هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
📖 پای درس استاد سیدعلی خامنهای
دورۀ آموزشی «بینش ولایی» با رویکرد توانمندسازی فرهنگیان، طلاب و مبلغین و با محوریت کتاب «طرح کلی اندیشۀ اسلامی در قرآن»
🔹با تدریس: حجةالاسلام و المسلمین فخریان
🕰 زمان ثبتنام: از یکم تا بیستم خرداد ۱۴۰۲
شروع دوره: سوم تیرماه
پایان دوره: بیست و هفتم مردادماه
🔸توضیحات:
۱. اعطای گواهی از مجموعۀ تبیین منظومۀ فکری رهبری
۲. برگزاری دوره بصورت مجازی و غیر برخط (آفلاین)
۳. ثبتنام در وبگاه مجموعۀ تبیین منظومۀ فکری رهبری به آدرس:
https://www.tabyinmanzome.ir/courses/binesh-velaei
⏪مجموعۀ تبیین منظومۀ فکری رهبری
@t_manzome_f_r
هدایت شده از نوشتههای انقلابی
#یادداشت
#جنگِنرمِسخت
#جهاد_تبیین
بسماللهالرحمنالرحیم
🔖 مطالبه عدالت یک رسالت خطیر
💠عدالت در نظام اجتماعی، آن وقت اهمیت پیدا میکند که جایگاه آن را در نظام آفرینش درک کنیم. مسالهی عدالت، مبتنی بر پایهها و مبانی هستیشناسی و معرفتشناسی ارزشی است. این آرمان جهانشمول در اجتماع، به منزله پایههای ساختمان نظام آفرینش است.
🔷هدف اول پیغمبر اکرم(صلیالله علیهوآله)، مسأله ایمان و توجه به پروردگار عالم و به خود آمدنِ انسان است. اما هدف دومی که پیغمبر، از لحظهی اول به دنبال آن بوده است، ایجاد یک محیط سالم و صحیح برای معیشت انسان و زندگی انسانی با برقراری قسط و عدل و عدالت اجتماعی است؛
✨« لقد ارسلنا رسلنا بالبیّنات و انزلنا معهم الکتاب و المیزان لیقوم النّاس بالقسط...»✨
📌ارزشی که از نظر اسلام به هیچ وجه و در هیچ شرایطی مورد مناقشه قرار نمیگیرد، عدالت است. پس عدالت یک ارزش ذاتی، فطری و مطلق است. همه باید احساس کنند که به طور یکسان از خیرات نظام اسلامی بهرهمند میشوند.
📌علی(علیهالسلام) مظهر عدالت و عدالتخواهی است؛
وقتی که گفته میشود؛ علی(علیهالسلام)، «شهید عدالت» است. باید دید چه عدالتی موجب شهادت او شد؟! عدالت مولا علی، قاتلش شد و پایبندی و پایداری در این راه، از طرف آنها که عدالت علی مستقیما به ضرر آنها بود، آشوبها و فتنهها به پا کرد. این عدالت، یک عدالت صرفا اخلاقی نظیر آنچه گفته میشود امام جماعت یا قاضی یا شاهد طلاق یا بیّنه شرعی باید عادل باشد، نبود! این جور عدالتها که باعث قتل کسی نمیشود، بلکه بیشتر باعث شهرت و محبوبیت و احترام میگردد.
📌آن نوع عدالتی که قاتلش شد در حقیقت فلسفه اجتماعی او و نوع تفکر مخصوصی بود که در عدالت اجتماعی اسلامی داشت و خودش شدیدا اصرار میورزید که عدالت و فلسفه اجتماعی اسلام همین را اقتضا میکند. پس حضرت علی نباید تنها عادل باشد، بلکه عدالتخواه بود. فرق است بین عادل و عدالتخواه. یکی شخصا آدم عادلی است و یکی عدالتخواه است یعنی طرفدار عدالت اجتماع است و عدالت، فکر و هدف و ایده اجتماعی اوست و در تمام کارهایش، و چه در زندگی فردی و اجتماعیاش پیوست عدالت دارد.
«کونوا قوامین بالقسط»؛ قیام به قسط، یعنی اقامه و به پا داشتن عدل در اجتماع، و این غیر از عادل بودن از جنبه شخصی است.
🔰حضرت علی(علیه)السلام) در حکمت ۴۲۹ میفرماید:
« العدلُ سائسٌ عامٌّ...»
عدالت سائس و اداره کننده عموم است، چیزی که پایه و مبنای زندگی عمومی و اساس مقررات است. هرگز یک انسانی که تفکر اجتماعی دارد، عدالت و عدالتخواهی را با مقیاسهای فردی اندازهگیری نمیکند، و عدالت و مبارزه با فساد را در مورد عدالتخواهی محدود به یک شخص و یا یک جریان و نهاد خاصی نمیکند. و بالتبع سیره تریبونداران بویژه ائمه جمعهها به منزله پدر معنوی و فرمانده قرارگاه فرهنگی و سیاسی شهر، که با فکر اجتماعی و برای ادای حق جامعیت اسلام ناب محمدی(صلیاللهعلیهوآله) با اجتماع سروکار دارند و در صدرِ میدان اجتماعی قرار دارند، طبق رسالت و سیره پیغمبر اکرم و حضرت علی(علیهالسلام) که فلسفه اجتماعی روشنی دارند، به عدل باید از نظر اجتماعی نگاه کنند و با مقیاس اجتماعی اندازهگیری نمایند.
یعنی چشم بینا و دیدهبان جامعه باشند و بدانند در کجا عدالت است، کجا بیعدالتی است و با آنها صراحتا مبارزه و مطالبه به حق نمایند. عدالت اینگونه است که در شعار و در گفتن خیلی شیرین و جالب است و همه میگویند و خوششان میآید؛ اما وقتی بنای عمل و انصاف دادن و گفتمان و مطالبهی عدالتخواهی شد، آن وقت خیلی مشکل میشود؛ خیلی از کسانی که گاهی به نفع عدالت شعار میدهند، وقتی که پای عمل برسد، لنگ میمانند و شاید از شعار دادن هم پشیمان شوند.
♨️نظام ما، نظام جمهوری اسلامی، و عدالتخواهی عامل بقای نظام جمهوری اسلامی است مثل نظامهای کمونیستی که شعارشان عدالت بود نیست. نظام جمهوری اسلامی، نظامی برخاسته از عدالت، گفتمان و مطالبهی عدالتخواهی است.
✅مطالبهی عدالت، باید جزو رسالت خطیرِ هر فردی از جامعه بالاخص تریبون داران
قرار بگیرد. برای عدالتآمیز شدن جامعهی اسلامی، خیلی باید تلاش کرد.
💠امام خمینی(رحمتالله) میفرمایند:
«عدالت را اجرا کنید. عدالت را برای دیگران نخواهید، خودتان هم بخواهید.(صحیفه نور، ج۱۹، ص ۲۲۶)
آن چیزی که روحانیون هرگز نباید از آن عدول کنند و نباید با تبلیغات دیگران از میدان به در روند، حمایت از محرومین و پابرهنهها است. چرا که هرکسی از آن عدول کند، از عدالت اجتماعیِ اسلام عدول کرده است. ما باید تحت «هر شرایطی» خود را عهدهدارِ این مسئولیت بزرگ بدانیم و در تحقق آن اگر کوتاهی بنمائیم، خیانت به اسلام و مسلمین کردهایم.»(صحیفه نور، ج۲۰، ص ۲۴۴)
✍پاکنفس
@enqelabi_nevesht
📌 کانال نوشتههای انقلابی
#یادداشت
#جنگِنرمِسخت
#جهاد_تبیین
بسماللهالرحمنالرحیم
🔖خرمشهرها در پیش است
📌تاریخسازی یا احیای تاریخی
🔰قرآن کریم در آیاتی در شرح حال قوم بنی اسرائیل، به ماجرای نافرمانیشان از دستور حضرت موسی(علیهالسلام) برای ورود به سرزمین مقدس (که احتمالاً منظور بیت المقدس فعلی است) اشاره میفرماید:
🔸«يا قَوْمِ ادْخُلُوا الْأَرْضَ الْمُقَدَّسَةَ الَّتِي كَتَبَ اللَّهُ لَكُمْ وَ لا تَرْتَدُّوا عَلى أَدْبارِكُمْ فَتَنْقَلِبُوا خاسِرِينَ * قالُوا يا مُوسى إِنَّ فِيها قَوْماً جَبَّارِينَ وَ إِنَّا لَنْ نَدْخُلَها حَتَّى يَخْرُجُوا مِنْها فَإِنْ يَخْرُجُوا مِنْها فَإِنَّا داخِلُونَ؛ اى قوم! به سرزمين مقدسى كه خداوند براى شما مقرر داشته وارد شويد و به پشت سر خود باز نگرديد (و عقب نشينى نكنيد) كه زيانكار خواهيدشد. گفتند اى موسى در آن (سرزمين) جمعيتى ستمگرند و ما هرگز وارد آن نمىشويم تا آنها خارج شوند؛ اگر آنها از آن خارجشوند، ما وارد خواهيمشد!» (مائده: ۲۲-۲۱)
وقتی سخنان حضرت موسی(علیهالسلام) در آنان تأثیری نداشت، دو مرد الهی با آنان سخن گفتند و گفتند اگر بر خدا توکّل کنید، همینکه داخل شهر شوید، پیروز خواهید شد: «قالَ رَجُلانِ مِنَ الَّذِينَ يَخافُونَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمَا ادْخُلُوا عَلَيْهِمُ الْبابَ فَإِذا دَخَلْتُمُوهُ فَإِنَّكُمْ غالِبُونَ وَ عَلَى اللَّهِ فَتَوَكَّلُوا إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ؛ دو نفر از مردانى كه از خدا مى ترسيدند و خداوند به آنها نعمت (عقل و ايمان و شهامت) داده بود گفتند شما وارد دروازه شهر آنان شويد؛هنگامى كه وارد شديد، پيروز خواهيدشد و بر خدا توكل كنيد اگر ايمان داريد.» (مائده: ۲۳)
ولی باز هم این سخنان در آنها تأثیری نداشت و با بیادبی به حضرت موسی(علیهالسلام) گفتند: «قالُوا يا مُوسى إِنَّا لَنْ نَدْخُلَها أَبَداً ما دامُوا فِيها فَاذْهَبْ أَنْتَ وَ رَبُّكَ فَقاتِلا إِنَّا هاهُنا قاعِدُونَ؛ (بنىاسرائيل) گفتند اى موسى تا آنها در آنجا هستند ما هرگز وارد آن نخواهيم شد، تو و پروردگارت برويد و (با آنان) بجنگید، ما همين جا نشستهايم!» (مائده: 24)
🔰 امّا در ماجرای فتح خرمشهر، ماجرا فرق میکرد. وقتی امام(رحمةاللهعلیه) به یارانش فرمود: «ادْخُلُوا عَلَيْهِمُ الْبابَ فَإِذا دَخَلْتُمُوهُ فَإِنَّكُمْ غالِبُونَ وَ عَلَى اللَّهِ فَتَوَكَّلُوا إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ»، آنان برخلاف بنی اسرائیل، به سخن امام(رحمةاللهعلیه) عمل کردند و پیروز شدند.
با اینکه امامخمینی(قدسسره) پیامبر خدا نبود، بلکه همچون آن دو مرد الهی که با قوم موسی(علیهالسلام) سخن گفتند، یکی از اولیاء الهی بود.
🔰 اگر آن روز یاران و سپاهیان امام(رحمةاللهعلیه) به سخن و فرمان امام توجه نمیکردند، اکنون ایران اسلامی ما در شرایط بسیار ناگوار و خسارتباری به سر میبرد؛ همچنانیکه بنیاسرائیل نیز پس از آن قعود و نافرمانی، تا ۴۰ سال سرگردان و آواره بیابانها شدند و موسی(علیهالسلام) نیز قبلاً به آنها این هشدار را دادهبود: «لا تَرْتَدُّوا عَلى أَدْبارِكُمْ فَتَنْقَلِبُوا خاسِرِينَ؛ عقبنشينى و فرار نكنيد كه زيانكار خواهيدشد.» (مائده:۲۱)
از این جهت، فتح خرمشهر یک نقطه عطف بسیار مهم تاریخی محسوب میشود.
🔰مقایسه این دو ماجرا این نکته را به ما گوشزد میکند که تنها راه «پیروزی» بر دشمنان و به دست آوردن «امنیت» و «پیشرفت»، «مقاومت» و «جهاد» است و بس! وگرنه با «تنبلی» و «قعود» و «سازش»، هیچ امنیتی تضمین نخواهدشد و هیچ پیشرفتی به دست نخواهدآمد.
✍ شهلا امیرواقفی
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
#یادداشت
#جنگِنرمِسخت
#جهاد_تبیین
بسم ربِّالاحرار
🔖 هدایت از همان مسیرِ ضلالت
سید عبدالحسین شرفالدین عاملی (۱۲۹۰-۱۳۷۷ق)، مجتهد مجاهد شیعه، فقیه، ادیب، محدث و از مدافعان تقریب مذاهب اسلامی در قرن چهاردهم هجری قمری در لبنان بود. وی از رهبران مبارزان لبنانی در مقابل استعمار فرانسه بهشمار میرفت و تلاشهایی برای از بین بردن اختلافات میان شیعه و اهلسنت و تقریب بین مذاهب صرف کرد. این جمله از وی نقل شده است: شیعه و سنی را روز نخست، سیاست از هم جدا کرده است و اکنون نیز باید سیاست، آن دو را در کنار هم بنشاند و متحدشان کند.
این موضعگیری ایشان برگرفته از یک اصلیست که ایشان مدام بر زبان خود جاری میکردند و آن را سيره عملی–مبارزاتی خود قرار میدادند و آن، این عبارت عالمانه بود که:«لا ینتشر الهدی الاّ من حیث انتشر الضلال». یعنی؛ درست از همان جا که گمراهی انتشار یافتهاست، باید هدایت انتشار یابد.
ایشان در زمان سکونت خود در لبنان، شاهد وضعیت شیعه در اوج بدبختی و فلاکت بود، او میدید که حتی بانوان شیعه شغلهای شرمآور دارند، اما با اینحال نه به تحصن و اعتصاب دست زدند و نه به سخنرانیهای مملو از منفیبافی و ایجاد یأس و ناامیدی پرداختند؛ بلکه مثل یک طبیب معالج به دنبال راه درمان این مرض اجتماعی در بین شیعیان رفتند. همان سيره پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم )که «طبیب دوّاری» بودند برای جامعهی آن روز.
او به دنبال ریشههای این ضلالت گشت و با دقت در بنمایههای ایجاد گمراهی متوجه شد که اگر شیعهی آن روز به چنین وضعی مبتلا شده است به دلیل بیسوادی، نداشتن معرفت، عدم آگاهی، نخواندن کتاب و عدم آشنایی با حقوق خود است. بدینترتیب آنها در ظاهر در جامعهی اسلامی آن روز آزاد بودند و در باطن، اسیر جهالت و نادانی و اسیر ظلم ظالم. حیات آنها همچون سنگ آسیاب، جز چرخیدن، مقصدی نداشت و نرسیدن، تنها غایتِ آنها بود.
آری، او دریافت که برای حل معضل شیعهیِ آن روزِ لبنان، باید از جایی شروع کند که انحراف شروع شده است و آبادانی باید از جایی صورت گیرد که ویرانی اتفاق افتاده است. بدینترتیب خانهی دو اتاقهی خودش را مدرسه کرد. یک اتاق برای خانوادهاش و اتاقی دیگر برای بچههای لبنان و امروز آن مدرسهی یک اتاقی، یکی از دانشگاههای بزرگیست که از کشورهای خارج به سود تعالیم شیعه دانشجو میپذیرد و بعدها یکی از سه قدرت سیاسی شیعه در لبنان شد.(برگرفته از کتاب منشور حکومت علوی، آیتالله خامنهای، ۹۳)
این روش عالمِ آگاه و باهوشیست که امام خمینی او را «هشامبنحکمِ» روزگار میخواند. او همچون دیدبانی، مدام در حال رصد حصار جامعهی اسلامی بود و هوشیارانه میدانست که دشمن کیست؟ از کجا است؟ و با کدام سلاح آمده است؟
حال امروز یکی از عملیاتهای خاکریزهای فرهنگی جامعهی ما مسئلهی حجاب است. وقتی به راه حل این معضل در جامعه میاندیشیم در پی مسیری هستیم که این چالش را بهگونهای ریشهای حل کنیم بهطوری که زن مسلمان، خود انتخابش حجاب باشد و از مدافعان نظریّهی حجاب. با توجه به سیرهی اولیای خدا میتوان به این نتیجه رسید که از همان جا باید شروع کرد و درد را درمان کرد که دشمن تیشه به ریشهاش زده است. دشمن، از فهم نادرست یک زن به هویتش و از عدم شناخت صحیح او نسبت به محیط تحت فرماندهیاش سوءاستفاده کرده و با ایجاد شبهات و ایجاد نیازهای کاذب به سوءبرداشت او از بسیاری قوانین اسلامی در باب زن، دامن زده است. در یک جمله، فهم زن را در جامعه نسبت به خودش تخریب کرده است.
✍زينب نجیب
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
نوشتههای انقلابی
#یادداشت #جنگِنرمِسخت #جهاد_تبیین بسم ربِّالاحرار 🔖 هدایت از همان مسیرِ ضلالت سید عبدالحسی
📝 ادامه مطلب...
درست در نقطه مقابل، ما باید او را تعالی ببخشیم. اگر بانوان ما به دنبال حقوق و تکالیف خود باشند و از مقام و منزلت خویش آگاهی یابند و به قدرت و تأثیرگذاری خود در جهان هستی پی ببرند، بیشک به هر پوشش و رفتاری تن نخواهند داد. آنها بهطور قطع حجاب را شاهراه بندگی و پیشرفت مادی و معنوی خود خواهند دانست و نقش خود را در تمدنسازی در قاب حجاب فهم خواهند کرد. مسلما این دشمنان زن و خانواده بودند که آنچه خود خواستند در قالب نظرات روشنفکرمآبانه اما خانمانسوز ترویج کردند. دشمنانی که برای حفظ قدرت و شهوت و منویات نفسانی خود به هر جنایتی دست میزنند و آنجا که انسانی، آگاهانه مقابله میکند؛ با سلاح تحریف و طرح انحرافات در قالب علم، به جنگ با بشریت میروند.
آری، در جامعهای که مقام زن، شکوه قدرت او، نقش بسزای او در خلقت و در مراتب بعدی، رشد و تربیت، فهم نشود؛ کشف حجاب اولین قدم در مسیر ضلالت خواهد بود و اگر این فهم اصلاح نشود تردیدی نیست که سرنوشت زن مسلمان همان سرنوشت زن غرب، بلکه بهمراتب اسفناکتر خواهد شد. زیرا، زن مسلمان مهمترین هدف دشمن اسلام است و دشمن برای از میان برداشتنش تا نابودی کامل او تلاش خواهد کرد. بنابراین اولویت امروز، تقویت جبههی جهاد تبیین است جهادی که در موضوع مقام و جايگاه زن باشد بهویژه با نقشآفرینی بانوان انقلابی در این عرصه.
✍زينب نجیب
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
1_1044985415.pdf
1.03M
📖 #فایل
▫️متنِ کامل وصیتنامۀ امام خمینی
بروید «وصیتنامۀ امام» را بخوانید.
امامی که دنیا را «تکان» داد، امامی است که در این «وصیتنامه» منعکس است.
رهبر انقلاب اسلامی ۱۳۸۹/۳/۱۴
▪️به مناسبت سالروز رحلت امام خمینی (رحمةاللهعلیه)
@t_manzome_f_r
💢مجموعۀ تبیین منظومۀ فکری رهبری
هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بیایید «امام»ی که دنیا را تکان داد، بخوانیم
کتابِ «امامِ انقلاب» کتابی که به شخصیت و مکتب ابرمرد تاریخ، خمینی کبیر از زبان و بیان خلف صالح او پرداخته است.
در پایان این کتاب، متن کامل وصیتنامۀ امام نیز آورده شده.
«من آنچه نیازِ امروز میدانم، ایستادگی بر اصول انقلاب در درجۀ اوّل است. اصول انقلاب هم همان چیزهایی است که در وصیّتنامۀ امام و در بیانات امام وجود دارد؛ اینها پایههای انقلاب و ستونهای انقلاب است. به جوانها توصیه میکنم وصیّتنامۀ امام را بخوانید؛ شما امام را ندیدهاید امّا امام، مجسّم در همین وصیّتنامه است؛ مجسّم در همین بیانات و گفتارها است. محتوای آن امامی که توانست دنیا را تکان بدهد، همین چیزهایی است که در این وصیّتنامه و مانند اینها هست؛ نمیشود امام را تأویل کرد، نمیشود امام را برخلاف آنچه بود معنا کرد، حرفهای او موجود است. پافشاری بر اصول انقلاب [لازم است]».
رهبر انقلاب، ۲۶ آبان ۱۳۹۵
🔸نشر شهید کاظمی
مشاهده و خرید اینترنتی🔻
https://b2n.ir/y24735
✅ خرید پیامکی🔻
۳۰۰۰۱۴۱۴۴۱
✅ خرید تلفنی🔻
۰۲۵۳۳۵۵۱۸۱۸
#امامِ_انقلاب
@t_manzome_f_r
مجموعۀ تبیین منظومۀ فکری رهبری
#یادداشت
#جنگِنرمِسخت
#جهاد_تبیین
بسماللهالرحمنالرحیم
🔖 ویژگی بارز امام
📌. حمد بیپایان مخصوص خداوندی است که از سلالهی اهل بیت عصمت و طهارت ابرمردی را برانگیخت که توانست طاغوت و طاغوتیان را برانداخته و به جای آن جمهوری اسلامی ایران را براساس اسلام ناب محمدی(صلیاللهعلیهوآله) بنیانگذاری کرده و خون جد بزرگوارش امام حسین(علیهالسلام) را در رگهای جوانان، مردان و زنان این مرزوبوم بلکه همه ملل اسلامی جاری کند.
[۱]. معیار و مبنای حب و بغض امام «خدا» بود
نه «مردم». مردی که تمام عمر خود را در راه اسلام و مسلمانان سپری کرد. خصوصیاتی که امام(رحمةاللهعلیه) داشتند؛ هرکدام از آنها کافی بود یک انسان معمولی را، به انسان بزرگی تبدیل کند. آن بزرگوار، قوت ایمان را با عمل صالح، اراده پولادین را با همت بلند، شجاعت اخلاقی را با حزم و حکمت، صراحت لهجه و بیان را با صدق و متانت، صفای معنوی و روحانی را با هوشمندی و کیاست، تقوا و ورع را با سرعت و قاطعیت، اُبهت و صلابت را با رقت و عطوفت که مجموعه آن را در قرنها به ندرت ممکن است در انسان بزرگی جمع شود؛ همه و همه را با هم داشت. او رهبر، پدر، معلم، مراد و محبوب ملت ایران و جامع ویژگیهای ممتاز بود.
[۲]. نظم در زندگی، اصولا امام خمینی(رحمهاللهعلیه) در نظم و برنامه، قهرمان بیهمتایی بود که نمونه آن را در میان رجال روحانی و سیاسی و معاصر ایران نمیتوان یافت و دیده یا شنیده نشده که کسی همانند امام خمینی در همه حرکات و سکنات خود روی برنامه و نظم عمل نماید، نظم و انضباط دقیق و موزون امام در شئون زندگی تا آنجاست که خانواده ایشان از حرکات و کارهای او حد و حدود اوقات را به دست میآوردند! مثلا آنگاه که از ایشان از مطالعه فارغ میشوند یا مطالعه آغاز میکنند، ازخواب بیدار میشوند، یا برای استراحت به رختخواب میروند، یا برای تدریس به مسجد میرود یا در خانه به قدمزدن میپردازد و... درمییابند چه ساعتی از شب و روز میباشد. ایشان از نظم فکری بالایی برخوردار بود و در طول زندگی پربار خویش، هیچگاه دچار حتی کمترین تزلزل فکری و عقیدتی نشد.(برداشتی از سیره امام خمینی ج۲ صفحه۲۱)
[۳]. امام خمینی علی رغم پرهیزگاری بیحد خویش هیچگاه خود را همانند مقدسمآبهای بیگانه از اسلام و گوشهگیری و ذکر و ورد خشک و صوری سرگرم نمیساخت و هرگز در محافل و مجالس و در طی راه به حرکتی که حاکی از ذکر گفتن باشد مبادرت نمیورزید. در صورتی که ایشان «دائمالذکر» بود، منتهی از ریاکاری انزجار داشت. و عملا به پیروان راستین خود میآموخت که ذکر گفتن و به یاد خدا بودن به تسبیح گرداندن، لب جنباندن، معرکهگرفتن و گوشهگیری نیازی ندارد.
[۴]. نظم و نماز، عمق عبادت امام ناشی از استواری او در عقایدش بود. کسی که فکر و اندیشهاش در اعتقادات ورزیده شده باشد گامهایش در طریق وصال به محبوب نخواهد لرزید. امام در برگزاری نماز بسیار ساده و بدون تکلف بود بطوری که شاید برای افراد عادی و عامی، هیچ امر جالب توجهی نداشت ولی برای خواص این نوع سادگی نیز حاکی از عمق عرفان و اخلاص و صفای عبودیت امام بود.(امام در سنگر نماز، صفحه ۳۳ )
[۵]. امام در هر حال و موقعیت حاضر نبود وقت فضیلت نماز را از دست بدهد، زیرا در حالات او بسیار دیدهاند که آنقدر مقید به فضیلت اول وقت بودند که در شرایط حساس و استثنایی هم حاضر نبودند نماز را به تاخیر بیندازند. بهعنوان مثال؛ «روزی که شاه فرار کرد» تمام نمایندگان رسانههای گروهی دنیا در نوفللوشاتو با حضرت امام برنامه مصاحبه داشتند. شاید ۱۵۰ شبکه تلویزیونی در سراسر دنیا بهطور مستقیم این برنامه را پخش﴾ میکردند زیرا یکی از بزرگترین رویدادهای تاریخ انقلاب به وقوع پیوست. همه میخواستند نظر امام را بدانند ایشان چند دقیقهای صحبت کردند. بعد از اطرافیان خود سوال میکند ظهر شده؟ در جواب میگویند: همین الان ظهر است. امام گفتند: والسلامعلیکم ورحمهالله و برکاته.
در آن لحظه ایشان موضوع به آن اهمیت را به خاطر اقامه نماز اول وقت رها کردند.(امام در سنگر نماز صفحه ۲۱)
✍ نصرت مهذب
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
نوشتههای انقلابی
#یادداشت #جنگِنرمِسخت #جهاد_تبیین بسماللهالرحمنالرحیم 🔖 ویژگی بارز امام 📌. حمد بیپایان م
📝 ادامه مطلب...
[۶]. شاید بتوان گفت که بزرگترین رمز موفقیت امام درفراز و نشیبها و بحرانهایی که این مرد بزرگ با آن روبرو بود، نظم در سحرخیزی و تهجد ایشان بود که در هر حال در سلامتی و بیماری و حتی در تبعید و اسارت
خصم، ترک نشدهاست. با این حال ایشان در اشعارشان اظهار عجز و قصور در اطاعت و بندگی میکنند:
افسوس که عمر در بطالت بگذشت
با بار گنه بدون طاعت بگذشت
فردا که به صحنه مجازات روم
گویند که هنگام ندامت بگذشت
(دیوان امام، صفحه ۲۰۰)
این تنها صفت اولیای خاص خداست که عظمت یار را دیدهاند و هر طاعتی را در برابر آن اندک میبینند. ملاحظه میکنیم که نظم از بارزترین ویژگیهای زندگی این مرد بزرگ الهی بوده است و به همین منظور، او که شاید پرکارترین مرد تاریخ(حداقل در عصر خویش) باشد، توفیق پیدا میکند از لحظات زندگی خود بیشترین استفاده را ببرد و همین ویژگی بس است تا نشان دهد که او تربیت شده مکتب اسلام است که نظم و تقوا را در کنار هم قرار داده است.
درود بیپایان بر روان پاک او باد که باید او را بیشتر بشناسیم و امروز بیشتر از دیروز به امام نیازمندیم و فردا هیچگاه بینیاز از او نیست، که امام فرزند قرآن است و قرآن برای همه روزگاران و همه انسانها راهبر و راهنماست.
✍ نصرت مهذب
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 یادِ یارِ سفرکرده
#امام_خمینی
#نرمافزارِ_انقلاب_اسلامی
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
#یادداشت
#جنگِنرمِسخت
#جهاد_تبیین
به نامِ پروردگارِ روحالله
🔖 تعادلِ قوا
این روزها، دلم دائم در پی توست.
و به این فکر میکنم که الان در چه حالی هستی در خاطرم، تو را مییابم که جایی در آن بالاها به حالتی شبیه همین عکس، بر ارائک بهشتیِ برزخ تکیه زدهای و از پشت آن ابروهای پرپشتات با لبخندی ملیح، به نتیجهی دسترنجهایت نگاه میکنی.
حالا دیگر آن غیرتی که در رگهایت جوشید
خیلی از جوانهای منطقه را هم به خروش درآورده است؛ حتی اگر هنوز خیلی از حقائق را بلد نباشند. آنان بر وحشت از مرگ غلبه کردهاند و یادگرفتهاند که آزادگی و کرامت، از زنده ماندن مهمتر است. دیگر یقین کردهاند که به قولِ خودت، دوران بنبست و ناامیدی و تنفس در منطقه کفر بهسرآمدهاست.
خیال شما راحت، آن نظم جهانی لعنت شده که نگرانش بودی، بههمریختهاست و نفَس مسیحایی تو، از دالانهای زمان، گذشته و تاریخ را درنوردیده و بعد از سالها، #تعادلِقوا را در جهان برهم زدهای و نظم جدید جهانی که در خاطرت چیده بودی، درحال محقق شدن است.
کاش بلد بودم بگویم و لفظها قدرتش را داشتند برسانند که چقدر دلم را ربودهای...
همیشه پیش خودم میگویم اگر پیرغلامِ اربابم، عظمتِ غیرتش و پولادین بودنِ یقینش اینطور معجزه میکند،
پس ای دل! دریاب ارباب را
✍ گمنام
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
📢 هماکنون؛ آغاز سخنرانی رهبر انقلاب در حرم مطهر امام خمینی
💻 آدرس پخش زنده KHAMENEI.IR👇
Farsi.khamenei.ir/live
@t_manzome_f_r
مجموعۀ تبیین منظومۀ فکری رهبری
#یادداشت
#جنگِنرمِسخت
#جهاد_تبیین
به نام خدای تحولآفرین
🔖من امام را دوست دارم
چون او امامِ تحولهایِ عظیم بود. او بود که معنای حقیقی «ما میتوانیم» را در رگ و ریشه و خون ملت ایران جاری ساخت. او بود که با هویتبخشی به امت اسلامی، ملت را از دورهی انفعال، ضعف و بیتحرکی به کنشگری و اثرگذاری تبدیل کرد. او بود که با دمیدن روح خودباوری و نفیِ از خود بیگانگی، زمینههای بازگشت به «مَنِ اسلامی» را در میان امت اسلام فراهم ساخت. او بود که با وامداری از دو عامل ایمان و امید، تحولهای عظیم را در سطح کشور، در سطح امت و در سطح جهان برای طولِ تاریخ به وجود آورد. امام، نگاهِ حداقلی به دین را برنتافت، چراکه همچون پیامبر الهی، اسلام را برای همهی بشر و برای همهی عرصههای زندگی بشر در طول تاریخ میخواست.
آری! او امامِ تاریخ اسلام بود، امامِ تحولاتِ عظیمِ تاریخی.
#امام_تحول
#نرمافزارِ_ایمانوامید
✍ آمنه عسکریمنفرد
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
هدایت شده از رسانه انقلاب اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹نماهنگ | رهبری آیتالله خامنهای چگونه مطرح شد؟
#رهبری_امام_خامنهای(مدظلهالعالی)
#رحلت_امام_خمینی(رحمهاللهعلیه)
#رسانه_انقلاب_اسلامی
کانال رسانه انقلاب اسلامی🔻
@rasaneh_enqelab
•┈••✾•🍃🌺🍃•✾••┈•
@t_manzome_f_r
کانال تبیین منظومه فکری رهبری🔺
📄سند بازداشت #امام_خمینی در ۱۵ خرداد ۴۲ توسط ساواک
🔹امام، میراثِ فرهنگی نیست.
#خطِ_امام
#امام_خمینی
#نرمافزار_انقلاب_اسلامی
#۱۵خرداد
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی