#تجربیات_انتخابات
من اهل روستایی در شهرستان ارومیه هستم تقریبا ۷سالی میشه فعالیت مجازی میکنم برای شورای روستا هم ثبت نام کرده بودم علی البدل شدم ترک سنی هستم
درجریان انتخابات مقابل همه ایستادم ۲۰روزتمام درموردپزشکیان روشنگری کردم البته اینجا همه قومیتی رای دادند، امادرنهایت تونستم به جزخودم وهمسرم دو نفر دیگه راهم باخودم همراه کنم
روستامون ...نصف کردنصف ترک خیلیها هم بهم گفتن تعصب نداری وتوپیدن اماکوتاه نیومدم.
برایشان پاسخ دادم
خدا به شما خیر بده
ما میخواستیم پرچم اسلام را بالا ببریم تا مردم طعم شیرین آثار عمل کاملتر به اسلام را ببینند. اگر میشد چیز دیگری میشد ولی اراده و مصلحت الهی بالاتر از تلاشهای ماست. چه بسا در آنچه دوست نداریم لطف پنهان الهی نهفته است.
وقتی برای خدا حرکت میکنید اثر خود را میگذارد. مردم هم در برداشت بلندمدتشان بالاخره تحلیل درست میکنند و ماجراهایی مثل قومیت میگذرد. مهم این است ما خسته نشویم. سنت قرآنی پیروزی جریان حق است اگر ایستادگی کنیم.
*جلیلی، ستاره دنباله دار انقلاب اسلامی*
بعضی ستاره ها درخشان اند اما تک شعله ای هستند در آسمان دنیا، هدایت گرند اما به مانند فانوس های دریایی مسیر را نشان میدهند، اما ستاره های دیگری دنباله دارند. هم جهت را نشان می دهند هم جریانی را به دنباله خود حرکت میدهند.
از ابتدا که سراغ جلیلی رفتیم، خود خودش برای ما موضوعیتی نداشت، مرامش بود که انسان را جذب می کرد. ممشای جدیدی از سیاست ورزی انقلابی که خود را تا قله ریاست جمهوری نیز بالا کشانده بود.
ترکیبی واقعی از سیاست و تقوا، آرمان ها و دردهای امروز جامعه، حاضر در حاکمیت اما چشم در بیرون برای یافتن ظرفیتها، بستن در دفتر به روی محافل سیاسی و بازکردن آن به سمت نخبگانی که کار کردند اما کمتر دیده شدند. قدرت طریق است برای پیشبردن انقلاب و البته طریق مهمی است اما مقصد نیست، به هر روشی کسب نمی شود. اینها مجموعا جلیلی را الگوی جدیدی از سیاست ورزی معرفی می کند.
همان موقع که خواستیم در این انتخابات کنشی داشته باشم، مساله ام گسترش این الگو بود. جوان هایی که سر در آرمان ها و پا در واقعیت ها دارند. یک یا چند درد در جامعه را درد خود گرفته و به دنبال راه حلی از بطن انقلاب اسلامی می گردند.
این جوانان نه الزاما عدالتخواهند، نه حتما اصول گرایند و نه الا و لابد ضد اینها *بلکه در یک کلام جوان مومن انقلابی اند*. قدرت برای اینها واسطه رساندن واقعیت ها به آرمانهاست. اینها اینطور نیستند که بی هیچ دستاوردی و تنها با حضور در محافل از این پست به آن پست جابجا شوند، مسائلشان را پست هایشان تعیین نمیکند و ابزار بودن قدرت را خوب فهمیده اند.
امروز این جوانان تا دروازه های دار الاماره آمده اند اما آنرا فتحنکرده اند. یک زمان اصلا اهمیت قدرت را درک نمیکردند اما امروز بالغ شده اند، ادراک مشترک جمعی از جایگاه و اهمیت قدرت دارند اما آن را درخدمت اهداف انقلاب میخواهند لذا می دانند ابتدا باید سیاست و قدرت را رام انقلاب اسلامی نمایند، سپس بر مرکب آن به تاخت گام دوم را طی کنند.
اما دو مانع جدی بر سر راه اینهاست و به نظر میرسد کارویژه امروز جلیلی به این دو مربوط می شود:
1️⃣ اولا عقلانیت درگیر شدن با صحنه قدرت سیاسی در این جبهه همچنان پایین است. این جوانان قدرت و اصحاب آن را نمی شناسند لذا در مواجهه
🚫 یا دشمن شانمی شوند که خود اشتباهی بزرگ و نیروسوز برای انقلاب اسلامی است
🚫 و یا خود در آن هضم می شوند که به محاق خواهند رفت.
این جریان باید عقلانیت سیاسی خود را آنقدر قوی کند تا بتواند اراده قیام را تبدیل به راهبرد سیاسی و وظیفه معطوف به قدرت گرداند.
2️⃣ ثانیا این جزایر جدید انقلاب اسلامی باید به هم متصل شود تا معادلات قدرت را به نفع آرمان ها تغییر دهند. مادام که معادلات قدرت از جنس اکنون باشد، قدرت نمیتواند ابزاری در خدمت امر مقدس استفاده شود و تنها راه تغییر معادلات قدرت، اتصال حلقه های پراکنده و تشکیل زنجیره ای محکم است تا سمت و سوی کلان حاکمیت را به نفع انقلاب تغییر دهند.
امروز شاید از هر روزی بیشتر این ستاره دنباله دار انقلاب اسلامی باید حرف نو خود را به چارچوب های متعارف سیاسی در ایران نزدیک کند و پس از انتخابات ۱۴۰۳ هدایتگر این جریان دنباله ها متعین در جلیلی است.
به امید فتح قله ها
#امیرحسین_غفاریان
17.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چقدر این حیدر خلیل که داماد سید حسن هم هست زیبا خوانده و بالاتر چه شعر زیبایی خوانده مفاهیم عاشورا، ایستادگی، قدس و...
چقدر فرق است حتی روضه آنکه خانهاش را بر کرانه آتشفشان بنا کرده با آنکه از دور نظارهگر است...
🔻در ستایش شمایل سیاسی سعید جلیلی
#سجاد_صفار_هرندی
من «جلیلیچی» نیستم. سال ۹۲ به او رای ندادم. دور اول انتخابات همین امسال هم به او رای ندادم. به ضعفها و محدودیتهای او در مقام یک سیاستمرد واقفم. اما حالا که پس از سه هفته ممنوعیت سخن گفتن درباره نامزدهای انتخاباتی امکان نوشتن یافته ام دوست دارم از او بنویسم. از سعید جلیلی که به نحو کمنظیری نماینده بخش بزرگی از فضیلتها و زیباییهای انقلاب اسلامی پنجاه و هفت در سیاست ملی ماست.
اگر آرمان پنجاه و هفت پیوند یافتن و بلکه یگانه شدن دین و سیاست در متن حیات مدنی بود، این یگانگی نخست باید در وجود سیاستمرد محقق شود. جلیلی به وضوح مصداق این معناست. پیشتر نوشتم که مهمترین میراث شهید رییسی سیاست تقواست و اینک باید افزود که میراثدار او از این جهت بیشک سعید جلیلی است. با این ملاحظه که آنچه برای سید شهید با شمّ و غریزه محقق بود، برای جلیلی با نحوی تفصیل و نظرورزی همراه شده است. نحوی درک سازوار مبتنی بر دیانت از سیاست و مقاومت و عدالت که در جزئیات مشی عملی و زیست شخصی نیز متبلور است. و این فقط مربوط به امور کلان سیاست نیست؛ شاید به چشم کسانی خرد و کم اهمیت به نظر برسد، برای من اما اینکه سیاستمداری داریم که در اوج مشاجره پینگیپنگی مناظره دونفره، وقتی رقیب قرآن میخواند، ملتزم به امر «فاستمعوا له و انصتوا» لب از سخن میبندد، قیمتی است. اینکه مجاهد جانبازی داریم که زخم و جراحت خود را محمل تبلیغ سیاسی قرار نمیدهد (شاید هنوز هم بسیاری از مردم جانباز بودن او را ندانند) ارزشمند است. اینکه نامزد انتخاباتی داریم که در نحوه عمل خود، در گفتن و نگفتن، در رفتن و ماندن، بیش از هر چیزی حجت شرعی را در نظر میآورد همان لحظه طلایی سیاست پنجاه و هفتی است.
جلیلی امروز خیلی بیش از گذشته در منظر و مرئی وجدان ایرانی ما حاضر است. میدانم که بابت جمله بعدی ملامت و تمسخر خواهم شد اما چه باک؟ این وجدان ایرانی هر چند به او رأی ندهد اما عمیقا دوستش دارد. همچون شمایلی از فضیلتهای بنیادینی که مدینه ما را برافراشته است: تقوا، شجاعت، سلامت، سادهزیستی و مردمداری. ممکن است بسیاری بترسند و ترجیح دهند که در این شرایط سخت و خطرناک چون اویی سکان کشور را به دست نگیرد. اما این ترس به خلاف تصور همراه با نفرت نیست. تلاش دو هفته اخیر برای نفرت ساختن حول جلیلی موفق نبود (به خلاف مورد احمدی نژاد در سال هشتاد و هشت). فضیلت و تقوا چیزی نیست که از نظر انسان ایرانی نکتهسنج مخفی بماند و او کسی را که به این زیور آراسته است، نمیتواند دشمن بدارد.
همچنین این ترس چندان مربوط به ویژگیهای شخصی جلیلی نیست. در واقع این ترس، ترس از تنگ شدن زندگی و مجال و امکانهای آن (خواه در پرتو سیاست حجاب و محدودیت اینترنت یا نزاع با قدرتهای جهانی) به حفرههای بزرگی در کلیت سیاست انقلابی باز میگردد. بار دیگر مسائل جلیلی را به یاد آوریم: اینکه جلیلی زبان تخاطب با بخش مهمی از مردم را ندارد، اینکه ایدهای در نسبت با تکثر واقعاً موجود در ایران امروز ندارد، اینکه ایده آزادی در منظومه او جای روشنی ندارد و اینکه ایده امکان پیشرفت بدون همراهی با هژمونی غرب هنوز اعتماد و امید چندانی بر نمیانگیزد، جملگی به کاستیهای اساسی نیروی انقلاب و گفتار و طرح سیاسی آن باز میگردد. اگر این خللها زیر عبای پوشاننده شهید رییسی و سیادت و صفا و معنویت او از نظر مخفی شده بود (که البته چندان هم نشده بود) به معنای حل و فصل آنها نبود. و مسیر آینده مسیر در انداختن طرحی نو و حل و فصل واقعی این کاستیهاست. با مشاجره ملالآور تعیین مقصر و سرزنش متقابل در میان نیروهای انقلابی گامی به پیش برداشته نمیشود.
شمایل محبوب و دوست داشتنی جلیلی اینک به مثابه یک سرمایه سیاسی متعلق به نیروهای انقلاب است. من تصور میکنم روند وقایع ماهها و سالهای پیش رو ارزش اجتماعی این سرمایه را بالاتر نیز خواهد برد. اما گشایش آینده ما در هزینه کردن مسرفانه این سرمایه نیست. در تلاش جدی و سخت کوشانه و بیرحمانه برای حل مسائلی است که موجد ترس فوق الذکر میشود. کاش سعید جلیلی خود به محور این تلاش تبدیل شود.
#تجربیات_انتخابات
#علی_ر
روی دریافت شماره کلیک کردم. شماره را گرفتم. آخر این وقت روز باید چه می گفتم؟
گوشی را جواب داد.
- سلام علیکم...
نمی دانستم باید چه بگویم! یک آدم معمولی در اتاق خودم با یک نفر دیگر که معلوم نبود کجای ایران است؛ در اداره است یا سر زمین کشاورزی، تماس گرفته بودم...
- از ستاد آقای جلیلی تماس می گیرم. خوب هستین شما حاج آقا؟
از صحبتش می شد تشخیص داد که احتمالا یک کشاورز روستایی است.
از اینکه به کی رای می دهد صحبتی نکرد. اما داشت درد و دل می کرد که انشالله به حق صاحب زمان کسی باشد که راه شهدا را ادامه دهد و درد مردم را دوا کند...
در تجمع مصلی، پایین در هجدهم، بچه های ستاد، غرفه ی پویش #بیستکال را به پا کرده بودند. مردم هم پیر و جوان آمده بودند تا شرکت کنند. در روز های آخر تماس ها به روزانه 140000 تماس رسیده بود.در این چند روز، هم خودم شخصا و هم نقش مدیریتی اعضا را در اجرای پویش بیستکال دیدم. این چند هفته یکی از نقاط مهمی بود که می شد در آن ( *تجلی نقش مردم* ) را در یک حرکت مجاهدانه پیدا کرد. انشالله که اتفاقاتی که افتاده به صلاح بوده و این حرکات خالص مردمی و پای کار بودن، از جانب خداوند بی پاسخ نمی ماند.
#تجربیات_انتخابات
امیرعباس ش.
دور دوم رفته بودیم پارک مهدی آباد شاهرود یکی از مناطق پایین شهر شاهرود
اونجا بساط شربت هم بردیم کلی صندلی برای نشستن آوردیم کلی پیر مرد آنجا بود
با سلام و احوال پرسی دعوتشان کردیم به نشستن روی صندلی ها
از قبل باهم بسته بودیم که من پلیس بده بشوم و رفقا پلیس خوب
سید حسین مثل همیشه رفت وسط و با لحن جدی و صدای کلفت اش دست گرفت و از مشارکت گفت و از خوبی های جلیلی
بعدش عباس هم یکم صحبت کرد
عباس قطعا لحن و بیان سید حسین را نداشت ولی دغدغه اش از همه مابالاتر بود (هرشب برای پیروزی جلیلی و نطق خوبش در مناظرات حدیث کسا می خواند)
من رفتم جلو و از خوبی های پزشکیان گفتم و دولت شهید رییسی را نقد کردم
یکی از پیرمردها با لهجه شاهرودی گفت :یعنی تو دولت رییسی رو قبول نداری
گفتم نه :گفت برو دایی تو اوضاعت خیلی خراب است .بعد چندتا پیرمرد ریختند سرم و می خواستند مرا بزنند
آخر کار یکی از پیرمردها که دندون هایش ریخته بود و بعضی شکسته بود و بر چهره چروک و ترسناکش خوش ننشسته بود
گفت :دایی مردم رو نفهم فرض نکن
مردم تو تشییع جنازه رییسی نشون دادن کی رو دوست دارن ،بعدشم دور اول به فلانی رای ندادند با اون همه خرجی که کرد ...تازه شما هم همتون باهم هستید ،معلومه خودتو هم طرفدار جلیلی هستی و به جلیلی رای می دی😳
ما هم چه شما بگید چه نگید به جلیلی رای می دهیم ...سریع خداحافظی کردم مثل پیشگوها بود
ترسیدم الان کارهای بدی که انجام داده ام را هم به من بگوید
🔺جریانی که ادعای آزادی، تحمل مخالف و گفتگویش گوش فلک را کر کرده، نیامده و مستقر نشده؛ زمزمه و زمینه اختناق، سرکوب مخالف و بستن دهان منتقد در آن شروع میشود.
🔺آنهم نه دربرابر یک جریان انتقادی یا کف خیابان، که در برابر جریانی ایجابی که کارش ارائه راهحل و تولید نرمافزار حکمرانی است و میگوید به دولت رقیب و جهش کشور در دوره او کمک خواهم کرد.
🔺اینها که با نگاه همدلانه چنین میکنند، با مخالف و منتقد چه خواهند کرد؟ نکند میخواهند کمیته مجازات، تفتیش عقاید و اعدام برپا کنند؟
🔺 مقابله با کارشناس، عالم و پژوهشگر حکمرانی و اساسا مقابله با دانایی برای چه هدفی صورت میگیرد؟
🔺آیا دلیل حمله به دولت سایه، نبود ایده و برنامه در دست جریانی است که بیش از سه دهه حاکم بودهاند؟ حمله به دولت سایه و تهدید و ارعاب میتواند این ضعف را بپوشاند و برطرف کند؟
🔺آیا درون جریانی که با اکثریت شکننده پیروز شده، عدهای میخواهند ۱۴ میلیون را سرکوب کنند؟ اصلا شدنی است؟ با بقیه ۳۰ میلیونی که مشارکت نکرده و به اینها رأی ندادهاند میخواهند چه کنند؟
🔺آیا عدهای خواب تکرار دهه هفتاد و برخورد دولت سازندگی با منتقدان و توده عادی مردم را میبینند؟
🔺چرا اصرار دارند شیرینی مشارکت مردم را با زمینه و زمزمه اختناق، ارعاب و مقابله با علم و دانایی از بین ببرند؟
@enghelabemardom
49.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
از تاریکی نمیترسی!؟ 🌚
😱 میدونستی ۷۰درصد خونههای ایران تاریکه؟ 🏡
⁉️ از مردم تو خیابون پرسیدیم خونهشون روشنه یا تاریک؟
یکیشون نزدیک بود هاشاف 🎤رو پرت کنه!! 😂
📞 09912700724
🌐 Davatt.ir
✅ از رویکرد تبیینی در حاد ترین نقطه ی سیاسی تا سیاسی بازی مدعیان تبیین...
🖊 احمد قوی
🔶 درست در شنبه ی بعد از انتخابات خبر یک دیدار کم سابقه روی پایگاه خبری رهبر معظم انقلاب قرار گرفت:
"دکتر جلیلی عصر امروز با رهبر معظم انقلاب دیدار کرد.
حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار ضمن تشکر از رویکرد تبیینی آقای دکتر جلیلی در عرصه رقابتهای انتخاباتی و همچنین ایجاد زمینه برای شور و شوق مردمی بیشتر در انتخابات، برای وی آرزوی موفقیت کردند."
رهبر معظم انقلاب در حالی از رویکرد تبیینی دکتر جلیلی تشکر کرده اند که سالهاست عرصه ی سیاسی ما بویژه رقابت های انتخابات سرشار از بد اخلاقی های سیاسی، وعده های بدون پشتوانه عامه پسند، عدول از مبانی انقلاب با هدف جذب رای، بیان حرفهای دو پهلو برای رضایت دو سر طیف و... شده است.
از سویی اگر به خاطر بیاوریم که فرمان جهاد تبیین به عنوان یکی از اصلی ترین دغدغه های رهبر انقلاب حدود سه سال پیش مطرح شده و بسیاری از نخبگان فرهنگی و متولیان تبیین عملکرد قابل قبولی دراین مورد نداشته اند ارزش این مدال خوش رنگ برای دکتر جلیلی به عنوان یک سیاست مدار که در حاد ترین و چالشی ترین رقابت سیاسی کشور حضور پیدا کرده است دو چندان خواهد شد.
🔸 اما نقطه ی قابل تامل در مورد انتخابات اخیر این است که علی رغم حضور تبیینی دکتر جلیلی به عنوان یک سیاست مدار در متن رقابت انتخابات ، بسیاری از مدعیان و اصحاب تبیین که می بایست در همه حال رویکرد تبیینی داشته باشند و از فرصت انتخابات به عنوان بستر مهم مردم سالاری دینی در جهت رشد افکار عمومی و جهاد تبیین و توسعه ی نفوذ گفتمان انقلاب اسلامی استفاده کنند، به سراغ بازی های پشت پرده سیاسی رفته و با تاکید بر نقل های غیر شفاف و به میان کشیدن کد های پنهان غیر موثق و با خرج کردن از نهاد ها، جایگاه ها و چهره های ملی و حتی بین المللی به دنبال تغییر رای مردم بودند که البته پاسخ خود را از امت رشید انقلابی دریافت کردند.
این مساله زمانی تاسف بار تر می شود که به خاطر بیاوریم بعضی از این عزیزان سال هاست روی مردمی سازی فضای سیاسی کشور و پرهیز از مدل های سیاسی رایج در غرب تاکید دارند. اما در این انتخابات خود در نقش چهره های پشت پرده ای ظاهر شدند که با فشار آوردن در جلسات خصوصی خواهان وتوی اراده ی مردم در حمایت از یک نامزد و واریز اجباری سرمایه اجتماعی به حساب دیگری شدند. با این تصور غلط که بدنه ی مردمی حامی نامزد انقلابی هیچ درک و تشخیص مستقلی ندارد و می توان و باید با یک کلید آن را مدیریت کرد!
البته در این انتخابات نیز همانند انتخابات اخیر مجلس مشخص شد که دیگر زمان این مدل های بالا به پایین گذشته و بدنه ی رشید جریان انقلابی سیاست ورزی هایی از جنس گام دوم انقلاب را می پسندد و بهتر است بخشی از نخبگان تریبون دار که دچار عقب ماندگی نسبت به بدنه انقلابی شده اند با تامل و بازگشت به اصول مکتب امام این خطاها را جبران نمایند. ان شاء الله
پ ن: ناگفته نماند ادعای برخی مبنی بر تغییر نتیجه نهایی انتخابات در صورت انصراف دکتر جلیلی نیز بدون دلیل و غیر واقع بینانه است. در دور اول در حالی که هنوز هیچ حمله ای از سمت اطلاح طلبان علیه دکتر قالیباف مطرح نشده بود، نتیجه ی رقابت های دو نفره مورد اشاره ی دوستان هم معلوم شد و قشر معروف به خاکستری در همان دور اول نشان داد که به آقای دکتر قالیباف رای نخواهد داد.