🔵 شبهه| قرآن
مگر در روز قیامت، ائمه و پیشوایان بعضی را شفاعت نمیکنند، پس چرا قرآن در آیة 48 سورة بقره میفرماید: و حذر کنید از روزی که کسی به جای دیگری مجازات نبیند و هیچ شفاعت از کسی پذیرفته نشود و فدا و عوض قبول نکنند. فدا و عوض یعنی چه؟🤔
✅- پاسخ
خداوند متعال میفرماید: «و اتقوا یوماً لا تجزی نفس عن نفس شیئاً و لا یقبل منها شفاعة و لا یؤخذ منها عدل و لا هم ینصرون»؛ بترسید از آن روزی که کسی به جای دیگری مجازات نمیشود! و نه شفاعت پذیرفته میشود و نه غرامت و بدل قبول خواهد شد و نه یاری میشوند(سوره بقره/48).
🔹این آیه خط بطلانی است بر اندیشهها و اعتقادهای باطل یهود؛ چراکه آنها معتقد بودند چون نیاکان و اجدادشان، پیامبران خدا بودهاند، بنابراین آنها را نیز شفاعت خواهند کرد و یا گمان میکردند که در آخرت برای آمرزش گناهان از فدیه و بدل استفاده میشود، چنانچه در این دنیا معمول است، که برای نجات مجرمان از مجازات، از راههای گوناگونی وارد میشوند؛ گاه یک نفر جریمة دیگری را پرداخت میکند تا مجرم رهایی یابد، اگر این معنا ممکن نشد متوسل به شفاعت میگردد و اشخاص را بر میانگیزد که از او شفاعت کنند. اگر این هم نشد، سعی میکنند که با پرداختن غرامت (رشوه) خود را آزاد سازند، و اگر دسترسی به این کار هم نداشتند از دوستان و یاران کمک میگیرند تا از او دفاع کنند و از چنگال مجازات رهائی یابند.
🔹میتوان گفت: قرآن کریم بهطور عموم، اصول حاکم بر مجازات ها را در قیامت به کلی از این امور جدا میداند و میفرماید: هیچ یک از این امور در آنجا به کار نمیآید، تنها راه نجات، پناه بردن به ایمان و تقوی و استمداد از لطف پروردگار است.
قرآن و مسأله شفاعت
🔹مسألة شفاعت با آنچه که در دنیا مرسوم به «پارتی بازی» و «روابط به جای ضوابط» معروف شده است، کاملاً متفاوت است، زیرا این گونه شفاعت ها در افکار عمومی، از نوع شفاعت منفی است که نه تنها مجرم را از جرم باز نمیدارد، بلکه او را تشویق به جرائم و گناهان دیگر نیز میکند، ولی آنچه که بهطور صحیح در مکتب اسلام به عنوان شفاعت مطرح است، یک ابزار عالی تربیتی و وسیلة اصلاح افراد گناهکار و آلوده، همراه با بیداری و آگاهی است که شخص شفاعت شونده با توجّه به سوابق بد خود، باید با ارتباط با شفیع در صدد اصلاح خود برآید و درون خود را متغیر و متحول نماید. حال که این مسأله روشن شد، به بررسی آیات شفاعت در قرآن کریم میپردازیم.
آیاتی که در این زمینه وجود دارند در حقیقت به چند دسته تقسیم میشوند:
🔸الف- آیاتی که بهطور کلی، شفاعت را نفی میکنند، مانند: «انفقوا مما رزقناکم من قبل أن یأتی یوم لا بیع فیه و لا خلّة و لا شفاعة»؛ از آنچه به شما روزی دادیم انفاق کنید، پیش از آنکه روزی فرا رسد که در آن، نه خرید و فروش است، نه دوستی و نه شفاعت(بقره/254). و نیز مانند آیة مورد پرسش.
🔸ب- آیاتی که شفاعت را تنها برای خدا ثابت میکنند و شفیع را تنها خدا معرفی میکنند، مانند: «و ما لکم من دونه من ولی و لا شفیع»؛ غیر از خداوند، هیچ ولی و شفیعی نیست(سجده/4) و نیز مانند: قل لله الشفاعة جمیعا، همة شفاعتها مخصوص خداست(زمر/44).
🔸ج- آیاتی که شفاعت را برای دیگران ثابت میکند، امّا با اذن و فرمان خداوند: «من ذا الذی یشفع عنده الا باذنه»؛ کیست که در نزد او جز به فرمان او شفاعت کند(سوره بقره/255)، یا مانند: «و لا تنفع الشفاعة عنده الا لمن اذن له»؛ شفاعت جز برای کسانی که خدا اجازه دهد سودی ندارد (سبأ/23).
علت اینکه خداوند در آغاز شفاعت را نفی نموده، سپس برای بعضی ثابت کرده، این است که بهطور کلی شیوة قرآن، این است که ابتدا، هر نوع کمالی را از غیر خدا نفی میکند، سپس آنرا برای خدا بهعنوان یک امر ذاتی و استقلالی و سپس برای غیر خدا، به عنوان کسی که از طرف او اجازه دارد، اثبات میکند، و در حقیقت میفهماند که غیر خداوند، کمالاتی را که دارند از خودشان نیست و خداوند به آنها عطا فرموده است.
🔹بنابراین، آیة مورد بحث از نظر محتوایی، رد اندیشههای باطل یهود و دنیا پرستان است که برا رهایی مجرم، متوسل به روابط و دوست و شفیعهای باطل میشوند، ولی از نظر اعتقادی، نفی شفاعت نمیکند، بلکه با ضمیمة آیات دیگر روشن میشود که شفاعت غیر صحیح مانند شفاعت های دنیایی را مردود میداند، ولی شفاعت خداوند و کسانی که از طرف پروردگار اجازه دارند، مانند پیامبر و ائمه مطلوب بوده و با هدف خداوند در تربیت انسان، سازگار است.
انجمن علوم قران و حدیث
دانشکده علوم قرانی شیراز
#شبهه
@elmi_shiraz
9.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
معرفی دانشگاه 🏢
دانشکده الهیات ومعارف اسلامی
(دانشگاه شهید چمران اهواز)
#معرفی_دانشگاه
@elmi_shiraz
#اطلاعیه
🔴برگزاری #مسابقه از #شبهاتی که در کانال قرار داده شدهاست.
علاقمندان میتوانند برای ثبتنام و دریافت اطلاعات بیشتر، نام و نامخانوادگی و شماره دانشجویی خود را به ایدی زیر ارسال کنند
👇🏻👇🏻
@elmi_shz
به نفربرتر مسابقه جایزه اهدا خواهد شد .
(برای پیشگیری از ریا🤭 این جا اعلام نمیکنیم تا شما با خلوص نیت در مسابقه شرکت کنید و بعد ذوق زده شید)
زمان آزمون: سه شنبه۲۴ فروردین ماه
@elmi_shiraz
انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی شیراز
#اطلاعیه 🔴برگزاری #مسابقه از #شبهاتی که در کانال قرار داده شدهاست. علاقمندان میتوانند برای ثبت
دوستان این مسابقه رو از دست ندین.ده تا سوال تستیه و ازشبهات فروردین سوالی طرح نشده
در ضمن شبهات روزه که خیلی توی جامعه مطرحه و از شما به عنوان دانشجوی علوم دینی خیلی سوال میشه.پس این فرصت رو از دست ندین .
برای شرکت در مسابقه نام و نام خانوادگی و شماره دانشجوییتون رو به آی دی زیر بفرستید .
@elmi_shz
پیروز و تندرست باشید .🙏
@elmi_shiraz
حکمت روز 🔷
امام علیه السلام به کمیل بن زیاد فرمود: مردم به سه دسته اند: عالم ربانی، آموزنده در راه نجات حق، و مردم عوام و بی سروپایی که دنبال هر صدایی می دوند و با هر یادی حرکت می کنند که نه از نور علم، بهره مندند و نه به پناهگاه محکمی تکیه زدند. ( حکمت 147)
#حکمت_روز
✳️ @elmi_shiraz
#اطلاعیه
کانال اطلاع رسانی دانشکده علوم قرآنی شیراز
👇👇👇👇
https://eitaa.com/uniquran
4_5877251716205775306.pdf
821.8K
مقاله 🔷
📕 اعتبارسنجی روایت حسن بصری در کارآمدی آیه «وَ إِن یکاَدُ» در دفع چشم زخم
👤 حبیب الله حلیمی جلودار ، فاطمه قربانی لاکتراشانی
#معرفی_مقاله
✳️ @elmi_shiraz
4_774149665917501600.apk
11.43M
📲نرم افزار اندروید:
🔹تفسير القرآن العظيم (تفسير ابن كثير)
🔹المؤلف: إسماعيل بن عمر ابن كثير
✅ قابلیت جستجوی کلمات
✅ قابلیت تخریج
#معرفی_نرم_افزار
✳️ @elmi_shiraz
✳️معرفی کتاب
📖فضائل الأشهر ألثلاثة
کتاب "فضائل الأشُهر الثلاثة" نوشته شیخ صدوق (ره) در فضیلت سه ماهِ رجب، شعبان و رمضان میباشد.
مرحوم صدوق در این کتاب احادیثی در فضائل این سه ماه و فضیلت عبادت، روزه و دعا در این ماهها گردآوری کرده است.
این کتاب در مجموع حاوی قریب به ۱۶۰ روایت در فضیلت ماههای مذکور است.
صدوق، در مواردی از این کتابها به طور مستقل نام برده، ولی این سه کتاب، به دلیل کتابت همراه با هم، به نام «فضائل الأشهر الثلاثة» مشهور شده و به عنوان یک کتاب مطرح گردیده است.
این کتاب از سه بخش تشکیل میشود در بخش اول احادیث مربوط به #ماه_رجب ذکر شده که از آنجمله به حدیث امداوود اشاره میشود در بخش دوم احادیث مربوط به ماه شعبان و در بخش سوم احادیث مربوط به ماه رمضان ذکر شده است.
مرحوم صدوق در این کتاب از برخی اهلسنت نیز روایت میکند.
#معرفی_کتاب
✳️@elmi_shiraz
انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی شیراز
#اطلاعیه 🔴برگزاری #مسابقه از #شبهاتی که در کانال قرار داده شدهاست. علاقمندان میتوانند برای ثبت
سلام
بزرگوارانی که در #مسابقه_شبهه شرکت کردند تعدادی درخواست تمدید زمان برگزاری آزمون را داشتن که مطالعه کنند مطالب را از آن جایی که کیفیت برگزاری مهم هست و هدف مطالعه شبهات توسط شما عزیزان هست پس آزمون را به تاخیر می اندازیم ان شاءالله زمان جدید متعاقبا اعلام خواهد شد. 🌷😊
@elmi_shiraz
🔴کارگاه روش مطالعه و خلاصه نویسی
مدرس: دکتر احمد احمدی اصل
📃بااعطای گواهی پایان دوره📝
تاریخ:دوشنبه ۳۰ فروردین ماه
ساعت: ۸:۳۰ _۱۲:۱۵
هزینه کارگاه: ۱۰ هزار تومان
جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر به شماره زیر در ایتا یا واتساپ مراجعه کنید.
09172035627
انجمن علمی علوم قرآن وحدیث
دانشکده علوم قرآنی شیراز
@elmi_shiraz
❇️ترفند اندروید❇️
📌چطوری پیامهای پاک شده واتساپ رو برگردونیم؟
1⃣گوشی رو به کامپیوتر وصل کنید
2⃣به پوشه Whatsapp/Databases برید
3⃣یک فایل به نام msgstore-yyy..dd.db.crypt رو حالا میبینید
4⃣تو این فایل پیامهایی که در ۷ روز قبل ارسال شده رو میتونید دریافت کنید
5⃣فایل رو با نرمافزارهای ورد یا نوت پد باز کنید و پیامهارو بخونید.
#ترفند
@elmi_shiraz