مکتب خانه
#فلسفه_غرب
#فلسفه_کانت
#معرفی _کتاب
کتابی فوق العاده روان و خوش خوان برای آشنایی با #فلسفه_کانت
آقای حداد عادل در مقاله« #فلسفه_کانت؛ دستمایه ای برای فلسفه تطبیقی» می نویسد:
نقد و بررسی معرفت شناسی #کانت
برای گشودن میدان #فلسفه_تطبیقی هیچ فلسفه دیگری به اندازه #فلسفه_کانت اقتضا و استعداد ندارد.
#فلسفه_کانت برای ورود در فلسفه تطبیقی و به میدان آوردن و به چالش کشیدن #فلسفه_اسلامی بسیار فلسفه مناسبی است.
اگر تدریس #فلسفه_کانت در حوزه های علمیه ما جدی گرفته شود به این نحو که مقدم بر #فلسفه_کانت با #فلسفه_هیوم آشنایی حاصل شود و پس از آن #فلسفه_کانت به تفصیل در حوزه ها و در محافل تخصصی خوانده شود، آن وقت برای پژوهشگران #فلسفه_اسلامی ده ها سوال اساسی ایجاد می شود که می تواند مقدمه خوض و غور در #فلسفه_اسلامی گردد. @esra_rasane
مبانی و مستندات قانون اساسی.pdf
4.29M
#مقاله مبانی و مستندات قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ؛ آقای جواد ورعی @esra_rasane
هدایت شده از جمعیازطلاب حوزههای علمیه 🇮🇷
#تمدید_شد
🌺 ویژه برادران و خواهران طلبه 🌺
پذیرش دانشجوی دکتری دانشگاه معارف اسلامی وابسته به نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها
#تحصیل_رایگان
مهلت ثبتنام 2 اردیبهشت 99
ثبت نام و اطلاعات بیشتر :
taklink.in/maaref
-------------------
🇮🇷 کانال حوزههای علميه
📡 @Howzehaa
جلال پیامبر!
✍️استاد شهید مرتضی مطهری
✅به قدري پيغمبر اکرم از اين جلال و حشمت ها تنفر داشت که سراسر زندگي او پر از اين قضيه است. اگر يک جا ميخواست راه بيفتد، چنانچه عدهاي ميخواستند پشت سرش حرکت کنند اجازه نميداد. اگر سواره بود و يک پياده ميخواست با او بيايد ميگفت برادر! يکي از اين کارها را بايد انتخاب کني: يا تو جلو برو من از پشت سرت ميآيم، يا من ميروم تو بعد بيا. يا احياناً اگر ممکن بود که دو نفري سوار بشوند ميفرمود: بيا دو نفري با همديگر سوار ميشويم؛ من سواره باشم تو پياده، اينجور در نميآيد. "محال بود اجازه بدهد او سواره حرکت کند و يک نفر پياده."
✅در مجلس که مينشست ميگفت [به شکل] حلقه بنشينيم که مجلس ما بالا و پايين نداشته باشد؛ اگر من در صدر مجلس بنشينم و شما در اطراف، شما ميشويد جزء جلال و دبدبه من، و من چنين چيزي را نميخواهم.
✅پيامبر تا زنده بود از اين اصل تجاوز نکرد، مخصوصاً از يک نظر اين را براي يک رهبر ضروري و لازم ميدانست. و لهذا ما ميبينيم علي عليه السلام هم در زمان خلافت خودش، در نهايت درجه اين اصل را رعايت ميکند. يک رهبر- مخصوصاً اگر جنبه معنوي و روحاني هم داشته باشد- هرگز اسلام به او اجازه نميدهد که براي خودش جلال و جبروت قائل بشود؛ اصلًا جلال و جبروتش در همان معنويتش است.
✅وقتي که حضرت امیر (ع) وارد سرزمين ايران شدند و ايراني ها خبردار شدند که علي عليه السلام ميآيد، يک عده از دهاقين، عدهاي از سران کشاورزان آمدند به استقبال حضرت و شروع کردند در جلوي ايشان دويدن.
حضرت صدايشان کرد و فرمود: چکار ميکنيد؟ گفتند: اين احترامي است که ما براي بزرگان خود بجا ميآوريم که در رکابش در جلويش ميدويم. به احترام شما چنين کاري ميکنيم. فرمود: شما با اين کارتان خودتان را حقير و پست ميکنيد، به آن بزرگ هم يک ذره سود نميرسد.
✅اين کارها چيست؟! من از اين تشريفات بري و مبرّا هستم. انسان هستيد و آزاد. من بشری هستم، شما هم بشری.
@yaser_arab57
📚سیره در سیره نبوی ص۹۸
مصلح شهید استاد مرتضی مطهری
💠 دستورالعملی از امام زمان علیهالسلام برای رفع گرفتاری در حال اضطرار
❖از بیانات آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی: 🔻
📝 یک وقتی برای من مشکلی پیش آمد که در عمرم تاکنون چنین مشکلی پیش نیامده است و به گونهای بود که به تلف شدنم منتهی میشد. کاملاً مضطر شده بودم. این دستورالعمل را انجام دادم همزمان با تمام شدن آن، مشکلم حل شد. مشکل من بهگونهای بود که به حساب اسباب عادی اصلاً قابل حلّ نبود ولی جای شگفتی بود که با این عمل مشکل حل شد.
🔸درباره کیفیت آن #دستورالعمل، در دارالسلام عراقی چنین نقل شده است:
یک وقت ابن ابی البغل کاتب مورد غضب ابومنصورِ وزیر قرار گرفت بهگونهای که از ترس وزیر خود را مخفی کرد. وزیر به دنبال او بود و او هراسان و گریزان. شبی به کاظمین رفت و از کلیددار حرم خواهش کرد که شب را اجازه دهد تا در حرم بماند. او هم موافقت کرد. ابن ابی البغل شب در حرم مشغول توسّل و تضرّع بود. با اینکه درهای حرم بسته بود، ناگهان میبیند کسی وارد شد و مشغول زیارت حضرت کاظم و حضرت جواد علیهما السلام شد و شروع کرد به انبیاء اولوالعزم و ائمه علیهم السلام سلام داد. ولی در خطابات خود به حضرت ولی عصر علیه السلام سلام نداد. با خود گفت: شاید نام حضرت را فراموش کرده است یا از فرقههای منحرفی است که حضرت ولی عصر علیه السلام را قبول ندارند.
آن شخص ناشناس فرمود: چرا از دعای فرج غافلی؟ سپس این عمل را به او تعلیم داد. ابن ابیالبغل هم مشغول انجام عمل شد. آن مرد هم رفت. ابن ابیالبغل، خادم حرم را صدا زد. خادم از دارالزیت بیرون آمد. از او پرسید: مگر شما درها را نبسته بودید؟ خادم پاسخ مثبت داد. پرسید: پس آن شخصی که داخل روضه آمد، چه کسی بود و چگونه آمد؟ خادم گفت: او مولای ما صاحب الزمان علیه السلام است و او را بارها در مثل این شب در اوقات خلوت دیدهام.
هنوز آفتاب نزده بود که از حرم خارج شد و به مخفیگاه خود رفت. هنوز آفتاب بلند نشده در زده شد. در را باز کرد، عدّهای از طرف وزیر پشت در بودند و اماننامهای از طرف وزیر دادند و گفتند که وزیر تو را میخواهد. آیساً من الحیات نزد وزیر رفت. تا وارد شد، وزیر با قیافهای بشّاش با وی برخورد کرد و گفت: رفتهای و شکایت مرا به حضرت ولی عصر علیه السلام کردهای؟ سپس تعریف کرد که شب گذشته در خواب صاحب الزمان علیه السلام را دیده که مرا به ملاطفت با تو امر نموده است. ابن ابیالبغل نیز حکایت تشرّف شب گذشته را برای وزیر بازگو کرد. وزیر از گناه ابن ابیالبغل گذشت و او را از مقرّبین خودش قرار داد.
❖در کیفیت آن ختم در نقل دارالسلام عراقی اغلاطی وجود دارد که باید با نقل بحارالأنوار و دلائل الإمامة مقابله و تصحیح شود. من هم در موقع انجام دستورالعمل، دعا را با هر دو کتاب مقابله کردم و هر جا نیاز بود، مطابق احتیاط عمل کردم.
🔸کیفیت عمل مطابق نقل بحارالأنوار از این قرار است:
دو رکعت نماز بگذار و بعد از آن این دعا را بخوان:
«يَا مَنْ أَظْهَرَ الْجَمِيلَ وَ سَتَرَ الْقَبِيحَ يَا مَنْ لَمْ يُؤَاخِذْ بِالْجَرِيرَةِ وَ لَمْ يَهْتِكِ السِّتْرَ يَا عَظِيمَ الْمَنِّ يَا كَرِيمَ الصَّفْحِ يَا حَسَنَ التَّجَاوُزِ يَا وَاسِعَ الْمَغْفِرَةِ يَا بَاسِطَ الْيَدَيْنِ بِالرَّحْمَةِ يَا مُنْتَهَى كُلِّ نَجْوَى وَ يَا غَايَةَ كُلِّ شَكْوَى يَا عَوْنَ كُلِّ مُسْتَعِينٍ يَا مُبْتَدِئاً بِالنِّعَمِ قَبْلَ اسْتِحْقَاقِهَا»
ده مرتبه بگو: یا رَبّاهُ، ده مرتبه بگو: یا سَیّداهُ، ده مرتبه بگو: يَا مَوْلَيَاه، ده مرتبه بگو: یا غایتاهُ، و ده مرتبه بگو: یا مُنْتَهی غایةِ رَغْبَتاهُ.
سپس بگو: «أَسْأَلُكَ بِحَقِّ هَذِهِ الْأَسْمَاءِ وَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِينَ ع إِلَّا مَا كَشَفْتَ كَرْبِي وَ نَفَّسْتَ هَمِّي وَ فَرَّجْتَ غَمِّي وَ أَصْلَحْتَ حَالِي»
سپس حاجت خود را از خدا بخواه.
سپس گونه راست خود را بر زمین بگذار و صد مرتبه بگو: «َ يَا مُحَمَّدُ يَا عَلِيُّ يَا عَلِيُّ يَا مُحَمَّدُ اكْفِيَانِي فَإِنَّكُمَا كَافِيَايَ وَ انْصُرَانِي فَإِنَّكُمَا نَاصِرَاي»، بعد از آن گونه چپ خود را بر زمین بگذار و صد مرتبه بگو: «أَدْرِکْنی» و این را بسیار تکرار کن. سپس آن قدر بگو: «اَلْغَوْثَ، اَلْغَوْثَ» تا نفس قطع گردد.
بعد از آن سر بردار که خداوند به کرم خود حاجت تو را برآورده میکند، انشاءالله
#امام_زمان #نیمه_شعبان
t.me/shobeiryzanjan
هدایت شده از اندیشه انقلاب اسلامی
فلسفه در مواجهه با فضای مجازی.pdf
958.1K
🔹چکیده مقالات برگزیده همایش #فلسفهدرمواجههبافضایمجازی
🔹بنیاد حکمت اسلامی صدرا- ۱۳۹۶
@monir_ol_din
مهدی نصیری:
در نظام آموزشی حوزههای علمیه، یک متن صد صفحهای درباره مهمترین تحول تمدنی چند قرن اخیر (مدرنیته) تدریس نمیشه اما شعار و بحث پیرامون تمدنسازی اسلامی در محافل انقلابی داغ است. این تصور که صرف عبارتپردازی و بلیغگویی، پیشبرندۀ امور و حلال مشکلات است، اصل غالب بر حکمرانی ماست.
🌐 twitter.com/Mnasiri1342/status/1251771877980135424?s=19