نوشتههای انقلابی
🔴عدم درک جهان پیرامون ✍شهاب الدین حائری شیرازی 🔺️طائب: اگر در مذاکرات حق ما را با صحبت ندهند، آن
#جوابیه۱۶
#یاداشت
🔖 ایستاده در غبار
🎐 از خصوصیات تفکر مسموم، القا و عادیانگاری نظم جهانی، کدخدایی، انزوای ایران و از این قبیل خودکمبینی ملتهاست!
💠 از قرنها پیش، استکبار در تلاش است که دو رکن جمهوری اسلامی یعنی نفی سلطهپذیری و اثبات هویت ملی را از ملت ایران برباید و جای آن، نفی خودباوری و تحقیر ملی را تزریق کند که اگر این دو شاخص مهم از ملتی گرفته شود، آن ملت به انزوا کشیده میشود.
🔷 از وقتی که ترشحات و طلیعههای فرهنگ غرب، بهصورت قصه و نقشه نه بهصورت طبیعی و آنچه که لازمه زندگی عمومی بشر باشد به کشور ما سرازیر شد، مبارزه با دین و تلاش برای منزوی کردن دین و ملت هم شروع شد.
🔶 غرب و جهان سلطه، بهجهت اینکه در ایران پایگاه تسلط خودش را مستحکم کند، از راه تغذیه روشنفکری عوامانهی بیمار و سودجو وارد میشود. این جرثومه آدمخوار، با مخالفت با مذهب و دین و به انزوا کشاندن آن و ناکارآمدی نظام الهی و علاقهمندی به سنت پوسیده غربی، دائم در تلاش است که خود را قدرت برتر بداند که نظم جهانی را تغییر خواهد داد. این برآشفتگیِ تحولیِ توخالیِ غرب، از انحطاط فرهنگی و سیاسی غرب نشأت میگیرد که قلم هرچه در اینباره بنگارد، باز در پی نوشتن است.
⚠️آقای حائری!!
در ادامه مطلب شما، پاسخ به چند چرایی لازم است؛ 🔻
اگر مشکل اصلی ما کاهش ارزش پول ملی است، پس چرا با وجود دلار؛ سلطان پول جهانی، آمریکا اقدام به دزدی نفتکش از کشور به اصطلاح منزوی شما، کرده است؟!
چرا از صادرات نفت ایران هراسان، و دست به انواع تحریمهای غیربشری زده است! چرا چشمان پرطمع استکباریاش به دنبال منطقه غرب آسیا است؟! چرا نهایت تلاش را دارد که تمام دنیا از کبیر و صغیرش را اجیر و اسیر و ذلیل کرده که بر علیه کشور به اصطلاح منزوی ایران قدعلم کنند؟! آیا جز این است که هراسان است نظم جهانی با تشکیل تمدن نوین اسلامی و الگوسازی ایران قوی برهم زده شود؟! دشمن به رغمِ دشمنیاش، میداند که باید نقطهی کانون بیداری اسلامی را بزند. شما نزنید!!
📌 دشمن، ایمان و باور ملت، به
" ما میتوانیم" را سدِ مستحکمِ خود میبیند و دلش میخواهد این سد برداشته شود. حال، عناصری از میان خود ما بیایند و این را بتراشند و سوراخ نمایند، این خیانت و خباثت به ملت و باور ملت است. برخی اگر چه خودی هستند، خواسته یا ناخواسته، غافل یا از روی غرضورزی، برای دشمن کار میکنند و دشمن هم روی اینها، سرمایهگذاری میکند. لطفا بر طبل نمیتوانیم، نمیتوانیم، نمیتوانیم مکوبید! که این خیانت در حق ملتی است که از لحاظ استعداد ذهنی از متوسط جهان بالاتر است.
✅ از کارهای مهم و رایج جنگ نرم استعمارگران، القای نمیتوانی، نمیتوانی، نمیتوانی به ملت است که باورش بشود نمیتواند. این قدرت نفوذ با جریان استعمار فرانو، اینک بزرگترین هدفشان پس از ناتوانی از مهار و سرکوب ملتها، تلاش در جهت تسلط بر افکار توسط روشنفکران به ظاهر متمدن است که مردم و نخبگان را با درگیر کردن به مسایل فرعی و درگیر کردن با یکدیگر، از مسیر الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت و قوی شدن ملت، به حاشیه برده و مأیوس نمایند.
⚠️ انقلاب اسلامی، یک الگوی جدید، برای زندگی اجتماعات بشری و کشورها بوده و هست و خواهد بود. کید دشمنان، برای پایین آوردن جایگاه آن از این مرتبه، به جایی نخواهد رسید. دشمن مستکبر و کمپانیهای نفتخوار و سرمایهداران استثمارگر عالم، از همین میترسند. رؤسای جمهور آمریکا، بارها آرزوهای دیرین مستکبران آمریکایی را آشکارا به زبان میآورند که میخواهند ملتها را تسخیر، و منابع و منافع آنها را به پای منافع نامشروع آمریکا قربانی کنند. همه بدانند ملت بزرگ و مجاهد و مبارز و مقاوم و ریشهدار ایران مانند یک الگو، در میان ملتها ایستاده است.
📌 هنوز زمزمهی "هیهات من الذله" مولایم از صحرای خونین کربلا، طنینانداز است که؛ سرخی شهادت، از سیاهی ذلت برایم "احلی من عسل" است.
برادر بزرگوار!
چشم دیگر ببایدتان که در دیدگان پرالتهابتان، روشنایی حق را خلق نماید.
✍ پاکنفس
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تیزر سینمایی "شهر گربهها"
نوشتههای انقلابی
تیزر سینمایی "شهر گربهها"
#یادداشت۱
#رسانه
🔖 سینما، گلوگاه فرهنگی
🔰گاهی، ما انسانها از اهمیت کاری که انجام میدهیم غافلایم و گاهی از کنارش به آسانی رد میشویم. از کتابخوانی، صرفِ وقت برای خود، ارزش قلم و حتی از کنار فیلمی که روزانه ساعت یا ساعاتی را به آن اختصاص میدهیم، به آسانی میگذریم.
💠گاه غفلت، به بُعد شخصی و کارهای روزانهی ما ختم میشود و گاه در بُعد اجتماعی، طیف گستردهتری را در بر میگیرد. گاه به خانه ختم میشود، گاه به محله و گاه به وسعت کشور و جهان میرسد.
⚜نمونه بارز این غفلت در ابعاد گستردهتر را میتوان در لابهلای تودهی کارهای فرهنگیِ بر زمینمانده یافت. برخی غفلتها، به مثابهی زدنِ رگِ حیاتیِ یک جامعه و نسل آینده است که در برههای، به گلوگاه نفسگیر برای بلوغ و رشد معنویِ یک نسل مبدل میشود.
✅سینما، از این دست مقولههای پیچیدهای است که هر چند رهبر انقلاب در این چهل سال، بارها اهمیت آن را متذکر شدند ولی همچنان سینما را به تراز انقلاب، راهی نیست. رهبر انقلاب، سینما و رسانه ملی را «دانشگاهی برای ارتقاء سطح آگاهی و معرفت عمومی و آوردگاهی» میدانند که «برای مقابله با امواج خصمانهی تحریف و تفتین، و آسایشگاهی برای بهرهمندی چشم و دل همگان از جلوههای زیبائی و هنر، و قرارگاهی برای پراکندن امید و نشاط در فضای عمومی کشور است.» ۱۴۰۰/۷/۷
❗️اما فاصله ما با این دانشگاه، چه مقدار است؟ آیا ما در مسیر ارتقاء سطح آگاهی و معرفت عمومی پیش میرویم؟ آیا حداقل مطالبهی رسیدن به جایگاه ترازبودنِ سینما را داریم؟ چه گامی برای این هدف عالی برداشتیم؟
❇️در سال ۹۶ مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری همزمان با برگزاری سی و ششمین جشنواره فیلم فجر، به تحلیل و ارزیابی فیلمهای بخش مسابقه جشنواره با محوریت موضوع «تصویر ایران در سینمای ایران» پرداخت. پس از مشاهده و تحلیل ۲۲ فیلم داستانی جشنواره فیلم فجر توسط گروه پژوهشی مرکز، جمعبندی «تصویر ارائه شده از ایران» در این آثار در قالب ۱۳ عنوان منتشر کرد که به برخی از آن عناوین اشاره می شود:
🔶 جامعه؛
تصویر «جامعه ایران»، تصویرِ جامعهای «درهم»، «بینظم»، «در آستانه اضمحلال» است و در آن «تضاد طبقاتی» به بیانی سطحی ارائه شدهاست؛ جامعهای که هیچ نشانهای از «گذشته افتخارآمیز» ندارد.
🔶 خانواده؛
مسئله خانواده با «غیابها» معنا مییابد. بدون اغراق، در هیچ فیلمی «خانوادهای کامل» و «بهسامان» تصویر نمیشود.
🔶 زنان؛
تصویر زنان در عموم فیلمهای جشنواره سی و ششم، تصویر افرادی پرخاشگر و عصبانی است.
🔶 اخلاق و دین؛
دین پشتوانه اخلاق اجتماعی نیست و در استدلالها، نظامهای گفتمانی و... اساسا حضور دین دیده نمیشود. «اغتشاش ارزشی» موجود در فیلمها به نحوی است که «ارزش مشخصی» برای «داوری» نداریم و تنها شاهد نوعی «عقل متوسط رایج/Common Sense» به عنوان یک نظامِ اخلاقیِ تصویب شده در سینما هستیم.
🔶 امنیت و آزادی؛
مفهوم آزادی، بیش از هر چیزی به «آزادی اجتماعی» محدود شدهاست. تقریباً در هیچ فیلمی موضوع «آزادی سیاسی» مطرح نمیشود. حال آنکه، محدوده آزادی در اسلام، حیطه گستردهای را شامل میشود؛ از جمله آزادی بیان، قلم، شغل, انتخاب حاکمان و... که همه نادیده انگاشته شدهاست.
📋ادامه دارد...
✍خلیلی
@enqelabi_nevesht
📌 کانال نوشتههای انقلابی
نوشتههای انقلابی
#یادداشت۱ #رسانه 🔖 سینما، گلوگاه فرهنگی 🔰گاهی، ما انسانها از اهمیت کاری که انجام میدهیم غافلا
📋 در ادامه...
🔶 ما/هویت ملی؛
تصویر روشن و مشخصی از نوعی هویت متحد -البته نه به عنوان امری ایدهآل و نه به عنوان امر فعلیتیافته در زندگی اکنون و روزمره شخصیتهای اصلی فیلمها- قابل مشاهده نیست. «فرار» در اشکال گوناگون آن (سفر، سیگار، مهاجرت، پناهندگی، و خشونت) به عنوان راه حل توسط شخصیتها انتخاب میشود.
🔶 آسیبهای اجتماعی؛
آسیبهای اجتماعی، بیش از هر چیزی در مرکز روایتها قرار دارند و با این اوصاف، بیشتر به مسایل مربوط به «اعتیاد» و «فقر و فحشاء» تنزل یافتهاست.
🔍 با این پژوهش مشخص است که پردهی سینما، به جای آنکه قابِ آینهی ضمیر ما، و نمایانگرِ تحولات فرهنگی که در باطن قوم رخ دادهاست، باشد؛ تنها نمودی ویران و نابهسامان از ایران را به تصویر میکشد و با تحریفی تاریخی آن را با نام «واقعیتهای جامعه» عرضه میکند.
🌾 البته در چند سال اخیر، کارهای ارزندهای از سوی معدود کارگردانهایی عرضه شد ولی جریان غالب در سینما، نگاه ملت را به سمتی میبرد که جزْ پمپاژِ یاس و ناامیدی ندارد.
📌 از سوی دیگر، برخی برای جذب مخاطب با ادعای ارائه مطالب غنی، به پیروی از سبکهای غربی و شومنبازی و ساختارشکنی روی آوردند و در جواب اعتراضات میگویند که چرا شما کاتولیکتر از پاپ شدهاید؛ فیلمی که مجوز گرفته است، پس خط قرمزی را رد نکردهاست؛ این خود جای بحث دارد که چرا وزارت ارشاد جمهوری اسلامی، به اسلام حداقلی دلخوش کردهاست و در راه مقابله با رخنهی فرهنگی، سپر انداختهاست.
📌 درحالیکه سازمانها و اهالی رسانه، « باید هدایت فرهنگی، تقویت روحیه و احساس هویت ملی و انقلابی، ترویجِ سبک زندگی اسلامی- ایرانی، و افزایش همبستگی ملی را در شمار اولویتهای خود قرار دهند »
تا قبای تراز بودن به تنِ هنرِ هفتمِ ایران، زار نزند؛ البته، تحقق این امر، جز « با ارتقاء سرمایهی انسانی و رشد کیفی برنامهها و بهرهگیری از ابتکار و تلاش شبانهروزی به دست نمیآید ».
ذره را تا نبْوَد همت عالی حافظ
طالب چشمه خورشید درخشان نشود.
✍خلیلی
@enqelabi_nevesht
📌 کانال نوشتههای انقلابی
نوشتههای انقلابی
تیزر سینمایی "شهر گربهها"
#یادداشت۲
#رسانه
🔖 ماموریت سینما، صیانت از فرهنگ
جامعه
🎭 سینما یکی از عناصر فرهنگی هر کشوری است و تاثیرات عمیق سینما بر زندگی مردم و روابط اجتماعی غیر قابل انکار است.
🔷️ تاثیر انکارناپذیر هنر بر شکلگیری فرهنگ در هر جامعهای، زوایای مختلفی دارد؛ تا جاییکه بسیاری از قدرتهای جهانی سالهاست که سلاح خود را در غلافی نگهداری میکنند که هنر آن را تزیین کرده است. واقعیت این است که سینما یکی از بزرگترین ابرقدرتهای فرهنگسازی در دنیا محسوب میگردد.
🔶️ اساسا رسانه و به طور ویژه سینما، نقش ویژهای در ساخت جامعه اسلامی دارند، هر اندازه که این رسانهها به اخلاق، ارزشها و آموزههای دینی پایبند باشند، به همان اندازه نیز مخاطبان، مجذوب به اخلاق و ارزشهای اسلامی خواهند شد.
در اینباره رهبر انقلاب فرمودند:
🔹️《فیلم هم چیز جذابی است، سینما خیلی عنصر جذابی است، رسانهی فوقالعادهای است، یعنی واقعا الان هیچ چیزی مثل سینما نیست؛ از لحاظ اثرگذاری.》
۹۲/۹/۱۹
🔸《هنر، بخشی از آن فاخرترین و ارزشمندترین قسمت های جان انسانی است، باید برای این ارزش، قائل شد و آن را برای خدا خرج کرد.》
۸۰/۵/۱
✳ سینمای تراز انقلاب اسلامی، باید شامل؛ مجموعهای از باورها و ارزشهای ایرانی_ اسلامی باشد، و علاوه بر رعایت خطوط قرمز اخلاقی و دینی، در خدمت ترویج آرمانها و هنجارهای بومی قرار گیرد.
🔺️ متاسفانه بخش قابل توجهی از سینمای ما، به جای آنکه در خدمت ترویج ارزشهای اسلامی و انقلاب باشد، مروج فرهنگ لیبرال غرب هست.
♻️ اگر بخواهیم سینمای تراز انقلاب داشته باشیم؛
🔸️ یک: باید الزاماتی مطابق دین اسلام، در ساخت فیلمها رعایت شود و در عینحال، دربردارنده جذابیتهای عینی ملموس باشد، بهگونهای که به بهانه جذب بیننده خطوط قرمز دین، زیر پا گذاشته نشود. اتفاقی که تلاش زیادی در جهت هماهنگ کردن دو عنصر دین و رسانه را میطلبد.
🔹️ دو: سینمای فاخر و در تراز انقلاب اسلامی، هنرمند و بازیگر متعهد میطلبد، هنرمند انقلابی، هنر را وسیلهای برای بیان مفاهیم ارزشی میداند و همواره به باورها و فرهنگ غنی جامعه متعهد است.
✴ از این رو میطلبد که، مسئولین حوزه فرهنگ و هنر کشور ما، نظارت ویژهای بر ساخت فیلمها داشته باشند و از تولید فیلمهایی که مروج فرهنگ بیگانه و تزریق سم ناامیدی به روح مردم ما است جلوگیری کنند. زیرا فرهنگ یک جامعه، هویت یک جامعه است، وظیفه رسانه بخصوص سینما، صیانت از آن است نه تضعیف و به نابودی کشاندن آن.
✍صالح
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
نوشتههای انقلابی
تیزر سینمایی "شهر گربهها"
#یادداشت۳
#رسانه
🔖 وظیفه صدا و سیمای طراز انقلاب اسلامی
♦️ هر نظامی برای بودن، ماندن و پیشرفت کردن به ارکانی نیاز دارد. ارکانی که پایههای آن را محکم و منافعاش را تأمین نماید و با دشمنانش مقابله کند. یکی از ارکان مهم و حیاتی نظام اسلامی یا هر نظامی، فعالیتهای فرهنگی آن است. عمده این فعالیتها در عالم ادب و هنر صورت میگیرد.
صدا و سیما پیش قراول این صحنهی عظیم و مهم قرار دارد. هدف از ایجادش، سازندگی است. ساختن مردمی مسلمان، متناسب با اهداف اسلام و انقلاب.
♦️ رسیدن به این مهم لوازمی دارد؛
اول: مقابله با هرچه که ضد این سازندگی باشد؛ از جمله مقابله با تبلیغات دشمن، تبلیغاتی که مردم را نسبت به حقایق مسلم اسلام، بیتفاوت میکند. مقابله با جریانهایی که عمده برنامهریزی آنها این است که چه بکنیم تا مخاطب ما، از اسلام و ارزشهای اسلامی دور بشود.
دوم: تبیین مبانی و ارزشها و دفاع صحیح از آنها. تبیین درست توحید، دفاع از حکومت الهی، از لزوم عبودیت انسان در مقابل خدا، از لزوم تسلیم انسان در مقابل احکام خدا و... .
برای مسلمان تربیت کردن مردم جامعه، فعالیتهای بخشی و جزئی، کافی نیست. رویکرد کل مجموعه صدا و سیما،در تمام اجزاء و عناصرش، باید همسو با مبانی و ارزشهای اسلامی باشد. مانند پیکری که تمام اعضا و جوارحش، در یک مسیر قرار میگیرند.
♦️ در این بین، ابزار و امکانات اگرچه به کار سرعت میدهد، اما این عنصر انسانی است که تعیینکننده است. عنصری صادق، پیگیر، خستگیناپذیر. عنصر مومنی که هم خود زیست مؤمنانه دارد، و هم با سلاح برنده و تاثیرگذار هنر، برای دیگران نیز زیست مومنانه ایجاد می کند.
نیروی انسانی متعهد فراوان داریم. باید با مدیریت درست و اصلاح ساختارها، نیروهای توانمند متعهد، جایگزین سربازهای _آگاه و ناآگاه_ دشمن بشوند.
♦️ در این صورت صدا و سیما هویت از دسته رفته خود را در هدایتگری فرهنگی به دست میآورد و به فرموده رهبر انقلاب میشود، «دانشگاهی برای ارتقاء سطح آگاهی و معرفت عمومی».
✍سلطانینژاد
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
نوشتههای انقلابی
تیزر سینمایی "شهر گربهها"
#یادداشت۴
#رسانه
🔖 نهضت رسانه
🎐 《ماموریت محوری رسانهی ملی عبارت است از مدیریت و هدایت فكر، فرهنگ، روحیه، اخلاق رفتاری جامعه، جهتدهی به فكر و فرهنگ عمومی، آسیبزدایی از فكر و فرهنگ و اخلاق جامعه، تشویق به پیشرفت- یعنی روحیه دادن- و زدودن احساس عقبماندگی». ۱۳۸۳/۰۹/۱۱
این پیام آیت الله خامنهای، جایگاه و ماموریتِ والای صدا و سیما را ترسیم میکند.
💠این رسانه پهندامنه که اقشار مختلف سنی و قومی را تحت پوشش خود دارد، نیاز به یک مدیریت قوی و متعهد که بتواند بینشها و گرایشها و در نتیجه کنشها را به سمت و سوی درست هدایت کند، نیاز دارد.
💠 این ممکن نیست مگر با نصبالعین کردن آموزههای اسلام ناب محمدی که از هر التقاط و خرافه به دور است.
وظیفه حاکمیت این است که مردم را به سوی فرهنگِ صحیحِ ایرانی-اسلامی هدایت کند و این با توجه کردن به دو مطلب امکانپذیر است. در واقع جلوگیری کردن از کالای فرهنگی مضر و تولید کردن کالای فرهنگی نافع.
📌 اینکه چه برنامههایی از خارج از کشور تهیه میشود و در این رسانه مورد استفاده همگان قرار میگیرد. در واقع تعاملات فرهنگی، باید گزینشی و با منطقِ خاصی انجام گیرد. مراقب برنامههای ساخت داخل هم باشند. نباید برنامههایی خارج از اهداف انقلاب و اسلام تهیه و پخش شود و بعد، با عذرخواهی و یا حذف آن، صدمه به کودکان یا جوانان بزنند.
💠معمولا محتواها، گفتگوها، حتی نوع پوشش افراد در این رسانه، مورد توجه و الگوی اقشار مختلف خصوصا جوانان قرار میگیرد.
اگر مدیریت درست، مطالبهگری بهموقع مردم نباشد با کمی خطا، دچار شبیخون فرهنگی از همین رسانهی ملی میشویم.
🎐 《رسانه میتواند در نهضت تولید علم و فكر و نظریه و اندیشه در زمینههای مختلف- چه در زمینهی فنی و چه در زمینهی انسانی و غیره- نقش ایفا كند. ۱۳۸۳/۰۹/۱۱
♻️ نکتهی مهم بحث اعتمادسازی است که حالا یا خود این رسانه توجه کافی نکرده یا اینکه مغرضین داخلی و خارجی با دروغپردازی به این مهم صدمه زدند.
✍جعفرینژاد
@enqelabi_nevesht
📌 کانال نوشتههای انقلابی
نوشتههای انقلابی
تیزر سینمایی "شهر گربهها"
#یادداشت۵
#رسانه
🔖 پذیرش رسانهی سالم و مخالفت با رسانهی فاسد
💠 از دیدگاه امامخمینی (رحمتاللهعلیه) هر رسانهای پذیرفتنی نیست. یکی از مبانی امامخمینی در پذیرش و عدم پذیرش رسانه این است که رسانه، نباید فاسد، مضر و مخرب فرهنگ دینی و اسلامی باشد، بلکه باید سالم، مفید و بهطور کامل در راستای خدمت به فرهنگ جامعه قرار بگیرد.
♦️امام در موارد زیادی صراحتا دیدگاه خود را در مورد رسانهها بیان کردند. به اعتقاد ایشان، عامل اصلی در پذیرش رادیو، تلویزیون، روزنامه و سینما آنست که همراه با فساد و فحشاء نباشد. اگر محتوای آن با ابتذال و فساد همراه باشد؛ چونکه افراد جامعه را به سمت انحطاط اخلاق کشانده و موجب امراض اخلاقی و اجتماعی در جامعه میشود، باید با آن مخالفت کرد.
🔶رهبر کبیر انقلاب میفرمایند: «یک سینمایی که ممکن است مربی یک طایفهای، مربی یک ملتی باشد، به یک صورتی درمیآورند که بچههای ما را هرز بار میآورند، بچههای ما را بد بار میآورند، بچههای ما را فاسد بار میآورند، خب ما با این مخالفیم. ما با اصل سینما اگر چیزهایی را که انجام میدهد؛ کارهایی را که انجام میدهد؛ کارهایی باشد که برای ملت مفید است، بچهی ما را تربیت میکند، رشد میدهد، مخالف نیستیم.»
💢 آیا سینمای امروز ما مربی اخلاق و رشد است؟
نمونه اش همین « شهر گربهها»؟؟
✍ سلطانی نژاد
@enqelabi_nevesht
📌 کانال نوشتههای انقلابی
نوشتههای انقلابی
تیزر سینمایی "شهر گربهها"
#یادداشت ۶
#رسانه
🔖 هدف، گمشدهی مخاطب؛ انحراف فرهنگی، پیدای او
💢 نویسنده بر مبنای هدف یا اهدافی که در ذهن پرورانده، مضمونی را خلق میکند و برای رسیدن به آن، در قالب فیلم از انواع هنرها بهره میگیرد.
نکتهی مهم آنجاست که این مضامینِ مدنظر، در قالب ویژگیها و ساختهای فرهنگی موجود در فیلم به مخاطب عرضه میشود؛ در نتیجه پیش از آنکه مضمون منتقل شود انواع ساختارهای فرهنگی بر دل و ذهن بیننده نفوذ کرده و اثر خود را خواهد گذاشت.
💢 قاعدهی هدف وسیله را توجیه نمیکند، قصهای دیرپاست که به صورتهای متفاوتی نمود مییابد.
♦️ شهید مطهری (رضوان الله علیه) در جلد شانزدهم سیری در سیرهی نبوی میفرمایند:《برای (رسیدن به) حق، باید از حق استفاده کرد... ما همانطور که هدفمان باید مقدس باشد، وسایلی هم که برای این هدف مقدس استخدام میکنیم باید مقدس باشد؛ مثلاً ما نباید دروغ بگوییم،... نه فقط برای خودمان نباید دروغ بگوییم، به نفع دین هم نباید دروغ بگوییم؛ یعنی به نفع دین هم نباید بیدینی کنیم، چون دروغ گفتن بیدینی است؛ یعنی به نفع دین دروغ گفتن، به نفع دین بیدینی کردن است... دین اجازه نمیدهد ولو به نفع خودش ما بیدینی کنیم...》
💢 آیتالله خامنهای در تاکید القاء درست پیام میفرمایند:《 مجموعهی یک فیلم یا یک زنجیرهی نمایشی بایستی پیامهای درست را القا کند. این هم با رسیدن به نصاب هنری امکانپذیر است. هنرمندی، هم در نوشتن داستان فیلم، هم در بازیها، هم در کارگردانی و هم در بقیه کارهای فنی یک نمایش، بایستی در همهی بخشها آن حدنصاب هنری واقعا رعایت و حفظ شود تا بتواند آن پیام را درست القا کند. این کاری خیلی مهم و البته دشوار است.》(۸۱/۱۱/۱۵)
💢 اگر چنانچه تهیه کننده و کارگردانی برای رساندن مضمون اصلی فیلمنامه از انواع روشها و ساختارهای هنری استفاده کند که نقیض فرهنگِ اسلامی است؛ آیا هدف نویسنده محقق شده و پیام اصلی فیلم را به مخاطب رسانده!!! و یا مجموعهای از آثار فرهنگی مخرب را به جامعه تزریق کرده است؟!
✍خانبابازاده
@enqelabi_nevesht
📌کانال دلنوشتههای انقلابی