خانه طلاب تهران
#خانه_طلاب_تهران، خانهای برای همفکری، همدلی و همقدم شدن #طلاب_تهران جهت ساختن حوزهای در شأن پایتخت أمّالقراء امت اسلام؛ شهری که قلب نهضت، در بطن آن میتپد.
https://eitaa.com/khanehtollabtehran
🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸
#امام_خمینی رحمةاللهعلیه: «ما در صدد خشکانیدن ریشههای فاسد #صهیونیزم، #سرمایهداری و #کمونیزم در جهان هستیم. ما تصمیم گرفتهایم، به لطف و عنایت خداوند بزرگ، نظامهایی را که بر این سه پایه استوار گردیدهاند نابود کنیم و #نظام_اسلام_رسولالله صلیاللهعلیهوآلهوسلّم را در جهان استکبار ترویج نماییم.» (پیام قطعنامه)
اما کمونیزم که در زمان حضرت روحالله به موزهی تاریخ پیوست.
اما لیبرالسرمایهداری هم در زمان حضرت سیدعلی در عرصههای اقتصادی، اخلاقی، منطق هویتی و اعتبار و آبروی جهانی رو به شکست است.
و اما #قدس، پرچم قیام علیه #دیکتاتوری_بینالمللی یا همان #صهیونیزم_بینالملل است؛ آوردگاه أصلی آخرالزمان.
هرچند صهیونیزم بینالملل یک شبکهی جهانی است که تقلیل آن به رژیم اسرائیل سادهانگاری میباشد، اما اسرائیل نماد آن است.
#القدس_لنا
#وعده_صادق
#سنصلی_فی_القدس
@khanehtollabtehran
💠 #شهید_گمنام عرصهی #اقتصاد_مقاومتی (۱)
🔹 سیّدمحمّدرضاسعیدی در سال ۱۳۰۸ در خانوادهای روحانی در نوغان مشهد متولّد شد. دروس طلبگی را نزد پدرش فرا گرفت و سپس راهی مشهد شد. در مشهد نزد اساتیدی مانند ادیب نیشابوری و حاجشیخهاشم قزوینی و حاجمجتبیقزوینی، ادبیات و فقه را فراگرفت. وی برای ادامه تحصیل به قم آمد و پای درس آیةالله بروجردی به شاگردی نشست و از محضر آیةالله میرزاهاشمآملی نیز بهره برد. وی در همان ایّام به حوزهی درس آیةالله خمینی راه یافت و از همان روزها سخت شیفتهی وی شد و از شاگردان و هواداران بنام امامخمینی گردید.
🔹 آیةالله سعیدی در دوران نهضت امامخمینی سخت به مبارزه علیه رژیم پرداخت. پس از تبعید امامخمینی مدّتی به نجف رفت و سپس به ایران بازگشت. پس از بازگشت آیةالله سعیدی به ایران عدّهای از مؤمنین جنوب شهر تهران (محلّهی دولاب یا غیاثی فعلی) از وی تقاضا کردند تا ادارهی مسجد امامموسیبنجعفر را بهعهده بگیرد. با ورود آیةالله سعیدی، این مسجد به زودی به پایگاهی برای مبارزه علیه رژیم شاه تبدیل شد.
🔹 آیةالله سعیدی چنان راه #مردمداری را در پیش گرفت که گاه عبای خود را به خاطر سرما به فقیری میبخشید و گاه کیسهی زغالی را بر دوش میکشید تا خانهی مستمندی را در شب زمستان گرم کند. خصلت مردمداری وی به سرعت او را در کانون توجّه #مردم_مستضعف جنوب شهر تهران قرار داد.
🔹 شهید سعیدی به علّت #غیرت و #شجاعت دینی چنان مورد توجّه امامخمینی قرار گرفت که شاید #ارتباط_عاطفی امام و ایشان در جای دیگر مشاهده نشده باشد. نامههای متعدّد امامخمینی به آیةالله سعیدی گواه این مدّعاست.. زیباترین نامهی امامخمینی به آیةالله سعیدی نامهای است که در سال ۱۳۴۷ به وی نوشته است. امامخمینی در این نامه اوج علاقهی خود را به آیةالله سعیدی ابراز میکنند و مینویسند:
🔸 «من از افرادی مثل شما #آنقدر_خوشم_میآید که شاید
نتوانم عواطف درونی را آنطور که هست ابراز کنم». ❤️
🔹 آیةالله سعیدی یک پارچه شور انقلابی و عشق به امامخمینی بود. چندین مرتبه رسالهی امامخمینی را چاپ و منتشر کرد. همواره روی منبر از امامخمینی یاد میکرد و مسائل او را برای مردم تبیین میکرد و به همین جهت نیز بارها احضار، دستگیر، بازداشت و ممنوعالمنبر گردید. او #اولین_شهید روحانی #نهضت_امامخمینی است که در اعتراض مستقیم به #استعمار_آمریکا به شهادت رسید ...
#بیستم_خرداد
#اقتصاد_مقاومتی
#شهید_آیةالله_سعیدی
#حمایت_از_کالای_ایرانی
#منبع: چهاردهسال رقابت ایدئولوژیک شیعه در ایران، روحاللهحسینیان، صص: ۷۲۰-۷۲۶
https://eitaa.com/khanehtollabtehran
💠 #شهید_گمنام عرصهی #اقتصاد_مقاومتی (۲)
🔹 اوایل سال ۱۳۴۹ تعدادی از #سرمایهداران و صاحبان صنایع #آمریکایی از جمله دیوید #راکفلر به ایران آمدند و در یک سمینار شش روزه شرکت کردند و پس از آن نیز همراه خانوادههایشان به حضور شاه رسیدند.
🔹 حضور #سرمایهداران_آمریکایی در ایران موجب واکنش یکی شاگردان آیةخمینی گردید. به گزارش ساواک آیةالله سعیدی در عکسالعمل به ورود سرمایهداران آمریکایی به ایران در هجدهم اردیبهشت ۱۳۴۹ در مسجد موسیبنجعفر ضمن انتقاد از #سکوت_علما و مردم، مفاسد رژیم را برشمرد و گفت:
🔸 «یکی از گفتنیها که این روزها سر و صدای آن، همهی مملکت را پر کرده و جراید هم نوشتهاند این است که قرار است ۳۵ نفر از آمریکاییان به ایران آمده و در این مملکت سرمایهگذاری کنند. آیا میدانید این استعمارگران و یارانشان چه تصمیماتی دارند و چه ظلمهایی خواهند کرد؟ آخر من با این موضوع حسّاس چه کنم؟.. من از رهبر عالیقدر حضرت آیةالله خمینی طرفداری میکنم. اگر از این وضع هراس دارید باید بگویم که نترسید؛ این مـن هستم که باید جواب دولت و سازمان امنیت و کلانتری را بدهم نه شما».
🔹 آیةالله سعیدی علاوه بر سخنرانی، در #نامهای عربی #خطاب_به_مراجع و فضلای قم نوشت:
🔸 «مصیبت سرمایهگذاری آمریکاییان در ایران از مصیبتهای امتیاز تنباکو و کاپیتولاسیون و انجمنهای ایالتی بالاتر است... این مصیبت از سینمای قم و جسارتهای حزب بعث به روحانیت و ملّت عراق بدتر است»
و در پایان از علما خواست تا در مقابل دولت عکسالعمل نشان دهند «تا در مقابل ملّت و آیندگان روسفید شوند».
🔹 آیةالله سعیدی را به خاطر این موضعگیری در یازدهم خرداد #دستگیر کردند و تحت شدیدترین #شکنجه های طاقتفرسا قرار دادند. سعیدی در روز بیستم خرداد با همهی استقامتش جان به جان آفرین تسلیم کرد و به #شهادت رسید.
🔹 صبح فردای آن روز، پسر بزرگش، سیّدمحمّد، برای ملاقات به زندان قزلقلعه رفت؛ ولی به او وقت ملاقات ندادند و مأیوس به خانه برگشت. عصر مأمورین ساواک به منزل آیةالله آمدند و سیّدمحمّد را به زندان بردند و خبر شهادت پدرش را به او اعلام کردند و به اتّفاق مأموران ساواک جنازهی وی را به وادیالسّلام قم بردند و جنازهی پُرزخم آیةالله سعیدی را دور از چشم سایر اعضای خانواده و دوستان دفن کردند.
#بیستم_خرداد
#اقتصاد_مقاومتی
#شهید_آیةالله_سعیدی
#حمایت_از_کالای_ایرانی
#منبع: چهاردهسال رقابت ایدئولوژیک شیعه در ایران، روحاللهحسینیان، صص: ۷۲۰-۷۲۶
https://eitaa.com/khanehtollabtehran
هدایت شده از
💎 شماها اگر تمام قرآن را بگردید نمیتوانید اینگونه مسائل را از قرآن استفاده کنید.
نهیب صریح #امام_خمینی (س) به منکران حکمت و عرفان الهی:
قرآن و حدیث برای طبقات مختلفه مردم آمده است،
و در آن علومی است که برای یک طبقه عالی از دانشمندان است و دیگران از آن بهکلّی بیبهره هستند؛ مانند براهینی که بر تجرد واجب و احاطه قیّومی اوست که شماها اگر تمام قرآن را بگردید نمیتوانید این گونه مسائل را از قرآن استفاده کنید؛
لیکن اهل آن، مانند فیلسوف بزرگ #صدرالمتالهین و شاگرد عالیمقدار آن، #فیض_کاشانی، علوم عالیه عقلیه را از همان آیات و اخبار که شماها هیچ نمیفهمید، استخراج میکنند.
آری؛ هر کس نباید در علوم قرآن و حدیث دخالت کند. قرآن و حدیث نیز نهی از این تصرفات جاهلانه کرده است که شما بیخردان پا را از گلیم خود دراز نکنید.
📙 کشف الاسرار، ص۳۲۳
@mohkamat
هدایت شده از
#امام_خامنه_ای :
✅اگر جوان ماظاهراً وسنّاً جوان، ولی روحیتاً پیر و بینشاط و بیحوصله و بیابتکار و ناامید باشد، بسیار چیز بدی است. طلبه باید منشأ امید و شور و نشاط و تحرک باشد. اگر اینطور شد، آن وقت طلبه، در صفوف مقدم مسائل انقلاب هم شرکت میکند. شرط اصلی صلاح حوزه، این است.
❎ اگرحوزه کارش به آنجا برسدکه طلبه نسبت به مسائل انقلاب، احساس بیتفاوتی کند، خطر بزرگی است و نباید بگذارید چنین شود.
🔴 #تجمع_فیضیه و عکسالعمل #امامخمینی رحمةاللهعلیه :
«چرا باید به گونهای حرکت کنیم که اجازه ندهیم طلبهها در #قتلگاه_مقدس_فیضیه، این برجستهترین سنگر مبارزات روحانیت، برای شهدای عزیز پانزدهم خرداد، آن هم در همان روز تاریخی، جلسهای بگذارند. این موضع گیری غلط و تلخ در تاریخ ماند.» (صحیفه، ج۲۱، ص۶۸۳)
خرداد ۶۷ یک عدّه از #طلاب_جوان میخواستند که در #فیضیه، برنامهی بزرگداشت #۱۵_خرداد برگزار کنند.
بزرگان حوزه صلاح ندیدند و اجازه ندادند.
دلگیریهایی بین دو طرف (ریشسفیدان و طلاب جوان) ایجاد شد.
خبر به امام رسید و ایشان هم به شدت ناراحت شدند که چرا به جوانان میدان داده نشده.
بزرگان حوزه - که برخی از ایشان امروز مرجع میباشند - سریع به امام نامهی دلجویی و بیعت دوباره با انقلاب و آرمانها نوشتند.
حضرت امام در جواب نامهی ایشان، به راهبردی اشاره کردهاند که برای بزرگانِ انقلابیِ امروزِ حوزه مایهی عبرت و برای ما طلاب جوان مادهی درس است.
🔻
@khanehtollabtehran
🔴 #تجمع_فیضیه و عکسالعمل #امامخمینی رحمةاللهعلیه
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت حضرات حجج اسلام آقایان اعضای محترم جامعهی مدرسین حوزه علمیه قم دامت افاضاتهم
هیچ کس نباید در اینکه شما میخواهید از اسلام دفاع نموده و به مردم محروم و مستضعف کمک و رسیدگی نمایید شک کند. شما عمری را در درس و بحث گذراندهاید و در مبارزات همیشه یار و مددکار مردم بودهاید، شما فشار رژیم گذشته را احساس کردهاید و برای شکست طاغوت با کمک سایر اقشار تلاش نمودهاید.
من به شما علاقه دارم و امیدوارم به #آرمان_اسلامیمان که #حکومت_اسلام_در_جهان و شکست دشمنان آن است برسیم.
شما باید مطمئن باشید که قویترین بازوی شما، #طلاب_جوان حوزهها میباشند لذا نمیشود و نباید آنها را به حساب نیاورد.
شما دوستان #اگر_خیال_کنید همه در مسائل اعتقادی باید آنچه را شما قبول دارید قبول داشته باشند والا منحرف هستند، بدانید که راه درستی نمیروید.
بحمدالله در حوزههای علمی یکی از مسائل حل شده که سابقۀ تاریخی بیش از هزار ساله دارد اختلاف آرا در زمینههای مختلف است.
#طلاب_جوان دارای شور و شوقی میباشند که به واسطۀ آن انقلاب اسلامی پیروز شد؛ همان شور و شوقی که سینههاشان را در مقابل گلولههای شاه و صدام قرار داده است حال اگر آنان دارای اعتقاداتی باشند که با آنچه شما بدان اعتقاد دارید جور نباشد اشکالی ندارد.
مسئله دیگر اینکه شما در قم مجموعهای را تشکیل دادهاید که هر کدام از شما هر حرکتی بنماید به عنوان آن مجموعه ثبت میگردد، هوشیارانه به این مسئله توجه کنید که ممکن است کسانی که وابسته به گروه و حزب و سازمانی هستند بخواهند از طریق شما و #زیر_پرچم_شما مقاصد خود را پیاده کنند، باید بدون هیچ گذشتی آنان را در یکی از دو راه مختار نمایید یا جامعۀ مدرسین قم و یا حزب و گروه و سازمان وابسته به آن.
چرا باید به گونهای حرکت کنیم که اجازه ندهیم طلبهها در #قتلگاه_مقدس_فیضیه، این برجستهترین سنگر مبارزات روحانیت، برای شهدای عزیز پانزدهم خرداد، آن هم در همان روز تاریخی، جلسهای بگذارند. این موضع گیری غلط و تلخ در تاریخ ماند....
@khanehtollabtehran
#حضرات_مدرسین_محترم، شما حاصل سالها تلاش حوزههای علمیه میباشید. من به هیچ وجه خدمات ارزندۀ شما را فراموش نمیکنم ولی شما باید خود را از گزند تبلیغات سوء حفظ کنید. مثلاً چه اشکالی دارد که #طلاب عزیز قم هم دو سه نفری را در #شورای_مدیریت_حوزۀ_قم داشته باشند تا بدانند که دستی از دور بر آتش دارند و بهتر از آنچه شورای مدیریت فعلی انجام میدهد نمیتوانند انجام دهند.
شما باید تمام سعی خود را بنمایید تا #جوانان_حوزههای_علمیه_و_دانشگاهها را جذب کنید و مطمئن باشید که نه شما غیر از اسلام چیزی را میخواهید و نه آنها. از این درگیریهای تلخ چه کسانی غیر از دشمنان اسلام سود می برند. چه کسی است که نداند بسیاری از مشکلات در جمهوری اسلامی حل نشده است و دل شما و ما و هر صاحب دردی از آن دردناک است ولی نباید صحنه را خالی گذاشت باید دست در دست یکدیگر نهیم تا این بار را به سلامت به منزل برسانیم.
باید توجه کنیم تا زمانی که شما #اسلام_سربازان_انقلاب در حوزهها و دانشگاهها را، #اسلامی_مارکسیستی بدانید آنان #اسلام_سرداران خود را #اسلام_امریکایی میدانند، در حالی که نه اسلام آنها التقاطی و مارکسیستی است و نه اسلام شما امریکایی؛ بلکه #دو_نحو_برداشت_از_اسلام عزیز است و برداشتهای گوناگون از اسلام سابقۀ تاریخی دارد.
من در ملاقاتهای مکرر به دوستان روحانی این امر را گوشزد کردهام که باید به صورتی حرکت کنید که متهم به #طرفداری_از_فئودالها_و_سرمایهدارها نشوید. در بیش از بیست سال پیش خیلی از افراد بزرگواری که در ردههای بالای این حکومت بودند و به خیل شهدای عزیزمان پیوستند و یا فعلاً میباشند از منافقین با عناوین انقلابیون صدر اسلام و یا انقلابیون حافظ قرآن و نهج البلاغه به نیکی یاد میکردند و پیغامهای مکرر میدادند که اینجانب آنان را تأیید کنم باید صریحاً بگویم از افرادی که امروز دایۀ مهربانتر از مادر شدهاند و شعار عمل به رسالۀ عملیه را سر دادهاند و مانند منافقین میخواهند از روحانیون به نفع مقاصد خود استفاده کنند پرهیز کنید.
منافقین و این گروه، دو روی یک سکهاند. امروز #خطر_هدم_اسلام در جهان بسیار قوی است. بدون #جذب_جوانان_دلسوختۀ حوزهها و دانشگاهها و بازارها و خیابانها نمیشود #اسلام_ناب_محمدی ـ صلی الله علیه و آله و سلم - را در جهان مستضعفان و پابرهنگان پیریزی کرد.
بحث اینکه به من چه نوشتید و یا متأثر از تأثر من شدید نیست، بحث بر سر این است که چگونه باید #جواب_نسلهای_آینده را داد، بحث بر سر این است که اگر دیر بجنبیم #اسلام_آمریکایی از جلسات #سیاسیون_ظاهرالصلاح وابسته به امریکا و نیز از همین حوزهها و دانشگاهها چنان زیبا برای جهان پابرهنگان تشنۀ عدالت ترسیم میگردد که همگی محکوم به فنا هستیم.
امروز #روز_اتحاد است، روز خروش علیه استکبار شرق و غرب است، با محبت و دوستی نور صفا و پاکی را در دلهای نورانی عاشقان اسلام بپاشید. من به شما #بزرگان_حوزهها دعا میکنم و شما را #یاران_باوفای_اسلام_عزیز میدانم و از خداوند متعال میخواهم تا قلوب ما را به هم نزدیک و نزدیکتر گرداند. شما امیدهای آینده هستید. مردم و طلاب باید قدر شما عزیزان را بدانند باید آنها توجه کنند که خدای نخواسته به دست آنان مقاصد سوء دشمنان اسلام اجرا نگردد. خداوند همه را در کنف حمایت خویش نگه دارد. این #نصیحتی بود از #پدری_پیر برای #فرزندان_واقعی_اسلام. خدا یار و نگهدارتان باد. والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته.
روح الله الموسوی الخمینی ۶۷/۰۴/۰۳
@khanehtollabtehran
بسماللهالرحمنالرحیم
🔴 #ششم_شهریور_نود_و_شش نقطهی عطفی در سیر تطوّر و تحوّل حوزهها بود، از دو جهت:
1⃣ نهالهای قدکشیدهی بوستان امامت و ولایت
↩ رهبر حوزهها، از رویش #نسلی_نو در حوزهها خبر داد که بذرشان در بستر عصر امامت و ولایت کِشت شده، از اندیشهای فاخر، راقی و غنی - مکتب امام و اسلام ناب - تغذیه کرده تا اینک به نهالی قدکشیده بدل گشته است:
💡«من وقتی نگاه میکنم، شما را - جوانها را، طلبههای جوان را - #نهالهای_قدکشیدهی بوستان امامت و ولایت میبینم. بحمدالله این نهالها قد کشیدهاند؛ بعضی به ثمر رسیدهاند، بعضی هم انسان را خاطرجمع میکنند که به ثــمر خواهند رسید: وَ مَثَلُهُم فِی الاِنجیلِ کَزَرعٍ اَخرَجَ شَطئَه و فَئازَرَه و فَاستَغلَظَ فَاستَوی عَلی سوقِهِ یُعجِبُ الزُّرّاعَ لِیَغیظَ بِهِمُ الکُفّار- فتح/۲۹».
2⃣ نقش #اراده_طلاب برای ساختن حوزهی مطلوب
↩ آن تحوّلی که سالها انتظارش میرفت، میوهی شیرین ارادهی این نهالهایقدکشیده خواهد بود، بهشرطی که به همفکری روی آورند، برای یکیشدن بکوشند و با همافزائی، مبارزه را برای ساختن حوزهی مطلوب آغاز کنند:
💡«باید مبارزه کرد؛ بدون مبارزه هیچ چیز به دست نمیآید، این حوزهی مطلوب را هم باید با مبارزه به دست آورد. البتّه معنای مبارزه، [گفتنِ] «زنده باد مرده باد» نیست، معنایش مبارزهی سیاسی نیست؛ [مبارزه] یعنی تلاش، مجاهدت، گفتن، فکر کردن، هـمفکری کردن، متشکّــلشدن».
🔄 روشن است که #ششم_شهریور_نود_و_شش؛ یک جشن تکلیف تاریخی برای طلاب جوان بود؛ اعلام یک #بلوغ_انقلابی و یک رویش تاریخی، خبر از دو اکسیر حیاتبخش و معجزهگر؛ #جوانی و #طلبگی.
اینکه رهبر انقلاب، نقش بیبدیل ما طلاب جوان را باور و به ما امید و از ما انتظار دارند؛ بار سنگینی بر دوش ماست!
اگر امام راحل از قم و با همراهی طلاب جوان توانست انقلاب را آغاز کند، انتظار امروز امام حاضر از ماست تا گامهای بعدی انقلاب را با ما رقم بزند.
شاید اکثر ما در گهواره بودیم که امامخامنهای به #امامت_نهضت رسید، بیشک سالهاست که چشمانتظار ماست تا قد بکشیم، تا مطهریوار و بهشتیسرشت، در رکابش قیام کنیم و برای #إقامهی_توحید و دین، انقلاب را به پیش ببریم:
💡اميد من به شما جوانان است. بايد اين آرزوها را در دل زنده نگهداريد و انگيزهتان را روز به روز بيشتر كنيد. اين فكر را بايد در داخل حوزه گسترش دهيد. وقتى اين فكر گسترش يافت و غالب شد، به عمل نزديك خواهد شد و به فضل پروردگار، تحقّق خواهد يافت. (امامخامنهای - ۷۴/۰۹/۱۶)
#ششم_شهریور_نود_و_شش
#نهالهای_قدکشیده
@khanehtollabtehran
.
حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار با ابراز خرسندی از دیدار با طلاب جوان و شنیدن سخنان خوب و امیدوارکنندهی آنان، افزودند: شما طلبههای جوان همچون نهالهای قدکشیدهی بوستان امامت و ولایت هستید و پیشرفتهای فکری و افزایش تواناییهای عملی شما موجب شگفتی پرورشدهندگانتان خواهد شد و خشم دشمنان را برخواهد انگیخت.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به آیهای از قرآن کریم مبنی بر خشم کفار از رویشهای برجستهی اسلامی، گفتند: اگر دشمنانِ اسلام و حاکمیت قرآن از وجود، قاطعیت و حرکت ما خشمگین نباشند، باید در مفید بودن خود شک کنیم.
رهبر انقلاب اسلامی، روحانیت را ادامهدهندهی وظیفه و رسالت انبیاء برشمردند و خاطرنشان کردند: همانگونه که انبیاء بهدنبال ایجاد زمینهای برای حاکمیت جهانبینی توحیدی و ایجاد حیات طیبه بودند، مهمترین وظیفهی روحانیت نیز ایفای همین رسالت است.
حضرت آیتالله خامنهای گفتند: ایجاد حیات طیبه قطعاً معارضانی خواهد داشت همانگونه که در مقابل انبیاء نیز معارضان وجود داشتند، بنابراین روحانیت باید خود را برای کار و تلاش پر زحمت و بلندمدت و درعینحال تأثیرگذار، ماندگار و نتیجهبخش، آماده کند.
ایشان به تشکیل نظام اسلامی در ایران و امتیازات این دوران برای انجام وظیفهی روحانیت اشاره کردند و افزودند: «حاکم بودن فضای اسلامی بر جامعه» یکی از این ویژگیها است، علاوه بر آن، در سطح جهانی نیز یک خلأ فکری ناشی از سرخوردگی از بینتیجه بودن تفکرات مارکسیستی و لیبرالیستی وجود دارد که زمینه را برای ارائهی حرفهای نوی تفکر اسلامی فراهم کرده است.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: اگر بتوانیم حرفهای نو و جذاب اسلام را درخصوص انسان، جامعه و سیاست به گوش جهانیان و بهویژه نسلهای جوان برسانیم، قطعاً مورد قبول قرار خواهند گرفت.
حضرت آیتالله خامنهای وجود وسائل و ابزارهای ارتباطاتی و رسانهای فراگیر بهواسطهی شکلگیری فضای مجازی را یکی دیگر از ویژگیهای دوران کنونی برای رساندن پیام حیاتبخش اسلام برشمردند و گفتند: یکی دیگر از امتیازات این دوران، کثرت سؤالها و شبههها در ذهنها است که همین زیاد بودن سؤالها، ذهنها را برای یافتن پاسخها فعال و زمینه را برای عبور از مرزهای علم فراهم خواهد کرد.
ایشان تأکید کردند: همانگونه که در سؤالها و شبههها نباید متوقف بمانیم، در یافتن پاسخ نیز باید بهدنبال پاسخهای منطقی و صحیح برویم.
حضرت آیتالله خامنهای در بخش دیگری از سخنان خود به برخی مطالب مطرحشده از جانب طلاب، در این دیدار اشاره و نکاتی را درخصوص آنها بیان کردند.
رهبر انقلاب اسلامی طلاب را به «جدی گرفتن درس و بحث علمی» توصیه کردند و در این خصوص گفتند: شرط تأثیرگذاری در جامعه، افزایش سواد و ارتقاء نصاب علمی است، همچنانکه امام بزرگوار که در نصاب کامل علمی قرار داشت، توانست مبارزه و حرکت عظیم انقلاب را به ثمر برساند.
ایشان، لازمهی پیشنهادات اصلاحی برای حوزههای علمیه را «عملی بودن» آنها برشمردند و افزودند: برنامه در واقع کشیدنِ راه و جاده به سمت مقصد است، بنابراین باید بر اساس واقعیتها تنظیم، و موانع احتمالی و راهحلها در آن گنجانده و پیشبینی شود.
حضرت آیتالله خامنهای، راه رفع نقاط ضعف و رسیدن به وضع مطلوب را در گروی عزم راسخ، حرکت پر انگیزه و مبارزه دانستند و خاطرنشان کردند: مبارزه یعنی تلاش و مجاهدت، همفکری و متشکل شدن.
ایشان، برداشت برخی افراد و نویسندگان مبنی بر تمام شدن مبارزه و انقلاب اسلامی را نادرست و «خیانت به انقلاب» خواندند و خاطرنشان کردند: انقلاب، هنجارهای گذشته را بههم میریزد و هنجارهای جدیدی را بهوجود میآورد و تداوم انقلاب به معنای حفظ هنجارهای جدید است.
حضرت آیتالله خامنهای، حفظ و تداوم هنجارهای انقلابی را دشوار و نیازمند مبارزه دانستند و افزودند: دستهایی که با اصل انقلاب مخالفت و کارشکنی میکردند، در مقابل تداوم هنجارهای انقلابی نیز همینگونه عمل میکنند اما همچنانکه پیروزی انقلاب نیازمند مبارزه بود، تثبیت هنجارهای انقلاب و ایجاد جامعهی اسلامی همچنان نیازمند مبارزه است.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به مراحل تمدنسازی، افزودند: بر اساس حرکت انقلابی، نظام اسلامی بهوجود آمد و این توفیقات بسیار مهم حاصل شد اما تا رسیدن به نقطهی مطلوب و تشکیل دولت اسلامی و جامعهی اسلامی فاصلهی زیادی وجود دارد و ما بدون شک در این راه در حال حرکت و پیشرفت هستیم.
رهبر انقلاب اسلامی همهی طلاب جوان را به تقوا و ورع و عبادت و انس با قرآن و دعا توصیهی مؤکد کردند و گفتند: بدانید این مسیر بیشتر از تبلیغ زبانی نیازمند تبلیغ عملی است و ابتدا باید از خودمان آغاز کنیم.
http://farsi.khamenei.ir/news-content?id=37515
من وقتی نگاه میکنم، شما را - جوانها را، طلبههای جوان را - نهالهای قدکشیدهی بوستان امامت و ولایت میبینم... حوزه را ارادهی شما و خواست شما به وجود میآورد... این حوزهی مطلوب را هم باید با مبارزه به دست آورد... مبارزه یعنی تلاش، مجاهدت، گفتن، فکر کردن، همفکری کردن، متشکّل شدن. (بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با طلاب جوان در ۹۶/۰۶/۰۶)
📢 #دومین_هماندیشی_نهالقدکشیده
به بهانه سالروز دیدار طلاب حوزه تهران با رهبر فرزانه انقلاب
♦ #محورهای_هماندیشی:
👈 نقش طلاب جوان در ساختن حوزه مطلوب
👈 طلاب جوان و تشکیلات طلبگی
👈 ظرفیت سنجی سازمان تبلیغات اسلامی برای حمایت از ایده ها و فعالیت های طلاب
♦ #سخنرانان: نمایندگان تشکلها و گروههای طلبگی حوزه تهران
♦ #سخنران_ویژه: حجةالاسلام #محمد_قمی ریاست سازمان تبلیغات اسلامی
چهارشنبه #۱۴_شهریور_۹۷ ساعت ۱۶
#میدان_فلسطین / سالن همایشهای سازمان تبلیغات اسلامی
@khanehtollabtehran
مراسم #نماز_جمعه_این_هفته تهران از ساعت ۱۱ و ۳۵ دقیقه با قرائت زیارت پرفیض آل یاسین آغاز و با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید ادامه می یابد.
#پیش_از_خطبهها ی نماز جمعه امیر سرتیپ علیرضا صباحی فرد فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) به مناسبت سالروز تاسیس این قرارگاه و #حجةالاسلام_امیدفشندی نماینده #خانه_طلاب نیز درباره مواضع طلاب نسبت به شرایط اخیر کشور، سخنرانی میکنند.
http://www.irna.ir/fa/News/83015062
@khanehtollabtehran
هدایت شده از بنیاد شهید مطهری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹عيد اکمال دين، اتمام نعمت و اعلان وصايت و ولايت اميرالمؤمنين عليه السلام مبارک باد!
🔴 اگر امامت نباشد شیرازه اسلام از هم میپاشد
#صوت_نوشت
🔻کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»🔻
@motahari_ir
🔴 متن سخنرانی #حجةالاسلام_فشندی نماینده خانه طلاب تهران در پیش از خطبههای #نمازجمعه امروز(۹۷/۰۶/۰۹) تهران:
أعوذ بالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم
«لَقَدْ أَرْسَلْنا رُسُلَنا بِالْبَيِّناتِ وَ أَنْزَلْنا مَعَهُمُ الْكِتابَ وَ الْمِيزانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْط» حدید/۲۵
🔴 انقلاب اسلامی، مردم، روحانیت
انقلاب اسلامی، قیامی الهی به رهبری روحانیّت أصیل شیعه برای إحیای هویّت توحیدی انسان بود.
ایشان از فیضیه - کانون فهم و فقه - آمدند تا با قیام علیه أربابان زور و تزویر و زر در جامعه؛ گنجینههای عقل و فطرت مردم را به جریان انداخته، جوهر عزم و ارادهی آدمی را برانگیخته تا مردم، خود برای إقامهی عدل و قسط بپاخیزند و سالار این سرزمین شوند.
مردم و خصوصاً قشر مستضعف و متوسّط مطمئن باشند که روحانیّت أصیل و انقلابی، هنوز هم دشمن اسلام سرمایهداری و مخالف حاکمیّت أشراف سیاسی و اقتصادی بر زندگی مردم است، خصوصاً طلاب جوان که در عصر انقلاب روئیده و نهالهای قدکشیدهی بوستان امامت و ولایتند، و گوش به فرمان حضرت روحالله که فرمود:
«علمای اصیل اسلام هرگز زیر بار سرمایه داران و پول پرستان و خوانین نرفتهاند و همواره این شرافت را برای خود حفظ کردهاند و این ظلم فاحشی است که کسی بگوید دست روحانیت اصیل طرفدار اسلام ناب محمدی با سرمایه داران در یک کاسه است. و خداوند کسانی را که اینگونه تبلیغ کرده و یا چنین فکر میکنند، نمیبخشد. روحانیت متعهد، به خون سرمایه داران زالو صفت تشنه است و هرگز با آنان سرآشتی نداشته و نخواهد داشت». (صحیفه، ج۲۱، ص۲۷۶)
ما عمیقاً معتقدیم که انقلاب در أصلیترین شعارهایش مانند استقلال و آزادی و امنیت، و ارتقاء سطح علم و آگاهی و معنویت، و افزایش رفاه و عدالت اجتماعی مؤفق بوده، ولی در آستانهی دههی پنجم از رشدش با چالشهایی روبروست که نیاز به تحلیل کلان دارد.
🔴 تحلیل کلان از ریشهی مشکلات
بهنظر میرسد که ریشهی أصلی مشکلات کشور را باید در اختلاف دو بینش در میان مسئولان نظام دانست که از اول انقلاب تا امروز بوده است و به قول شهیدبهشتی: (نامه شهیدبهشتی در تاریخ ۵۹/۱۲/۲۲ به امام رحمةاللهعلیه)
«اگر این دو بینش در اداره امور جمهوری اسلامی ادامه یابد، نه کارهای جاری مردم سر و سامان پیدا میکند، نه مشکلات موجود دینی، فرهنگی، اخلاقیات اجتماعی و اقتصادی این مردم رنجدیده و محروم و ایثارگر با سرعت و قاطعیت کافی حل میشود و نه میتوان برای آینده طرحهای اصیل اسلامی ریخت و به مرحله عمل درآورد.»
یک بینش معتقد و ملتزم به فقاهتِ پویا و در عین حال، پایبند به وحی و کتاب و سنّت.
بینش دیگر در پی اندیشههای بینابین؛ ناظر به فرهنگ غرب و بریده از فکر و فقه اسلام ناب.
بینش اول در برابر تحریمها و تهدیدهای سخت و نرم علیه نظام اسلامی، سخت به توکّل بر خدا و تکیه بر مردم و ظرفیتهای درونی تأکید دارد.
بینش دیگر، بهجای اتّکاء بر تدبیر و مجاهدت و مقاومت، به اسم اعتدال و عقلانیت، به سوی سازش و مذاکره با أبرقدرتها و معامله با نظام سلطه میلغزد.
بینش اول به سبکی برای زندگی مردم میاندیشد که در عین پیشرفت همهجانبه، به حفظ میراث فکری و فرهنگی و و هویّت أصیل اسلامی ما بیانجامد.
بینش دیگر با حفظ نام اسلام و بخشی از ارزشهای آن، جامعه را به بیهویّتی مقابل فرهنگ غرب و هضم در ارزشهای بیگانه از اسلام میکشاند.
نظر ما این است که رشد کمی و کیفی دارندگان بینش اول (اسلام فقاهتی و خط اصیل اسلام ناب) بهلطف الهی امروز به آن درجه رسیده است که نهادهای لشکری و کشوری بهوسیله صاحبان این نوع بینش اداره شود و اداره جمهوری اسلامی بر پایه یک بینش استوار گردد.
🔴 اما توصیههای طلاب جوان به مردم، و مسئولان و جریانهای سیاسی:
♦ مردم عزیز!
شما مردم رشید و نجیب با این هویّت توحیدیِ راقی و غنی، که سالهاست با صبر و تقوای جمعی بالیدهاید و قواعد نظام سلطه را به لرزه انداختهاید، باید بدانید تا زمانی این انقلابْ، اسلامی و مسئولان نظامْ،انقلابی باقی میمانند که شما همیشه در صحنه باشید و فقط به شرکت در انتخابات قناعت نکنید، بلکه با اتّحاد و برادری به فکر هم باشید، فکر و ابتکار و سرمایهی خود را برای رونق تولید و اقتصاد وارد بازار کنید، از دشمن و تهدید و تحریم او یا فقر و قطحی و غیره نترسید، بلکه از خودباختگی و تنبلی و بیتدبیری مسئولان، یا از بینظمی، اسراف و بیتوجهی به کار و کالا و سرمایهی ایرانی بترسید و باور کنید که نیازی به انقلاب دوباره نیست، چراکه این انقلاب هنوز زنده است و شک نکنید که کمهزینه و کارآمدترین راه برای پیشرفت مادّی و معنوی این مملکت، ادامهی همان انقلابی است که به نام خدا آغاز کردهاید..
🔴 ادامه متن سخنرانی #حجةالاسلام_فشندی نماینده خانه طلاب تهران در پیش از خطبههای #نمازجمعه امروز(۹۷/۰۶/۰۹) تهران:
از مراجع عظام، علماء بلاد، از امامان جمعه و جماعات مساجد، و از نخبگان حوزه و دانشگاه بخواهید که همچون گذشته، هدایتگر شما بهسوی آینده، و زبان گویای دردها و دغدغههای شما برای مسئولین شهری و کشوری باشند.
♦ اما مسئولان و جریانهای سیاسی
1⃣ بدانید جایگاهی که در آن هستید، نه طعمه که أمانتی الهی در دست شماست. نه انتصاب از جانب رهبر و نه انتخاب توسط مردم، نباید بهانهای شود برای کمکاری و عافیتطلبی، یا منفعتگرایی و ناکارآمدی و به سخرهگرفتن هویّت ملّی و دینی این مردم نجیب و رشید و باریشه.
2⃣ باور کنید که تنها راهِ تحقّق آرمانهای انقلاب و کارآمدی نظام اسلامی و رسیدن به عزّت و استقلال و پیشرفت پایدار، اتّصال به حقیقت انقلاب و مکتب امام رحمةاللهعلیه، و اتّکاء به نیروی عظیم انسانی و جوان در درون کشور است.
انقدر بهبهانهی توسعه، به تاریخ و فرهنگ و هویّت ما پشتپا نزنید، و انقدر به اسم تدبیر و تخصّص و تجربه، از ظرفیت عظیم و الهی تودههای مردم غافل نشوید، حلقههای بسته و فرسودهی مدیریتی را پاره و عرصه را برای نقشآفرینی نیروهای جوان و مؤمنِ انقلابی باز کنید.
3⃣ تا زمانی که نام علی و سیرهی عادلانهی او در حکومت، در ذهن این مردم است، هیچگاه نمیپذیرند که مسئولان نظام علوی و خانوادهی ایشان؛ مانند معاویه و کارگزاران أموی و عبّاسی زندگی کنند.
متأسفانه برخی از مسئولان بهجای رزمایش خدمت برای عدالت و پیشرفت این مملکت، مانور أشرافیت به راه انداختهاند. محال است که مسئولان میلیاردی با حقوقهای نجومی، رنج مردم محروم و مشکلات خانوادههای کارمند و کارگر را بفهمند.
4⃣ قوه قضائیهی محترم! ملّت انتظار اقتدار عادلانه و بهموقع در برخورد قاطع با رانتخواری و فساد و اختلاس و احتکار و تاراج بیتالمال مسلمین دارد. مبادا پرداختن به خردهمجرمان، موجب غفلت از مفسدان کلان و نفوذی در دستگاههای سیاستگذار یا اجرايی شود.
5⃣ مجلس محترم! شما باید عاقلهی نخبگانی و انقلابی این مردم، و عقل جمعی و چشم نافذ این ملّت باشید. قوانین درونزا و شفّاف برای مشارکت حداکثری مردم و نخبگان در روند ادارهی کشور تصویب کنید و بهجای تصویب اسناد بینالمللی و امضای سند بردگی صهیونیزم بینالملل، به سیاستهای کلان جمهوری اسلامی و قانونگزاری بر اساس هویّت ملّی و دینی این ملّت پایبند باشید.
6⃣ دولت محترم! از تجارب پنجسال پیش عبرت بگیرید و تا بیش از این باعث ناامیدی مردم نشده، در برخی تدابیر خود تجدید نظر کنید! چارهی حلّ مشکلات و عقبماندگیها را از درون همین مملکت بجویید، باور بیشتری به نیروی مردم و یاری خداوند داشته و در پی تحقّق امامت متّقین بر جامعه باشید.
تیم اقتصادی متخصّص و مجاهد و معتقد به اقتصاد مقاومتی، ثبات اقتصادی، رعایت عدالت و منافع بلندمدّت ملّی در توزیع ارز و سکّه، تأمین کالاهای اساسی، جلوگیری از افزایش افسارگسیختهی قیمتها، و حمایت فوری از طبقهی محروم و متوسّط را در دستور کار قرار دهید.
7⃣ تمام جریانهای سیاسی بدانند که بلوغ سیاسی مردم از مرزبندی میان أصول و إصلاح و اعتدال و بهار فراتر است. اصلاحات نه شعاری برای شالودهشکنی که باید راهی برای ارتقاء قوانین ناکارآمد و تغییر ساختارهای پوسیده و سنّتهای غلط باشد، و أصولگرایی نه جمود و تحجّر، بلکه اتّکاء به مبانی انقلاب و مکتب امام برای پیشرفت کشور باشد.
در پایان عرایض، عمیقاً از مجلس خبرگان رهبری و هیئت اندیشهورز آن میخواهیم که به عنوان عالیترین نهاد و نماد عقل و فقاهت جمعی، سران سه قوّه و سایر نهادها را مورد بازخواست قرار داده و بر مبنای آرمانهای انقلاب، أصول مکتب امام و فرمانهای رهبری، از ایشان مطالبه کنند و در صورت لزوم، در صلاحیت ایشان برای تصدّی پستها تجدید نظر کنند.
اینگونه میتوانید مایهی آرامش و سکینهی الهی بر دلهای پرآشوب مردم باشید.
با تشکر از ستاد محترم نماز جمعه تهران
والسلام علیکم و رحمةالله و برکاته
🔴 بگویید: آمدهایم ...
♦ بخشی از بیانات حجةالاسلام موسویفر با موضوع سیاسی در دیدار ۹۶/۰۶/۰۶ طلاب جوان با رهبرانقلاب و عکسالعمل معظمله:
چون قرار شد از دينمان نسخهي حياتبخش بگيريم #آمديم_و_طلبه_شدیم.
به اميد آنكه جامعه را بر اساس دستورات خليفةالله اداره كنيم و مزهی حكومت اسلامي را بچشيم و بچشانيم.
اما چه كنيم كه حوزه را آنگونه که باید نیافتیم!
حوزه نهتنها نسخهي شفابخش نبود، بلكه جوانان پرشور انقلابي را در بدو ورود، به مرور، غرق در درس و تبديل به افرادي منفعل و بيانگيزه و بيتفاوت نسبت به پيرامون خویش ساخت.
طلاب جوان خاطرشان هست با چه آرزوها و مطالباتي به حوزه آمدند؟ از آن همه آرزو و مطالبات، برايشان چه مانده است؟
به حوزه #آمده_بوديم تا از علي و اولاد علي بپرسم چگونه قوهي قضائيهاي بسازيم كه در آن صداي ضعفا در مقابل اشراف سياسي، اقتصادي و امنيتي به لرزش نيافتد.
#آمده_بوديم تا دولتی بسازیم که دولتمردانش از شدت سختي کار برای مردم هر روز هوس تكليف و خدمت به سرشان نزند و بفهمند در جمهوري اسلامي، وزارت و رياست جز بيخوابي و تلاش هيچ ندارد.
به حوزه #آمده_بودیم چنان احکام الهی را برای مردم تبیین کنیم تا قدر مسامحات حکومت اسلامی دانسته شود و برخی افراد معدود از جای معدود تغذیه شونده، ندای رفع حصر بلند نکنند.
#آمده_بوديم مطالبات روی زمین ماندهی حضرتعالي را دنبال كنيم.
#آمده_بوديم آموزش و پرورش مقلد حافظهمحور را اداره و متحول كنیم.
#آمده_بوديم به داد آموزش عالي غربزده و سياستزده برسيم.
#آمده_بوديم رسانهي دينگريز ديندارنما را متحول كنيم.
#آمده_بوديم دنيا را براي ظهور آماده كنيم و سياست خارجهي تقريبا هيچ را اصلاح كنيم.
اصلا #آمده_بوديم كه نسبت به پيرامون خويش منفعل نباشيم.
اما چه كنم كه حوزه با سیر تماما علمیش ما را از دغدغههايمان جدا كرد و از ما جز محفوظاتي علمي چيزي بيش نخواست و طلاب انقلابي را هم گهگاه مؤاخذه كرد كه چرا مشغول غير درس و بحث شدهاي؟
♦حضرت آقا:
یکی از دوستان دربارهی حوزه گفتند که «ما به حوزه آمده بودیم که این کار بشود، آمده بودیم که آن کار بشود»؛ من با این تعبیر مخالفم. نگویید «آمده بودیم»؛ بگویید #آمدهایم . «بودیم» یعنی چه؟ بگویید «ما آمدهایم برای اینکه این کار بشود»؛ یعنی #دوام_حضور خودتان را در تعبیرتان هم بیان کنید. در بیانات خودتان، آن عزم راسخ را، مثل یک رونده، مثل یک دونده، مثل یک پیمایندهی قاطع و مصمّمِ این راه، همینطور عزم را شما نشان بدهید و بگویید؛ بگویید «آمدهایم که این کار بشود». بله، باید هم بشود و خواهد هم شد؛ وقتی شماها تصمیم بگیرید، پایش بِایستید، حرف را پخته کنید، حتماً انجام میگیرد. (۹۶/۰۶/۰۶)
#یادبود_ششم_شهریور_نود_و_شش
#دومین_هماندیشی_نهالقدکشیده
#چهارشنبه_۱۴شهریور_ساعت_۱۶
@khanehtollabtehran
🔴 #تقریری_نو از #تحول_حوزه (۱)
🔸 #ضرورت_امروز حوزههای علمیه، یعنی حوزههای علمیه پس از #پدیدهی_انقلاب_اسلامی، تحول و ایجاد تناسب از #منظر_تمدنی با ویژگیهای #عصر_پسا_انقلاب است.
🔸 از این ضرورت سخن زیاد گفته شده و بحمدلله و به برکت #گفتمانسازیهای داهیانهی رهبرانقلاب، گفتمان ضرورت #تحول در حوزه و بهخصوص میان #نسل_جوان_طلاب، به یک #مطالبهی_فراگیر تبدیل شده است، بهطوریکه امروز حتی #جریان_تحجر - که امام عزیزمان هشدار آن را در منشور روحانیتش برای تاریخ به جای گذاشت - نیز نمیتواند از تحوّل سخن نگوید، بلکه ناگزیر به #استحالهی_ماهیت_تحول و «تحریف کلام از موضع» دست برده است.
🔸 امروز، #مسالهی_اصلی؛ جا افتادن اصل ضرورت تحول نیست، بلکه اولا، #فهم_صحیح از #تحولِ لازم برای حوزه و ثانیاً #جلوگیری_از_انحراف آن توسط جریان تحجر از سویی و از سویی دیگر انقلابیان کم تدبیر و انقلابیهایی که دچار سوء مفاهمه از تحول شدهاند، ضرورت کلیدی حرکت به سوی تحول است.
🔸 آیا #تحول در حوزه صرفاً تحول در درسهای حوزه و متون آموزشی است؟ آیا اینکه نهایتاً پیرایههای دروس کنونی در محتوا زدوده شود و چند درس دیگر هم اضافه شود ما را به مقصود تحول #عصر_انقلاب رهنمون خواهد کرد؟
🔸 آیا مسأله، فرا محتوای دروس، #نگرشی_نو به روشهای آموزشی در حوزه است؟ آیا اگر تبلیغ در حوزههای عصر حاضر - با توجه به نیاز مبرم نظام - جدی، منضبط، جریانساز و فراگیر شود، به #حوزه_مطلوبِ تحولیافته، رهنمون شدیم؟
🔸 آیا جبران ضعف تحلیلهای سیاسی و اجتماعی طلاب، خصوصاً طلاب دورافتاده از #عاصمه_حکومت_اسلامی، بهتنهایی نجاتبخش حوزه از تحجر و افتادگی در دام تجدد خواهد شد؟
🔸 آیا چندکلاسِ علوم انسانی غربی و ذاتاً مسموم، واقعاً کمک شایانی به تحول حوزه میکند؟
🔸 آیا مشکل اصلی امروز حوزه این است که چرا صرفاً چند درس خارج خوب در حوزه #فقه_حکومتی و مسائل حاکمیتی نظام نداریم؟
🔸 آیا مشکل صرفِ همین است که چرا روی #امتدادات_اجتماعی دانش فلسفه و عرفان و حکمت صدرایی، کار دانشی و پژوهشی نشده است؟
🔸 آیا #مهجوریت_علمی_قرآن و حتی روایاتِ خارج از احتیاجاتِ فقه فردی، تنها خلأهای حقیقی، برای رسیدن به حوزه مطلوباند؟
🔸 و اینها همه مثالهایی واقعی بود از #فهم_جریان_تحولخواه_انقلابی در حوزهی کنونی، که هرکدام متناسب با فهم خویش از تحول به اقدامی دست بردند و البته متأسفانه بعضاً به نفی یکدیگر نیز اقدام ورزیدند.
🔸 اما حقیقت اینست که #مشکل_حوزه_امروز همهی اینها هست و هیچکدام از اینها نیست.
🔸 #تحول_مطلوب همهی اینها هست و هیچکدام نیست. مشکل در #عنوان_جامع گمشدهای هست که تمام مواردِ پیشگفته در قالب سؤالات و مشاهَدات واقعی از حوزهی کنونی، شئونی از آن عنوان جامعاند.
🔸 حوزه باور نکرده است که #سنت_الهی چنین است که #و_اما_ما_ینفع_الناس_فیمکث_فی_الارض و مفهوم این سنت منحصره، یعنی اگر #حوزه از #فلسفه_وجودی خود که #نافع_بودن_برای_مردم و #انقلاب و #نظام این مردم است، فاصله بگیرد، مکثی در زمین نخواهد داشت و از بین خواهد رفت.
🔸 ریشهی مشکل این است که حوزه از تراث سلف خود تنها دروس را نگاهداشته - که نهایتاً متحجرین اجازه خواهند داد برخی تغییرات شکلی و محتوایی نیز در دروس رخ دهد - اما غایتی که علم دین و حوزههای علمیهی سلف دنبال میکردند را فراموش کرده است ...
#مجتبی_عرب
#ششم_شهریور_نود_و_شش
@khanehtollabtehran
🔴 #تقریری_نو از #تحول_حوزه (۲)
🔸 ... #گمشدهی_امروز؛ فرآیند رسیدن به تحول مطلوب، گم شدنِ #غایت_تحول و فهم صحیح از رسالت اصلی حوزه و حوزویان است.
🔸 چرا حوزهی علمیه که مادر انقلاب و نظام اسلامی است، عملاً فرزند خود را در میان راه رها کرده است؟
🔸 چرا حوزه به درد مردم مستضعف جهان و ایتام آلمحمد(ص) عملاً بیتوجه است و به کنجی خزیده و سر در گریبان فرو برده و مشغول ردّ و اشکالهای شکلی خویش است؟
🔸 حوزهی شیخ مفید و شیخطوسی هم چنین بود؟ أصحاب آقا امامصادق(ع) هم در کوفه به دنبال فقه برای فقه بودند؟ به دنبال چند إشکال و جواب کلامی بودند؟ چه چیز حوزه ی امروز را #منقطع_از_جامعه خویش و در نتیجه به مرزهای سکولاریسم ویرانگر نزدیک کرده است؟
🔸 حقیقت آن است که #گمشدهی_اصلی_تحول و گفتمان تحول، فهم صحیح از #غایت_اصلی_تحول است. حوزه #رسالت_بنیادین خود را فراموش کرده است
🔸 #رسالت_حقیقی_حوزه؛ شأن #امامت_جامعه و #وراثت_انبیاء (ع) است. رسالت اصلی حوزه #إقامه_دین در جامعه است؛ ما اگر درسی داریم و بحثی داریم اگر احتیاجی به قرآن مهجور شده در حوزهها داریم، اگر حکمت را باید جدی بگیریم، اگر فقه را جدا و عمیقاً دنبال میکنیم، اگر تبلیغی باید برویم، اگر تدریس و تدرّسی باید بکنیم، اگر پژوهشی نیاز است و همهی اگرهای گوناگون دیگر؛ برای این بود که #نافع_برای_مردممان باشیم و در عصر غیبت، وارث شأن امامت باشیم، نه اینکه ابزار و اهداف میانی ما را از غایت غافل کند.
🔸 چه کسی به #طلبه_امروز و در کجای حوزه، جمله امام عزیزمان را می گوید که #مجتهد آن کسی است که بتواند حتی یک جامعه غیر دینی را #راهبری کند؟! کجا چنین تصویری از شأن طلبه برای طلبه ساخته میشود؟ کجا مقدمات قریبه و بعیدهی #شأن_وراثت_انبیاء و #إقامه_دین در جامعهای پویا، به طلبه تعلیم میشود؟
طلبه کجا بیش از نیازهای علمی ابتدایی، برای #پیشبری_انقلاب و نیازهای اساسی مردم و امّت تربیت میشود؟
🔸 چگونه است که از منظر بزرگان، مقدمات رسیدن به اجتهاد مصطلح در دینشناسی نیاز به برنامهای تعلیمی و تفصیلی دارد، اما تربیت شدن برای نقشآفرینیهای أساسی و مفید در پیشبری انقلاب در شئون #دستگاه_امامت نیاز به یک برنامه تعلیمی-تربیتی مفصل از همان ابتدای طلبگی ندارد؟ بماند که طلبه میتواند تا انتهای دوران طلبگی و اجتهاد هم پیش برود و ابداً آمادگی خاصی برای #نقشآفرینی در حل نیازهای حقیقی دستگاه امامت امت بین المللی اسلام را مثقال ذرهای کسب نکند.
🔸 فهم عزیزان ما از #طلبه_انقلابی نهایتاً طلبهای است که به اندازهی دانشجویان، کمی هم تحلیل سیاسی دارد، یک منبر سیاسی هم در انتخاباتها بلد است برود و تمام! این کجا و ماهیت حقیقیهی #طلبه_انقلابی کجا؟!
🔸 اگر میخواهیم حوزه متحول شود، این راه، صرفاً از چند تغییر درسی و محتوایی و روشی و ... شروع نمیشود، بلکه باید حوزه، مجبور شود که به میدان #دردهای_اساسی_مردم و #نظام و #امت_اسلام بیاید، آنگاه که پای مسائل حقیقی آمد، درد حقیقی نیز پیدا خواهد کرد و آنگاه که جانش آتش گرفت، برای آن نیاز واقعی درس و روش و محتوا و همه آنچه را که باید نیز به سمت وسوی مطلوب متحول خواهد کرد.
🔸 طلبهای که رسالت اصلیاش به عمق جانش بنشیند، درس را هم متفاوت و جدی خواهد خواند و طلبهای که درگیر مسائل اساسی زندگی مردم و انقلاب نشود، درسش هم مانند جسم بیروح است که هرچه رشد کند: #و_لایزید_الا_تبارا ..
♦️ همهی آنچه گفته شد به معنای نفی تلاشهای عزیزان و خصوصاً اساتید و طلاب انقلابی برای اصلاح سیر حوزه نیست، تلاشهای فراوانی اکنون درحال انجام است که انشاءالله همه مأجور است اما ما برای پیشرفت متناسب با سرعت این قرن، ناگزیریم از #نقادی_دائمی و رسیدن به #نظریههای_إصلاحی_نو_به_نو.
#مجتبی_عرب
#ششم_شهریور_نود_و_شش
@khanehtollabtehran
🔴 کار روحانیت در امتداد کار انبیاء، یعنی ایجاد حیات طیّبهی توحیدی است.
♦ مقاممعظمرهبری با اشاره به بخشی از بیانات #حجةالاسلام_فشندی با موضوع طلبه عصر انقلاب در دیدار ۹۶/۰۶/۰۶ طلاب تهران با معظمله:
يا أَيُّهَا اَلَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلّهِ وَ لِلرَّسُولِ إِذا دَعاكُمْ لِما يُحْيِيكُم». ﴿الأنفال/ ۲۴﴾
#انقلاب_اسلامی آغاز عصری نوین و محصول #رستاخیز_حیاتبخش حضرت روحالله است. رستاخیزی که تاریخ را ورق زد، و مسیر صیرورت جانها و جوامع را، بر مدار #توحید تا منزل تمدن ترسیم، و #هویت_توحیدی انسان را إحیا کرد. دقیقاً همین خوانشِ تمدّنی و #توحیدمحور از عصر انقلاب است، که نفسهای مکتب پرمدّعای مادّی را به شماره انداخته و کاخ موهومِ متّکی بر عقل خودبنیادش را به ریزش کشانده: فَأَتَى اللَّهُ بُنْيانَهُمْ مِنَ الْقَواعِدِ فَخَرَّ عَلَيْهِمُ السَّقْفُ مِنْ فَوْقِهِم» ﴿نحل/۲۶﴾
♦ فرمودند:
#مجموعهی_روحانیت - که شماها جوانهای روحانی جزو بخش پُرشور و تأثیرگذارِ در حرکت روحانیّت هستید - کارش #ادامهی_کار_انبیا است؛ با این دید باید کار روحانیّت را نگاه کرد. درسی که شما میخوانید، برنامهای که برای آیندهتان میریزید، با این نگاه باشد؛ شما دنبالهروی کار انبیا هستید. خب، #کار_انبیا در سورهی مبارکهی اعراف [چنین آمده]: وَ اِلیٰ عادٍ اَخاهُم هودًا قالَ یٰقَومِ اعبُدُوا اللَهَ ما لَکُم مِن اِلٰهٍ غَیرُه (أعراف/۶۵) مسئله، مسئلهی #توحید است. حرکت انبیا، حرکت برای توحید است؛ اصلاً اساس کار دعوت انبیا، دعوت به توحید است. #دعوت_به_توحید فقط به معنای این نیست که عقیده پیدا کنید که خدا یک است و دو نیست و این بتها یا این خدایان - موجودی که هستند - ارزش الوهیّت ندارند؛ فقط این نیست، عقیدهی به توحید، یک پایه و استوانه یا زمینهی اساسیِ یک جهانبینی است که زندگی را میسازد. عقیدهی به توحید یعنی #جامعهی_توحیدی_بهوجود_آوردن؛ جامعهای که بر مبنای توحید شکل بگیرد و اداره بشود؛ عقیده به توحید این است؛ اگر این نبود، دشمنیهای با انبیا هم به وجود نمیآمد: وَ کَذٰلِکَ جَعَلنا لِکُلِّ نَبِیٍّ عَدُوًّا شَیٰطینَ الاِنسِ وَ الجِنِّ یوحی بَعضُهُم اِلىٰ بَعضٍ زُخرُفَ القَولِ غُرورًا؛(أنعام/۱۱۲) این دشمنیها بهخاطر این است که انبیا آمدند، شکل جامعه را مورد اعتراض و تعرّض خودشان قرار دادند؛ یک شکل جدید را، یک هندسهی جدید را برای شیوهی زندگی بشر ارائه کردند. آن شیوهی زندگی، همان #حیات_طیبه است که یکی از برادرها این آیهی شریفه را تلاوت کردند: یٰاَیُّهَا الَّذینَ ءامَنُوا استَجیبوا للهِ وَ لِلرَّسولِ اِذا دَعاکُم لِما یُحییکُم(أنفال/۲۴) حیات، حیات طیّبه است. (۹۶/۰۶/۰۶)
#یادبود_ششم_شهریور_نود_و_شش
#دومین_هماندیشی_نهالقدکشیده
#چهارشنبه_۱۴_شهریور_ساعت_۱۶
@khanehtollabtehran