مکتب خانه
🔻 رییسی در زمان تبلیغات انتخابات ریاست جهوری: 🔸کارگران ما، کارگران عزیز ما حقوقشان باید متناسب با ت
ان شاء الله که یادآوری وعده های خود دولت، تخریب دولت که نیست؟ هست؟
علی بن ابی رافع غلام حضرت رسول صلّی اللّه علیه و آله حکایت کند:
روزی من و کاتب امام امیرالمؤمنین علی علیه السلام مشغول محاسبه اموال بیت المال بودیم، در آن میان گردنبند مرواریدی وجود داشت که از غنائم جنگ بصره به دست آمده بود.
دختر حضرت امیر علیه السلام پیامی را توسّط شخصی به این مضمون فرستاد که شنیده ام گردنبندی با این خصوصیات، مربوط به بیت المال در اختیار شما است، دوست دارم آن را چند روزی به من عاریه دهید تا در عید قربان خود را به وسیله آن زینت بخشم.
ابو رافع گوید: آن گردنبند را به عنوان عاریه ضمانتی برایش فرستادم که سه روزه آن را برگرداند، او هم پذیرفت و تحویل گرفت.
چون امیرالمؤمنین علیه السلام چشمش بر آن گردنبند افتاد، آن را شناخت، و به دختر خود خطاب کرد و فرمود: آن را از کجا آورده ای؟
گفت: به عنوان عاریه مضمونه، سه روزه از حسابدار بیت المال پسر ابو رافع گرفته ام تا آن که روز عید قربان خود را به وسیله آن زینت نمایم و پس از آن سالم تحویل دهم.
در این هنگام، حضرت امیر علیه السلام شخصی را به دنبال حسابدار فرستاد، و چون پسر ابو رافع نزد حضرت وارد شد، به او فرمود: جرا به اموال مسلمین خیانت می کنی؟!
ابو رافع پاسخ داد: به خدا پناه می برم از این که نسبت به کسی یا چیزی قصد خیانتی داشته باشم.
حضرت اظهار نمود: پس چرا آن گردنبند مروارید را بدون اجازه من و بدون رضایت مسلمانانی که در آن حقّ دارند و سهیم هستند، به دخترم داده ای؟!
پاسخ داد: دختر شما از من تقاضا کرد و من هم با ضمانت به مدّت سه روز، به عنوان عاریه به او دادم.
حضرت فرمود: همین الا ن آن را پس بگیر و به بیت المال بازگردان، و مواظب باش که دیگر چنین حرکتی از تو سر نزند؛ وگرنه سخت محاکمه و مجازات خواهی شد.
سپس حضرت افزود: اگر دخترم گردنبند را به عنوان عاریه مضمونه نگرفته بود اوّلین زن هاشمیه ای می بود که مورد مجازات قرار می گرفت.
-وسائل الشّیعة: ج 28، ص 292، تهذیب الا حکام: ج 10، ص 151، ح 606
#حدیث_روز
#اهل_بیت (علیهمالسلام)
مکتب خانه
✅ آیتالله صدیقی پس از ماجراهای اخیر: در مجمع عمومی موسسه اعلام کردیم که تمام اموال متعلق به حوزه عل
🌷 ضمن تقدیر و تشکر از توجه آ سید احمد بزرگوار به مسائل روز و اعلام موضع صریح (برخلاف عزیزانی که در شهر و استانمان فقط کلیات ابوالبقاء بلدند)
🔰 عرض بنده این است تا زمانی که در کشور
۱. #شفافیت گسترده و سیستمی
۲. #نظارت قوی، دقیق و عمومی
۳. توجه اساسی به #افکار_عمومی و لزوم پاسخگویی به آن
نباشد
همین آش و همین کاسه هست!
🔻 یک عده دچار خیانت یا اشتباه میشوند
یک عده دیگر آن را افشا کرده و مطالبه گری میکنند
یک عده هم مثل آ سید احمد بزرگوار فاز دفاع برداشته و توصیه به سواد رسانه و تقوا می کنند و از همصدایی با دشمن برحذر می دارند
یک عده بدون توجه به ابعاد مسأله دچار ناامیدی و یاس میشوند
یک عده هم ماله به دست این طرف آن طرف می روند
⛔️ نمونه ای از مسأله مذکور که در #ارومیه رخ داد:
شهردار سابق ارومیه دستگیر و در دادگاه محکوم شد بعداً هم حکمش نقض شد.
اعضای شورای شهر نیز دادگاهی و تبرئه و سپس به شورا برگشتند.
📌 آیا کسی به افکار عمومی توضیح داد که چرا اعضای شورای شهر ابتدا دادگاهی سپس تبرئه و بعد هم به کار خودشان برگشتند؟
هدایت شده از دکتر محسن عزیزی ابرقوئی
جُبن در موضوعات علمی
#خودتحقیری_علمی
... در موضوعات علمی نیز شجاعت و شهامت لازم است. همیشه در میان بشر نابغه های علمی وجود داشته و دارند. غالباً ظهور یک نابغه علمی موجب رکود علم برای زمانهای بعد میشود، زیرا دیگران در مقابل شخصیت او مرعوب میشوند و جرأت اظهار عقیده برخلاف او نمیکنند و حتی این فکر در مغزشان جرأت عبور پیدا نمیکند که بر خلاف آن نابغه علمی فکر کنند و ناچار همیشه افکارشان از حدود افکار آن نابغه بالاتر نمیرود و این جُبن است و جبن در علمیات موجب رکود و وقفه علم است. لا ينبغي للمؤمن أن يكون جباناً (کنزالعمال، حدیث ۷۴۱۵).
شهید ثانی (رضوان الله علیه) عقیده دارد که بعد از ظهور شیخ ابو جعفر طوسی در عالم فقاهت تا سیصد سال فقها همتشان فقط مصروف فهمیدن افکار او بود تا آنکه محققین بزرگی آمدند و شهامت به خرج دادند و تحولی در فقاهت ایجاد کردند.
محقق جلال الدین دوانی که در اواخر قرن نهم و اوایل قرن دهم هجری می زیست صریحاً در مقابل کسانی که تسلیم و متعبد بودند به افکار و نظریات این سینا می گفت: 《انا لم نؤمن بما في دفتى الشفاء》... ما به آنچه در کتاب شفای بوعلی نوشته شده ایمان نیاورده ایم... و لهذا در بسیاری از مسائل با این سینا مخالفت می کرد که در کتب حکمت و فلسفه مسطور است. مرعوب شدن در برابر شخصیتهای بزرگ علمی یک نوع جبن و ضعف است و موجب رکود و وقفه علم می شود...
لا تستوحشوا في طريق الهدى لقلة أهله... (نهجالبلاغه، خطبه ۲۰۱)
ولى آدمهای ضعیف ترس دارند، وحشت دارند. آدم ضعیف در زندگی هیچ روشی را انتخاب نمی کند. فقط مترصد است ببیند افراد بالادست و متشخص چه راهی را پیش میگیرند و همچنین ملل ضعیف در مقابل عادات ملل قوی. تا جایی که این ضعف و جبن حتی در کوچکترین کارها از قبیل لباس پوشیدن و طرز غذا خوردن و جميع حرکات و سکنات سرایت می کند. شجاعت و قوت قلب نیز مانند قوت بدن احتیاج به تمرین و ممارست دارد.
منبع: استاد شهید مرتضی مطهری (رضوانالله تعالی علیه)، خطابههای اخلاقی (۱)، صص ۸۹ و ۹۰
دکتر محسن عزیزی ابرقوئی، روانشناس
https://eitaa.com/joinchat/4203216913C592b78c231
اَللَّـهُمَّ اِنّا نَشْكوُ اِلَيْكَ فَقْدَ نَبِيِّنا (صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَالِهِ)
وَغَيْبَةَ وَلِيِّنا
وَكَثْرَةَ عَدُوِّنا
وَقِلَّةَ عَدَدِنا
وَشِدّةَ الْفِتَنِ بِنا
وَتَظاهُرَ الزَّمانِ عَلَيْنا
فَصَلِّ عَلي مُحَمَّد وَالِهِ
وَ اَعِنّا عَلي ذلِكَ بِفَتْح مِنْكَ تُعَجِّلُهُ
وَ بِضُرٍّ تَكْشِفُهُ
وَ نَصْر تُعِزُّهُ
وَ سُلْطانِ حَقٍّ تُظْهِرُهُ
وَ رَحْمَة مِنْكَ تَجَلِّلُناها
وَ عافِيَة مِنْكَ تُلْبِسُناها
بِرَحْمَتِكَ يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ.
#دعای_افتتاح
#غزه
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
✅ چرا در جلسات و مهمانی های عمومی و خصوصی «حرف مفت» زیاد می زنیم ؟
✍️ مصطفی ملکیان
1️⃣ در دوران مدرن سخن گفتن علامت برتری است
نخست اینکه در تمدن مدرن سخن گفتن، علامت برتری است. یکی از ویژگیهای ماهوی فرهنگی مدرنیته این است که برای سخن ارزش قائل است، نه برای سکوت. بنابراین مدرنیته بیمعنایی (non sense) را رواج داده است، زیرا برای نفس سخن گفتن ارزش قائل است. در حالی سکوت یکی از ویژگیهای فرزانگان در دوران گذشته بود.
2️⃣دموکراسی باعث رواج حرف مفت می شود
دومین عامل اجتماعی دموکراسی است. در دموکراسی از شهروندان خواسته میشود که در مسائل مختلف اظهارنظر کنند و این سبب رواج حرف مفتگویی میشود. البته دموکراسی به ضرورت عملی چارهای جز رجوع به نظر همگان ندارد و به لحاظ حقوقی برای همه حق سخن قائل است، اما این بدان معنا نیست که افراد به لحاظ اخلاقی نیز میتوانند راجع به هر چیز حرف بزنند. در حالی که باید میان حقوق و اخلاق تمایز گذاشت.
3️⃣وجود نداشتن «حکمت به من چه»
سومین عامل اجتماعی این است که در مدرنیته «حکمت به من چه» وجود ندارد. در مقام علم، جواب هر سوالی را دانستن به درد نمیخورد. «حکمت به من چه» فرزانگان باستان میگوید سوالاتی را باید پرسید که وضع انسان قبل از طرح آنها در ذهن با بعد از طرح آنها فرق کند. در مدرنیته به نام کنجکاوی علمی هر پرسیدنی مستحسن شمرده میشود. هایدگر در «هستی و زمان» در این زمینه بهترین نکته را خاطرنشان میشود و میگوید زمانی که کسی کنجکاوی بیارزش داشته باشد، مخاطب یاوهگویی بیارزش میکند و مخاطب و گوینده هر دو سرگشته میشوند. او میگفت باید اولین مرحله یعنی کنجکاوی بیجا را متوقف کرد وگرنه دو پدید بعدی یعنی یاوه گویی بیارزش و سرگشتگی نیز رخ میدهد. هیچ تحلیلگری به خوبی هایدگر این پدیده را تحلیل نکرده است.
4️⃣سیطره کمیت بر کیفیت
چهارمین پدیده اجتماعی که سبب رواج یاوهگویی میشود، سیطره کمیت بر کیفیت در دوران ما است. در چنین روزگاری افراد به جای حرف درست (توجه به کیفیت)، زیاد حرف میزنند (توجه به کمیت) . قرآن میگوید: «لیبْلُوکُمْ أیُّکُمْ أحْسنُ عملًا» (سوره ملک، آیه ٢) یعنی خدا میآزماید که کدام کار بهتر میکنید، نه اینکه کدام یک کار بیشتری میکند یعنی نگفته است«ایکم اکثر عملا» یعنی قرآن برای کیفیت عمل ارزش قائل است نه کمیت آن.
5️⃣تقدم آداب معاشرت بر اخلاق
پنجمین عامل اجتماعی رواج حرف مفت، تقدم اتیکت (آداب معاشرت) بر اتیکس (ethics، اخلاق) است. میان آداب معاشرت و اخلاق تمایز هست و هر دو ضرورت دارد. اما هنگام تعارض این دو باید اخلاق را بر آداب معاشرت ترجیح داد. متاسفانه امروز آداب معاشرت بر اخلاق تقدم یافته و به همین خاطر افراد برای رعایت ادب و احترام، به حرف مفت گوش میکنند.
➖سخنرانی در معرفی از کتاب در باب حرف مفت هری فرانکفورت
حسن شحاته - ویکی شیعه
https://fa.wikishia.net/view/%D8%AD%D8%B3%D9%86_%D8%B4%D8%AD%D8%A7%D8%AA%D9%87
هدایت شده از المحکمات
#پیام_شما
🖊سلام علیکم
سوال : چگونه نظریه اعتبارات علامه را یاد بگیریم ؟
🔰پاسخ #استاد_موالی_زاده
(سیر مطالعاتی ادراکات اعتباری)
۱ - مقاله ششم کتاب اصول فلسفه با شرح شهید مطهری
۲ - بخش استصحاب احکام وضعی کتاب کفایه الاصول با حواشی علامه بر آن
۳- مقاله جاودانگی اخلاق شهید مطهری در کتاب نقدی بر مارکسیسم
۴- دیدگاه امام خمینی در تمایز علوم در ابتدای کتاب مناهج الوصول
۵ - مبحث موضوع علم در کتاب درس های شفاء شهید مطهری
#روش_تحصیل
@almohkamat
11.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👓 رهبر انقلاب: رسانه قویتر مساوی موفقیت بیشتر در اهداف!
رسانهها بیش از موشک و پهپاد بر #دشمن اثر میگذارد
📹 رهبر انقلاب امشب در دیدار شاعران: شعر رسانه است. امروز در دنیا چالشها و درگیریها، چالشهای رسانهای است.
رسانهها بیش از موشک و پهپاد و هواپیما در عقب راندن دشمن تاثیر میگذارند و دلها و ذهنها را تحت تاثیر قرار میدهند. هر کس رسانه قویتر داشته باشد در اهدافی که دارد موفقتر خواهد بود.
@HozeTwit