✅اينها، كارهايى است كه بايد هميشه با آنها باشى:
🔶استاد علی صفایی حائری:
اينها، كارهايى است كه بايد هميشه با آنها باشى:
-بيدارى شب و جمعبندى كارهاى روز و برنامهريزى براى فردا...
- احسان و اطعام و گذشت، آنهم بدون تكلّف و با حساب
- انس با خدا و تضّرع و محاسبهى كارها با عنايتهاى خدا و مقايسهى اعمال خود،با نعمتهاى او.
- انس با قرآن و قرائت بسيار تا زمينهى آشنايى با معنا و روح قرآن فراهم شود. - انس با حديث و كلام معصوم تا به احاطه برسى و به جمعبندى احاديث موفق شوى.
- فقه به معناى وسيع تفقّه در دين، نه آشنايى با احكام،به تنهايى.
- آشنايى با گذشته و حال و درك وضعيت و موقعيت كنونى و بينش تاريخى، اجتماعى، سياسى
- و عهده دارى كارهاى بزرگ و همت بسيار.
📚 نامه های بلوغ، صفحه 44
🌿 @einsad
4_454890886946357405.mp3
3.2M
✅ انسان حتی با داشتن یقین، می تواند از خدا چشم بپوشد!
🔶 استاد علی صفایی حائری
🌿 @einsad
🌿 کودک انسان فقط شکم و بدن نیست تا برای تولیدش منتظر درآمد و خوراک و لباس باشیم!
🔶استاد علی صفایی حائری
🌿 @einsad
✅ برخورد و موضع گیری مناسب پیامبر (ص)...
استاد علی صفایی حائری
🔷رسول(ص) از بلوغ تا بعثت همراه بهترین امکانات و بهترین شرایط و بهترین موقعیت ها نبود؛ ولی موضع گیری مناسب و برخورد خوب، او را راهیاب و بینیاز ساخته و او را در زبانها و چشمها و دلها جای داده و اعتماد و امن را در همراهان او ریخته و او را محمد امین ساخته است.
اگر برخورد عزیز و مسلط رسول نبود، باید گمراهی جزیره و فساد و انحراف و و ظلم و تجاوز و فقر و فحشا، او را با خود میبرد و اگر غنای او و اگر سرشاری وجود او نبود، باید ذلت و ضعف، او را از چشمها می انداخت و به امانت داری و عهده داری و گرهگشایی مظلومان نمیرسید و حِلفالفضول را تشکیل میداد و درگیریها و اختلافهای جاهلی و قبیلهای را رهبری و راهنمایی نمیکرد.
📚 تفسیر سوره کوثر، ص۲۸
@einsad
✅صالحِ مصلح، دو خصوصيّت و دو مسؤوليت هر مؤمن آگاه است.
🔶استاد علی صفایی حائری:
امروز، اگر چه مىتوانى در قسمتهاى مختلفى خدمت كنى؛ مثلاً طبيب بشوى و يا مهندسى كنى و يا هزار شغل مفيد ديگر را به گردن بگيرى؛ ولى حساب كن جامعهاى كه صالح نيست،برفرض سالم بشود، چه حاصل خواهد داشت؟ پس صلاح جامعه را بر سلامت آن مقدّم بدار و در كنار هر شغل به اين نقش بپرداز. صالحِ مصلح، دو خصوصيّت و دو مسؤوليت هر مؤمن آگاه است. حتّى اگر بقّال هستى، پيش از آنكه پاكت را پر كنى،بايد به مغز و قلب او هم رزقى داده باشى و درس انسانيت و ايثار و صفا را به او آموخته باشى و سعى كن آموزگار كلاسهايى باشى، كه آموزگار كمتر دارد و مشكلات بيشتر؛ چون كارهاى مانده، اهميّت زيادى دارند و كارهاى بزرگ، در گرو آنها هستند.
اين نقش توست: صالح و مصلح بودن و در صراط عبوديّت بودن.
📚 نامه های بلوغ، صفحه 41
🌿 @einsad
4_6034901926779290031.mp3
579.8K
✅ به چه دلیلی از نفس شکایت میکنیم؟
🔶استاد علی صفایی حائری
🌿 @einsad
✅ #وظایف_همسران
🔶استاد علی صفایی حائری:
احترام امامزاده با متولى است. تو مىتوانى بدون لج در آوردن و تحريك كردن همسرت را در چشمها و دلها بزرگ كنى. آنجا كه تو حُرمت او را مىشكنى، ديگران حرمت نگه نمىدارند.
در لحظههاى شيرين و در تنهايى، ايجاد انگيزه و مسؤوليت پذيرى، از كارهاى خوب و اساسى است. اينكه خيلى دورها به ما مربوط است و دنيا، دنياى رابطههاست، از تنگ چشمى و خودخواهى مىكاهد. چشم اندازهاى وسيع، همّت مىآورد و غافلگيرى را مىبرد.با كار و احساس مسؤوليت، لحظههاى فراغت مزاحم را پر كن.با روابط و پيوندهاى دوستانه، خلاء عاطفى و پر حرفى بىحاصل را بارور كن.
📚 روابط متکامل زن و مرد، صفحه 24
🌿 @einsad
✅ما اگر جايگاه امامت را بشناسيم...
🔶استاد علی صفایی حائری:
ما اگر جايگاه امامت را بشناسيم و ضرورتش را لمس كنيم، براساس همان ضرورت، وجود امام زمان را احساس مىكنيم و از زير بار اشكالهاى بنى اسرائيلى آزاد مىشويم و براساس همان ضرورت و احساس، به عشقى از امام مىرسيم آن هم نه عشقى ساده و سطحى، كه عشقى شكل گرفته و جهت يافته و تبديل شده به حركت و به سازندگىِ مهرههايى كه اين حكومت سنگين و بلند، به آن احتياج دارد.
📚 تو مي آيي (ويرايش جديد)، صفحه 71
🌿 @einsad
✅ راستى چگونه محمد در كوير آن گلها را پروريد؟!
🔷 استاد علی صفایی حائری
من گاهى در كار سنگين رسول عظيم، محمد مصطفى، آنچنان مسحور مىشوم، كه خيال مىكنم در خواب اين همه بيدارى را و بصيرت را و رفعت را ديدهام؛ چگونه از ميان آنهايى كه ناچار با دست خود، گور عزيزان خود را مىكندند، وسعت صدر و ظرفيت روح و ظرافت برخوردى را بيرون مىآورد، كه امروز در سرزمين رفاه و هنگام وفور هم نمىتوان اين همه وسعت كه هيچ، حتّى مقدارى ظرفيت و ظرافت را از آنها توقع داشت، كه لااقل برادران خودشان را به دست دشمنشان نسپارند و زير پاى خوكهاى مهاجم نيفكنند و قربانى يهود نسازند.
راستى چگونه محمد در كوير، آن گلها را پروريد؟ گلهايى كه از خار انگيزههاى شخصى كه هيچ از غضب قومى و قبيلهاى كه هيچ، حتّى از شوق بهشت و ترس آتش هم رها شده بودند و از بندگى و تجارت، به آزادگى رسيده بودند.
📚 درسهايى از انقلاب(قيام)، ص۱۵۴
@einsad
✅كسى كه به روزمرهگىها مشغول شود...
🔶استاد علی صفایی حائری:
اين كه ما نمىتوانيم پيش بينى كنيم به خاطر اين است كه برخوردهاى ما با حوادثى است كه اهميت و ضرورت كمى دارند. به چيزهاى جزيى و كم اهميتى دل مشغوليم و كسى كه به روزمرهگىها مشغول شود طبيعى است كه نمىتواند برنامهريزى كند و كسى كه برنامهريزى ندارد معلوم است كه نمىتواند آينده را پيش بينى كند و نمىتواند براى پيشآمدها مكرى داشته باشد. و نمىتواند براى مكرهاى شيطان برخورد مناسبى را داشته باشد.
📚 روزگار ستمگر، صفحه 40
🌿 @einsad
4_6010553555314803410.mp3
2.17M
✅دل ما، از تمامى هستى،بزرگتر است.
🔶استاد علی صفایی حائری:
تمامى زندگىها و تمام آدمها، از زن ومرد و محروم و بهرهمند،با رنجهايى همراه هستند. داشتن و نداشتن، هر دو رنج است. داشتن، غصّهى جدايى را دارد و نداشتن، تلخى محروميت و زخم تحقير و سرشارى و كامروايى هم، رنج پوچى را دارد و درد بىدردى؛ كه دل آدم، از دنيا بزرگتر است.
دل ما، از تمامى هستى،بزرگتر است.
📚 نامه های بلوغ، صفحه 85
🌿 @einsad
4_6010553555314803408.mp3
1.28M
✅ انچه عشق به امام می نامیم عشق نیست سرگرمی است
🔶استاد علی صفایی حائری:
عشق از نياز بر مىآيد. اما كدام نياز؟
راحتتر بگويم: عشق، خود نياز است، اما نياز به تبديل شدن و به اينگونه از بنبست رهيدن، از خود خلاص شدن و به معشوقى كه بالاترش يافتهاى پيوستن و با او ماندن؛ چون هنگامى كه بودن تو، ماندن است و ماندن تو، مرگ است و گند است، بايد اين بودن، از بنبست ماندن نجات بگيرد. بايد در راهى بيفتد و جهتى بيابد.
اين نياز، عشق است و عشق از اين نياز برخاسته.
و اين عاشق است كه به راحتى مىتواند خودش را بدهد، كه خودِ برترى را به دست آورده است. مىتواند فنا شود، كه وسعت بزرگترين را شناخته است؛ وسعتى كه وجودش در آنجا حصار است و ديوار است و قلعه است و فرو ريختنش، بيشتر شدن است و بزرگتر شدن است و باقى ماندن است و از بنبست رهيدن و ادامه يافتن.
آنچه ما با نام عشق امام، با آن مأنوس شدهايم و به آن دل بستهايم، عشق نيست و اين نيازِ ادامه يافتن و حركت كردن نيست، كه نياز به سرگرم شدن و تنوع داشتن است.
آنچه ما در برابر امام داريم هنوز تا اين عشق فاصله دارد. ما از امام نه خودش و نه خودمان، كه خانه و زندگى را مىخواهيم و از او به جاى مغازه و بيل و كلنگ استفاده مىكنيم. ما بيشترها را فداى كمترها كردهايم. و اين است كه عشق نيست، بازى است.
📚 تو مي آيي (ويرايش جديد)، صفحه 86
🌿 @einsad
✅ #وظایف_همسران
🔶استاد علی صفایی حائری:
در محبت يا گفت و گو، حدّ نگه دار، تا آنجا كه هنوز به جملههايى از تو مشتاق هستند، خاموشى تو شيرين است. دلزدگى، حتى از محبت، نفرت انگيز است.به همان اندازهاى محبت و اقبال داشته باش كه طرف تو نياز دارد، نه به اندازهاى كه تو دارى. هنگام راحتى و انس، در دل بهار زندگى، از پاييز هم يادى بكن. اين توجه، تعلق و دلبستگى را ضعيف مىكند و تو را آماده مىسازد و براى حوادث، مصونيّت مىبخشد.
در لحظههاى خوشى و شادى،براى ديگران هم سهمى بگذار و اگر مزاحم تو شدند سخت گير نباش، كه گذشت از خوشىها، تو را به خوبىها مىرساند. ١
📚 روابط متکامل زن ومرد ص ۲۲
@einsad
✅انس، چگونه در اين وحشتآباد شكل مىگيرد؟
🔶استاد علی صفایی حائری:
انس، چگونه در اين وحشتآباد شكل مىگيرد؟
انس، از شناخت و احساس محبّت و از شناخت و احساس زيبايى و جمال ، ريشه مىگيرد. شناخت محبّت و زيبايى، انس و در نتيجه خوشنودى و سرور و ابتهاج را به دنبال مىآورد.
بعضىها كه در آتش درد و رنج و يا ظلم و ستم و خون و جنگ سوختهاند، ديگر در اين هستى دردآلود، خداى زيباى مهربانى را باور نمىكنند.
هستى را با اين همه نظام و قانونمندى، كه علم و صنعت از آن بهرهمند شدهاند، از صاحب و حاكم، از حكيم رحيم، خالى مىدانند. و در اين خلوت مرگ آلوده، خود را فريب مىدهند و رنج زندگى پوچ و بنبست را با غفلت و بىخبرى و يا لذّتهاى زودگذر توجيه مىكنند و مثل حباب بر روى موجهاى حادثه، لحظهاى باد مىكنند و سپس مىميرند و مىشكنند.
📚 نامه های بلوغ، صفحه 101
🌿 @einsad
📣 سخنرانیهای استاد علی صفایی حائری را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید:
📎 http://www.zahra-media.ir/دانلود-سخنرانی-های-زیبای-استاد-علی-صفا/
🌿 @einsad