💠 تقید به خواندن نافلۀ عصر
🔻سیدنا الاستاذ حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی ( دام ظله العالی):
از ویژگیهای جالب آقای حاج سید جواد #خامنهای( پدر مقام معظم رهبری دام ظله العالی)، تقیّدشان به نافلهٔ عصر در نماز جماعتشان بود. چون نوعاً مردم آمادگی ندارند، معمولاً در نمازهای جماعت، #نافله خوانده نمیشود.
🔹مرحوم حاج آقای والد، نافله ظهر را قبل از نماز جماعتش میخواند و میگفت: چون برخی به دخول وقت ظهر یقین ندارند، برای اینکه همه یقین کنند، نافله ظهر را میخوانم. ولی دربارهٔ نافلهٔ عصر میگفت: چون اشخاص آمادگی ندارند، نمیخوانم. ایشان بعد از نماز عصر در راه برگشت به منزل نافلهٔ عصر را میخواند.
🔸چند سال پیش طلبهای به من گفت: خوب نیست که این سنّت را (که در بیشتر نماز جماعتها ترک شده است) ما نیز انجام ندهیم. گفتم: افراد آمادگی ندارند؛ ولی اگر اکثریت آماده باشند، من میخوانم. شما از مأمومین سؤال کنید. بعداً آن طلبه آمد و گفت: من سؤال کردم، بیشتر آمادگی دارند. لذا از آقای حاج سیّد جواد پیروی کردم و از آن به بعد نافله را در مدرسهٔ فیضیه میخوانم، البته با حذف مستحبات آن بهگونهای که زمان آن تقریباً با زمان تعقیبات عصر چندان تفاوت ندارد.
📘جرعه ای از دریا
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
💠حدیث ( ثواب برآوردن حاجت مومن)
🔹قَالَ رَسُولُ الله صَلَّى الله عَلَيْهِ وَ آلِهِ :
مَنْ قَضَی لِأَخِیهِ الْمُؤْمِنِ حَاجَةً كَانَ كَمَن خَدَمَ اللّهُ عُمْرَهُ.
🔸 رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلّم فرمود:
كسی كه حاجتی را از برادر مؤمن خود برآورد، مانند كسی است كه در همهٔ دوران زندگیِ خود، به خدا خدمت كرده است.
📚اعلام الدّین ص۱۴۸
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
💠سوال فقهی ( محدوده دهه فاطمیه و برگزاری جشن در این مدت)
🔹سلام احتراماً محدوده دو دهه فاطمیه را بیان فرمایید و همچنین برگزاری مراسم جشن عقد و عروسی و امثال آن در این مدت چگونه است؟
✅جواب :
از قدیم مرسوم بوده است مؤمنین سه روز اول بعد از 13 جمادی الاولی و سه روز قبل از 3 جمادی الاخری را به عنوان ایام فاطمیه به عزاداری می پرداختند بی احترامی به ایام عزا جایز نیست و مصادیق بی احترامی را عرف مشخص می کند.
✍استفتاء از دفتر حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی ( دام ظله العالی)
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
💠 حدیث (معنای حيَّ عَلَى خَيْرِ الْعَمَلِ)
🔹سُئِلَ اَلصَّادِقُ عَلَيْهِ السَّلاَمُ عَنْ مَعْنَى حَيَّ عَلَى خَيْرِ الْعَمَلِ فَقَالَ: خَيْرُ الْعَمَلِ الْوَلَايَةُ وَ فِي خَبَرٍ آخَرَ خَيْرُ الْعَمَلِ بِرُّ فَاطِمَةَ وَ وُلْدِهَا.
📚التوحيد (للصدوق)؛ ص۲۴۱
🔸از امام صادق علیه السلام در مورد معنای حی علی خیر العمل سوال شد فرمودند خیر العمل ولایت است و در خبر دیگری هست که بهترین عمل نیکی کردن به فاطمه و فرزندان اوست.
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹بيا صاحب عزاي فاطميه
▪️شیخنا الاستاذ آیت الله العظمی وحید خراسانی ( دام ظله العالی):
در عزای فاطمیه هر چه عزاداری کنیم «کم» است؛ ... دلیل این حرف: امیرالمومنین علی علیه السلام درباره مصیبت شهادت حضرت زهرا فرمودند: «هَذِهِ وَ اللَّهِ مُصِيبَةٌ لَا عَزَاءَ عَنْهَا وَ رَزِيَّةٌ لَا خَلَفَ لَهَا» هر کار بکنید خلأ این مصیبت را پر نمی کند …
#فاطمیه
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
💠حدیث (عذر بدتر از گناه)
🔹وخرج عليّ [ع] يحمل فاطمة بنت رسول الله [ص] على دابّة ليلًا في مجالس الأنصار تسألهم النصرة، فكانوا يقولون: يا بنت رسول الله، قد مضت بيعتنا لهذا الرجل، ولو أنّ زوجك وابن عمّك سبق إلينا قبل أبيبكر ما عدلنا به، فيقول عليّ [ع]: أ فكنت أدع رسول الله (ص) في بيته لم أدفنه، وأخرج أُنازع الناس سلطانه؟ فقالت فاطمة: ما صنع أبو الحسن إلّا ما كان ينبغي له، ولقد صنعوا ما للّه حسيبهم وطالبهم.
🔸حضرت علی (ع)، شبها حضرت زهرا (س) را بر چهارپایی سوار میکرد و به خانههای انصار میبرد و از آنان یاری میطلبید. آنان در جواب میگفتند: ای دختر رسول خدا، کار از کار گذشته و ما با ابوبکر بیعت نمودهایم. اگر همسر و پسرعموی تو پیش از او نزد ما میآمد و از ما بیعت میخواست، ما کسی غیر او را انتخاب نمیکردیم. امام علی (ع) در جواب آنان میفرمود: پیکر رسول خدا (ص) را در خانهاش روی زمین میگذاشتم و دفننکرده به دنبال حکومت، به نزاع و دعوا برمیخاستم؟ فاطمه (س) هم میفرمود: ابوالحسن کاری غیر از آنچه سزاوار و مناسب او بود، انجام نداد. آنان نیز کاری کردند که حسابشان با خداست و خداوند از آنان بازخواست خواهد نمود.
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
▪️همدستی در ستم به پارۀ تن پیامبر
❖حضرت امیرالمؤمنین (علیهالسلام) هنگام دفن حضرت صدیقۀ کبری (سلام الله علیها)، به رسول خدا (صلی الله علیه و آله) خطاب کردند:
«سَتُنَبِّئُکَ ابْنَتُکَ بِتَظَافُرِ أمَّتِکَ عَلَى هَضْمِهَا!»
به زودی دخترتان شما را آگاه خواهد ساخت که امت شما چگونه همپشت و همداستان گردیدند در شکستن و خُرد کردن او»
📚مناقب، ابن شهر آشوب، ج۳، ص۱۳۹
@zanjani_net
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
💠حدیث (نماز استغاثه به حضرت زهرا سلام الله علیها)
🔹رَوَى اَلْمُفَضَّلُ بْنُ عُمَرَ عَنْ أَبِي عَبْدِ الله عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ:
إِذَا كَانَتْ لَكَ حَاجَةٌ إِلَى الله وَ ضِقْتَ بِهَا ذَرْعاً فَصَلِّ رَكْعَتَيْنِ فَإِذَا سَلَّمْتَ كَبِّرِ اَللَّهَ ثَلاَثاً وَ سَبِّحْ تَسْبِيحَ فَاطِمَةَ عَلَيْهَا السَّلاَمُ ثُمَّ اُسْجُدْ وَ قُلْ مِائَةَ مَرَّةٍ يَا مَوْلاَتِي فَاطِمَةُ أَغِيثِينِي ثُمَّ ضَعْ خَدَّكَ اَلْأَيْمَنَ عَلَى اَلْأَرْضِ وَ قُلْ مِثْلَ ذَلِكَ ثُمَّ عُدْ إِلَى اَلسُّجُودِ وَ قُلْ ذَلِكَ مِائَةَ مَرَّةٍ وَ عَشْرَ مَرَّاتٍ وَ اُذْكُرْ حَاجَتَكَ فَإِنَّ اَللَّهَ يَقْضِيهَا.
✨امام صادق علیه السلام فرمود:
هرگاه به درگاه خداوند متعال نیازی داشتی و از برنیامدن آن به تنگ آمدی، دو رکعت نماز به جا بیاور و وقتی که نمازت را به پایان رساندی، سه مرتبه تکبیر بگو (الله اکبر)، و تسبیحات حضرت فاطمه زهرا را بخوان سپس به سجده بیفت و صد مرتبه بگو:
يَا مَوْلاَتِي فَاطِمَةُ أَغِيثِينِي
ای مولای من فاطمه به فریادم برس!
سپس طرف راست صورتت را بر زمین بگذار و دوباره همین ذکر صد مرتبه تکرار کن و بعد دوباره به سجده بیفت و همین ذکر را صد و ده مرتبه بگو و حاجتت را یاد کن که خداوند آن را برآورده خواهد ساخت.
📚بحارالانوار ج ۹۱ ص ۳۰
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
💠 حدیث ( چهل انگشتر دادند تا آیه نازل شود)
🔻 از امام باقر علیه السّلام درباره آیه: «إِنَّمَا وَلِیُّکُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذِینَ ءَامَنُواْ» آمده که فرمود: جمعی از یهود اسلام آوردند از جمله: عبدالله بن سلام، أسد، ثعلبه، ابن یامین و ابن صوریا. اینان نزد رسول خدا صَلی الله علیهِ و آله آمده و عرض کردند: ای پیامبر خدا، موسی یوشع بن نون را جانشین خود کرد، وصیّ شما کیست؟ چه کسی بعد از شما ولیِّ ما خواهد بود؟ سپس آیه: «إِنَّمَا وَلِیُّکُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذِینَ ءَامَنُواْ الَّذِینَ یُقِیمُونَ الصَّلَوةَ وَ یُؤْتُونَ الزَّکَوةَ وَ هُمْ رَاکِعُونَ» نازل گردید. پس رسول خدا صَلی الله علیه و آله فرمود: برخیزید، پس همه برخاسته و به مسجد وارد گشتند. در همین حال سائلی از مسجد خارج گردید. رسول خدا صَلی الله علیهِ و آله وی را مورد خطاب قرار داده و پرسید: آیا کسی چیزی به تو داد؟ عرض کرد: بلی، این انگشتری را فرمود چه کسی آن را به تو داد؟ عرض کرد: آن مرد که نماز میخواند! فرمود وقتی انگشتری را به تو داد در چه حالتی بود؟ عرض کرد: در حالت رکوع! پس رسول خدا صَلی الله علیهِ و آله تکبیر گفت و حاضران در مسجد نیز با وی تکبیر گفتند. سپس پیامبر صَلی الله علیهِ و آله فرمود: علی بن ابی طالب بعد از من ولیّ شماست!
🔸 عرض کردند: الله را به پروردگاری و اسلام را به عنوان دین و محمّد را به پیامبری و علی را به ولایت پذیرفتیم و از این بابت راضی و خوشنودیم. پس خداوند آیه: «وَ مَن یَتَوَلَّ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ وَ الَّذِینَ ءَامَنُواْ فَإِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْغَالِبُونَ» . مائده/ ۵۶
{و هر کس خدا و پیامبر او و کسانی را که ایمان آورده اند ولیّ خود بداند [ پیروز است، چرا که] حزب خدا همان پیروزمندانند. }
✖️ از عمر بن خطاب نقل است که: به خدا سوگند چهل انگشتری را در حال رکوع صدقه دادهام تا آیه ای که برای علی بن ابی طالب نازل گردید، برای من نازل شود اما نازل نشد.
📚بحارالانوار - جلد ۳۵، صفحه ۱۸۳
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
🔰 آیت الله العظمی #شبیری_زنجانی(حفظه الله)
💢مقایسه رسائل با کفایه💢
🔸سوال : با توجه به اینکه #رسائل و #كفایه دو متن سطح عالی درسی حوزه در اصول فقه می باشند از جهت #دقت و #اتقان کدامیک را ترجیح می دهید؟
🔹جواب : من الان بطور کلی نمی توانم چیزی عرض کنم ، در مباحث #مختلف است در بحث قطع كفایه #کاملتر از رسائل است و بعید نیست از #تحقیقات_میرزا گرفته شده باشد ظاهرا در قسمتهای زیادی از کفایه از مطالب ميرزا استفاده شده است
🔸روی هم رفته به نظر می رسد
#رسائل_أقوی_باشد ولی بعضی ابحاث کفایه پخته تر و فنی تر است ، مثلا در بحث اصل مثبت و بعضی تنبیهات استصحاب در کفایه پخته تر بحث شده است
📚مجموعه مقالات کنگره جهانی بزرگداشت شیخ انصاری/شماره ۱/مقاله ابعاد شخصیتی شیخ انصاری
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
💠 استخاره با قرآن آقا احمد قمی(کالوحی المنزل)
🔻سیدنا الاستاذ آیت الله العظمی شبیری زنجانی ( دام ظله العالی)
🔹 آقا احمد قمی پدر آمیرزا محمّد تقی قمی - که دارالتقریب مصر را تأسیس کرده بود - آدمی ملا و ساکن قم بود، ولی با متولی باشی اختلاف داشت؛ به طوری که متولّیباشی ایشان را از قم بیرون کرد. چون متولّیباشی در قم سلطنت میکرد و خیلی اقتدار داشت.
🔸 آقا احمد به تهران میرود و جزء علمای درجه اوّل تهران میشود. آقای آخوند همدانی، آقا احمد را یکی از اساتید خارج خود در تهران میدانست.
🔹 آخوند همدانی میگفت: آقا احمد میگفت: اگر کسی این دعا را بخواند: «الهی بحق فاطمة و أبيها و بعلها و بنيها و السر المستودع فيها، أسألك أن تصلي على محمد و آل محمد، اللهم صل على محمد و آل محمد»، قرآن را باز کند، اول صفحه هر آیهای بیاید، «کالوحي المنزل» است.
🔸 سپس آقای آخوند میفرمود: جلالت قدر آقا احمد مانع شد که من مدرک این استخاره را بپرسم. خود آخوند به همین روش با قرآن استخاره میکرد.
📚 جرعهای از دریا ؛ جزء ۲ ، صفحه ۶۵۰ .
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
💠 توسل به حضرت زهرا سلام الله علیها
( غیر ماثور)
🔹بهجة قلب المصطفى: قال الشيخ أحمد الهمداني: سمعت شيخي و معتمدي آية اللّه المرحوم ملاّ عليّ المعصومي يقول: في التوسّل بالزهراء عليها السّلام: تقول خمسمائة و ثلاثين مرّة: اللهمّ صلّ على فاطمة و أبيها و بعلها و بنيها بعدد ما أحاط به علمك؛ و أيضا عنه (ره): إلهي بحقّ فاطمة و أبيها و بعلها و بنيها و السرّ المستودع فيها. تقضى حاجتك إن شاء اللّه تعالى .
🔸شیخ احمد همدانی : از استاد و معتمد خودم ملا علی معصومی شنیدم برای توسل به حضرت زهرا ۵۳۰ مرتبه بگو:
اللهمّ صلّ على فاطمة و أبيها و بعلها و بنيها بعدد ما أحاط به علمك
همچنین ایشان فرمودند بگو:
إلهي بحقّ فاطمة و أبيها و بعلها و بنيها و السرّ المستودع فيها.
حاجتت برآورده می شود.
📘عوالم العلوم و المعارف و الأحوال من الآیات و الأخبار و الأقوال ج ۱۱، ص ۱۱۴۶
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
💠سوال حدیثی:( مستند صلوات معروف بر حضرت فاطمه سلام الله علیها )
🔹آیا صلوات « اللهم صل علی فاطمه و ابيها و بعلها و بنيها و السر المستودع فيها بعدد ما احاط به علمك » مأثوره است ؟
✅جواب : خیر با این تعبیر در جوامع روایی نقل نشده است و ظاهراً از ابداعات و تالیفات ترکیبی بعضی بزرگان است.
همانطور که محقق گرانقدر جناب آقای رحیم قاسمی متذکر شده است :
🔸صلوات معروف بر حضرت فاطمه (س) بخش آغازین صلواتی است که عالم جلیل ملاّ عبدالرسول مازندرانی (م: 1322ق) ابداع کرده و در کتاب شرح زیارت عاشوراء او چاپ شده است.
در این تلفیق عبارت «والسرّ المستودع» هم وجود ندارد و توجیهاتی که برخی برای آن ذکر کرده اند بی وجه است. ثبّت العرش ثمّ انقش.
برخی مشاهیر بدون اطلاع از این که این صلوات ساخته ملا عبدالرسول است برای آن ادّعای سند تا ابن طاوس کرده اند!
❇️تذکر :
1⃣توضیح این مطلب لازم است که قسمت اول صلوات تا عبارت « و السر المستودع» در روایات با تعبیر صلوات الله عليها و علي ابيها و بعلها و بنيها( روضة الواعظین ج ۱، ص ۱۵۰)يا صلي الله عليها و علي ابيها و بعلها و بنيها ( العدد القویة لدفع المخاوف الیومیة ج ۱، ص ۲۲۲)
آمده است.
و ایشان با اللهم صل علی فاطمة ... ابداع کرده است و در آخر هم تعبیر « بعدد ما احاط به علمک » را اضافه کرده است.
2⃣ اضافه تعبیر « بعدد ما احاط به علمک » غلط نیست و ایشان آن را از صلواتی که برای پیامبر وارد شده است اخذ نموده است .
مثل صلواتی که در دعای معروف مذخور از امیر المومنین علی علیه السلام نقل شده است : يَا اَللَّهُ يَا رَحْمَنُ أَسْئَلُكَ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ قَبْلَ كُلِّ شَيْئٍ وَ مَعَ كُلِّ شَيْئٍ وَ عَدَدَ كُلِّ شَيْئٍ صَلَوةً لاَ يَقْوَى عَلَى إِحْصَائِهَا إِلاَّ أَنْتَ عَدَدَ كُلِّ شَيِّئٍ وَ بِعَدَدِ مَا أَحْصَاهُ كِتَابُكَ وَ أَحَاطَ بِهِ عِلْمُكَ ( الصحیفة العلویّة ج ۱، ص ۸۵) یا تعبیری که در زیارت نامه حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله آمده است
«صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْكَ بِعَدَدِ مَا ذَكَرَهُ اَلذَّاكِرُونَ، وَ كُلَّمَا غَفَلَ عَنْ ذِكْرِكَ اَلْغَافِلُونَ. صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْكَ بِعَدَدِ مَا أَحَاطَ بِهِ عِلْمُ اَللَّهِ وَ جَرَى بِهِ قَلَمٌ» المزار الکبير ج ۱، ص ۵۸
3⃣تعبیر «والسرّ المستودع» در ترکیب ملا عبد الرسول وجود نداشته است و بعدها اضافه شده است.
تعبیر «السر المستودع » فقط در زیارت امام کاظم علیه السلام بر ایشان اطلاق شده است.اَلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا سِرَّ اَللَّهِ اَلْمُسْتَوْدَعَ (مصباح الزائر ج ۱، ص ۳۸۱)
و در هیچ زیارت نامه دیگری از ائمه هدی علیهم صلوات الله نیامده است .
حال مراد کسی که این اضافه را نموده چیست ؟و آیا منظورش حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف است ؟
✔️ ظاهراً همین مراد بوده است.
اما از آنجا که چنین اطلاقی ماثور نیست و در روایات بر امام زمان علیه السلام اطلاق نشده است نیازی به نقض و ابرام و تألیف کتاب ( در این زمینه کتاب تألیف شده است ) که مراد چیست نمی باشد .
✍محمد الهی منش
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
❤️🩹شهادت شیعیان مظلوم و بیدفاع پاراچنار پاکستان را محضر امام زمان علیهالسلام و شیعیان اميرالمؤمنين علیهالسلام تسلیت عرض میکنیم.
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🕋 هم اکنون بارش رحمت الهی در مکه مکرمه
✅رزقنا الله و اياكم
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
✊ حکم اعدام نتانیاهو و سران رژیم صهیونی باید صادر شود
✏️ رهبر انقلاب، صبح امروز در دیدار بسیجیان: این کاری که رژیم صهیونی در غزه و لبنان کرده، پیروزی نیست، جنایت جنگی است. حالا حکم بازداشت اینها را صادر کردهاند؛ این کافی نیست! #حکم_اعدام_نتانیاهو و سران جنایتکار این رژیم باید صادر شود. ۱۴۰۳/۹/۵
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
💠حدیث ( خدا رحمت کند بنده ای را که ما را محبوب مردم سازد)
🔹ُعَنْ أَبِي بَصِيرٍ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ يَقُولُ: رَحِمَ اَللَّهُ عَبْداً حَبَّبَنَا إِلَى اَلنَّاسِ وَ لَمْ يُبَغِّضْنَا إِلَيْهِمْ أَمَا وَ اَللَّهِ لَوْ يَرْوُونَ مَحَاسِنَ كَلاَمِنَا لَكَانُوا بِهِ أَعَزَّ وَ مَا اِسْتَطَاعَ أَحَدٌ أَنْ يَتَعَلَّقَ عَلَيْهِمْ بِشَيْءٍ وَ لَكِنْ أَحَدُهُمْ يَسْمَعُ اَلْكَلِمَةَ فَيَحُطُّ إِلَيْهَا عَشْراً.
📚 الکافی؛ ج٨؛ ص٢٢٩
🔸حضرت امام صادق عليهالسّلام میفرمودند: خداوند متعال رحمت كند آن بندهاى را كه؛
- ما را محبوب مردم سازد، نه اينكه مردم را با ما دشمن سازد و ما را منفور آنان كند.
- بخدا سوگند اگر همان كلام زيباى ما را براى مردم روايت میكردند عزيزتر بودند و كسى نمىتوانست به وجهى به آنان إشکال كند،
👈ولى يكى از آنها كلمهاى میشنود و از پيش خود ده تا روى آن میگذارد.
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
💠حدیث ( اندر احوال روزگار )
🔹امیرالمؤمنین علیهالسلام فرمودند:
الدَّهْرُ يُخْلِقُ الأَبْدَانَ، وَ يُجَدِّدُ الاْمَالَ، وَ يُقَرِّبُ الْمَنِيَّةَ، وَ يُبَاعِدُ الأُمْنِيَّةَ: مَنْ ظَفِرَ بِهِ نَصِبَ، وَ مَنْ فَاتَهُ تَعِبَ.🔙
🔸روزگار، بدنها را کهنه و آرزوها را نو مىسازد، مرگ را نزديک و خواستهها را دور مىکند. کسى که به مواهب آن برسد سخت خسته مىشود و کسى که به آن نرسد رنج میبرد
📘نهجالبلاغه حکمت ۷۲
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
💠 حدیث (دین و اعتقادات را از کسی بگیر که درب این خانه پیر شده و امتحانش را پس داده باشد ...)
🔹أَبُو مُحَمَّدٍ جِبْرِيلُ بْنُ مُحَمَّدٍ الْفَارَيَابِيُّ، قَالَ حَدَّثَنِي مُوسَى بْنُ جَعْفَرِ بْنِ وَهْبٍ، قَالَ حَدَّثَنِي أَبُو الْحَسَنِ أَحْمَدُ بْنُ حَاتِمِ بْنِ مَاهَوَيْهِ، قَالَ: كَتَبْتُ إِلَيْهِ يَعْنِي أَبَا الْحَسَنِ الثَّالِثَ علیه السلام أَسْأَلُهُ عَمَّنْ آخُذُ مَعَالِمَ دِينِي وَ كَتَبَ أَخُوهُ أَيْضاً بِذَلِكَ فَكَتَبَ إِلَيْهِمَا فَهِمْتُ مَا ذَكَرْتُمَا فَاصْمِدَا فِي دِينِكُمَا عَلَى مُسِنٍ فِي حُبِّنَا وَ كُلِّ كَبِيرِ التَّقَدُّمِ فِي أَمْرِنَا، فَإِنَّهُمْ كَافُوكُمَا إِنْ شَاءَ اللَّهُ تَعَالَى.
📚 رجال الكشي؛ ص۴
🔸حاتم بن ماهویه میگوید: به امام هادی علیهالسلام نوشتم که مسائل دینی خود را از چه کسی بپرسم؟ برادر وی نیز چنین نوشته بود.
حضرت در جواب آن دو برادر مرقوم فرمودند: آنچه گفته بودید دانستم.
در امور دین خود به کسی که سن و سالش در دوستی ما گذشته و در راه امر و ولایت زیاد گام برداشته اعتماد کنید که برای شما به خواست خداوند کافی است.
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
💠حدیث ( عدم شفاعت از غاصب حق حضرت فاطمه سلام الله علیها)
🔹... يَا فَاطِمَةُ لَوْ أَنَّ كُلَّ نَبِيٍّ بَعَثَهُ اللَّهُ وَ كُلَّ مَلَكٍ قَرَّبَهُ شَفَعُوا فِي كُلِ مُبْغِضٍ لَكَ غَاصِبٍ لَكَ مَا أَخْرَجَهُ اللَّهُ مِنَ النَّارِ أَبَدا ...
📚كنز الفوائد؛ ج۱ ؛ ص۱۵۰
🔸رسول خدا صلىاللهعلیهوآله فرمودند:
اى فاطمه! اگر تمام پیامبرانى که خدا برانگیخته و تمام فرشتگانى که مقرب درگاه خود گردانده است، براى هر کینه توزى که حق تو را غصب نموده است، شفاعت کنند، هرگز خدا او را از آتش دوزخ خارج نمىسازد.
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
سخنرانی شهادت - Copy - Copy.mp3
972.6K
#روضه
◾️«هَضْم» و «لَکَزَ»
❖ استاد معظم حاج سیدمحمدجواد شبیری:
● ... وَ سَتُنْبِئُكَ ابْنَتُكَ بِتَظَافُرِ أُمَّتِكَ عَلَى هَضْمِهَا فَأَحْفِهَا السُّؤَالَ وَ اسْتَخْبِرْهَا الْحَال ... (الكافي؛ ج۱؛ ص۴۵۹)
معنای هَضْم:
- یک معنای هضم در لغت به معنای ظلم است. هَضمَه أی ظَلَمَه
- هضم در یک معنای دیگر به معنای کَسَرَه است؛ هضم به معنای خورد کردن آمده است.
- یک معنای دیگر هضم به معنای له کردن است. میگوید دارو غذا را هضم کرد یعنی له کرد و آب کرد.
● در روایتی که از جهت سندی میتوان اعتبارش را اثبات کرد، اینگونه آمده: «وَ كَانَ سَبَبُ وَفَاتِهَا أَنَّ قُنْفُذاً مَوْلَى عُمَرَ لَكَزَهَا بِنَعْلِ السَّيْفِ بِأَمْرِهِ، ...» (دلائل الإمامة؛ ص۱۳۴)
معنای لَکَزَ: یعنی ضرب به جمیع جسد؛ یعنی تمام بدن را زدند ...
🔹برگرفته از مجلس عزای حضرت صدیقه طاهره سلاماللهعلیها؛ ۲۶ آبان ۱۴۰۳
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️ صاحب قبر بینشون سلام مادر
▪️ برا زیارتت کجا بیام مادر
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128