#نکته
وضعیت جامعه ایران در مرز بندی های مشخص است. گویی اکنون ما چیزی به اسم قشر خاکستری نداشته بلکه طیف خاکستری داریم. در این متن حقیقت میان شعار زدگی و خشونت دو سوی درگیری گم می شود. هر گروه نیز وارد منطقه امن خود و جدا از دیگری می شود. مثلاً ایتا در اختیار طیف خاصی از باور ها قرار دارد. این طیف هم خوراک کم عمقی می نوشد که البته در این فضا اشباع شده است. حال اگر یک کانال دو روز درباره فلسطین یا هر موضوعی که خواهان دارد صحبت نکند از طرف مخاطبان طرد می شود. همین رفتار در تلگرام نیز نمود دارد. آنجا اگر فضای اجتماعی ورود به مسائل سیاسی کند یا به نحوی حمایت نظام را طرح کند شدید ترین بازخورد ها را می یابد. این دو جا برای صحبت علمی گنجایشی ندارد. جامعه ما البته نه ایتا هست و نه تلگرام. شاید پلتفرم مطلوب جامعه ما گسسته شده و فاقد هویت جمعی مشخص است. همین است که ما در کلنی های جدا بافته زیست می کنیم. امروز کمتر پلتفرمی مثل روبیکا جامعیت کاربر دارد. اگر اوضاع همین باشد ما راهی جز دیالوگ های شخصی مان با خارج نداریم. طبعاً زیان هم می دهیم. همین است که امروز چیزی به اسم قشر خاکستری نداریم.
@enegasht_ir
مقاله📃
مقدمه
این عنوان تلاقی نظر گاه های کلامی، حدیثی و تفسیری است. هر چند جامعیت تحقیق مطلوبیت پیش فرض شده دارد اما نگاه الهیاتی و کلامی در مقوله رفتار خدا انبوه پرسش ها را به خود می گیرند. رفتار الهی امری الوهی است که در خلقت عنوانش ناظر بر تمام شئون زندگی آدمیان است. رفتار خدا انسان را به پذیرش وا می دارد. همینطور تزاحم های عالم که به شر مشهور است نیز سوالاتی در شر عالم، معاد، تفاوت تکوین و تشریع و عدالت خداوند را طرح می کند. تحلیل رفتار خدا به عنوان متعلق امر مجرد (ذات خداوند) اما از دایره حس یا گزارش های کلی خارج است. در این صورت روش تحلیل عقلانی وارد عمل می شود. از این رو تحلیل کلامی اولویت و سازگاری بیشتری از دو حیث دیگر دارد. ما نخست به شناخت اراه الهی و ملاحضات بنیادین خداوند در وجوب ممکنات می پردازیم. سپس سوالات مرسوم پیش گفته را با انطباق بر مسئله فلسطین پاسخ می دهیم.
رفتار الهی
رفتار ترجیح اراده به تحقق و عدم ماهیتی در موضوع است. در این صورت رفتار الهی ترجیح وجودی خدا به وجود و امنتاع یک امر امکانی است. این کار به آفرینش می انجامد.
رفتار الهی در خصوص آفرینش دو مرحله منطقی دارد. مرحله نخست فعلیت یک ممکن است. این جا اولین تصور از علیت مطرح می شود. مرحله بعدی فیض الهی به تداوم این وجوب بالغیر است. از آن جا که خداوند صفت فیض دارد فیّاض علی الاطلاق است. این صفت نیز در کنار سرمدیت ذات قدسی، ما را به قِدَم عالم باور مند می کند. بنابراین خداوند دو تجلی در ممکنات می کند؛ تجلی اول خلقت آن هاست و تجلی دوم تداوم خلایق است.
#رفتار_خدا_در_مسئله_فلسطین (۱)
@enegasht_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📱 #ریل | لابد بسیج لندن و بسیج پاریس این کار را کردهاند؟
📣 واکنش امروز رهبر انقلاب به حرفهای یک ابلهی که گفته بود جمعیتهای انبوهی که در انگلیس میآیند در خیابان علیه اسرائیل و آمریکا شعار میدهند، کار ایران است
💻 Farsi.Khamenei.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گلایه پدر شهید روح الله عجمیان از قوه قضائیه و مسئولین درباره روند پرونده شهید علیوردی:
🔸قوه قضائیه خیلی عادلانه رفتار میکنه، ولایتی از اونور خراب میکنه
🔹شما از ولایتی می ترسید من نمی ترسم
🔸ولایتی قاتل پسر منه دفعه دیگه من رو دعوت نکنید، دیگه خانواده شهدا رو دعوت نکنید
🔹این پدر شهید نیز در آخر برنامه زنده شبکه یک سیما را ترک کردند.
@enegasht_ir
اگر بیم اشراف از اینکه مبادا به یکدیگر آزاری برسانند به خرج عدالت ادامه یابد، قدرت دولتشهر روی به زوال خواهد نهاد.
@enegasht_ir
🎙رهبر انقلاب خطاب به جوانان:
من میگویم شما جوانِ امروز باید از قضایای مختلف تحلیل داشته باشید؛ صِرف احساسات کافی نیست... شما باید از اصل انقلاب اسلامی تحلیل داشته باشید؛ از قضیّهی دفاع مقدّس، جنگ هشتساله، باید تحلیل داشته باشید؛ از قضایای گوناگونی که در دههی ۶۰ اتّفاق افتاد همینجور؛ از واگراییهایی که در دههی ۷۰ اتّفاق افتاد باید تحلیل داشته باشید؛ از حوادث گوناگونی که در دههی ۸۰ و ۹۰ اتّفاق افتاد باید تحلیل داشته باشید؛ یعنی بدانید و تشخیص بدهید که این حادثه چه بود، از کجا شروع شد، چه کسی پشت این حادثه بود، چه چیزی نتیجهی این حادثه شد؛ اینها تحلیل است.
👤سخنرانی رهبری در ۱۴۰۲/۸/۱۰
@enegasht_ir
دعای قنوت أمیر المومنین:
اَللّهُم اِنّا نَشکُو اِلَیکَ فَقدَ نَبِیِّنا و غَیبَةَ اِمامِنا وَ قِلَّةَ عَدَدِنا وکَثرَةَ اَعدائِنا وَ تَظاهُرَ الاَعداءِ عَلَینا و وُقُوعَ الفِتَنِ بِنا، فَفَرِّج ذلِکَ اللّهُمَّ بِعَدلٍ تُظهِرُهُ وَ اِمامِ حَقٍّ نَعرِفُهُ، اِلهَ الحَقِّ. آمینَ رَبَّ العالَمینَ
(مستدرک الوسایل، ج۱، ص۳۱۹)
پ.ن: وصف حال و هوای این روز های ما!
@enegasht_ir
اژه ای پاسخ گو باشد:
برادر شهید عجمیان: دو نفری که اعدام شدند جرم شان محاربه بود؛ ربطی به قتل برادرم نداشت.
سیدحسین عجمیان برادر شهید عجمیان:
🔹مساله این است فردی که با لگد به برادرم ضربه زده و دست چپ برادر مرا شکسته، یک (ضربه) چاقو هم به پهلوی برادرم زده است، در ادامه چند سانت آن را به جگر برادرم فرو کرده و با این ضربه باعث مرگ برادر من شده، اعدام نشده است. چرا؟ در واقع این آقا برادر من را به قتل رسانده است. اما چون پولدار و دکتر است، روابط زیادی دارد و.... کسی با او برخوردی نکرده است.
🔹برخی افراد و جریانات با نفوذ از مقام خود سوءاستفاده کرده و مسیر پرونده را تغییر دادند. در صورتی که این افراد و جریانات اگر به فکر نظام و کشور بودند، باید زور خود را میزدند تا یک نفر از معترضان هم آزاد نشود. در صورتی که برعکس عمل کردهاند.
🔹ما از دستگاه قضایی میخواهیم تا مطابق قانون برخوردهای لازم را صورت دهند. ما نمیخواهیم رفتار غیرقانونی صورت بگیرد؛ فقط میخواهیم این فرد و همسرش مطابق قانون اعدام شوند.
🔹در این پرونده دو نفر آدم بیخانواده را اعدام کردند اما فرد اصل کاری را که دکتر بود، اعدام نکردند...
@enegasht_ir
❗️شاید ترزای آویلایی و سنت عرفان با سه معیار درون نگری رفلکتیو، فردیت و جهان شناسی از گذر پیمایش خویش از جهاتی ارجحیت بیشتر بر پیشوایی فلسفه مدرن داشته باشد!
@enegasht_ir
✅ علوم شناختی، مطالعهی بین رشتهای #ذهن است و بر اساس آن کانال «#علومشناختیدین» (Cognitive Science of Religion - CSR) تاسیس شده است.
📌 اصولاً #علومشناختیدین با استفاده از رویکردها و ابزارهای تحلیلی #علومشناختی، درصدد توضیح این واقعیت است که چرا باورها و رفتارهای #دینی در انسانهای زیادی وجود دارد.
📌 هدف از تاسیس این کانال معرفی و نقد ایدهها و آثار در #علمشناختیدین بوده و مطالب آن توسط دکتر علیرضا #قائمینیا تهیه میشود.
✅ برای دریافت مطالب مرتبط میتوانید عضو کانال به آدرس ذیل شوید:
@cognitive_science_of_religion
توییت استاد رحیم پور درباره نامزدی حسن روحانی در انتخابات مجلس خبرگان:
@enegasht_ir
هدایت شده از
📌 برگزاری دادگاه علنی برخط با موضوع: " تحصیل مال از طریق نامشروع "
✅ شعبه: ۱۱۳ دادگاه کیفری ۲ شیراز
🎙 قاضی رسیدگی کننده: جناب آقای دکتر رزمجویی
🗓 شنبه ۲۷ آبان ماه 🕗 ساعت: ۸:۰۰صبح
⬅️ لینک ورود به وبینار(با امکان حضور مهمان):
🌐 https://http:/Skyroom.adliran.ir/ch/fars-dadgah
⭕️گفتگوی ویژه پیرامون مسئله ی فلسطین
تاریخچه اشغال ، وضعیت داخلی و جایگاه
آن در عرصه گذار بین الملل
🔺امشب در :
🇵🇸@Serat1357talabe | صراط
🇵🇸@enegasht_ir | انگاشت
گفتگوی ویژه پیرامون مسئله فلسطین، تاریخچه اشغال، وضعیت داخلی و جایگاه آن در عرصه گذار نظم بین الملل.mp3
27.09M
🎤گفتگوی ویژه پیرامون مسئله ی فلسطین
تاریخچه اشغال ، وضعیت داخلی و جایگاه
آن در عرصه گذار بین الملل
🇵🇸@Serat1357talabe | صراط
🇵🇸@enegasht_ir | انگاشت
AudioCutter_استاد قرائتی(3).mp3
29.35M
00:01 چرا طلبگی؟!
4:00 تذکراتی برخاسته از تجربیات
7:25 درسها همه مفید نیستند
9:26 آخوند خوب
13:08 سوال آ.گلپایگانی از آ.قرائتی
13:22 شروط طلبگی کردن
16:05 درسهای زائد حوزه و دانشگاه
17:03 دو خاطره مهم
23:50 علامه مصباح و شهید مطهری: تو فلسفه نخون!!!
31:44 خاطره با آ.گلپایگانی و شهید مطهری
32:45 خاطره خاص با شهید بهشتی
35:14 آ.گلپایگانی: شما را بیرون کردند!
42:48 چند توصیه بسیااار مهم
51:15 بی امکاناتی قدیم و امکانات الان
54:12 حفظ قرآن در روایات نداریم!
58:25 اگه نمیخواهید مجتهد شوید...
58:50 زبان انگلیسی اصلا لازم نیست!!!
«عضویت در گهگاهی جات»
جلسه اخیر استاد قرائتی با طلاب،
لطایف زیادی دارد. چه طلبه باشید چه نه از دست ندهید!
#گلایه
الان یک نهاد معتبر در زیر مجموعه خود بودجه و تبلیغات صرف کاری می کند که از چند جهت اشکال دارد:
ماکیاولیزم اصلأ بر خلاف برداشت های ویکی پدیایی امر مطلقی نیست که بخواهید همه جوانبش را در یکی دو ساعت جمع کنید. ماکیاولیزم برداشت های سیاسی، مذهبی و اخلاقی از آرای نیکلا ماکیاولی در کتاب شهریار است.
این مکاتب نه توسط او بوجود آمده اند و نه حتی مکتب شمرده می شوند زیرا عمق لازم برای یک چهارچوب نظری را ندارند.
قاعده فقهی اهم و مهم بقدری جزئی است که توان ورود در یک پژوهش مستقل را ندارد.
اصلأ ما چیزی به اسم قانون فقهی نداریم. ما قواعد فقهی در مقابل قواعد عملی داریم که طلاب در شروع لمعتین و مظفر به آن التفاتی پیدا می کنند. قانون در دایره کار پژوهشی کلمه ای حقوقی است که موضوع این دانش قرار می گیرد. در حالی که ما در فقه فتوا و حکم را داریم. و ملحق به مباحث فقه و اصول متأخرِ متأخرین چون جناب مصطفی محقق داماد از آن بحث کرده اند.
اگر قرار به مقایسه سیاسی [به احتمال زیاد]مباحث ماکیاولی با قواعد فقهی بود بایستی مجموعه قواعد فقهی را که دسته بندی ولایت یا غیره دارند طرح می کردند.
پ.ن: در حالی که این جلسه یک طرفه (بدون ناقد) قرار به برگزاری دارد و نام استادان علوم دینی را یدک می کشد؛ بهتر بود کمی دقت متوجه کار خود می کردند تا بیسوادی شأن را در چشم نکنند!
#فقه #علوم_انسانی #علوم_سیاسی
@enegasht_ir
عزیزان بدانند که دلیل وجود انگاشت از آبشخور دین است و هیچگاه از این خط قرمز پا فرا تر نمی نهد. ولی انصاف در دین لحاظ می کند که برای شناخت و البته جلوگیری از احتمال خطا نقاد باشیم. پس به هیچ وجه این گفتار متوجه علمیت شأن حوزه علمیه ولی عصر ارواحنا فداه و علمای مجاهد آن نیست🙏