#یادداشت
#جنگِنرمِسخت
بسمالله الرحمنالرحیم
🔖 فرق میکند...
🇮🇷فرق میکند چه کسی نفر اول یک مملکت باشد. داشتم نگاهی به کتابهای داخل قفسه میکردم که چشمم به کتابی با عنوان خاطرات روزانهی ناصرالدینشاه افتاد. از قفسه برداشتم و تورقی کردم. چند صفحهای خواندم و سوالاتی که به ذهنم خطور کرد به خواندن چند صفحهی دیگر ترغیبم نمود.
🇮🇷شاهِ یک مملکت به عظمتِ ایران، خاطراتش، که به نظرم میخواسته به عنوان یک اثر ماندگار از خودش به جا بماند، خلاصه میشد در چند امر تکراری. اموری مانند استحمام، وضعیت آبوهوا، بار میوهی درختان، نحوهی برگزاری مهمانیهای آنچنانی که تقریبا هر روزه هم بوده، خوشگل بودن یا نبودن زنان رجال سیاسی خارجی، زمان سپریشده در قماربازیهای در باری، اخبار حرمسرا و به وفور از همیندست ماجراها.
🇮🇷با خود گفتم این که ناصرالدین شاه بوده و با پنجاه سال دوامِ حکومت، اینگونه پادشاهی کرده، چه کردهاند آنانی که لقب بیکفایت را خیلی درشت در تاریخ به دوش میکشند.
🇮🇷تنها قابی که با گذر این تفکرات در ذهنم شکل گرفت عکس رهبرم بود در لباس جنگ و دوشادوش رزمندهها در میدان نبرد.
تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل...
✨اللّهمَ احفِظ قائدناالخامنهای✨
✍ فاطمه مهدوی
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
#یادداشت
#جنگِنرمِسخت
بسمالله الرحمنالرحیم
🔖 روزهای دربهدر
📌مطالعهی وقایع تاریخی درسهای زیادی به انسان میدهد اما تأمل در دلایل وقوع آنها، عبرتآموزیِ بیشتری به دنبال خواهدداشت. ماجرای اولین فرار پهلوی دوم، بر میگردد به کودتای ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ شمسی؛ که آمریکا و انگلیس در ایران کودتا کردند و او بعد از چند روز به ایران بازگشت. در مرتبه دوم، یعنی در آستانهی ورود بسیار شکوهمند امام خمینی(رحمةاللهعلیه) به ایران و روزهای پر تب و تاب ملتی که یکصدا شعار درود بر خمینی و مرگ بر شاه میدادند. خروج ذلتبار شاه از کشور، عبرت بزرگی در تاریخ به ثبت رسانید. شاه سه روز قبل از فرار، شورای سلطنت را تشکیل میدهد تا این شورا موجبات استمرار حکومتش و امکان مذاکره با سران انقلاب را فراهم کند که البته در این هدف ناکام ماند. او فکر میکرد که میتواند مانند شهریور سال ۱۳۳۲ بعد خروجش از ایران، دوباره به وطن برگردد. او که با خوشخدمتی به آمريکا، توقع داشت او را تا آمریکا همراهی کنند، چه شد که به مصر رفت؟
🔸جریانهای اسلامگرا در مصر و ترس از انقلاب اسلامی
یکی از کشورهای مسلمانی که همواره حکومتهای آن از جریانها و نهضتهای اسلامی خواب خوش نداشتند، کشور مصر بود. از اوایل قرن بیستم در این کشور، یک جریان ریشهدار اسلامی-سیاسی با عنوان «اخوانالمسلمین» شکل گرفت که به کشورهای عربی دیگر نیز گسترش یافت. پیروزی انقلاب اسلامی در ایران نیز با گسترش قدرت و نفوذ جریانهای اسلامی در مصر مصادف بود و این مسئله ترس حکومت مصر از امکان سرایت انقلاب اسلامی ایران به این کشور را در پی داشت. از طرف دیگر نیز در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، بحث صدور انقلاب به سایر کشورهای اسلامی وجود داشت و همین مسئله باعث دو چندان شدن ترس حکام و زمامداران اقتدارگرای کشورهای مسلمان از قبیل مصر گردید؛ ازاینرو حکام این کشور با استقبال از شاه مخلوع ایران به نوعی مخالفت خود را با انقلاب اسلامی ایران نشان دادند.
🔸تاریخچه روابط خانوادگی پهلویها و خاندان سلطنتی سابق مصر
اولین همسر محمدرضا، دختری از خاندان سلطنتی سابق مصر به نام «فوزیه» بود. هرچند این ازدواج آیندهای نداشت و بعد از مدت کوتاهی با طلاق پایان یافت. ولی همین مسئله باعث احساس نزدیکی محمدرضا به این کشور و حکام و زمامداران آن گردید. بنابراین یکی دیگر از دلایل انتخاب مصر وصلت ناکام شاه با خواهر شاه سابق مصر بود. بنابراین شاه پس از خروج از کشور در ۲۶دی۱۳۵۷ به مصر رفت و در آسوان مورد استقبال انورسادات دیکتاتور مصر قرار گرفت. او تمایل داشت از آنجا به کشور دیگری مانند ایالات متحده امریکا برود، اما به گفته احمدعلی مسعود انصاری «مقامات امریکایی روی خوشی به این سفر نشان ندادند». بنابراین چند ساعت قبل از عزیمت به آمریکا، سفیر مراکش در مصر به دیدار او رفت و دعوت ملک حسن دوم پادشاه مراکش را به محمدرضا پهلوی ابلاغ کرد و اینگونه مقصد دوم شاه مشخص شد.
🔸اقامت شاه در مراکش
شاه به دعوت پادشاه مراکش به آن کشور رفت. ولی در «رباط» تشریفات رسمی از وی به عمل نیامد. شاه پس از دیداری با ملک حسن، در کاخ «جنانالکبیر» اقامت کرد. شاه ۶۷ روز در این کاخ ماند. ملک حسن که قصد داشت روابط سیاسی خود را با نظام تازه تأسیس ایران حفظ کند. مایل نبود اقامت شاه طولانی شود. بنابراین به محمدرضا گفت که «کنفرانس اسلامی در پیش است و شما باید بروید». محمدرضا پهلوی در شرایطی که نتوانسته بود کشوری را به عنوان پناهگاه بیابد، به پیشنهاد مشترک «راکفلر» و «کیسینجر» مجبور شد به «باهاما» در آمریکای مرکزی برود. وی با هواپیمای اختصاصی سلطان حسن، صبح روز ۱۰ فروردین ۵۸ فرودگاه رباط را به مقصد جزایر باهاما ترک کرد. شاه ۷۰ روز در این جزیره به سر برد. متاسفانه بیبندوباریهای فرح و اطرافیانش آنچنان زیاد و خارج از حد بود که دولت باهاما که به شاه و خانوادهاش پناهندگی داده بودند، به او اعتراض کردند. بهطوریکه علی شهبازی محافظ شاه در خاطراتش نوشته:«دولت باهاما به خاطر بیبندوباری فرح و اطرافیانش بهصورت رسمی اعلام میکنند خانواده شاه چه از نظر سیاسی و چه از نظر اجتماعی برای ملت و مملکت باهاما زیاناور است». همچنین در زمان اقامت شاه در باهاما، انگلستان ماموری سری به باهاما اعزام میکند که به شاه پیام دهد که بریتانیا آمادگی پذیرش وی را ندارد.
✍ مخدره چمنخواه
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
📝 ادامه مطلب...
🔸رویگردانی کشورهای دیگر از پذیرش شاه
اما این کشورها به مراکش و باهاما محدود نبود؛ بلکه کشورهای دیگری از قبیل مکزیک و پاناما، نیز عذر شاه را خواستند. همچنین در این مدت، سوئیس، فرانسه از پذیرش وی خودداری کردند. آنها تمایل نداشتند با پذیرش شاه فراری ایران، اسباب گسترش روابط با حکومت آتی ایران را از بین ببرند؛ ازاینرو یکی از دلایل اصلی اقامت شاه در مصر، رویگردانی کشورهای دیگر از پذیرش وی بود. حضرت آیتالله خامنهای در این مورد فرمودند:«محمّدرضای پهلوی وقتی که فرار کرد و از ایران بیرون رفت، مدّتی در آمریکا خواست بماند، آمریکاییها بیرونش کردند؛ مجبور شد برود پاناما و اینجا و آنجا؛ آمریکاییها او را نگه نداشتند؛ این همه برای آنها کار کرده بود و به آنها خدمت کرده بود و به آنها امید بسته بود! وقتی به دیگران امید ببندیم، این است؛ باید به خودمان بیاییم و به خودمان تکیه کنیم. تقدیر آخرین شاه دیکتاتور ایران این بود که مانند پدرش، وی نیز در آوارگی و غربت دنیا را ترک کند».(بیانات در دیدار فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش۱۹ بهمن۱۳۹۹)
✍ مخدره چمنخواه
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
هدایت شده از رسانه انقلاب اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 میگفتند پیروزی انقلاب شدنی نیست؛ انقلاب پیروز شد
#فجر_گام_دومی
#رسانه_انقلاب_اسلامی
کانال رسانه انقلاب اسلامی🔻
@rasaneh_enqelab
•┈••✾•🍃🌺🍃•✾••┈•
@t_manzome_f_r
کانال تبیین منظومه فکری رهبری🔺
#یادداشت
#جنگِنرمِسخت
بسماللهالرحمنالرحیم
🔖سرودهای انقلابآفرین
[۱]. پیروزی انقلاب اسلامی ایران، بدون شک معجزهای الهی بود که به رهبری امام خمینی(رحمةاللهعلیه) و حضور پرشور مردم به وقوع پیوست و امید را در دلهای مظلومان و مستضعفان جهان زنده کرد. عواملی مانند: نفوذ معنوی رهبری، وجود ایمان، اراده و روحیهی شهادتطلبی، وحدت کلمه مردم، در پیروزی این انقلاب مؤثر بودند. یکی از عواملی که در افزایش همدلی و شورآفرینی امت، تقویت روحیه استکبارستیزی و پیروزی انقلاب اسلامی نقشآفرینی کرد؛ «سرودهای انقلابی» بود. سرودهایی که خونی تازه در رگهای انقلاب اسلامی پمپاژ نموده و حماسهآفرینی میکرد؛ بهگونهای که بعد از گذشت سالها همچنان در ذهن مردم ماندگار است.
[۲]. سرودهای انقلابی در طول اوجگیری پیروزی و پس از انقلاب اسلامی در ایران برای پشتیبانی از انقلاب و مخالفت با نظام پادشاهی پهلوی ساخته و اجرا شدند. بسیاری از آنها در استودیوهای زیرزمینی، خانگی به شکل آماتور ضبط و بر روی نوار کاست در دسترس عموم قرار میگرفتند. سرودهایی مانند «خمینی ای امام»، «آمریکا آمریکا مرگ به نیرنگ تو»، «ایران ایران»، «بهمن خونین جاویدان»، «به لاله در خون خفته»، «بهاران خجسته باد»، «این بانگ آزدیست کز خاوران خیزد» و ... از ماندگارترین سرودها هستند که به یقین میتوان گفت که در حافظه تاریخی مردم ثبت است.
[۳]. سرود نقش بسزایی در حفظ روحیه حماسی و تحرکآفرینی بهعنوان یک رسانه دارد. سرود «وسیله تبلیغی» بسیار خوبی بهخصوص برای نوجوانان و جوانان است. سرود و شعر موجب «حركت، نشاط، امید و جهتدهى» و ایجاد «یکدلی و اتحاد ملی»، «افزایش انگیزه و مشارکت در روابط و تعاملات اجتماعی» میشود. با تکرار و زمزمه کردن سرود بطور همگانی، آرمانهای انقلاب تکرار شده و با تکرار در شعرخوانیِ دستهجمعی و سرود، این اهداف نهادینه میگردد. در اسلام و مراسم حج، سرود جمعی «لبیک اللهم لبیک» را داریم که همه حجاج آن را با هدف قرب الهی و با شکوه خاصی همخوانی و تکرار میکنند. درباره تأثیرگذاری سرود، مقام معظم رهبری میفرمایند: «به نظر من سرود يك نوعى از شعر بسيار پرتأثير است، اثرگذار است. از بسيارى از انواع شعر، شايد بگوييم از همهى انواع شعر اثرگذارىاش بيشتر است؛ يعنى گسترش اثرگذارى و سرعت اثرگذارى آن بيشتر است.» (۳۱ خرداد ۱۳۹۵، در دیدار شاعران)
[۴]. سرود «سلام فرمانده» یکی از سرودهای تأثیرگذار بود که علاوه بر مضامین بالایی مانند گفتگو با امام زمان(عج)، اهداف والایی را پیش چشم بچهها قرار داده و احساس بزرگی و شخصیت و قهرمانپروری را تقویت کرده و با اجرا شدن در اجتماعات بزرگ، روح اتحاد ملی و همدلی را در پیکره جامعه دمید. در جامعه کنونی خلاءهای چنین سرودهایی بسیار احساس میشود آیتالله خامنهای در موارد متعددی به این نیاز اشاره نمودهاند.
«يكى از خصوصيّات سرود اين است كه در جامعه فرهنگسازى ميكند و سطح هم نمىشناسد؛ يعنى از سطوح بالاى معرفتى و علمى و مانند اينها تا سطوح عامّهى مردم همه را با سرعت فرا ميگيرد... سرود مثل هواى تازه، مثل هواى بهارى نفوذ ميكند؛ هيچ لازم نيست وادار بشوند كسانى كه آن را ترويج كنند، تقريظ بنويسند، شعر بگويند؛ نه، خود سرود وقتى كه خوب تنظيم شد [اثر ميكند]. ما اين را امروز كم داريم.» (۳۱ خرداد ۱۳۹۵، در دیدار شاعران) «الان در زمينه [ترانه و سرود] انصافاً ما كم داريم و كم گذاشتهايم؛ در زمينهى ترانه و در زمينهى سرود، سرودهاى خوب كم است.» (۹خرداد ۱۳۹۷، دیدار شاعران)
[۵]. راهکار این است که خلاء سرودهای همگانی جدی گرفته شود و مؤسسات هنری و فرهنگی، مدارس و دانشگاهها و... نیازسنجی نمایند و بر اساس مخاطبشناسی، شعر، سرود و ترانههایی تولید نموده تا این تولیدات پرمحتوا توسط دانشآموزان و دانشجویان و عموم مردم در مکانهای مختلف زمزمه شوند؛ اگر محتوای جذاب با مضامین عالی توسط نیروهای خودی تولید نشود ترانههایی توسط دشمن تولید میگردد که جان و روح جوانان ما را تسخیر خواهد کرد. باید مفاهيم سرود «غنى و برگرفتهى از آيات، روايات و مفاهيم عالى» و «مضامين قوى و اسلامى» باشد. در سرود زيبا باید به آهنگِ خوب و ضرب آهنگِ مناسب توجه کرد. سرود يا نشريّههاى صوتى؛ يك كار هنرى است؛ مسائلى وجود دارد كه با شعر، با اجراى هنرى، تأثيری چند برابر پيدا ميكند که نباید از آن غافل شد.
✍زهرا حاجیحسنی
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
#یادداشت
#جنگِنرمِسخت
بسماللهالرحمنالرحیم
🔖 شکستِ یک معادله
[۱]. سوال خبرنگار: شما زندگی خیلی منزویای داشتید، شما اقتصاد جدید و حقوق روابط بینالمللی را مطالعه نکردهاید. تحصیل شما مربوط به علوم الهی است، شما در سیاست و گرفتن و دادنِ یک زندگیِ اجتماعی درگیر نبودهاید، آیا این در ذهن شما این شک را به وجود نمیآورد که ممکن است عواملی در این معادله باشد که شما نمیتوانید درک کنید؟ امام خمینی(رحمةاللهعلیه): «ما معادلهی جهانی و معیارهای اجتماعی و سیاسی که تا به حال به واسطه آن تمام مسائل جهان سنجیده میشدهاست را شکستهایم. ما خود چارچوب جدیدی ساختهایم که در آن عدل را ملاک دفاع و ظلم را ملاک حمله گرفتهایم، از هر عادلی دفاع میکنیم و بر هر ظالمی میتازیم. حال شما اسمش را هرچه میخواهید بگذارید. ما این سنگ را بنا خواهیمگذاشت. امید است کسانی پیدا شوند که ساختمان بزرگ سازمان ملل و شورای امنیت و سایر سازمانها و شوراها را بر این پایه بنا کنند، نه بر پایه نفوذ سرمایهداران و قدرتمندان که هر موقعی که خواستند هر کسی را محکوم نمایند بلافاصله محکوم کنند. آری با ضوابط شما من هیچ نمیدانم و بهتر است که ندانم.»(مصاحبه امام خمینی با نشریه آمریکایی تایم/صحیفه نور، جلد ۶، صفحه ۳۳۸ تاریخ ۱۳۵۸/۰۹/۰۹)
[۲]. مؤمنم به تو، که با نگاه نافذت، ایمان به خدای لاشریک و اسلام ناب محمدی را در دل ما نشاندی و باور ما را بارور کردی و حکومت اسلامی، این بزرگترین معروف و عمل صالح که آرزوی همهی انبیاء و اوصیای الهی بوده را به منصه ظهور رساندی. نظام اسلامی که به دست توانای تو و همراهی مردم پا گرفت، خاری شد در چشم دشمنان و مستکبران عالم و نیز گلی خوشبو و معطر شد که شمیم آن فطرت مستضعفان عالم را بیدار کرد تا آنجا که خنجری شد به قلب ستمگران عالم. با آمدنت، تاریخ با افتخار، مسیرش را تغییر داد، جباران به زانو در آمدند و چنان بر ظلم و ستم حملهور شدی که استکبار در این پیچش تاریخی به کنار جادهی تباهی و ضعف و زبونی افتاد؛ تا جایی که برای برگشت به جادهی سلطهی مجدد، به هر دستاویزی آویزان شده و طناب پوسیده جاهلیت را روز به روز محکمتر گرفته؛ تا مگر آبروی از دست رفتهی خود را دوباره به دست آورد تا تکیه به فرهنگ پوسیدهی خود زند. اما تو با آمدنت مسیر ظهور را هموار ساختی. و چه خوش آمدی امام روحالله، چرا که روح خدا را در میان مستضعفان و محرومان دمیدی. خوش آمدی، آن چنان با صلابت و مهربان بر قلب ملت ایران فرود آمدی که ایام الله دهه فجر تا ابد بر پیشانی امت اسلام خواهد درخشید. ای امام، هویت ملی، اسلامی و انقلابی خود را مدیون تو هستیم، ای عبد صالح خدا.
✍کبرا خالقی
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
#یادداشت
#جنگِنرمِسخت
بسمالله الرحمنالرحیم
📍رسولی از ایران
🔹️ رسولان فرستادههای خداوند هستند برای امتها. خداوند برای هر امتی رسولی مخصوص و از جنس خودشان برایشان میفرستد. ایشان وظیفه اقامه دین، در میان امت را دارند. فرستادگانی که نهتنها صالح هستند، بلکه مصلح نیز هستند؛ یعنی به فکر اصلاح جامعه نیز هستند. اگر امت این فرستاده را قدر بدانند و همراهش شوند نعمات و برکات خداوند نیز شامل حال آن ملت میشود و وای بر روزگاری که امت دست از رسول بکشند؛ این همان زمانیست که مشمول عذاب میشوند.
🔹️ سرزمین ایران نیز رسولی از رسولان الهی را در خود پرورش داد. رسولی که نه تنها خود متدین بود بلکه دغدغه او دینداری امت بود. او کسی بود که به تنهایی، برای رشد و اعتلای دین در ایران به پا خاست و زمانی که مردم با او همراهی کردند نعمت الهی نصیب این امت شد و عصر جدید دنیا آغاز شد. عصر جدید، عصر خمینی، با انقلاب سال ۱۳۵۷ آغاز شد. البته که شروع اين عصر سالها قبل از این تاریخ پیریزی شده بود. همراهی مردم با این فرستادهی ایرانی باعث این حرکت بود و اینک همراهی این مردم با رهبر فرزانه امروز نیز تدوام انقلاب را تضمین خواهد کرد.
🔹️عصر خمینی، شروع عصری بود که در آن یک امت با ظلم و ستم و بیعدالتی و تبعیض مبارزه کرد و با قدرت ایمان و اعتقاد توانست در مقابل تمام امکانات و تجهیزات قدرتهای برتر زمان بایستد و قد عَلَم کند. این امت امروز قدرتمندتر از گذشته استکبار را در همه عرصههای نظامی و فرهنگی و اقتصادی شکست داده است و امروز درحال مقابله با جنگ ترکیبی دشمن است. جنگی که دشمن به یکباره در تمام عرصهها فعال است و مشغول پاشیدن بذر ناامیدی و یاس است. اما اینبار نیز امت با ایمان و اعتقاد خود نقشه دشمن را نقشه برآب میکنند و دشمن را مجبور میکنند که در مقابلشان زانو بزند.
🔹️ خمینی کبیر این رسول ایران، با اخلاص و ایمان راسخ خود این ملت را در جهان عزیز کرد. او کسی بود که عزتمندی و احساس افتخار را به تمام مسلمانان جهان هدیه کرد و ایران را الگوی مسلمین قرار داد. خمینی عزیز راه پیامبرگونه خود را به بهترین نحو پیمود. و بذر این راه و مکتب را در دلهای همهی ما کاشت. و ما هرساله سالگرد شروع این عصر را در دههای به اسم «دهه فجر» جشن میگیریم. جشن میگیریم تا یادمان باشد چه سختیها و مرارتهایی در این بین تحمل شده است تا اسلام و ایران سربلند بمانند.
و امروز، ما؛ یعنی نسلی که از خمینی عزیز تنها عکس و فیلمی دیده است، میکوشیم تحت لوای خمینی ثانی، ایران عزیز و اسلام گرامی را روز به روز پیشرفتهتر و قدرتمندتر در معرض دید جهانیان قرار دهیم.
✍ف.جیم
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
#یادداشت
#جنگِنرمِسخت
بسماللهالرحمنالرحیم
🔖 آمریکا دشمنِ استقلال
افرادی در جامعه باورشان این است که آمریکا و غرب هیچ گونه دشمنی با مردم و کشورِ ما ایران ندارد، و این ما هستیم که با آمریکا مشکل داریم، باید دید واقعیت چیست؟
[۱]. از همان ابتدایی که انقلاب پیروز شد آمریکا و کشورهای غرب در پی به چالش کشاندن نظام جمهوری اسلامی بودند. شاید برای شما سوال پیش آید به چه دلیل آمریکا و غرب با نظام اسلامی دشمنیاش را بعد از انقلاب اسلامی شروع کرد؟ چون در زمان حکومت پهلوی به ظاهر امور کشور دست شاه بود در حقیقت تمام اختیارات و تصمیمهای کشورمان دست آمریکا و انگلیس بود، و مهمترین مسئله، منافع کشور خودشان بود تا منافع مردم ایران. آنان تمام منابع و ثروتهای کشورمان را به غارت میبُردند و این مسئله برای امریکا و انگلیس و غرب قابل تحمّل نبود، چون دستشان از ایران کوتاه شده و دیگر نمیتوانستند ثروت ایران را به تاراج ببرند و ایران را جولانگاه خود قرار دهند.
[۲]. در این مدت ۴۳ سال گذشته تاکنون آمریکا و همپیالههایشان هر دشمنی از دستشان بر آمده بر علیه مردم کشورمان انجام دادهاند، دشمنیهایی هم چون، ترور مردم و دانشمندان، تحریم های سرسخت و ظالمانه اقتصادی، به وجود آوردن شبکههای معاند ماهوارهای و فضای مجازی برای به انزوا کشیدن مردم و جدا کردن مردم از مسئولین و نظام و همچنین تهاجم فرهنگی بر علیه مردم کشورمان و...
[۳]. رهبر انقلاب آیتالله خامنه ای میفرمایند: هر چه جمهوری اسلامی پیش میرفت و استقلال و عزت کشور افزودهتر میشد، این جنگ شدت بیشتری مییافت. کسی که نقطهی مقابل ما قرار داشت، عمدتاً دولت آمریکا بود و بعضی از همراهانش در اروپا و در نقاط دیگر، تحریمهای بیرحمانه و همهجانبه بر پروژههای اساسی، کشور را در یک محاصره اقتصادی قرار دادند.» (۱۰ بهمن ۱۴۰۰ در دیدار جمعی از تولید کنندگان) و در سخنرانی دیگری میفرمایند: «سیل جعل و دروغپردازی واژگون کردن حقیقتها و سیاهنمایی از کشور توسط رسانههای غربی، از ابزارهای دیگر دشمن در کنار تحریم است تا کشور را متوقف و از رشد و پیشرفت جلوگیری کنند.» ( ۲۸ آبان ۱۴۰۱ در دیدار با نوجوانان)
[۴]. رهبر انقلاب آیت الله خامنهای میفرمایند: «این دشمنی را جمهوری اسلامی به وجود نیاورده بلکه چون ذات جمهوری اسلامی، مخالف ظلم و استکبار و منکرات و موافق معنویت است، طبیعتاً ظالمان و متکبران و عاملان به منکر و مخالفان معنویت با آن دشمنی میکنند.» (۱۴ خرداد ۱۴۰۱ در دیدار پرشور مردم در مرقد مطهر رهبر کبیر انقلاب). در ادامه رهبر انقلاب چند توصیه به جوانان و مردم برای مبارزه و مقابله با دشمن انقلاب اسلامی تأکید داشتند؛ «نگذارید دشمن و ضد انقلاب از انقلاب شما هویت زدایی وحقیقت آن را وارونهنمایی کند،» «نگذارید یاد امام که روح انقلاب است در جامعه کمرنگ شود و امام را تحریف کنند» توصیه دیگر ایشان «افشای دروغ و فریب و جنگ روانی دشمن»، «استفاده از سرمایه ایمان مردم برای تولید عمل صالح»، «جلوگیری از القاءِ بنبست در کشور»، «وظیفه قدرشناسی از مسئولان انقلابی»است؛ راه دیگر مبارزه با دشمن جهاد تبیین است یکی از شیوههای دشمن دروغپردازی است باید به وسیله جهاد تبیین با آن مقابله کرد. آیتالله خامنهای میفرمایند: «پروپاگاندا و تبلیغات در رأس نقشههای دشمن قرار دارد؛ علاج پروپاگاندا تبیین است». (۹ دی ۱۴۰۱ در دیدار با مردم قم). باید تبیین درست از دست آوردها و پیشرفتهای کشور در چهلوسه سال گذشته، امیدآفرینی بین جوانان و مردم، شبههزدایی از ذهن مخاطبین صورت بگیرد؛ مسئولین رسانهها، مسئولین امور ارتباطات قبل از دشمن، محتوای دارای حقیقت و صحیح را به ذهن جوانان درست انتقال دهند. باید ضعفهای دشمنان و حقوق بشر و همچنین نوع آزادی زنان و از بین رفتن پايههای خانوادهها در غرب با روشنگری درست صورت بگیرد. راه دیگر نیز این است که باید قوی شُد تا دشمنان جرأت حملهی نظامی به کشورمان را به ذهن خود راه ندهند.
خدیجه دادخواه
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
#یادداشت
#جنگِنرمِسخت
بسمالله الرحمنالرحیم
🔖 ماجرای یک پرسش
🇮🇷سرود، آب و جارو، گل و ریسه، شیرینی و شکلات و مردمی که بدون توجه به دستور و تهدید به حکومت نظامی، برای استقبال از آیتالله خمینی به خیابانها آمدهبودند. آنها که میتوانستند خود را به فرودگاه رساندند تا اولین دیدار حضوری را در خاطراتشان جاودانه کنند.
🇮🇷اما اینجا در گوشهی دیگر در هواپیمایی که حامل آیتالله خمینی بود، همهی همراهان مضطرب بودند که چه خواهد شد؟ میدانستند که ستاد استقبال با وجود همهی تهدیدها و فشارهای حکومتی، تمام تلاش خود را کردهاست تا اولین حضور بین مردم در نهایت امنیت برگزار شود اما…
🇮🇷و اینجا خبرنگاری بود که خود را برای یک مصاحبهی جنجالی و مهم آماده میکرد. چند دقیقه گذشت تا بتواند خود را آرامکند. گلویش را صافکرد، میکروفونبهدست به سمت صندلی آقا روحاللهخمینی حرکتکرد. ابهت و قدرت در عین سادگی، نور، عظمت و هیبتی که جذبش کردهبود، اما نمیدانست آن را با شنیدههایش چطور جمع کند. سوالهای زیادی در ذهنش بالا و پایین میرفت اما آنچه میدید و با قلبش احساس میکرد، به او جرأت و جسارت داد.
🇮🇷بالاخره به هر زحمتی بود بر خود مسلط گشت و با خضوعی که نمیفهمید از کجا بر جانش مستولی شده، آرام کنار صندلیِ آیتالله نشست و شروع به صحبت کرد.
🇮🇷مترجمی که کنار آیتالله خمینی نشسته بود با نگاهش به او قوت قلب داد، نفس عمیقی کشید و اینطور شروع کرد: «سلام آیت الله خمینی. به ما بگویید از بازگشت به ایران چه احساسی دارید؟» ایشان ابتدا با لبخندی ملیح به خبرنگار نگاه کرد و در نهایت اقتدار، با آرامش، خیلی آرام و ساده پاسخ داد: «هیچ» مترجم با حیرت پرسید: «هیچ»؟ آیتالله با آرامش تکرار کردند: «هیچ»
🇮🇷اینبار نگاه متعجبِ مترجم با چشمانِ حیرتزدهی خبرنگار در صورت پرنور و جذبهی آیتاللهخمینی درهم آمیخت، «هیچ»… تعجب تنها عکس العمل اطرافیان بود که همگی لحظهای در بهت فرورفتهبودند. حتما هر کدام از آنها انتظار چند جملهی محکم و کوبنده در وصف پیروزی و یا حداقل اظهار شوق و شعف از بازگشت به ایران در جمع مردم مشتاق و یا حتی بیان جملاتی که نشان از برتری بر رضاخان و حکومت پهلوی باشد، از ایشان داشتند، اما…
🇮🇷حالا دیگر خبرنگار نمیدانست چه باید بپرسد، اما به گمانم علت آن همه خضوع در برابر عظمت و ابهت آیتالله را که بر جانش نشسته بود، فهمید و اکنون میاندیشید که با چه جملاتی پاسخِ تکاندهندهی این پرسش را به خوانندگان منتقل کند.
✍ آمنه عسکری منفرد
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
هدایت شده از
اولین جلسۀ هیئت دختران سلیمانی در شیراز
🔸سخنران: حجةالاسلام و المسلمین فخریان
از قم
🔹مداح: آقای عبدالرحمن دانشجو
🔻زمان: چهارشنبه ۱۹ بهمن، از ساعت ۱۴:۳۰
🔺مکان: شیراز، خیابان زند، روبروی خیابان خیام، مجتمع فرهنگی شلمچه
📌هیئت دختران سلیمانی - شیراز
https://eitaa.com/dokhtarane_soleimani_shiraz
هدایت شده از اسماعیل فخریان
تبيين، يعنی تنظیم دستگاه محاسباتی مردم.mp3
2.67M
🔉#چند_بار_بشنوید
جهاد تبیین یعنی چه؟
چگونه در جهاد تبیین موفق شویم؟
#جهاد_تبیین
#تبیین
#جنگ_شناختی
#دستگاه_محاسباتی
@fakhrian_ir
#یادداشت
#جنگِنرمِسخت
بسمالله الرحمنالرحیم
🔖انقلابِ بیبدیل
📌. در دنیا انقلابهای زیادی صورت گرفته است که هیچکدام از آنها قابل مقایسه با انقلاب اسلامی ایران نیست، چون این انقلاب ویژگیهایی دارد که آن را از دیگر انقلابها متمایز ساخته است.با نگاهی گذرا به انقلابها، ویژ گیها وتمایز انقلاب اسلامی با سایر انقلابها محرز میشود.
[۱]. انقلاب اسلامی ایران باسلاح توپ، تانک و مسلسل نبود، بلکه با «دست خالی و مشت گرهکرده»، با شعار «خون بر شمشیر پیروز است» و با «حضور میدانی مردم» در خیابانها بود؛ مردم با میل، اراده، احساس، عاطفه و عقلانیت در صحنه حاضر شدند. دو طرف میدان مبارزه قابل مقایسه نبود؛ چون رژیمِ تا بُن دندان مسلح پهلوی در مقابل مشت گرهکرده انقلابیون بود. مردم خطرها را تحمّل کردند و به خیابانها آمدند. استمرار این اراده مستحکم و پولادین، رژیم بیپایه، فاسد، پوسیده و وابسته پهلوی را ریشهکن کرد؛ یعنی «حضور جسمانی مردم، همراه با اراده، عزم، محبّت و پشتیبانی، در خیابانها و در صحنه؛ [اینها] نشانهی حضور است. این حضور را مردم در این ۳۷ سال حفظ کردهاند.»، (بیانات در دیدار فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی، ۱۹بهمن ۹۴) و انشاالله تا ظهور حضرت مهدی (عَجَّلَ اللهُ تَعالی فَرَجَهُ الشَّریف) حفظ خواهند کرد.
[۲]. انقلاب فرانسه، در نیمهی قرن هیجدهم، مقدمات انقلاب كبیر فرانسه كه زمینه اجتماعی تحقق یك انقلاب عظیم بود، در منطقهای كه از این انقلابها نداشت، فراهم شد. «انقلاب كبیر فرانسه به یك معنا یك انقلاب ناكام بود. حداكثر دوازده سال بعد از انقلاب، امپراتوری پرقدرت ناپلئون به وجود میآید؛ یعنی یك پادشاهیِ مطلق، كه پادشاهان قبل از لوئی شانزدهمِ (كشتهشده در انقلاب) هم اینجور پادشاهی نكرده بودند!»(بیانات در چهارمین نشست اندیشههای راهبردی، ۲۳ آبان ۹۱). عامل رشد این حرکت فکری در درجه اول رنسانس بود ولی در همین ده دوازده سال بین انقلاب تا ظهور ناپلئون و قدرت گرفتن او، سه گروه بر سر كار آمدند؛ كه هر گروه، گروه قبلیشان را كشتند و خودشان به جای آنها نشستند و مردم هم در نهایت بدبختی زندگی میكردند.
[۳]. انقلاب اكتبر شوروی، از جهات زیادی شبیه انقلاب كبیر فرانسه است. در شوروى هدفها، عقیدتى و ایدئولوژیک بود که تحقق نیافت، چون ادعا شده بود که حکومت شوروى یک حکومت مردمى، تودهاى و سوسیالیست است؛ حکومتِ تودهاىِ مردمى و متکى به حرکت مردم و متعهد به نیازهاى آنها که این از همان سالهاى اول نقض شد. بعد از ۱۹۱۷ که سال به وقوع پیوستن انقلاب شوروى است، پنج شش سال که گذشته بود، راه عوض شد، مردم از محاسبات دولت به معناى حقیقى کلمه حذف شدند، یک حزب کمونیست با چند میلیون عضو، حاکم شد و در حزب کمونیست هم، حاکم همان چند نفرى بودند که در هر دورهاى در رأس بودند، فشارها و محدودیتهای سختی به مردم وارد شد و محنتهای زیادی کشیدند. تا قبل از سقوط شوروى، خیلى از اتفاقات دشوار و تلخ، پنهان بود، ولی بعد از سقوط شوروی، معلوم شد که چه فشارها و محدودیتهایى بوده است، یعنى انقلاب به کلی از اول زاویه پیدا کرد و اصلاً به وعدههاى اولیه عمل نشد.
[۴]. انقلاب امریکا هم مانند انقلاب فرانسه بود؛ یعنى به اصطلاح برای آزادى آمریکا از دست دولت انگلیس بود. در سال ۱۷۸۲ یعنی پنج ، شش سال قبل از انقلاب فرانسه بود، البته آن زمان، آمریکا در حدود چهار پنج میلیون جمعیت داشته است. حرکتى از خود نشان دادند و یک دولتى تشکیل شد و شخصیتهایى سر کار آمدند، بعد از آن حرکت اولیهاى که انجام دادند، ملت آمریکا، سختیهای زیادی کشیدند و جنگهاى داخلىِ عجیب و غریبى را پشت سر گذاشتند، در طول چهار سال حدود یک میلیون نفر کشته شدند، تا بالاخره بتدریج بعد از گذشت تقریباً صد سال از استقلال آمریکا، دولت تقریباً یک استقرارى پیدا کرد و توانست حرکت خودش را در همان بسترهاى قبلى تا حدودی ادامه بدهد، اما به اهداف اولیه خود دست نیافت.
✍ مرضیه عاصی
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
📝 ادامه مطلب...
[۵]. انقلاب الجزایر، تلاش مردم برای آزادی و رهایی کشور الجزایر بود. انقلابی كه به اهداف اعلام شده خود رسید اما پس از رهایی از چنگ استعمار، گرفتار تجربه تلخ كشمكشهای درونی و تصفیههای سیاسی شد. در سوم ژوئیه ۱۹۶۲ كشور الجزایر بعد از ۱۳۲ سال كه تحت سلطه فرانسه بود، به استقلال رسید و در هشت اكتبر همان سال به نام "جمهوری دموكراتیك مردمی الجزایر" به عضویت سازمان ملل متحد درآمد. از سال ۱۹۵۴ تا روز استقلال یعنی مدت هشت سال، «جبهه آزادیبخش ملی»، مبارزه مسلحانه خود را علیه اشغالگران فرانسوی بهشدت ادامه داد.ملت الجزایر یك میلیون قربانی داد و در تاریخ كشورهای عرب و شمال آفریقا، الجزایر به عنوان «سرزمین یك میلیون شهید» معروف شد ولی کشمکشهای داخلی و تصفیههای سیاسی، باعث افول انقلابشان شد.
۶-در تحولاتى که در طول دو سه قرن اخیر، اتفاق افتاده، انقلابى مثل انقلاب اسلامى یافت نمیشود، تحولى که پدید آمد و در دورههاى بعد با همان شکل و هدفهای اولیه، به سوى همان آرمانها و جهتگیرىها ادامه پیدا کرد، ولی انقلابهای دیگر یا اصلاً ادامه پیدا نکردهاند، مثل انقلاب شوروى، یا اگر کمی ادامه پیدا کردهاند، قابل مقایسه با انقلاب اسلامی نبودهاند، و همراه با مرارتها، محنتها و سختىهاى فراوان بوده است، مثل انقلاب کبیر فرانسه و استقلال آمریکا. انقلاب اسلامى یک استثناء است و حرکتى بود که با اهداف مشخصى به وجود آمد. اهداف اسلامخواهى، استکبارستیزى، استقلال، کرامتبخشى به انسان، دفاع از مظلوم، پیشرفت علمى، فنى و اقتصادى کشور که همه این اهداف در متون اسلامى هم ریشه دارد. مردمى بودن، متکى به ایمان و عقاید مردم و انگیزهها و عواطف مردمى، جزو پایههاى اصلى انقلاب است. امروز بیش از چهار دهه از انقلاب میگذرد و این خط ادامه دارد ولی هیچ انحراف و زاویهای با اهدافش پیدا نکرده است و این یک ویژگی استثنایی است.
[۷]. «این ثبات انقلاب و استقرار انقلاب که ما میگوییم، یعنی ما یک حرفى را زدهایم: انّ الّذینَ قالوا رَبّنااللهُ ثُمّ استَقاموا. ملت ایران «ربّنا اللَّه» را گفت، پایش ایستاد. این ایستادن پاى این سخن، از نسلى به نسل دیگر منتقل شد.حرفها همان حرفهاست، البته امروز پختهتر است، سنجیدهتر است، کارشناسانهتر است.» (بیانات در دیدار جمعی از دانشجویان، ۱۹مرداد۹۰)، یعنی احساسات به همان اندازه وجود دارد، اما عقلانیت، بیشتر از آن زمان است واین خیلى باارزش است و ما باید این خط را در همان جهتگیری به سوی تکامل بیشتر حفظ کنیم. براى اولین بار در تاریخ انقلابها در دنیا، انقلابى به وجود آمده و خودش را به دنیا عرضه کرده است و اصول و ارزشهاى اولیه خودش را با همه وجود، بدون توقف، استمرار بخشیده و انشاءاللَّه به هدفهاى نهائى خودش خواهد رسید. ثبات و استقرار نظام جمهوری اسلامی، استمرار در آرمانها و جهتگیریها، وجه تمایز انقلاب اسلامی با سایر انقلابها است که اینها مهمترین عواملى بوده است که ملتهاى منطقه و ملتهاى مسلمان را امیدوار کرده است و میتوان گفت نقش مؤثرى در ایجاد حرکت عظیم اسلامى منطقه و آزادى و بیدارى آنها ایفاء کرده است.
✍ مرضیه عاصی
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
#یادداشت
#جنگِنرمِسخت
بسم الله الرحمن الرحیم
🔖 بلوغ و شکوفایی انقلابی
[۱]. وقتی میخواهیم از دستاوردهای انقلاب اسلامی صحبت کنیم و بخواهیم تکتک دستاوردها را بیان کنیم، کتاب صعود چهلساله که بسیار زیبا دستاوردهای انقلاب اسلامی را در مقابل دستاوردهای زمان رژیم پهلوی بیان کرده و با همدیگر مقایسه کرده کتاب بسیار زیبایی است.
[۲]. بعد از انقلاب اسلامی زن جایگاه اجتماعی و فردی خود را به معنای واقعی پیدا نمود. در زمینهی تحصیل و فعالیت اجتماعی، متناسب با ویژگیهای زن بوجود آمد. زن عفت و حیای خود را رعایت مینمود و هم فعالیت اجتماعی چندینبرابر نسبت به قبل از انقلاب اسلامی داشت.
[۳]. دستاوردها برای زنان بعد از انقلاب اسلامی را میتوان به درصد اشتغال زنان، درصد تحصیل زنان، درصد اساتید زنان در دانشگاهها، درصد زنان پزشک، درصد زنان متخصص و فوق متخصص در زمینههای مختلف و معرفی زنان نخبه در داخل و خارج از کشور را بیان کرد.
[۴]. بعد از انقلاباسلامی برخلاف ارزشهای غربی، زن بهعنوان ستون خانواده نقش اصلی و محوری خود را ایفا نمود. نتیجهی آن تربیت فرزندان درجهت پیشرفت کشور در زمینههای مختلف بود.
[۵]. بعد از انقلاب اسلامی نقش مردان در سازندگی و پیشرفت کشور در همهی زمینهها پررنگ بوده است.(علمی، نظامی، جهادی، اجتماعی و...) که در بسیاری از این موارد زنان هم درآن مشارکت دارند.
[۶]. قبل از انقلاب اسلامی زن و مرد در درجهی اول بردهی استعمار بودند، سپس مشغول ساختن مردم به اموری مانند کابارهها و رقاصخانهها و فعالیتهای بیهوده بود. مردم را سرگرم نمایند و در آن طرف، استعمار کار خود را پیش ببرد. این یکی از سیاستهای اصلی دشمن میباشد.
[۷]. انقلاباسلامی یک تحول فکری در بین مردم ایران بود. (علیرغم تبلیغات دشمن در طول ۲۰۰ - ۳۰۰ سال گذشته که مردم ایران توانایی مدیریت کشور خود را در زمینههای مختلف ندارند) مردم ایران توانستند با رهبری امام خمینی (رحمةاللهعلیه)، به این بلوغ فکری برسند که با اتحاد و همدلی میتوانند موانع پیشرو را کنار بگذارند و ابزار آن را در تقویت دین و فکر خود پیدا کردند. علیرغم تبلیغات این روزها که میگویند انقلاب ایران مانند اغتشاشات ۱۴۰۱، نوعی جنگ مسلحانه علیه رژیم ستمشاهی بود هرگز امام خمینی به این راضی نبود و انقلابیها را منع مینمود حضرت امام دنبال تغییر فکر مردم و تقویت خودباوری مردم بود.
[۸]. تقویت ایمان تنها ایمان فردی نیست، ایمان اجتماعی هم هست، به این معنی که ما برای مبارزه نیاز به وحدت داریم و این وحدت حول محور الله و ولایتفقیه میچرخد و ولایت فقیه همان اعتقاد اجتماعی به نقش دین در جامعه بود که در مقابل رژیم دیکتاتوری میایستاد.
[۹]. در این چند سال در کشورهای مصر و تونس دیدیم که انقلاب شد، ولی تحول فکری و ایمانی به معنای واقعی نبود و اعتقاد ضعیف به ولایت فقیه، نتوانست آنها را متحد نماید، و نتوانستند در مقابل کشورهای سلطهگر و عوامل داخلی آنها بایستند. ابتدا پیروز شدند ولی در ادامه موفق نبودند و شکست خوردند.
[۱۰]. تحول فکری و ایمانی در سطح اجتماعی کشور ایران بعد از انقلاب اسلامی باعث شد در اکثر زمینههای فردی و اجتماعی بتوانیم آثار این تحول را ببینیم. رأی به جمهوری اسلامی در نوع خود بینظیر بود که اول انقلاب رخ داد، بعد از آن ایستادگی جمعی مردم ایران در مقابل تجاوز رژیم بعث عراق بود که استعمار غرب و شرق از آن حمایت میکردند.
[۱۱]. از دستاوردهای انقلاب اسلامی، تحول اعتقادی و فکری، فردی و اجتماعی میباشد؛ اینکه ما میتوانیم پیروز شویم و پیشرفت کنیم و انقلاب را به اهداف خود نزدیک نماییم بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی میباشد. (۵/ ۱۱ /۱۴۰۱)
✍ زهره جهانگرد
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
#یادداشت
#جنگِنرمِسخت
بسمالله الرحمنالرحیم
🔖 تکلیف عشق
هیچ چیز جز زیبایی در این قاب به چشم نمیآید. رهبر مملکتی، زانو زده در کنار نوگلان مشرف شده به تکلیف الهی. گویی همه ملائكند كه بر زمین نشستهاند تا ما از دیدنشان مستفیض گردیم.
اهل سیاست و دنیاداران این عاشقانهها را در قالب کدام مکتب میگنجانند؟ این همه شوق و شعف که هنگام استقبال و لحظهی ورود رهبر عزیزمان به شکل فریاد و جیغ کودکانه از این ریحانهها به هوا برخاست را کدام معادلهی مادی و درک سیاسی میتواند حل و فصل کند؟
فقط خودشان را خسته میکنند آنانی که دست و پا میزنند تا این مردم را از دامن ولی و مقتدایشان دورکنند، ولایتخواهی در فطرت این ملت تنیدهاست. جسم و جان این مردم با عشق به امامت و ولایت رشد یافته و عجیب نیست که نسلی پس از نسلی دیگر اینگونه عاشقانههایی به نمایش گذارند.
همه دشمنان و بدخواهان بدانند و بفهمند که در این دیار فقط و فقط عشق است که تکلیف آدمی را مشخص میکند.
✍ فاطمه مهدوی
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی