مرحوم علامه محمدتقی جعفری(ره):
در روایات آمده "هر کس عالمی را در چهل روز زیارت نکند، قلبش می میرد" و همچنین "زیارت علماء در نزد خدا محبوبتر از هفتاد بار طواف نمودن در گرد #کعبه می باشد"
مصداق بارز "علما" آیت الله بهجت هستند.
صرف دیدن و ملاقات کردن ایشان خود سر تا پا #موعظه است.
من هر وقت ایشان را می بینم تا چند روز اثر این ملاقات در من باقی است، و در واقع هشدار دهنده برای ما می باشد.
#نشرباشما🙏
پلی به سوی عرفان💫
#شرح_حدیث_جنود_عقل_و_جهل{۴} #امام_خمینی ادامه مطالب گذشته لطیفة عرفانیة و حقیقة ایمانیة: [۳] ای
#شرح_حدیث_جنود_عقل_و_جهل{۵}
#امام_خمینی
شرح اجمالی از بعض الفاظ حدیث شریف:[۱]
قال سماعة: فقلت: جعلت فداک لا نعرف الا ما عرفتنا
سماعه گفت: فدایت شویم، ما نشناسیم مگر آنچه تو به ما معرفی فرمایی.
بدان که معرفت عقل و جهل و جنود آنها، از مختصات علوم غیبیّه الهیّه و معارف حقّیه باطنیّه است که معرفت آنها به جمیع شؤون و تمام مدارج و مراتب و همه اسرار و حقایق، میسور و میسّر نشود، مگر از برای اصحاب ولایت و ایقان و او حدّی از ارباب معارف و ایمان، که به نور معرفت و قدم سلوک از جلباب بشریت خارج و حجب عوالم مُلک و ملکوت را خرق نموده، به مبادی وجود و مصادر غیب و شهود رسیده، و به مشاهده حضوریّه، عوالم غیب را دریافته باشند، و این جز برای کُمَّل رخ ندهد.
بالجمله، چون احاطه به عوالم غیبیّه ملکوتیّه، چه ملکوت اعلیٰ - که عوالم عقول کلیّه نیز از جمله آنها است - و چه ملکوت سُفلیٰ - که ابلیس و جنود او از جمله آنها است و عقول جُزئیه نیز از آن عالم است - جز برای کمّل اولیاء، که علوم آنها از سرچشمه وحی الهی و سرمنزل افاضه سبحانی است، حاصل نشود.
سماعة بن مهران گفت: ما معرفت به عقل و جهل و جنود آن نداریم، بجز آنچه تو به ما معرفی فرمایی.
نقل از کتاب:
شرح حدیث جُنود عقل و جهل، امام خمینی،
ادامه دارد
مراتب تقوا از دیدگاه امام خمینی ره :
امام خمینی در چهل حدیث خود درباره مراتب ورع می نویسد:
۱. ورع عامه، اجتناب از کبائر است؛
۲. و ورع خاصه، اجتناب از مشتبهات است برای خوف وقوع در محرمات؛
۳. ورع اهل زهد، اجتناب از مباحات است، برای احتراز از وزر(سنگینی بار گناه) آن،
۴. و ورع اهل سلوک، ترک نظر به دنیاست برای وصول به مقامات،
۵. و ورع مجذوبین، ترک مقامات است برای وصول به باب الله وشهود جمال الله؛
۶. و ورع اولیا، اجتناب از توجه به غایت است.
نگاه اهل ورع و متقین در مقامات عالی اینگونه است که امام سجاد(ع) می فرماید: پروردگارا! هنگامى که ما به دو موضوع میل کردیم که یکى از آن مورد خشنودى تو و دیگرى مورد خشم تو است، در یکى رضاى تو و در دیگرى مورد خشم تو است، در یکى رضاى تو و در دیگرى سخط تو است، تو دل ما را بگردان از آنچه ناخشنودى تو در آن است به آنچه خشنودى تو در اوست.
(صحیفه سجادیه، دعاى نهم: ص۵۹ – ۶۰)
چهل حدیث
#تقوا
پلی به سوی عرفان💫
#شرح_حدیث_جنود_عقل_و_جهل{۵} #امام_خمینی شرح اجمالی از بعض الفاظ حدیث شریف:[۱] قال سماعة: فقلت: ج
#شرح_حدیث_جنود_عقل_و_جهل {۶}
#امام_خمینی
شرح اجمالی از بعض الفاظ حدیث شریف:[۲]
قوله - علیه السلام -: « فَقالَ الْجَهْلُ: یا رَبِّ! هَذا خَلْقٌ مِثْلِی ».
دعوی مماثلت جهل با عقل ، چون دعوی اشرفیت ابلیس از آدم - علیه السلام - است که گفت:
{خلقتنی من نار و خلقته من طین}
به واسطه احتجاب آن از مقام عقل و خودبینی و خودپرستی و خودخواهی او است و معلوم است حجاب خودخواهی و خودبینی، از حجب غلیظه ای است که هر کس را که مبتلای به آن است از همه حقایق و درک تمام محسنات و کمالات غیر و مقبحات و نقایص خود باز می دارد.
و این حجاب ، ارث ابلیس است ، و در هر کس قوت گیرد منسلک در ذریه ابلیس خواهد شد، گرچه به صورت و ولادت ملکیه، ولیده و ذریه آدم باشد، زیرا که میزان در عالم انسانیت و ملکوت، که شیئیت اشیاء به آن است، ولادت ملکوتیه است، چنانچه زاده ملکوتی، عیسی مسیح، فرموده است:
{لن یلج ملکوت السماء من لم یولد مرتین}
و این ولادت ثانویه که مبدا ولوج ملکوت اعلی است - که به ملکوت سماء از آن تعبیر شده - متوقف بر آن است که از این حجب که ارث ابلیس است، خارج و به حقایق اسماء که ارث آدم - علیه السلام - است، متحقق شود.
و تحقق به حقایق جنود عقلیه از مقدمات تحقق به حقایق اسماء است.
نقل از کتاب:
شرح حدیث جُنود عقل و جهل، امام خمینی
ادامه دارد
🔴چشم؛ دروازه غفلت از خداوند
✍️امام علی علیه السلام میفرمایند: در بدن عضوی کم سپاستر از چشم نیست، پس خواهش آن را بر آورده نسازید که شما را از یاد خدای بزرگ و بلند مرتبه باز میدارد.
📚غرر الحكم، ص 395
#تلنگر
🔰 از خدا بخواهیم چشم آخرتی ما را باز کند...
✨ امام سجاد علیه السلام فرمودند:
✨ أَلاَ إِنَّ لِلْعَبْدِ أَرْبَعَ أَعْيُنٍ عَيْنَانِ يُبْصِرُ بِهِمَا أَمْرَ دِينِهِ وَ دُنْيَاهُ وَ عَيْنَانِ يُبْصِرُ بِهِمَا أَمْرَ آخِرَتِهِ
✨ فَإِذَا أَرَادَ اَللَّهُ بِعَبْدٍ خَيْراً فَتَحَ لَهُ اَلْعَيْنَيْنِ اَللَّتَيْنِ فِي قَلْبِهِ فَأَبْصَرَ بِهِمَا اَلْغَيْبَ فِي أَمْرِ آخِرَتِهِ وَ إِذَا أَرَادَ بِهِ غَيْرَ ذَلِكَ تَرَكَ اَلْقَلْبَ بِمَا فِيهِ.
🔸بدان که بنده دارای چهار چشم است: دو چشم ظاهر که به وسیله آنها امور دینی ودنیوی را میبیند و دو چشم دیگر که امر آخرت خود را به وسیله آنها درک میکند.
🔸 چون بنده ای در اثر سعی و کوشش شایسته فیض بیشتر الهی شد و خدا خیری را در حق او اراده کرد، چشمهای دل او را باز میکند. در نتیجه امور غیبی و اخروی را درک میکند، ولی اگر چنین لیاقتی پیدا نکرد و خداوند در حق او اراده دیگری کرد، قلب او را به همان حالت خودش رها میکند.
📚 خصال ج۱ ص۲۴۰
#حدیث
#رساله_نور_علی_نور
#در_ادب_مع_الله
قسمت اول :
غرض ما در این فصل این است که مطلب اهم در دعا ادب مع الله است و آن به هفت قلم آراسته می شود :
الف _ در ادب مع الله حضور قلب باید که در خطاب و مناجات توجه به حق باید و گرنه با انصراف قلب به غیر و عدم توجه به حق سبحانه محض سوء ادب است، و این دعا قرب نیاورده بعد می آورد.
بر آن باش تا مقام عندیت را حائز شوی فی مقام صدق عند ملیک مقتدر، که عبدالله عندالله است.
ادامه دارد
#ادب_مع_الله
#علامه_حسن_زاده_املی
▪️اميــرالمـومـنين علی علیه السلام فرمـودند:
«هر کس نماز صبح را بر پا دارد و پس از نماز در جايش بنشيند و سوره توحيد را يازده مرتبه قبل از طلوع خورشيد قرائت کند آن روز مرتکب گناه نمیشود، هر چند شيطان به سوی او طمع کند». (ثواب الاعمال، صفحه ۳۴۱)
▪️قرائت مراتبی دارد؛ زبان، اعضا و جوارح، خیال، عقل، قلب و دیگر مراتب آدمی، هریک قرائتی مناسب خود دارند.
۱۱ عدد هو است و اعداد در علم جفر، بمنزله روح حروف هستند.
پس ۱۱ مرتبه قرائت سوره توحید، یعنی تمام مراتب آدمی دارای روح توحیدی شوند. در این صورت، تلاش شیطان برای انحراف آدمی بیهوده خواهد بود؛ زیرا چنین آدمی، جزء مخلَصین است؛ «لاغوینهم اجمعین الا عبادک منهم المخلصین».
#امیرالمومنین❤️
#مباحث_قرآنی
منظور از لفظ جلاله «اللّه»
پرسش :لفظ جلاله «الّله» به چه معنى است؟
پاسخ :«اللّه» اسم خاص براى خداوند است و در همین یک کلمه، به تمام صفات جلال و جمال او اشاره شده است و به همین جهت، آن اسم اعظم الهى نامیده شده.
این نام جز بر خدا اطلاق نمى شود، در حالى که نام هاى دیگر خداوند معمولاً اشاره به یکى از صفات جمال و جلال او است، مانند: عالم و خالق و رازق... و غالباً به غیر او نیز اطلاق مى شود (مانند رحیم و کریم و عالم و قادر و...).
با این حال ریشه آن معنى وصفى دارد و در اصل، مشتق از «وَلَهْ» به معنى «تحیر» است؛ چرا که عقل ها در ذات پاک او حیران است، چنان که در حدیثى از امیرمؤمنان على(علیه السلام) آمده است: «اللّهُ مَعْناهُ الْمَعْبُودُ الَّذِی یَأْلَهُ فِیهِ الْخَلْقُ، وَ یُؤْلَهُ إِلَیْهِ، وَ اللّهُ هُوَ الْمَسْتُورُ عَنْ دَرْکِ الأَبْصَارِ، الْمَحْجُوبُ عَنِ الأَوْهَامِ وَ الْخَطَراتِ»(۱)؛ (اللّه مفهومش معبودى است که خلق در او حیرانند و به او عشق مى ورزند، اللّه همان کسى است که از درک چشم ها مستور است و از افکار و عقول خلق محجوب».
گاه نیز آن را از ریشه «اِلاهَة» (بر وزن و به معنى عبادة) دانسته اند، و در اصل «اَلإله» است، به معنى «تنها معبود به حق».
ولى همان گونه که گفتیم: ریشه آن هر چه باشد بعداً به صورت «اسم خاص» درآمده و به آن ذات جامع جمیع اوصاف کمالیه و خالى از هر گونه عیب و نقص اشاره مى کند.
این نام مقدس، قریب «هزار بار» در قرآن مجید تکرار شده و هیچ اسمى از اسماء مقدس او این اندازه در قرآن نیامده است، نامى است که قلب را روشن مى کند، به انسان نیرو و آرامش مى بخشد و او را در جهانى از نور و صفا مستغرق مى سازد.(۲)
پی نوشت :
(۱). «بحار الانوار»، جلد ۳، صفحه ۲۲۲.
(۲). گرد آوری از کتاب: تفسیر نمونه، آیت الله العظمی مکارم شیرازی، دارالکتب الإسلامیه، چاپ سی و ششم، ج ۲۷، ص ۴۶۷.
#آداب_باطنی_نماز
#آداب_مقدمات_نماز
عبرت های اذان و اقامه
صاحب حقايق گفته است:
هرگاه نداى مؤذن را شنيدى نداى روز قيامت را به خاطر آور و در ظاهر وباطن، خود را براى اجابت اين ندا آماده ساز؛ چون كسانى كه براى پاسخ به اين ندا بشتابند همانها هستند كه در روز قيامت به لطف الهى ندا داده مىشوند. پس اين ندا را بر دلت عرضه كن؛ اگر ديدى كه با شنيدن اذان دلت سرشار از شادى و سرور مىشود و با ميل و رغبت تو را به پاسخ فرا مىخواند، بدان كه در قيامت نيز به بشارت و رستگارى ندا داده خواهى شد. به همين دليل پيامبر (صلىالله عليهوآله) مىفرمود: أرحنا يا بلال بها و بالنداء اليها؛ اى بلال! ما را با نماز و نداى دعوت به آن (اذان) راحت ساز؛ زيرا روشنى چشم آن حضرت در نماز بود.
اذان، دعوت براى ملاقات است و همان گونه كه روز قيامت، مردم براى عرضه بر خداوند فرا خوانده مىشوند در دنيا نيز گويندگان اذان مؤمنان را به مجلس حضور و معراج و زيارت پروردگار فرا مىخوانند. اگر معرفت انسان در اين دنيا به حدى باشد كه از اين ندا لذت ببرد، در آخرت نيز از ملاقات حضرت بى بهره نخواهد بود؛ زيرا معرفت در اين دنیا به منزله بذر مشاهده در آخرت است.
و اگر بر اثر جهل، حال انسان به گونهاى باشد كه اين ندا او را خوش نيايد، اين امر سبب خواهد شد كه نداى روز قيامت نيز خوشايند او نباشد و اگر در اين دنيا هنگام شنيدن اذان در زمره غافلان باشد، حالش در قيامت مناسب اين غفلت خواهد بود و در ساير مقامات دين و نواميس شرع، امر بر همين منوال است، زيرا اين انسان بر همان چيزى مىميرد كه بر آن زندگى كرده و بر همان چيزى محشور مىشود كه بر آن مرده و جز آنچه در زمين دل كاشته، چيز ديگرى درو نخواهد كرد.
بنابراين كسى كه هنگام نماز از وظيفه خود در برابر پروردگار آگاه باشد و بداند كه اين امر، لطف عظيم از ناحيه حضرت حق نسبت به اوست، مسلما روشنى چشمش در نماز خواهد بود و همان گونه كه مشتاق و منتظر مجالس انس با دوستان خويش است، نسبه به نماز و گفتگوى با پروردگارش نيز چنين خواهد بود و همان گونه كه دعوت دوستانش را براى حضور در چنين مجالسى مىپذيرد، اذان را نيز كه به منزله منادى ذات اقدس حق است به گوش جان مىپذيرد و پاسخ مىگويد
استغفار 01.mp3
8.68M
#استغفار ۱ 📿
رجب، ماه استغفاره!
ماه حمام کردنِ روح ...
جسمِ آلوده رو با آب پاک شتشو میکنیم،
و روحِ زنگار گرفته رو در نهرِ استغفار .
آماده میشیم برای استحمامِ روح!
#ماه_رجب
#ماه_بندگی
🌹🌹🌹
کربلایی اسماعیل دولابی :
عزیزِ من! اوّل دنبال خودت بگرد ، بعد دنبال امامت . عقب هر کس که بگردی آخر به خودت سر در می آوری . كُلَّما مَيَّزْتُمُوهُ بِأَوْهَامِكُمْ فِي آدَقَّ مَعانِيهِ فَهُوَ مَخْلُوقٌ مَصْنوعٌ مِثْلُكُمْ مَرْدُودٌ اِلَيْكُمْ ( ۱ ) . امام میفرماید برای توحید هر چه بگردید در آسمان و زمین و هر چه تمیزتان دقیق کار کند آخرش یک چیزی پیدا میکنید مثل خودتان که باز میگردد به خودتان . به خدا راه ندارد . چقدر انسان بزرگ است که هرجا را میگردد به خودش سر در می آورد . یعنی میگوید از خانه شروع کن خودت را تمیز کن . من به کسی برخوردم ، به من میگفت فلانی ! همسایه ی ما هر وقت مرغش گم میشود می آید در حیاط ما را میزند میپرسد مرغ ما اینجا نیامده است؟ میگوییم نه . داخل که میروم میبینم مرغ آنجاست. یعنی هر کس که چیزی را گم میکند اگر در حیاط تو را زد تو احتیاطاً خانه ات را نگاه کن آن چیز در خانه ات هست . هر چه هر جا گم کردی احتیاطاً داخل خانه خودت را ، درون دلت را بگرد . نمیبینی هر وقت در حضور ، نماز میخوانی خیلی از چیزهایی را که گم کرده ای پیدا میکنی؟ نمیبینی وقتی که هفت صلوات میفرستی گمشده ات پیدا میشود؟ یکی از رفقایم در بازار بود جمعه میرود حضرت عبدالعظیم نماز بخواند و در نماز پیدا میکند ورقه ای که برای شهریار جنس فرستاده بود خط پنجمش اشتباه است . فردایش آمد منزل من . میگفت منِ بدبخت هفت روز در بازار همه اش با مردم داد وستد میکنم رفتم نماز بخوانم و خستگی ام در برود آنجا چنین چیزی را پیدا کردم آمدم بازار دیدم که بله اشتباه بوده ، درست است. در نماز گمشده اش را پیدا کرده بود به او گفتم چرا گریه میکنی؟ نماز این خاصیت را دارد . برو ، گمشده های دیگرت هم پیدا میشود با نمازت وَر برو. اوّل آشغال ها پیدا میشود بعد چیزهای قیمتی . میگفت هر وقت چیزی گم میشود همسایه در خانه ی ما را میزند. به اشاره میخواست بگوید کربلایی اسماعیل هر چه گم میکنی داخل خانه یک نگاه بیانداز رفیق های بزرگ به اشاره با آدم حرف میزنند .
۱_ بحار الانوار ، جلد ۶۶ ، صفحه ی ۲۹۳
طوبای محبت ۳ ص ۳۰
#نشرباشما
#سالک
شرح کوتاه دعای روز دوّم.Mp3
9M
💠 شرح دعای روز دوّم ماه #رمضان
🎧 مرحوم استاد مجتهدی تهرانی
#شرح_دعا
#رمضان
#روز_اول
#آیت_الله_مجتهدی
شرح کوتاه دعای روز اول.mp3
2.23M
💠 شرح دعای روز اوّل ماه مبارک رمضان
⏳️ ۶ دقیقه
🎧 مرحوم استاد مجتهدی تهرانی
#شرح_دعا
#رمضان
#روز_اول
#آیت_الله_مجتهدی
مرحوم حاج محمد اسماعیل دولابی (ره):
شبهای ماه رمضان است، اغلب شما جوان هستید. وضو بگیرید. نماز بخوانید. کم حرف بزنید. کم قصه بگویید. این چیزهایی که در تلویزیون نشان میدهند برای تفریح است یا برای بچهها. شما که روزه دارید کمتر این و آن را گوش دهید. کمی به کارهایتان برسید. نیم ساعت یا یک ساعت بعد از نماز در سجاده بنشینید و خدا را یاد کنید. افطار که کردید، بدنتان که آرام گرفت،به دعایی، به ثنایی یک دقیقه خدا را یاد کنید. با خودتان خلوت کنید. به قرآن نگاه کنید. با اینکه اصلا ساکت بنشینید. این خیلی قیمتی است.
آدم افطار حقیقی را با خدا میکند. افطار حقیقی که خوردن نیست. ابعث حیا، آن افطار است . نماز پیامبر(ص) است. روزه علی(ع) است. افطار خداست. از افطار بالاتر هم چیزی نیست.
علی(ع) روزه است؛ یعنی هر که علی(ع) را قبول کند در دنیا کم حرف میزند، آلوده نمیشود.
ذکر دنیا را کم میکند ادعایش از بین میرود. هر که پیغمبر را نگاه کند نماز خوانده است.
ذکر خدا میگوید، دعا میکند، صلوات میفرستد . همینطور میآید جلو تا خدا را ملاقات میکند و میگوید
اشهد، خدا را دیدم. اشهد ان لا اله الا الله میگوید و بالا میرود
✨ بسم الله الرحمن الرحیم ✨
✅ #تدبر_سوره_مبارکه_نبأ
سوره چهار سیاقی هست
سیاق اول : آیات ۵ ـــ ۱
سیاق دوم : آیات ۱۶ ـــــ ۶
سیاق سوم : آیات ۳۹ ـــ ۱۷
سیاق چهارم : آیه ۴۰
🌏🌤
در ادامه سوره مرسلات ، وقتی خدا اومد یوم الفَصل (قیامت) رو اثبات کرد و در موردش شاهد آورد ، انذار کرد ، تبشیرکرد ، اتمام حجت کرد ؛ اینجا توی سوره نبأ میخواد بگه خب ، حالا بهش ایمان بیارید .
و دیگه جایی برای سؤال پیچ کردن و اِن قلت آوردن وجود نداره
بخاطر همین سوره با چی شروع میشه؟!