امشب میخوایم یه مرور خاطراتی بکنیم از نشست های جذاب و کاربردی از چهارستون تا چهلستون پیش از ازدواج که شنبه هفته های گذشته برگزار میشد ....
و ما چه قدر این شنبه ها، دلتنگ روزهای برگزاری جلسات و دیدن شما مخاطبان عزیز هستیم...🥺
27.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹/مروری بر آنچه در آخرین نشست و اختتامیه جلسات عمومی طرح از چهارستون تا چهلستون پیش از ازدواج با حضور جناب آقای دکتر عابدی در دانشگاه اصفهان گذشت
🔸اکران و تحلیل روانشناسی فیلم جنگل پرتقال
🔸برگزاری کارگروه ویژه والدین
🔸معرفي سامانه ملی همرسان
#ازچهارستون_تا_چهلستون_پیش_از_ازدواج
#نهاد_رهبری_دانشگاه_اصفهان
💍مرکز ازدواج و خانواده متعالی
🔸@ezdevaj_ui
🔒| چرا بعضی خواستگاریها تو ذوق میزنه؟
🔸 تعریف درست از جلسه خواستگاری نداریم:
بعضیا فکر میکنن خواستگاری یعنی مصاحبه کاری! با یه لیست از سوالای ریز و درشت میرن که ببینن طرف چند مرده حلاجه. اما حقیقت اینه که خواستگاری بیشتر از سؤال و جواب، یه گفتوگوی دوستانهس برای دیدن vibe کلی طرف.
🔸 خیلی زود به نتیجهگیری میرسیم:
یه رفتار کوچیک یا یه جمله ممکنه باعث بشه تو ذهنت بگی: "نه، این به درد نمیخوره." اما بهتره کمی فرصت بدی. آدما تو جلسه اول استرس دارن و ممکنه خودشون نباشن.
🔸 توقعات عجیب و غریب:
"میخوام قدش فلان باشه، صدای خندهش اینجوری باشه، و تا الان ۵ تا قله فتح کرده باشه!" اینجور لیستها بیشتر شبیه چکلیست فیلمای سوپرمنه. باید واقعبین باشیم.
🔸 بحثای حساس رو بیوقت مطرح میکنیم:
مثلاً همون جلسه اول میپرسی: "نظرت درباره تربیت بچه چیه؟" یا "ماشینت چیه؟" این سوالا یهکم زوده و ممکنه جو سنگین بشه. اول باید رابطه شکل بگیره.
🔸 فراموش میکنیم که این یه انتخاب دوطرفهست:
خواستگاری فقط یه فرصت برای معرفی خودت نیست؛ فرصتیه برای شناخت طرف مقابل. اگه یهطرفه باشه، نتیجهش میشه یا غرور یا ناامیدی.
✍حامین مدیا
#سواد_ازدواجی
💍مرکز ازدواج و خانواده متعالی
🔸@ezdevaj_ui
🔸به نظر ما، لزومی ندارد که یک زوج در تمامی نیازها با هم همخوانی داشته باشند تا بتوانند ازدواج موفقی را تجربه کنند. فقط باید بخواهند با یکدیگر دربارۀ نقاط ناسازگارشان صحبت کنند بدون آنکه یکدیگر را تحقیر کنند و هر یکی کمی صبر و تحمل به خرج دهد. اگر حوزۀ ناهمخوان و ناهماهنگ با یکدیگر را بپذیرند و طرف مقابل را درک کنند، بیشتر اختلافها حل خواهد شد
✍ویلیام گلاسر
#سواد_ازدواجی
💍مرکز ازدواج و خانواده متعالی
🔸@ezdevaj_ui
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از جود توست که گدا معتبر شده
شادند همه شاه خراسان پدر شده...
تولد آقاامام جواد مبارک🌱
💍مرکز ازدواج و خانواده متعالی
🔸@ezdevaj_ui
💢زودرنج هستم، پس هستم!
🔹داشت از اخلاقش صحبت می کرد، تکه کلامش این بود:"من خیلی حساس هستم"...مدام درباره ارتباطات و تعاملاتش صحبت می کرد و تاکید داشت زودرنج و حساس است. البته نه از باب اینکه بخواهد برای زودرنجی و حساسیتش چاره ای بیابد!
تاکید داشت حساس است که بگوید اتفاقا "دختر با کمالات و فرهیخته و دارای شان اجتماعی تراز" است.
🔹البته فقط او مقصر نبود، جامعه ای که تراز زنانگی را با ضعیف بودن سنجش می کند و لطیف بودن را با نازک نارنجی بودن، برابر می داند در شکل گیری این نگاه سهیم است.
🔸در میان صحبت هایش گفتم زودرنج بودن و نازک نارنجی بودن برای زن نه تنها افتخار نیست! بلکه نقطه ضعف است
تعجب کرد و میخواست من را قانع کند، زن خوب ، زن نازک نارنجی است
میگفت نازک نارنجی نباشی یعنی لطیف نیستی، پس شبیه مردها هستی! و این مردانه رفتار کردن برای زنان شایسته نیست!
اصرار داشت با همین نازک نارنجی بودن، مردها را وادار میکنی، به هر خواسته ای که داری پاسخ مثبت بدهند!!
🔹یادم افتاد به دوره های سیاست های زنانه! که تلاش دارد با گرفتن راه های ابراز وجود سالم انسانی در زن، با ابزارهای نازل مثل وانمود به نازک نارنجی بودن و ضعیف بودن، به قول خودش حق زن ها را در روابط خانوادگی بگیرد!
🔸به او گفتم که بله من هم به لطیف بودن زن اعتقاد دارم و به ریحانگی زن... اما معنای لطیف بودن و ریحانگی چیزی دیگر است. ریحانگی، یعنی موجودی که اتفاقا در اوج لطافتش، فضای اطرافش را پر از انرژی می کند نه اینکه بواسطه زودرنجی از دیگران انرژی می گیرد..
🔸 سپس اقرار گرفتم که شخصیت حضرت زینب سلام الله علیها برای زنان الگوست...
روایتی از کلام رهبری درباره ایشان گفتم:
✨"زینب کبریٰ (سلام الله علیها)، دو نکته را نشان داد: یک نکته اینکه زن میتواند اقیانوس عظیمی باشد از صبر و تحمّل؛ دوّم اینکه زن میتواند قلّهی بلندی باشد از خردمندی و تدبیر؛ اینها را عملاً زینب کبریٰ (سلام الله علیها) نشان داد؛ نه فقط به آن عدّهای که در کوفه و شام بودند؛ به تاریخ نشان داد، به همهی بشر نشان داد." ۱۴۰۰/۰۹/۲۱
بعد هم اشاره کردم که در جای جای سیره، قدرت روحی حضرت زینب سلام الله علیها عیان است
✨"زینب کبریٰ (سلام الله علیها) با رفتار خود و با بیانات خود، ظرفیّت معنوی و عقلانیِ جنس زن را نشان داد. جوری حرف میزند مثل اینکه امیرالمؤمنین دارد حرف میزند؛ جوری میایستد، مثل اینکه پیغمبر در مقابل کفّار میایستد. این ظرفیّت زن است." ۱۴۰۰/۰۹/۲۱
🔻او این ها را شنید اما هنوز در ذهنش، اثرات کلیشه های فرهنگی "زن خوب، زن حساس و زودرنج است" اجازه تایید کامل صحبت هایم را نمیداد.
تردیدی اما به جانش افتاده بود:
زینب سلام الله علیها ظرفیت معنوی و عقلانی جنس زن را نشان داد.
🖋 محدثه بخشی
#الگوی_سوم_زن
🏴به مناسبت شهادت حضرت زینب سلام الله علیها
💍مرکز ازدواج و خانواده متعالی
🔸@ezdevaj_ui
👁 نقش و اهمیت خودشناسی در ازدواج
مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار می کند:
کارگاه رایگان
👤 مدرس: دکتر مهرداد دشتی
روانشناس و زوج درمانگر
📆 دوشنبه ۱بهمن ماه
⏰ ساعت: ۱۸ الی ۲۰
لینک شرکت و دریافت گواهی:
https://m0h.ir/xb3o9l
#معرفی_برنامه
💍مرکز ازدواج و خانواده متعالی
🔸@ezdevaj_ui
5.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹/بهترین ملاک برای انتخاب چیست؟
🎙خانم دکتر فردوسی
#سواد_ازدواجی
💍مرکز ازدواج و خانواده متعالی
🔸@ezdevaj_ui
امام کاظم (ع) ازدواج با چه زنانی را توصیه کردند؟
🔹ائمه ما بهغیراز ویژگی بارزی که به آن شهرت پیدا کردهاند، دارای شاخصههای اخلاقی و سبک زندگی فردی و اجتماعی منحصربهفردی بودهاند که هریک میتواند چراغ راهی برای ساختن زندگی آدمهایی باشد که مشتاق درسآموزی از این بزرگان و سبک زندگی دینی هستند.
🔹امام کاظم (ع) در چند روایت به نقل از رسول اکرم (ص)، زنان صالح، عفیف و پاکدامن و همکفو با مرد را بهعنوان مهمترین ویژگیهای یک همسر شایسته عنوان کردهاند.
🔹«آراستگی و آمادگی، موجب تأکید بر حفظ عفت زن میشود. همانا بعضی از زنها بهخاطر آن که شوهرانشان به مسئله نظافت و آرایش بیاعتنا هستند، از مرز عفت خارج میگردند.»
🔹روایات و اعمال امام کاظم(ع) در قبال فرزندان بهخوبی نشان از یک فرزندپروری دینی بینقص دارد که در شرایط امروز جامعه و تهدیدهایش در مباحث تربیتی، میتواند الگویی مؤثر و کاربردی برای همه والدین باشد.
▪️ سالگرد شهادت امام كاظم علیهالسلام تسلیت باد
💍مرکز ازدواج و خانواده متعالی
🔸@ezdevaj_ui
✅قابل توجه شرکت کنندگان در طرح از چهارستون تا چهلستون پیش از ازدواج
برنامه برگزاری کافه کتاب و کارگاه ها به صورت زیر می باشد:
🔺کارگاه و کافه کتاب:
▫️شنبــه ها ۶/۱۳/۲۰/۲۷ بهمن ماه
ساعت ۱۵ تا ۱۹
▫️پنجشنبه ها ۱۱/۱۸/۲۵ بهمن و ۲ اسفند
ساعت ۹ تا ۱۳
🔻لطفا بر اساس ثبت نام و روز انتخابی خود به
مرکز تخصصی خانواده واقع در خیابان آبشار اول
داخـل پارک ایثـارگران بعد از خانـه هنــرمندان
مراجعه نمایید.
#ازچهارستون_تا_چهلستون_پیش_از_ازدواج
💍مرکز ازدواج و خانواده متعالی
🔸@ezdevaj_ui
🔻 آیا از هر دو ازدواج، یک ازدواج به طلاق منتهی میشود؟!!
۱. براساس شاخص عمومی طلاق و طلاق متاهلان، با وجود افزایش تعداد طلاقها، میزان شیوع طلاق در ۱۰ سال گذشته در ایران تقریبا ثابت بوده است. نرخ طلاق متاهلان به ازای هر هزار زن از سال ۹۲ تا ۱۴۰۰، براساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس بین ۸ تا ۹ متغیر بوده است.
توضیح اینکه👇
۲. متوسط سن طلاق در ایران ۹ سال است. سنجیدن آمار طلاق به ازدواج در یک سال مقایسهای غلط است چون غالب طلاقها ربطی به ازدواجهای همان سال ندارند. تعداد واقعه طلاق افزایشی بوده چون تعداد ازدواج ها بر اساس هرم جمعیتی در ۱۰ سال پیش حدود ۵۰ درصد بیشتر از امروز بوده است...
۳. بنابراین هرچند تعداد طلاقهای بیشتری ثبت شده ولی این عدد در نسبت با زنان متاهل تقریبا ثابت است.
طبق این نمودار هم میزان ازدواج و طلاق جوانان ۱۸ تا ۳۴ سال هم در سالهای اخیر چندان تغییری نداشته است. تقریبا ۸۴ درصد ازدواجها و ۱۶ درصد طلاقها مربوط به جوانان بوده که طی ۵ سال تغییری نداشته است.
ابتدای دهه ۹۰ حدود ۸۰۰ هزار ازدواج در سال داشتیم، اما الان ۵۳۰ هزار ازدواج در سال داریم، چون کشور پیرتر شده و حدود ۳ میلیون از تعداد جوانان زیر ۳۵ سال کاسته شده است.
معاون امور جوانان با بیان اینکه برای به دست آوردن آمار دقیق طلاق باید نگاهی به آمار زنان متاهلی که بیوه شدهاند و آمار طلاقهای ثبت شده در یک سال نسبت به ازدواج های ثبت شده در همان سال انداخت، تاکید کرد: طی ۴.۵ سال اخیر دو میلیون و ۲۴۹ هزار ازدواج ثبت شده است که از این میان ۲۰۲ هزار نفر طلاق گرفته اند. این میزان یعنی حدود ۹ درصد ازدواجهای ۴.۵ سال اخیر ایران به طلاق منجر شدهاند.
یامین پور افزود: از ۱۳۸۶ تا ۱۴۰۱ تمام ازدواجهای ثبت شده و طلاقهای ثبت شدهی همان ازدواج ها موجود است. متوسط طلاقها در این بازه زمانی ۱۹ درصد است و این یعنی ۱۹ درصد ازدواج ها در ایران در این بازه زمانی منجر به طلاق شده است.
👈 توضیح این چالش اینجاست که متاسفانه بعضیها از سر عدم آشنایی با آمار و تحلیل آن، حرف های عجیبی درباره میزان طلاق میزنند. مثلا اخیرا بعضیها گفتند از هر دو ازدواج یکی به طلاق منجر میشود!!
در حالیکه آمار طلاق ها در یکسال ربطی به ازدواجهای همان سال ندارد.
در ۵ سال اخیر فقط ۹ درصد ازدواجهای ثبت شده به طلاق منجر شده و نرخ زنان مطلقه نسبت به کل زنان در ۱۰ سال اخیر تقریبا ثابت بوده است.
🔴 متاسفانه خیلی از جوانان در نظرسنجیها گفتهاند به خاطر بزرگنمایی مساله طلاق از ازدواج ترسیدهاند و تمایلشان به شروع زندگی مشترک کم شده است.
👈 ببینید چطور اظهارنظرهای ناشی از نادانی و عدم آشنایی با مساله باعث بروز مشکلات اجتماعی میشود.
🆔️ @yaminpour
پانوشت: فرق است بین اینکه بگوییم از هر ۱۰۰ ازدواج، ۵۰ ازدواج به طلاق منتهی میشود و اینکه بگوییم در سال ... به ازای ثبت هر ۱۰۰ ازدواج، ۵۰ مورد طلاق ثبت شده است! تعداد ازدواجهای یک سال مشخص، ربطی به تعداد طلاقهای همان سال ندارد. چون، برای نمونه، سال جاری، سن ازدواج برخی دهه هفتادی ها و دهه هشتادی هاست. ممکن است طلاق برخی دهه پنجاهی ها یا بالاتر هم باشد. نسبتی بین اینها نیست که آمار ازدواج و طلاق یک سال را معیار گزارش بگیریم. باید طلاق همان کسانی که ازدواج کرده اند را معیار محاسبه قرار دهیم.
✍دکتر محسن عزیزی ابرقوئی
💍مرکز ازدواج و خانواده متعالی
🔸@ezdevaj_ui