شرح دعای روز یازدهم ماه رمضان.mp3
11.55M
توسط استاد فنائی اشکوری، از اساتید موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)
🕌@emameaskarimasjed
┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🌷🌷 حکمت صد و سیزدهم 🌷🌷
❇️ یا ولایت الله، و یا ولایت طاغوت
🔸 در قرآن کریم، هر ولایتی غیر از ولایت خدا را به عنوان ولایت طاغوت معرفی کرده اند. آن کسی که تحت ولایت خدا نباشد، تحت ولایت طاغوت است. طاغوت یعنی چه؟ طاغوت از ماده طغیان است. طغیان یعنی سرکشی کردن، از آن محدوده و دایره طبیعی و فطری زندگی انسان فراتر رفتن. هرچیزی که انسان را از فرمان خدا کناری ببرد، خارج بکند، موجب شود انسان در مقابل خدا عصیان بورزد، او طاغوت است. پس طاغوت، اسم خاصی نیست، که بعضی خیال می کنند که طاغوت، اسم یک بتی است. بله اسم بت است، اما آن بت، بت معیّنی نیست. بنابراین، هرکسی که از تحت ولایت خدایی خارج شد، ناگزیر در ولایت طاغوتی و شیطانی وارد شده است.
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 476.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🌷🌷 حکمت صد و چهاردهم 🌷🌷
✴️ نسبت طاغوت و شیطان
🔻 شیطان و طاغوت با هم چه کاره اند؟ آیا نسبتی دارند با هم؟ بله، از نسبت بالاتر دارند. شیطان همان طاغوت است؛ طاغوت، همان شیطان است. آیه قرآن می گوید این را، می خواهم آیه را بخوانم برای استنتاج لفظی فقط، تا معلوم بشود که طاغوت مساوی است با شیطان. آیه قرآن می فرماید که «الذین آمنوا یقاتلون فی سبیل الله» آن کسانی که ایمان آورده اند، مؤمن شده اند، مقاتله و ستیزه شان در راه خداست، «والذین کفروا یقاتلون فی سبیل الطاغوت» و آن کسانی که به دین، کفر و انکار ورزیده اند؛ مقاتله شان، ستیزشان ، جنگشان در راه طاغوت است.
🔹 بعد می فرماید که «فقاتلوا اولیاء الشیطان» با اولیا و هم جبهگان و پیوستگان و وابستگان شیطان ستیزه و مقابله و مقاتله بکنید، «انّ کید الشیطان کان ضعیفاً» که مکر شیطان، تدبیر شیطان، حیله شیطان، ضعیف است. در این آیه می بینید که طاغوت به جای شیطان و شیطان به جای طاغوت، نام برده شده اند. شیطان هر عنصری است که از خارج از وجود آدمی، او را به کارهای شرارت آمیز و به کارهای فسادآمیز، به انحطاط، به پستی، به زبونی، به ظلم، به بدی، به کجی وامی دارد؛ به او می گویند شیطان.
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 476-477.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🌷🌷 حکمت صد و پانزدهم 🌷🌷
🔵 مفسده دخول در تحت ولایت شیطان
🔻 ممکن است بپرسید آقا، تحت فرمان شیطان و طاغوت زندگی کردن و تن به فرمان او دادن، چه مفسده ای مگر دارد؟ این هم یکی از نکات آیات امروز است و قرآن در این زمینه به ما چند جواب می دهد.
⭕️ جواب اول این است که اگر تن به ولایت شیطان دادی، شیطان بر تمام انرژی های سازنده خلّاقِ آفریننده ثمربخشِ وجودِ تو مسلّط خواهد شد. اوّلش این است، اگر چنانچه گردنت را بردی طرف شیطان و طاغوت، که ریسمان ولایتش را برگردن تو بیندازد، دیگر از دست او خلاصی پیدا نخواهی کرد. هرچه در وجود تو، از نیرو و از ابتکار و از فعالیت های سازنده و از جلوه های درخشنده وجود دارد، تحت قبضه طاغوت و شیطان درخواهد آمد. وقتی که تو تمام وجودت در قبضه او درآمد، آن وقت او به آسانی می تواند تو را در همان راهی که خودش می خواهد، به همان جایی که خودش می خواهد، با همان وسیله ای که خودش می خواهد، بکشاند و ببرد؛ و پیداست که شیطان و طاغوت، انسان را به نور و معرفت و آسایش و رفاه و معنویت رهنمون نمی شود.
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 477-478.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🌷🌷 حکمت صد و شانزدهم 🌷🌷
❇️ آمال و آرزوها، یکی از شگردهای شیطان
🔸 قال تعالی: «إِنْ يَدْعُونَ مِنْ دُونِهِ إِلاَّ إِناثاً وَ إِنْ يَدْعُونَ إِلاَّ شَيْطاناً مَريداً * لَعَنَهُ اللَّهُ وَ قالَ لَأَتَّخِذَنَّ مِنْ عِبادِكَ نَصيباً مَفْرُوضاً * وَ لَأُضِلَّنَّهُمْ وَ لَأُمَنِّيَنَّهُم ...» (نساء/117-119).
🔹 روی کلمه «وَ لَأُمَنِّيَنَّهُم» یک قدری تکیه کنید. آرزهای دور و دراز، آنچه که یک انسان را از هر تلاشی در راه خدا بازمی دارد. آرزوی ده سال دیگر با خوشی و راحتی و رفاه زیستن، آرزوی داماد کردن پسر بزرگ و عروس کردن دخترها، آرزوی بزرگ کردن این خانه کوچک و دو دربندی و سه دربندی کردن این مغازه یک دربندی، آرزوی رئیس و مدیر فلان دستگاه و تشکیلات شدن و فلان قدر پول گرفتن، آرزوی اینکه به پسرم بگویند آقای مهندس یا به خودم بگویند، آرزوهای دور و دراز. آرزوهایی که مثل سنگ آسیایی که بر گردن یک انسانی بیفتد، سر را خم می کند، پشت را دوتا می کند و انسان را به زانو درمی آورد؛ آرزوهایی که اگر دندان طمعش را کندی انداختی دور، یکهو می بینی آزادی، می بینی سبکی، می بینی هیچ قید و بندی دست و پای تو را نبسته در راه خدا؛ «وَلَأُمَنِّيَنَّهُم» آنها را پایبند آرزوهای دور و دراز خواهم کرد.
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 487.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🌷🌷 حکمت صد و هفدهم 🌷🌷
🌴 لزوم تدبر در قرآن و تاریخ
🔹 خود بنده با اینکه عادت ندارم، یعنی کمتر عادت دارم که قرآن را بدون توجّه و تدبّر بخوانم، گاهی که یک تدبر بیشتری اعمال می شود و یک چیز تازه ای در قرآن پیدا می کنم و احساس می کنم؛ بیشتر تأسف می خورم که چرا ما بازهم کم در قرآن تدبّر می کنیم.
🔻 چقدر خوب است که افراد علاقه مند به قرآن و صاحبِ تدبّر، در مسائل اجتماعی و مخصوصاً تاریخی قرآن، بیشتر دقت و تدبّر کنند؛ بعد اینها را با واقعیت های تاریخ که تطبیق بدهند، معلوم می شود که کدام تفسیرها و توجیه های تاریخی، مطابق با واقع است.
🔺 تاریخ، تفسیر قرآن است. قرآن را در تاریخ پیدا کنید. در تاریخ دقت کنید. با تاریخ یک خرده ای مأنوس بشوید. اما بکوشید که از تاریخ، آنچه که در دلش هست، بگیرید. صرفاً به یک قصه سرودن، یک داستان گفتن، اکتفا نکنید از تاریخ. ببینید چه می خواهد بگوید تاریخ برای ما.
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 478، 479 و 484.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🌷🌷 حکمت صد و هجدهم 🌷🌷
✴️ نگاهی نو به شهر و مردم کوفه
⭕️ مسئله کوفه یک مسئله است. به نظر من، مطاله روی کوفه و یک بحثی درباره روان شناسی شهر کوفه در تاریخ، بسیار بحث جالبی است. اگر کسی اهل این کار باشد. متخصصین، جامعه شناس ها، روان شناس ها، بنشینند راجع به کوفه صحبت کنند. کوفه یک منطقه ای است که زیر فرمان کلماتِ متینِ رسای امیرالمؤمنین، آن چنان ساخته و آب دیده شده، که هرچه می پرورد، هرچه سبز می کند این مزرع، یک سبزه، یک پروریده و یک نهال قابل تربیت است. اصلا زمینه و آب و هوا انسان ساز است. لذا مردان بزرگ حماسه آفرین تاریخِ شیعه، از همه جا بیشتر، حتی از مدینه بیشتر، در کوفه اند. بر اثر چه؟ بر اثر تعلیمات و تلقینات امیرالمؤمنین در مدت همان چهار سال. شوخی نیست، مثل علی بن ابی طالبی در یک شهر حکومت کند. درست است که این حکومت درظرف چهار سال، در سطح جهان اسلام ناکام بوده، اما در سطح کوفه مسلماً کامیاب بوده است. در جامعه کوفه مسلماً تأثیرات شگرف و عجیبی داشته است. کوفه، بنابراین شده یک مهد تشیع، زادگاه اصالت ها و فضیلت های شیعی، درست است؟
🔵 اما هرجا زادگاه اصالت هاست، لازم نیست که همه کسانی که آنجا هستند، افراد اصیل و بافضیلت و ایده آلی باشند. یک طبقه مردم، همیشه در یک جامعه پرشور و پرخروش، نمایشگر شور و خروش آن جامعه هستند. در میان میلیون ها نفر آدم، گاهی چند ده هزار، حتی چند هزار انسان، یک عمل قهرمانانه ای از خودشان انجام می دهند که نام آن چند میلیون، به قهرمانی و شورآفرینی و حماسه آفرینی در دنیا ثبت می شود.
🌷 یک طبقه در میان مردم کوفه بودند که اینها جالب بودند. نه یک طبقه به اصطلاح جامعه شناسانه،، نه؛ یک قشری، یک جمعی، یک گروهی، یک رگه ای از مردم این جوری بودند. اما توده مردم، عامه مردم، مثل مردم همه جای دیگر بودند. بدتر نبودند. مثل مردم مشهد، مثل مردم تهران، مثل مردم اصفهان، مثل مردم مدینه. اما چون آن گروه اندک، در آن گوشه مملکت اسلامی، یعنی کوفه، مایه رعب و هراس حکومت های زمان بودند، همیشه بدترین عناصر، رذل ترین فرماندارها، پست ترین آدم های خودشان را، نوکرها و جلادهای خودشان را می گماشتند بر سر آن شهر.
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 481.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
📣📣 بخش آخر حکمت ها 📣📣
🌷🌷 حکمت صد و نوزدهم 🌷🌷
❇️ هجرت، از لوازم ولایت
⭕️ اگر ما ولایت را توانستیم با آن وسعتی که گفتیم بفهمیم و مسئله را در حد مسائل فرعی ولایت و درجه دوی ولایت خلاصه نکنیم، آن چنانی که بعضی، بدون توجه خلاصه می کنند، آن وقت مسئله ی هجرت یکی از دنباله های مسئله ولایت خواهد شد. چرا این جور می گوییم؟
🔸 برای خاطر اینکه اگر لازم باشد هر انسانی در ولایت خدا و ولیّ خدا زندگی بکند – که این اصل را ولایت به ما می آموخت – اگر پذیرفتیم که می باید انسان همه نیروهایش، همه نشاط های جسمی و فکری و روانی او، با اراده ولیّ الهی و والی من قِبَل الله، به کار بیفتد و خلاصه، انسان باید با جمیع عناصر وجودش بنده خدا باشد، نه بنده طاغوت.
🔻 اگر این مطالب را ما قبول داریم و می پذیریم، پس ناچار، این را هم باید قبول کنیم که اگر یک جایی وجود ما و هستی ما و همه نیروها و نشاط ما، تحت فرمان ولایت الهی نبود، بلکه تحت ولایت طاغوتی و شیطانی بود، تعهد الهی ما این است که ما خودمان را از قید و بند ولایت طاغوت رها کنیم، نجات بدهیم، آزاد کنیم و برویم تحت سایه پرمیمنت ولایت الله. خارج شدن از آن ولایت ظالم و وارد شدن به آن ولایت عادل، اسمش هجرت است. می بینید که مسئله هجرت، یکی از مسائلی است که در دنباله ولایت مطرح است.
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 491-492.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🌷🌷 حکمت صد و بیستم 🌷🌷
✴️ نتیجه تن دادن به زندگی تحت ولایت طاغوت
🔹 آن کسی که تحت ولایت طاغوت زندگی می کند، در حقیقت او گویی اختیاری از خود ندارد. نمی گویم به کلی بی اختیار است، اما در جریانِ سیل دارد می رود. می خواهد دست و پایی بزند، نمی تواند. می خواهد از راه جهنم برگردد، می بیند همه اطراف دارند به طرف جهنم می روند، او را هم با خودش می کشانند.
🔻 آنجاهایی ک جمعیت زیادی هست، رفتید؟ گاهی دلت می خواهد از این طرف بروی؛ جمعیت بی اختیار تو را مثل پَرِ کاهی می برد. می خواهد خوب باشد، خوب زیست کند، انسان زندگی کند، مسلمان بماند و مسلمان بمیرد، نمی تواند؛ یعنی جریان اجتماعی او را دارد می کشد و می برد، آن چنان می برد که دست و پایی هم نمی تواند بزند. اگر دست و پایی هم بزند، جز هدر دادن یک مقدر انرژی، کار دیگری از پیش نبرده. نه فقط نمی تواند دست و پا بزند، دردناک تر این است که گاهی نمی تواند بفهمد حتی.
🔸 این ماهی هایی که در دریا صیدشان می کنند، نمی دانم دیدید یا نه، گاهی هزاران ماهی در میان یک توری دارند کشانده می شوند به طرف ساحل، از آن وسط های دریا، از چند کیلومتری دریا، این تور دارد همه اینها را می کشد جلو، ملتفت نیستند. اگر به آن ماهی بگویی: کجا می روی؟ فکر می کند دارد مقصدی را با اختیار می رود؛ اما در واقع بی اختیار است؛ مقصد او همان جا است که مقصد آن صیادِ صاحبِ تور است. این تورِ نظام جاهلی، آن چنان انسان را می کشد، آن چنان به طرف هایی که هدایت کنندگان تور مایلند، آدم را می کشاند که آدم نمی فهمد کجا می رود. گاهی هم خیال می کند که دارد می رود به طرف سرمنزل سعادت و رستگاری، غافل از اینکه نه، دارد می رود به «جهنّم یصلونها و بئس القرار»
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 494.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🌷 حکمت صد و بیست و یکم 🌷
🔵 حال مسلمان تحت ولایت طاغوت، و ذمّی تحت ولایت الله
🌴 آیا در ولایت طاغوت، مسلمان زیستن می شود؟ مسلمان زیستن چیست آقا؟ مسلمان زیستن، یعنی تمام امکانات و انرژی ها و نیروها و قدرت ها و استعدادهای یک انسان، دربست در اختیار خدا بودن. همه چیزشان، مالشان در اختیار خدا، جانشان در اختیار خدا، فعالیت و حرکت روزانه شان در اختیار خدا، خواب شبشان در اختیار خدا، اندیشه و فکرشان در اختیار خدا. اگر در محیط طاغوتی و نظام طاغوتی، یک نفر زندگی بکند، یک کسری از مسلمانی اش بالاخره در راه طاغوت است، یک بخشی از زندگی اش بالاخره بنده طاغوت است، صددرصد بنده خدا نمی تواند باشد.
⭕️ در مقابل، مثلا جامعه مدینه یک جامعه بنده خدا بود. یک جامعه مسلمان بود. آنجا هر قدمی که برمی داشتی، در راه خدا بود. آنجا یهودی و مسیحی اش هم تحت فرمان اسلام اگر زندگی می کرد، زندگی اش اسلامی بود. در جامعه اسلامی، یهودی تحت ذمّه هم، مسیحی تحت ذمّه هم، در راه اسلام حرکت می کند. از لحاظ عمل شخصی، یهودی است؛ اما از لحاظ یک عضو اجتماعی، یک مسلمان است. خیلی مسلمان تر از آن مسلمانی که در نظام جاهلی زندگی می کند!
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 498.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🌷 حکمت صد و بیست و دوم 🌷
❇️ یک حدیث فوق العاده
🌴 حدیث شریفی در کافی با چندین عبارت نقل شده است. کتاب اصول کافی شریف، که از معتبرترین و قدیمی ترین کتب شیعه است، این حدیث را با چند زبان نقل کرده، اینی که من می خوانم یکی از آن چند زبان است که خدای متعال فرموده: «لَأُعَذِّبَنَّ كُلَّ رَعِيَّةٍ فِي الْإِسْلَامِ دَانَتْ بِوَلَايَةِ كُلِّ إِمَامٍ جَائِرٍ لَيْسَ مِنَ اللَّهِ وَ إِنْ كَانَتِ الرَّعِيَّةُ فِي أَعْمَالِهَا بَرَّةً تَقِيَّةً وَ لَأَعْفُوَنَّ عَنْ كُلِّ رَعِيَّةٍ فِي الْإِسْلَامِ دَانَتْ بِوَلَايَةِ كُلِّ إِمَامٍ عَادِلٍ مِنَ اللَّهِ وَ إِنْ كَانَتِ الرَّعِيَّةُ فِي أَنْفُسِهَا ظَالِمَةً مُسِيئَةً» (کافی، ج 1، ص 376).
🌷 عجیب حدیثی است این. این حدیث می گوید آن مردمی که تحت ولایت ولیّ الله زندگی می کنند، اهل نجاتند؛ اگرچه در کارهای شخصی و خصوصی، قصورها و تقصیرها و گناه هایی هم گاهی داشته باشند. آن مردمی که تحت ولایت شیطان و طاغوت زندگی می کنند، اهل بدبختی و عذابند؛ اگرچه در کارهای شخصی، در اعمال خصوصی، اهل نیکوکاری و کارهای خوب هم باشند!
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 499.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🌷 حکمت صد و بیست و سوم 🌷
🔵 مثالی زیبا برای تبیین حدیث فوق
🔹 بنده تشبیه می کردم همیشه این حدیث را، می گفتم مثل اینکه ماشینی شما سوار شدید، به قصد مثلا فلان نقطه معین، به قصد نیشابور؛ اگر چنانچه این ماشین دارد طرف نیشابور می رود، شما حتما به هدف می رسید، اگر این ماشین به جای اینکه برود طرف نیشابور، دارد می رود مثلا طرف سرخس، طرف قوچان، خب مسلّم است که شما به هدف نمی رسید.
🔸 حالا در آن ماشینی که دارد می رود به طرف نیشابور و شما را به هدف می رساند، اگر در ماشین، مردم با ادب، با مهربانی، با رفتار خوب، با آداب انسانی با هم معاشرت کردند، چه بهتر، اگر هم با آداب انسانی و انسانیت و نیکی و احسان با هم معاشرت نکردند، بالاخره به نیشابور می رسند، به هدف می رسند؛ اگرچه در بین راه یک قدری بدی کردند، آن بدی ها هم البته یک سزاهایی خواهد داشت، یک آثاری، یک نتایجی خواهد داشت، آن نتایجش را هم مجبورند متحمل بشوند؛ اما به هدف می رسند.
🔻 برخلاف آن، ماشینی که باید شما را به نیشابور برساند، دارد به نقطه مقابل نیشابور می رود، اگر چنانچه دراین ماشین، همه افراد با ادب، با نزاکت، با احترام با همدیگر رفتار کنند، با خوشرویی با همدیگر عمل کنند، و می بینند این ماشین دارد به جای نیشابور، می رود به طرف قوچان، درمقابل این حادثه و این پدیده، هیچ عکس العملی نشان نمی دهند؛ اینها خیلی آدم های خوبی اند، خیلی مهربانند با هم، اما آیا به هدف خواهند رسید یا نه؟ پیداست که نه.
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 500.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🌷حکمت صد و بیست و چهارم 🌷
🔵 به قدر وسع بکوش!
🔸 حالا اگر چنانچه در راه خدا از دارالکفر به سوی دارالهجرة حرکت کردی، در بین راه، جانت را خدا گرفت، مُردی، اینجا چطور است؟ می گویند آن وقت تو، اجرت و پاداشت با خداست؛ چون تو کار خودت را کردی. حرکتی که لازم بود انجام بدهی، از تو سرزد.
🔻 به راه بادیه رفتن، بِه از نشستن باطل
که گر مراد نجویم، به قدر وسع بکوشم
🔹و اسلام این را می خواهد. اسلام می خواهد که هرکسی به قدر توان خودش، آن مقداری که می تواند و مستطیع است و استطاعت دارد، در راه خدا حرکت کند.
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 504.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🌷 حکمت صد و بیست و پنجم 🌷
❇️ و اما نکته آخر، هجرت برای بنیان گذاری دارالهجره!
🌴 این نکته را هم [به عنوان نکته آخر] توجه کنید که هجرت از دارالکفر، از ولایت غیر خدا، از ولایت شیطان و طاغوت به کجا؟ به دارالهجره، دار الایمان، تحت ولایت الله، تحت ولایت امام؛ [به محدوده] تحت ولایت پیغمبر و ولیّ الهی باید هجرت کرد. این هجرت است. حالا اگر چنانچه یک چنین منطقه ای در عالم نبود، چه کار باید کرد؟ در دارالکفر باید ماند؟ یا باید به فکر ایجاد دارالهجرة افتاد؟
🔹خود پیغمبر هم جزوِ مهاجرین بود دیگر، مگر نبود؟ پیغمبر هم هجرت کرد؛ اما قبل از آنی که پیغمبر هجرت بکند، دارالهجره ای تقریباً وجود نداشت، پیغمبر با هجرت خود، دارالهجره را ایجاد کرد.
🌴گاهی لازم می شود که گروهی از انسان ها با هجرت خود، نقطه شروع هجرت را آغاز کنند، جامعه الهی و اسلامی را بنیان گذاری کنند، به وجود بیاورند، دارالهجره ایجاد کنند، آن وقت مؤمنین به آنجا هجرت کنند. غرض، این حاصل مطلب درباره هجرت است.
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 505.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
📣📣📣📣📣📣📣📣📣📣📣
🌈به توفیق الهی، کار آماده سازی و بارگذاری حکمت های گلچین شده از کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» تألیف مقام معظم رهبری در کانال مسجد به پایان رسید.
🌴 ان شاء الله مسابقه آن در هفته آینده برگزار، و جوایز در عید سعید فطر، به شرح زیر به نفرات برتر اهدا می گردد:
⚽️ نفر اول: مبلغ 200 هزار تومان
🏀 نفر دوم: مبلغ 175 هزار تومان
🏈 نفر سوم: مبلغ 150 هزار تومان
⚾️ نفر چهارم: مبلغ 125 هزار تومان
🥎نفر پنجم: مبلغ: 100 هزار تومان
🎾 نفر ششم: مبلغ 75 هزار تومان
🏐نفر هفتم: مبلغ 50 هزار تومان
🌷 البته در صورت شرکت تعداد قابل توجهی از برادران و خواهران، ممکن است بر کمیت و کیفیت جوایز نیز افزوده شود.
🔹 جزئیات بیشتر درباره مسابقه در اطلاعیه بعدی، به استحضار عزیزان خواهد رسید.
🔸مسجد امام حسن عسکری علیه السلام
🆔 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
📣📣📣📣📣📣
به منظور تسهیل در مطالعه حکمتهای بارگذاری شده در یکماه گذشته در کانال مسجد، مطالب مزبور در قالب چهار فایل pdf تقدیم می شود. 👇👇
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
شرح دعای روز دوازدهم رمضان.mp3
14.83M
توسط استاد فنائی اشکوری، از اساتید موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)
🕌@emameaskarimasjed
┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
شرح دعای روز سیزدهم ماه رمضان.mp3
15.35M
توسط استاد فنائی اشکوری، از اساتید موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)
🕌@emameaskarimasjed
┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
شرح دعای روز چهاردهم ماه رمضان.mp3
12.49M
توسط استاد فنائی اشکوری، از اساتید موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)
🕌@emameaskarimasjed
┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
#رزمایش همدردی مومنانه
#خدمات جهادی فرامحلی
💠همزمان با ایام ولادت با سعادت کریم اهل بیت علیه السلام ۱۳۹۹/۰۲/۱۸
🛒🛍 تعدای بسته معیشتی و کیسه آرد به مبلغ یک ملیون و ۸۰۰ هزار تومان توسط یکی از مبلغین طرح هجرت هزاره هشتم پردیسان در یکی از مناطق کهکیلویه و بویر احمد توزیع شد.
🌴🌷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🕌🕌🕌🇮🇷🇮🇷🇮🇷🌷
#گروه جهادی شهید حاج قاسم و بسیج مسجد امام حسن عسکری علیه السلام