدق عندک مع الحسین...
🔻۱۷- مقام رجعت، که هرکسی قادر نیست به این مقام برسد و شخص باید خیلی کارها در این راه انجام دهد. ⬅️ و ان یرزقنی طلب ثارکم مع امام منصور 🔻١٨- مقامی که خداوند به ما درود بفرستد ⬅️ اللهم اجعلنی فی مقامی هذا ممن تناله منک صلوات و رحمة و مغفرة ما در زیارت عاشورا، خیلی از این مقام‌ها و خواسته‌ها را به‌صورت لامکان و لازمان می‌خواهیم. یعنی درخواست خود را محدود به یک زمان و مکان خاص نمی‌کنیم. ⬅️ فی هذا الیوم و فی موقفی هذا و ایام حیاتی (یعنی الآن و اینجا و همه روزهای عمرم) ⬅️ و لا جعله الله آخر العهد منی... (یعنی الی‌الابد باشد و محدود به حال نباشد) در پایان این مطلب باید گفت که هدف خلقت ما انسان‌ها، رشد نامحدود ما از طریق کسب معرفت و محبت و خشوع در برابر خدا و همچنین ولی خداست. لذا این درخواست‌های بی‌انتهایی که ما در زیارت عاشورا به درگاه خدا عرض می‌کنیم، کاملاً همسو با هدف خلقت ماست. یعنی اگر به مقامات فوق دست یابیم، در واقع تا سطوح بسیار بالایی از هدف خلقت دست یافته‌ایم. التماس دعا @ehyagaranAvN93
مجلس ترحیم حضرت آیت الله مصباح یزدی قدس سره ویژه خواهران جمعه ۹۹/۱۰/۱۹ ساعت ۹ صبح قم، بلوار جمهوری اسلامی، موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی رحمة الله عليه با رعایت پروتکل های بهداشتی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
احیاگران‌امربه‌معروف‌ونهی‌ازمنکر
#ختم_نهج_البلاغه سهم امروز از حکمت ۵۱ تا حکمت۷۷ ┄═❁❈🌼❈❁═┄ 💠 عيب تو تا آنگاه كه روزگار با تو هماهنگ
سهم امروز از حکمت ۷۸ تا حکمت ٩٣ ┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄ 💠و در جواب مردي شامي فرمود: (مرد شامي پرسيد آيا رفتن ما به شام، به قضا و قدر الهي است؟ امام با كلمات طولاني پاسخ او را داد كه برخي از آن را برگزيديم:) وای بر تو! شايد قضاء لازم، و قدر حتمی را گمان كرده ای؟ اگر چنين بود، پاداش و كيفر، بشارت و تهديد الهی بيهوده بود. خداوند سبحان بندگان خود را فرمان داد در حالی كه اختيار دارند، و نهی فرمود تا بترسند، احكام آسانی را واجب كرد، و چيز دشواری را تكليف نفرمود، و پاداش اعمال اندك را فراوان قرار داد، با نافرمانی بندگان مغلوب نخواهد شد، و با اكراه و اجبار اطاعت نمی شود، و پيامبران را به شوخی نفرستاد، و فرو فرستادن كتب آسماني برای بندگان بيهوده نبود، و آسمان و زمين و آنچه را در ميانشان است بی هدف نيافريد. اين پندار كسانی است كه كافر شدند و وای از آتشی كه بر كافران است. 📒 ┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄ 💠 حكمت را هر كجا كه باشد، فراگير، گاهي حكمت در سينه منافق است و بی تابی كند تا بيرون آمده و با همدمانش در سينه مومن آرام گيرد. 📒 ┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄ 💠 حكمت گمشده مومن است، حكمت را فراگير هر چند از منافقان باشد. 📒 ┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄ 💠 ارزش هر كس به مقدار دانایی و تخصص اوست. (اين كلماتی است كه قيمتي برای آن تصور نمي شود، و هيچ حكمتی هم سنگ آن نبوده و هيچ سخني والایی آن را ندارد) 📒 ┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄ 💠 شما را به پنج چيز سفارش مي كنم كه اگر براي آنها شتران را پرشتاب برانيد و رنج سفر را تحمل كنيد سزاوار است. كسي از شما جز به پروردگار خود اميدوار نباشد، و جز از گناه خود نترسد، و اگر از يكي سوال كردند و نمي داند، شرم نكند، و بگويد، نمي دانم، و كسي در آموختن آن چه نمی داند، شرم نکند ، و بر شما باد به شكيبايي، كه شكيبايي، ايمان را، چون سر است بر بدن، كه ايمان بدون شكيبايي چونان بدن بي سر ارزشي ندارد. 📒 ┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄ 💠 (به شخصي كه در ستايش امام افراط كرد، و آن چه در دل داشت نگفت) فرمود: من كمتر از آنم كه بر زبان آوردي، و برتر از آنم كه در دل داري. 📒 ┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
💠 باقي ماندگان شمشير و جنگ، شماره شان بادوام‌تر، و فرزندان شان بيشتر است. 📒 ‎‌‌‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‌‌‎‌‎‌‌─┅•═༅𖣔✾🍃‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌🌼🍃✾‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌𖣔༅═•┅─ 💠 كسي كه از گفتن نمي دانم روی گردان است، به هلاكت و نابودی می رسد. 📒 ‎‌‌‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‌‌‎‌‎‌‌─┅•═༅𖣔✾🍃‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌🌼🍃✾‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌𖣔༅═•┅─ 💠 انديشه پير در نزد من از تلاش جوان خوشايندتر است. (و نقل شده كه تجربه پيران از آمادگی رزمی جوانان برتر است.) 📒 ‎‌‌‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‌‌‎‌‎‌‌─┅•═༅𖣔✾🍃‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌🌼🍃✾‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌𖣔༅═•┅─ 💠 در شگفتم از كسي كه مي تواند استغفار كند و نااميد است. 📒 ‎‌‌‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‌‌‎‌‎‌‌─┅•═༅𖣔✾🍃‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌🌼🍃✾‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌𖣔༅═•┅─ 💠 امام باقر (علیه السلام) از حضرت اميرالمؤمنين (علیه السلام) نقل فرمود: « دو چيز در زمين مايه امان از عذاب خدا بود؛ يكي از آن دو برداشته شد. پس ديگري را دريابيد و بدان چنگ زنيد. اما اماني كه برداشته شد رسول خدا (صلی الله علیه وآله) بود. و امان باقيمانده، استغفار كردن است. که خداي بزرگ به رسول خدا فرمود: «خدا آنان را عذاب نمي كند در حالي كه تو در ميان آناني، و عذابشان نمي كند تا آن هنگام كه استغفار مي كنند.» (اين روش استخراج نيكوترين لطايف معني، و ظرافت سخن از آيات قرآن است) 📒 ‎‌‌‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‌‌‎‌‎‌‌─┅•═༅𖣔✾🍃‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌🌼🍃✾‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌𖣔༅═•┅─ 💠 كسي كه ميان خود و خدا را اصلاح كند، خداوند ميان او و مردم را اصلاح خواهد كرد و كسي كه امور آخرت را اصلاح كند، خدا امور دنياي او را اصلاح خواهد كرد و كسي كه از درون جان، واعظي دارد، خدا را بر او حافظي است. 📒 ‎‌‌‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‌‌‎‌‎‌‌─┅•═༅𖣔✾🍃‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌🌼🍃✾‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌𖣔༅═•┅─ 💠 فقيه كامل كسي است كه مردم را از آمرزش خدا مأيوس ، و از مهرباني او نوميد نکند، و از عذاب ناگهاني خدا ايمن نسازد. 📒 ‎‌‌‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‌‌‎‌‎‌‌─┅•═༅𖣔✾🍃‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌🌼🍃✾‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌𖣔༅═•┅─ 💠 همانا اين دلها همانند بدنها افسرده مي شوند، پس براي شادابي دلها، سخنان زيباي حكمت آميز را بجوييد. 📒 ‎‌‌‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‌‌‎‌‎‌‌─┅•═༅𖣔✾🍃‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌🌼🍃✾‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌𖣔༅═•┅─ 💠 بي ارزش ترين دانش، دانشی است كه بر سر زبان است و برترين علم، آنچه در اعضا و جوارح آشكار است. 📒 ‎‌‌‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‌‌‎‌‎‌‌─┅•═༅𖣔✾🍃‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌🌼🍃✾‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌𖣔༅═•┅─
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا