خانواده و زندگی الهی
عناوین این ۱۴ جلد عبارت است از: *جلد اول: جوجه های رنگی و بچه های فرنگی (مشکلات پیش روی تربیت در دنی
جلد اول این مجموعه، به مشکلات پیش روی تربیت در دنیای امروز، مبانی تربیت دینی و تأثیر رفتار والدین در تربیت فرزند سخن می گوید؛ رفتارهایی که از نگاه برخی، اثر چندانی در تربیت ندارد.
با مطالعۀ این کتاب پی خواهید برد تصویرهایی که فرزند از رفتار پدر و مادر می گیرد، یکی از اصلی ترین عوامل تأثیرگذار در تربیت فرزند است.
محبت، یکی از پایه های بی همتای تربیتِ دینی است.
«منِ دیگرِ ما» در جلد دوم، موضوع محبت و تأثیر آن در تربیت فرزند را بررسی می کند.
این کتاب دربارۀ دلایل محبت نکردن والدین به فرزندان سخن گفته و آن را به بوتۀ نقد کشیده است. در بخش دیگری از این کتاب به دلایل اثر نکردن محبت در فرزندان و پس از آن نیز به شیوه های مختلف ابراز محبت پرداخته است.
آزادی از نیازهای اصلی کودکانِ زیر هفت سال است.
جلد سوم «منِ دیگرِ ما» به بحث آزادی و نقش آن در تربیت کودکان می پردازد. در این کتاب، دلایل آزاد نگذاشتن کودک از سوی والدین، یک به یک بررسی و مورد نقد قرار گرفته است.
آثار آزادی و عواقب محدودیت هم از دیگر مباحث این کتاب است.
از آن جایی که «منِ دیگرِ ما» بنا دارد به صورت کاربردی به بحث تربیت بپردازد، هنر آزاد گذاشتن کودک را در بخشی از کتاب با مثال هایی که برای والدین ملموس است، آموزش می دهد.
سبک زندگی مدرن بیش از آنکه با نیازهای کودک تطابق داشته باشد، با نیازهای او دشمنی دارد.
از همین رو پیش از آنکه بازی هایی که با نیاز کودکان تناسب دارد، از یاد برود باید از آن ها سخن گفت و یادشان را زنده نگه داشت.
در جلد چهارم از کتاب «منِ دیگرِ ما» به رابطۀ بازی با محبت ورزی می پردازد و همچنین به ویژگی های بازی مفید پرداخته شده است.
ضمیمه جلد چهارم، کتاب بازی بازوی تربیت است که در آن 140 بازی برای کودکان در سنین مختلف به تفکیک سن آموزش داده شده است تا والدین با بازی های مختلف آشنایی کافی را داشته باشند.
کتاب بازی بازوی تربیت در دو بخش «مرحله شکل گیری توانمندی ها» و «دوره ی کامل شدن توانمندی ها» حاوی 140 بازی از دوران نوزادی تا دوران نوجوانی است؛ بازی هایی که در فرهنگ بومی کشورمان رواج داشته؛ اما آرام آرام به دست فراموشی سپرده می شوند.
نقش تلویزیون در تربیت کودک به یکی از مسائل مهم زمانه ما تبدیل شده است.
جلد پنجم «منِ دیگرِ ما» در پی پاسخ گویی به این پرسش است که «با وجود این همه مضرات قابل توجه، چرا خانواده های ما این اندازه تلویزیونی شده اند؟»
جلد ششم «منِ دیگرِ ما» در پی بررسی تغییری است که بازی های رایانه ای در دنیای مفاهیم کلیدی ایجاد می کند؛ مفاهیمی مثل: موفقیت و شکست، ضعف و اقتدار و...
بازی های رایانه ای در روابط فرزندان ما تغییرات زیادی ایجاد می کنند.
جلد هفتم «منِ دیگرِ ما» تحلیلی درباره ی چرایی گرایش به بازی های رایانه ای داده است و هم وظیفه ی والدین را در قبال بازی های رایانه ای تبیین کرده است.
🆔 @ezdevaje_elahi
خانواده و زندگی الهی
جلد اول این مجموعه، به مشکلات پیش روی تربیت در دنیای امروز، مبانی تربیت دینی و تأثیر رفتار والدین در
امروزه، دو رویکرد اصلی به بحث تربیت وجود دارد. رویکرد اول، محور اصلی مباحث را به پاسخ گویی به مشکلات روزمره تربیتی اختصاص می دهد. مدیریت مباحث در این رویکرد، به دست سؤالاتی است که مردم، درباره مسائل تربیتی می پرسند. رویکرد دوم، مباحث تربیتی را به صورت قاعده مند، مطرح می کند. این رویکرد، معتقد است: اگر والدین، قواعد تربیت فرزند را یاد بگیرند، بسیاری از مشکلات تربیتی با استفاده از همین قواعد، حل خواهد شد. اما، مجموعه «من دیگر ما» رویکرد سومی را در پیش گرفته است؛ رویکردی که آموزش قواعد تربیت را اصل می داند؛ اما با ذکر مثال ها و داستان واره های متعدد، تلاش می کند شیوه اجرای این قواعد را در مسائل تربیت روزمره، آموزش دهد.
چند جلد بودن این مجموعه یکی از نقاط قوت آن است، چراکه مطالعه ی یک کتاب سبک و کم حجم بسیار ساده تر از در دست داشتن یک کتاب سنگین و حجیم است؛ تعداد صفحات هر جلد نیز بستگی به اهمیت موضوع آن جلد دارد که به طور میانگین هر جلد 200 صفحه دارد که به علت مهم بودن موضوع جلد پنجم (نقش تلویزیون در تربیت فرزند) این جلد در 300 صفحه چاپ شده است. شما می توانید هر جلد از این مجموعه را تنها با اختصاص روزانه 2 ساعت در طول یک هفته مطالعه کنید. و البته که تربیت فرزندمان بیش تر از این ارزش وقت گذاشتن دارد.
همچنین این کتاب از کسالت آور بودن اکثر کتب تربیتی و تئوریک بودن آن ها به دور است، زیرا در هر بخش پس از بیان موضوع و توضیح آن، داستان واره ای جهت ملموس کردن آن موضوع قرار دارد که موجب جذابیت کتاب شده است. در ضمن تصاویری هم به کتاب افزوده شده که به رساتر شدن مطالب کتاب کمک می کند. علاوه بر این به ضمیمه هر کدام از کتاب های این مجموعه، کتاب دیگری نوشته شده که در آن، همین مطالب با رویکردی ادبی آمده است.
این کتاب توسط دکتر غلامرضا باهر (متخصص اطفال، از شاگردان دکتر قریب)، دکتر سید جلال حسینی (بورد تخصصی مغز و اعصاب)، دکتر شیرین معلمی (فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان)، دکتر محمد سرو دلیر (فوق تخصص الکتروفیزیولوژی و پیس میکر) با درج یادداشت هایی مورد توصیه قرار گرفته است.
🆔 @ezdevaje_elahi
خانواده و زندگی الهی
🔹معرفی کتاب دوره ۱۳ جلدی کتاب منِ دیگرِ ما (مهارت های تربیت فرزند) + کتاب بازی، بازوی تربیت (ضمیمه
🔸گزیده
بچه که بودم، مادرم برایم جوجه می خرید؛ از همین جوجه های رنگی؛ دانه ای پنج تومان. اولش فکر نمی کردم بزرگ کردنشان، کار چندان سختی باشد؛ اما بعد فهمیدم پرورش جوجه ها، فوت و فن خودش را دارد.
*
باید کودکی کرد تا بزرگ شد. بچه هایی که از بچگی کردن محروم می شوند، بزرگ هم که می شوند، کودک می مانند. این کودکی های نارس، یکی از موانع بزرگ در مسیر تربیت فرزند است. پرنده های کوچک خانه ما، اگر آزاد نباشند، نمی توانند کودکی کنند.
*
بازی یکی از نیازهای حقیقی فرزندان ماست. این نیاز، مانند آزادی یک نیاز حقیقی بوده، زیاده طلبی به شمار نمی آید. بسیاری از مشکلات تربیتی فرزندان ما، به دلیل عدم مدیریت صحیح در پاسخ گویی به نیاز بازی است. بازی مثل عسل، کام روح بچه را شیرین می کند.
*
آمد؛ بی آنکه خبر دهد. خیلی قدرت طلب بود و خودخواه. این را وقتی فهمیدم که دیدم پیشانی خانه را از آن خود کرد تا همیشه چشم ها به سوی او باشد. هیچ کس از پر حرفی اش به ستوه نیامد. چنان در دل ها جا گرفت که اگر ساکت می نشست و خاموش، همه منتظر به سخن آمدنش بودند.
*
اگر کاری نکند و یک جا بنشیند، همان کودک تو دل برواست که وقتی لبخند می زند، احساس می کنی با هر لحظه لبخندش می شود یک روز شادی کرد، اما وقتی همنشین و هم سخنت می شود، ورق برمی گردد. دیگر در مقابلت یک کودک نمی بینی. کسی را می بینی که از بزرگی فقط قد و قامتش را ندارد.
***
غفلت، فقط به این نیست که حواست از فرزندت پرت شود و او در میان همهمه جمعیت گم شود. گاهی در همان خانه که نشسته ای، فرزندت بی آن که حتی یک قدم از تو فاصله بگیرد، گم می شود؛ اما این بار در شلوغ بازار بازی هایی که اگر آغازش پیدا باشد، معلوم نیست پایانش فرزندت را به کجا خواهد برد.
🆔 @ezdevaje_elahi
🔹معرفی کتاب
📚 «راهنمای نامزدی» (دورهٔ چهار جلدی)
مجموعه کتاب ۴جلدی "راهنمای نامزدی" به قلم عباسعلی هراتیان به موضوعات مختلفی از جمله مراحل ازدواج، دوران نامزدی، مراسمها، قرارها، اهداف، ملاقات و گفتگوها، روابط جنسی، خانوادهها، مهارت گوش دادن فعال و ... اشاره دارد.
🔰توضیحات:(حتماً مطالعه شود.)👇
eitaa.com/ezdevaje_elahi/134
#ازدواج #نامزدی
#خانواده #مهارتهای_زندگی
🆔 @ezdevaje_elahi
خانواده و زندگی الهی
🔰توضیحات:
🔸جلد اول: روانبنهها و برداشتهای اولیهای که از افراد، اشیاء و موقعیتها داریم مانند چارچوب و کلیشه، ارتباطات آیندهٔ ما را شکل خواهد داد. روانبنهها و اولین برداشتهای رابطهٔ زناشویی در دوره نامزدی شکل میگیرد لذا شاید بتوانیم این دوره را مهمترین دروهٔ زناشویی بدانیم.
اگر با این دوران، با ظرافت و ماهرانه برخورد شود و به وظایف مخصوص آن عمل شود، میتواند در بالندگی و پرباری و استحکام زندگی مشترک، تأثیر عمیقی داشته باشد. اما اگر در این دوران، خشت اول رابطه را کج بگذارید، مقدمات از دست دادن عاطفی یا حقوقی کسی را فراهم کردهاید که اکنون عاشقش هستید... .
🔸جلد دوم: ازدواج، این پیچیدهترین شکل روابط انسان، بدون ارتباط اثربخش نمیتواند شکوفا شود. در واقع جایی که آگاهی و مهارتهای ارتباطی وجود ندارد، عشق میان همسران، مقدار زیادی کاهش مییابد. برخورداری از این دانش و مهارت، به دلیل اهمیت دورهٔ نامزدی، از اهمیت مضاعفی برخوردار میشود. برای برقراری روابط رضایتبخش در میان همسران جوان، باید روشهایی کشف شوند که به ما کمک کنند تا حداقل روی بخشی از شکافهای بین فردی و خانوادگی پلی زده شود و طرفین، با وجود تفاوتهای بسیار، خود را مکمل یکدیگر احساس کنند.
🔸جلد سوم: عدهٔ کمی از انسانها، معصوم، کامل و دور از نقص و خطا هستند. رسیدن به فردی که دارای همهٔ معیارهای ما باشد، احتمالی نزدیک به صفر دارد. پس باید تلاش کنیم، تا نیل به حداکثر داشته باشیم و در مورد حداقل باقیمانده، راهی آرامشبخشتر از پذیرش نیست. اگر میخواهیم از جنگهای درونی و بیرونی، هشیار و ناهشیار در امان بمانیم ضروری است که طرف مقابل را آنگونه که هست ببینیم و بپذیریم، نه آنگونه که میخواهیم... .
🔸جلد چهارم: رابطهٔ همسری مانند باغچهای نیازمند مراقبت و نگهداری دائمی است و میبایست مورد رسیدگی و توجه ماهرانه قرار گیرد. این رابطه گاهی با تعارضها و اختلافنظرها روبهرو میشود. احتمالاً مواقعی پیش آمده که از دست نامزدتان ناراحت یا عصبانی شدهاید، اما به دلایلی توان بازگو کردن کردن این احساسهای منفی را نسبت به او نداشتهاید، یا دوست داشتهاید که بتوانید این عصبانیت را مهار کنید تا به رابطهٔ شما آسیبی نزند، یا آرزو کنید که ای کاش بیشتر همدیگر را درک میکردیم، یا... .
⬇️ ادامـــه... ⬇️ ⬇️ ⬇️ ⬇️
🆔 @ezdevaje_elahi
خانواده و زندگی الهی
🔰توضیحات: 🔸جلد اول: روانبنهها و برداشتهای اولیهای که از افراد، اشیاء و موقعیتها داریم مانند چا
⬇️ ادامـــه...
🔰در بخشی از جلد اول این مجموعه میخوانیم:
یکی از پرسشهایی که ذهن جوانان را به خود مشغول میکند این است که مدت زمان مناسب برای دوران نامزدی چقدر است؟
در پاسخ باید گفت که برای این دوران نمیتوان مدت قطعی و محدودهٔ زمانی خاص مشخص کرد؛ زیرا شرایط، باورها و روحیات افراد و خانوادهها، فرهنگ، قومیت و آداب و رسوم در این مسئله، مؤثر است؛ بنابراین طول مدت دوران نامزدی به شرایط طرفین و توافق دو طرف و خانوادههای آنها بستگی دارد؛ اما با توجه به تحقیقات انجام شده و تجربیات موجود در این زمینه، میتوان گفت مدت مطلوب نامزدی و عقدبستگی شش تا نه ماه بوده که بهتر است از این مدت بیشتر نشود. اغلب در این مدت، طرفین به صمیمیت لازم برای کنار زدن نقابهای رفتاری میرسند و این امر، شناخت آنها از یکدیگر را اطمینانبخشتر میکند...
📚 راهنمای نامزدی، ج۱، ص۲۴
🔰در بخشی از جلد دوم این مجموعه میخوانیم:
دوران نامزدی، شیرینترین و خاطرهانگیزترین دوران زندگی هر زوجی است. در این دوران، دو طرف میتوانند با روحیهها، ویژگیها، اخلاقها، نگرشها، باورها و توقعهای یکدیگر تا حد زیادی آشنایی پیدا کنند و بر تفاهم های خود بیفزایند. تعامل و تبادل نظر در زمینهٔ مسائل گوناگون، مسیری خوب برای رسیدن به این هدف است. روابط اجتماعی، منبعی غنی و قابل اعتماد برای شناخت طرف مقابل است. بررسی رابطهٔ نامزدتان با همکاران، همکلاسیها، دوستان و دیگران میتواند اطلاعات خوبی از الگوی روابط بین فردی او به شما دهد...
📚 راهنمای نامزدی، ج۲، ص۶۵
🔰در بخشی از جلد سوم این مجموعه میخوانیم:
هنگامی که نامزدتان صحبت میکند، به حرفهای او توجه کنید و اجازه ندهید ذهنتان منحرف شود. مهارتهای گوشدادن فعال را به کار ببرید. چیزی را که نامزدتان میگوید به بیان خودتان بازگو کنید و هنگام صحبت کردن او، مخالفت نکنید و وسط حرفهایش نپرید.
📚 راهنمای نامزدی، ج۳، ص۵۲
🔰در بخشی از جلد چهارم این مجموعه میخوانیم:
رابطهٔ همسری، همچون باغچهای به مراقبت و نگهداری پیوسته نیازمند است و باید به آن رسیدگی و توجه نمود. گاه این رابطه با تعارضها و اختلافنظرها روبهرو میشود و به حتم مواقعی پیش آمده که از نامزدتان دلگیر یا عصبانی شدهاید؛ اما به دلایلی در بازگو کردن این احساسهای منفی ناتوان بودهاید؛ اما باید بدانید که این مسئله وضع شما را بدتر میکند و گذر از آن بدون حل مسئله و رویارویی با اتفاقهای بعدی، شما را به بمبی خنثی نشده تبدیل میکند که با اشارهای، آمادهٔ انفجار است. چه بسا با بیان احساسهای خود و مدفون نکردن آنها، چنین دعوایی به وجود نمیآید.
📚 راهنمای نامزدی، ج۴، ص۵۱
🆔 @ezdevaje_elahi
رسالهٔ نکاحیّه.pdf
2.69M
🔹معرفی کتاب
📔رسالۀ نكاحيّه؛ كاهش جمعيّت، ضربهای سهمگين بر پيكر مسلمين
✍ مؤلف: حضرت علامه آیةالله حاج سید محمدحسین حسینی طهرانی (قدساللهنفسهالزکیة)
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مشكل اصلی در جوامع، عدم توازن جمعيت و توزيع نادرست امكانات است نه افزايش جمعيت.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📍اين كتاب مشتمل است بر دو بخش:
🔹بخش نخست دربارۀ ازدواج در اسلام و اهميّت تكثير اولاد و ارزش يک فرد مسلمان میباشد.
🔸بخش دوّم، «تذييلات» سيزدهگانهای است كه مسألۀ كنترل جمعيّت را از ديدگاه اسلام مورد تحليل و بررسی قرار داده و از سياستهای مكّارانۀ استكبار در راستای كاهش قدرت مسلمانان پرده برداشته است.
از آنجا كه اين طرح استعماری در فاصلۀ كوتاهي پس از ارتحال رهبر كبير انقلاب رحمة الله عليه در قالب تنظيم خانواده و كنترل جمعيّت صورت پذيرفت، مرحوم علّامهٔ مؤلّف (قدّس سرّه) در همان زمان با روشنبينی خاصّی إقدام به تأليف و نشر اين كتاب نمودند. و نسبت به غلط بودن اين مسير و عواقب آن هشدار دادند.
📌توضیحات بیشتر:👇
معرفی کتاب + منتخبی از مباحث
برخی از عناوین برگزیده و مطالب مهمهٔ کتاب
گزیدهای از کتاب
مواهب فرزندآوری از نگاه علامه طهرانی
🆔 @ezdevaje_elahi
خانواده و زندگی الهی
🔹معرفی کتاب 📔رسالۀ نكاحيّه؛ كاهش جمعيّت، ضربهای سهمگين بر پيكر مسلمين ✍ مؤلف: حضرت علامه آیةالله
🔰برخی از عناوین برگزیده و مطالب مهمهٔ کتاب
۱- حرمت سقط جنین در شریعت مقدس اسلام و مقدار دیهٔ آن بر حسب مراتب حمل
۲- مشابهت قانون سقط جنین در کشورهای کفر با عمل أعراب دوران جاهلیت
۳- ترغیب اسلام به نکاح و تکثیر اولاد و حامله شدن زنان بجای دخولشان در فنون و صنایع اجتماعی مناسب مردان
۴- عواقب وخیم و خطرات و امراض
ناشی از بستن لولهها در مردان و زنان
۵- انگیزهٔ کاهش جمعیت، فقط أهداف
سیاسی است
۶- عامل مشکلات اقتصادی در کشورهای اسلامی، سیطرهٔ غرب بر آنها و غارت منابع آنها و فساد حكومتهاست؛ اما آنان إعلام میکنند که این مشکلات ناشی از افزایش تعداد فرزندان خانوادهها میباشد
۷- کاهش جمعیت و تجزیهٔ کشورها، کارآمدترین سیاست قدرتهای سلطهگر است
۸- توصیهٔ پیامبر صلى الله عليه و آله و سلم به ازدیاد نسل در زمان رفاه مسلمانان نبود
۹- عدم رجوع به رأى فقهاء و مراجع معاصر حتى به فتوای رهبر کبیر فقید انقلاب و لحاظ ننمودن آراء أطباء و کارشناسان مخالف، در مسألهٔ کاهش جمعیت
۱۰- بارداری زنان، منافاتی با کارهای مختصهٔ آنها و استیفای حقوقشان ندارد
۱۱- اختلاط پسران و دختران در دانشگاهها، آتشزنندهٔ عصمت درونی آنها و موجب تشتت أفكار و بالأخره بیسوادی آنهاست
۱۲- قتل عام مسلمين و شیعیان، غرض اصلی کمکهای مجامع بین المللی
۱۳- کنترل نسل و اشاعهٔ بیحجابی و شرابخواری و فساد و فحشاء از سیاستها و دستورات أكیدهٔ انگلستان دربارهٔ مسلمانان بود که اینک آمریکائیان آنرا مو به مو دنبال میکنند
۱۴- نظریهپرداز ضرورت مبارزه با افزایش جمعیت، مالتوس انگلیسی است
۱۵- مشکل اصلی، به هم خوردن توازن جمعیت و عدم توزیع صحیح و استفاده از امکانات است؛ نه افزایش جمعیت
۱۶- فقیه نمیتواند تشخیص عقیم شدن در صورت بستن لوله را بر عهدهٔ عوام بگذارد
۱۷- بس است گزیدگی ما از نیشهای دیرین استعمار! اینک چرا؟!
۱۸- حرمت بستن لولههای مرد و زن و تعلق دیهٔ کامله به آن
۱۹- عقیم کردن از مصادیق واضحهٔ تغییر دادن خلقت خداوند و از قدر متيقن اجماع مسلمين - حتى عامه - بر حرمت نقص جزئی از اجزاء بدن است
۲۰- کاهش جمعیت بأي نحو كان، از ترس فقر و مشکلات زندگی، ضد فلسفهٔ اسلام و روح ایمان است
🆔 @ezdevaje_elahi
🔹معرفی کتاب
🔸«ریحانهٔ بهشتی یا فرزند صالح»
دورهی قبل از تولد، از حساسیت بسیار زیادی برخوردار است و همچون خشت اول ساختمان تربیتی خواهد بود که اگر کج نهاده شود، ساختمان را دچار آسیب جدی میکند و اصلاح چنین ساختمانی، بسیار طاقتفرسا و مشقتبار است.
این کتاب یکی از کتابهای بسیار کاربردی و مفید است که در زمینهی برنامههای اخلاقی، عبادی، پزشکی و تغذیه، قبل از بارداری تا پایان شیردهی، دعاها و اعمال پدر و مادر از قبل از انعقاد نطفه تا آخرین ماه بارداری، به همراه نکات تربیتی نگاشته شده است.
🆔 @ezdevaje_elahi
خانواده و زندگی الهی
🔹معرفی کتاب 🔸«ریحانهٔ بهشتی یا فرزند صالح» دورهی قبل از تولد، از حساسیت بسیار زیادی برخوردار است
کتاب حاضر از عنوانهایی نظیر «همسرگزینی»، «آمیزش»، «دوران بارداری»، «وضع حمل»، «شیردهی» و «نکات تربیتی» تشکیل شده است.
مطالعهٔ کتاب مذکور برای زوجینی که قصد فرزندآوری (فرزند سالم و صالح) و یا حتی تربیت آنان در قالب فرزندی صالح و... دارند اکیدا توصیه میشود.
لازم به ذکر است که خواندن این کتاب به تمامی مادران و پدران توصیه میشود و فقط مختص بانوان نمیباشد.
در قسمتی از مقدمهی کتاب آمده است: «برای تربیت فرزندانی صالح ابتدا لازم است پدران و مادران، خود علماً و عملاً شایسته باشند، زیرا مجموعهی رفتار و گفتار آنان است که سرمشق کودکان میشود و صفات و عادات او را میسازد. بر همین اساس با استفاده از کلام پیشوایان معصوم و دیگر دستاوردهای دانش پزشکی آنچه را در تربیت کودک و در جهت داشتن فرزندانی صالح موثر است گردآوری کردیم. با این امید که به لطف خداوند برای پشتیبانی جوانان پاکنیت که تصمیم به ازدواج دارند و نیز برای اولیای خیراندیش مفید باشد و با بهکاربستن این توصیهها، فرزندانی افتخارآفرین به جامعهی بشری تحویل دهند.»
🆔 @ezdevaje_elahi
🔹معرفی کتاب
🔸«سرچشمهٔ تربیت»
این اثر دانستنیهایی پزشکی، اخلاقی و تغذیه قبل از بارداری است. کتاب حاضر درصدد بیان برنامهریزی برای بارداری است تا نشانههای آمادگی روحی و جسمی را ارائه کند. همچنین مراقبتهای پزشکی قبل از بارداری به منظور ایجاد آمادگی روحی و جسمی نیز مد نظر نویسنده در این نوشتار است. رعايت اين برنامهها، جسم را همانند روح آماده ميسازد. مهمترین فصل کتاب، به مراقبتهای عبادی و معنوی قبل از بارداری اختصاص دارد که از نظر نگارنده توجه به آنها زمینههای تربیت دینی آیندهٔ فرزند را فراهم میکند و به بیان راه و روش ایجاد زمینههای عفت و پاکدامنی، عبودیت و عشق آنان اهتمام میورزد. برنامهریزی برای بارداری، مراقبتهای پزشکی و عبادی و معنوی، آداب همبستری، تعیین جنسیت، بهار بارداری و درمان پزشکی و معنوی نازایی از موضوعات اصلی این کتاب است.
🆔 @ezdevaje_elahi