#امام_خمینی
#قانون
#رهبری
❇️ در مسیر قانون
امام و تعیین مسیر برای انتخاب رهبری آینده
🔰 فرانسیس فوکویاما در کنار دیگر تحلیلگران سیاسی دنیا معتقد بودند نظام تازه تاسیس جمهوری اسلامی وابستگی حیاتی به شخص آیتالله خمینی دارد و بعد از فوت ایشان منازعه بلندمدتی بر سر قدرت در ایران شکل خواهد گرفت.(۱)
🔰 دوستداران انقلاب از همان روزهای ابتدایی همواره نگران این موضوع بودند اما با اینحال نقطه امید بسیاری از آنها وجود آیتالله منتظری بود که باتوجه به سابقه مبارزاتی و تاییداتی که امام در گذشته از ایشان میکردند، آیتالله را جانشین بلامنازع امام میدانستند. آقای منتظری از شاگردان و مبارزان باسابقه نهضت امام خمینی بود و به خاطر این فعالیتها چندینبار دستگیر و زندانی شده بود.
🔰 او در دوران تبعید امام نماینده تامالاختیار ایشان در ایران بود و در میان مبارزین انقلاب جایگاه ویژهای داشت به طوریکه ساواک در ماههای منتهی به پیروزی انقلاب در گزارشی مینویسد: شخص منحصربهفردی جانشین (آیتالله) خمینی خواهد شد، او منتظری است.(۲)
🔰 آقای منتظری در مقاطع گوناگون پس از پیروزی انقلاب اسلامی نقشها و مسئولیتهای مهمی برعهده داشت و به عنوان یکی از شخصیتهای طراز اول کشور مورد توجه مردم و مسئولان بود. مجموع این عوامل و سوابق باعث شده بود همواره آقای منتظری برای اعضای مجلس خبرگان دارای منزلتی باشد و اکثریت روی ایشان اجماع داشته باشند و حتی عدهای مثل آقای طاهری امام جمعه اصفهان معتقد بودند به خاطر مشخص بودن رهبری آقای منتظری، بعد از امام اساساً نیازی به تشکیل مجلس خبرگان نمیباشد.(۳)
🔰 در این میان امام ضمن تاکید علنی مبنی بر تشکیل مجلس خبرگان، هیچگونه واکنش مثبت یا منفی درباره اظهارنظرها نسبت به جانشینی آقای منتظری نداشتند. اولین انتخابات مجلس خبرگان در آذر سال 61 برگزار شد و 83 نفر به عنوان اعضای این مجلس انتخاب شدند. امام در اولین پیام خود به مناسبت افتتاحیه مجلس خبرگان فرمودند: بالاترین انحراف که منجر به انحراف تمام ارگانها میشود انحراف رهبری است که امروز شما نقش اول آن را دارید.(۴)
ادامه دارد...
۱. مقاله ژانویه ۱۹۸۰، کنفرانس امنیتی آسیاپاسیفیک
۲. آیتاللهمنتظری، خاطرات، ص ۹۱۸
۳. اکبر هاشمی رفسنجانی، کارنامه و خاطرات ۱۳۶۱، ص۳۰۷
۴. صحیفه امام، ج ۱۸، صص ۳ تا ۷
🕋🕋🕋🕋🕋
کانال رسمی معاونت جامعه و مردم
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
ویژه ائمه محترم جماعات
https://eitaa.com/emam_jamaat
#امام_خامنه_ای
#راهبرد
#یادداشت_بیاناتی
🔰 راهبرد اساسی امروز کشور
🔎 مروری بر توصیههای رهبر انقلاب درباره همدلی و همکاری قوه مقننه با دیگر قوا
👈🏼 رهبر انقلاب اسلامی در دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی (۱۴۰۲/۰۳/۰۳) در زمینه نوع رابطه مجلس با قوای دیگر، همدلی و همکاری را به عنوان یک الزام همیشگی توصیه نمودند.
🔻 ایشان در سخنرانی خطبههای نماز عید فطر هم موضوع همدلی و همکاری قوای سهگانه را «راهبرد اساسی کشور» دانستند: «یک راهبرد بسیار مهم و اساسی، همکاری همهی مسئولان کشور در نیروهای سهگانه است... قوای سهگانه باید همدلی کنند، همکاری کنند، همافزایی کنند... اگر چنانچه این سه قوّه با هم بهطور کامل همکاری کنند، کارها به هیچ وجه گره نمیخورد، مشکل پیدا نمیکند.» ۱۴۰۲/۰۲/۰۲
🔻 البته همکاری مجلس با دولت «بهمعنای گذشت از حقوق مجلس نیست؛ بایستی حقّتان را استیفاء کنید؛ تحقیق کنید، تفحّص کنید، مؤاخذه کنید که چرا نشد، چرا کم شد، چرا جور دیگر شد.» ۱۳۹۵/۰۳/۱۶
👈🏼 چند موضوع برای همافزاییِ مجلس و دولت
🔻 بدون شک حل مسائل مهم و رفع مشکلات کشور و مردم نیازمند همکاری و همافزایی قوای سهگانه، خصوصا مجلس و دولت است. در سالهای اخیر رهبر انقلاب بهصورت مشخص برخی موضوعات را برای همکاری حداکثریِ مجلس و دولت مورد تأکید قرار دادهاند. یکی از این موضوعات «مهار تورم و رشد تولید» است: «اگر بخواهیم این شعار [مهار تورم و رشد تولید] عملیّاتی بشود... اوّلین الزام این است که «دستگاههای مختلف به هم کمک کنند»؛ یعنی دولت به نحوی، مجلس به نحوی، قوّهی قضائیّه به نحوی به هم کمک کنند؛ قانون، متناسب با نیازِ اجرا باشد.» ۱۴۰۲/۰۱/۱۵
🔻 یکی دیگر از موضوعاتی که میتواند با همکاری مجلس و دولت به سرانجام خوبی برسد بحث «تحول در آموزش و پرورش» است: «نقشهی راه [سند تحول آموزش و پرورش] باید از سوی دولت و مجلس حمایت بشود، کمک بشود. اگر چنانچه در آموزشوپرورش نشستند با صاحبنظران بحث کردند، همفکری کردند، بالاخره یک نقشهی راهی برای اجرای سند تحوّل درست کردند، [امّا] وقتی که میخواهند بودجه را تنظیم کنند، مدام مشکل درست شد، در دولت مشکل درست شد، در مجلس ایراد گرفته شد، خب به جایی نمیرسد.» ۱۴۰۲/۰۲/۱۲
🔻 موضوع «مبارزه با فساد» هم یکی دیگر از مباحثی است که باید همکاری قوا بیش از پیش به ثمر برسد: «بنده حدود بیست سال پیش یک نوشتهی مشروحی در باب مبارزهی با فساد دادم... اگر از آن روز دولتهای محترم و مسئولین محترم دنبال میکردند این قضیّه را، بلاشک ما امروز وضع بهتری داشتیم. خب حالا بحمدالله امید این هست که دولت مردمی و مجلس انقلابی این کار مبارزهی با فساد را دنبال کنند.» ۱۴۰۲/۰۲/۰۹
🔻 امروز مسائل مهمی در کشور مطرح است که حل آنها بیش از پیش نیازمند همدلی، همکاری و همافزایی قواست. مطالبات مردم از مجلس انقلابی و دولت مردمی مسئولیتهای مهمی برای این دو قوه ایجاد کرده و قطعا کیفیت پاسخگویی به این مطالبات، عیار پایبندی آنان به شاخصهای انقلابیگری را بیش از پیش روشن میسازد.
🕋🕋🕋🕋🕋
کانال رسمی معاونت جامعه و مردم
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
ویژه ائمه محترم جماعات
https://eitaa.com/emam_jamaat
هدایت شده از روابط عمومی جامعه مدرسین
🔺 پیام جامعه مدرسین در گرامیداشت چهاردهم و پانزدهم خرداد
بسم الله الرحمن الرحیم
🔸 اندوه فقدان مردی بزرگ در #چهاردهم_خرداد سال ۱۳۶۸ بر دلها سایه افکند و عروج روح مطهر اسوه تقوا، پرهیزکاری و مجاهدت، غمی سنگین بر سر امت اسلامی فرو ریخت.
🔹 #امام_خمینی -قدس سره- آن عارف حماسه ساز و سالک توحیدی، با انقلاب اسلامی تحولی بنیادین و فراگیر در اندیشه اقشار مختلف مردم و به تبع آن در همه ساحتهای زندگی آنان ایجاد کرد و پیوند مردم با دین و ارزشهای الهی را به قدرتی تأثیرگذار در معادلات جهانی تبدیل نمود.
🔸 حاکمیت حقیقی دین در ایران و انتشار جهانی ارزشهای الهی و انسانی، به برکت #انقلاب_اسلامی و وجود آن عبد صالح خدا رقم خورد و حقیقتاً این انقلاب، بی نام "امام خمینی" در هیچ جای جهان شناخته شده نیست.
🔹جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تسلیت سالروز رحلت آن سلالهی نبوّت و ولایت، یاد شهدای #قیام_خونین_۱۵_خرداد را در شصتمین سالگرد آن نهضت ماندگار گرامی داشته و اعلام میدارد:
1️⃣ سیره علمی، سیاسی، اخلاقی و معنوی آن شخصیت کم نظیر، هنوز هم به طور کامل و جامع استخراج و استنباط نشده است و لازم است مکتب امام خمینی -قدس سره- عمیقاً، بررسی، تبیین و ترویج شود تا #نسل_جوان و نوجوان ما با ابعاد عظیم شخصیتی امام بزرگوار بیش از پیش آشنا گردند. بی شک، شناخت مکتب و اندیشه پیشرو امام خمینی -قدس سره-، چشمههای حکمت و هدایت را بر قلوب پاک نوجوانان و جوانان جاری خواهد ساخت و پایههای عزت و عظمت ملت ایران را تقویت خواهد کرد.
2️⃣ رهبر معظم انقلاب، حضرت آیت الله العظمی خامنهای -مد ظله العالی- با درایت، قدرت و عزت، صراط و طریق امام راحل عظیم الشأن را پیموده و با تبیین اندیشههای آن مرد الهی، جامعه اسلامی را به سمت اهداف بلندش هدایت می کنند. پیمودن راه #ولایت_فقیه و کسب فیوضات اندیشه امام -قدس سره- از زبان ایشان، عمل صالحی است که زمینه نزدیک شدن به تحقق اندیشههای آن امام بزرگوار را فراهم میسازد. امروز تنها کسانی میتوانند ادعای پیروی راستین از امام و انتساب به ایشان را داشته باشند که به مقام منیع ولایت فقیه ملتزم و در مسیر رهنمودهایش رهرو باشند.
3️⃣ کارگزاران نظام مقدس جمهوری اسلامی بدانند مجاهدت و استقامت در راه انقلاب اسلامی و خدمت به مردم، شکرانهی نعمت ولایت است. کسانی که خود را در خط امام و ولایت تعریف میکنند، باید در مقام خدمت به مردم، خاکسار و فداکار باشند. #فرهنگ، #اقتصاد و #سیاست کشور را با التزام به اندیشهی امام و رهبری مدیریت کنند تا امیدواری، کرامت و عزت مردم در این عرصهها تأمین و حفظ شود.
4️⃣ مردم عزیز ما در تمام جبههها یاریگر و پشتیبان نظام اسلامی بودهاند. پیوند امام و مردم پیوندی الهی و معنوی بود. امروز نیز پیوند ولایت و مردم پیمانی مستحکم و ناگسستنی است. تلاش دشمنان نظام اسلامی در ضربه زدن به این ارتباط عاطفی بین مردم ،انقلاب و رهبری، گرچه یک تلاش ناکام و شکست خورده است، اما لازم است با صبر و بصیرت، نسبت به تکرار آن هوشیار بوده، لحظهای از شناخت دشمن و نقشههای شوم آنان غفلت نکنیم و با دقت تمام، از پیمان میان مردم و ولایت صیانت کنیم.
🔸 یاد شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی و یاران مخلص امام راحل عظیم الشأن به ویژه شهدای قیام مؤمنانه ۱۵ خرداد -اعلی الله مقامهم- را گرامی میداریم و عهد خود را در پاسداری از نظام اسلامی، آن ارمغان ارزشمند امام و شهیدان، تجدید میکنیم.
وَ آخِرُ دَعْوَانا أَنِ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِين
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
ــــــــــــــــ
روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
🆔 @j_modarresin
4_6037105197757501637.pdf
1.82M
#امام_خامنه_ای
#دیدار
#کنگره_ملی
#شهدا
#جزوه
#متن
🔰 متن کامل بیانات رهبر انقلاب در دیدار ستاد مرکزی کنگرهی ملی شهدای سبزوار و نیشابور. ۱۴۰۲/۳/۹
🕋🕋🕋🕋🕋
کانال رسمی معاونت جامعه و مردم
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
ویژه ائمه محترم جماعات
https://eitaa.com/emam_jamaat
4_6037105197757501636.mp3
10.61M
#امام_خامنه_ای
#دیدار
#کنگره_ملی
#شهدا
#صوت
🔰 صوت کامل بیانات رهبر انقلاب در دیدار ستاد مرکزی کنگرهی ملی شهدای سبزوار و نیشابور. ۱۴۰۲/۳/۹
🕋🕋🕋🕋🕋
کانال رسمی معاونت جامعه و مردم
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
ویژه ائمه محترم جماعات
https://eitaa.com/emam_jamaat
000_1401-12-04.mp3
3.21M
#نهج_البلاغه
#کلمات_قصار
#آشتیانی
#مقدمه
🌸 سرچشمه زلال معارف
🔰 کلمات قصار نهج البلاغه
🗃 جلسه: مقدمه
📢 توسط آیت الله آشتیانی
🗓 تاریخ: 1401/12/04
🕋🕋🕋🕋🕋
کانال رسمی معاونت جامعه و مردم
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
ویژه ائمه محترم جماعات
https://eitaa.com/emam_jamaat
#نهج_البلاغه
#کلمات_قصار
#آشتیانی
#مقدمه
🌺بسم الله الرحمن الرحیم🌺
سرچشمه زلال معارف
[کلمات قصار نهج البلاغه]📗
جلسه: مقدمه
🌺🌺حمد و سپاس پروردگار مهربان و مهرورز را که ما را در مسیر بهرمند ی و فهم کلام بزرگ انسان تاریخ بشریت قرار داد تا راهنمایمان باشد به صراط مستقیم
و سپاس بی پایان از امیر کلام [علیه السلام ] که پیروان و محبان خود را بر خوان دیگری از سخنان تابناک خود دعوت فرمودند، تا جانشان را به زلال زیباترین و آموزنده ترین درسهای زندگی سیراب نمایند و کهکشانی از نور جلوی پایشان بگسترانند تا اندیشه هایشان را روشن نموده و با خود که صراط مستقیم هستند همراه و هم مقصد نمایند.🌸🍃🌸🍃
🌺👈اینک حضور در محضر امیر مومنان [علیه السلام ]را با کلمات قصار ایشان شروع می کنیم و لازم می دانیم که به صورت خلاصه توضیحاتی اندک، درباره این بخش از سخنان امام خدمتتان توضیح دهیم.
کتاب نهج البلاغه📕 از سه بخش که شامل خطبه ها ،نامه ها و کلمات قصار هستند تشکیل شده که سید رضی به سال ۴.۶ هجری قمری، آنها را بر اساس معیار فصاحت و بلاغت گزینش کرده است.
نهجالبلاغه شامل ۲۴۱ یا ۲۴۲ خطبه و ۷۹ نامه و حدود ۵۰۰ کلمه یا جمله قصار (کوتاه) است.
🌺👈خطبه ها و کلمات قصار را امام در شرایط گوناگون و برای موضوعات مختلف بیان فرموده اند.
و نامه ها را نیز جهت تذکر ، راهنمایی، دعوت به صلح یا بعضا برای موٱخذه و توبیخ برای افراد متعدد ( دوست و دشمن ) ارسال فرموده اند.
🌺👈 کلمات قصار یعنی کلمات کوتاه که حدود ۵۰۰ کلمه قصار در نهج البلاغه می باشد و به این معنا نیست که همه کلمات قصار امام کوتاه هستند بلکه گاهی یک کلمه قصار به اندازه یک یا دو صفحه طولانی می شود اما در مقایسه با خطبه ها و نامه ها معمولاً کلمات قصار بسیار کوتاه تر هستند
امام علی [علیه السلام] معارف بسیار زیبا و بلندی را با هر کدام از کلمات قصار بیان می دارند که فقط اینچنین هنر و توانمندی از ناحیه امام و به عنایت خداوند میسر می باشد.
کلمات قصار، عصاره و چکیده ی یک مفهوم یا معنای بلند و عمیق هستند که در خود بهترین و لطیف ترین درسهای زندگی را در ابعاد مختلف فقهی ،خداشناسی ، تربیتی ، اخلاقی و ...در بر دارند.🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
از نظر امام [علیه السلام ]همانگونه که انسان برای رفع گرسنگی و ادامه حیات نیاز به غذا دارد و برای پوشاندن بدن از سرما به لباس نیاز دارد، به همان نسبت روح و جان انسان هم برای سلامت و پاکیزه بودن از امور نکوهیده به قوت وغذای معنوی نیاز دارد که امام علی [علیه السلام] این قوت و غذای گوارا را به بهترین شکل ممکن و در قالب زیباترین و فصیحترین کلمات و جملات کوتاه در اختیار رهروان خود قرار داده اند.🌸
انشاءالله در جلسه آینده اولین جمله ی قصار امام علی [علیه السلام] محضرتان تقدیم می گردد🙏
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🌸🌸🍃🍃🍃🌸🌸
🕋🕋🕋🕋🕋
کانال رسمی معاونت جامعه و مردم
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
ویژه ائمه محترم جماعات
https://eitaa.com/emam_jamaat
#امام_خمینی
#وصیت_امام
🔰 از مشکلاتی که در این صراط مستقیم پیش میآید نهراسید...
➕گوشههایی از وصیتنامه سیاسی-الهی امام خمینی (ره) به مناسبت ایام ارتحال ایشان
🕋🕋🕋🕋🕋
کانال رسمی معاونت جامعه و مردم
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
ویژه ائمه محترم جماعات
https://eitaa.com/emam_jamaat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#امام_خامنه_ای
#مبارزه
🔰 اگر این مبارزه ادامه پیدا بکند، دنیا و آخرت ملت تأمین خواهد شد
✳️ این راه ادامه دارد...
🕋🕋🕋🕋🕋
کانال رسمی معاونت جامعه و مردم
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
ویژه ائمه محترم جماعات
https://eitaa.com/emam_jamaat
#علما
#کعبی
#امام
🔰 امام خمینی «فقه عمومی» را زنده کرد
✔️استاد عباس کعبی:
🔹یکی از ابعادی که حضرت امام خمینی (ره) به لحاظ فقهی مطرح و آن را زنده کردند، فقهی است که میتوان فقه عمومی نامگذاری کرد. فقه عمومی غیر از فقه مرسوم حوزههای علمیه است، برخی اوقات گفته میشود فقه حکومتی و فقه نظام؛ اگر شما مقایسهای کنید بین وضعیت حوزههای علمیه قبل و بعد از انقلاب میبینید که خیلی از کتابها و ابواب فقهی اصلا در حوزهها تدریس نمیشد و مهجور شده بود، امام خمینی(ره) دو سوم کتابهای فقهی را احیا کرد.
🔸امام راحل بر فقه سنتی بر پایه فقه انقلاب و حکومت روحی دمید که در اصطلاح به آن فقه عمومی در برابر فقه خصوصی میگوییم. فقه خصوصی، فقه تنظیمگر روابط اشخاص با یکدیگر است همچون فقه معاملات، اما فقه عمومی، فقه تنظیمگر روابط اجتماعی و سیاسی با پیش فرض وجود دولت است. فقه عمومی یا فقه حکومتی بنیانهایی دارد که این بنیانها باید مورد توجه یک پژوهشگر حوزوی باشد و اگر اینها مورد توجه نباشد از این فقاهت فاصله میگیرد و نمیتواند درک کند.
👈 ادامه مطلب: http://ijtihadnet.ir/?p=71469
🕋🕋🕋🕋🕋
کانال رسمی معاونت جامعه و مردم
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
ویژه ائمه محترم جماعات
https://eitaa.com/emam_jamaat
هدایت شده از روابط عمومی جامعه مدرسین
📣 اطلاعیه
🔺 مراسم سی و چهارمین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره)
🔸 مراسم سالگرد ارتحال بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران، حضرت آیت الله العظمی امام خمینی -قدس سره- و بزرگداشت شصتمین سالگرد قیام خونین پانزدهم خرداد و تجلیل از شهدای گرانقدر آن خیزش مؤمنانه، روز شنبه سیزدهم (۱۳) خرداد، بعد از نماز مغرب و عشاء، از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی خامنهای -ادام الله ظله- در شبستان امام خمینی (ره) حرم مطهر حضرت معصومه -سلام الله علیها- در قم برگزار میشود.
🔹 جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با گرامیداشت یاد و نام امام راحل عظیم الشأن و شهدای حماسه ۱۵ خرداد، از علماء، اساتید و روحانیون معظم و عموم امت شهیدپرور برای شرکت در این مجلس باشکوه دعوت به عمل میآورد.
🗓 زمان: شنبه ۱۳ خرداد بعد از نماز مغرب و عشاء
📌 مکان: شبستان امام خمینی (ره) حرم مطهر حضرت معصومه -سلام الله علیها-
ــــــــــــــــ
روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
🆔 @j_modarresin