#معرفی_کتاب
🌺 معاد (بازگشت به جدی ترین زندگی)
🍃 اثر استاد اصغر #طاهرزاده
پله پله تا اجتهاد جامع
#معرفی_کتاب 🌺 معاد (بازگشت به جدی ترین زندگی) 🍃 اثر استاد اصغر #طاهرزاده
#معرفی_کتاب
#معادصدرایی
#معادجسمانی
💎 کتاب معاد؛ بازگشت به جدی ترین زندگی
اثر استاد اصغر #طاهرزاده
استاد طاهرزاده:
اگر یک روز علامه #طباطبایی «رحمةاللهعلیه» میفرمودند:
هنوز حوزههای علمیه آمادگی طرح بحث #معاد را آنطور که باید و شاید ندارد،
با ظهور انقلاب اسلامی و رشد اندیشههای دینی بحمدالله در شرایط کنونی آنچنان اندیشه ها آمادگی پیدا کرده که نه تنها در حوزه های علمیه بلکه در سطح جامعه مردم آمادگی طرح معاد را به صورتی عمیق دارند
به طوری که اگر یک روز جناب صدرالمتألهین «رحمة الله علیه» با تدبّر در آیات معاد و طرح نظرات خود در مورد معادِ در غربت قرار گرفت، گویا او خوب میدانست که آینده از آن اوست و تفکرات عمیق او در مورد #معادجسمانی در آینده بشر، جایگاهی بس عظیم خواهد داشت
و #امام_خمینی «رحمةاللهعلیه» در موقعی که مورد انتقاد بودند که چرا آنچنان از #ملاصدرا «رحمة اللهعلیه» تجلیل میکنند فرمودند: «ملاصدرا! وَ ما اَدْریکَ ما ملاصدرا! او مشکلاتی را که بوعلی به حل آن در بحث معاد موفق نشده بود حل کرد».
و امروز همان روزی است که ذهنهای تشنه برای تدبّر در معاد از ما سخنانی دقیق و عمیقتر میطلبند.
امروز دیگر عموماً بحثِ بود و نبود معاد در میان نیست، بلکه بحث در چگونگی معاد مطرح است و اینکه با منظری باید به معاد نگریست که منجر به بهترین اعمال و کاملترین سلوکها گردد.
کتابی که در اختیار عزیزان قرار گرفته سعی دارد تا با مبانی دقیق جناب صدرالمتألهین «رحمةاللهعلیه» این اندیشمند بزرگ اسلامی و متدبّر در آیات معاد، معاد را تبیین نماید که با دقت در آن؛ معارف دقیق و عمیقی در مقابل عزیزان گشوده خواهد شد و در عمل ما را به اعمال و اخلاقیاتی میکشاند که. عملاً بتوانیم در همین دنیا قیامتی زندگی کنیم و إنشاءالله حجابهای بین خود و عالم برتر را قبل از ورود به آن عالم مرتفع نماییم.
#نکته:این کتاب تقریبا خلاصه ای جامع از چند کتاب درباره معاد از ملاصدرا،حضرت امام،علامه طباطبایی،علامه تهرانی،آیت الله محمد شجاعی و..است.
متن کتاب را در اپلیکیشن مجموعه آثار استاد طاهرزاده بخوانید.
👇👇👇👇
✅ @ejtehad_jame
com.ghadeer.hayat_tayyebe.fl.apk
24.28M
مجموعه آثار استاد اصغر طاهر زاده
✅ @ejtehad_jame
#قرآن #رمضان #علم
💠 آثار تلاوت قرآن به ویژه در ماه رمضان
🔻در ماه مبارک، تلاوت قرآن انواع برکات را دارد، اگر هیچ اثری نداشت مگر اينکه انسان را مشغول ميکند، فعلاً در حدّ عمل به بهترين کار و بعد هم توجه، کافی است. کمکم اين آيات اثر ميگذارد. الآن شما داريد در ماه رمضان قرآن ميخوانيد، سالهاي ديگر نوار بر ميگردد؛ يعني شروع به خواندن ميکند. قرآن با کلام ديگر فرق ميکند. يک حسابهايي در چيدمان حروف و کلمات قرآني است که وقتي خواندن انسان به حدّ نصاب رسيد، بعد متوجه ميشود که با چه سر و کار داشته است!؟
🔸 آن چه ما الآن داريم تلاوت ميکنيم، چون هنوز به حدّ نصاب نرسيده است، دارد با افکار ما و با اندوختههاي ذهني ما، کم و وجه ميکند. بايد آنقدر تلاوت کرد تا ملکه شود. باب اصلي علم نیز همين جا است. از هربار تلاوت قرآن يک چيزي نصيب انسان ميشود. از هر ختم قرآن، ختم نه، هر سورهاي، سوره نه، هر قصهاي، قصه هم نه، هر جملهاي، جمله هم نه، از هر کلمهاي ما نصیب میبریم و مقدار آن بستگي به توجه دارد.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺نقل از حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
🔘 @ejtehad_jame
#قرآن
💠 راه دریافت لطایف قرآن
🔻تلاوت قرآني که دوستان در ماه مبارک رمضان، با آن اُنس برقرار کردند، از کليّات است، چه در سلوک عملي انسان تا مقصد، چه در قوس نزول، چه در خلقت انسان يا خلقت به معناهالاعم، براي سماوات و ارض است. تمام آنها قاعدهمند، لطيف و دقيق بيان شده است. نوع نگاه ما خيلي کوچک و کودکانه است و اين ارتباط، نوع نگاه را تغيير ميدهد.
🔸 بايد بدانيم که شناخت قرآن، علوم و معارف و دقائق قرآن هم براي خود قواعد دارد. روايات فراوانی داریم که فقط از بخش لطايف قرآن و اشارات و دقائق قرآن ميگويند؛ اما گره کار ما کجاست ؟! اينکه انجماد، تحجر و سختي در دل ماست که با لطايف قرآن منطبق نميشود. ما بايد اين سختي، سياهي و کدورت را از بين ببريم. که اين از بين بردن هم شرايط خود را دارد.
صَمت و جوع و سَهر و عزلت و ذکري به دوام / ناتمامان جهان را کند اين پنج تمام
(«سهر» با "ه" به معناي بيداري شب است)
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
#نقل از حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
🔘 @ejtehad_jame
بسمه تعالی:
احادیث معنوی
👈. الإمامُعليٌّ علیه السلام : إیّاکَ أن تُکرِّرَ العَتبَ؛ فإنّ ذلک یُغري بالذَّنبِ.
امامعلی علیه السلام : زنهار از سرزنشکردنهای مکرر؛ زیرا این کار بر گناه (و خلافکاری) جری میکند و سرزنش را بیارزش میسازد.
الإمامُعليٌّ علیه السلام : لا تُکثِرَنَّ العِتابَ؛ فإنّهُ یُورِثُ الضَّغینَةَ، و یَدعو إلَی البَغضاءِ.
امامعلی علیه السلام : زیاد سرزنش مکن؛ زیرا این کار کینه بهبار میآورد و به دشمنی و نفرت میکشاند.
👈. الإمامُعليٌّ علیه السلام ـ لکُمَیلِ بنِ زیادٍـ رُوَیْدَکَ لا تُشْهَرْ، وأخْفِ شَخْصَکَ لا تُذْکَرْ.
امامعلی علیه السلام به کمیلبنزیاد فرمود: آرام باش و خود را شهره مساز، خویش را پنهان دار تا یاد تو نکنند، علم بیاموز تا دانا شوی.
رسولالله صلی الله علیه وآله لا یَزالُ العَبدُ بخَیرٍ ما لَم یُعْرَفْ مَکانُهُ، فإذا عُرِفُ مَکانُهُ لَبسَتْهُ فِتْنَةٌ لا یَثْبُتُ لَها إلّا مَن ثَبَّتهُ اللهُ.
پیامبر خدا صلی الله علیه وآله: بنده تا زمانیکه جایگاهش دانسته نباشد در خیر و خوبی بهسر میبرد، اما همینکه جایگاهش شناخته شد فتنهای به سراغش آید که بر آن پایداری نتواند، مگر آنکس که خداوند پایدارش بدارد.
👈. الإمامُ عليُّ علیه السلام : سَبَبُ زَوَالِ الْيَسَارِ مَنْعُ الْمُحْتَاج.
امام علي علیه السلام : سبب زوال آمدن توانگري، محروم كردن نيازمند است.
👈. رسولالله صلی الله علیه وآله مَن أعرَضَ عن مُحَرَّمٍ أبدَلَهُ اللهُ بهِ عِبادَةً تَسُرُّهُ.
پیامبر خدا صلی الله علیه وآله: هرکه از کاری حرام روی گرداند خداوند بهجای آن عبادتی شادکننده عطایش فرماید.
👈. الإمامالصادق علیه السلام ـ في قَولِهِ تعالی: «و بالوالِدَیْنِ إحْساناً» ـ: الإحسانُ أن تُحسِنَ صُحبَتَهُما، و أن لا تُکَلِّفَهُما أن یَسألاکَ شَیئاً مِمّا یَحتاجانِ إلَیهِ و إن کانا مُستَغنِیَینِ.
امامصادق علیه السلام ـ دربارۀ آیۀ «و به پدر و مادر نیکی کنید» ـ: نیکیکردن، این است که با آنان خوشرفتاری کنی و اجازه ندهی که مجبور شوند آنچه را نیاز دارند اظهار کنند و از تو بخواهند، اگرچه بینیاز باشند (بلکه پیش از آنکه مجبور به اظهار نیاز خود شوند آن را برطرف ساز).
👈. الإمامُالکاظم علیه السلام : إجعَلوا لِأنفُسِکُم حظّاً مِن الدنیا بِإعطائها ما تَشتَهي مِن الحلالِ و ما لا یَثلِمُ المُروّةَ و ما لا سَرَفَ فیهِ، واستَعِینوا بذلکَ علی اُمورِ الدِّینِ، فإنّهُ رُوِيَ: لیسَ مِنّا مَن تَرَکَ دُنیاهُ لدِینِهِ، أو تَرَکَ دِینَهُ لِدُنیاهُ.
امامکاظم علیه السلام : با برآوردن خواهشهای نفسانی خود از حلال، تا آنجا که به مروت لطمهای نزند و به اسراف نینجامد، به نفسهای خویش از دنیا بهرهای دهید و از این طریق برای انجام امور دین خود کمک بگیرید؛ زیرا روایت شده است که: از ما نیست کسیکه دنیایش را بهخاطر دینش رها کند یا دینش را برای دنیانش فرو گذارد.
👈. رسولالله صلی الله علیه وآله اِنَّ اللهَ تعالی یُحِبُّ المُداوَمَةَ علی الإخاءِ القدیمِ، فَداوِمُوا علَیهِ.
پیامبر خدا صلی الله علیه وآله: خداوند بزرگ ادامۀ برادری دیرینه را دوست میدارد، بنابراین آن را ادامه دهید.
👈. وَ قَالَ علیه السلام قَلِيلٌ تَدُومُ عَلَيْهِ أَرْجَى مِنْ كَثِيرٍ مَمْلُولٍ مِنْهُ.
امام علیه السلام : عمل اندکی که مدام باشد قابل اتکاتر است تا عمل زیادی که از آن خسته باشی.
🆔 @ejtehad_jame
#قرآن
💠 بهرههای تلاوت قرآن، در آینده نمایان میشود
🔻نهجالبلاغه، برادرِ قرآن، بخشي از سخنان حضرت اميرالمؤمنين علیه السلام است. با توجه به اين کتاب، درمييابيم که چقدر آن حضرت در مقابلِ قرآن و آورنده آن، رسول خدا، فروتن است. ببينيد اهلبيت علیهم السلام چقدر با قرآن مأنوس بودند و آن را تلاوت ميکردند.
🔸ما گاهي اسيرِ توهمِ خود هستيم و نميتوانيم با آن ارتباط برقرار کنيم. اين مشکل با تلاوت و توجهِ بيشتر حل ميشود. بايد آن را بيشتر مطالعه کنيم و در صورتِ لزوم، ترجمه و تفسيرِ آن را هم بخوانيم تا با اين کتابِ الهي آشنا شويم.
🔹اين آشنايي، دستگيرِ ماست، باعث رشد و بالندگيِ ما ميشود و در قيامت دستمان را خواهد گرفت. يقين بدانيد هر آيهاي که خوانديم، حتي اگر الآن بهره محسوسي از آن نبريم، بعدها نتيجه آن را خواهيم ديد.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
#قرآن
💠 طهارت، شرط ورود به بطن قرآن
🔻[بخش اعظم] معارف قرآن در بطن آن است [که] دریافتش طهارت ميخواهد، تهذيب وپاکي ميخواهد. [هر] کسي هر چه هم برود، مثل فواره است، برميگردد. بايد زمينه و استعداد براي درک معارف باطني داشته باشد. که دراین حالت است که وقتی انسان ميخواند، ميبيند يک کلمه از آن کافي است. باید انسان از تحجّر دربيايد، ما سخت هستيم، ما خيلي سنگ هستيم.
🔸 انسان اگر از اين تحجر و سختي دربيايد، توفیق می یابد یک کلمهي قرآني را نگه دارد و چهار ساعت، پنج ساعت و بيشتر [ با آن حرکت کند، در آن تفکر و سير معنوي کند] اگر کسي اهل فکر شد، گاهي يک کلمه از آن کافي است که وقتي انسان را در قبر گذاشتند، سر رشته ای از قرآن به او بدهند با يک کلمه و بگويند: برو. اگر اهل اُنس و بطن قرآن و معناي قرآن شد، با همين يک کلمه تا قيامت برود. امکان آن هست، به نوعي با يکديگر مربوط است.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺نقل از حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
🔘 @ejtehad_jame
🔸دامادِ رمضان
▪️#دختر_امام: مادرجان شنیدم عروسی شما در ماه مبارک رمضان بود، در حالی که رسم نیست در ماه رمضان ازدواج کنند. چرا؟
▪️#همسر_امام: چون درسها تعطیل بود.
▪️ یعنی #حضرت_امام تا این حد به درس مقیّد بودند که حتی برای ازدواجشان حاضر به تعطیل کردن درس نبودند؟
▪️بله آقا به درسشان مقید بودند. میگفتند چون درسها تعطیل است. (وقت برای ازدواج مناسب است.)
📚برداشتهایی از سیره امام خمینی، ج۲، ص۳۳۰.
🆔 @ejtehad_jame
🔴 بر سر قرآن همان آوردند که کلیسای جاهل و سیاستمداران بازیگر بر سر مسیحیت آوردند
#امام_خمینی :
هر طايفه اى از علماى اعلام و دانشمندان معظم به بُعدى از ابعاد الهى اين كتاب مقدس دامن به كمر زده و قلم به دست گرفته و آرزوى عاشقان قرآن را برآورند و در ابعاد سياسى، اجتماعى، اقتصادى، نظامى، فرهنگى و جنگ و صلح قرآن وقت صرف فرمايند،
تا معلوم شود اين كتاب سرچشمه همه چيز است؛
از عرفان و فلسفه تا ادب و سياست، تا بیخبران نگويند #عرفان و #فلسفه بافته ها و تخيلاتى بيش نيست و رياضت و سير و سلوك كار درويشان قلندر است،
يا اسلام به #سياست و #حكومت و اداره كشور چه كار دارد كه اين كار سلاطين و رؤساى جمهور و اهل دنياست.
يا اسلام دين صلح و سازش است و حتى از #جنگ و #جدال با ستمكاران برى است.
و به سر قرآن آن آورند كه كليساى جاهل و سياستمداران بازيگر به سر دين مسيح عظيم الشأن آوردند.
📚 صحيفه امام، ج ۲۰، ص ۹۳
#فلسفه #عرفان
#سیاست #حکومت
#جنگ #جدال
✅ @ejtehad_jame
احادیث معنوی درباره # علم
👈. قال رسولالله صلی الله علیه وآله تعلّموا العلم و تعلّموا للعلم السّكينة و الوقار و تواضعوا لمن تعلّمون منه.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: دانش بياموزيد و با دانش وقار و آرامش آموزيد و نسبت بآموزگار خويش فروتن باشيد.
👈قال رسولالله صلی الله علیه وآله تواضعوا لمن تعلّمون منه و تواضعوا لمن تعلّمونه.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: با استاد و با شاگرد خود تواضع كنيد.
👈. قال رسولالله صلی الله علیه وآله مثل الّذي يتعلّم العلم ثمّ لا يحدّث به كمثل الّذي يكنز الكنز فلا ينفق منه.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: حكايت كسى كه علم آموزد و از آن سخن نكند چون كسى است كه گنجى نهد و از آن خرج نكند.
👈. قال رسولالله صلی الله علیه وآله لكلّ شي ء طريق و طريق الجنّة العلم.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: هر چيزى راهى دارد و راه بهشت دانش است.
👈قال رسولالله صلی الله علیه وآله العالم من يعمل.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: عالم حقيقى آنست كه عمل كند.
👈. قال رسولالله صلی الله علیه وآله من زهد في الدّنيا علّمه اللَّه بلا تعلّم و جعله بصيرا.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: هر كه از دنيا بگذرد خدايش بدون تعلّم علم آموزد و بصيرت دهد.
👈الإمامالصادق علیه السلام :مَن زَهِدَ في الدُّنیا أثْبَتَ اللهُ الحِکمَةَ في قَلبِهِ.
امامصادق علیه السلام فرمودند: هر که به دنیا پشت کند خداوند حکمت را در دلش استوار گرداند و زبانش را به آن گویا سازد.
👈قال رسولالله صلی الله علیه وآله من ازداد علما و لم تزدد في الدّنيا زهدا لم يزدد من اللَّه إلّا بعدا.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: هر كه علمش فزون شود و بىرغبتى وى بدنيا فزون نشود دوريش از خدا بيشتر شود.
👈. قال رسولالله صلی الله علیه وآله إنّ اللَّه عزّ و جلّ و ملائكته و أهل السّموات و الأرضين ليصلّون على معلّم النّاس الخير.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: خدای عز و جل و فرشتگان او و اهل آسمانها و زمين كسى را كه نيكى بمردم بیآموزد، دعا ميكنند.
👈. قال رسولالله صلی الله علیه وآله اطلبوا العلم و لو بالصّين
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: دانش را بجوئيد اگر چه در چين باشد
👈قال رسولالله صلی الله علیه وآله اطلبوا العلم من المهد إلى اللّحد.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: از گهواره تا گور دانش بجوئيد.
👈قال رسولالله صلی الله علیه وآله طلب العلم فريضة على كلّ مسلم و مسلمة.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: جستن علم بر هر مرد مسلمان و هر زن مسلمان واجبست.
👈. قال رسولالله صلی الله علیه وآله و من تعلّم فعمل علّمه اللَّه ما لم يعلم.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: و هر كه تعليم گيرد و عمل كند خدا آنچه نمى داند باو تعليم دهد.
👈. قال رسولالله صلی الله علیه وآله قيّدوا العلم بالكتاب.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: علم را بنوشتن در بند كنيد.
👈. قال رسولالله صلی الله علیه وآله كاتم العلم يلعنه كلّ شي ء حتّى الحوت في البحر و الطّير في السّماء.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: همه چيز حتى ماهى دريا و مرغ هوا نهان كننده علم را لعنت كنند.
👈قال رسولالله صلی الله علیه وآله ما أتى اللَّه عالما علما إلّا أخذ عليه الميثاق أن لا يكتمه.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: خدا بعالمى علم نداده مگر آنكه از او پيمان گرفته كه علم خويش را نهان ندارد.
👈. قال رسولالله صلی الله علیه وآله إنّ قليل العمل مع العلم كثير
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: كار اندك كه با بصيرت و دانش انجام گيرد، اندک نیست بلکه بسيار است
👈. قال رسولالله صلی الله علیه وآله من طلب العلم تكفّل اللَّه برزقه.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: هر كه در جستجوی علم برآید خدا عهده دار روزى او شود.
@ejtehad_jame
🗓سالروز رحلت عارف بألله
🏳سيد هاشم موسوی حداد
💠رهبرانقلاب:
📘کتاب "روح مجرد" بسیار کتاب خوبی است چاپ اول را خود علامه طهرانی به من دادند و آنقدر برایم جالب بود که ۳روزه خواندم، علامه طهرانی این کتاب را بعنوان یک تحفه برای ما باقی گذاشتند، بنده این کتاب را ۷بار خوانده ام! کلام رهبری در بازدید از نمایشگاه قرآن ۸۷/۷/۶
💠سیدهاشم حداد:
‼️برای اجرای احکام اسلام باید حکومت اسلامی آیةالله خمينى را حمایت و تقویت کرد! کتاب نور مجرد، یادنامه علامه طهرانی؛ ص٣٠٠
📸رهبری درحال تورق کتاب روح مجرد در بازدید از نمایشگاه قرآن، رمضان۱۴۲۹
⬇️نسخهpdf
# نقل از جهاد تبیینی
@ejtehad_jame
روح مجرد.pdf
7.34M
#کتاب روح مجرّد
💠رهبر معظم انقلاب:
📘کتاب "روح مجرد"(زندگینامه و احوالات عرفانی عارف بزرگ آقا سید هاشم حداد از شاگردان آیت الله سید علی قاضی رحمةالله علیهما) بسیار کتاب خوبی است چاپ اول را خود علامه طهرانی به من دادند و آنقدر برایم جالب بود که ۳روزه خواندم، علامه طهرانی این کتاب را بعنوان یک تحفه برای ما باقی گذاشتند، بنده این کتاب را ۷بار خوانده ام! کلام رهبری در بازدید از نمایشگاه قرآن ۸۷/۷/۶
#نقل از جهاد تبیینی
@ejtehad_jame
از دستور العملهای بسیار مهم علمای اخلاق توجه به قرائت قرآن کریم می باشد. در روایتی از حضرت پیغمبر - صلّی اللّه علیه و آله - مروی است که: «هیچ شفیعی در روز قیامت بلند مرتبهتر از قرآن نیست، نه پیغمبری و نه ملکی و نه غیر اینها»
و فرمود که: «خدای - تعالی - دو هزار سال پیش از آنکه عالم را خلق کند سوره طه و یس را خواند، چون ملائکه آن را شنیدند گفتند: خوشا به حال امّتی که این آیات بر آنها نازل شود؛ و خوشا به حال سینههایی که اینها را حفظ کند؛ و خوشا به حال زبانهایی که اینها را بخواند» از این رو در ادامه به نکاتی در اهمیت قرائت قرآن از علما اشاراتی می شود.
اگه می خواهید آدم شوید قرآن بخوانید
خانم مرضیه حدیده چی می گوید: وقتی غذای امام را داخل اتاق می بردم، وارد اتقاق که می شدم، می دیدم قرآن را باز کرده اند و مشغول قرائت قرآن هستند، مدتی این مسئله (کثرت قرائت قرآن) ذهنم را مشغول کرده بود تا این که روزی به امام عرض کردم: حاج آقا شما سراپای وجودتان قرآن عملی است. دیگر چرا این قدر قرآن می خوانید؟ امام مکثی کردند و فرمودند: هرکس بخواهد از آدمیت سر در بیاورد و آدم بشود باید دائم قرآن بخواند.
هیچ گاه از قرآن جدا مشو
آیت الله نجابت می فرمودند: آیت الله میرزا علی قاضی به مرحوم آیت الله شیخ علی محمد بروجردی (از شاگردان برجسته آقای قاضی) فرموده بودند که: « هیچ گاه از قرآن جدا مشو و ایشان تا آخر عمر بر این سفارش آقای قاضی وفادار و پایبند بود. هر وقت از کارهای ضروری و روزمره فارغ می شد، قرآن می خواند و با قرآن بود. »
آقای سید محمد حسن قاضی می فرمایند: « چند سفارش ایشان عبارت است از: اول روخوانی قرآن. می فرمودند قرآن را خوب و صحیح بخوانید. توصیه دیگر ایشان راجع به دوره تاریخ اسلام بود. می فرمودند یک دوره تاریخ اسلام را از ولادت حضرت پیغمبر(ص) تا 255 هـ.ق یا 260 هـ.ق بخوانید. و بعد از عمل به این ها می فرمودند برو نمازشب بخوان! »
آیت الله قاضی در نامه ای به آیت الله طباطبایی می فرمودند: « دستورالعمل، قرآن کریم است؛ فیه دواء کل دواء و شفاء کل عله و دوا کل غله علماً و عملاً و حالاً. آن قره العیون مخلصین را همیشه جلوی چشم داشته باشید و با آن هادی طریق مقیم و صراط مستقیم سیر نمایید و از جمله سیرهای شریف آن قرائت است به حسن صورت و آداب دیگر، خصوص در بطون لیالی...»
و نیز:« بر شما باد به قرائت قرآن کریم در شب با صدای زیبا و غم انگیز، پس آن نوشیدنی و شراب مومنان است. تلاوت قرآن کمتر از یک جزء نباشد. »
تاملی در قرآن –توصیه ای از مرحوم نراقی
در کلامی که بلاواسطه از خدا صادر شده باشد، و لفظ آن از غایت و فصاحت به حدّ اعجاز رسیده باشد تأمّل و تفکر کن. معنای قرآن مشتمل بر اصول حقایق معارف و مواعظ و احکام، و متضمّن مفاهیم دقیق تربیتی است.
کسی که از اهل ایمان باشد و مواظبت بر تلاوت آن نماید و آداب و شرایط تلاوت را رعایت کند ، آثار و فواید معنوی آن به او خواهد رسید.
@ejtehad_jame
ادامه قبل:
براى بهرهگیرى بیشتر و بهتر از تلاوت قرآن، آداب و دستورالعملهایى در قرآن و روایات معصومین(ع) بیان شده است. این آداب در نگاه كلى به دو بخش تقسیممىشود:
الف) آداب ظاهرى كه مهمترین آنها عبارتند از:
مسواك زدن، وضو گرفتن، رو به قبله نشستن، رعایت وقار، خشوع در قرائت، محزون خواندن، رعایت ترتیل، خوش صدا خواندن، توجه به معناى آیات، رعایت سكوت هنگام تلاوت دیگران، به خدا پناه بردن، با نام خدا آغاز كردن تلاوت.
ب) آداب باطنى كه درباره حالتهاى روحى مطلوب قارى قرآن، هنگام تلاوت است. با استفاده از آیات و روایات، مهمترین آنها عبارتاند از:
1. اعتراف به مقام قرآن و علت نزول آن 2. بزرگداشت و تكریم خداوند كه صاحب قرآن است 3. حضور قلب 4. تدبر در معانى قرآن 5. تفهّم و كشف ربط و هدف آیات 6. دورى گزیدن از موانع شناخت و فهم قرآن 7. خود را مخاطب خداوند پنداشتن 8. تأثیر پذیرى روحى از آیات 9. ترقى بخشیدن به روح در حال قرائت 10. بیگانه شدن از خود با عنوان انسان خطاكار و گناهكار 11. كسب خشنودى در دل، هنگام قرائت.
یکی از اکابر دین، چون قرآن را برای تلاوت می گشود می گفت: «هذا کلام ربّی هذا کلام ربّی». یعنی: این کلام پروردگار من است. این کلام پروردگار من است، و بیهوش می شد.
قرآن کریم کتاب حق است و برای هدایت همه انسانها نازل شده است؛ یکی از زمینههای هدایت، تلاوت قرآن همراه با تدبر است ولی برخی بر اثر «گناه» دلشان بیمار میشود و توفیق تدبر در قرآن نصیبشان نمیشود.
خداوند در این زمینه میفرماید: «أَفَلَا یَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ أَمْ عَلَى قُلُوبٍ أَقْفَالُهَا ؛ پس آیا در این قرآن تدبر و اندیشه نمىكنند یا بر دلهایى قفلهاى (عناد و قساوت و شقاوت) آن نهاده شده است؟»، (سوره مبارکه محمد، آیه 24)
دلبستگی به دنیا و گناه مانع توجه و تفکر در قرآن و آیات الهی است. گناه قفل محکمی در آیینه دل است ، درست مانن د دربهای معمولی که با قفل آن را میبندند.
برای فهمیدن معانی قرآن از سوی خدای مهربان حجاب و مانعی نیست، باید آیینه دل را از زنگار گناه پاک کرد، آنگاه میتوان با نگاه کردن به قرآن، جمال دوست را در آن دید و به محض برخورد با قرآن و معانی آیات آن قلب انسان جذب کلام خدا و پیام او میشود.
ثنایی غزنوی میگوید: کسی که مانند اهل دنیا، اهل فساد و تباهی باشد، کی تواند محرم اسرار قرآن شود.
اگر میخواهی اهل قرآن شوی ابتدا خویشتن باید شست.
@ejtehad_jame
💠رهبرانقلاب
‼️من در دوران اختناق، استادِ معروفِ عالیمقامی را میشناختم که روی کفش شاه آنوقت - محمّدرضا - افتاد! اساتید در صفی ایستاده بودند و محمّدرضا از برابر آنها عبور میکرد و این شخص روی پای او افتاد! بعدا شاگردان و رفقایش ملامت کردند و این هم جوابی نداشت. گفت: هیبت سلطانی من را گرفت، کسانیکه اینطور زندگیشان را در ذلتِ در مقابل قدرتها گذراندند، حالا که نوبت نظام جمهوری اسلامی میرسد، گردنکشی میکنند! این گردن، ارزش ندارد. باید توی سر اینها زد. این بیاحترامی به علم است که ما اینها را در عداد استاد و علما راه بدهیم! ۶۹/۸/۱
# نقل از جهاد تبیینی
@ejtehad_jame
💠رهبرانقلاب
‼️اولیّن مسئوليّت شما طلاب و روحانیون عبارت از پاسداری از اسلام و نظام اسلامی است. ۶۹/۱/۴
‼️حوزههای علمیه باید خود را سربازان نظام بدانند، برای نظام كار كنند، برای نظام دل بسوزاند، در خدمت تقویت نظام حركت كنند! ۹۱/۷/۱۹
‼️اگر بخواهیم نظام اسلامی همچنان اسلامی و انقلابی بماند، باید حوزهی علمیه، انقلابی بماند؛ زیرا اگر حوزهی علمیه انقلابی نماند، نظام در خطر انحراف از انقلاب قرار خواهد گرفت! ۹۴/۱۲/۲۵
‼️امروز تمام علمای اسلامی از یک طلبه کوچک تا علمای بزرگ يک وظیفه دارند و آن حمایت از حکومت اسلامی در این کشور ولیعصر(عج) است! ۷۰/۱۲/۱۴
# نقل از جهاد تبیینی
@ejtehad_jame
💠رهبرانقلاب:
‼️اگر از معممان کسانی پیدا بشوند که امتیاز عظیمی را که امروز نظام اسلامی به مسلمین و مومنین و روحانیون و علما داده است، درک نکنند و خدای نکرده در اظهاراتشان حرفی باشد که مردم را نسبت به این نظام، یا بدبین کند و یا مردد نمایند، بلاشک عملشان، خیانت به اسلام و قرآن و مسلمین است و باید با برخورد خود جامعه ی روحانیت، مواجه بشود. ۶۵/۵/۱۱
‼️چقدر در قرآن با عباراتى همچون «لتبین للنّاس»، «هذا بیانٌ للنّاس»، بر بیان و تبیین تکیه شده است! این، شأن علماى دین است که باید تبیین و بیان کنند. خیال نشود که منظور فقط بیان و تبیین احکامى همچون حکم خمس و زکات است. لعنت خدا بر کسانى که کوشش کردند تا دین را از اساسىترین اصول آن، یعنى صحنههاى واقعى زندگى و صحنهى سیاست و حکومت جدا و مخصوص به همین کارهاى فردى کنند. البته نماز و روزه مهمّ است؛ اما عاملِ برپا داشتنِ همین نماز و روزه، حکومت است! ۱۳۷۴/۷/۲۲
#نقل از جهاد تبیینی
@ejtehad_jame
#حضرت_خدیجه
💠 القاب حضرت خدیجه سلاماللهعلیها
🔻با داشتن حضرت خديجه جايگاه ام المؤمنيني براي شيعه است، و قدر آن را شيعه بايد بداند. جای غصه فراوان دارد که اینقدر درباره حضرت خديجه کار نکرديم و حضرت خديجه (سلام الله عليها) را معرفی نکردیم که دیگران اسوههاي خود را بر سر تاريخ زدند. ما با داشتن حضرت و آن همه کرامت وفضیلت، چرا نبايد مصداق ام المؤمنين را ما ارائه کنيم؟ در همان زمان هم نسبت به حضرت خديجه حسادت مي کردند.
🔹 ايشان خانهای پشت مسعی (محل سعی بین صفا ومروه) داشت آنقدر بزرگ بود که اهل مکه آن زمان يکجا براي اطعام آنجا جمع می شدند. قبل از اينکه همسر رسول خدا بشود به ام الأيتام، مشهور بود خيلیها (از اشراف وغیره) اين لقب را برای او نمی پسندیدند... میگفت: نه، من همين لقب را میخواهم.
🔸 از ایشان يک جمله نقل نشده که اشارهای باشد به این که من اموالم را براي رشد اسلام دادم؛ خيلي مهم است، يک نفر اين همه اموال را اصلاً نبيند، فقط رسول خدا را ببیند. آن وقت چرا ما درباره شخصيت ايشان کار نمیکنيم؟ سزاوار است گروهی از خواهران حوزههای علمیه ممحض شوند در احياء چنین اسوهای. پژوهش کنند ببينند چقدر بزرگ است؟! بعد مستدل و مستند ارائه کنند ؛ حضرت زهرا خشنود میشوند، اميرالمؤمنين و رسول خدا خشنود میشوند.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺 نقل از حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
🔘 @ejtehad_jame
🗓سالروز هلاکت یپریم خان ارمنی
🏴قاتل چند مشروطهمشروعهخواه
🏴همچون شهیدشیخ فضلاللهنوری
🏴وآیةاللهآخوندملاقربانعلیزنجانی
🏴سردارانملی ستارخان و باقرخان
💠امام خمینی
‼️اگر از مشروطه عبرت نگیریم انقلاب ما هم به سرنوشت آن دچار میشود، اگر ملت، علما، نویسندگان، روشنفکران متعهد سستی بکنند و از مشروطه عبرت نگیرند، به سر این انقلاب آن خواهد آمد که به سر انقلاب مشروطه آمد! ۶۰/۸/۴
💠رهبرانقلاب
‼️چه شد انگلیسیها درمشروطه کامیاب شدند درحالیکه مردم که جمعیت اصلی هستند، میتوانستند در اختیار علما باقی بمانند و شیخ فضلالله جلو چشم همین مردم به دار کشیده نشود؛ بنظرم مشکل کار از اینجا پیش آمدکه اینها توانستند یک عدهای از اعضای جبهه عدالتخواهی یعنی عمده علما را فریب بدهند! ۸۵/۲/۹
‼️دشمن را باید شناخت اینکه بنده مسئله بصیرت را برای خواص تکرار میکنم بخاطر اینست، ما در صدر مشروطه هم متأسفانه علمای بزرگی داشتیم که توطئه غربزدگان و به اصطلاح روشنفکرانی ندیدند و مماشات کردند، نتیجه این شد که کسی مثل شیخ فضلالله جلوی چشم آنها به دار زده شد و بعد سیلی خوردند؛ این اشتباه را ما نباید انجام بدهیم! ۸۸/۱۲/۶
# نقل از جهاد تبیینی
@ejtehad_jame
🗓سالروز آغاز درس خارج رهبری
🏳باشروع باب جهاد درسال۱۳۶۹
💠رهبرانقلاب
‼️در قم باید درسهای خارجِ استدلالیِ قویای مخصوص فقه حکومتی وجود داشته باشد تا مسائل جدیدی که بر سر راه حکومت قرار میگیرد از لحاظ فقهی بحث کنند! ۹۰/۶/۱۷
‼️در درس خارج فقه باید مباحث کاربردی مطرح شود. بعضی از مباحث دروس خارج فقه و اصول وجود دارد که واقعاً مورد احتیاج نیست ولی بحث میشود، یک فقیه، در تمام دوره استنباط ممکن است یک بار حاجتش به بحثی، یا به مبنای معانی حروف، یا در حقیقت و مجاز و یا مبانی دیگر بیفتد. چه لزومی دارد ما این همه در مباحثِ غیر لازم اصول، معطل شویم؟! ۷۴/۹/۱۳
‼️بنده بعد از رحلت امام خیلی از این مسؤولیتهای مهم کشور را دو ساله، سه ساله یعنی زماندار به این و آن محول کردهام. شما علما و فقهای عزیز و بزرگوار که درس خارج میگویید و پنجاه نفر، صد نفر کمتر یا بیشتر هم شاگرد دارید؛ خیلی خوب، محض رضای خدا به مدت سه سال این درس را تعطیل کنید. اگر این درس تعطیل بشود، آیا در عالَم ضایعهیی پدید خواهد آمد!؟ بیایید این مدیریت را قبول کنید و یک نفر مدیر بشود ۷۰/۱۱/۳۰
#نقل از جهاد تبیینی
@ejtehad_jame
♨️فتوای رهبر معظم انقلاب درباره دوچرخه سواری بانوان در خیابان
@ejtehad_jame
📸 #عکس_نوشت| #حوزه_های_علمیه باید طلاب را مُتَفَقِّه، سیّاسِ حکیمِ مطلع از مسائل جهانی بار بیاورند.
🆔 @ejtehad_jame
فقیه خراسانی اسوه تبلیغ.pdf
303.6K
جزوه (فقیه خراسانی اسوه تبلیغ)
شرحی کوتاه از زندگی و فعالیت های تبلیغی عالم ربانی آیت الله شیخ غلامرضا فقیه خراسانی یزدی است عالم بزرگی که به فرموده آیت الله بهجت بعید است روزگار دوباره نظیر او را بیاورد.
@ejtehad_jame